Jump to content

Τελωνείο και εκτελωνισμοί

alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αποστολή που περιμενω από USA μπήκε σε 3 μέρες Ευρώπη Γερμανία.σταλθηκε με Dahl e-commerce και ήδη μου δώσανε τρακινγκ που φαίνεται στα ΕΛΤΑ.η παραγγελια είναι 43 δολάρια και βάρους όσο μια θηκη κινητού.λετε να μην περάσει τελωνείο?

"κρειττον τοις ποσιν ολισθειν ή τη γλώσση"

Ειναι προτιμότερο το στραβοπάτημα με τα ποδια παρά με τη γλώσσα.

ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΛΑΕΡΤΙΟΣ

66 π.Χ

• Απαντήσεις 10,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Αποστολή που περιμενω από USA μπήκε σε 3 μέρες Ευρώπη Γερμανία.σταλθηκε με Dahl e-commerce και ήδη μου δώσανε τρακινγκ που φαίνεται στα ΕΛΤΑ.η παραγγελια είναι 43 δολάρια και βάρους όσο μια θηκη κινητού.λετε να μην περάσει τελωνείο?

Η συσκευασία σε μέγεθος κινητού οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το πιθανότερο είναι να πληρώσεις έξοδα εκτελωνισμού.

Η συσκευασία σε μέγεθος κινητού οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το πιθανότερο είναι να πληρώσεις έξοδα εκτελωνισμού.
Δεν έγραψε σε μέγεθος κινητού.

Έγραψε με βάρος θήκης κινητού.

Έχει διαφορά νομίζω.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Δεν έγραψε σε μέγεθος κινητού.

Έγραψε με βάρος θήκης κινητού.

Έχει διαφορά νομίζω.

Και η θήκη ενός κινητού έχει το μέγεθός του, τουλάχιστον στις δύο διαστάσεις.

Το αν θα σταματήσει το συγκεκριμένο δέμα στο τελωνείο, ίσως το μάθουμε κάποτε και ίσως δεν το μάθουμε ποτέ.

Και η θήκη ενός κινητού έχει το μέγεθός του, τουλάχιστον στις δύο διαστάσεις.

Το αν θα σταματήσει το συγκεκριμένο δέμα στο τελωνείο, ίσως το μάθουμε κάποτε και ίσως δεν το μάθουμε ποτέ.

Ποιητικό..ποστ αν μη τι άλλο.:lol:

"κρειττον τοις ποσιν ολισθειν ή τη γλώσση"

Ειναι προτιμότερο το στραβοπάτημα με τα ποδια παρά με τη γλώσσα.

ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΛΑΕΡΤΙΟΣ

66 π.Χ

Για να παραγγείλω κάτι που κοστίζει 600€ από aliexpress που θα φύγει μέσω Κίνας τι άλλο θα πληρώσω στο τελωνείο πέρα από το ΦΠΑ 24%?

Θα πληρώσεις και τους δασμούς , αναλογα με τι θα εισάγεις 2-5% ακόμα.

Για να παραγγείλω κάτι που κοστίζει 600€ από aliexpress που θα φύγει μέσω Κίνας τι άλλο θα πληρώσω στο τελωνείο πέρα από το ΦΠΑ 24%?

Εάν το στείλουν με ταχυδρομείο και η αξία CIF (κόστος +μεταφορικά+ασφάλιση) 600€, θα πληρώσεις ΦΠΑ, δασμό ανάλογα με τη δασμοφορολογική κλάση του αντικειμένου, και τέλος ΕΛΤΑ 25€

Εγώ παρήγγειλα από banggood στις 6 του μήνα με PDM από CN.

Θα σας ενημερώσω σε ποια φάση είναι μπας και άλλαξε η κατασταση

----- προσθήκη μηνύματος 9 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Λίγο off topic δεμα από Βρετανία παραδόθηκε από το πωλητή Παρασκευή απόγευμα με royal Mail 1st class και σήμερα Κυριακή μόλις έφυγε από uk.

Μπράβο στα βρετανικά ταχυδρομεία.. Πολύ μπροστά

HTC 10 / HTC M8 stock 6.0 / Google NEXUS 9

Λίγο off topic δεμα από Βρετανία παραδόθηκε από το πωλητή Παρασκευή απόγευμα με royal Mail 1st class και σήμερα Κυριακή μόλις έφυγε από uk.

Μπράβο στα βρετανικά ταχυδρομεία.. Πολύ μπροστά

Εδώ και πολλά χρόνια, αλλά ναι άσχετο με το θέμα.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Καλησπέρα σε όλους!

Μια ξαδέρφη μου που μένει στην Αμερική (N.Y. State) αγόρασε ένα ρολόι για τον άντρα της που τελικά δεν του αρέσει και θέλει να μου το στείλει. Το ρολόι κόστισε 210 USD. Αν βγάλει ετικέτες, παραστατικά, και τέλος πάντων οτιδήποτε καθιστά το προιόν καινούριο και βάλει μέσα κάρτα χειρόγραφη δώρου και μου το στείλει σαν τέτοιο (ας βάλει και φωτογραφία μας μέσα), στο κουτί του όμως (για να μην χτυπηθεί στη μεταφορά), θα περάσει τελωνείο κανονικά ακόμα και με USPS? Και αν ναι, τότε τι προβλέπεται να κοστίσει κάτι τέτοιο; Ποια είναι η σωστότερη μέθοδος που πρέπει να ακολουθήσω για να αποφύγω το κόστος και την ταλαιπωρία;

Καλησπέρα σε όλους!

Μια ξαδέρφη μου που μένει στην Αμερική (N.Y. State) αγόρασε ένα ρολόι για τον άντρα της που τελικά δεν του αρέσει και θέλει να μου το στείλει. Το ρολόι κόστισε 210 USD. Αν βγάλει ετικέτες, παραστατικά, και τέλος πάντων οτιδήποτε καθιστά το προιόν καινούριο και βάλει μέσα κάρτα χειρόγραφη δώρου και μου το στείλει σαν τέτοιο (ας βάλει και φωτογραφία μας μέσα), στο κουτί του όμως (για να μην χτυπηθεί στη μεταφορά), θα περάσει τελωνείο κανονικά ακόμα και με USPS? Και αν ναι, τότε τι προβλέπεται να κοστίσει κάτι τέτοιο; Ποια είναι η σωστότερη μέθοδος που πρέπει να ακολουθήσω για να αποφύγω το κόστος και την ταλαιπωρία;

Επανέρχομαι αφού διάβασα λίγο το thread για να μη σας ταλαιπωρώ. Τι κατάλαβα:

1. Οπωσδήποτε η αποστολή πρέπει να γίνει με USPS γιατί με courier στην (σημαντική πιθανότητα εκτελωνισμού) το κόστος είναι πολλαπλάσιο.

2. Κατά την κατάθεση του δέματος η ξαδέρφη στην USPS θα δηλώσει πως είναι δώρο (άρα ιδιωτική συναλλαγή) και θα δηλώσει και την τιμή η οποία θα πρέπει να είναι ίδια με το παραστατικό αγοράς που έχει στα χέρια της, γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα ζητηθεί (στην περίπτωση μου 210€ με τα μεταφορικά).

3. Εφόσον το προϊόν επιλεχθεί για εκτελωνισμό, τότε το κόστος είναι 20€ (ΕΛΤΑ) + 24%*210€ (ΦΠΑ) +2,5%*210€ (ΔΑΣΜΟΙ).

4. Ο Εκτελωνισμός γίνεται αυτόματα από τα ΕΛΤΑ χωρίς τη δική μου ταλαιπωρία. Στη χειρότερη να ζητηθεί η απόδειξη συναλλαγής με e-mail (?) αν δεν πειστούν για την τιμή που γράφει το πακέτο και στη συνέχεια θα μου έρθει ειδοποίηση για να παραλάβω στο ΕΛΤΑ της γειτονιάς μου όπου και θα πληρώσω τα παραπάνω.

Τα κατάλαβα καλά; Αν είναι έτσι ξέρει κάποιος αν υπάρχουν δασμοί από Νέα Υόρκη σε Λονδίνο; Σκέφτομαι να το στείλει σε έναν φίλο μου εκεί και στη συνέχεια να μου το στείλει αυτός Ελλάδα (δεν έχουμε ακόμα δασμούς UK-GR σωστά;).

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά.

Επανέρχομαι αφού διάβασα λίγο το thread για να μη σας ταλαιπωρώ. Τι κατάλαβα:

1. Οπωσδήποτε η αποστολή πρέπει να γίνει με USPS γιατί με courier στην (σημαντική πιθανότητα εκτελωνισμού) το κόστος είναι πολλαπλάσιο.

2. Κατά την κατάθεση του δέματος η ξαδέρφη στην USPS θα δηλώσει πως είναι δώρο (άρα ιδιωτική συναλλαγή) και θα δηλώσει και την τιμή η οποία θα πρέπει να είναι ίδια με το παραστατικό αγοράς που έχει στα χέρια της, γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα ζητηθεί (στην περίπτωση μου 210€ με τα μεταφορικά).

3. Εφόσον το προϊόν επιλεχθεί για εκτελωνισμό, τότε το κόστος είναι 20€ (ΕΛΤΑ) + 24%*210€ (ΦΠΑ) +2,5%*210€ (ΔΑΣΜΟΙ).

4. Ο Εκτελωνισμός γίνεται αυτόματα από τα ΕΛΤΑ χωρίς τη δική μου ταλαιπωρία. Στη χειρότερη να ζητηθεί η απόδειξη συναλλαγής με e-mail (?) αν δεν πειστούν για την τιμή που γράφει το πακέτο και στη συνέχεια θα μου έρθει ειδοποίηση για να παραλάβω στο ΕΛΤΑ της γειτονιάς μου όπου και θα πληρώσω τα παραπάνω.

Τα κατάλαβα καλά; Αν είναι έτσι ξέρει κάποιος αν υπάρχουν δασμοί από Νέα Υόρκη σε Λονδίνο; Σκέφτομαι να το στείλει σε έναν φίλο μου εκεί και στη συνέχεια να μου το στείλει αυτός Ελλάδα (δεν έχουμε ακόμα δασμούς UK-GR σωστά;).

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά.

1. Ναι

2. Δεν χρειάζεται να δηλώσει πραγματική αξία αλλά ότι είναι μεταχειρισμένο και η αξία του είναι 45€, δηλαδή όση είναι η ατέλεια στις περιπτώσεις αποστολής μεταξύ ιδιωτών-συγγενών.

3. Με βάση τα προηγούμενα, για αξία μέχρι 45€ δεν χρεώνονται έξοδα εκτελωνισμού.

4. Ο εκτελωνισμός γίνεται από τα ΕΛΤΑ.

5. Δεν χρειάζεται αποστολή μέσω Αγγλίας.

1. Ναι

2. Δεν χρειάζεται να δηλώσει πραγματική αξία αλλά ότι είναι μεταχειρισμένο και η αξία του είναι 45€, δηλαδή όση είναι η ατέλεια στις περιπτώσεις αποστολής μεταξύ ιδιωτών-συγγενών.

3. Με βάση τα προηγούμενα, για αξία μέχρι 45€ δεν χρεώνονται έξοδα εκτελωνισμού.

4. Ο εκτελωνισμός γίνεται από τα ΕΛΤΑ.

5. Δεν χρειάζεται αποστολή μέσω Αγγλίας.

Σε ευχαριστώ πολύ! Υπάρχει κάποια άλλη άποψη ή να το δρομολογήσω έτσι;:D

Aνεξάρτητα από τα ΕΛΤΑ που τα καταχεριάζουμε καθημερινά,δε βλέπω να γράφετε συχνά και για τους φοβερούς ...ιδιωτικούς κούριερ που κάνουν ό,τι γουστάρουν.Τουλάχιστον οι περισσότεροι.Εχω ταλαιπωρηθεί και με την ACS και με τη SpeedEx και με τα ELTA Courier..Εκείνη που δείχνει καλύτερη είναι η Γενική Ταχυδρομική.

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Aνεξάρτητα από τα ΕΛΤΑ που τα καταχεριάζουμε καθημερινά,δε βλέπω να γράφετε συχνά και για τους φοβερούς ...ιδιωτικούς κούριερ που κάνουν ό,τι γουστάρουν.Τουλάχιστον οι περισσότεροι.Εχω ταλαιπωρηθεί και με την ACS και με τη SpeedEx και με τα ELTA Courier..Εκείνη που δείχνει καλύτερη είναι η Γενική Ταχυδρομική.

Υπάρχει άλλο νήμα που λέγεται Ταχυμεταφορικες (Courier) στο οποίο τις κράζουμε αν και δεν είναι και το πιο ενεργό

Καλησπερα...

Πρώτα να σας πω ότι είμαι από Κύπρο...

Έχω παραγγήλει λάπτοπ απο την Αμερική χθες, συγκεκριμένα απο Ebay. Να μην μακρολογώ... Έψαχνα χθες και όπως είταν φυσικό σχεδόν όλλα ήθελαν τελωνείο(import charges). Το συγκεκριμένο που παρήγγηλα δεν μου έβγαζε τιμή για τελωνείο... Μόνο ενα μικρό ποσό(Ασημαντο) για μεταφορά(postage)... Έχω ήδη πληρώσει εχουν τραβήξει τα λεφτά απο την κάρτα... Και εγώ θεώρισα ότι αυτό είταν και το συγκεκριμένω δεν θα ήθελε τελωνείο(import charges)... Συγκεκριμένα το τελωνειο αν υπήρχε θα είταν ενα ποσό κοντά στα 300 με 400 ευρώ... Οι ερωτήσεις μου είναι η εξεις...( Εντωμεταξή επείγει γιατί αν πληρώσω τελωνείο τελικά θα ήθελα να την ακυρώσω...

1. Θα πληρώσω 100% τελωνείο;

2. Μπορεί να πληρώσω τελωνείο;

3. Δεν θα πληρώσω τελωνείο; Αφού εχω ήδη πληρωσεί...( Επαναλαμβάνω σε πολλά προιόντα στο ebay σου βγάζει το (import charges) στο ποσό πριν πληρώσεις... Σε αυτή την περίπτωση ΔΕΝ είχε...

Ευχαριστώ εκτόν προτέρον...

Καλησπερα...

Πρώτα να σας πω ότι είμαι από Κύπρο...

Έχω παραγγήλει λάπτοπ απο την Αμερική χθες, συγκεκριμένα απο Ebay. Να μην μακρολογώ... Έψαχνα χθες και όπως είταν φυσικό σχεδόν όλλα ήθελαν τελωνείο(import charges). Το συγκεκριμένο που παρήγγηλα δεν μου έβγαζε τιμή για τελωνείο... Μόνο ενα μικρό ποσό(Ασημαντο) για μεταφορά(postage)... Έχω ήδη πληρώσει εχουν τραβήξει τα λεφτά απο την κάρτα... Και εγώ θεώρισα ότι αυτό είταν και το συγκεκριμένω δεν θα ήθελε τελωνείο(import charges)... Συγκεκριμένα το τελωνειο αν υπήρχε θα είταν ενα ποσό κοντά στα 300 με 400 ευρώ... Οι ερωτήσεις μου είναι η εξεις...( Εντωμεταξή επείγει γιατί αν πληρώσω τελωνείο τελικά θα ήθελα να την ακυρώσω...

1. Θα πληρώσω 100% τελωνείο;

2. Μπορεί να πληρώσω τελωνείο;

3. Δεν θα πληρώσω τελωνείο; Αφού εχω ήδη πληρωσεί...( Επαναλαμβάνω σε πολλά προιόντα στο ebay σου βγάζει το (import charges) στο ποσό πριν πληρώσεις... Σε αυτή την περίπτωση ΔΕΝ είχε...

Ευχαριστώ εκτόν προτέρον...

Η τελωνειακή νομοθεσία της ΕΕ επιβάλλει έξοδα εκτελωνισμού σε όλα τα είδη που εισάγονται από τρίτες χώρες, όπως πχ από την Αμερική. Εάν το laptop που αγόρασες αποσταλεί από την Αμερική, θα πληρώσεις τα έξοδα, ανεξάρτητα αν ο πωλητής ζητούσε να τα προκαταβάλεις.

Δηλαδή με απλά λογια θα πληρώσω τελωνείο ανεξάρτητα οτι οτι έχω ήδη πληρώσει χωρίς;

Το ebay είναι πλατφόρμα με ανεξάρτητους πωλητές από όλο τον πλανήτη.

Για να εισπράξει ο πωλητής έξοδα εκτελωνισμού πρέπει είτε να είναι συμβεβλημένος με το Ελληνικό κράτος για να αποδώσει τα έξοδα εκτελωνισμού, όπως κάνει η Αμερικάνικη Αμαζόνα, είτε να διεκπεραιώσει ο ίδιος τον εκτελωνισμό.

Επομένως, γιατί επιμένεις ότι έχεις πληρώσει την αξία του laptop χωρίς έξοδα εκτελωνισμού. Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο;

Δηλαδή με απλά λογια θα πληρώσω τελωνείο ανεξάρτητα οτι οτι έχω ήδη πληρώσει χωρίς;
Δεν έχει σχέση το τελωνείο με την αγορά. Αν ο πωλητής δεν το καλύπτει θα πρέπει να το πληρώσεις εσύ. Το τελωνείο θα πληρωθεί πάντως. Έπρεπε να ρωτήσεις τον πωλητή πρώτα. Για μένα ακύρωσε την παραγγελία αν υπάρχει η δυνατότητα. Επικοινώνησε Με τον πωλητή και αν καλύπτει το τελωνείο ξανακάνε την. Για να είσαι καλυμμένος

Εστειλα μηνυμα στον πωλήτη απο χθες και δεν πήρα απάντησει... Δηλαδή να ρωτήσω τον πωλήτη αν η αγορά καλύπτη το τελωνείο...;

Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθεί ο πωλητής να σου πληρώσει τα έξοδα εκτελωνισμού και αμφιβάλλω αν θα απαντήση σε σχετικό ερώτημα..

Κατά τη γνώμη μου, βιάστηκες να παραγγείλεις, αφού δεν γνωρίζεις τη διαδικασία.

Αν δεν έχει στείλει το δέμα, προσπάθησε να ακυρώσεις την παραγγελία.