Jump to content

myphone POLL: Ποια εφαρμογή GPS χρησιμοποιείτε στο smartphone / tablet σας;

plankton69
 Κοινοποίηση

Ποια είναι η κύρια εφαρμογή navigation που χρησιμοποιείτε;  

1.167 members have voted

1. 1. Ποια είναι η κύρια εφαρμογή navigation που χρησιμοποιείτε;

• CoPilot
      15
    • Don't Panic
      25
    • Google Maps
      330
    • Here Maps
      372
    • iGO
      40
    • Navigon
      118
    • Ndrive
      4
    • OsmAND Maps & Navigation
      2
    • Tom Tom
      14
    • Sygic
      195
    • Waze
      9
    • Wisepilot
      1
    • Δεν χρησιμοποιώ GPS στο smartphone/tablet
      14
    • Άλλο
      22
    • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
      5

Recommended Posts

Έχουμε και λέμε:

1. Sygic: αγορασμένο, καλό και φαντεζί, αλλά κάνει λάθη, άσε που δεν έχει μπλόκα (εντελώς ηλίθιο το σύστημα στο οποίο δεν έχει ειδοποίηση σε custom pois), παρά μόνο κάμερες.

2. Here: όταν θέλω να πάω κάπου σοβαρά, ειδικά εντός πόλης, το επιλέγω. Πιο εύκολο, πιο γρήγορο, πιο απλό, πιο σαφές από το Sygic

3. Waze: το χρησιμοποιώ εκτός πόλης, αλλά μέχρι στιγμής μόνο μία φορά με έχει ειδοποιήσει για παρουσία ΕΛ.ΑΣ. (στο αντίθετο ρεύμα). Επίσης, δεν έχει περασμένες όλες τις κάμερες, παρά τα συνεχή report που κάνω.

4. iGo: είναι το ιδανικό, αλλά χρειάζεται πολύ customization και δεν είναι σίγουρο ότι θα παίξει εύκολα. Παλαιότερα, το είχα βάλει με την μία και έπαιζε, αυτή την φορά (μετά το update δηλαδή) με ταλαιπώρησε αρκετά. Είναι το μόνο που έχει καλές ειδοποιήσεις για μπλόκα, όμως, με πλήρη παραμετροποίηση των ειδοποιήσεων.

5. CoPilot: μέτριο, αλλά έχει επιλογή ειδοποίησης στα 1500m και στα 2000m για τα custom pois (βλ. μπλόκα), οπότε σε άγνωστο δρόμο είναι χρήσιμο.

6. Google: το χρησιμοποιώ σπάνια, αλλά είναι αρκετά αξιόπιστο, αρκεί να έχεις σήμα κινητής στην περιοχή.

7. Navigon: φαντεζί όπως το Sygic, αλλά πιο απλό και πιο σωστό. Το Sygic με έβαζε, πριν 2 καλοκαίρια, σε έναν δρόμο που ΘΑ φτιαχνόταν και, όσο και να γυρνούσα πίσω, επέμενε να με πάει από τον αρχικό, ενώ το navigon με πήγε άνετα εκεί που ήθελα, όταν είδε ότι δεν ακολουθώ την αρχική διαδρομή. Είναι και θέμα παρόχου χαρτών βέβαια, αλλά ορισμένα βασικά στην πλοήγηση είναι καλύτερα από το Sygic.

8. TomTom: καλό, το έχω χρησιμοποιήσει, αλλά δεν με εντυπωσίασε ιδιαίτερα, οπότε το έβγαλα.

Κατά καιρούς έχω δοκιμάσει και όλα τα υπόλοιπα free (με open street maps), αλλά και ορισμένα ακόμη σπασμένα. Δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο για να τα αναφέρω.

Ευχαριστώ.

• Απαντήσεις 151
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Χρόνια χρησιμοποιούσα Sygic, αγορασμένο απ την εποχή του Symbian και περιστασιακά το τότε Nokia maps. Μόλις χρησιμοποίησα το Here σε Android εγκατέλειψα το Sygic σύντομα. Μεγάλη απογοήτευση οι δρομολογήσεις του σε σχέση με το Here

6. Google: το χρησιμοποιώ σπάνια, αλλά είναι αρκετά αξιόπιστο, αρκεί να έχεις σήμα κινητής στην περιοχή.

Τώρα με την Google έχεις navigation και χωρίς σύνδεση,αρκεί να έχεις κατεβάσει το χάρτη της περιοχής που είσαι. ;)

καλησπέρα και από εμένα. εγώ χρησιμοποιώ 4gps. το google maps ,go pilot,sygic και here της nokia. καλυτερο χάρτη από όλα έχει το google maps βεβαια αλλά θελει mb...για 50 χιλιόμετρα μου τρώει 3,5 mb που δεν είναι κάτι σημαντικό. (το έχω στο gsm δικτυο/2g). το sygic είναι το χειρότερο από όλα και στην επαρχεία τα πάει χάλια......... λείπουν ονόματα ωδών και ολόκληρη λίμνη στην θέρμη Θεσσαλονίκης απλά δεν υπάρχει.....απαράδεκτο!! το copilot είναι πολύ καλό με καλό χάρτη,καλά γραφικά (έχει μια μικρή καθυστέρηση ο χάρτης όταν τον πασπατεύεις με το χέρι) και στον δρόμο δουλεύει τέλεια. ο here έχει καλό χάρτη,δεν του λείπει τίποτα και πιο λιτό περιβάλλον και βέβαια δωρεάν.για μένα καλύτερο έρχεται το copilot

Δεν κινούμε συχνά με το αυτοκίνητο οπότε δεν χρησιμοποιώ συχνά και GPS

Γενικά, όταν βάζω GPS χρησιμοποιώ συνήθως το Sigic, στην επαρχία όμως κάνει συχνά λάθη

Από τα Free που έχω δοκιμάσει, μερικές φορές το Arlean Maps, πολύ σπάνια CityMaps2Go και Google Maps, ενώ πρόσφατα έβαλα και το Here Maps να το δοκιμάσω (μου άρεσε σαν ιδέα λειτουργίας και το Waze αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμα)

2gis, το μόνο που μου εμφανίζει τους αριθμούς των κτιρίων

Και το Arlean Maps έχει τους αριθμούς των κτιρίων :) (σε πολλές περιοχές).

Waze (για την social πτυχή του) και Here Maps

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

http://www.everythingaboutebooks.com

Here maps σε tablet android με πήγε απο Αθήνα στο καιμακτσαλαν κ σε διάφορες άλλες πόλεις της τριγύρω περιοχής, καλυτερα απο κλασική συσκευη gps της tom tom που είχε το δεύτερο αυτοκίνητο της παρέας..

Edit:η Tom Tom έβγαλε μια καινούργια αναβάθμιση, το mobile go με συνδρομή €20 ευρώ τον χρόνο η €44,50 για τρία χρόνια με πάντα ενημερωμένους χάρτες και όποιους χάρτες θέλεις κατεβάζεις χωρίς περιορισμούς.Επίσης σου δίνει κάμερες live Traffic κλπ μέσα στην τιμή και εφόσον το είχα αγοράσει, με μόνο €0,50 πήρα την αναβάθμιση.

Έχει επίσης δωρεάν για όποιον θέλει δοκιμή,75 χιλιόμετρα τον μήνα.

Για λίγο που το χρησιμοποίησα, φαίνεται να είναι μεγάλη η αλλαγή από την προηγούμενη έκδοση που παρείχε.

Αξίζει πάντως την προσοχή σας.

Edited by sikuonas
Πρόσθεση
http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=193941&dateline=1426239248

Χρησιμοποιω Sygic και Here. Πιο πολυ το sygic καθαρα απο θεμα εμφανισης σε σχεση με το here. Κανω απλη χρηση συνηθως σε Αθηνα η Θεσσαλονικη και με τα δυο κανενα προβλημα.

Here maps και γω.Τουλαχιστον στο εξωτερικο και μονο που το χρησιμοποιω παιζει μια χαρα.Και φυσικα εντελως δωρεαν.

• 2 weeks later...
Be-on-road (δωρεαν αριστη εφαρμογη) αλλα τωρα αρχιζω να πειραματιζομαι με το google maps σε offline mode.

Xiaomi Redmi Note 11 Pro+ 8/256

Γενικά χρησιμοποιουσα iGO, αλλά τώρα που ήρθα μια βόλτα στην Νυρεμβέργη, που δεν έχω ιδέα από τους δρόμους μέσα στην πόλη, μου βγάζει πολύ λίγες φορές τις λωρίδες που πρέπει να ακολουθήσω και συχνά πάω όπου να ναι. Λίγο που δοκίμασα το osmand+ που είναι σε προσφορά 0,10€ μου φαίνεται καλύτερο για εδώ που βρίσκομαι και βγάλει όλες τις λωρίδες στις διασταυρωσεισ μέχρι στιγμής και σε ποια πλευρά πρέπει να κάτσεις.

• 1 month later...

Έχω συσκευή (κανόνι) GPS της Garmin αλλά καλό θα είναι να υπάρχει και στο κντ ...

Ύστερα απο όσα διάβασα εδώ, Here Maps και εγώ σε LG G Flex 2 (δουλεύει άψογα !)

Xiaomi-REDMI-5-and-5-plus.png

Here Maps και ειμαι ικανοποιημένος.Δεν εχω χρησιμοποιήσει κατι άλλο.

• 5 years later...
θα ηταν χρησιμο να επαναλαβουμε και σημερα αυτη την δημοσκοπηση, σε μια νεα σελιδα παρουσιαζοντας τις τρεχουσες εφαρμογες και ολες τις ανακαταταξεις απο τους καταναλωτες που εχουν γινει μετα απο μερικα χρονια.

ευχαριστω για την εμπιστοσυνη σου.

δεν ξερω τον τροπο. Οπως βλεπουμε πανω απο το πρωτο ποστ υπαρχει ενας πινακας. Μηπως αυτα ειναι για τους διαχειριστες ?

θα ηταν χρησιμο να επαναλαβουμε και σημερα αυτη την δημοσκοπηση, σε μια νεα σελιδα παρουσιαζοντας τις τρεχουσες εφαρμογες και ολες τις ανακαταταξεις απο τους καταναλωτες που εχουν γινει μετα απο μερικα χρονια.

Sygic (pro) / here maps προτιμώ το sygic δείχνει με ακρίβεια και τις κάμερες ταχύτητας

Sent from my iPhone Xs using Tapatalk Pro