Jump to content

pipinos1976

Members
 • Δημοσιεύσεις

  458
 • Εγγραφή

 • Αξιολογήσεις

  0%

Everything posted by pipinos1976

 1. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω εγώ είναι ότι δεν μπορώ να γράφω στο forum. Όταν γράφω δεν ανεβαίνουν οι δημοσιεύσεις. Μπορεί να χρειαστεί να κάνω δεκάδες ανανεώσεις της σελίδας και αποθηκεύσεις του μηνύματος για να δουλέψει το σύστημα. Αυτό σε firefox ανεξαρτήτως πλατφόρμας (windows, android) και συσκευής (Samsung Tab, Note κ.α.) Ευχαριστώ.
 2. Σε εμένα δεν ήρθε ειδοποίηση, αλλά έκανα ανανέωση χτες και την έβγαλε. Τώρα γράφω από το Tab με την 12 πάνω. Έχω το μοντέλο 5G. Ευχαριστώ.
 3. Κανένας όρος καμίας εταιρείας δεν είναι πάνω από τον νόμο. Το ότι εγώ υπογράφω δεν σημαίνει ότι η εταιρεία έχει νομικό δικαίωμα. Αν υπογράψω να χρησιμοποιήσω τις υπηρεσίες της, αλλά μετά από 24 ώρες να με εκτελέσει, έχει το δικαίωμα να το κάνει; Και εννοείται ότι καμία δεν είναι αγία, αλλά ας κοιτάμε λίγο την ανακοίνωση. Έχει γράψει πουθενά για ταινίες κτλ; Αυτά που ισχυρίζεσαι δεν γράφονται στην ανακοίνωση και δεν τα παίρνω στα σοβαρά. Η ανακοίνωση είναι σαφής: ρατσιστικό περιεχόμενο, σεξουαλικό περιεχόμενο κτλ. Ποιος δίνει το δικαίωμα στην εκάστοτε εταιρεία να ψάχνει τα μηνύματα ταχυδρομείου, χωρίς δικαστική εντολή, ώστε να βρει κάτι που αυτή θεωρεί "παράνομο" ή "περίεργο"; Το κάνουν τα ΕΛΤΑ μήπως; Το κάνουν οι ταχυμεταφορές; Επειδή η δυνατότητα υπάρχει και επειδή τα περισσότερα κράτη αρέσκονται στην παρακολούθηση (βλ. Snowden και αποκάλυψη ότι η NSA διασυνδέεται με τις big tech) δεν σημαίνει ότι είναι νόμιμο και ηθικό (γιατί και ο νόμος αλλάζει κιόλας, αρκεί να στάξεις λίγο λάδι στην κυβέρνηση). Αν έψαχνες λιγάκι παραπάνω θα ήξερες ότι υπάρχουν παράνομες δραστηριότητες τέτοιας μορφής εδώ και πολλά χρόνια. Τα είχα γράψει από το 2005. Υπάρχει μάλιστα δικό μου κείμενο του 2010, όπου αποκαλύπτω κάποια ωραία κόλπα στην Ελλάδα το οποίο επιβεβαιώνεται 10 χρόνια μετά από εφημερίδα. Μαζική παρακολούθηση είναι το ζήτημα, χωρίς να υπάρχει ανάγκη για δικαστική συνδρομή. Οι big tech είναι οι μεσάζοντες και τίποτα περισσότερο. Τα υπόλοιπα που δεν παίρνεις στα σοβαρά (αλήθεια, ποιος νοιάζεται για το τι παίρνεις εσύ στα σοβαρά;) τα έχει γράψει σε αυτό εδώ το forum κάποιος ο οποίος ισχυρίζεται ότι εργάζεται στην Google στον τομέα των διαφημίσεων. Όσο για τις εταιρείες που διαχειρίζονται το περιεχόμενο των μεγάλων εταιρειών (Facebook, YouTube κτλ), μπορείς να ψάξεις στις ειδήσεις να δεις ότι υπάρχουν στην Ελλάδα. Επειδή δεν το ξέρει ο πολύς κόσμος δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Για το Facebook γράψε Teleperformance facebook καθημερινή και θα βρεις ένα πολύ καλό άρθρο. Ευχαριστώ.
 4. Αυτά είναι δικαιολογίες για να παρακολουθούν τους λογαριασμούς χωρίς να κινδυνεύουν από μηνύσεις κλπ. Όχι πως μέχρι σήμερα δεν το έκαναν. Είναι γνωστό το περιστατικό όπου χρήστης αυτού του forum, που δήλωνε ότι εργάζεται στην google και πως όλα είναι κρυπτογραφημένα, φοβόταν να στείλει από τον εαυτό του στον εαυτό του παιδική πορνογραφία. Άλλωστε, στην ανακοίνωση δεν αναφέρει σχεδόν τίποτα για αυτά που έχεις γράψει. Αναφέρει όμως από κακόβουλο λογισμικό μέχρι και ρητορική μίσους. Επειδή είμαι άνθρωπος που την έπαθε από αυτό το ζήτημα, όταν μαζεύτηκε μια ομάδα "συναδέλφων" συνδικαλιστών που τους είχα κάνει ρόμπα με τα συνδικαλιστικά τους ψέματα* και έκαναν μαζική καταγγελία στον YouTube για ρητορική μίσους στο κανάλι μου (με το προσωπικό μου όνομα) το οποίο και έχασα, καταλαβαίνω πως όλα αυτά που γράφονται είναι νομικά κόλπα για να μην έχουν ευθύνη, αλλά αντιθέτως να έχουν την δυνατότητα α) να παρακολουθούν τα πάντα και να ενημερώνουν τις Αρχές**, και, β) να έχουν την δυνατότητα να διαγράφουν όποιον θέλουν, όποτε θέλουν χωρίς δυνατότητα να τους κυνηγήσει κανείς***. * Ο ένας, μάλιστα, εμφανιζόταν ως εγώ και ισχυριζόταν ότι όταν ήταν 5 ετών παιδί είχε μιλήσει με Υπουργούς και Βουλευτές υποστηρίζοντας τον κλάδο. Οι "συνάδελφοι" δεν σκέφτηκαν καν να κοιτάξουν τις ημερομηνίες που παρέθετε όταν ισχυριζόταν ότι αγωνιζόταν για τον κλάδο (όντας στο προνήπιο). ** Υπάρχουν οι αναφορές του Snowden για σύνδεση google με NSA, αλλά υπάρχουν και ευρωπαϊκές προτάσεις για κατάργηση κρυπτογραφίας και παρακολούθηση των πάντων, για το καλό μας. *** Στην δική μου περίπτωση βρήκαν άκρες στην ελληνική εταιρεία που διαχειρίζεται το YouTube και με διέγραψαν. Δεν ήξεραν, όμως, ότι τους είχα στο χέρι, οπότε σταμάτησε το support σε ένα προϊόν τους (waze), αφού είχα δείξει τους διαχειριστές πώς να περάσουν τις κάμερες, είχα ελέγξει ΜΟΝΟΣ μου ΟΛΕΣ τις κάμερες στην Ελλάδα και τις διόρθωνα σταδιακά. Μόλις είδαν ότι δεν παίρνουν updates θυμήθηκαν και επανέφεραν τον λογαριασμό μου ζητώντας συγγνώμη, αλλά τα κορόιδα πλέον δεν υπάρχουν. Αν τώρα θέλουν να βοηθήσω χρειάζομαι εξασφαλίσεις από κακόβουλους χρήστες.... όπως αναφέρουν και οι ίδιοι για το Drive. Ευχαριστώ.
 5. Θα ήθελα να ακούσω γνώμες για νέα συσκευή. Θα το χρησιμοποιήσει η μητέρα μου για αντικατάσταση του Redmi Note 4X*. Δεν θέλει κάτι το ιδιαίτερο. Παίρνει τηλέφωνα, βλέπει καμιά ομάδα ή κανέναν γνωστό στο Facebook, πληρώνει λογαριασμούς με τραπεζικές εφαρμογές, κανένα βίντεο στο YouTube, σπάνια να τραβήξει φωτογραφίες και βίντεο, κάποιες μικροδουλειές (π.χ. να λάβει κανένα mail ή να ρίξει καμιά ματιά σε pdf), άντε και πλοηγό 1-2 φορές τον χρόνο. Η μνήμη δηλαδή δεν απασχολεί, δηλαδή ούτε τα 64GB του Note 4X δεν χρειάζεται, μαζί με φωτογραφίες και βίντεο, αλλά και η RAM δεν πειράζει να είναι 6GB καθώς δεν τρέχει πολλές εφαρμογές, πόσο μάλλον ταυτόχρονα. Αυτό που θέλει οπωσδήποτε είναι ευκολία στην χρήση, θύρα για ακουστικά και να κρατήσει η συσκευή 4 χρόνια, όπως η τωρινή της, γιατί δεν είναι των αλλαγών. Το βασικότερο είναι η τιμή: με άνεση δίνει τα 250€ που είχε το Note 4X, όταν το είχε αγοράσει, αρκεί να της βγάλει τα 4 χρόνια χωρίς ταλαιπωρίες. Κοιτάω μέχρι και για Α52S (αν και είναι αρκετά πιο πάνω σε τιμή), Redmi Note 10, κάποιο Nord κτλ. Τι λέτε, λοιπόν; Τι θα προτείνατε; Ευχαριστώ. * Έχει παλιώσει, updates δεν βγαίνουν, ενώ έχει αρχίσει να κάνει και κολπάκια (π.χ. σήμερα δεν έπαιρνε τηλέφωνο για μερικές ώρες μέχρι που έστρωσε μετά από 2 restart).
 6. Είναι καιρός να πάμε σε κάτι τέτοιο: JingPad: World’s First Consumer-Level Linux Tablet. Ένας κατασκευαστής όπως η Samsung, που έχει την εμπειρία στο hardware, θα μπορούσε να προσφέρει τα μέγιστα την κοινότητα του linux, αλλά και στους χρήστες. Σταματώντας την παρακολούθηση της Google και δίνοντας ελευθερίες στους χρήστες θα ήταν μια καλή αρχή για να γυρίσει το παιχνίδι. Από την άλλη είναι το ζήτημα των εφαρμογών, αλλά κι εκεί θα μπορούσαν να τρέχουν και για Android για τους αμετανόητους, αν και με τόσο μεγάλες οθόνες τέτοιες συσκευές δεν είναι απλά εξελιγμένα κινητά τηλέφωνα. Ευχαριστώ.
 7. Νέο update ασφαλείας με ημερομηνία 1ης Αυγούστου. Το έβαλα χτες το βράδυ. Παίζει να είναι το τελευταίο ή το προ-τελευταίο που βγαίνει. Ευχαριστώ.
 8. Νέο update με επίπεδο ασφαλείας 1ης Μαΐου 2021. Μόλις τώρα το εγκατέστησα. Ευχαριστώ. ----- προσθήκη μηνύματος 97 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο ποτέ. Κάνε ένα restart, άσε την συσκευή να χαλαρώσει για λίγο σβησμένη. Η μπαταρία είναι σε καλή κατάσταση; Αν δεν πιάσουν όλα αυτά κάνε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Αν το πρόβλημα συνεχίζει πάλι, κάτι παίζει με την κάρτα γραφικών = ετοιμάσου για Note 20... Ευχαριστώ.
 9. Κυκλοφόρησε Update ασφαλείας με ημερομηνία 1 Απριλίου. Όσοι έχουν EUR ας κάνουν έναν έλεγχο. Ευχαριστώ.
 10. Το nebo ήταν επί πληρωμή και δεν το έχω δοκιμάσει καθόλου. Τώρα που το έγραψες θα το δοκιμάσω, όταν βρω λίγο χρόνο. Θα είναι εξυπηρετικό: είμαι της παλιάς σχολής, όταν γράφω κάτι σοβαρό, προτιμώ το χειρόγραφο και μετά πέρασμα στον υπολογιστή. Άρα, αν γίνεται ταυτόχρονα (μαζί με εξισώσεις) θα με εξυπηρετήσει πολύ. Αυτή την εποχή κάνω ένα ακόμη μεταπτυχιακό (θα τα κάνω τα χαρτιά προσάναμμα στο τέλος), οπότε γράφω την διπλωματική με το χέρι και την περνάω μετά στον υπολογιστή. Με βοηθάει πολύ στην σκέψη το χειρόγραφο και, αν το κάνω σε κάποιο πρόγραμμα στο οποίο θα μετατρέπονται και οι εξισώσεις, θα γλιτώσω χρόνο τελικά. Προς το παρόν το S7+ το δουλεύω με δύο τρόπους συγγραφής: γράφω για μαθήματα στο Samsung Notes, ώστε να στέλνω μετά τις σημειώσεις, αλλά κατασκευάζω και κάτι χειρόγραφες σημειώσεις σε πολύ σύντομο χρόνο μέσω του Noteshelf (είναι πιο γρήγορο στην αναγνώριση σχημάτων). Αυτές τις παρουσιάζω στους μαθητές την ώρα του μαθήματος, ως θεωρία Φυσικής Α΄ Γυμνασίου, που δεν έχει το βιβλίο τίποτα σχετικό. Αν θες στείλε το βίντεο που λες με pm. Ευχαριστώ.
 11. Και η σύζυγος είναι ευχαριστημένη με την νέα έκδοση. Εμάς μας ήρθε πριν 1 εβδομάδα, οπότε έχουμε μια ιδέα του πώς δουλεύει. Αν και δεν ασχολείται ιδιαίτερα, της φάνηκε λίγο καλύτερο από πριν, πιο ομαλό και καλύτερο στο δακτυλικό αποτύπωμα. Ευχαριστώ.
 12. Έπρεπε να πας κατευθείαν στο S7+ λόγω οθόνης και μόνο. Το πήρα κι εγώ για την τηλεκπαίδευση (φυσικός κι εγώ), αλλά μου το πήραν μέσα από τα χέρια η σύζυγος (την βόλεψε για μαθήματα σχεδίου σε μαθητές) και το παιδί (αυτή την στιγμή κάνει τηλεκπαίδευση και έχει μπροστά του σε παράθυρα όλους τους συμμαθητές του, ενώ μπορεί να γράφει και στην δασκάλα του με το πενάκι), οπότε εγώ έμεινα με το Note 8 να κάνω μάθημα. Έχω κάνει, όμως, δεκάδες ώρες μάθημα σε κάτι ανίψια μου που ήθελαν βοήθεια και δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε ευκολία χρήσης, ταχύτητα και πενάκι, με λογικές δυνατότητες για το λογισμικό (δεν μου αρέσει το iOS). Ίσως να δοκίμαζα βέβαια και surface, αλλά κάτι τέτοιο θα είναι η επόμενη αγορά σε 2 χρόνια, όταν πετάξω τα laptop και το tablet. Τώρα, για πρόγραμμα με εξισώσεις είναι μεγάλο το θέμα. Μπορείς με το word (το έχω δωρεάν από το Παν/μιο, αλλά μπορείς να το αγοράσεις με κάποια άδεια από αυτές που πουλάνε 5-10€), αλλά μέσα από τον επεξεργαστή και για εύκολες εξισώσεις (π.χ. κάνεις εισαγωγή εξίσωσης και γράφεις a2+b2=c2 και θα σου τα ανεβάσει μια χαρά τα τετράγωνα). Έχω δοκιμάσει το AndrOpenOffice, που δουλεύει ακριβώς όπως τα OpenOffice/LibreOffice. Αυτό το θεωρώ πιο εύκολο στην χρήση, επειδή δουλεύω και LibreOffice γενικά (υπέρ του ελεύθερου και ανοιχτού λογισμικού). Μπορείς να δοκιμάσεις και online editors για latex και να τα περνάς μετά, αλλά είναι κουραστικό, όταν γράφεις τόσες εξισώσεις. Αν ήταν για κανένα paper και είχες να γράψεις 3-4-5 θα έλεγα εντάξει, αλλά, μία άσκηση να γράψεις ή μία σελίδα κείμενο με 10-20 εξισώσεις θα ξημερώσεις με αυτόν τον τρόπο. Προς το παρόν δεν έχω βρει άλλη λύση για αυτό το θέμα και αυτό θα χαρακτήριζα και το μεγάλο αρνητικό του Android σε σχέση με τα windows (εκτός της Google δηλαδή). Ευχαριστώ.
 13. Παίξε και με άλλα καλώδια, αλλά ψηφίζω πρόβλημα στον φορτιστή. Και ο φορτιστής του Note 2 (πολύ παλιός) μου έκανε κάτι τέτοια νερά και τον είχα αλλάξει. Δίνει τόσο λίγο ρεύμα, που δεν μπορεί να φορτίσει καμία σοβαρή συσκευή. Τον έχω δοκιμάσει, όμως, και φορτίζει ένα παλιό Lumia 550 μια χαρά. Άρα, ρεύμα δίνει, απλά όχι όσο χρειάζεται για τις μεγάλες συσκευές. Και η αλλαγή καλωδίου, εννοείται, δεν αλλάζει κάτι στην κατάσταση. Ευχαριστώ. ----- προσθήκη μηνύματος 10 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Το δοκίμασα κι εγώ πριν λίγο στο S7+. Με adaptor της Huawei δεν παίζει τίποτα από τα 3.5'' ακουστικά. Η συσκευή USB δεν υποστηρίζεται, λέει. Ακουστικά USB Samsung παίζουν, όμως. Δεν έχω να δοκιμάσω άλλης εταιρείας ακουστικά USB για να δω συμπεριφορά. Ευχαριστώ.
 14. Φταίει ο φορτιστής της Huawei. Δεν συνεργάζονται μεταξύ τους σωστά γιατί έχουν διαφορετικα πρωτόκολλα φόρτισης. Και σε εμένα γίνεται αυτό, κάπου το έχω αναφέρει. Δηλαδή, φόρτιση tablet Mediapad M5 8.4'' περίπου σε 1,5 ώρα, φόρτιση του Samsung Galaxy Note 8 περίπου σε 1 ώρα και κάτι ψιλά. Φόρτιση του S7+ σε 6 ώρες σχεδόν. Αν δοκιμάσεις με φορτιστή Samsung θα δεις μεγάλη διαφορά. Π.χ. το έχω δοκιμάσει με τον φορτιστή από το Α50 της συζύγου και φορτίζει σε 2,5 ώρες περίπου (θα το δοκιμάσω σήμερα και θα πω ακριβώς χρόνο. Ευχαριστώ.
 15. Ναι, αυτό ισχύει. Ειδικά μετά το 5% πέφτει γρήγορα. Αυτό γίνεται τώρα που η μπαταρία έχει παλιώσει. Παλαιότερα δεν παρουσιάζε τέτοιο φαινόμενο. Δεν ξέρω αν είναι μόνο η μπαταρία ή είναι και θέμα firmware, αλλά το παρατηρώ κι εγώ τον τελευταίο καιρό. Ευχαριστώ.
 16. Για την μπαταρία να γράψω κάτι, επειδή την έχω δουλέψει πολύ σε τηλεκπαίδευση. Για αρχή να σημειώσω ότι τα έχω όλα σε dark γιατί το θεωρώ πιο ξεκούραστο στο μάτι. Οπότε, αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη σε αυτά που θα γράψω. Ενδεικτικά, λοιπόν, το πρόγραμμά μου ήταν ως εξής: Φόρτιση Δευτέρα πρωί. Δευτέρα μεσημέρι τηλεκπαίδευση 14:00-17:30 ο μικρός. Δευτέρα βράδυ λίγο browsing (1 ώρα) + 1 ώρα YouTube. Μετά, έμπαινε στην άκρη μέχρι Τρίτη μεσημέρι, οπότε πάλι τηλεκπαίδευση 14:00-17:30 ο μικρός. Τρίτη απόγευμα, 17:30-19:00, μάθημα με zoom. Τρίτη βράδυ λίγο browsing (1 ώρα) + 1 ώρα YouTube. Μετά, έμπαινε στην άκρη μέχρι Τετάρτη μεσημέρι, οπότε πάλι τηλεκπαίδευση 14:00-17:30 ο μικρός. Τετάρτη βράδυ λίγο browsing (1 ώρα) + 1 ώρα YouTube. Μετά από αυτό ήταν κάτω από 10%, οπότε ήθελε φόρτιση. Αυτή είναι η διάρκεια της μπαταρίας με προσεγμένη χρήση και σκούρα τα πάντα, εκτός του zoom, που είχε άσπρο πίνακα για γράψιμο ή γραφή μέσω Samsung notes (διαμοιρασμός οθόνης). Η σύνδεση, αν και είναι το 5G, γίνεται μέσω του οικιακού WiFi στα 2,4GHz, λόγω μεγάλης απόστασης από το router, ειδικά όταν κάνει μάθημα ο μικρός. Αν τύχει και το δουλέψω περισσότερο, π.χ. να ετοιμάσω κάποιες χειρόγραφες σημειώσεις βοηθητικές για εμένα (για να θυμάμαι τι πρέπει να πω), αλλά και κάποιες για τα παιδιά του σχολείου (τους δείχνω κάποια πράγματα έτοιμα, για να μην τα γράφω εκείνη την ώρα), η μπαταρία μπορεί να τελειώσει νωρίτερα. Το Tablet το έχω πριν από 1/11/2020 (δεν θυμάμαι ακριβώς) και μέχρι σήμερα έχει 25-30 φορτίσεις, παρά το γεγονός ότι έχει βγάλει τηλεκπαίδευση του μικρού (1 μήνα), μαθήματα 2 φορές την εβδομάδα, και τηλεκπαίδευση με την σύζυγο πλέον (δουλεύει το Samsung notes για να δείχνει κάτι σχέδια στα παιδιά). Να σημειώσω, όμως, ότι σαν μηχανή διαβάσματος ειδήσεων κτλ χρησιμοποιώ κυρίως το MediaPad M5 8.4'' που έχω και το προτιμώ ως πιο εύκολο στον χειρισμό με 1 χέρι σχεδόν, οπότε ο χρόνος χρήσης από εμένα είναι περιορισμένος στις 1+1 ώρες την ημέρα σε dark theme. Ευχαριστώ.
 17. Αυτό που είχα δει ήταν πως φέτος είναι η τελευταία χρονιά υποστήριξης και θα δώσουν 4 updates, ένα κάθε 3 μήνες. Νομίζω το προηγούμενο ήταν Σεπτεμβρίου, οπότε πήραμε τώρα για Οκτώβριο μέχρι Δεκέμβριο. Το επόμενο θα είναι τον Μάρτιο ή Απρίλιο για να καλύψει το διάστημα Ιανουάριος - Μάρτιος, μετά έχουμε άλλο ένα κάπου Ιούνιο-Ιούλιο και το τελευταίο, λογικά, θα είναι του χρόνου τον Σεπτέμβριο (4 χρόνια από την επίσημη κυκλοφορία της συσκευής). Βέβαια, αυτά είναι λίγο απροσδιόριστα ως προς τις ημερομηνίες και εξαρτώνται από τι θα χρειαστεί από ασφάλεια. Μπορεί κάποια να έρθουν νωρίτερα, κάποια αργότερα. Δεν μπορώ να πω ότι έμεινα δυσαρεστημένος από την συσκευή. Το αντίθετο θα έλεγα. Την βάζω μέσα στις αγαπημένες μου, δηλαδή μαζί με Nokia 6210, Nokia N82 (τι φλας είχε αυτό το κινητό;) και Nokia N8 (που πήγε χαμένο λόγω διακοπής υποστήριξης στο Symbian). Μου έβγαλε την τηλεκπαίδευση στον πρώτο εγκλεισμό. Αγόρασα το Tab S7+ για αυτόν τον εγκλεισμό, πήρα και γραφίδα (wacom one). Και τα δύο τα πήραν η σύζυγος και ο μικρός, οπότε πάλι η τηλεκπαίδευση βγήκε με το Note 8. Πόσο πιο ευχαριστημένος να είμαι; Κάθε μέρα δίνει 4 ώρες SOT με τηλεκπαίδευση στο webex, που τρώει κάπου 15% μπαταρία στα 30 λεπτά μαθήματος (με άσπρο στην οθόνη γιατί με παρουσιάσεις σε σκούρο είναι πολύ πιο κάτω: στο 8-10%). Και να σημειωθεί ότι έχει ακριβώς 575 κύκλους φόρτισης τώρα*. Όταν τελειώσει όλο αυτό το πανηγύρι, δηλαδή κάπου το Πάσχα, θα του αλλάξω μια μπαταρία και θα το κρατήσω μέχρι του χρόνου, οπότε και θα αγοράσω το Note 21. Ευχαριστώ. * Δεν ξέρω αν είναι πολύ προσεκτικός ή τυχερός, αλλά από τις 575 φορτίσεις, ούτε 5 δεν είναι μερική φόρτιση, δηλαδή π.χ. 30-60% (ή κάτι παρόμοιο), ενώ οι περισσότερες είναι στο 10-20% - 100%. Φυσιολογικό, λοιπόν, να κρατάει ακόμα η μπαταρία.
 18. Update ασφαλείας με ημερομηνία 1 Ιανουαρίου 2021. Κατεβαίνει τώρα.
 19. Έχω αγοράσει το κάλυμμα γιατί, έτσι κι αλλιώς, θα έδινα κάποια χρήματα για να υπάρχει προστασία. Το επίσημο της Samsung (από τα ελάχιστα που καλύπτουν και την οθόνη) ήταν ήδη ακριβό, οπότε έδωσα ακόμα περισσότερα και πήρα το πληκτρολόγιο. Τώρα, χρήση στο σπίτι, τώρα που είμαστε κλεισμένοι μέσα, δεν κάνω, αλλά το ίδιο συμβαίνει και με το laptop. Προτιμώ 1000 φορές τον σταθερό υπολογιστή. Έξω, όμως, όταν πηγαίνω με τον μικρό βόλτα στην γιαγιά για να παίζει με τα ξαδέλφια του, βολεύει πολύ γιατί είναι πολύ ελαφρύτερο και μικρότερο από ένα laptop. Σκέψου ότι έχω φτιάξει online διαγώνισμα (και όχι μόνο ένα) στο e-class έχοντας πάρει μαζί μου το S7+ και ένα πακέτο σημειώσεων που έχω για τους μαθητές (για ένα κεφάλαιο δεν είναι ούτε 20 σελίδες), δηλαδή κουβαλώντας βάρος* 1kg περίπου. Σκοπεύω, όμως, να το χρησιμοποιώ και στο σχολείο γιατί, αφενός η μεγάλη οθόνη εξυπηρετεί να δείχνω ακόμα και παρουσιάσεις ή εικόνες στους μαθητές, αλλά και σε εμένα, όταν έχω κενό, να γράφω αν χρειάζεται κάτι (που πάντα χρειάζεται, όταν έχεις χρόνο). Προφανώς, με χρήση tablet εδώ και χρόνια, έχω ξεχάσει τι σημαίνει κουβαλάω χαρτιά στο σχολείο (βιβλία, σημειώσεις). Ευχαριστώ. * Για τους προβληματικούς (που έκραζαν γιατί στον ταβερνιάρη έκανα παραγγελία 1kg (κιλό) κρασί και όχι 1L (λίτρο)) δηλώνω ότι κάνω χρήση καθημερινής γλώσσας και όχι αυστηρά επιστημονική διάλεκτο. Κανονικά θα έπρεπε να αναφέρω μάζα 1kg.
 20. Καλησπέρα, δύο ερωτήσεις σχετικές με το κινητό. 1. Θέλω να αλλάξω την μπαταρία στο κινητό του πατέρα μου, γιατί γκρινιάζει που πλέον κρατάει μόνο μία ημέρα. Πού βρίσκουμε σωστή μπαταρία, αντίστοιχη με την εργοστασιακή; 2. Έχει δοκιμάσει να παίξει κανείς με AOSP ROM; Καταρχάς, ξέρει κανείς αν υπάρχει; Θέλω να δοκιμάσω πώς θα παίζει ένα κινητό χωρίς Google, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι με το Galaxy Note 8 γιατί χρειάζομαι την πένα. Το 4X του πατέρα μου είναι ιδανικό, αν τον πείσω να αγοράσει κανένα καινούργιο. Μου έχει γυρίσει το μάτι με την Google γιατί τους έχω βοηθήσει πολύ, ειδικά στις κάμερες στο Waze και φέρθηκαν άσχημα κλείνοντας το προσωπικό μου κανάλι στο YouTube. Κοιτάξτε πώς έγινε η δουλειά. Βρέθηκε μια ομάδα απατεώνων (χειρότεροι από αυτούς στο γνωστό site για αυτοκίνητα), που εμφανίστηκε σε ένα επαγγελματικό group του Facebook ως πρώην προεδρείο ή κάτι τέτοιο. Δεν περίμεναν να είμαι εκεί, γιατί είχαν περάσει χρόνια από τότε που ήμουν εγώ στο προεδρείο, και έμειναν με το στόμα ανοιχτό, όταν μίλησα δημόσια και τους είπα ότι μιλάτε σαν να είστε εγώ, ένω δεν είστε (π.χ. δοκίμασαν να πουν ότι έκαναν έγγραφα στο υπουργείο Παιδείας, τα οποία όμως φέρουν την υπογραφή μου). Τέλος πάντων, το νόημα είναι ότι τους χάλασα την δουλειά, οπότε ήθελαν να μου κάνουν κακό. Έψαξαν, και το μόνο που βρήκαν ήταν ότι έχω κανάλι στο YouTube με το κανονικό μου όνομα. Έκαναν, λοιπόν, μαζικά reports για ρητορική μίσους κ.α. τέτοια, πρέπει να είχαν και γνωστό στην ελληνική εταιρεία διαχείρισης και μου έκλεισαν το κανάλι. Δεν με πείραξε τόσο το θέμα γιατί δεν ανέβαζα βίντεο με το κανονικό μου όνομα. Είχα 5-6 συνολικά εκ των οποίων τα 3 ήταν φτιαγμένα για κάτι σεμινάρια (κάτι ενώσεις κτλ cartoon), ένα ήταν για έναν φίλο (diy) και 2 νομίζω της πλάκας (η πλατεία στο χωριό). Με πείραξε, όμως, που ολόκληρη Google όχι μόνο δεν έκανε έλεγχο στις αναφορές, αλλά βρέθηκε μέσον να διαλύσει την "αντικειμενική" διαδικασία τους. Όχι πως δούλευα τα προϊόντα της (μόνο το gmail χρησιμοποιούσα για σεμινάρια κτλ, το Waze και μαζί με αυτό το maps), αλλά τώρα τους έχω κλείσει όσα γίνεται, και θέλω να περάσω σε ακόμη μεγαλύτερο αποκλεισμό γιατί από εμένα άλλη βοήθεια δεν παίζει να δουν. Ήδη έχω μεταφέρει το κανάλι μου στο brighteon και έχει και συνέχεια, ανάλογα με τον χρόνο που θα έχω. Ελπίζω να μην σας έπρηξα πολύ...
 21. Θα είμαι σύντομος. Λόγω διαδικτυακών μαθημάτων χρειαζόμαστε (η σύζυγος) άμεσα ένα laptop. Το προηγούμενο που είχε, λόγω αγνώστου προβλήματος, έχει καταστρέψει την κάρτα ήχου τις τελευταίες ημε΄ρες και δεν έχουμε σωστό ήχο. Ούτε με τα ηχεία ακούγεται καλά, ούτε με ακουστικά, ασχέτως προγράμματος (δεν φταίει δηλαδή το webex ή το zoom, το ίδιο γίνεται και στην αναπαραγωγή ήχου ή βίντεο). Τι ζητάει η σύζυγος, λοιπόν: 1. Λογική τιμή, με μέγιστο τα 1500€ (μην φτάσουμε σε 3.000€ για ένα laptop για μαθήματα και κανένα γράψιμο το καλοκαίρι). 2. Να είναι λεπτό και φορητό, γιατί θα το παίρνει στην δουλειά κάποιες φορές. 3. Σχετικά καλές επιδόσεις γιατί διδάσκει AutoCAD, οπότε χρειάζεται επεξεργαστή και μνήμη (παιχνίδια δεν παίζει κανείς, άλλωστε υπάρχει ο σταθερός για αυτά τα πράγματα). 4. Επειδή διδάσκει μαθήματα που απαιτούν γράψιμο (εξισώσεις, σχήματα κτλ), καλό είναι να έχει και πενάκι, ώστε να γλιτώσει από το wacom (το openboard το παίζει στα δάχτυλα, έχει ενθουσιαστεί, και τα παιδιά τρελαίνονται να παρακολουθούν σε αντίθεση με το πραγματικό μάθημα που το βαριούνται). Αυτά τα ολίγα... Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 22. http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=7965904#post7965904 Ευχαριστώ.
 23. Έχω στο σπίτι αρκετούς φορτιστές, αλλά βάζω το S7+ σε δύο από αυτούς, που τους έχω εύκαιρους: Στον φορτιστή του A50 της συζύγου θέλει κάτι παραπάνω από 1,5 ώρα για φόρτιση (0-100%). Συνήθως το βάζω όταν είναι κάπου στο 10-20%, οπότε μου δίνει χρόνο φόρτισης λίγο κάτω από 1,5 ώρα. Στον φορτιστή του MediaPad M5 κάνει 3,5 ώρες για φόρτιση, προφανώς γιατί δεν ταιριάζουν τα προτόκολλα και η φόρτιση γίνεται σε χαμηλή ταχύτητα. Το περίεργο είναι πως το Note 8 φορτίζει σε ταχυφόρτιση στον ίδιο φορτιστή σε 1:15 και το ίδιο το MediaPad σε 1:45. Άσχετο με αυτό, αλλά χτες ήρθε και update ασφαλείας του Οκτωβρίου. Ευχαριστώ.
 24. Ρωτάω γιατί δεν έχω διαβάσει όλες τις σελίδες. Έχει χρησιμοποιήσει κανείς το keyboard cover; Πώς γίνεται αλλαγή γλώσσας μέσω πληκτρολογίου; ένας φίλος θέλει να το αγοράσει και δεν ξέρει αν αξίζει. Ευχαριστώ.
 25. Εισαγωγή Φέτος, είμαι σε ένα τραγικό σχολείο: υποδομές ανύπαρκτες, κτήριο από την αποχή της Αθηναϊκής Συμμαχίας, μαθητές στα όρια του γελίου (το τραγικό το ξεπερνούν εύκολα). Είμαι υπεύθυνος ενός εργαστηρίου που μπορεί να φιλοξενήσει 12 άτομα και κάθε τμήμα είναι με 24 μαθητές, οπότε δεν υπάρχει ελπίδα να μπει κάποιος εκεί μέσα για μάθημα (προβολέας, πειράματα διαθέσιμα κτλ). Η χρήση προβολέα για μάθημα είναι από δύσκολη έως αδύνατη: υπάρχουν αίθουσες με μαυροπίνακα του '60, αίθουσες με πίνακα μαρκαδόρου και αίθουσες με διαδραστικούς πίνακες για τους οποίους το laptop δεν δουλεύει. Επίσης, γενικά, δεν υπάρχουν πρίζες, αλλά και οι τοίχοι δεν προσφέρονται για προβολή, αφού είναι μισοί με χρώμα, μισοί άσπροι και το κενό υπάρχει στο πίσω μέρος της αίθουσας, εκεί όπου δεν υπάρχει πίνακας. Συμπερασματικά, δεν μπορείς να δουλέψεις, τόσο απλά και ωμά είναι τα πράγματα. Κυρίως θέμα Αγόρασα το S7+ για τους εξής λόγους: 1. Η ανυπαρξία πρίζας δεν μπορεί να υποστηρίξει το laptop μου που κρατάει κάπου 2h με την μπαταρία. Άρα χρειάζομαι κάτι άλλο. 2. Το MediaPad M5 8.4'' που έχω αντιμετωπίζει 2 προβλήματα: α) έχει μικρή οθόνη για να βλέπουν οι μαθητές, και, β) έχει 32GB εσωτερική μνήμη που, με τα προγράμματα που τρέχω (χωρίς παιχνίδια και αρχεία), έχουν ήδη γεμίσει (είμαι κάπου στα 30/32GB και έχω συνεχώς ειδοποιήση για ελλιπή μνήμη). 3. Το S7+ προσφέρει μεγάλη οθόνη (αντίστοιχη ενός Surface) για να βλέπουν κανένα βίντεο ή καμιά εικόνα ή παρουσιάσεις με μεγάλα γράμματα, μεγαλύτερη ευκολία από το Surface, μεγάλη αυτονομία, ικανή να αντέξει 6 ώρες μαθήματος, ποιότητα κατασκευής που φαίνεται να αντέχει στο χρόνο. 4. Έχει πένα, ώστε να μπορώ να δουλέψω και σύγχρονη εκπαίδευση (αν και όταν χρειαστεί), είναι γρήγορο, οπότε τα βγάζει πέρα με όλα τα αναγκαία, θα υποστηριχθεί για 3 χρόνια, οπότε θα με κρατήσει μέχρι την ώρα της αλλαγής laptop και tablet, (θα πάω σε surface (αν υπάρχει τότε) για να έχω μία συσκευή για συντήρηση). Θα το δουλεύω είτε ως συσκευή που θα τους δείχνει κάποιες εικόνες, διαφάνειες και βίντεο (ευτυχώς οι αίθουσες έχουν μεγαλύτερο πλάτος από μήκος, οπότε είναι όλοι κοντά στην έδρα), είτε ως φορητό βιβλίο και σημειωματάριο για εμένα (για να βλέπω τι να τους λέω, αντί να κουβαλάω βιβλία, αλλά και κρατώντας σημειώσεις πάνω στα βιβλία σε pdf). Ερωτήματα τώρα 1. Τι θήκη αγοράζουν; Το πληκτρολόγιο δεν μπορώ να πω ότι με ενδιαφέρει αυτή την στιγμή, καθώς έχω και το laptop, αλλά δεν έχω και χώρο στο σχολείο να δουλέψω για γράψιμο. Αν χρειαστεί να γράψω κάτι θα πάω στο εργαστήριο, όπου έχω υπολογιστή κανονικό. Στο σπίτι έχω 2 laptop + σταθερό, οπότε ούτε εκεί χρειάζεται κάτι. Ίσως μόνο στις διακοπές, αλλά αυτές είναι ελάχιστες οι φορές. 2. Έχει βάλει κανείς προστασία οθόνης; Μία θήκη όπως αυτή της Spigen, που αφήνει ακάλυπτη την οθόνη, απαιτεί προστασία, καθώς μέσα στην τσάντα όλο και κάπου θα βρίσκει η οθόνη (βιβλία, στυλό κτλ). Έχω δει ένα τζάμι που κυκλοφορεί, αλλά δεν ξέρω πως συμπεριφέρεται η συσκευή μετά. Αυτά τα ολίγα... γράψαμε και τον πόνο μας για την φετεινή χρονιά της καταστροφής... Ευχαριστώ.
×
×
 • Create New...