Jump to content

pipinos1976

Members
  • Δημοσιεύσεις

    471
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by pipinos1976

  1. Ναι, βγάζει συνέχεια σφάλματα...
  2. Manufacturing date 16 Ιαν 2024 Τα βίντεο είχαν πρόβλημα λόγω υψηλού bitrate. Τα διόρθωσα, οπότε παίζουν όλα μια χαρά.
  3. Δείτε 3 βίντεο με την εστίαση σε κοντινές αποστάσεις και με χαμηλό φως. Υπάρχει ένα θέμα με το πώς εστιάζει και πώς τοποθετεί την εικόνα στο κάδρο. Κάπου κάνει άλματα, αλλαγές στις κάμερες κτλ. https://odysee.com/@pipinos1976:e/20240205_195745:0 https://odysee.com/@pipinos1976:e/20240205_195843:6 https://odysee.com/@pipinos1976:e/20240205_202158:6 Για οθόνη δεν έχω παράπονο. Πάντα την έβαζα σε χαμηλή φωτεινότητα και χρώματα όσο γίνεται λιγότερο έντονα. Επίσης ανεβάζει αρκετά θερμοκρασία. Δεν ξέρω αν είναι το τιτάνιο, αλλά είναι αισθητά πιο ζεστό, ακόμα και όταν κάνει εγκατάσταση εφαρμογών, σε σχέση με το S23 και το Note 8 (αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες).
  4. Η λύση αυτή είναι εύκολη μεν, αλλά δεν την θέλω για δύο κυρίως λόγους. Τα βίντεο είναι μεν απόρρητα για τον κόσμο, αλλά όχι για την Google. Άρα για λόγους ιδιωτικότητας. Η Google μπορεί να σου διαγράψει το κανάλι όποτε θέλει και χωρίς να υπάρχει λόγος. Πλέον ανεβάζω βίντεο στο odyssee και ελάχιστα στο YouTube.
  5. Καθυστερημένη απάντηση, αλλά έχει τη σημασία της. Πέρυσι πήρα το S23 Ultra. Δεν με ικανοποίησε ούτε στην οθόνη (καμπύλες, όπως στο Note 8, άρα, πέρα από αναλύσεις κτλ, στη χρηστικότητα δεν υπάρχει διαφορά), αλλά ούτε και στο θέμα θήκης + προστασία οθόνης (Samsung wallet = Whitestone dome, αφού αφήνει το παράθυρο εκτεθειμένο), κάτι που το Note 8 δεν αντιμετώπιζε (Clear view = εργασία πάνω από κάλυμμα, ούτε ΜΙΑ γρατζουνιά 5 χρόνια). Φέτος λέω να το αφήσω για το S24 Ultra, απλά και μόνο λόγω των updates γιατί κατά τα άλλα το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι ο διαμοιρασμός βίντεο από webex (βλ. Android 9). Ακόμα, όμως, δουλεύω με το Note 8 και όχι με το S23 Ultra, που μου σπάει τα νεύρα η προσοχή που πρέπει να δίνω στο θέμα γρατζουνιές (μεμβράνη δυσκολεύει το πενάκι, γυαλί κοστίζει, είναι δύσκολο στην εφαρμογή, χωρίς αυτά θα το χαλάσω, αφού το βάζω στην τσάντα).
  6. Κατάφερα και έδωσα το S23 Ultra (μαζί με θήκη wallet + μεμβράνη spigen) σε ένα γνωστό και έτσι έκανα παραγγελία το S24 Ultra 1TB. Πιστεύω να με κρατήσει για 3-4 χρόνια, αν και η χωρητικότητα είναι γενικά μικρή για τις απαιτήσεις μου, ειδικά στο μέλλον.
  7. Μια ιστορία... Πέρυσι έκανα την βλακεία να αγοράσω το S23 Ultra με σκοπό να αντικαταστήσω το πιστό μου σκυλί, το Note 8. Πήρα το 512GB τελικά, αλλά, όπως είχα γράψει και στο σχετικό θέμα, με ενοχλούσε το θέμα θήκες, που δεν έβρισκα τίποτα τόσο λειτουργικό όσο η Clear View του Note 8. Φυσικά, η καμπύλη οθόνη είναι ένα άλλο αρνητικό που έχει η συσκευή μιας και δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το πενάκι στα άκρα της οθόνης. Τελικά, μαζί με κάτι δουλειές και τρεξίματα που μου έφαγαν το μισό χρόνο, συνειδητοποίησα ότι το 512 δεν ήταν αρκετό (αυτή τη στιγμή στο Note 8 έχω 200GB στην κάρτα και 50GB στην εσωτερική μνήμη), οπότε δεν το ενεργοποίησα ΠΟΤΕ και δουλεύω με το Note 8 ακόμα. Το έχω βάλει για φόρτιση μόνο 2 φορές, ώστε να μην πέσει η μπαταρία. Το έχω και κάθεται, λοιπόν, και σκέφτομαι να το σουτάρω για το S24 Ultra 1TB, που είναι το μόνο που θα με κρατήσει για κάποιο χρονικό διάστημα (π.χ. 3 χρόνια). Και πάλι, όμως, αν δεν πετάξω έξω πολλές φωτογραφίες και βίντεο, αν δεν μειώσω τα αρχεία μουσικής που έχω μαζί μου και αν δεν προσέξω με φωτογραφίες και βίντεο στο μέλλον, δεν βλέπω το 1ΤΒ να φτάνει για πάνω από 3 χρόνια και ίσως λέω και πολύ.
  8. Θέλω να αντικαταστήσω το κινητό του μικρού - Redmi Note 8 - γιατί δεν χωράει πλέον η εσωτερική μνήμη τα παιχνίδια που έχει βάλει (και τα σκουπίδια που δημιουργούνται). Η χρήση που κάνει είναι η εξής: Παιχνίδια εκτός σπιτιού (διακοπές, στο αυτοκίνητο κτλ) Κλήσεις με viber σε φίλους αρκετές ώρες (βλ. παιχνίδι με PS5 κτλ), αλλά ηχητικές κατά 99%. Μερικές κανονικές κλήσεις εντός οικογένειας. Κάποιες φωτογραφίες που βγάζει μόνος του, όταν πηγαίνουμε καμιά βόλτα. Περισσότερο για πλάκα τα κάνει, δεν ασχολείται σοβαρά, ούτε κοινωνικά δίκτυα κτλ παίζουν. Τι χρειάζεται: Καλός σχετικά επεξεργαστής, αφού θα παίζει παιχνίδια. Κάμερα, ηχογραφήσεις κτλ δεν ενδιαφέρουν. Οπωσδήποτε 128GB, αλλά καλύτερα 256GB για να χωράει τα παιχνίδια. Τιμή, αφού πρόκειται για παιδί, κάτω από 400€, άρα ναυαρχίδες, iPhone κτλ απορρίπτονται. Τι να παραγγείλουμε να φέρει ο Αγ. Βασίλης;;;
  9. @OverClocker Σε όλα όσα γράφεις έχεις απόλυτο δίκιο. Έβγαλαν το ραδιόφωνο, έβγαλαν τους αισθητήρες, άδειασαν την συσκευασία, τα υλικά φαίνονται πιο φτηνά (για το spen έχεις απόλυτο δίκιο... μοιάζει παιχνίδι μπροστά στο spen του Note 8, ακόμα και μπροστά σε αυτό του Note 2 μοιάζει φτηνό), αλλά η τιμή εκτοξεύεται (βλ. Apple). Είχα πάει σε έναν Κωτσόβολο πριν λίγες ημέρες. Είχα ήδη παραλάβει το κινητό, απλά περίμενα να ψωνίσει κάτι η σύζυγος και πέρναγα την ώρα μου. Μπαίνει μια τύπισσα, κλασσική περίπτωση μόστρας χωρίς λόγο: όχι, δεν αναφέρομαι σε κάποια "θεά", αλλά το αντίθετο. Ζήτησε να δει το πιο ακριβό κινητό που έχουν εκτός Apple. Χωρίς να γνωρίζει ετοιμαζόταν για το S23+ που της έδειξαν πρώτο, αλλά μετά είδε ότι κοίταγα το S23 Ultra, ρώτησε και της είπαν ότι υπάρχει και το Ultra, αλλά αυτό έχει πενάκι. Όταν της είπαν ότι είναι πιο ακριβό γιατί έχει και την πένα, είπε ότι θα αγοράσει αυτό. Δεν ήξερε καν πώς λέγεται το κινητό που θέλει και προσπαθούσε να το αντιστοιχίσει σε κάποιο παλιό μοντέλο ως προς δυνατότητες. Του χρόνου θα έχει το S24 κ.ο.κ., αλλά δεν θα έχει δουλέψει εκτός FB, TikTok και Tweeter τίποτε άλλο. Με κάτι τέτοια οι εταιρείες ανεβάζουν τιμές μειώνοντας εξοπλισμό: όπως παλιά, επί ΠΑΣΟΚ, που ζητούσε ο άλλος Mercedes για να πηγαίνει το παιδί στο χωράφι ή για καφέ στην πλατεία του χωριού (έχω δει με τα μάτια μου τοκογλύφο να δίνει λεφτά σε μάνα για να αγοράσει Golf GT των 27.000€ στον υιό γιατί αλλιώς δεν έβρισκε γκόμενα). @Dark_Lord Κάπου έμπλεξες τα άτομα με τις απαντήσεις, αλλά δεν πειράζει, θα σου απαντήσω στο κομμάτι που με αφορά. Αυτό που έκανα εγώ είναι να συγκρίνω θήκες. Η clear view του Note 8 ήταν έτη φωτός καλύτερη από την αντίστοιχη smart view που υπάρχει τώρα. Υστερούσε λίγο σε προστασία, αλλά θα μπορούσε να γίνει συνδυασμός, δηλαδή η προστασία της smart view με το ημιδιαφανές + standing case της clear view για μια πλήρη θήκη. Αναγκαστικά τώρα θα πάω σε smart view + μεμβράνη (μάλλον την UV της Whitestone), αλλά θα πάρω και το γυαλί και μια άλλη θήκη + ένα προτοφολάκι. Το καλοκαίρι θα βάζω την smart view και τον χειμώνα κάποια ανοιχτή θήκη ελπίζοντας ότι το γυαλί δεν θα πάθει μεγάλη ζημιά στην τσάντα. Πρακτικά αυτό σημαίνει έξοδα και - το κυριότερο - χαμένος χρόνος που πριν δεν υπήρχαν, ενώ η εμπειρία χρήσης είναι προβληματική, τουλάχιστον για τον τρόπο που χρησιμοποιώ εγώ το κινητό. Οι δυνατότητες είναι μεν αναβαθμισμένες (π.χ. κάμερες, επεξεργαστές κτλ), αλλά αυτά είναι δεδομένα λόγω της τεχνολογίας και στην πράξη δεν κοστίζουν τίποτα στην εταιρεία. Αφαιρώντας, όμως, τον φορτιστή και τα ακουστικά έχει μεγάλο κέρδος, αφού θα πουλήσει περισσότερα κομμάτια. Αυτά είναι κόλπα άτιμα και πονηρά, αλλά όσο δεν υπάρχουν διαμαρτυρίες μαζικά δεν γίνεται τίποτα. Ευχαριστώ.
  10. Δεν ξέρω πόσα θα γράψω, αλλά έχω πολλές σκέψεις. Ξεκινώ από το ότι προέρχομαι από Note 8, με το οποίο είμαι εξαιρετικά ευχαριστημένος. 4,5 χρόνια δουλειάς, έβγαλε και την τηλεκπαίδευση (η σύζυγος κράτησε την Wacom, το παιδί το Tab S7+ κι εγώ έμεινα με το πιστό σκυλί να δουλεύω). Στους 650 κύκλους άλλαξα την μπαταρία στην Smartec, χωρίς reset κτλ. Είχε μια πτώση απόδοσης, όχι κάτι τραγικό, αλλά είπα να την αλλάξω για σιγουριά*. Σήμερα είμαι στους 950-1000 κύκλους συνολικά (άρα κάπου 300+ με την νέα μπαταρία). Γενικά την μπαταρία την φρόντιζα, δηλαδή φόρτιζα την νύχτα ή το μεσημέρι με χαμηλή ισχύ (έχω στην σειρά όλους τους φορτιστές της Samsung: 15, 25, 45W). Ούτε 10 φορές δεν χρειάστηκε να κάνω μερική φόρτιση, ενώ και η χρήση που κάνω είναι μία από τις δύο περιπτώσεις: ή βγάζω όλη την ημέρα χωρίς τηλέφωνα (χρησιμοποιώ για ενημέρωση τα tablets και τους υπολογιστές), οπότε η μπαταρία κρατάει 2 ημέρες, ή του πίνω το αίμα και η μπαταρία τελειώνει σε μισή ημέρα (όταν βρίσκομαι έξω). Ως μέσος όρος, όμως, υπολογίζω κάπου 200 φορτίσεις το χρόνο, οπότε άλλαξα την μπαταρία στα 3+ χρόνια. Σε αυτόν τον τομέα το S23 είναι πολύ καλύτερο βέβαια. Τώρα, μια απογοήτευση που υπάρχει είναι ως προς την πληρότητα του εξοπλισμού. Ούτε led, ούτε βιομετρικοί αισθητήρες όπως στο Note 8. Τελευταία φορά που χρησιμοποίησα τους αισθητήρες του Note 8 ήταν την ημέρα που παρέλαβα το S23. Μια μαθήτρια αισθανόταν χάλια. Τις μέτρησα παλμούς (122 έγραψε) και οξυγόνο (98). Μετά έφτασε και η νοσηλεύτρια (έχουμε κι από αυτό στο σχολείο) και με το μηχάνημα έβγαλε τα ίδια αποτελέσματα (120 και 98). Την κατάσταση αυτή την αποδέχεσαι, όμως, αφού σκοπός τους είναι να πουλήσουν ρολόγια (κάπως σαν το ραδιόφωνο δηλαδή), αν και την θεωρώ απαράδεκτη. Αυτό που δεν καταλαβαίνω και δεν αποδέχομαι με τίποτα είναι το θέμα θήκη. Αγόρασα κινητό και δεν θέλω να το χρησιμοποιήσω (το έχω τόσες ημέρες και δεν το έχω δουλέψει καθόλου) γιατί δεν βρίσκω μια θήκη να με βολεύει. ΚΑΜΙΑ δεν μπορεί να συγκριθεί με την clear view του Note 8 ως προς την ευχρηστία (για ασφάλεια δεν ήταν τόσο καλή**). Με το ένα χέρι μπορώ να αποδέχομαι κλήσεις, αφού έχω δει το όνομα του καλούντος, να κλείνω το τηλέφωνο, να ελέγχω για εισερχόμενες ειδοποιήσεις κτλ. Ταυτόχρονα είναι και standing case. Η smart view του S23 είναι γελοία μπροστά της χρηστικά, εκτός της προστασίας δηλαδή. Ένα παραθυράκι πάνω δεξιά, χωρίς προστασία της οθόνης (άρα χρειάζεται μεμβράνη)... τι να πατήσεις εκεί; Πώς θα το πιάσεις το κινητό για να αποδεχθείς κλήση που είναι το αμεσότερο; Πώς θα το κρατήσεις και πώς θα φτάσεις να το χειριστείς; Ακόμη και του Note 2, που είχε παραθυράκι στην μέση της οθόνης ήταν καλύτερη. Από την άλλη, αν βάλεις απλή θήκη και μεμβράνη ή τζάμι μπροστά (για την δική μου χρήση τουλάχιστον), θα πρέπει να αλλάζεις μεμβράνες και τζάμια συνέχεια γιατί όλη την ημέρα στην δουλειά η συσκευή βρίσκεται μέσα στην τσάντα, οπότε η οθόνη έρχεται σε επαφή με χαρτιά, στυλό και ό,τι άλλο βρεθεί στο συγκεκριμένο σημείο, άρα θα γρατζουνιστεί (το τζάμι θα φύγει κιόλας). Να πάρεις θήκη πορτοφόλι, όπως αναφέρθηκε παραπάνω; Τότε χάνεις τον χειρισμό και την εποπτεία της συσκευής. Πραγματικά είμαι σε αδιέξοδο με το συγκεκριμένο θέμα. Για το Note 8 είχα αγοράσει μεμβράνες, είχα πάρει και γυαλί (Dome) και δεν τα φόρεσα ποτέ, ενώ η συσκευή είναι ακόμη σαν καινούργια*** (ούτε γρατζουνιά δεν υπάρχει). Για το S23 είμαι σε αδιέξοδο. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Ό,τι κι αν κάνω οδηγεί σε περίεργους και ανεπιθύμητους συμβιβασμούς. Αν είχα ένα Redmi Note, όπως το παιδί, να βάλω μια μεμβράνη και μια σιλικόνη. Αλλά για τέτοια συσκευή να μην βρίσκεις μια θήκη αξιοπρεπή; Δεν έχει πει κανείς στην Samsung ότι η smart view δεν είναι βολική στην χρήση; Είμαι σε φάση να δώσω το κινητό και να κρατήσω το Note 8 μιας που με καλύπτει σε όλα (παιχνίδια δεν παίζω) εκτός των security updates, που ήταν η αιτία να αλλάξω συσκευή. Σας έπρηξα, αλλά είπα να γράψω τον πόνο μου. Ευχαριστώ. * Πριν το Note 8, είχα το Note 2 και μια πεσμένη μπαταρία, που έλεγα να την αλλάξω όταν γύριζα από διακοπές, μου έκαψε το κινητό καθώς δεν μπορούσε να δώσει την απαιτούμενη ισχύ, το έβαζα συνέχεια στον φορτιστή κτλ κτλ. ** Κάτω μου έχουν πέσει τα εξής κινητά: Nokia 6210 (το έριξε άλλος): Σπασμένη η επαφή στο modem (κλασσικό πρόβλημα) με χαμένες κλήσεις Nokia N82: Κουβαλούσα πράγματα, αλλά ήταν ανάγκη να απαντήσω, οπότε το ρίσκαρα και μου έπεσε κάτω. Λίγο χρώμα έφυγε και αυτό ήταν όλο. Nokia N8: Βιασύνη να φύγω, έπεσε κάτω, θα έπεφτε στο χαλί χωρίς ζημιά, αλλά ένας φίλος το σούταρε στην προσπάθειά του να το πιάσει και το πέταξε στο πλακάκι. Ελαφρύ σπάσιμο πάνω στο πλαστικό καπάκι Samsung Galaxy Note 8 (το έριξε άλλος): Έπεσε με την θήκη κλειστή με την οθόνη προς τα κάτω, απολύτως παράλληλα με το έδαφος (μεγάλη επιφάνεια, μικρή πίεση). Καμία απολύτως ζημιά. Έκτοτε δεν άφησα ποτέ το κινητό σε επικίνδυνο σημείο ή δίπλα σε άλλον και ησύχασα. Καθαρή τύχη γιατί συνήθως η clear view άνοιγε κατά την πτώση και η οθόνη έσπαγε εύκολα. *** Δύο φορές τον χρόνο το αφαιρούσα από την θήκη, καθάριζα προσεκτικά και πλήρως την συσκευή και την θήκη και όλα ήταν μια χαρά.
  11. Ποιος το πήρε το myphone; Είναι κανείς από 4 ρόδες, βενζινόπληκτους κλπ ενωμένες δυνάμεις ρουφιάνων; Κανείς από Ρωσία ή λίγο πιο Ν.Α. από εμάς που συνεργάζεται με καμιά Εθνική Υπερδύναμη Παραδόπιστων απατεώνων; Πριν λίγο μου κλείδωσαν τον λογαριασμό για 3 υποτιθέμενες λανθασμένες προσπάθειες login, κάτι που δεν ισχύει γιατί αφενός ήμουν εγώ, αφετέρου δεν μπορεί να ήταν λανθασμένες γιατί ξέρω το password. Μου έρχεται ένα mail και μου λέει ότι για λόγους ασφαλείας πρέπει να κάνω reset το password. Προσπαθώ να κάνω login για να αλλάξω το password (αν χρειάζεται) γιατί δεν ακολουθώ links που στέλνονται με mail. Δεν με αφήνει να κάνω login, ούτε να μηδενίσω το password, είτε χρησιμοποιώ κινητό, είτε υπολογιστή. Μου έρχεται mail ότι κλειδώθηκε ο λογαριασμός για κάποια ώρα λόγω 3 αποτυχημένων προσπαθειών login. Γιατί κλειδώθηκε ο λογαριασμός στην αρχή; Γιατί μετά δεν άφηνε έστω μηδενισμό; Περίεργα πράγματα... Ευχαριστώ. * Όχι πως ο Ξιφουνόν δεν συνεργάζεται με την ΕΛ.ΑΣ... ρουφ... ρουφ... ρουφ...
  12. Το κινητό της μητέρας (Xiaomi Redmi Note 4X) άρχισε να τα παίζει (κάποιες φορές δεν δέχεται κλήσεις και ο καλών ακούει ότι είναι απενεργοποιημένο). Λέμε, λοιπόν, να πάμε σε νέα συσκευή, που θα βγάλει κι αυτή 4 χρόνια. Αυτό που θέλω να έχει είναι οπωσδήποτε 5G, οπότε να κρατήσει 4 χρόνια, αλλά και NFC για τις υπηρεσίες που το χρησιμοποιούν (κάρτες + εισιτήρια στο άμεσο μέλλον). Είμαι ανάμεσα σε Xiaomi Redmi Note 11 Pro με 5G + NFC και Samsung A53. Το καθένα έχει τα υπέρ και τα κατά του. Τι προτείνετε; υπάρχει κάτι άλλο αντίστοιχο; Ευχαριστώ.
  13. Κάτι για βελτίωση ακρίβειας GPS αναφέρει. Δεν άλλαξε το επίπεδο ασφαλείας, που παραμένει 2021. Πιστεύω ότι θα δώσουν άλλο ένα ασφαλείας γιατί, αν θυμάμαι καλά, έδωσαν πέρυσι στο S8 για μια διόρθωση κενού που είναι από παλιά.
  14. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω εγώ είναι ότι δεν μπορώ να γράφω στο forum. Όταν γράφω δεν ανεβαίνουν οι δημοσιεύσεις. Μπορεί να χρειαστεί να κάνω δεκάδες ανανεώσεις της σελίδας και αποθηκεύσεις του μηνύματος για να δουλέψει το σύστημα. Αυτό σε firefox ανεξαρτήτως πλατφόρμας (windows, android) και συσκευής (Samsung Tab, Note κ.α.) Ευχαριστώ.
  15. Σε εμένα δεν ήρθε ειδοποίηση, αλλά έκανα ανανέωση χτες και την έβγαλε. Τώρα γράφω από το Tab με την 12 πάνω. Έχω το μοντέλο 5G. Ευχαριστώ.
  16. Κανένας όρος καμίας εταιρείας δεν είναι πάνω από τον νόμο. Το ότι εγώ υπογράφω δεν σημαίνει ότι η εταιρεία έχει νομικό δικαίωμα. Αν υπογράψω να χρησιμοποιήσω τις υπηρεσίες της, αλλά μετά από 24 ώρες να με εκτελέσει, έχει το δικαίωμα να το κάνει; Και εννοείται ότι καμία δεν είναι αγία, αλλά ας κοιτάμε λίγο την ανακοίνωση. Έχει γράψει πουθενά για ταινίες κτλ; Αυτά που ισχυρίζεσαι δεν γράφονται στην ανακοίνωση και δεν τα παίρνω στα σοβαρά. Η ανακοίνωση είναι σαφής: ρατσιστικό περιεχόμενο, σεξουαλικό περιεχόμενο κτλ. Ποιος δίνει το δικαίωμα στην εκάστοτε εταιρεία να ψάχνει τα μηνύματα ταχυδρομείου, χωρίς δικαστική εντολή, ώστε να βρει κάτι που αυτή θεωρεί "παράνομο" ή "περίεργο"; Το κάνουν τα ΕΛΤΑ μήπως; Το κάνουν οι ταχυμεταφορές; Επειδή η δυνατότητα υπάρχει και επειδή τα περισσότερα κράτη αρέσκονται στην παρακολούθηση (βλ. Snowden και αποκάλυψη ότι η NSA διασυνδέεται με τις big tech) δεν σημαίνει ότι είναι νόμιμο και ηθικό (γιατί και ο νόμος αλλάζει κιόλας, αρκεί να στάξεις λίγο λάδι στην κυβέρνηση). Αν έψαχνες λιγάκι παραπάνω θα ήξερες ότι υπάρχουν παράνομες δραστηριότητες τέτοιας μορφής εδώ και πολλά χρόνια. Τα είχα γράψει από το 2005. Υπάρχει μάλιστα δικό μου κείμενο του 2010, όπου αποκαλύπτω κάποια ωραία κόλπα στην Ελλάδα το οποίο επιβεβαιώνεται 10 χρόνια μετά από εφημερίδα. Μαζική παρακολούθηση είναι το ζήτημα, χωρίς να υπάρχει ανάγκη για δικαστική συνδρομή. Οι big tech είναι οι μεσάζοντες και τίποτα περισσότερο. Τα υπόλοιπα που δεν παίρνεις στα σοβαρά (αλήθεια, ποιος νοιάζεται για το τι παίρνεις εσύ στα σοβαρά;) τα έχει γράψει σε αυτό εδώ το forum κάποιος ο οποίος ισχυρίζεται ότι εργάζεται στην Google στον τομέα των διαφημίσεων. Όσο για τις εταιρείες που διαχειρίζονται το περιεχόμενο των μεγάλων εταιρειών (Facebook, YouTube κτλ), μπορείς να ψάξεις στις ειδήσεις να δεις ότι υπάρχουν στην Ελλάδα. Επειδή δεν το ξέρει ο πολύς κόσμος δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Για το Facebook γράψε Teleperformance facebook καθημερινή και θα βρεις ένα πολύ καλό άρθρο. Ευχαριστώ.
  17. Αυτά είναι δικαιολογίες για να παρακολουθούν τους λογαριασμούς χωρίς να κινδυνεύουν από μηνύσεις κλπ. Όχι πως μέχρι σήμερα δεν το έκαναν. Είναι γνωστό το περιστατικό όπου χρήστης αυτού του forum, που δήλωνε ότι εργάζεται στην google και πως όλα είναι κρυπτογραφημένα, φοβόταν να στείλει από τον εαυτό του στον εαυτό του παιδική πορνογραφία. Άλλωστε, στην ανακοίνωση δεν αναφέρει σχεδόν τίποτα για αυτά που έχεις γράψει. Αναφέρει όμως από κακόβουλο λογισμικό μέχρι και ρητορική μίσους. Επειδή είμαι άνθρωπος που την έπαθε από αυτό το ζήτημα, όταν μαζεύτηκε μια ομάδα "συναδέλφων" συνδικαλιστών που τους είχα κάνει ρόμπα με τα συνδικαλιστικά τους ψέματα* και έκαναν μαζική καταγγελία στον YouTube για ρητορική μίσους στο κανάλι μου (με το προσωπικό μου όνομα) το οποίο και έχασα, καταλαβαίνω πως όλα αυτά που γράφονται είναι νομικά κόλπα για να μην έχουν ευθύνη, αλλά αντιθέτως να έχουν την δυνατότητα α) να παρακολουθούν τα πάντα και να ενημερώνουν τις Αρχές**, και, β) να έχουν την δυνατότητα να διαγράφουν όποιον θέλουν, όποτε θέλουν χωρίς δυνατότητα να τους κυνηγήσει κανείς***. * Ο ένας, μάλιστα, εμφανιζόταν ως εγώ και ισχυριζόταν ότι όταν ήταν 5 ετών παιδί είχε μιλήσει με Υπουργούς και Βουλευτές υποστηρίζοντας τον κλάδο. Οι "συνάδελφοι" δεν σκέφτηκαν καν να κοιτάξουν τις ημερομηνίες που παρέθετε όταν ισχυριζόταν ότι αγωνιζόταν για τον κλάδο (όντας στο προνήπιο). ** Υπάρχουν οι αναφορές του Snowden για σύνδεση google με NSA, αλλά υπάρχουν και ευρωπαϊκές προτάσεις για κατάργηση κρυπτογραφίας και παρακολούθηση των πάντων, για το καλό μας. *** Στην δική μου περίπτωση βρήκαν άκρες στην ελληνική εταιρεία που διαχειρίζεται το YouTube και με διέγραψαν. Δεν ήξεραν, όμως, ότι τους είχα στο χέρι, οπότε σταμάτησε το support σε ένα προϊόν τους (waze), αφού είχα δείξει τους διαχειριστές πώς να περάσουν τις κάμερες, είχα ελέγξει ΜΟΝΟΣ μου ΟΛΕΣ τις κάμερες στην Ελλάδα και τις διόρθωνα σταδιακά. Μόλις είδαν ότι δεν παίρνουν updates θυμήθηκαν και επανέφεραν τον λογαριασμό μου ζητώντας συγγνώμη, αλλά τα κορόιδα πλέον δεν υπάρχουν. Αν τώρα θέλουν να βοηθήσω χρειάζομαι εξασφαλίσεις από κακόβουλους χρήστες.... όπως αναφέρουν και οι ίδιοι για το Drive. Ευχαριστώ.
  18. Θα ήθελα να ακούσω γνώμες για νέα συσκευή. Θα το χρησιμοποιήσει η μητέρα μου για αντικατάσταση του Redmi Note 4X*. Δεν θέλει κάτι το ιδιαίτερο. Παίρνει τηλέφωνα, βλέπει καμιά ομάδα ή κανέναν γνωστό στο Facebook, πληρώνει λογαριασμούς με τραπεζικές εφαρμογές, κανένα βίντεο στο YouTube, σπάνια να τραβήξει φωτογραφίες και βίντεο, κάποιες μικροδουλειές (π.χ. να λάβει κανένα mail ή να ρίξει καμιά ματιά σε pdf), άντε και πλοηγό 1-2 φορές τον χρόνο. Η μνήμη δηλαδή δεν απασχολεί, δηλαδή ούτε τα 64GB του Note 4X δεν χρειάζεται, μαζί με φωτογραφίες και βίντεο, αλλά και η RAM δεν πειράζει να είναι 6GB καθώς δεν τρέχει πολλές εφαρμογές, πόσο μάλλον ταυτόχρονα. Αυτό που θέλει οπωσδήποτε είναι ευκολία στην χρήση, θύρα για ακουστικά και να κρατήσει η συσκευή 4 χρόνια, όπως η τωρινή της, γιατί δεν είναι των αλλαγών. Το βασικότερο είναι η τιμή: με άνεση δίνει τα 250€ που είχε το Note 4X, όταν το είχε αγοράσει, αρκεί να της βγάλει τα 4 χρόνια χωρίς ταλαιπωρίες. Κοιτάω μέχρι και για Α52S (αν και είναι αρκετά πιο πάνω σε τιμή), Redmi Note 10, κάποιο Nord κτλ. Τι λέτε, λοιπόν; Τι θα προτείνατε; Ευχαριστώ. * Έχει παλιώσει, updates δεν βγαίνουν, ενώ έχει αρχίσει να κάνει και κολπάκια (π.χ. σήμερα δεν έπαιρνε τηλέφωνο για μερικές ώρες μέχρι που έστρωσε μετά από 2 restart).
  19. Είναι καιρός να πάμε σε κάτι τέτοιο: JingPad: World’s First Consumer-Level Linux Tablet. Ένας κατασκευαστής όπως η Samsung, που έχει την εμπειρία στο hardware, θα μπορούσε να προσφέρει τα μέγιστα την κοινότητα του linux, αλλά και στους χρήστες. Σταματώντας την παρακολούθηση της Google και δίνοντας ελευθερίες στους χρήστες θα ήταν μια καλή αρχή για να γυρίσει το παιχνίδι. Από την άλλη είναι το ζήτημα των εφαρμογών, αλλά κι εκεί θα μπορούσαν να τρέχουν και για Android για τους αμετανόητους, αν και με τόσο μεγάλες οθόνες τέτοιες συσκευές δεν είναι απλά εξελιγμένα κινητά τηλέφωνα. Ευχαριστώ.
  20. Νέο update ασφαλείας με ημερομηνία 1ης Αυγούστου. Το έβαλα χτες το βράδυ. Παίζει να είναι το τελευταίο ή το προ-τελευταίο που βγαίνει. Ευχαριστώ.
  21. Νέο update με επίπεδο ασφαλείας 1ης Μαΐου 2021. Μόλις τώρα το εγκατέστησα. Ευχαριστώ. ----- προσθήκη μηνύματος 97 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο ποτέ. Κάνε ένα restart, άσε την συσκευή να χαλαρώσει για λίγο σβησμένη. Η μπαταρία είναι σε καλή κατάσταση; Αν δεν πιάσουν όλα αυτά κάνε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Αν το πρόβλημα συνεχίζει πάλι, κάτι παίζει με την κάρτα γραφικών = ετοιμάσου για Note 20... Ευχαριστώ.
  22. Κυκλοφόρησε Update ασφαλείας με ημερομηνία 1 Απριλίου. Όσοι έχουν EUR ας κάνουν έναν έλεγχο. Ευχαριστώ.
  23. Το nebo ήταν επί πληρωμή και δεν το έχω δοκιμάσει καθόλου. Τώρα που το έγραψες θα το δοκιμάσω, όταν βρω λίγο χρόνο. Θα είναι εξυπηρετικό: είμαι της παλιάς σχολής, όταν γράφω κάτι σοβαρό, προτιμώ το χειρόγραφο και μετά πέρασμα στον υπολογιστή. Άρα, αν γίνεται ταυτόχρονα (μαζί με εξισώσεις) θα με εξυπηρετήσει πολύ. Αυτή την εποχή κάνω ένα ακόμη μεταπτυχιακό (θα τα κάνω τα χαρτιά προσάναμμα στο τέλος), οπότε γράφω την διπλωματική με το χέρι και την περνάω μετά στον υπολογιστή. Με βοηθάει πολύ στην σκέψη το χειρόγραφο και, αν το κάνω σε κάποιο πρόγραμμα στο οποίο θα μετατρέπονται και οι εξισώσεις, θα γλιτώσω χρόνο τελικά. Προς το παρόν το S7+ το δουλεύω με δύο τρόπους συγγραφής: γράφω για μαθήματα στο Samsung Notes, ώστε να στέλνω μετά τις σημειώσεις, αλλά κατασκευάζω και κάτι χειρόγραφες σημειώσεις σε πολύ σύντομο χρόνο μέσω του Noteshelf (είναι πιο γρήγορο στην αναγνώριση σχημάτων). Αυτές τις παρουσιάζω στους μαθητές την ώρα του μαθήματος, ως θεωρία Φυσικής Α΄ Γυμνασίου, που δεν έχει το βιβλίο τίποτα σχετικό. Αν θες στείλε το βίντεο που λες με pm. Ευχαριστώ.
  24. Και η σύζυγος είναι ευχαριστημένη με την νέα έκδοση. Εμάς μας ήρθε πριν 1 εβδομάδα, οπότε έχουμε μια ιδέα του πώς δουλεύει. Αν και δεν ασχολείται ιδιαίτερα, της φάνηκε λίγο καλύτερο από πριν, πιο ομαλό και καλύτερο στο δακτυλικό αποτύπωμα. Ευχαριστώ.
  25. Έπρεπε να πας κατευθείαν στο S7+ λόγω οθόνης και μόνο. Το πήρα κι εγώ για την τηλεκπαίδευση (φυσικός κι εγώ), αλλά μου το πήραν μέσα από τα χέρια η σύζυγος (την βόλεψε για μαθήματα σχεδίου σε μαθητές) και το παιδί (αυτή την στιγμή κάνει τηλεκπαίδευση και έχει μπροστά του σε παράθυρα όλους τους συμμαθητές του, ενώ μπορεί να γράφει και στην δασκάλα του με το πενάκι), οπότε εγώ έμεινα με το Note 8 να κάνω μάθημα. Έχω κάνει, όμως, δεκάδες ώρες μάθημα σε κάτι ανίψια μου που ήθελαν βοήθεια και δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε ευκολία χρήσης, ταχύτητα και πενάκι, με λογικές δυνατότητες για το λογισμικό (δεν μου αρέσει το iOS). Ίσως να δοκίμαζα βέβαια και surface, αλλά κάτι τέτοιο θα είναι η επόμενη αγορά σε 2 χρόνια, όταν πετάξω τα laptop και το tablet. Τώρα, για πρόγραμμα με εξισώσεις είναι μεγάλο το θέμα. Μπορείς με το word (το έχω δωρεάν από το Παν/μιο, αλλά μπορείς να το αγοράσεις με κάποια άδεια από αυτές που πουλάνε 5-10€), αλλά μέσα από τον επεξεργαστή και για εύκολες εξισώσεις (π.χ. κάνεις εισαγωγή εξίσωσης και γράφεις a2+b2=c2 και θα σου τα ανεβάσει μια χαρά τα τετράγωνα). Έχω δοκιμάσει το AndrOpenOffice, που δουλεύει ακριβώς όπως τα OpenOffice/LibreOffice. Αυτό το θεωρώ πιο εύκολο στην χρήση, επειδή δουλεύω και LibreOffice γενικά (υπέρ του ελεύθερου και ανοιχτού λογισμικού). Μπορείς να δοκιμάσεις και online editors για latex και να τα περνάς μετά, αλλά είναι κουραστικό, όταν γράφεις τόσες εξισώσεις. Αν ήταν για κανένα paper και είχες να γράψεις 3-4-5 θα έλεγα εντάξει, αλλά, μία άσκηση να γράψεις ή μία σελίδα κείμενο με 10-20 εξισώσεις θα ξημερώσεις με αυτόν τον τρόπο. Προς το παρόν δεν έχω βρει άλλη λύση για αυτό το θέμα και αυτό θα χαρακτήριζα και το μεγάλο αρνητικό του Android σε σχέση με τα windows (εκτός της Google δηλαδή). Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...