Jump to content

Vodafone VoLTE/voWiFi

georgemv
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μέσω του ims εννοώ (όπως η Cosmote). Ο δεύτερος τρόπος για κάποιο λόγο στη vodafone δεν λειτουργεί σωστά αν έχεις ενεργό το VoLTE και ήταν θέμα στις αρχές (και μέχρι πρόσφατα) που δεν το υποστηριζε.

• Απαντήσεις 2,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Υπάρχουν 2 τρόποι για SMS over 4g, ο ένας είναι πάνω από IMS, και ο άλλος είναι για συσκευές προ VoLTE. Περιγράφονται και οι 2 εδώ

https://blog.3g4g.co.uk/2012/02/high-level-view-on-how-sms-works-in-lte.html

Τα γνωρίζω αυτά φίλε μου αλλά αυτά είναι θεωρητικά και δεν έχουν εφαρμοστεί στην πράξη....

Εκτός αν μου λες ότι η cosmote η η Vodafone χρησιμοποιούν SIP message και οι δικές συσκευές το υποστηρίζουν

Sent from my Redmi 7 using Tapatalk

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι, αν παίζει σωστά το VoLTE (που όπως είπα μάλλον κάτι πάει λάθος με τις συσκευές σου), τότε θα έρχονται και τα μηνύματα.
Τα μηνύματα βέβαια έρχονται κανονικά διότι οι συσκευές μου όταν λένε στην επιλογή μπάντας 4G ενοουν 4G/3G/2G και όχι μόνο 4G και μιλάω για 4 διαφορετικούς κατασκευαστές....

Οπότε προφανώς στα μηνύματα πέφτει σε 3G στηγμαια για το sms

Sent from my Redmi 7 using Tapatalk

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

Μπορούμε να το κλειδώσουμε μονο σε 4G από το κρυφό μενού phone info (4636). Αυτό έκανα το απόγευμα και είδα πως μου έφευγαν τα μηνύματα κανονικά. Από cosmote τουλάχιστον που είχα πακέτο με SMS. Στην Vodafone είδα ότι τα έλαβα κανονικά. Το μόνο που δεν δουλεύει στη Vodafone είναι τα SMS με vowifi.

Sent from my Galaxy A40

Το κρυφό μενού πολλά πράγματα που λέει ότι κάνει δεν τα κάνει.....

Sent from my Power 3 using Tapatalk

Οι διακόπτες που μέσα για ενεργοποίηση volte που εμφανίζονται σε κάθε συσκευή πχ δεν δουλεύουν. Αλλά το κλείδωμα σε συγκεκριμένο τύπο δικτύου, φυσικά και δουλεύει.

Sent from my Galaxy A40

• 2 weeks later...

Παιδιά τις τελευταίες 2 ημέρες δουλεύει μόνιμα το VOWIFI σε Samsung S10 πράγμα που δεν γινόταν πριν και έχω σήμα

Στάλθηκε από το SM-G973F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

υπογραφή εκτός ορίων

Παιδιά τις τελευταίες 2 ημέρες δουλεύει μόνιμα το VOWIFI σε Samsung S10 πράγμα που δεν γινόταν πριν και έχω σήμα

Δες στις ρυθμίσεις άμα η προτεραιότητα είναι στο "WiFi" αντί της "Κινητής Τηλεφωνίας".

[img]http://mowned.com/sig/zurabi.smart.jpg[/img]

Δες στις ρυθμίσεις άμα η προτεραιότητα είναι στο "WiFi" αντί της "Κινητής Τηλεφωνίας".
Δεν υπάρχει τέτοια ρύθμιση

υπογραφή εκτός ορίων

Πραγματικά η κατάσταση έχει γίνει κόλαση.

Όποτε πιάνει 4G+ η Vodafone η ταχύτητα του ίντερνετ είναι απλά τραγική.

Screenshot-20200709-231539.jpg

Αναγκάζομαι και γυρνάω τα δεδομένα στη δεύτερη κάρτα μου που είναι cosmote και φυσικά έχει και το volte σαν εικονίδιο :p

Οι κλήσεις όταν είμαι σε 4G+ κάνουν τρελές διακοπές, (λόγο χαμηλής ταχύτητας προφανώς)

Αγανάκτηση...

signaturegif.gif.db6a042404483db25bb662dad73cd036.gif

Το δήλωσες ως βλάβη στο αρμόδιο τμήμα;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Και το περίεργο είναι πως η ένδειξη του σήματος είναι καλή.

Sent from my Galaxy A40

Ναι το ξέρω.

Αυτό το θέμα φωνάζω συνέχεια.

Και έτσι παίρνει η μπάλα όλες τις κλήσεις και την ποιότητα του και καλά VOLTE.

Πχ τώρα που το κλείδωσα μόνο σε 3G δίνει καλές μετρήσεις.

Αν μπει 4G ή πιάσει και plus; Ου καλά είσαι. Βάζω κλάματα

Screenshot-20200709-232500-com-myvodafone-android.jpg

signaturegif.gif.db6a042404483db25bb662dad73cd036.gif

Στο δικό μου S10+ δε δουλεύει γενικά το volte, vowifi.

Κάποιος μου είχε γράψει εδώ να αλλάξω firmware (έχω cosmote), αλλά το θέμα είναι ότι σήμερα πχ δούλευε το vowifi και κάποια στιγμή χάθηκε!

مفاجأة

Έχω θέμα με το volte όταν δεν υπάρχει καλό σήμα εκεί που μιλάω πέφτει η γραμμή. Συγκεκριμένα χάνεται και από επάνω το σήμα βγάζει στιγμιαία το Χ πάνω στο δίκτυο
Αυτό είναι θέμα που έχει ξανασυζητηθεί, η δική μου άποψη είναι δεν μπορεί το δίκτυο να σε βάλει σε 2g/3g όταν μιλάς σε volte και το σήμα είναι αδύνατο.... Θέμα διαχείρισης

Αν και εγώ να πω την αλήθεια δεν το έχω συναντήσει μέχρι στιγμής στην Ελλάδα

Sent from my Power 3 using Tapatalk

Πήρα τηλέφωνο για να ζητήσω φορητότητα, και να ρωτήσω αν υπάρχουν volte και vowifi , μου ανέφερε ο εκπρόσωπος ότι για το πρώτο δεν διατίθεται ακόμα στο δίκτυο ενώ για το δεύτερο υπάρχει κανονικά, τί ισχύει τελικά;

Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

βιντεοκλήσεις όπως κάναμε με το 3g κάποτε; σαν υπηρεσία υπάρχει (video over LTE) αλλά καμιά εταιρία δεν το χρησιμοποιεί πλην της Κίνας που είναι mainstream αυτά τα χαρακτηριστικά.

Κάτι Samsung δεν ήταν είναι τα τελευταία που το υποστηρίζουν?

ναι αλλά και σε αυτά σταδιακά φεύγει η δυνατότητα.

Ναι. Κατά την κλήση πατάς στον dialer το εικονίδιο της βιντεοκλήσης και πατάει αποδοχή ο συνομιλητής και ανοίγουν οι κάμερες. Το χρησιμοποιώ καθημερινά

εικονα χαλια?

Καλημέρα. Θα ήθελα μια βοήθεια όσον αφορά το Vowifi. Εχω το Redmi Note 9 Pro και Vodafone Cu κάρτα. Έχω ενεργοποιήσει την υπηρεσία Vowifi και στο smartphone αλλά το πρόβλημα είναι ότι έχω Vowifi μόνο όταν ενεργοποιήσω το aeroplane mode. Επίσης στις ρυθμίσεις δεν υπάρχει επιλογή για ορισμό σαν πρώτη προτίμηση να γίνονται οι κλήσεις από Wifi. Πως γίνεται να εμφανισθεί αυτή η επιλογή;

Πριν δεν υπήρχε επιλογή για Volte αλλά βρήκα ένα 5 ψηφίο κωδικό που ενεργοποίησε την επιλογή για Volte. Ανεβάζω και ένα. screenshot με τις επιλογές. 9ac2ea48784061ea8e514ad22112fbc3.jpg

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

----- προσθήκη μηνύματος 15 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Τελικά για όποιον έχει το ίδιο πρόβλημα για να εμφανισθεί η επιλογή για προτιμήσεις δικτύου - Wifi πρώτα πρέπει να γράψει στον dialer *#*#869434#*#*

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

http://briefcase.pathfinder.gr/download/534985

Καλησπέρα στην ομάδα ! Σήμερα έκανα φορητότητα στην Vodafone και προσπαθώ , αν γίνεται να ενεργοποιήσω Volte , VoWifi , Wifi calling κλπ , θέλω δηλαδή να περνάει η γραμμή κινητής από wifi όταν είμαι σε αξιόπιστο δίκτυο. Η συσκευή μου Redmi Note Pro 8 δεν βρίσκεται σε αυτές που υποστηρίζονται σε πρώτη ματιά που έριξα . Επίσης δεν θέλω να χρησιμοποιήσω την εφαρμογή wifi calling της Vodafone , γιατί δεν θέλω να αλλάξω dialer. Υπάρχει κάποιος τρόπος να δουλέψει ? Ευχαριστώ πολύ !

Στάλθηκε από το Redmi Note 8 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κάλεσε τους στο 13840 ή στείλε στο live chat για να το ενεργοποιήσουν και στη συνέχεια ενεργοποίησε τους διακόπτες στη συσκευή σου (αν δεν εμφανίζονται, πληκτρολόγησε *#*#volte#*#* και *#*#vowifi#*#* στον dialer)

Κάλεσε τους στο 13840 ή στείλε στο live chat για να το ενεργοποιήσουν και στη συνέχεια ενεργοποίησε τους διακόπτες στη συσκευή σου (αν δεν εμφανίζονται, πληκτρολόγησε *#*#volte#*#* και *#*#vowifi#*#* στον dialer)
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση . Θα δοκιμάσω και θα επανέλθω !

Καλησπέρα στην ομάδα ! Σήμερα έκανα φορητότητα στην Vodafone και προσπαθώ , αν γίνεται να ενεργοποιήσω Volte , VoWifi , Wifi calling κλπ , θέλω δηλαδή να περνάει η γραμμή κινητής από wifi όταν είμαι σε αξιόπιστο δίκτυο. Η συσκευή μου Redmi Note Pro 8 δεν βρίσκεται σε αυτές που υποστηρίζονται σε πρώτη ματιά που έριξα . Επίσης δεν θέλω να χρησιμοποιήσω την εφαρμογή wifi calling της Vodafone , γιατί δεν θέλω να αλλάξω dialer. Υπάρχει κάποιος τρόπος να δουλέψει ? Ευχαριστώ πολύ !

Υπάρχει η επιλογή για να το ενεργοποιήσεις μέσω της εφαρμογής My Vodafone ή My CU (για τους συνδρομητές Vodafone CU). Έπειτα, πληκτρολογείς το *#*#volte#*#* και *#*#vowifi#*#* στο dialer και περίμενε λίγο. Κάνε επανεκκίνηση και θα δεις την ένδειξη.

[img]http://mowned.com/sig/zurabi.smart.jpg[/img]