Jump to content

StratosGR

Members
 • Δημοσιεύσεις

  7.164
 • Εγγραφή

 • Αξιολογήσεις

  100%

Everything posted by StratosGR

 1. Είχα κι εγώ την ίδια απορία με τον φίλο γιατί έχουν έρθει σε μία ειδοποίηση που έγραφε "3 δέματα" 3 διαφορετικές παραγγελίες, με επίσης διαφορετική ημερομηνία αποστολής. Και δεν έχει γίνει μόνο μία φορά. Η απορία είναι εύλογη και νομίζω ότι έχει να κάνει με το κέντρο διαλογής.
 2. Ναι. Αν δεν το έχεις πειράξει παίρνει ήδη αυτόματα.
 3. Αν είναι αυτόματο στο pc/box, δεν χρειάζεται.
 4. Και στο amazon υπάρχουν πολλά κινέζικα καταστήματα. Πρέπει να κοιτάς και το κατάστημα. Το ότι λέει amazon.de δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και γερμανικό το κατάστημα.
 5. Κι εγώ χρειάζομαι αλλαγή μπαταρίας. Κάτι κοντά σε Νίκαια αν υπάρχει παιδιά.
 6. Ηρεμία. Το μόνο που έχουν για να ανησυχούμε είναι email-password που δώσαμε στο gearbest. Τη διεύθυνση δε μας πειράζει. Αν θέλουν μπορούν να μας στείλουν καμιά κάρτα :p Αν έχουμε password κοινό με άλλους λογαριασμούς πάμε και το αλλάζουμε.
 7. Φυσικά κοιτάνε την αρχική γιατί δε ξέρουν αν έχεις έκπτωση. Στην περίπτωση που σου βάλουν καπέλο ζητάς αναδασμολόγηση και τους στέλνεις την απόδειξη του paypal ή της κάρτας, που φαίνεται το ποσό που πλήρωσες.
 8. Συνήθως οι τιμές που βλέπεις στα σκρουτζομάγαζα, είναι από την τελευταία φορά που προμηθεύτηκε τη συσκευή το κατάστημα. Αυτό είναι περσινό μοντέλο και ίσως δεν είναι ενημερωμένη η τιμή του αφού δεν κάνει πωλήσεις και ποιος ξέρει πότε το προμηθεύτηκαν τελευταία φορά. Σε παρόμοια περίπτωση πήρα τηλέφωνο και ζήτησα επικαιροποιημένη τιμή και μου έδωσαν 100 ευρώ πιο κάτω. Πάρε ένα τηλέφωνο και ρώτα τους. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα. ---------- Φίλε P_papadis είχαμε περίπτωση εδώ που έλεγε ο άλλος ρε παιδιά καθυστέρησε η παραγγελία που είχα κάνει για 10 κινητά.... κλπ κλπ Κατάλαβες πως προμηθεύονται κάποιοι :X
 9. Στην εφαρμογή της κάμερας υπάρχει το 3D creator;
 10. Ναι γιατί αντί για ουσία βγάζουν αποθωμένα μερικοί. Σου έχω και κάτι άλλο εσένα :lol: Ξέρεις ότι υπάρχουν περιπτώσεις priority που πιάστηκαν στο τελωνείο; Ιδίως από Gearbest. Αν το κόστος του priority ήταν το τελωνείο, τότε γιατί πέρασαν; Που έτσι κι αλλιώς φίλε μου 6 ευρώ συνολικό κόστος να πληρώσεις δεν είναι για κανένα αντικείμενο. Και εσύ να πας να εκτελωνίσες κάτι που έχει 23 ευρώ και ξεπερνάει την ατέλεια των 22, θα πληρώσεις παραπάνω από 6 σε όλες τις χώρες τις ΕΕ. Κάτι το ΦΠΑ και έξοδα παράστασης έγιναν φτερά τα 6 και πόσο μάλλον ότι πρέπει να πληρωθεί και αποστολή από την όποια χώρα προς την Ελλάδα. Στα λέω για να μη σε παραμυθιάζουν όταν σου λένε ότι γίνονται όλα νόμιμα. Έχουν βρει τρύπες σε κάποιες χώρες και τις εκμεταλεύονται. Γι αυτό οδεύουμε μάλιστα και στην κατάργηση της ατέλειας των 22. Πάμε να γλυτώσουμε τα πολλά και δε θα γλυτώσουμε ούτε τα λίγα σε λίγο καιρό.
 11. Παραμύθια; Βρες μου που έγραψα κάτι που δεν ισχύει και πες το συγκεκριμένα. Δεν ισχύει ότι έχουν εγκατασταθεί μηχανήματα σάρωσης στα τελωνεία; Ναι ή όχι; Έγραψα ότι δεν ξέρω σε ποια συγκεκριμένα τελωνεία; Ναι ή όχι; Όταν μιλάω για τελωνεία και δεν ξέρω σε ποια, εσύ κατάλαβες του αεροδρομίου συγκεκριμένα; Πως βγάζεις αυτό το συμπέρασμα; Κόβοντας φράσεις; Αυτό είναι εξυπνάδα ή το αντίθετο; Εσύ ότι και να νομίζεις πάντως ε έτσι δεν είναι. Το να παραποιείς λεγόμενα μου κατά το δικό σου δοκούν έτσι επειδή απλά ψάχνεις να μου την πεις, δεν είναι. Καλύτερα να μασάς λένε, οπότε ελεύθερα πήγαινε και άνοιξε το ψυγείο. Στην περίπτωσή σου η σιωπή είναι χρυσός. Δεν προσφέρεις τίποτα αυτή τη στιγμή και μόνο τρολάρεις.
 12. Ίσως είναι λόγω χώρας φίλε και να μην ισχύει σε εμάς η προσφορά ή και να έληξε η προσφορά, γιατί μερικές ήταν για λίγο. Για δώσε ποιο παιχνίδι είναι να δούμε.
 13. Έγραψα εγώ κάτι τέτοιο; Να μάθω κάτι το οποίο δεν έγραψα; Αν εσύ τα ερμηνεύεις όπως θες είναι άλλο αυτό. Μάθε λοιπόν να διαβάζεις τι γράφω και μετά μπορείς να μιλάς για αερολογίες. Για την ουσία των γραφομένων περί δασμών priority κλπ τίποτα... Κάνει μπαμ ότι μπήκες μόνο για να μου επιτεθείς επειδή σε έχω εκθέσει στο παρελθόν.
 14. Το χειρότερο είναι ότι επιμένεις με επιχειρήματα μάλιστα εκτός λογικής και γνώσης του αντικειμένου. Μπορείς αν θες και εσύ να εκτελωνίσεις το αντικείμενο σου και όχι το ταχυδρομείο ή η εταιρεία courier. Θα γλυτώσεις τους δασμούς ή μήπως θα μικρύνει ο ΦΠΑ; Το ποιος τα φέρνει δεν έχει καμία σχέση. Εσύ να πας να τα φέρεις από την Κίνα το μόνο που θα γλυτώσεις είναι το κόστος του εκτελωνισμού. Οι δασμοί είναι ίδιοι. Καμία σχέση το ταχυδρομείο με το τελωνείο και μην το επαναλαμβάνεις συνέχεια. Λες ότι διάβασες το άρθρο που στην τελική είναι άρθρο και όχι κανένας νόμος, αλλά λέγοντας ότι δε γράφει για καμία κινεζο-παρανομία δείχνει ότι δεν το διάβασες. Βρες μου μια χώρα στην ΕΕ, που να έχει δασμούς σε αντικείμενο εισαγωγής και αξίας 200 ευρώ μόνο 6 ευρώ. Μόνο μία ζητάω. Από τώρα στο λέω από 45 ευρώ και πάνω. ----- προσθήκη μηνύματος 15 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Εμένα με προβληματίζει η κοπτοραπτική που κάνεις παρά το γεγονός ότι ξέρεις τι ισχύει και δεν του απαντάς αλλά ψάχνεις να βρεις κενά σε εμένα. Σου απαντάω όμως γιατί έκοψες την απάντηση που έχω δώσει ήδη στην ερώτησή σου. Επίσης μιλούσα γενικά για τις τιμές που αναγράφουν οι κινέζοι και γι αυτό έγραψα γενικά τελωνεία (πληθυντικός) και όχι "τελωνείο αεροδρομίου". Την βάζω λοιπόν επειδή την προσπέρασες. "Εδώ πλέον δεν το πιστεύουν, συν ότι έχουν μπει και μηχανήματα ακτίνων Χ στα τελωνεία και δεν χρειάζεται να ανοίξουν τα πακέτα αν θέλουν να δουν το περιεχόμενο. Δε ξέρω κατά πόσο βέβαια υπάρχουν μηχανήματα σε όλα ή σε ποια τελωνεία."
 15. Δεν υπάρχει συμφωνία κινέζων με ταχυδρομικές για το τελωνείο και δεν γίνεται. Είναι άσχετο με το τελωνείο το ταχυδρομείο. Δεν έχει σχέση καμία DHL και κακώς την ανέφερες. Τα τελωνειακά κόστη από χώρα σε χώρα της ΕΕ είναι σχετικά κοντινά και η διαφορά είναι κυρίως στο ΦΠΑ, οπότε σε κάτι φθηνό είναι πολύ μικρή η διαφορά. Επειδή λες πολύ υψηλό τελωνείο εδώ, ξέρεις πόσους δασμούς έχει ένα τηλέφωνο των 200 ευρώ στην Γερμανία; Θα σου κοστίσει πάνω από 50 ευρώ.... Σίγουρα όχι 6 ευρώ πάντως.... 6 ευρώ είναι τα μεταφορικά περίπου για να έρθει ένα μικρό πακέτο από Γερμανία. Κάνε τους υπολογισμούς σου. Το αν γίνεται στις μεγάλες χώρες που λες απλά δε γίνεται... ε γίνεται. Διάβασε αυτό το πολύ καλό άρθρο για να πάρεις μια εικόνα. Γράφει και για την Αγγλία που αρχικά γινόταν από εκεί το priority... και έπεται συνέχεια ελέγχων στις άλλες χώρες. Το απλά γίνεται ή δεν γίνεται δεν είναι επιχείρημα.
 16. Εγώ παραγγελία αρχών Νοεμβρίου, έλαβα τηλεφώνημα!!! από τα ΕΛΤΑ αρχές Φεβρουαρίου να πάω να το παραλάβω πριν το επιστρέψουν γιατί είναι ήδη καιρό εκεί. Έτρεξα και το πήρα, αλλά τους είπα ότι δε μου είχαν στείλει καμία ειδοποίηση μέχρι το τηλεφώνημα. Λέω να πάτε να δείτε στα ΕΛΤΑ μπας και είναι εκεί. Ποτέ δε ξέρεις.
 17. Εδώ πλέον δεν το πιστεύουν, συν ότι έχουν μπει και μηχανήματα ακτίνων Χ στα τελωνεία και δεν χρειάζεται να ανοίξουν τα πακέτα αν θέλουν να δουν το περιεχόμενο. Δε ξέρω κατά πόσο βέβαια υπάρχουν μηχανήματα σε όλα ή σε ποια τελωνεία. Αν παρακολουθούσες όμως τη συζήτηση από την αρχή, θα είχες καταλάβει ότι δεν μιλάω για την Ελλάδα. Επειδή σε κάποιες χώρες ακόμα πιάνουν αυτά, τα στέλνουν πρώτα εκεί και έτσι περνάνε στην ΕΕ. Μετά αφού είναι ήδη μέσα, όπου και να τα στείλεις στην ΕΕ δεν υπάρχει τελωνείο. Και το γνωρίζουν κι εδώ, αλλά δε μπορούν να κάνουν τίποτα. Είναι θέμα της πρώτης χώρας εισόδου. Αν νομίζουν κάποιοι ότι το priority που πληρώνουν περιλαμβάνει εκτελωνισμό, απλά ας το δουν λογικά.... Σε τηλέφωνο πχ 200 ευρώ που πληρώνεις priority 6 ευρώ το μόνο που καλύπτεις είναι τα δεύτερα μεταφορικά της μετακίνησης από την πρώτη χώρα που μπήκε σε εσένα. Αν με αυτά τα 6 ευρώ συνεχίζουν να νομίζουν κάποιοι ότι καλύπτεται ο ΦΠΑ, εκτελωνισμός, αμοιβή εκτελωνιστή και μεταφορικά (τα δεύτερα μεταφορικά πχ Γαλλία-Ελλάδα) , τα οποία δεν τα γλυτώνεις σε καμία χώρα και με τα κόστη να είναι παραπλήσια με εμάς, σηκώνω τα χέρια ψηλά :!:
 18. Για αυτό είπα υπάρχουν αλλού ταχυδρομομπανανίες στην ΕΕ που τα περνάνε όπως είναι (όπως ήταν τόσα και η Ελλάδα) και μετά έρχονται εδώ αέρα χωρίς πάλι να πληρωθεί φόρος, αφού μετά είναι ενδοκοινοτική συναλλαγή.
 19. Καμία ευρωπαική αποθήκη, αλλιώς θα το έβλεπες στην ευρωπαική αποθήκη τους. Το δείχνει διαθέσιμο στην ευρωπαική αποθήκη; όχι.. Και δες με τι ποσό έρχεται... Όταν δηλώνεται drone ως αξεσουάρ κήπου με κόστος 6 ευρώ για ποιο εκτελωνισμό μιλάμε;
 20. Τα χαρτιά τα έχει όποιος έκανε την εισαγωγή. Αν τα παρήγγειλε η αντιπροσωπεία τα έχει εκείνη. Αν τα εισήγαγε από Κίνα το σκρουτζομάγαζο, τα έχει εκείνο (άσχετα που πολλοί τα φέρνουν με το "priority"...). Όταν αγοράζεις εσύ προσωπικά δεν τα έχει κανένα μαγαζί, γιατί εσύ είσαι ο εισαγωγέας και θα καταλήξουν σε σένα.
×
×
 • Create New...