Jump to content

χρέωση καρτας απο πενταψήφιο νούμερο

kostasw
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Όταν με πήδηξαν τα 5ψηφια στο πακέτο δεδομένων που ήταν εκείνη την περίοδο σε mifi ζήτησα τα χρήματα δεν τα έδωσαν και μετά έκανα καταγγελία στην ΕΕΤ.

Δεν μπορεί ένα πακέτο δεδομένων να μην έχει φραγή από 5ψηφια. Είναι εντελώς παράλογο μια κάρτα που προορίζεται για χρήση mifi.

Να δείτε τι ωραία λύθηκε το θέμα και σβήστηκαν οι χρεώσεις από τον λογαριασμό.

Προσωπικά βάζω φραγή από 5ψηφια σε όλα μου τα νούμερα

Send by ASUS Zenfone Ultra 6.8" by Tapatalk

Edited by cmvr

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

Παίρνω την εταιρεία με το πενταψηφια αλλα δεν απανταει κανεις.

Αυτό γίνεται απο το προηγουμενο Σαββάτο

Στείλε email.Ψάξε το νουμερο απο ποια εταιρία είναι και στείλε.

Ποια είναι;

Είναι μια κυπριακή με τηλέφωνο 2117800019 VEEO τα υπόλοιπα στοιχεία της τα ψαχνω

Edited by mips

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

VEOO δες και εδώ http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=6956864#post6956864

και εδώ : https://www.veoo.com/contact-us/

Edited by Vasileios

Σημερα ήρθαν κ σε εμένα sms κ χρεωθηκα. Υπάρχει περίπτωση να πάρω τίποτα πίσω;

Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις φραγή μέσω της εξυπηρέτησης πελατών . Από κει και πέρα θέλει πολύ τρέξιμο για να καταφέρεις να πάρεις κάτι πίσω.

Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις φραγή μέσω της εξυπηρέτησης πελατών . Από κει και πέρα θέλει πολύ τρέξιμο για να καταφέρεις να πάρεις κάτι πίσω.

Όσες φορές εχω χρεωθεί εγώ κάνω μια απλή αναφορά στην εξυπηρέτηση πελατών και μου πιστώνουν πάντα τα χρήματα.

Αν κατάλαβα καλά δεν βάζεις φραγή αλλά εξακολουθείς να μιλάς με την εξυπηρέτηση κα΄θε φορά που συμβαίνει ;

• 1 month later...
Χθες μου συνέβει και μένα. Ήρθε το μήνυμα, το οποίο δεν έχω ανοίξει καν, και έστειλα μαίηλ στη WIND για φραγή εισερχομένων από 5ψήφιους. Αργότερα θα περάσω και από κοντά σε κάποιο κατάστημα. Το θέμα είναι ότι σε χρεώνουν και για να μιλήσεις με την εξυπηρέτηση πελατών. Ερώτηση, έχω χρεωθεί ακόμα και αν δεν το άνοιξα; Για να ξέρω τι θα κάνω με τα περαιτέρω.

Χρεώνεσε με το που λάβεις το μήνυμα ακόμα και αν το τηλέφωνο είναι κλειστό.

Από πιό νούμερο έλαβες μήνυμα ;

Από το 19377. εστειλα μαιηλ για φραγή και πήγα σε κατάστημα για να ενημερωσω και να σβήσουν το μήνυμα. Φοβόμουν να το κάνω μόνη μου μήπως χρεώθω αλλά απ ότι καταλαβαίνω δεν τη γλυτώνω. Η επόμενη κίνηση καταγγελία στον καταναλωτή.

Το 19377 δεν σε χρεώνει .

Είναι δωρεάν η λήψη μηνύματος και στοιχίζει 0,11 αν εσύ στείλεις μήνυμα.

Μπορείς λοιπόν να το διαβάσεις ελεύθερα και χωρίς φόβο.

https://www.cosmote.gr/mobile/cosmoportal/pricelist/index.jsp?catName=THIRD_PARTY_SMS_Services_TR1053

• 2 weeks later...

logo_gr.png

ΕΕΤΤ: Συστάσεις προς καταναλωτές για αυθαίρετες χρεώσεις μέσω αριθμών αυξημένης χρέωσης.

31 Μαΐου 2018

Η ΕΕΤΤ, με αφορμή τη μεγάλη αύξηση καταγγελιών το τελευταίο διάστημα, σχετικά με Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης (YΠΠ) και ειδικότερα, αυθαίρετες χρεώσεις μέσω 5ψήφιων αριθμών αυξημένης χρέωσης, δημοσιεύει συστάσεις προς τους καταναλωτές.

Συγκεκριμένα, η ΕΕΤΤ συνιστά τρόπους αποφυγής ανεπιθύμητων χρεώσεων κατά τη χρήση ΥΠΠ. Σε αυτό το πλαίσιο, συστήνει στους καταναλωτές να εφαρμόζουν ειδικές ρυθμίσεις ασφαλείας, ώστε να προστατεύουν τη συσκευή κινητής τηλεφωνίας από ιούς και να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή κάθε φορά που καταχωρούν τον αριθμό τους σε διαδικτυακούς τόπους ή εφαρμογές, για να εγγραφούν ή να συμμετάσχουν σε ΥΠΠ. Τονίζεται ότι η εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού σε κινητές συσκευές συχνά δεν γίνεται αντιληπτή από τον χρήστη και συνεπάγεται κινδύνους, όπως η αποστολή μηνυμάτων σε αριθμούς αυξημένης χρέωσης, χωρίς τη βούλησή του.

Επισημαίνεται ότι η ΕΕΤΤ το 2017, κατόπιν σχετικών ελέγχων και 13 ακροάσεων, επέβαλε πρόστιμα ύψους 1.013.120 ευρώ σε 11 παρόχους, που διαπιστώθηκε ότι είχαν παραβιάσει το σχετικό κανονιστικό πλαίσιο. Επίσης, το τελευταίο διάστημα έχει δρομολογήσει την κλήση σε ακρόαση καταγγελλόμενων εταιρειών, ενώ παράλληλα, διεξάγει συνεχώς ελέγχους, αυτεπάγγελτα ή κατόπιν καταγγελιών, με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των καταναλωτών. Για τα παραπάνω θέματα, η ΕΕΤΤ συνεργάζεται με άλλους αρμόδιους φορείς, συμπεριλαμβανομένων των Διευθύνσεων Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και Οικονομικής Αστυνομίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Συνηγόρου του Καταναλωτή, καθώς και των αρμόδιων υπηρεσιών της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΥΠΠ αφορούν σε ψηφοφορίες, διαγωνισμούς, αγορές (downloading) μέσω SMS (π.χ. παιχνίδια, ringtone, video), παιχνίδια από την τηλεόραση με συμμετοχή μέσω τηλεφώνου, υπηρεσίες πληροφόρησης (π.χ. καιρός), αστρολογία/χαρτομαντεία, υπηρεσίες ενηλίκων κ.ά. Η πρόσβαση στις συγκεκριμένες υπηρεσίες είναι εφικτή μέσω κλήσεων ή λήψης/αποστολής SMS/MMS προς πενταψήφιους αριθμούς (π.χ. 14ΧΧΧ, 190ΧΧ-195ΧΧ, 54ΧΧΧ) ή δεκαψήφιους αριθμούς που ξεκινούν από 901, 909, 806, 812, 825, 850, 875, 190-195 κ.ά. Η χρέωση για τη χρήση των παραπάνω υπηρεσιών είναι υψηλότερη από τις βασικές υπηρεσίες.

Οι συστάσεις της ΕΕΤΤ είναι διαθέσιμες εδώ: "Συστάσεις προς καταναλωτές για αυθαίρετες χρεώσεις μέσω αριθμών αυξημένης χρέωσης."

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση των κινητών συσκευών παρέχονται εδώ: "Όσα πρέπει να γνωρίζω για τις κινητές συσκευές."

Edited by Katsaras_John

Android: Xiaomi PocoPhone F1 (6/128) Xiaomi Redmi Note 8 Pro (6/128) ✔ Xiaomi Mi Smart Band 6 NFC

iOSiPhone X (3/256) ✔ Microsoft LUMIA 950 XL & 950 XL Dual Sim (Black & White) Microsoft BAND

✔ Other: Display Dock HD-500 Continuum/Qi DT-904/Screen Sharing HD-10/Wireless Display Adapter V3

Όταν έχουν κάνει μπάζα πάνω από εκατομμύριο η κάθε πολυμεσική αρπάζοντας τα λεφτά του κοσμάκη το να αρπάξει 50-100 χιλιάδες πρόστιμο είναι χάδι για αυτές... Κλείσιμο επιτόπου και αναστολή της άδειας λειτουργίας θέλουν. Σε φίλο αδαή με κινητά του εμφάνισε τη γνωστή βλακεία περί ιού και κατέβασε αυτό να σωθείς κλπ και του ήρθε συνδρομή 24!!! ευρώ την εβδομάδα!!!

Και χωρίς να υπάρχει πουθενά στο γραπτό μήνυμα οδηγία για το πώς να απεγγραφείς σύμφωνα με την οδηγία της ΕΕΤΤ.

Πρέπει να κάνει πολλά περισσότερα η ΕΕΤΤ για να αποδείξει ότι ενδιαφέρεται πραγματικά για τους καταναλωτές

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλέστε την Wind και πείτε τους να σας κάνουν φραγή στα 5ψηφία πριν σας έρθει κανένα SMS και χάσετε όλο το υπόλοιπο και άλλα λεφτά

Το έχω κάνει χρόνια και δεν είχα ποτέ θέμα μην περιμένετε να γίνει το κακό πρώτα και μετά να ζητήσετε τα λεφτά σας (που το πιθανότερο είναι να μην σας τα δώσουν πίσω τα χρήματα)

εάν ήταν σωστές οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα το είχαν κόψει και όποιος ήθελε να ζητούσε να το ενεργοποίησουν να του στείλουν από κάποιο 5ψηφίο

Το πάρτυ τους συμφέρει όλους για αυτό και δεν έχει φραγή από την αρχή που θα ήταν πιο σωστό

Είναι πολλά τα λεφτά ωρε παλικάρια

Edited by oxxy

http://s33.postimg.org/4rv5rf5in/IMG_20160603_140152.jpg

https://telegram.org

Καλέστε την Wind και πείτε τους να σας κάνουν φραγή στα 5ψηφία πριν σας έρθει κανένα SMS και χάσετε όλο το υπόλοιπο και άλλα λεφτά

Το έχω κάνει χρόνια και δεν είχα ποτέ θέμα μην περιμένετε να γίνει το κακό πρώτα και μετά να ζητήσετε τα λεφτά σας (που το πιθανότερο είναι να μην σας τα δώσουν πίσω τα χρήματα)

εάν ήταν σωστές οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα το είχαν κόψει και όποιος ήθελε να ζητούσε να το ενεργοποίησουν να του στείλουν από κάποιο 5ψηφίο

Το πάρτυ τους συμφέρει όλους για αυτό και δεν έχει φραγή από την αρχή που θα ήταν πιο σωστό

φραγη απο εισερχομενα 5 ψηφια ; ή απο εξερχομενα; ή και απο τα 2 ; . απο οσο ξερω σε καποιες εταιρειεις χρεωνεσαι και που λαμβανεις το sms.

Δεν παιζει αυτή η λογική. Οι βασικές υπηρεσίες είναι ενεργοποιημένες και ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να ζητήσει να απενεργοποιηθεί οτι δεν χρειάζεται. Αν εμείς δεν ξέρουμε το συμφέρον μας και δεν αφιερώνουμε λίγο χρόνο να μάθουμε τα βασικά, δεν φταίνε οι εταιρείες γιαυτό

Edited by babakos

Δεν παιζει αυτή η λογική. Οι βασικές υπηρεσίες είναι ενεργοποιημένες και ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να ζητήσει να απενεργοποιηθεί οτι δεν χρειάζεται. Αν εμείς δεν ξέρουμε το συμφέρον μας και δεν αφιερώνουμε λίγο χρόνο να μάθουμε τα βασικά, δεν φταίνε οι εταιρείες γιαυτό
μισό λεπτό όμως δεν είναι έτσι για τις περισσότερες περιπτώσεις πενταψήφιων..

μιλάμε για κανονική απάτη. Φίλος μου ΧΩΡΙΣ καμία ενέργεια βρίσκεται γραμμένος σε τέτοια υπηρεσία (του έστελνε δύο/τρια σμσ με ... ανέκδοτα και του άδιαζε την κάρτα). ΠΡΟΦΑΝΩΣ ποτέ δεν γράφτηκε σε υπηρεσία ανεκδότων με ΣΜΣ... Του λέγανε από την wind να στείλει stop στον αριθμό και τέτοια. Οι απατεώνες βέβαια και στοπ να έστελνες τίποτα δε σταματούσε (εδώ σε έγραψαν μόνοι τους) και η χρέωση συνεχίζονταν.. ΔΕΝ του πρότειναν ολική φραγή και μονο όταν του είπα εγώ ρητώς να το ζητήσει του το έκαναν και αφού πρώτα του είπαν να φράξουν μονο αυτό τον αριθμό σαν λύση (που δεν του το είπαν την πρώτη φορά).

googlάροντας το συγκεκριμένο 5ψηφιο αριθμό βρήκαμε δεκάδες καταγγελίες πολύ πιο παλιές από πολλούς. Που θα πει ενώ η wind είχε και γνωρίζε καταγγελίες πελατών της για αυτό τον αριθμό αλλά παρόλα αυτά ΔΕΝ το φράζει ως όφειλε. Δεν έπρεπε να το κάνει, καθώς ΕΜΦΑΝΩΣ πρόκειται για απάτη, για να προφυλάξει τους πελάτες της που καταγγέλνουν; αλλά αντίθετο το αφήνει ακόμα ανοικτό για να συνεχίζει ο αριθμός να τους ληστεύει;

Άρα κατά τη γνώμη μου έχει ευθύνη και η εταιρία που δεν λαμβάνει στοιχειώδη μέτρα για την προστασία του κοινού της σε τόσο κραυγαλέες περιπτώσεις. Είναι σαν τα νούμερα που σου κάνουν αναπάντητη από το "Καμερούν" με αριθμό +694ΧΧΧΧΧ (όχι +30694ΧΧΧ) και εσύ παίρνεις πίσω και χρεώνεσαι. Και τις κάνουν οι εταιρίες (όχι μονο wind) Βγάζουν ανακοίνωση μην απαντάτε σε αυτά τα νούμερα αντί να φράξουν (screening) αυτούς τους αριθμούς καθώς υπάρχουν πολλαπλές αναφορές για "απάτη".

Το FB πως δλδ με ένα δύο μερικά report κλείνει το προφίλ του άλλου αν αυτός έχει θέματα για να προστατεύσει τους άλλους και οι εταιρίες δεν μπορούν να το κάνουν για συγκεκριμένα πενταψήφια που είναι ΕΜΦΑΝΩΣ απατεώνες.

Υ.Γ. Ο φίλος μου τους "κυνήγησε" (την wind) με αναφορές στο συνήγορο του πολίτη και τελικά του επέστρεψαν πίσω τα 10€ που είχε χάσει..

Edited by keysmith
από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith

Το λάθος που κάνουν όλοι είναι ότι όταν η οποιαδήποτε εταιρία τους επιστρέφει το ποσό που χρεωθηκαν, σταματανε τη καταγγελία. Λογικό να συνεχίζεται αυτή η συμπεριφορά των εταιριών, αφού βλέπουν ότι στη χειρότερη περίπτωση θα επιστρέψουν το ποσό που χρέωσαν στον πελάτη.

φραγη απο εισερχομενα 5 ψηφια ; ή απο εξερχομενα; ή και απο τα 2 ; . απο οσο ξερω σε καποιες εταιρειεις χρεωνεσαι και που λαμβανεις το sms.
Φραγή από τα εισερχόμενα, τους παίρνεις τηλέφωνο λες ότι δεν θέλω εισερχόμενα 5ψηφια και καθάρισες ,δεν θα χρεωθείς ποτέ για τίποτε.

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το λάθος που κάνουν όλοι είναι ότι όταν η οποιαδήποτε εταιρία τους επιστρέφει το ποσό που χρεωθηκαν, σταματανε τη καταγγελία. Λογικό να συνεχίζεται αυτή η συμπεριφορά των εταιριών, αφού βλέπουν ότι στη χειρότερη περίπτωση θα επιστρέψουν το ποσό που χρέωσαν στον πελάτη.

Συμφωνώ απόλυτα. Σημερα μου πιστωσαν στο λογαριασμο το ποσο των 6.25 ευρω που μου ειχαν φαει απο την καρτα.Η καταγγελία όμως δεν σταμάτησε. Άστη να τρέχει μπας και βάλουν μυαλό. Η εταιρεία ειναι η info Cyprus.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τι δουλειά έχει εδώ η ανακοίνωση της εεττ που αφορά όλες τις εταιρίες? Και τα μηνύματα που ακολουθούν είναι προφανώς εκτος θέματος,θα μπορούσαν να μπουν στην αντίστοιχη υποενότητα για 5ψηφια που υπάρχει στο θέμα της wind...

Περισσότερο λογική σε εταιρείες που κάνουν κακό στην τσέπη μας και πολλές φορές σου στέλνουν μηνύματα χωρίς να έχεις κάνει εγγραφή πουθενά.

κανονική λογική που λέει ότι εάν θέλω εγώ ή όποιος άλλος να λαμβάνει από 5ψηφία να δίνει πρώτα την συγκατάθεση του και μετά εάν θέλει να λαμβάνει..Α προφανώς να χρεωθεί οποίος της θέλει.

Άλλο να είναι ενέργειες υπηρεσίες π. χ συνδιάσκεψη και άλλο μια τέτοια υπηρεσία με τσόντα- γνωριμίες - και άλλες ιστορίες που η περισσότερες από αυτές είναι απατεώνες με υπογραφή τόσα έχουν γράψει για όλες αυτές... Και τόσο πρόστιμα έχουν ρίξε.

Ξέρουμε όλοι πόσο νόμιμες είναι όλες αυτές και τι πρακτικές έχουν

Κατά κάποιο τρόπο το νουμερο το έχουμε νοικιασμένο το νοίκι που πληρώνουμε είναι η ανανέωση κάθε τρεις και λιγο.. ΟΚ μέχρι εδώ. είναι σαν να έχω νοικιάσει ένα σπίτι και ο σπίτονοικοκύρης με το ζόρι να βάζει μέσα την ώρα που είμαι εγώ χωρίς να με ρωτήσει γυναίκες μπαροβιες με ποιο δικαίωμα... Μπορεί να είναι δικό του αλλά από την στιγμή που πληρώνω δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει Ίδια κατάσταση είναι και το παραπάνω με τα 5ψηφια και της εταιρείες κινητής τηλεφωνίας

Δημοκρατία έχουμε και εγώ πάω με την κανονική λογική εσένα δικαίωμα σου είναι να πας με οποια λογική γουστάρεις δεν σημαίνει ότι θα συμφωνήσουμε κιόλας

Θέμα αντίληψης είναι όλα.

Edited by oxxy

Τι δουλειά έχει εδώ η ανακοίνωση της εεττ που αφορά όλες τις εταιρίες? Και τα μηνύματα που ακολουθούν είναι προφανώς εκτος θέματος,θα μπορούσαν να μπουν στην αντίστοιχη υποενότητα για 5ψηφια που υπάρχει στο θέμα της wind...
Εγώ συμφωνώ σε πολλά με εσένα αλλά εδώ σε αυτό διαφωνώ

Εάν δεις το θέμα σαν τίτλο έχει

(Τα πάντα για τα καρτοκινητα Wind )

φυσικά και αφορά τα καρτοκινητα και όχι μόνο

Καλό είναι να θυμόμαστε κάποιες κατάστασης που γίνονται σίγουρα υπάρχει αντίστοιχο θέμα αλλά σε αυτό το θέμα εδώ είναι σίγουρο ότι θα το δουν περισσότερα ματιά

Μην νομίζεις ότι εσύ.. Εγώ που διαβάζουμε όλα τα θέματα ότι το κάνουν και άλλοι όπως εμείς..

Edited by oxxy

Συμφωνώ απόλυτα. Μια παραπάνω ενημέρωση ποτέ δεν έβλαψε κανέναν. Για παράδειγμα ε γώ απο εδώ έμαθα ότι μπορώ να τους κυνηγήσω και με ποιό τρόπο και έχω πολλές πιθανότητες να πάρω τα χρήματα μού πίσω. Όπως και έγινε. Δες άμα δεν με πιστεύεις το ποστ μου 39765 Edited by mips

ΔΗΜΗΤΡΗΣ