Jump to content

Τελωνείο και εκτελωνισμοί

alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σήμερα μετά απο 50 μέρες ήθε η πολυπόθητη ειδοποίηση μηχανογραφημένη σε σελιδα Α4 και αναγραφει ποσό εκτελωνισμού 24,60 ευρώ.

Η πλάκα είναι οτι αφορά ακουστικα Xiaomi Piston Hd αγορασμένα στα 21 ευρώ απο Aliexpress και στάλθηκαν με SG!

Μπορεί κάποιος να μου πεί ποιό μαθηματικό κεφάλι έβγαλε αυτό το ποσό εκτελωνισμού? Δηλαδή στις 10 μέρες που το κράτησαν στο τελωνείο και μάλλον ήταν και ο καυσωνας τόσα τους έλειπαν για να πάρουν κάτι να δροσιστούν?

Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να μην παραλάβω με αυτό το πόσο που καλούμαι να πληρώσω!

Τι διαδικασία πρέπει να κάνω όσον αφορά την συνεννοηση με το καταστημα του Aliexpress;

http://briefcase.pathfinder.gr/download/534985

• Απαντήσεις 10,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Δεν πιστευω να παραλαβεις...

Μπορεις να τα αφησεις στα αζητητα μεχρι να παρελθει κανενα διμηνο και να ζητησεις με dispute τα λεφτα πισω. Μετα πας στο ταχυδρομειο και τους λες να πανε πισω στη μανα τους, μην τα χασει και ο πωλητης... Αν τα αρνηθεις απευθειας ισως φανει στο tracking αν εχουν, οτι με δικη σου ευθυνη τα αρνηθηκες.

Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται!

Μια πλήρης φόρτιση.

5 - 8 ευρώ κόστος εκτελωνισμού να το καταλάβω και δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να παραλάβω! Τωρα 25 ευρώ που ζητάνε πολύ απλά θα πάρουν ενα απόλυτο μηδενικό!!!

Προτιμώ να τα φάει ο Κινέζος αν δεν καταφέρω επιστροφή χρημάτων παρά τα δικά μας καλά παιδιά!

stilskin εισαι απο τους ατυχους...δεν θελεις να πληρωσεις τοσα και ειναι λογικο...ο κινεζος να το παρει πισω ομως και εσυ πρεπει να του πεις οτι θα του πληρωσεις τα μεταφορικα εξοδα γιατι σε αυτην την περιπτωση βγαινει χαμενος αυτος και δεν ειναι σωστο...το τελωνειο στην ελλαδα ειναι τραγικο και οτι κανουν ειναι τραγικα...τωρα απο εκει και περα μαλλον γινεται κατι συγκεκριμενο στα ελτα αυτην την στιγμη...αν σου κρατησουν δεμα στο τελωνειο πληρωνεις 30 ευρω κοντα ας εχεις μεσα και παπουτσια...θα μου πεις ποιους βολευει αυτο??βολευει αυτους που εχουν ενα δεμα με 4 προιοντα η με 5 δεν βολευει αυτους που παρουν κατι που κανει 10 με 20 ευρω...δυστηχως κανουν οτι θελουν αυτοι την στιγμη και μαλλον κοιτανε να βγαλουν καποια εσοδα που πιστευουν οτι θα πληρωσουν και οι παραληπτες..αν ζητησουν 200 ευρω η 500 ευρω ξερουν οτι ο παραληπτης δεν θα πληρωσει...τωρα για το θεμα σου πες στον κινεζο οτι θα γινει επιστροφη δεματος και θα του πληρωσεις τα μεταφορικα εξοδα που εχει χρεωθει με paypal.τα περισσοτερα δεματα πλεον περνανε τελωνειο.

Αν υπήρχε σωστή χρέωση δεν το συζητάω θα τα πλήρωνα! Αλλά όταν βλέπεις μικρό δέμα και τιμή δεν μπορείς να βάζεις οτι να είναι τέλη εκτελωνισμού! Στην χειρότερη άνοιξε το πακέτο να δείς τι περιέχει και αναλόγως μετά απο ερευνα χρεωσε το αντικείμενο.

Στις 15 ημέρες που εχω περιθώριο να παραλάβω, μετά τι γίνεται? Στέλνεται πίσω στον πωλητή με δική του χρέωση? Αν δηλαδή ζητήσω στον πωλητή να μου επιστρέψει το αρχικό ποσό εφόσον αφαιρέσει τα τέλη μεταφοράς θα γίνει αποδεκτό?

Αν υπήρχε σωστή χρέωση δεν το συζητάω θα τα πλήρωνα! Αλλά όταν βλέπεις μικρό δέμα και τιμή δεν μπορείς να βάζεις οτι να είναι τέλη εκτελωνισμού! Στην χειρότερη άνοιξε το πακέτο να δείς τι περιέχει και αναλόγως μετά απο ερευνα χρεωσε το αντικείμενο.

Στις 15 ημέρες που εχω περιθώριο να παραλάβω, μετά τι γίνεται? Στέλνεται πίσω στον πωλητή με δική του χρέωση? Αν δηλαδή ζητήσω στον πωλητή να μου επιστρέψει το αρχικό ποσό εφόσον αφαιρέσει τα τέλη μεταφοράς θα γίνει αποδεκτό?

οπως ακριβως το ειπες, ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ, δλδ στα 21 ευρω υπαρχει ατελεια, πως βαζει φπα και κοστος εκτελωνισμου? Στην περιπτωση σου 24.60ευρω αναλυεται ως εξης : 12 ευρω εκτελωνισμος, 3ευρω κοστος ελτα (φοβερο) και απομενουν 9,40ευρω φπα το οποιο σημαινει οτι στο κοστολογησαν καπου στα 40 ευρω. Τελεια, οπως μου ειπαν και εμενα στο τηλεφωνο και στα ελτα, "μην κανετε αγορες απο το εξωτερικο" τι δεν καταλαβαινεις δλδ?

With great power, comes great responsibility...

Εγω καταλαβαίνω απλά πρέπει και αυτοί να καταλάβουν οτι αυτό το ποσο δεν πρόκειται ποτέ να το δουν. Και ετσι είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.

Εγω καταλαβαίνω απλά πρέπει και αυτοί να καταλάβουν οτι αυτό το ποσο δεν πρόκειται ποτέ να το δουν. Και ετσι είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.

Νομιζεις τους ενδιαφερει? 1000 επαιρναν μισθο 1000 θα παιρνουν, εαν υπαρξει ποτε ενα ειδος αξιολογησης της ορθοτητας της εργασιας τους με αντικτυπο στα μισθολογικα τους τοτε θα ξυπνησουν, εως τοτε..... Εδω δεν καταλαβαινουν το κακο που κανουν στην χωρα διεθνως με τις γελοιες καθυστερησεις τους, βγηκε ο προεδρος των ελτα στο ραδιοφωνο και ειπε κλασικα οτι ο κοσμος θα κινηθει στις ιδιωτικες μεταφορικες, και λογικο ειναι. Τα ελτα θα μεινουν να μοιραζουν συνταξεις ΟΓΑ, επιστολες τραπεζων, ΔΕΗ , Τηλεπικοινωνιες κλπ. Αυτα για χατηρι των τελωνειακων.

Edited by FIREBLADE1

Νομιζεις τους ενδιαφερει? 1000 επαιρναν μισθο 1000 θα παιρνουν, εαν υπαρξει ποτε ενα ειδος αξιολογησης της ορθοτητας της εργασιας τους με αντικτυπο στα μισθολογικα τους τοτε θα ξυπνησουν, εως τοτε..... Εδω δεν καταλαβαινουν το κακο που κανουν στην χωρα διεθνως με τις γελοιες καθυστερησεις τους, βγηκε ο προεδρος των ελτα στο ραδιοφωνο και ειπε κλασικα οτι ο κοσμος θα κινηθει στις ιδιωτικες μεταφορικες, και λογικο ειναι. Τα ελτα θα μεινουν να μοιραζουν συνταξεις ΟΓΑ, επιστολες τραπεζων, ΔΕΗ , Τηλεπικοινωνιες κλπ. Αυτα για χατηρι των τελωνειακων.

Αν οι καθυστερήσεις και τα "χαράτσια" είναι αυτού του ύψους τότε η μετάβαση στις ιδιωτικές μεταφορικές είναι ζήτημα χρόνου!

H ατελεια 22€ καταργηθηκε;

Και το τελος επανεξετασης;;

Μια πλήρης φόρτιση.

H ατελεια 22€ καταργηθηκε;

Και το τελος επανεξετασης;;

Η ατέλεια των 22€ εξακολουθεί να ισχύει (έως ότου την καταργήσουν κι αυτή) και για το τέλος "επανεξέτασης" αναστέλλεται η είσπραξή του.

Αρα αμφισβητουμε μαζικα...(; )

Μια πλήρης φόρτιση.

Μάλλον δεν κατάλαβες.

Η αμφισβήτηση αφορά στην αξία CIF που ορίζει ο τελωνειακός για να χρεώσει τον ΦΠΑ, ενώ οι αλλαγές που συζητάμε αφορούν στα τέλη των ΕΛΤΑ, ανεξάρτητα αν θα χρεωθεί ΦΠΑ ή όχι.

Αν οι καθυστερήσεις και τα "χαράτσια" είναι αυτού του ύψους τότε η μετάβαση στις ιδιωτικές μεταφορικές είναι ζήτημα χρόνου!

Μη σου πω οτι ηδη ολοι στρεφονται/ψαχνονται για μεταφορα με ιδιωτικη εταιρεια, σιγα μην περιμενουν τα ελτα και τα τελωνεια να βγαλουν ενα πακετο σε 30 μερες, και να πληρωσεις και αδρα γι αυτη την καθυστερηση και να πας να το παρεις και ο ιδιος με οση ταλαιπωρια μπορει να εχει αυτο. Το θεμα ειναι οτι ακομη και αν στραφουμε στις ιδιωτικες ολοι, ακομη θα πρεπει να καταβαλουμε φορους για να ικανοποιησουμε μισθολογικα 6000 ατομα.

Θέλω να κάνω μια αγορά απο Αμερική (2 ηχεία 20kgr έκαστον) δεν μπορώ να καταλάβω το ''import charges'' και αν θα πληρώσω και στην Ελλάδα και άλλα έξοδα?

Quantity: 1

US $749.00

Expedited (6-9 business days)

International Priority Shipping

+ US $43.95

Import charges

+ US $217.10

Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο!!

Μάλλον δεν κατάλαβες.

Η αμφισβήτηση αφορά στην αξία CIF που ορίζει ο τελωνειακός για να χρεώσει τον ΦΠΑ, ενώ οι αλλαγές που συζητάμε αφορούν στα τέλη των ΕΛΤΑ, ανεξάρτητα αν θα χρεωθεί ΦΠΑ ή όχι.

Με λιγα λογια λες, οτι αν κατα την αμφισβητηση, αποδειχθει οτι το αντικειμενο εχει αξια χαμηλοτερη απο αυτη κατα την οποια μπορουν να του επιβληθουν φπα και δασμοι, επειδη ασχοληθηκε εκτελωνιστης το 15+3 θα πληρωθει, σωστα? οποτε? τι πιστευες? για αντικειμενα 25 ευρω ας πουμε? πχ λαμπες Η4 led αυτοκινητου αξιας 20-24 ευρω τι κανεις? πισω?

Να δεις που θα γινει ενας χαμος με τα επιστρεφομενα, και μετα θα το αλλαξουν, οχι! δεν θα κατεβασουν τα τελη, θα σε χρεωσουν ειτε παραλαβεις ειτε οχι, και αν αρνηθεις θα στα στελνουν στις ΔΟΥ.

Θέλω να κάνω μια αγορά απο Αμερική (2 ηχεία 20kgr έκαστον) δεν μπορώ να καταλάβω το ''import charges'' και αν θα πληρώσω και στην Ελλάδα και άλλα έξοδα?

Quantity: 1

US $749.00

Expedited (6-9 business days)

International Priority Shipping

+ US $43.95

Import charges

+ US $217.10

Τα $217.10 είναι τα έξοδα εκτελωνισμού του δέματος που υπολογίζει ο πωλητής και πληρώνεις προκαταβολικά.

Αλλά ο τρόπος αποστολής σημαίνει πρόσθετα έξοδα όταν το δέμα φτάσει στην Ελλάδα.

Τα $217.10 είναι τα έξοδα εκτελωνισμού του δέματος που υπολογίζει ο πωλητής και πληρώνεις προκαταβολικά.

Αλλά ο τρόπος αποστολής σημαίνει πρόσθετα έξοδα όταν το δέμα φτάσει στην Ελλάδα.

Εφοσον του χρεωνει "εισαγωγικα εξοδα" 217.10$ , θελει επικοινωνια με τον πωλητη, μπορει να τους προπληρωνει ετσι ωστε να μην εχει εξτρα χρεωσεις οταν το δεμα φτασει ελλαδα.

Με λιγα λογια λες, οτι αν κατα την αμφισβητηση, αποδειχθει οτι το αντικειμενο εχει αξια χαμηλοτερη απο αυτη κατα την οποια μπορουν να του επιβληθουν φπα και δασμοι, επειδη ασχοληθηκε εκτελωνιστης το 15+3 θα πληρωθει, σωστα? οποτε? τι πιστευες? για αντικειμενα 25 ευρω ας πουμε? πχ λαμπες Η4 led αυτοκινητου αξιας 20-24 ευρω τι κανεις? πισω?

Να δεις που θα γινει ενας χαμος με τα επιστρεφομενα, και μετα θα το αλλαξουν, οχι! δεν θα κατεβασουν τα τελη, θα σε χρεωσουν ειτε παραλαβεις ειτε οχι, και αν αρνηθεις θα στα στελνουν στις ΔΟΥ.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι μετά την ανάθεση του έργου εκτελωνισμού σε ιδιώτη άλλαξαν προς το χειρότερο όλα, σε ότι αφορά στα ΕΛΤΑ, και το τσάμπα που ξέραμε πρέπει να το ξεχάσουμε.

Από όσα περιστατικά αμφισβήτησης έχουν αναφερθεί είναι αφενός δύσκολη η διαδικασία (χρονοβόρα) αφετέρου σε ελάχιστες περιπτώσεις άλλαξε η αξία (για να είμαι ειλικρινής, δεν θυμάμαι καμία). Τα νέα τέλη θα εφαρμόζονται ανεξάρτητα από τη χρέωση ΦΠΑ.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι μετά την ανάθεση του έργου εκτελωνισμού σε ιδιώτη άλλαξαν προς το χειρότερο όλα, σε ότι αφορά στα ΕΛΤΑ, και το τσάμπα που ξέραμε πρέπει να το ξεχάσουμε.

Από όσα περιστατικά αμφισβήτησης έχουν αναφερθεί είναι αφενός δύσκολη η διαδικασία (χρονοβόρα) αφετέρου σε ελάχιστες περιπτώσεις άλλαξε η αξία (για να είμαι ειλικρινής, δεν θυμάμαι καμία). Τα νέα τέλη θα εφαρμόζονται ανεξάρτητα από τη χρέωση ΦΠΑ.

Μαζι σου, αρκει να βελτιωθουν οι χρονοι παραδοσης. Απο την αλλη μερια, αντικειμενο με αξια cif 21ευρω, αποδεδειγμενα. Τελη ηδη 18ευρω αν περασει τελωνειο, το παραλαμβανω? Μπα.....

καλημέρα, τα φώτα σας.

για προϊόντα πραγματικής αξίας 6€ μού ζήτησαν από τα ΕΛΤΑ 23€ για τελωνείο. εννοείται ότι αρνήθηκα να πληρώσω.

τι κάνω τώρα; μιλάω με το κατάστημα; (gearbest). και τι να τους πω κιόλας; έχω 3 βδομάδες χρόνο μέχρι να επιστρέψει το δέμα.

Στάλθηκε από το αυτοκίνητο μου χρησιμοποιώντας τα δάκτυλα μου.

Αυτο το πραγμα πρεπει να σταματησει. Δεν ειναι δυνατον να ζητανε για 6€ να πληρωσεις κατι παραπανω απο 1€.. Αυτο ειναι πολλαπλη κλοπη, αντισυνταγματικο και ληστρικο και επιπλεον εκδικητικο.. Δε μπορουμε να κανουμε κατι να σταματησει αυτο το βιολι;

Μια πλήρης φόρτιση.

ήταν κι άλλο ένα παλικάρι πριν από μένα, κι αυτός αρνήθηκε. ήταν πιο ψύχραιμος. ντάξει, αν είναι να περιμένουμε 40+ μέρες για ένα registered, και να περνάνε αέρα τα unregistered, θα κινηθούμε όλοι προς τα εκεί, θα ελέγχουν και τα unregistered, για 60+ μέρες παράδοση το κόβω. ΣΥΝ την πληρωμή του τελωνείου!

καλημέρα, τα φώτα σας.

για προϊόντα πραγματικής αξίας 6€ μού ζήτησαν από τα ΕΛΤΑ 23€ για τελωνείο. εννοείται ότι αρνήθηκα να πληρώσω.

τι κάνω τώρα; μιλάω με το κατάστημα; (gearbest). και τι να τους πω κιόλας; έχω 3 βδομάδες χρόνο μέχρι να επιστρέψει το δέμα.

Ζήτα αναδασμολόγηση, για λίγο καιρό τουλάχιστον θα είναι δωρεάν.