Jump to content

Vodafone VoLTE/voWiFi

georgemv
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έτσι σου είπαν;

Η κλήση υπολογίζεται στο περίπου (γτ μιλάμε για Erlang) σε 12.2 kbps και η βίντεο κλήση σε 64 kbps.

Για πες μου λοιπόν αν εγώ μιλάω με το γείτονα (τυχαίο παράδειγμα για να τονίσω ότι κάνουμε χρήση ίδιου σταθμό βάσης) για μισή ώρα, τι bandwidth θα έχω ;

Screenshot-20200717-172353-com-myvodafone-android.jpg

Αν εσένα σου φαίνεται νορμάλ ταχύτητα αυτή 5και μισή το απόγευμα με 4G+ τότε εγώ παραιτούμαι...

Edited by rackal

signaturegif.gif.db6a042404483db25bb662dad73cd036.gif

• Απαντήσεις 2,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Μιλάμε σοβαρά; 12kbps είναι τίποτα σε 4G. 0,012mbps δεν προσθέτουν φόρτο ούτε στο χειρότερο σημείο. Χώρια που βίντεο κλήσεις δεν υποστηρίζονται (όχι ότι θα είχε κάποια διαφορά, μιας και εξακολουθεί να είναι πολύ μικρός ο αριθμός των δεδομένων που καταναλώνει). Διάβασα τι έχεις γράψει πριν από λίγες σελίδες, και πραγματικά νομίζω ότι έχεις μπερδέψει κάποια πράγματα. Μπορεί στο σημείο που είσαι να έχει πρόβλημα, αλλά το πόρισμα που έχεις βγάλει ότι ευθύνεται το volte για την κίνηση στο δίκτυο είναι εντελώς λανθασμένο. Στο παράδειγμά σου αν ήταν σταθερό το 12,2 θα είχες μεταφέρει 21,5 mb μέσα σε μισή ώρα, και άλλα τόσα ο γείτονας. Υπάρχει κανείς που θεωρεί ότι δεσμεύει μεγάλο bandwidth κάτι τέτοιο;

Edit : νορμάλ δεν ξέρω αν είναι, δεν μου αρκούν τα δεδομένα που δίνεις για να το πω. Αυτό το νούμερο είναι με 2CA ή 3CA; με τι ένταση σήματος; Αν είναι με -120dbm είναι λογικό. Αν είναι με -90 όχι. Μπορεί να έχει βλάβη. Πάντως 200% δεν ευθύνεται το volte για αυτό.

Sent from my Galaxy S10e

Edited by Mark_K

Δεν είναι το πόρισμα μου, είπα πως το volte ευθυνεται για την ταχύτητα προφανώς γτ το volte περνάει από τις ίδιες κυψέλες που περνούσε και πριν volte, αυτομάτως μιλάμε για μεγαλύτερο traffic και λιγότερο bandwidth με αποτέλεσμα να γίνεται ντόμινο και να κόβει απ όλους ταχύτητα.

Θα σου πω ακόμα ένα σενάριο, πες ότι λέω σύκα ότι Μπορεί να φταίει το volte για τη ταχύτητα και γενικά έχει πρόβλημα το δίκτυο, αν θεωρήσουμε πως έχει μεγάλο traffic ο σταθμός δεν θα χω κακές κλήσεις volte (που έχω, τόσες μετρήσεις μου χει κάνει η Vodafone και μου δίνει συνέχεια free MB για να μη κλαίω)

Θα μου πεις, ότι κάνω πάλι λάθος και θα χες δίκιο αν το δίκτυο ήταν σωστά στημένο. Αν όσο έχω δοκιμάσει σε Κορωπί και τα γύρω δλδ Μαρκόπουλο, Αεροδρόμιο, Καλύβια το δίκτυο ειναι για κλοτσιές τόσο σε volte όσο και σε data.

Πατήσια, Βουλιαγμένη, Νέα Φιλαδέλφεια, Περισσό, Λούτσα, Λαγονήσι.

Φυσικά έχω δοκιμάσει 4 συσκευές με τελευταία τη P40 lite, παντού τα ίδια προβλήματα.

Η εγώ πέφτω πάνω στο πρόβλημα, ή δεν έχω καταλάβει κάτι σωστά και τα νούμερα είναι μια χαρά και οι κλήσεις έτσι πρέπει να ναι (με διακοπές δλδ) ή τελικά η Vodafone είναι για κλοτσιές.

Ε και κοίτα, έχω δύο κάρτες, η 2η είναι cosmote και δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τις κλήσεις ή την ταχύτητα και στα speed test στα ίδια ακριβώς σημεία έχω κάτι 50-80 MBit/s

Δεν αποκλείει κανείς ότι μπορεί να έχει πρόβλημα στην περιοχή. Αλλά είναι πραγματικά άσχετο με το volte, ή με τον φόρτο που σκέφτεσαι ότι δημιουργεί αυτό. Με τα δικά σου νούμερα (12,2 kbps) με έναν πρόχειρο υπολογισμό, περίπου 83 άτομα θα έπρεπε να μιλάνε για να συμπληρωθεί 1mbps. Δηλαδή πες ότι είσαι κάπου που έχει μέτριο σήμα και σε ιδανικές συνθήκες θα έπρεπε να βλέπεις 50mbps. Για να βλέπεις 40 λιγότερα και να ευθύνεται το volte για την μείωση αυτή, θα έπρεπε να μιλάνε με volte 3320 άτομα ταυτόχρονα. Χώρια που είναι απίθανο να έχουν όλοι τριγύρω σου τη στιγμή που μιλάμε συσκευές που δουλεύουν με volte.

Sent from my Galaxy S10e

Μαζι σου, αυτά τα νούμερα θα ισχύουν σε ένα ιδανικό δίκτυο, στις κεραίες της Voda δεν έχω ιδέα τι έχουν κάνει και έχει γίνει τόσο κακό δίκτυο.

Καλησπέρα.

Έχω παρατηρήσει ότι σε τυχαίες στιγμές/ημέρες χάνει τελείως το σήμα. Αυτό ξεκίνησε να συμβαίνει όταν ενεργοποίησα το VoWiFi.

Η συσκευή μου είναι Galaxy S9 με android 10, αλλά συνέβαινε και στο android 9. Η μόνη λύση είναι η επανεκκίνηση. Συμβαίνει είτε έχοντας το VoLTE ΟΝ είτε OFF.

Έχει παρατηρήσει κανείς κάτι αντίστοιχο;

Να απαντήσω στον εαυτό μου:

Όντως, στέλνοντας μήνυμα στην εξυπηρέτηση της vodafone για απενεργοποίηση του vowifi είχε λυθεί άμεσα το πρόβλημά μου.

Πριν λίγες μέρες μου ήρθε sms από τη vodafone ότι το vowifi ενεργοποιήθηκε αυτόματα στο κινητό μου.

Και όντως έτσι έγινε. Είχε κανείς άλλος αντίστοιχο sms; (Αν δεν το είχε ενεργοποιήσει φυσικά από πριν μιλώντας με την εξυπηρέτηση)

Τελοσπάντων ελπίζω να έχουν λυθεί πλέον τα προβλήματα με τις κλήσεις και το σήμα 4G και τα sms και και και...

Ενημέρωση της εφαρμογής της βοντα;

Nαι για Vodafone

Xiaomi Poco X5 Pro (HyperOS 1.0.2.0, Android 14)

Πριν λίγες μέρες έβαλα 2η sim της cosmote στο νέο μου κινητό, μιας και υποτίθεται υποστηρίζε native vowifi/volte... είπα να δω τι διάολο λέμε σε αυτό το νήμα... Α ρε vodafone γμτ :rolleyes:

7+ years with the legend...

Oneplus One // Xiaomi Mi 6 // Huawei P30 // Apple iPhone 11 // Apple iPhone 13 + Google Pixel 6a

Apple Watch SE

Apple iPad (6th gen)

Πριν λίγες μέρες έβαλα 2η sim της cosmote στο νέο μου κινητό, μιας και υποτίθεται υποστηρίζε native vowifi/volte... είπα να δω τι διάολο λέμε σε αυτό το νήμα... Α ρε vodafone γμτ :rolleyes:

Αναμένουμε αποτελέσματα... ;)

Το θέμα είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια (16+) που είμαι συνδρομητής στη vodafone, ο κύριος λόγος ήταν το καλό σήμα στην περιοχή που μένω και κινούμαι. Εκεί ως τώρα κερδίζει κατά κράτος η vodafone, μιας και ανέκαθεν η cosmote έχει σάπιο σήμα. Το ξέρω από τις συσκευές των δικών μου που έχουν μόνο cosmote. Πλέον μιλάω άνετα με volte/vowifi με cosmote και το "volte" της vodafone δε λειτουργεί πια, λες και υποβαθμίστηκε το σήμα στην περιοχή :(

Oneplus One // Xiaomi Mi 6 // Huawei P30 // Apple iPhone 11 // Apple iPhone 13 + Google Pixel 6a

Apple Watch SE

Apple iPad (6th gen)

Το θέμα είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια (16+) που είμαι συνδρομητής στη vodafone, ο κύριος λόγος ήταν το καλό σήμα στην περιοχή που μένω και κινούμαι. Εκεί ως τώρα κερδίζει κατά κράτος η vodafone, μιας και ανέκαθεν η cosmote έχει σάπιο σήμα. Το ξέρω από τις συσκευές των δικών μου που έχουν μόνο cosmote. Πλέον μιλάω άνετα με volte/vowifi με cosmote και το "volte" της vodafone δε λειτουργεί πια, λες και υποβαθμίστηκε το σήμα στην περιοχή :(
Μα αφου το wificalling ενεργοποίητε όταν δεν έχει καλό σήμα, εσύ λες στην περιοχή σου έχει σχήμα καμπάνα , πώς να ενεργοποιηθεί;

Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Επανήλθε επιτέλους το volte... Μάλλον έπιασε η γκρίνια! Όπως και να έχει πάντως είναι λάθος να μην το εμφανίζει σωστά....

4c53f7659e0a75060d67285e0c3670fc.jpg0477b9f06ee9950277e5a4173385df5a.jpg

Apple Watch SE

Apple iPad (6th gen)

Για το volte γράφει ότι έχει πρόβλημα και όχι το vowifi.

Sent from my Galaxy S10e

Ναι έκανα λάθος.

Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Επανήλθε επιτέλους το volte... Μάλλον έπιασε η γκρίνια! Όπως και να έχει πάντως είναι λάθος να μην το εμφανίζει σωστά....

Που ακριβώς σου βγάζει volte;

Ποια συσκευή;

Που ακριβώς σου βγάζει volte;

Ποια συσκευή;

Στο P30 αν προσέξεις τη φώτο κάνω κλήση από τη sim 1 και δεν έχει πέσει το δίκτυο από 4g σε h+ :)

Apple Watch SE

Apple iPad (6th gen)

Στο P30 αν προσέξεις τη φώτο κάνω κλήση από τη sim 1 και δεν έχει πέσει το δίκτυο από 4g σε h+ :)
Και πως γίνεται κομμένο σηματάκι volte (από τον provider) να μην το εμφανίζει καμία άλλη συσκευή και να το εμφανίζει το p30

Ξανά λέω κομμένο σήμα από το provider

http://s33.postimg.org/4rv5rf5in/IMG_20160603_140152.jpg

https://telegram.org

Δεν το εμφανίζει.

Apple Watch SE

Apple iPad (6th gen)

Δεν το εμφανίζει.
Σε αυτή την φώτο που εσύ έβαλες φαίνεται το σηματάκι 5ae05ec39bb9f2e271db2cab0c02a4a6.jpg

Μάλιστα, απλά όπως το εγραψες και με τη φώτο που ανέβασες είναι σαν να έχει ενεργοποιηθεί το εικονίδιο του volte και μας το δείχνεις...

Μάλιστα, απλά όπως το εγραψες και με τη φώτο που ανέβασες είναι σαν να έχει ενεργοποιηθεί το εικονίδιο του volte και μας το δείχνεις...
Αυτό ακριβώς για αυτό το είπα και εγώ.