Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του

Alphaleader
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Κάτι φακέλους με αρχεία π.χ. ROUTE66_V11 πως τα ξεφορτώνομαι μετά από την απεγκατάσταση εφαρμογής;

Φυσικά η καλύτερη λύση είναι η χρήση κάποιου file manager όπως είπε κι ο Πάρης προηγουμένως. Ωστόσο η εφαρμογή sd maid κάνει κάτι παρόμοιο με το corpse finder ;)

Edited by Villis
Τhe end of an era...

Έχει ένα περίεργο πρόβλημα ο αδερφός μου με το κινητό του. Στον ES FIle Explorer όταν ενεργοποιεί το Remote Manager για να συνδεθεί με ftp στο πισί του, όταν βάζει την ftp διεύθυνση σε έναν φάκελο των windows αντί να του δείξει τα περιεχόμενα του κινητού μέσα στο φάκελο, του ανοίγει σελίδα με τα περιεχόμενα του κινητού στον browser του πισί κάτι που ουσιαστικά είναι άχρηστο αφού δεν μπορείς να μεταφέρεις αρχεία. Το δικό μου κινητό στο δικό μου πισί όταν κάνω το ίδιο μου εμφανίζει στον φάκελο τα περιεχόμενα του κινητού και με ένα απλό drag & drop μεταφέρω πανεύκολα αρχεία και φακέλους. Τι μπορεί να φταίει στην πρώτη περίπτωση και ανοίγει το ftp στον browser? Και τα 2 πισί έχουν windows 7. Βασικά δεν ξέρω αν είναι θέμα κινητού ή θέμα υπολογιστή. Και δεν μένουμε καν στην ίδια πόλη για να μπορούσα να δοκιμάσω το κινητό μου στο πισί του ή το κινητό του στο πισί μου ώστε να καταλάβω αν είναι θέμα κινητού ή πισί.

Καλησπέρα φιλοι. Καινουργιος χρηστης android , καινουργιος κατοχος smartphone και εχω μια βασικη απορια. Πως κανω back up τις εφαρμογες του τηλεφωνου ( ενταξει , για τις επαφες ειναι ευκολο , για τις εφαρμογες πως γινεται ομως ? ) Το τηλεφωνο ειναι ενα Lenovo A319.

YΓ συγνωμη αν η ερωτηση ειναι παιδικη ααλλα δεν ειναι ευκολο να διαβασω 200 σελιδες μηνυματων. Θα το κανω σιγα σιγα αλλα τωρα θα ηθελα να μαθω

Φαντάζομαι ότι δεν είσαι root, οπότε θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις τη εφαρμογή carbon που είναι από τις καλύτερες για αυτό που θες. Θεωρητικά επίσης γίνεται αποθήκευση των data των εφαρμογών στους servers της Google χωρίς ωστόσο να βασίζομαι απόλυτα σε κάτι τέτοιο. Μπορείς να δεις αν είναι ενεργοποιημένος ο συγχρονισμός των app data στον google λογαριασμό σου...
Τhe end of an era...

Έχω δώσει το κινητό μου (lg g3) για σέρβις και μου είπαν ότι όλα μου τα αρχεία θα χαθούν... Δεν θυμάμαι καθόλου αν είχα επιλέξει να κάνει backup storage... Υπάρχει κάποιος τρόπος να το ψάξω; Μέχρι στιγμής έχω δει το google account μου γιατί νόμιζα ότι θα γινόταν αυτόματα κάποιο backup απ το android, αλλά δεν έχω βρει κάτι....

Λοιπον παιδια. Εχω ενα Alcatel OT-4010D και τονιζω "D". Εκανα μια αποπειρα να εγκαταστησω μια ROM που τελικα ηταν για 4010A και μου αχρηστεψε τη δευτερη sim. Απο τοτε συνεχως ψαχνω για βοηθεια (κυριως στο XDA) και παω μεχρι ενος σημειου αλλα παλι τιποτα. Επειδη βλεπω οτι το φορουμ σας ειναι και ελληνικο και μεγαλης επισκεψιμοτητας θα ηθελα τη βοηθεια σας. Ευχαριστω εκ των προτερων.

Δοκίμασε αυτό. Δεν έχω αυτή τη συσκευή, αλλά φαίνεται πως το εργαλείο της alcatel κάνει ενημέρωση αυτόματα:

http://gsmxda.blogspot.gr/2014/12/alcatel-onetouch-4010d-update-or-one.html

Προσπαθώντας να σετάρω το πρώτο μου Android, έφτασα στο δυσκολότερο σημείο. Στον συγχρονισμό. Κατάφερα να συγχρονίσω μόνο τα ημερολόγια του Outlook και τις επαφές του Skype. Δεν μπορώ να τραβήξω δυστυχώς επαφές από το Outlook και επίσης δεν ξέρω πως μπορώ να μεταφέρω επαφές από το Symbian... Γνωρίζει κάποιος;

Τέλος, στα Lumia συγχρονίζει και επαφές του FB, χρήσιμο για τα γενέθλια. Εδώ καμιά ιδέα;

Χρησιμοποιώ επίσης την εφαρμογή Outlook για λογαριασμούς OneDrive, Outlook, Exchange, IMAP κλπ αν βοηθάει.

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Προσπαθώντας να σετάρω το πρώτο μου Android, έφτασα στο δυσκολότερο σημείο. Στον συγχρονισμό. Κατάφερα να συγχρονίσω μόνο τα ημερολόγια του Outlook και τις επαφές του Skype. Δεν μπορώ να τραβήξω δυστυχώς επαφές από το Outlook και επίσης δεν ξέρω πως μπορώ να μεταφέρω επαφές από το Symbian... Γνωρίζει κάποιος;

Τέλος, στα Lumia συγχρονίζει και επαφές του FB, χρήσιμο για τα γενέθλια. Εδώ καμιά ιδέα;

Χρησιμοποιώ επίσης την εφαρμογή Outlook για λογαριασμούς OneDrive, Outlook, Exchange, IMAP κλπ αν βοηθάει.

Ενδιαφέρον πρόγραμμα φαίνεται. Σαν το Nokia Suite μοιάζει. Ευχαριστώ πολύ! :)

Μετά, για συγχρονισμό μέσω ίντερνετ (π.χ. για νέες επαφές ή διαγραφή) υπάρχει κάποια επιλογή; Ή κάποια εφαρμογή για επαφές κλπ;

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Γενικότερα χρησιμοποιώ την εφαρμογή email (την προεγκατεστημένη) για το hotmail account μου, το οποίο έχω περασμένο σαν push λογαριασμό και μου φίνει τη δυνατότητα να συγχρονίσω με τις επαφές και το ημερολόγιο, χωρίς βέβαια να το έχω δοκιμάσει...

Τhe end of an era...

Υπάρχει τρομερή διαφορά σε απόδοση κλπ αν μεταφέρω εφαρμογές στην sd card (όσες μεταφέρονται);

Αν έχεις κάποια γρήγορη κάρτα μνήμης, στις περισσότερες εφαρμογές δε θα δεις διαφορά.

Πιο πιθανόν η διαφορά να είναι αρνητική. H μνήμη RAM που χρησιμοποιείται στις android συσκευές είναι πιο γρήγορη από τις εξωτερικές sd. Η μεταφορά σε εξωτερική sd γίνεται σε περιπτώση που είναι μικρός ο χώρος που χρησιμοποιείται για τις εφαρμογές(/dada) και γεμίζει, οπότε και παρουσιάζονται προβλήματα αργής ανταπόκρισης αλλα και αδυναμίας εγκατάστασης νέων εφαρμογών αφού δεν επαρκεί ο χώρος.

Καλησπερα,εχω απο χθες το Moto E 2nd Gen.Εχει γινει-δε ξερω πως-μια αλλαγη στην προβολη των εφαρμογων.Ενω πατουσα το κεντρικο κουμπι με τις 6 τελιτσες μου εμφανιζε τις εφαρμογες σε 2 καρτελες με slide δεξια-αριστερα.Σημερα μου δειχνει τερμα πανω τις 4 τελευταιες εφαρμογες και απο κατω εχει ενωσει τις 2 καρτελες σε μια σε μορφη slide πανω-κατω.Επειδη με βολευει καλυτερα η αρχικη προβολη πως μπορω να την επαναφερω?

Καλησπερα,εχω απο χθες το Moto E 2nd Gen.Εχει γινει-δε ξερω πως-μια αλλαγη στην προβολη των εφαρμογων.Ενω πατουσα το κεντρικο κουμπι με τις 6 τελιτσες μου εμφανιζε τις εφαρμογες σε 2 καρτελες με slide δεξια-αριστερα.Σημερα μου δειχνει τερμα πανω τις 4 τελευταιες εφαρμογες και απο κατω εχει ενωσει τις 2 καρτελες σε μια σε μορφη slide πανω-κατω.Επειδη με βολευει καλυτερα η αρχικη προβολη πως μπορω να την επαναφερω?

Αυτό έχει γίνει γιατί αναβαθμίστηκε ο laucher στα πρότυπα της Marshmallow ενημέρωσης (Android 6). Αν δες το παλιό στυλ, μπορείς να κατεβάσεις τον Nova laucher που μέχρι την προηγούμενη βδομάδα που το είχα, είχε ακριβώς το παλιό στυλ (slide δεξιά αριστερά).

Έχω δώσει το κινητό μου (lg g3) για σέρβις και μου είπαν ότι όλα μου τα αρχεία θα χαθούν... Δεν θυμάμαι καθόλου αν είχα επιλέξει να κάνει backup storage... Υπάρχει κάποιος τρόπος να το ψάξω; Μέχρι στιγμής έχω δει το google account μου γιατί νόμιζα ότι θα γινόταν αυτόματα κάποιο backup απ το android, αλλά δεν έχω βρει κάτι....

Back up εφαρμογών, δεδομένων, καθώς και του launcher, δεν κάνει η Google, σου δίνει τη δυνατότητα η LG μέσα από το μενού όπου σου κάνει backup το οποίο μπορεί να περαστεί στον υπολογιστή και στη συνέχεια, να σου εγκαταστήσει -σχεδόν- τα πάντα από'κει. Αν δεν το έκανες πριν την παράδοση στο σέρβις, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα τώρα.

spacer.png& άλλα που δεν φαίνονται =(

myName: Γιαννης

Δοκίμασες απεγκατασταση και ξανά εγκατάσταση της εφαρμογής; θα χάσεις τις συνομιλίες σου όμως.

Καλημέρα. Θέλω να αγοράσω ένα οχταρι ταμπλετ λτε μοντέλο και σαν εναλλακτική να το χρησιμοποιώ μόνο αν χρειαστεί σαν κινητό. Ενδιαφέρομαι για τα ταμπ ς της σαμσουνγκ και ζ3 σονι. Η απορία μου είναι μπορώ να κάνω τηλέφωνα και σμσ? Γιατί αρχικά ήθελα να πάρω ένα ιπαντ μίνι και έμαθα ότι τα λτε μοντέλα είναι μόνο για ίντερνετ.

Αν ναι Αυτό ισχύει σε όλα τα λτε ταμπλετ της αντροιντ?

Καλημέρα. Θέλω να αγοράσω ένα οχταρι ταμπλετ λτε μοντέλο και σαν εναλλακτική να το χρησιμοποιώ μόνο αν χρειαστεί σαν κινητό. Ενδιαφέρομαι για τα ταμπ ς της σαμσουνγκ και ζ3 σονι. Η απορία μου είναι μπορώ να κάνω τηλέφωνα και σμσ? Γιατί αρχικά ήθελα να πάρω ένα ιπαντ μίνι και έμαθα ότι τα λτε μοντέλα είναι μόνο για ίντερνετ.

Αν ναι Αυτό ισχύει σε όλα τα λτε ταμπλετ της αντροιντ?

Kάποια μοντέλα έχουν τη δυνατότητα λειτουργίας τηλεφώνου ενώ κάποια όχι. Τα δύο που αναφέρεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως κινητό. Πάρε μια εικόνα εδώ για περισσότερα μοντέλα που κάνουν αυτό που ζητάς http://www.phonearena.com/news/7-tablets-with-phone-functionality-you-can-call-them-giant-smartphones_id59182

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να ρωτήσεις στα επίσημα θέματα των συσκευών που σε ενδιαφέρουν.

Kαλημέρα στο forum. Είχα blackberry και στις επαφές μου έδινε την δυνατότητα να σχηματίσω ομάδες. Δηλαδή να βάλω σε μια ομάδα με το όνομα π.χ. ''μπαλα'' 15 επαφες. Έτσι μπορούσα να στείλω sms ομαδικά με ένα πάτημα. Μπορεί αυτό να γίνει και στις επαφές που έχει το αndroid πρόγραμμα? Έψαξα αρκετά αλλα δεν βρήκα τίποτα. ευχαριστώ

Η συσκευη μου ειναι oneplus 2 και το λογισμικο ειναι 5,1,1. μπορω με καποιο τρόπο να κάνω ομάδες.

Είχα κατεβάσει την εφαρμογή "A better camera" από το Amazon, όταν το έδινε δωρεάν, και προ ημερών την απεγκατέστησα, επειδή είχε κολλήσει, και όταν προσπάθησα να την εγκαταστήσω πάλι από το My apps, την εμφανίζει με κουμπί Open και όχι Install όπως τις υπόλοιπες (δωρεάν) εφαρμογές που έχω από το Appstore.

Πως μπορώ να ξεπεράσω το πρόβλημα και να την εγκαταστήσω πάλι;

Αυτό το νέο google search bar με το νέο λογότυπο και το solid άσπρο background δεν γίνεται να γίνει transparent πάλι;

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του
  • The topic was pinned