Jump to content

Windows 10 technical preview (Insider Program)

iStewie
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πραγματικά, πιστεύετε ότι θα τα δώσει πλέον; Φαίνεται τη βολεύει αφάνταστα να είναι συνεχώς σε Technical Preview (συνεχές full feedback, που επιβάλλεται, αφού είναι TP και καμία ευθύνη για παρουσίαση τελικού προϊόντος).. Οπότε δε θα με παραξενέψει να μη δούμε καθόλου τελική έκδοση W10M..

Αν το κάνει αυτό τότε το market share θα πάει στο 0.001% και δεν θα μπορέσει να ανακάμψει ούτε μετά την παρουσίαση του ultrasuperduperspecialoutofthisworld surface phone 6...

1) Οδηγός καταναλωτή (περί εγγυήσεων) -> http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=357763

2) Backup της rom χωρίς root -> http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=357312.

• Απαντήσεις 6,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αν το κάνει αυτό τότε το market share θα πάει στο 0.001% και δεν θα μπορέσει να ανακάμψει ούτε μετά την παρουσίαση του ultrasuperduperspecialoutofthisworld surface phone 6...

κάντο 0 ξερό.

και εγώ έχω αρχίσει να αμφιβάλω πλέον...

Xiaomi 12 Pro

κάντο 0 ξερό.

και εγώ έχω αρχίσει να αμφιβάλω πλέον...

Δεν το κάνω 0 γιατί υπάρχουν και οι corporate/business users που ωφελούνται από κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των Winmo (πχ azure κλπ).

1) Οδηγός καταναλωτή (περί εγγυήσεων) -> http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=357763

2) Backup της rom χωρίς root -> http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=357312.

θα αργησει πολυ βρε παιδια? γιατι περιμενουμε πως και πως να βγουν τα windows phone 10 ελεος δηλαδη Edited by soulis13

Πραγματικά, πιστεύετε ότι θα τα δώσει πλέον; Φαίνεται τη βολεύει αφάνταστα να είναι συνεχώς σε Technical Preview (συνεχές full feedback, που επιβάλλεται, αφού είναι TP και καμία ευθύνη για παρουσίαση τελικού προϊόντος).. Οπότε δε θα με παραξενέψει να μη δούμε καθόλου τελική έκδοση W10M..

Ειναι δυνατόν να πιστεύεις ότι δεν θα βγουν επισημα τα 10αρια για τα κινητά; Εννοείται θα βγουν. Εγώ αυτό που έχω μάθει, από μέσα, ειναι για τέλος Φεβρουαρίου. Τώρα αν αλλάξει μην ζητήσει ευθυνες από εμενα :-)

Παντως ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να μην τα δώσει.

10586.107 μολις ηρθε και την κατεβαζω
Xiaomi Redmi note 9s / Xiaomi Redmi 5 plus / Microsoft Lumia 650 / Nokia Lumia 930 / Microsoft Lumia 535 / ZTE Blade III / Sony Ericsson Xperia Neo V / Samsung Galaxy 3 / Nokia 5800

10586.107 μολις ηρθε και την κατεβαζω

Και εγώ το ίδιο..

SE k700i - w810i, NOKIA 5310 express music, HTC TynII (Kaiser), SE Xperia mini, Google Nexus S, Nokia Lumia 930, HTC One M8 (Gunmetal Gray), MS Lumia 950 XL White, HTC 10, LG G6, Samsung Galaxy S9

Για όσους δεν το παρατήρησαν υπάρχει και νέο ring στο Windows Insider Αpp.
Nokia 5630 Xpress Music -> Nokia Lumia 800 -> Microsoft Lumia 640 XL DS -> Samsung j5 2016 -> Xiaomi Mi9T Pro

Για όσους δεν το παρατήρησαν υπάρχει και νέο ring στο Windows Insider Αpp.

Το οποιο ειναι ιδιαίτερα σημαντικό. Στο καινούργιο παίρνεις μόνο αναβαθμίσεις της 10586 πχ. και όχι τις ασταθής του redstone

SE k700i - w810i, NOKIA 5310 express music, HTC TynII (Kaiser), SE Xperia mini, Google Nexus S, Nokia Lumia 930, HTC One M8 (Gunmetal Gray), MS Lumia 950 XL White, HTC 10, LG G6, Samsung Galaxy S9

Το οποιο ειναι ιδιαίτερα σημαντικό. Στο καινούργιο παίρνεις μόνο αναβαθμίσεις της 10586 πχ. και όχι τις ασταθής του redstone

Ανακοινώθηκε έμμεσα και το πρώτο build number της redstone σειράς, οπότε σύντομα θα έρθει και η επίσημη αναβάθμιση που μάλλον θα είναι η .107.

Nokia 5630 Xpress Music -> Nokia Lumia 800 -> Microsoft Lumia 640 XL DS -> Samsung j5 2016 -> Xiaomi Mi9T Pro

Κάποιες από τις διορθώσεις που φέρνει η νέα έκδοση:

• Fixed an issue where in some cases a device could be missing tiles on the Start screen after going through the device out of box experience.
  • Improved support in Narrator to speak in multiple languages.
  • Improvements to the device reset experience when BitLocker\Device Encryption is enabled by enterprise policy or by the user.

Μόνο όταν έχουμε χάσει τα πάντα είμαστε πραγματικά ελεύθεροι να κάνουμε τα πάντα.

Εδώ τόσα χρόνια, με τα τόσο "πρωτοποριακά" χαρακτηριστικά που φέρνουν και φέρνουν και δε μπορούν να ξεκολλήσουν από τα ποσοστά που έχουν. Δε θα με παραξένευε αν τα "σκότωναν". Το έχουν ξανακάνει..

Ειναι δυνατόν να πιστεύεις ότι δεν θα βγουν επισημα τα 10αρια για τα κινητά; Εννοείται θα βγουν. Εγώ αυτό που έχω μάθει, από μέσα, ειναι για τέλος Φεβρουαρίου. Τώρα αν αλλάξει μην ζητήσει ευθυνες από εμενα :-)

Παντως ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να μην τα δώσει.

Είναι. Τώρα, με τα "Windows as a Service" ( :down: ), μπορεί να κάνει ό,τι θέλει.

Γιατί να ζητήσω ευθύνες από εσένα; Δεν είσαι η Microsoft.

Huawei Nova 5T

Δεν θα τα σκοτώσουν και θα σου πω τον λόγο. Η μάικροσοφτ κονομάει περίπου 20 δισεκατομύρια τον χρόνο και τα περισότερα από αυτά είναι από πωλήσεις σοφτγουερ και υπηρεσιων cloud στους εταιρικούς της πελάτες. Σκοτίστηκε αν την mobile πλατφόρμα την χρησιμοποιούν 20 χιλιάδες, 20 εκκατομύρια ή 20 δισεκατομύρια πελάτες. Η mobile πλατφόρμα υπάρχει γιατί ο εταιρικός πελάτης που σκάει εκατομύρια δολάρια τον χρόνο θέλει να έχει το power bi ή το office και στην mobile συσκευή μαζί με ότι custom λύση software θέλει να παραγγείλει. Τα windows mobile θα έχουν τα χαρακτηριστικά και τις προδιαγραφές ασφάλειας που θα απαιτούν αυτοί οι πελάτες. Αν περίμενε να ζήσει από τις δωρεάν εκδόσεις προγραμμάτων που δίνει σε όλες τις mobile πλατφορμες σώθηκε. Το επιχειρηματικό μοντέλο είναι τελείως διαφορετικό στο αντροιντ. Εκεί έχεις μια τεράστια βάση χρηστών που στην πλειοψηφία τους δεν πληρώνουν φράγκο οπότε το βάρος πέφτει στα διαφημιστικά έσοδα. Οπότε μην αγχώνεστε, το μονο που θα παρατησει η μαικροσοφτ είναι να φτιάχνει πολλές φθηνές συσκευές λούμια γιατί αυτό δεν αφήνει λεφτά. Στα χαμηλού κόστους θα αφήσει τους κινέζους να κονταροκτυπιούνται με τους αντίστοιχους κινέζους αντροιντ για φραγκοδίφραγκα και αυτή θα φτιάχνει το surface phone που θα αφήνει καλό περιθώριο κέρδους λόγω μάρκετινγκ και ένα ή δυο μεσαία μοντέλα για εταιρικά καθαρά για πελάτες που θέλουν συσκευές μάικροσοφτ.

Δεν θα τα σκοτώσουν και θα σου πω τον λόγο. Η μάικροσοφτ κονομάει περίπου 20 δισεκατομύρια τον χρόνο και τα περισότερα από αυτά είναι από πωλήσεις σοφτγουερ και υπηρεσιων cloud στους εταιρικούς της πελάτες. Σκοτίστηκε αν την mobile πλατφόρμα την χρησιμοποιούν 20 χιλιάδες, 20 εκκατομύρια ή 20 δισεκατομύρια πελάτες. Η mobile πλατφόρμα υπάρχει γιατί ο εταιρικός πελάτης που σκάει εκατομύρια δολάρια τον χρόνο θέλει να έχει το power bi ή το office και στην mobile συσκευή μαζί με ότι custom λύση software θέλει να παραγγείλει. Τα windows mobile θα έχουν τα χαρακτηριστικά και τις προδιαγραφές ασφάλειας που θα απαιτούν αυτοί οι πελάτες. Αν περίμενε να ζήσει από τις δωρεάν εκδόσεις προγραμμάτων που δίνει σε όλες τις mobile πλατφορμες σώθηκε. Το επιχειρηματικό μοντέλο είναι τελείως διαφορετικό στο αντροιντ. Εκεί έχεις μια τεράστια βάση χρηστών που στην πλειοψηφία τους δεν πληρώνουν φράγκο οπότε το βάρος πέφτει στα διαφημιστικά έσοδα. Οπότε μην αγχώνεστε, το μονο που θα παρατησει η μαικροσοφτ είναι να φτιάχνει πολλές φθηνές συσκευές λούμια γιατί αυτό δεν αφήνει λεφτά. Στα χαμηλού κόστους θα αφήσει τους κινέζους να κονταροκτυπιούνται με τους αντίστοιχους κινέζους αντροιντ για φραγκοδίφραγκα και αυτή θα φτιάχνει το surface phone που θα αφήνει καλό περιθώριο κέρδους λόγω μάρκετινγκ και ένα ή δυο μεσαία μοντέλα για εταιρικά καθαρά για πελάτες που θέλουν συσκευές μάικροσοφτ.

Ξέρεις κάτι; Πολλά "θα" διαβάζω στο post σου, όπως διαβάζουμε τόσα χρόνια για τη Microsoft. Κάποια στιγμή θα έπρεπε να σταματήσει να "μας λέει θα" και να κάνει κάτι και για το τώρα.

Επίσης, πάλι διαβάζω για high-end "premium" συσκευές. Ε, κάποιοι ΔΕΝ θέλουμε high-end συσκευές. Ούτε να δίνουμε τα ποσά, που δεν τα αξίζουν (από καμία εταιρεία).

Τέλος, πλάκα θα έχει να μην κυκλοφορήσει το Surface phone, που γράφετε και ξαναγράφετε. Επίσης, πιστεύω να ξέρεις ότι η φήμη γι' αυτό έχει ξεκινήσει από δημοσιογράφο, που απλά ήθελε να κάνει "φασαρία"...

Huawei Nova 5T

Ξέρεις κάτι; Πολλά "θα" διαβάζω στο post σου, όπως διαβάζουμε τόσα χρόνια για τη Microsoft. Κάποια στιγμή θα έπρεπε να σταματήσει να "μας λέει θα" και να κάνει κάτι και για το τώρα.

Επίσης, πάλι διαβάζω για high-end "premium" συσκευές. Ε, κάποιοι ΔΕΝ θέλουμε high-end συσκευές. Ούτε να δίνουμε τα ποσά, που δεν τα αξίζουν (από καμία εταιρεία).

Τέλος, πλάκα θα έχει να μην κυκλοφορήσει το Surface phone, που γράφετε και ξαναγράφετε. Επίσης, πιστεύω να ξέρεις ότι η φήμη γι' αυτό έχει ξεκινήσει από δημοσιογράφο, που απλά ήθελε να κάνει "φασαρία"...

Από την στιγμή που η Nokia επιστρέφει σε αυτόν τον κλάδο, δεν είναι καθόλου περίεργο η Microsoft να θέλει μία καθαρά δική της σειρά συσκευών.

Δεν φταίω εγώ που η μάικροσοφτ βγάζει με αυτόν τον τρόπο τα λεφτά. Απλά απάντησα για πιο λόγο δεν παρατάει την mobile πλατφόρμα. Από την στιγμή που δεν έχει σοβαρό εισόδημα από διαφημίσεις δεν επειρεάζει την κερδοφορία της η προτίμηση των χρηστών στο mobile κομμάτι. Οπότε ακόμα και αν έχει μικρό ποσοστό στους ιδιώτες πελάτες δεν αλλάζει τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της.

Αυτό βλέπω κι εγώ στο 535 μου. Μέχρι πρότινος, με 2-3 μόνο συσκευές με 2Gb RAM και τις υπόλοιπες με 1G και 512Mb ήμασταν μια χαρά, τώρα όμως που βγαίνουν συσκευές με 3Gb μακάρι να μην έχουμε την τύχη του i4s.

Στα της Technical Preview

+Πολύ καλός video player (επιτέλους Blu Ray χωρίς εξτρά εφαρμογές)

+Ωραίο το Store (η περιγραφή και το όνομα των εφαρμογών γιατί είναι στα ξένα? :lol: )

+Υπέροχη εμφάνιση (λες και είναι νέα συσκευή)

+ 3G only mode. :up:

-Υψηλή θερμοκρασία CPU χωρίς χρήση

-Προβληματάκια με τα restart (δεν μπορούσε να κάνει για να εγκαταστήσει το λεξικό)

-O dialer κολλάει και μαζί του ο σένσορας που καταλαβαίνει την επαφή με το αυτί.

-Απουσία USB tethering

Γενικά είναι μια καλή build. Αν η μπαταρία διαρκούσε περισσότερο, θα ήταν όντως daily driver αλλά είμαι διχασμένος προς το παρόν.

Αυτό quotάρω τον εαυτό καθώς μόλις πέρασα τα Windows 10 TP (10586.71) απευθείας από 8.1 σε 640! Το παραπάνω μήνυμα γράφτηκε με κάποια προηγούμενη έκδοση του Σεπτέμβρη (μεγάλη διαφορά), με L535 και παρ'όλο που οι μήνες πέρασαν μαζί με τις εκδόσεις, δυστυχώς, δεν βλέπω κάποια τεράστια διαφορά.

Το ωραίο Store που έγραφα τότε ναι μεν παραμένει ωραίο όταν δεν κλείνει από μόνο του! Ήμουν με WiFi και προσπαθούσα να δω ποιές εφαρμογές θέλουν ενημέρωση και κολλούσε σαν τρελό, έκλεισε, το ξανάνοιξα, ξανάκλεισε και στην 3η-4η φορά κατάφερα να δω ποιες είναι. Φυσικά και ξανακόλλησε όταν πήγα να ακυρώσω την αυτόματη λήψη τους. Το περίεργο όμως, είναι ότι συμπεριφέρεται αλλόκοτα και χωρίς δεδομένα απλά με μια περιήγηση στις ρυθμίσεις.

Το 3G Only που πήγε; Μπαίνω στις ρυθμίσεις της SIM των data και βλέπω μόνο το κλασικό 2G/3G των 8.1!

Το USB Tethering ακόμα λείπει (σοβαρά, ρε MSFT? Μία απλή επιλογή δεν μπορείς να βάλεις?).

Γενικά, δεν είμαι ενθουσιασμός από αυτό που βλέπω. Η συσκευή ήταν σχεδόν άδεια (WhatsApp, Viber, Facebook Beta, Messenger) και δεν δικαιολογείται τέτοιο κόλλημα, μακάρι με ενημερώσεις από το Store και drivers να στρώσει γιατί δεν είναι για daily driver ακόμα! Η οθόνη ξεκλειδώματος ακόμα αργεί, από οποιοδήποτε μενού προς το Start βλέπω έστω και στιγμιαία ένα loading, η μπαταρία ψιλορουφιέται (σε 9λεπτη κλήση με τα πάντα κλειστά από 53 στο 50%), οι ρυθμίσεις ανοίγουν στιγμιαία στο μενού όπου τις έκλεισα την τελευταία φορά και γενικά τρομάζω στην ιδέα ότι αυτή είναι η επίσημη δοκιμαστική build λίγες μέρες πριν την RTM. Φυσικά τα ίδια έλεγα και το καλοκαίρι καθώς ήμουν μικρός και αθώος και πίστευα την MSFT. :p

Edit: Bugs: Ο φακός δεν λειτουργεί ενώ στην φωτογραφική το φλας λειτουργεί κανονικά & το Quiet Hours ανοίγει SearchItem αναζήτηση στο Google ενώ το καλοκαίρι άνοιγε τις ρυθμίσεις οπότε συγχαρητήρια στη MSFT για την αλλαγή (είχε γίνει βαρετό :p ).

Edited by ParafronGR

spacer.png& άλλα που δεν φαίνονται =(

myName: Γιαννης

Ευτυχώς στο δικό μου 535 δεν είχα τέτοια θέματα με την 36 και την 71. Δουλεύουν σταθερά χωρίς κολλήματα. Δεν μπορώ να συγκρίνω με παλιότερες εκδόσεις γιατί πρωτοέβαλα την 29 με καπάκι αναβάθμιση στην 36.

Το πρόβλημα με τον ήχο ειδοποίησης στα mail μόνο εγώ το έχω; Μου ξεκίνησε με την .71
Τα Windows Phone ήταν αποτυχία!!!

Εγώ βλέπω ότι με ίδιο κινητό (535) ο ένας εχει ένα σορό προβλήματα και ο άλλος σχεδόν κανένα με την .71! Μήπως δεν κάνει κάτι καλά ο πρώτος ή κάνει κάτι καλύτερο ο δεύτερος; ;) Ελπίζω η .107 που σας ήρθε τωρα να ειναι πολύ καλύτερη!!! :)

Περιμένω αποτελέσματα (σχόλια ;) )!!!!

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Εχτές το βράδυ κατέβηκε η .107 (830), πλέον πάμε σε ρυθμό build ανά εβδομάδα, δεν βλέπω κάποια προσθήκη ή διόρθωση σε ψευτολαθάκια. Παρατηρώ μια ποιο γρήγορη ανταπόκριση του κινητού. Εγώ πάντως δεν γυρίζω πίσω σε 8.1.

Τώρα σχετικά με διάφορα προβλήματα που έχουν μερικοί και άλλοι όχι είναι απλό. Scrapware.

Edited by artline

Έβαλα την .107 χτες. Φόρτισα το κινητό και κατά τις 1+ το έβγαλα και πήγα για ύπνο. Μίλησα λίγο WhatsApp, και η μπαταρία έπεσε στο 75%, αλλά δεν έδωσα σημασία και κοιμήθηκα. Σήμερα το πρωί είχε κλείσει από μπαταρία. Μετά από περίπου 5 ώρες..!!!!!

o edge σου σκρολαρει πανω κατω τις σελιδες κανονικα?

Ναι το δοκίμασα σήμερα και είναι μια χαρά. Το δοκίμασα σε ένα άρθρο του ZDnet που ήταν και μεγάλο και με φωτογραφίες μέσα.

----- προσθήκη μηνύματος 14 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Επειδή είμαι καινούργιος σε Phone Preview και δεν έχω κάνει update ξανά, πώς κατεβάζουμε τη νέα preview έκδοση? Πήγα στο Phone update και δεν βρήκε κάτι. Είμαι στο fast ring.

Άκυρο ξανά έτρεξα το Windows Insider επέλεξα το Fast Ring και μετά από το restart πήγα ξανά στο Phone Update και τώρα κατεβαίνει. Άντε να δούμε. Πάντως με τη προηγούμενη έκδοση όλα ήταν μια χαρά. Τουλάχιστον με τη χρήση που του κάνω, internet παιχνιδάκια (όσα υπάρχουν) και τηλέφωνα - μηνύματα.

Edited by trianta99

Τώρα σχετικά με διάφορα προβλήματα που έχουν μερικοί και άλλοι όχι είναι απλό. Scrapware.

Η ιδανική λύση, αν κάποιος έχει το κουράγιο να μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία, είναι hard reset μετά από την εγκατάσταση μιας νέας build και μετά στήσιμο από την αρχή ΧΩΡΙΣ επαναφορά backup (εκτός ίσως από settings & SMS). Μερικοί μάλιστα προτείνουν 2 hard reset (δεν καταλαβαίνω το λόγο).

Μόνο έτσι είμαστε σίγουροι ότι δεν έχουν μείνει "σκουπίδια" από την προηγούμενη build, conflicted αρχεία κλπ. Tο θέμα είναι ποιος μπορεί να το κάνει αυτό και πόσο συχνά, γιατί μιλάμε για στήσιμο του κινητού από την αρχή.

Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus