Jump to content

Τελωνείο και εκτελωνισμοί

alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

στα μικρα δεματα μεχρι τωρα δεν εχω δει να χρεονουν φπα μονο εξοδα που περασε απο τελονειο... δλδ αυτο το σαπιο 10 ευρω.. που σε πολλες περιπτοσεις ξεπερναει την αξια του δεματος......... δυστιχος

Στα δέματα (μικρά ή μεγάλα) που σταματάνε στο τελωνείο, για οποιοδήποτε λόγο, χρεώνουν είτε μόνο το τέλος παρουσίασης (3€) όταν διαπιστώσουν ότι η αξία CIF περιλαμβάνεται στην ατέλεια είτε τον ΦΠΑ και τα τέλη των ΕΛΤΑ (12€) όταν η αξία CIF είναι πάνω από την ατέλεια.

Τα τέλη αυτά των ΕΛΤΑ, όσο και αν μας φαίνονται γενικά και επιβάλλονται ανεξάρτητα από την αξία του περιεχομένου του δέματος, έχουν τη "δικαιολογία" ότι διεκπεραιώνεται η διαδικασία εκτελωνισμού, από τους υπαλλήλους των ΕΛΤΑ, χωρίς τη μεσολάβηση εκτελωνιστών, όπως γίνεται στη διαδικασία με courier. Συμφωνώ ότι τα τέλη των ΕΛΤΑ φαίνονται να εφαρμόζονται γενικά και όχι ανάλογα με την αξία του περιεχομένου αλλά μην ξεχνάμε ότι ίσχυαν από χρόνια και δεν τα είχαμε αντιμετωπίσει μέχρι τώρα επειδή τα ΕΛΤΑ δεν εφάρμοζαν αυστηρά τη νομοθεσία μέχρι το ΝΟΕ 2016. Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα σταματήσει αυτή η ιστορία, όπως, άλλωστε, παρατηρούνται μετά τις γιορτές όλο και λιγότερα δέματα να χρεώνονται με έξοδα εκτελωνισμού.

• Απαντήσεις 10,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Φίλε Makap ξέχασες πριν να αναφέρεις στις υπογραμμίσεις σου πως αυτά που έγραψες είναι ΠΡΟΣ ψήφιση αλλά δεν έχουν έχει εγκριθεί ακόμα η ισχύ τους. Είναι προτάσεις !

-----------------------------------------------

Ωραία συζήτηση έχει ενδιαφέρον :lol:

http://yoursmiles.org/tsmile/religion/t0807.gif

Φίλε Makap ξέχασες πριν να αναφέρεις στις υπογραμμίσεις σου πως αυτά που έγραψες είναι ΠΡΟΣ ψήφιση αλλά δεν έχουν έχει εγκριθεί ακόμα η ισχύ τους. Είναι προτάσεις !

-----------------------------------------------

Ωραία συζήτηση έχει ενδιαφέρον :lol:

Ίσως σου διαφεύγει η διαδικασία λειτουργίας της έκδοσης Οδηγιών (δηλαδή νόμων) της ΕΕ.

Άλλωστε, στο κείμενο αναφέρεται ότι:

Αυτές οι νομοθετικές προτάσεις θα υποβληθούν τώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για διαβούλευση και στο Συμβούλιο για έγκριση.

Η Ευρωπαική Επιτροπή αποφάσισε ήδη και εισηγείται τις νομοθετικές προτάσεις της για έγκριση, όπως προβλέπεται στη σχετική διαδικασία.

Έχεις αμφιβολία ότι θα εγκριθούν από το Συμβούλιο αυτές οι προτάσεις όταν στηρίζονται στα επιχειρήματα που αναφέρονται στο κείμενο;

Εγώ καμία.

ναι θα ενημερωσω σημερα κιολας εφτασε παρισι οποτε λογικα θα ερθει αυτη την εβδομαδα ελλαδα

Παρίσι;

Με τι ταχυδρομείο έρχεται;

1ον εμμενω στην αποψη οτι αν ειναι να εφαρμοζεται ο νομος να εφαρμοζεται παντου. Οχι κατα τυχη στους μισους.. Αυτο σε καθιστα κρατος που λειτουργεις σωστα και ισοτιμα εναντι των πολιτων σου.

2ον Φπα 24% ειναι χαρατσι.. οταν το λουξεμβουργο (μια χωρα με πολυ μεγαλυτερο κατα κεφαλην) εχει 15%

3ον Για τις ελληνικες εμπορικες επιχειρησεις που το φρολογικο καθεστως ειναι δυσβαστακτο, το να εχεις ενα απο τα μεγαλυτερα φπα της ευρωπαικης ενωσης σε εξαντλει... αυτο φυσικα λειτουργει σαν ντομινο και για τον καταναλωτη ο οποιος στις μερες μας (αν δεν ειναι ανεργος) ειναι στην πλειονοτητα του ενας μισθοτος των 360 ευρω αντε των 586... Οποτε το να κινηθει η ελληνικη αγορα στην παρουσα φαση ειναι σεναριο επ. φαντασιας...

4ον Για εναν ανθρωπο σαν και μενα.. 75 και 110 ευρω διαφορα ειναι πολλα... Για αυτο αλλωστε πηρα ενα τηλεφωνο των 200 ευρω για δωρο και οχι των 500ιων(σε ατομο που το χρειαζοταν μιας και εκτελει δουλεια γραφειου απο αυτο)... Στο λεει ενας ανθρωπος ο οποιος διαθετει για τον εαυτο του ενα blackview bv2000s αγορασμενο απο καταστημα των αθηνων 61 ευρω.

5ον Το συγκεριμενο τηλεφωνο σε καταστηματα που υποκεινται στο φορολογικο καθεστως της ισαπνιας κοστιζει 230 ευρω... Αλλο 310... αλλο 230...

6ο Καλος ο φορος συμφωνω με ολα οσα ειπες.. Αλλα στην περιπτωση της ελλαδας το κρατος εχει αγγιξει ορια κλεπτοκρατισμου..

Ολα οσα σου λεω δεν τα λεω θυμωμενα... μη παρεξηγηθω.. απλα φιλικα στα πλαισια της συζητησης.

Προσοχή, γιατί θα σας ζητηθεί να ζητήσετε συγγνώμη με αυτά που λέτε.

Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται!

Μια πλήρης φόρτιση.

Εδώ πρέπει να πληρώνεις και να λες ευχαριστώ, γιατί "έτσι γίνεται παντου", το σανό με το κιλό, το να αλλάξουμε λίγο τα πράγματα ούτε κατά διάνοια..

Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται!

Μια πλήρης φόρτιση.

Παρίσι;

Με τι ταχυδρομείο έρχεται;

chronopost αλλα το βλεπει κανονικα και η dpd ελλαδα θα ερθει με acs λογικα

Sony Ericsson V800 -> K850i -> Lg Optimus 7 (sold) -> Sony Ericsson Xperia Neo V ->ZTE V967S -> Asus Zenfone 2 4gb ram 2.3 ghz 64gb storage!(sold) -> Xiaomi Redmi Note 3 Prime (sold) -> Xiaomi mi5s 128gb ->Xiaomi Mi9 Lite 64gb

Το σχόλιό μου, στο οποίο απάντησες με αυτό, έχει στόχο το θέμα της πληρωμής ΦΠΑ σε όλα τα είδη που αγοράζουμε και τις υπηρεσίες που μας παρέχουν, όπως γίνεται σε όλες τις πολιτισμένες χώρες, ανεξάρτητα αν αυτός ο έμμεσος φόρος είναι υψηλός στη χώρα μας ή όχι, σε σχέση με άλλες χώρες ή σε σχέση με το βιωτικό επίπεδο άλλων χωρών. Επίσης, έχει στόχο να αναδείξει το θέμα ότι, ο έμμεσος αυτός φόρος επιβάλλεται σε όλα τα είδη που είτε παράγονται είτε εισάγονται στη χώρα, ανεξάρτητα αν εισάγονται από έμπορο ή ιδιώτη.

Με το σχόλιό σου, πάνω στο δικό μου, ξεφεύγεις από το κύριο θέμα και συγκρίνεις τον έμμεσο φόρο, που επιβάλλει το κράτος, ως γενικό δημόσιο έσοδο, με τον τρόπο λειτουργίας των δομών και των υπηρεσιών του κράτους και συγκεκριμένα με τον τρόπο λειτουργίας των τελωνειακών υπαλλήλων και, ειδικά, αυτών που υπηρετούν στα ΕΛΤΑ. Και όχι μόνο αυτό, αλλά συγκρίνεις το δημόσιο με τον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή δεύτερο λάθος. Αλλά, συνεχίζεις, και σαν λύση προτείνεις να "βάλουν και άλλους" υπαλλήλους, λες και πατώντας ένα κουμπί θα διοριστούν οι απαραίτητοι υπάλληλοι και θα λύσουν, έστω και προσωρινά, το πρόβλημα που έχεις, έχω, έχουμε αυτή τη στιγμή, δηλαδή το να παραλάβουμε το δέμα μας από την Κίνα.

Η εφαρμογή της τελωνειακής νομοθεσίας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην ΕΕ, με τις αγορές από την Κίνα, προβλημάτισε τους αρμόδιους και αποφάσισαν την 1/12/2016 να καταργήσουν τις ατέλειες στις αγορές από τρίτες χώρες. Αξίζει να διαβάσουμε όλοι την προτελευταία παρ. και την μεταφέρω αυτούσια:

Μέτρα αντιμετώπισης της απάτης στον τομέα του ΦΠΑ η οποία προέρχεται από χώρες εκτός ΕΕ: τα μικρά δέματα που εισάγονται στην ΕΕ τα οποία είναι αξίας μικρότερης των 22 € σήμερα απαλλάσσονται του ΦΠΑ. Καθώς εισάγονται περίπου 150 εκατομμύρια δέματα απαλλαγμένα από την καταβολή ΦΠΑ στην ΕΕ κάθε έτος, το σύστημα είναι ανοιχτό σε μεγάλης κλίμακας κατάχρηση και απάτη και δημιουργεί σοβαρές στρεβλώσεις εις βάρος των επιχειρήσεων της ΕΕ. Πρώτον, οι επιχειρήσεις της ΕΕ τίθενται σε σαφώς μειονεκτική θέση δεδομένου ότι, σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές τους εκτός ΕΕ, τα εμπορεύματα που πωλούν υπόκεινται σε ΦΠΑ ανεξαρτήτως αξίας, από το πρώτο κιόλας λεπτό του ευρώ. Δεύτερον, τα εισαγόμενα υψηλής αξίας προϊόντα όπως τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα και οι ταμπλέτες σταθερά τιμολογούνται με αξία χαμηλότερη από την πραγματική ή περιγράφονται εσφαλμένα στο έγγραφο εισαγωγής ώστε να επωφεληθούν από αυτήν την απαλλαγή ΦΠΑ. Για τους λόγους αυτούς, η Επιτροπή αποφάσισε να καταργήσει την εν λόγω εξαίρεση. (η υπογράμμιση δική μου).

Πρέπει να καταλάβουμε, επιτέλους, ότι το θέμα με τις ιδιωτικές αγορές από Κίνα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και δεν περιορίζεται στο στενό περιβάλλον της ελληνικής οικονομίας και του τρόπου λειτουργίας των δομών και υπηρεσιών του κράτους.

Δεν έχω κανένα θέμα με τους τελωνειακούς υπαλλήλους, εχω θέμα με το οτι αποφάσισαν να τηρήσουν τον νόμο χωρίς να έχουν την δυνατότητα και αυτό δεν είναι ευθύνη των υπαλλήλων, παιρνουν τόσα παιδιά με κοινοφελη εργασία κλπ και τα βάζουν να βαράνε μύγες(κάτι που ουτε τα ιδια τα παιδια θελουν) ας τους βάλουν σε κάποιο πόστο ωστε να μεταταχθούν για ενα διαστημα μονιμοι υπάλληλοι στα τελωνεία. Αυτό ναι δεν γίνεται με πάτημα κουμπιού αλλά δεν είναι πυρηνική φυσική,ουτε δική μας ευθύνη να γίνει σωστα. Και στο ξεκινάω απο το πιο απλό ασε το ΦΠΑ το οποιο είναι λογικό να πληρώσεις, τα κερατιατικά γιατι? και το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ γιατί τόση καθυστέρηση? Δεν εχω δέμα στο τελωνείο και νομίζω οτι για αυτό το λόγο μπορω να λέω οτι μιλάω αντικειμενικά.

Εδώ πρέπει να πληρώνεις και να λες ευχαριστώ, γιατί "έτσι γίνεται παντου", το σανό με το κιλό, το να αλλάξουμε λίγο τα πράγματα ούτε κατά διάνοια..

Το να αποκτήσουμε π.χ. φορολογική συνείδηση;

Τι θα λέγατε να λήξει εδώ αυτό? Το χειρότερο πράγμα σε ένα φόρουμ είναι οι εντάσεις ανάμεσα σε μέλη
See you on another ROM :ninja:

Τι θα λέγατε να λήξει εδώ αυτό? Το χειρότερο πράγμα σε ένα φόρουμ είναι οι εντάσεις ανάμεσα σε μέλη

Γιατί να λήξει; Μόνο εγώ είμαι παράνομα παρκαρισμένος; Τους άλλους γιατί δεν τους έγραψες; Μόνο εγώ έκανα την πρασιά πάρκινγκ; Τους άλλους γιατί δεν τους ελέγχεις;

Αφού στο όνομα της οικονομικής κρίσης μεμψιμοιρούμε για το αυτονόητο, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Λες και πριν από αυτή, τότε που φυσικά όλοι είχαμε λεφτά, παραγγέλναμε από Κίνα και πληρώναμε τελωνείο κανονικά, γιατί είχαμε λεφτά......

Γιατί να λήξει; Μόνο εγώ είμαι παράνομα παρκαρισμένος; Τους άλλους γιατί δεν τους έγραψες; Μόνο εγώ έκανα την πρασιά πάρκινγκ; Τους άλλους γιατί δεν τους ελέγχεις;

Αφού στο όνομα της οικονομικής κρίσης μεμψιμοιρούμε για το αυτονόητο, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Λες και πριν από αυτή, τότε που φυσικά όλοι είχαμε λεφτά, παραγγέλναμε από Κίνα και πληρώναμε τελωνείο κανονικά, γιατί είχαμε λεφτά......

Φυσικά και δεν στοχεύω μόνον εσένα! Ότι είπα είναι γενικό! Είναι εγγυημένο ότι οι απόψεις θα διίστανται πάνω σε αυτό το θέμα...

See you on another ROM :ninja:

Προχθές μου ήρθε παραγγελία untracked 20$ χωρίς τελωνείο Β.Ελλάδα.

Αποστολή 14-12-2016, έφτασε ελλάδα 01-01-2017, παρέλαβα 09-01-2017.

Μέχρι στιγμής έχω 2 χωρίς τελωνείο , 1 με τελωνείο και περιμένω άλλη μια untracked, και οι τρεις κάτω από 20$ η καθεμία, όλες untracked.

Θα ήθελα να γράψω κάτι για τους... νομοταγείς.

Ας υποθέσουμε,ότι έρχεται στο Τελωνείο ένα δέμα,με αξία 25€.Σύμφωνα μ' αυτά που δέχεστε,καταργείται η ανώτερη τιμή των 22 αφορολόγητων Ευρώ,και μπαίνει φόρος από το πρώτο Ευρώ.Ελα όμως που τότε πετάγεται και ο μπατίρης ο ΕΛΤΑ,και γυρεύει κι αυτός 12€ χαράτσι.Αλλά τα 12€,είναι το 50% της αξίας του αντικειμένου.Συν 24 ο ΦΠΑς,μας κάνει 74%.

Το βλέπετε λογικό;

Επειδή λοιπόν δεν είναι λογικό,θα βρεθεί τρόπος να ξεπεραστεί.Σίγουρα πράγματα.Ηδη έχει δηλαδή σε κάποιες περιπτώσεις.

Η θα σταματήσουν να έρχονται δέματα εντελώς.

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Θα ήθελα να γράψω κάτι για τους... νομοταγείς.

Ας υποθέσουμε,ότι έρχεται στο Τελωνείο ένα δέμα,με αξία 25€.Σύμφωνα μ' αυτά που δέχεστε,καταργείται η ανώτερη τιμή των 22 αφορολόγητων Ευρώ,και μπαίνει φόρος από το πρώτο Ευρώ.Ελα όμως που τότε πετάγεται και ο μπατίρης ο ΕΛΤΑ,και γυρεύει κι αυτός 12€ χαράτσι.Αλλά τα 12€,είναι το 50% της αξίας του αντικειμένου.Συν 24 ο ΦΠΑς,μας κάνει 74%.

Το βλέπετε λογικό;

Επειδή λοιπόν δεν είναι λογικό,θα βρεθεί τρόπος να ξεπεραστεί.Σίγουρα πράγματα.Ηδη έχει δηλαδή σε κάποιες περιπτώσεις.

Η θα σταματήσουν να έρχονται δέματα εντελώς.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει καταντήσει μέθοδος φοροαποφυγής (και καταστροφής των εγχώριων εμπόρων).

Έχει καλομάθει ο κόσμος, επειδή πρόσεξε ... ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ τα ελτα δεν πέρναγαν τα δέματα από το τελωνείο και τα παρέδιδαν κατευθείαν στην πόρτα μας.

Επίσης (λόγω έλλειψης προσωπικού πιθανολογώ) ακόμα δεν περνάνε όλα από το τελωνείο και γίνεται όπως φαίνεται δειγματοληπτικά αυτό.

Τσακώνουμε τον ... τάδε σάκο π.χ.

Όπως δειγματοληπτικά γίνεται και ο έλεγχος από την εφορία και τόσα άλλα.

Κι σε όποιον δεν αρέσουν τα ελτα, ας δοκιμάσει να φέρει κάτι με courier ...

Η μόνη διαφορά είναι στο ΦΠΑ που είναι πιο αυξημένος εδώ.

Αυτό που γίνεται τώρα έστω και δειγματοληπτικά, είναι ο κανόνας σε κάθε σύγχρονο ευνομούμενο κράτος.

Τώρα το να περνάνε όλα ή κανένα που διάβασα σε άλλα ποστ, είναι παιδική συλλογιστική.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει καταντήσει μέθοδος φοροαποφυγής (και καταστροφής των εγχώριων εμπόρων).

Έχει καλομάθει ο κόσμος, επειδή πρόσεξε ... ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ τα ελτα δεν πέρναγαν τα δέματα από το τελωνείο και τα παρέδιδαν κατευθείαν στην πόρτα μας.

Επίσης (λόγω έλλειψης προσωπικού πιθανολογώ) ακόμα δεν περνάνε όλα από το τελωνείο και γίνεται όπως φαίνεται δειγματοληπτικά αυτό.

Αυτό που γίνεται τώρα έστω και δειγματοληπτικά, είναι ο κανόνας σε κάθε σύγχρονο ευνομούμενο κράτος.

Τώρα το να περνάνε όλα ή κανένα που διάβασα σε άλλα ποστ, είναι παιδική συλλογιστική.

Ναι,αλλά για το 74% που έγραψα,δεν απαντάς.Οι φορολογίες,πρέπει να περνάνε στον κόσμο ως λογικές.Αν δεν περάσουν, θα σαρωθούν από bypass.Και αυτό δεν είναι καινούρια εφεύρεση ξέρεις,πανάρχαια είναι και λέγεται απλώς λαθρεμπόριο.

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Ναι,αλλά για το 74% που έγραψα,δεν απαντάς.Οι φορολογίες,πρέπει να περνάνε στον κόσμο ως λογικές.Αν δεν περάσουν, θα σαρωθούν από bypass.Και αυτό δεν είναι καινούρια εφεύρεση ξέρεις,πανάρχαια είναι και λέγεται απλώς λαθρεμπόριο.

Απλά ψωνίζεις από εδώ.

Δεν έχω κανένα θέμα με τους τελωνειακούς υπαλλήλους, εχω θέμα με το οτι αποφάσισαν να τηρήσουν τον νόμο χωρίς να έχουν την δυνατότητα και αυτό δεν είναι ευθύνη των υπαλλήλων, παιρνουν τόσα παιδιά με κοινοφελη εργασία κλπ και τα βάζουν να βαράνε μύγες(κάτι που ουτε τα ιδια τα παιδια θελουν) ας τους βάλουν σε κάποιο πόστο ωστε να μεταταχθούν για ενα διαστημα μονιμοι υπάλληλοι στα τελωνεία. Αυτό ναι δεν γίνεται με πάτημα κουμπιού αλλά δεν είναι πυρηνική φυσική,ουτε δική μας ευθύνη να γίνει σωστα. Και στο ξεκινάω απο το πιο απλό ασε το ΦΠΑ το οποιο είναι λογικό να πληρώσεις, τα κερατιατικά γιατι? και το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ γιατί τόση καθυστέρηση? Δεν εχω δέμα στο τελωνείο και νομίζω οτι για αυτό το λόγο μπορω να λέω οτι μιλάω αντικειμενικά.

Ίσως δεν διάβασες καλά το σχόλιό μου και επιχειρηματολογείς με συλλογισμό που αποδεικνύει ότι δεν έχεις καταλάβει τη λειτουργία των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ που έχουν αρμοδιότητα τον εκτελωνισμό ταχυδρομικών δεμάτων που εισάγονται από τρίτες χώρες.

Στις υπηρεσίες αυτές (ΥΕΔ Αθηνών, Θεσ/νίκης και Πειραιά) υπηρετούν υπάλληλοι των ΕΛΤΑ, που ασχολούνται με το ταχυδρομικό έργο, και τελωνειακοί υπάλληλοι του Υπ. Οικονομικών, που ασχολούνται με το τελωνειακό έργο. Το να προσλάβει η διοίκηση των ΕΛΤΑ "παιδιά" ή/και υπαλλήλους είναι ένα θέμα που έχει άμεση σχέση με την κυβερνητική πολιτική. Παρόμοιο πρόβλημα είναι και η αύξηση του αριθμού των τελωνειακών υπαλλήλων που υπηρετούν στις 3 ΥΕΔ των ΕΛΤΑ.

Όπως είναι γνωστό, η εντολή που δόθηκε (άγνωστο από ποιους και για ποιο λόγο) στις αρχές ΝΟΕ 2016, για τον αυστηρότερο έλεγχο των ταχυδρομικών δεμάτων που εισάγονται από τρίτες χώρες, αφενός δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα και καθυστερήσεις στις παραλαβές σημαντικού αριθμού δεμάτων αφετέρου προκάλεσε την πληρωμή εξόδων εκτελωνισμού σε αριθμό παραληπτών δεμάτων.

Επαναλαμβάνω ότι η νομοθεσία και τα τέλη των ΕΛΤΑ δεν νομοθετήθηκαν χθες και όσοι ασχολούνται με αγορές από το εξωτερικό γνωρίζουν ότι ισχύουν από πολλά χρόνια, αλλά δεν εφαρμόζονταν στον ίδιο βαθμό μέχρι το ΝΟΕ.

Ήδη παρατηρείται χαλάρωση της εφαρμογής των εντολών τόσο στο αεροδρόμιο όσο και στη Θεσ/νίκη και αυτό οφείλεται, κατά τη γνώμη μου, στο ότι κατάλαβαν, και αυτοί που έδωσαν τις εντολές, τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν. Όλοι ελπίζουμε ότι θα επανέλθει σύντομα η προηγούμενη (χαλαρή) διαδικασία μέχρι τις επόμενες ... εντολές.

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Συμφωνώ απολύτως

Εσύ δλαδή διαμαρτύρεσαι για τον εαυτό σου ή για τους άλλους. Δηλαδή γινεται να περνανε απο την εθνική 100άδες αυτοκινητα και να τους σταματήσεις ολους να τους ελεγξεις? Αφου ρε φιλε εισαι παρανομος και το ξέρεις.Τι σε νοιαζει για τους αλους?

Αλλα βέβαια όπως παντα να ψωφισει η κατσικα του γειτονα

No root->No problem

Καλησπέρα,

ενδοαφέρομαι να αγοράσω μια τηλεόραση από Amazon.co.uk κοντά στα 1000 ευρώ με τα μεταφορικά. Δυστυχώς το μοντέλο υπάρχει στην Ελλάδα αλλά οχι η συγκεκριμένη διάσταση η οποία δεν διανέμεται στην Ελλάδα.

Τα μεταφορικά που χρεώνει το Amazon ειναι 25 λίρες.

Υπάρχει περίπτωση να περάσει τελεωνείο;