Jump to content

Τελωνείο και εκτελωνισμοί

alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια σας παιδιά! Όντας αρχάριος όσον αφορά μεγάλες αγορές από Κίνα θέλω να ρωτήσω αν πάρω κάτι σαν και αυτό http://www.banggood.com/Wholesale-Ainol-Novo10-Hero-Amlogic8726-m6-Dual-Core-1_5ghz-10_1-Inch-Android-4_1-16gb-Tablet-p-55192.html υπάρχει περίπτωση να πληρώσω τελωνείο και αν ναι πόσο περίπου;

• Απαντήσεις 10,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Γεια σας παιδιά! Όντας αρχάριος όσον αφορά μεγάλες αγορές από Κίνα θέλω να ρωτήσω αν πάρω κάτι σαν και αυτό http://www.banggood.com/Wholesale-Ainol-Novo10-Hero-Amlogic8726-m6-Dual-Core-1_5ghz-10_1-Inch-Android-4_1-16gb-Tablet-p-55192.html υπάρχει περίπτωση να πληρώσω τελωνείο και αν ναι πόσο περίπου;

Πάντα υπάρχει πιθανότητα. Τις λιγότερες τις εχει αν το στείλουν με ταχυδρομίο. To θέμα είναι να μην πληρώσεις, γιατι αν πληρωσεις.....

[sIGPIC][/sIGPIC]

PEDIA GIA SAS. NA ROTISO. EIXA PARAGGILI KATI PAPOUTSIA APO KINA KAI I AKSIA TOUS ITAN 217,5 EURO. MOU TA ESTILAN EMS. PROXTHES MOU IRTHE ENA XARTI APO TO TELONIO TO EL. VENIZELOU KAI ZITAEI PERIGRAFI PARAGELIA I APODIKSI APO PAYPAL GIA NA MOU TO STILOUN. THA PLIROSO?TI AKRIVOS PREPI NA KANO?VOITHISTEME DEN EXO IDEA.

Σουζητάνε απόδειξη paypal για εξακρίβωση της αξίας. Σε πήραν κάποιο τηλέφωνο και σου το ζητάνε να το στείλεις για να στο εκτελωνήσουν? Σου είπαν τίποτα για αμοιβή εκτελωνιστή? Στο δέμα αναγράφει την αξία των παπουτσιών ή ο κινέζος σου έβαλε μικρότερη αξία? Όπως και να'χει, θα χρειαστεί να εκτυπώσεις την απόδειξη paypal και να τους την πας ή να την στείλεις. Άρα, κάτι θα πληρώσεις...

Πάντα υπάρχει πιθανότητα. Τις λιγότερες τις εχει αν το στείλουν με ταχυδρομίο. To θέμα είναι να μην πληρώσεις, γιατι αν πληρωσεις.....

Υπάρχει κάποιος τρόπος για να υπολογίσεις πάνω κάτω πόσο μπορεί να πληρώσεις; Το όριο αξίας ποιο είναι πάνω από το οποίο πληρώνεις;

oxi. xarti mou estilan spiti.kai tous estila me fax tin paraggelia apo to ioffer pou vgeni analitika kai tin aksia tis paragelia kai to periexomeno pou leei ta panta. ayto kani?pos mporo na enimerotho gia na mi mou ti stiloun piso?exo axgothi polu....an pao aerodromio tha vro akri?an pao se kapio elta me to trackin number mporoun na me voithisoun? Edited by giougias

Εφόσον τους το έστειλες, περιμένεις να ακούσεις πόσο θα πληρώσεις τελωνείο. Μακάρι βέβαια να μου σου βγεί να πληρώσεις τίποτα, αλλά το βλέπω δύσκολο συμφωνά με το πως εξελίσσεται η περίπτωσή σου...

2012-12-06 00:10:00 HELLENIC REPUBLIC ATHENS EMS Arrival at Sorting Center

2012-12-06 00:26:00 HELLENIC REPUBLIC ATHENS EMS Handed over to Customs

2012-12-06 02:02:00 HELLENIC REPUBLIC ATHENS EMS Released from Customs

2012-12-06 21:51:00 HELLENIC REPUBLIC 18380 Delivery

Θα σου πρότεινα να αρχίσεις να γράφεις Ελληνικά γιατί παραβιάζεις τους κανόνες.

Τώρα στην περίπτωση σου ή πληρώνεις ή ζητάς να φύγει το πακέτο πίσω στον πωλητή.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΗΠΑΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΌ ΜΕ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ.ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΛΗΣΕΙ. ΝΑ ΑΝΥΣΗΧΩ Η ΠΑΝΤΑ ΑΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΩΡΤΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ?

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Εφόσον το δέμα σου ήρθε, τότε μόνο λόγω γιορτών καθυστερεί ( αν και αυτό το θεωρώ δικαιολογία για το τελωνείο). Μένει να μάθεις πόσο θα πληρώσεις.

• 2 weeks later...

Καλησπέρα σε όλους. Αυτή την στιγμή αδυνατώ λόγω χρόνου να διαβάσω τις 50+ σελίδες του thread και πρόλαβα να διαβάσω μόνο τις 3-4 τελευταίες. Έχω την εξής ερώτηση. Θέλω να αγοράσω κάτι παπούτσια από το Amazon.com

Στο check out χρεώνει και κάτι Import Fees 25$ ως φόρους για το τελωνείο και το συνολικό ποσό που θα πληρώσω είναι 87$ μαζί με τα μεταφορικά. Η ερώτησή μου είναι η εξής. Υπάρχει περίπτωση να πληρώσω παραπάνω φόρους όταν θα έρθει το πακέτο στο τελωνείο; Και αν ναι πόσο θα πληρώσω. Τα παπούτσια στέλνονται από ότι λέει με AmazonGlobal Expedited Shipping.

Σας ευχαριστώ...

Τώρα τελευταία έχουν αρχίσει να βάζουν και στο Amazon και στο Ebay κάτι τέτοιους φόρους. Όσες φορές το συνάντησα ήταν για αντικείμενα που αποστέλονται από Αμερική και ποτέ δεν αφορούσε USPS.. Και γω το έχω απορία αν όντως καλύπτουν τον εκτελωνισμό ή αν είναι κανένα νταβατζιλίκι που επιβάλει η κούριερ που στέλνει το πακέτο. Ας μας πει κανένας άλλος που δοκίμασε να αγοράσει έτσι...

Πάντως επικοινώνησα με το Amazon και μου είπαν ότι προκρατάνε ένα ποσό... Αν το αντικείμενο στέλνεται με AmazonGlobal όπως αυτά τα παπούτσια που θέλω να αγοράσω τότε δεν πρόκειται να πληρώσεις άλλους φόρους... Αν οι φόροι που θα πληρωθούν είναι λιγότεροι από αυτό το ποσό που κράτησαν ή το αντικείμενο δεν περάσει καθόλου από το τελωνείο τότε επιστρέφουν την διαφορά ή όλο το ποσό...

Γνωρίζεται αν όλα τα δέματα που έρχονται απο U.S.A ελέγχονται στο τελωνείο η απλώς ελέγχουν κάποια τυχαία;
ΦΤΑΙΕΙ, που είμαστε αυτοί που είμαστε. Και που δεν θ' αλλάξουμε ποτέ.

Παιδια δωστε λιγο τα φωτα σας Ειναι στο τελωνειο θεσσαλονικης απO χθες 7/1.Λετε να την γλυτωσω?ΕΜS κινητακι 130 ευρω απο ΚΙΝΑ.

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΡΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 04-01-2013 09:11 IPS

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 04-01-2013 08:56 IPS

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ IPS 28-12-2012 01:25 IPS

• 2 weeks later...

παιδιά δώστε μου τα φώτα σας. έχω παραγγείλει από κίνα ένα κινητό αξίας 160 ευρώ και από τα ελτα στον εντοπισμό αντικημένου έχω αυτό το αποτέλεσμα. τη λέτε να τρέχει¨?

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013, 1:28:14 πμΤόπος Σάρωσης: ΤΜΗΜΑ EMS - ΚΑΤ

Περιγραφή: Αντικείμενα σε Συσκευασία

Κατάσταση Επίδοσης:

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013, 1:30:47 πμΤόπος Σάρωσης: ΤΜΗΜΑ EMS - ΚΑΤ

Περιγραφή: Αποστολή Συσκευασίας

Κατάσταση Επίδοσης:

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013, 11:38:26 πμΤόπος Σάρωσης: ΥΠ.ΕΚΤ.ΔΕΜ.ΘΕΣ.

Περιγραφή: Παραλαβή Συσκευασίας

Κατάσταση Επίδοσης:

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013, 11:38:58 πμΤόπος Σάρωσης: ΥΠ.ΕΚΤ.ΔΕΜ.ΘΕΣ.

Περιγραφή: Αντικείμενα σε Συσκευασία

Κατάσταση Επίδοσης:

Γεια σας .Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση .Γνωρίζει κανείς αν γίνετε να εισάγουμε μαχαίρια ?Θέλω να παραγγέλλω ένα σετ μαχαίρια Throwing Knives από Αμερική στο e-bay(δυστυχώς δεν υπάρχουν στην Ελλάδα) και δεν είμαι σίγουρη αν θα το αφήσουν στο τελωνείο. Και με πιο τρόπο προτιμότερο να το στείλουν??

USPS First Class Mail InternationalTM

USPS Priority Mail InternationalTM

USPS Express Mail InternationalTM

Ευχαριστώ

• 2 months later...
γεια σας σκοπευω να παραγγειλω ενα κινητο απο κινα και οσο μπορεσα να διαβασω απ τις προηγουμενες σελιδες καποιες μεταφορικες τις αποκλειουμε για το τελωνειο. εχω την δυνατοτητα να ερθει το κινητο με Hongkong Post Air Mail, θα γλητωσω τα εχτρα? αλλιως σκεφτομαι την ems. τνχ

China Post, Singapure Post, Hongkong Post είναι πλέον 99% ότι δεν σταματάνε τελωνείο. EMS θα δώσω 98%. Αποφεύγεις DHL όπως ο διάολος το λιβάνι.

γεια σας σκοπευω να παραγγειλω ενα κινητο απο κινα και οσο μπορεσα να διαβασω απ τις προηγουμενες σελιδες καποιες μεταφορικες τις αποκλειουμε για το τελωνειο. εχω την δυνατοτητα να ερθει το κινητο με Hongkong Post Air Mail, θα γλητωσω τα εχτρα? αλλιως σκεφτομαι την ems. τνχ

και εγώ αυτό έχω σκοπό απο εβδομάδα και απο ότι διάβασα EMS είναι ασφαλές, γρήγορο και χωρίς τελωνείο (τουλάχιστον απο όσο διάβασα εδω μέσα)