kreppas Δημ. April 17, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 17, 2018 θα μας συμφαιρε να κανουμε οι ιδιοι τριγωνικη αποστολη?υπαρχουν διαφορες υπηρεσιες που παραλαμβανουν το δεμα σου και στο στελνουν μετα.Βεβαια σε αυτο φανταζομαι θα πρεπει να εχουμε μεγαλη διαφορα τιμης με εδω για να πουμε οτι μας συμφαιρει κατι τετοιο. Ας τσεκαρει καποιος που ασχολειται το παρακατω www.forward2me.com Παράθεση PiranxaS Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. April 17, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 17, 2018 θα μας συμφαιρε να κανουμε οι ιδιοι τριγωνικη αποστολη?υπαρχουν διαφορες υπηρεσιες που παραλαμβανουν το δεμα σου και στο στελνουν μετα.Βεβαια σε αυτο φανταζομαι θα πρεπει να εχουμε μεγαλη διαφορα τιμης με εδω για να πουμε οτι μας συμφαιρει κατι τετοιο. Ας τσεκαρει καποιος που ασχολειται το παρακατω www.forward2me.com Οι εταιρείες αυτές είναι χρήσιμες στις περιπτώσεις μαγαζιών ή πωλητών που, για οποιοδήποτε λόγο, δεν στέλνουν στην Ελλάδα. Μην ξεχνάς ότι, για την εξυπηρέτηση, πληρώνεις ένα έξοδο ή μια συνδρομή σε ετήσια βάση (και σπανίως εφόρου ζωής με σχετικές προσφορές), και, φυσικά, δεν σου εξασφαλίζουν τη μη πληρωμή εξόδων εκτελωνισμού είτε στην Ελλάδα είτε σε χώρα της ΕΕ.. Στον οδηγό της υπογραφής μου (κεφάλαιο 3) περιλαμβάνονται μερικές από αυτές. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ckoul Δημ. April 17, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 17, 2018 Έχει κάποιος εμπειρία με το HKEU Priority του Geekbuying όσον αφορά την αποφυγή Τελωνείου; Δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις όπου αλλάξανε τη μέθοδο αποστολής (και τελικά πέρασε Τελωνείο) αλλά να έγινε πραγματικά η αποστολή με τη συγκεκριμένη μέθοδο (ας αναφερθεί και ο χρόνος παραλαβής για στατιστικούς λόγους). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kreppas Δημ. April 17, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 17, 2018 Ευχαριστω για την απαντηση. Εκανα παραγγελια απο βοτανο χωρις μεσαζωντα (19ε μαζι με μεταφορικα) και βλεπουμε αν θα περασει τελωνειο. Παράθεση PiranxaS Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
THANKIN Δημ. April 17, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 17, 2018 παραγγελια από lightbox . Πραγματικό κόστος (μαζί με ασφάλεια τελωνειου) :15.40 ευρώ Τα τσακαλία του lightbox για κάποιο ανεξήγητο λογο έγραψαν 28.70$ (!!!). Ηρθε από ολλανδια (φυσικα φαινόταν η κινα ως αποστολεας). Φυσικα περασε τελωνειο : 26.36 ευρω αρχικη τιμη σύμφωνα με τα τσακαλια (αντι για κατω από 14 ευρώ χωρις ασφαλεια) Φπα 24% 6.33 ευρω τελη εκτελωνισμου 12.10 ευρω Φπα 2.90 Σύνολο 21.33 !!! Τους έστειλα τα παραστατικά και περιμένω να πάρω τους δασμους που πληρωσα πίσω. Για να δουμε Παράθεση https://www.etsy.com/shop/KrystaliaHandmade?ref=seller-platform-mcnav https://www.jamjar.gr/store/krystaliahandmade Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cmvr Δημ. April 17, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 17, 2018 (edited) Πάντως πλέον οι εταιρίες κοροϊδεύουν με το θέμα του δεν πληρώνει τελωνείο και καλά και το πληρώνεις σαν υπηρεσία και καλά ασφάλεια τελωνείου. Μόνο αν το έχουν σε Ευρωπαϊκή αποθήκη (εταιρία logistics που συνεργάζονται και διαχειρίζεται τα εμπορεύματα τους σε Ευρώπη) δεν πληρώνει τελωνείο. Πρόσφατα πήρε φίλος τηλέφωνο με ασφάλεια τελωνείου και καλά και του βγήκε ο κούκος αηδόνι. Καλύτερα να το πλήρωνε από Ευρώπη πιο φθηνό έβγαινε. Πάντως πολύ επιθετικά λειτουργούν πλέον τα τελωνεία. Θα μου πεις χαζοί είναι ; Καθαρά έσοδα για το κράτος και από τους δασμούς και από το κόστος διαχείρισης του εκτελωνεισμού. Send by ASUS Zenfone 3 Ultra 6.8" by Tapatalk Edited April 17, 2018 by cmvr Παράθεση Powered by : Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern4 Δημ. April 17, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 17, 2018 Γεια χαρα κι απο μενα, μια σημειωση και μια ερωτηση. Εχω παραγγειλει απο gearbest μου εδωσαν tracking number, το 17track δεν γραφει τιποτα ενω το parcelmonitor και το site των ελτα λενε οτι εφτασε αθηνα. Η ερωτηση τωρα, το δικο μου λογικα περασε τελωνειο, η αξια του ηταν 47 ευρω, ποσο δασμο παιζει να φαω; αφου δεν ξερεις τι γραφει το site των ελτα και δεν μας δειχνεις τι σου λεει το 17track, πως εβγαλες συμπερασμα οτι θα πληρωσεις τελωνειο;; σταματηστε να γεμιζετε με post εικασιες το topic διχως να εχετε δεδομενο το τελωνειο. Αν υπαρχει προβλημα του δεματος σε τελωνειο, να το γραψετε. Για τα υπολοιπα υπαρχουν αλλα topic(οδηγος αγορων απο κινα, αξιοπιστα sites, ελτα κλπ) που αφορουν τους προβληματισμους σας. Παράθεση GreekSupporters | To cult κοινωνικό, πολιτικό και αθλητικό forum Telegram Messenger Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
karib Δημ. April 17, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 17, 2018 Το θεμα ειναι, οτι δεν μας εφτανε το 'καψονι' με τα τελωνεια, αλλα και οτι σε λιγα χρονια θα εχουμε και το brexit, κι ολοι ξερουμε οτι μεγαλο μερος της ηλεκτρονικης κινησης/εμποριου για Ευρωπη, ηταν απο UK. Θα πρεπει τωρα να ψαχνουμε ευρωπαιους sellers σε αλλες χωρες της ΕΕ. Ελπιζω να 'ξυπνησουν' και να γινουν περισσοτεροι γιατι προς το παρον δεν υπαρχει και μεγαλη ποικιλια. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kyramas Δημ. April 17, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 17, 2018 παραγγελια από lightbox . Πραγματικό κόστος (μαζί με ασφάλεια τελωνειου) :15.40 ευρώ Τα τσακαλία του lightbox για κάποιο ανεξήγητο λογο έγραψαν 28.70$ (!!!). Ηρθε από ολλανδια (φυσικα φαινόταν η κινα ως αποστολεας). Φυσικα περασε τελωνειο : 26.36 ευρω αρχικη τιμη σύμφωνα με τα τσακαλια (αντι για κατω από 14 ευρώ χωρις ασφαλεια) Φπα 24% 6.33 ευρω τελη εκτελωνισμου 12.10 ευρω Φπα 2.90 Σύνολο 21.33 !!! Τους έστειλα τα παραστατικά και περιμένω να πάρω τους δασμους που πληρωσα πίσω. Για να δουμε Θα τα πάρεις. Εμένα μου τα δώσανε χωρίς δεύτερη κουβέντα. Παράθεση A Diary of Kyramas - Flickr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
noelia_pap Δημ. April 17, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 17, 2018 Καλησπέρα! Αγόρασα από Κίνα κάτι εμπορεύματα. Συγκεκριμένα, 8 φορέματα (πηρα μικρή ποσότητα περισσότερο για να δω την ποιότητα τους κ αν "τραβάνε"). Μου τα έστειλαν με DHL και σε 3 μέρες είχαν μπει στη χώρα. Το θέμα είναι οτι ο Κινέζος, έγραψε ναι μεν Commercial τιμολόγιο 20$, αλλά αντί για το όνομα της εταιρίας έγραψε μόνο το δικό μου... Από την DHL μου είπαν οτι το δέμα πρέπει να επιστρέψει στην Κίνα και ο αποστολέας πρεπει να γράψει τα στοιχεία της εταιρίας και να μου το ξαναστείλει..! Δεν έχω ξανα ακούσει κατι τέτοιο, ούτε είχα ποτέ πρόβλημα! Μπορείτε να με διαφωτίσετε?? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. April 17, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 17, 2018 Εάν εννοείς την DHL courier, τότε, μάλλον, αυτή η εξέλιξη είναι καλλίτερη για σένα, αφού τα έξοδα εκτελωνισμού που θα σου ζητούσε η DHL θα σε προβλημάτιζαν (εκτός αν αυτή ήταν η επιλογή σου). Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
noelia_pap Δημ. April 18, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 18, 2018 Εάν εννοείς την DHL courier, τότε, μάλλον, αυτή η εξέλιξη είναι καλλίτερη για σένα, αφού τα έξοδα εκτελωνισμού που θα σου ζητούσε η DHL θα σε προβλημάτιζαν (εκτός αν αυτή ήταν η επιλογή σου). Κοινώς την έκατσα από όλες τις απόψεις... Με DHL Express ήρθε, δεν ξέρω αν έχει κάποια διαφορα με την courier. Σ'ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. April 18, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 18, 2018 Πως παρακολουθείς το δέμα σου; Εάν ήρθε ήδη, θα πρέπει να επικοινώνησε μαζί σου η DHL Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stamatis3133 Δημ. April 18, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 18, 2018 Να ενημερωσω οτι σε περιπτωση που το δεμα περναει τελωνειο το ΦΠΑ υπολογιζεται βαση της αρχικης αξιας οχι με το ποσο που πληρωσαμε. Δηλαδη, εγω αγορασα αυτο https://www.tomtop.com/p-v3155eu.html οταν το ειχαν βγαλει προσφορα εδω στο myphone στα 99€. Το δεμα σταματησε τελωνειο, τα εξοδα ειναι 15€ τελη εκτελωνισμου και το φπα επι της αρχικης τιμης και οχι στα 99€ που πληρωσα εγω. Εχω επισης ενα feeling οτι το tomtop δεν θα πληρωσει το fee και ας λεει στο site το αντιθετο "We Will Pay the Custom Tariff Fee When Shipped to US and Europe" Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. April 18, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 18, 2018 Να ενημερωσω οτι σε περιπτωση που το δεμα περναει τελωνειο το ΦΠΑ υπολογιζεται βαση της αρχικης αξιας οχι με το ποσο που πληρωσαμε. Δηλαδη, εγω αγορασα αυτο https://www.tomtop.com/p-v3155eu.html οταν το ειχαν βγαλει προσφορα εδω στο myphone στα 99€. Το δεμα σταματησε τελωνειο, τα εξοδα ειναι 15€ τελη εκτελωνισμου και το φπα επι της αρχικης τιμης και οχι στα 99€ που πληρωσα εγω. Εχω επισης ενα feeling οτι το tomtop δεν θα πληρωσει το fee και ας λεει στο site το αντιθετο "We Will Pay the Custom Tariff Fee When Shipped to US and Europe" Μπορεί να έχεις δίκιο, σε προσωπικό επίπεδο, αλλά η συνηθισμένη πρακτική είναι ότι όλοι οι κινέζοι πωλητές είναι αναξιόπιστοι, σε ότι αφορά στη δηλωμένη αξία και περιγραφή, και οι τελωνειακοί δεν λαμβάνουν υπόψη τη δηλωμένη αξία. Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται, συνήθως, με το να ζητάνε απόδειξη κάρτας ή paypal, και, σπανίως, κοστολογούν την αξία, με βάση την τιμή του πωλητή. Σε κάθε περίπτωση, έχεις το δικαίωμα να ζητήσεις αναδασμολόγηση αλλά είναι χρονοβόρα διαδικασία, χωρίς σίγουρο αποτέλεσμα. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stamatis3133 Δημ. April 18, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 18, 2018 Καλημερα, δεν παραπονιεμαι, καταλαβα αμεσως για ποιο λογο γινεται αυτο και οτι ξαφνικα ολα τα δεματα θα ειχαν "εκπτωση". Απλα ενημερωνω για να μη νομιζει καποιος οτι αν αγορασει κατι απο 200€ στα 40€ οτι θα πληρωσει λιγο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. April 18, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 18, 2018 Aυτό έχει συζητηθεί πολλές φορές στο παρελθόν, σ' αυτό και σε άλλα fora. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CPR Δημ. April 18, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 18, 2018 Από Αμερική δέμα αξίας με τα μεταφορικά σύνολο 130€ πλήρωσα 40 ευρώ τελική τιμή. Τα 15 ευρώ από τα 40 ήταν των ΕΛΤΑ και τα υπόλοιπα ΦΠΑ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. April 18, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 18, 2018 Κάτι δεν πάει καλά στους υπολογισμούς. 130*24%= 31,20 και τέλος 15€, σύνολο 46,20€ Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CPR Δημ. April 18, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 18, 2018 40,78 ευρώ πλήρωσα για την ακρίβεια. Τα 15 από αυτά όπως είπα ήταν για τα ΕΛΤΑ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. April 18, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 18, 2018 Εάν πλήρωσες συνολικά 40,78€ και αφαιρέσουμε τα 15€ των ΕΛΤΑ, τότε ο ΦΠΑ είναι 25,78€ και αυτός αντιστοιχεί σε αξία 107,42€ και όχι 130€, που έγραψες. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CPR Δημ. April 18, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 18, 2018 Εάν πλήρωσες συνολικά 40,78€ και αφαιρέσουμε τα 15€ των ΕΛΤΑ, τότε ο ΦΠΑ είναι 25,78€ και αυτός αντιστοιχεί σε αξία 107,42€ και όχι 130€, που έγραψες.Συμφωνώ αλλά αυτά πλήρωσα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
StratosGR Δημ. April 18, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 18, 2018 Να ενημερωσω οτι σε περιπτωση που το δεμα περναει τελωνειο το ΦΠΑ υπολογιζεται βαση της αρχικης αξιας οχι με το ποσο που πληρωσαμε. Δηλαδη, εγω αγορασα αυτο https://www.tomtop.com/p-v3155eu.html οταν το ειχαν βγαλει προσφορα εδω στο myphone στα 99€. Το δεμα σταματησε τελωνειο, τα εξοδα ειναι 15€ τελη εκτελωνισμου και το φπα επι της αρχικης τιμης και οχι στα 99€ που πληρωσα εγω. Εχω επισης ενα feeling οτι το tomtop δεν θα πληρωσει το fee και ας λεει στο site το αντιθετο "We Will Pay the Custom Tariff Fee When Shipped to US and Europe" Εγώ πιστεύω ότι αν τους στείλεις απόδειξη με τα λεφτά που πλήρωσες, θα στο επανακοστολογήσουν. Το θέμα είναι αν για σένα η διαφορά των χρημάτων μαζί με το χρόνο που θα πάρει αυτό, αξίζει τον κόπο. ----- προσθήκη μηνύματος 54 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Συμφωνώ αλλά αυτά πλήρωσα. Μου έχει τύχει παρόμοιο. Είπα από μέσα μου ευχαριστώ :lol: Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Pulse ROM 5.0 - XXUEMK9 4.3 Note II Pulse ROM 3.3 - XXELLA JB S3 Pulse ROM 2.1 - XWLPX ICS S2 - Pulse ROM 1.7 - XWLA4 GB S2 S2 *Universal* 4.0.4 15 toggles mod Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vasileios Δημ. April 18, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 18, 2018 επειδή 130 usd =107 euro . μήπως η τιμή ήταν σε δολάρια ; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
StratosGR Δημ. April 18, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 18, 2018 επειδή 130 usd =107 euro . μήπως η τιμή ήταν σε δολάρια ; Σωστή παρατήρηση! Πάντως έχω πληρώσει 8 ευρώ για 150 αξία που μάλιστα αναγραφόταν! Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Pulse ROM 5.0 - XXUEMK9 4.3 Note II Pulse ROM 3.3 - XXELLA JB S3 Pulse ROM 2.1 - XWLPX ICS S2 - Pulse ROM 1.7 - XWLA4 GB S2 S2 *Universal* 4.0.4 15 toggles mod Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts