SLAYER Δημ. February 12, 2019 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2019 Ο πωλητής (Αμερικάνος, δηλαδή σωστός) δήλωσε την κανονική αξία και το τελωνείο σου έκανε χάρη που υπολόγισε την αξία που πλήρωσες και όχι την κανονική, όπως κάνουν συνήθως. Τα μεταφορικά συνυπολογίζονται στην αξία CIF. Δεν του ζήτησα να δηλώσει μικρότερη αξία. Απλά θεώρησα ότι θα δήλωνε την αξία των προϊόντων στην τιμή που πραγματικά τα πουλούσε(και αγόρασα/πλήρωσα), όχι την αρχική (θεωρητική) τους τιμή. Δηλαδή υπάρχει διαφορά άμα 1) είχε υπολογίζει την έκπτωση στην αρχική τιμή του προϊόντος (δηλαδή αναγραφόταν μόνο 1 τιμή, χωρίς να φαίνεται κάπου ότι είναι η εκπτωτική) 2) αναγραφόταν η αρχική τιμή, αλλά βάζοντας το εκπτωτικό κουπόνι, φαινόταν και το ποσοστό της έκπτωσής? Είχα την εντύπωση ότι στο τελωνείο πληρώνω για την αξία των προϊόντων που πραγματικά πλήρωσα για την αγορά των προϊόντων, όχι για την αξία που θα έπρεπε να πληρώσω. Δηλαδή στην Ελλάδα όταν έχει εκπτώσεις και αγοράζω ένα αντικείμενο που έχει 50% έκπτωση, πληρώνω ΦΠΑ για την αρχική τιμή του προϊόντος χωρίς την έκπτωση, ή για την τιμή του προϊόντος μετά την έκπτωση? Ξανατονίζω, ότι δεν ζήτησα να δηλώσει χαμηλότερη τιμή, από την τιμή που πλήρωσα για τα προϊόντα. Απλά αυτός δήλωσε μεγαλύτερο ποσό (την αρχική τιμή χωρίς την έκπτωση) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. February 12, 2019 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2019 (edited) Κάνεις λάθος στις σκέψεις σου. Ένα αντικείμενο που εισάγεται από τρίτη χώρα κοστολογείται στην πραγματική του αξία + τα μεταφορικά και ασφάλεια, για να υπολογιστούν τα έξοδα εκτελωνισμού, ακόμη και αν στο έστειλε ο πωλητής δωρεάν. Ίσως είναι η 1η φορά που τελωνειακός δέχτηκε σαν αξία CIF το ποσό, με έκπτωση, που πλήρωσες + τα μεταφορικά, και όχι την πραγματική αξία CIF, και αυτό πρέπει να το κρατήσεις γιατί δεν ξέρω αν θα ξανασυμβεί. Edited February 12, 2019 by makap Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SLAYER Δημ. February 12, 2019 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2019 (edited) Κάνεις λάθος στις σκέψεις σου. Ένα αντικείμενο που εισάγεται από τρίτη χώρα κοστολογείται στην πραγματική του αξία + τα μεταφορικά και ασφάλεια, για να υπολογιστούν τα έξοδα εκτελωνισμού, ακόμη και αν στο έστειλε ο πωλητής δωρεάν. Ίσως είναι η 1η φορά που τελωνειακός δέχτηκε σαν αξία CIF το ποσό, με έκπτωση, που πλήρωσες + τα μεταφορικά, και όχι την πραγματική αξία CIF, και αυτό πρέπει να το κρατήσεις γιατί δεν ξέρω αν θα ξανασυμβεί. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση & κατανοητό αυτό που λες. Η «πραγματική του αξία» του προϊόντος είναι λιγάκι σχετική. Υπόκειται δηλαδή από την κρίση (και την διάθεση) του πωλητή στο τι θα δηλώσει, ώστε να υπολογιστεί η «πραγματική» αξία του προϊόντος? 1) Δηλαδή μπορεί να πουλάει ένα προϊόν χ τιμή, αλλά να o πωλητής να έχει την εντύπωση ότι η πραγματική του αξία είναι διπλάσια (και να δηλώνει ότι αξία νομίζει στο customs declaration form)? Καθώς η αγορά είναι ελεύθερη, ο κάθε έμπορος πουλάει σε διαφορετική τιμή ένα συγκεκριμένο προϊόν. Οπότε η τιμή πώλησης πιθανόν να είναι μικρότερη ή μεγαλύτερη από την "πραγματική τιμή" 2)Άμα όμως μου το στείλει π.χ. δωρεάν (όπως αναφέρεις), από πού προκύπτει η πραγματική τιμή του προϊόντος? (δεν θα έχω παραστατικά για να το αποδείξω). Ότι δηλώσει ο αποστολέας? Ότι θελήσει ο τελωνιακός να χρεώσει? Ευχαριστώ πολύ και πάλι για τις απαντήσεις (δεν προσπαθώ να κάνω τον έξυπνο εδώ, απεναντίας δεν γνωρίζω και θα ήθελα να μάθω πως έχει η κατάσταση για μελλοντικές μου παραγγελίες) Edited February 12, 2019 by SLAYER Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
w2o4ts Δημ. February 12, 2019 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2019 @ SLAYER: Καθώς μπερδεύτηκα λίγο με τα παραπάνω, να ρωτήσω για ποιο ποσό σε φορολόγησαν τελικά; Βλέπεις, και με αξία $22 να παρουσιαζόταν το δέμα σου, θα συνυπολογίζονταν και τα μεταφορικά και το σύνολο $22 + $15 = $37 ~ €33 και πάλι θα υπόκειτο σε δασμολόγηση - ή μάλλον, για την ακρίβεια, επιβολή ΦΠΑ και τελών εκτελωνισμού. Με άλλα λόγια, δε γλύτωνες το... χαράτσι. Γι' αυτό και το ερώτημα τώρα πόσο σε χρέωσαν. Αν και φαντάζομαι θα τα έχεις δει ήδη, η χρέωση είναι 24% (ΦΠΑ) επί του τελικού ποσού (τιμή προϊόντος + μεταφορικά + όποια άλλα έξοδα, π.χ. ασφάλιστρα μεταφοράς) συν άλλα €15 κόστος διεκπεραίωσης / εκτελωνισμού. Οπότε από το ποσό που σε χρέωσαν, μπορούμε να δούμε για ποια αρχική αξία υπολόγισαν τις χρεώσεις (υποθέτω βέβαια ότι θα ήταν τα $55, πιθανώς συν τα $15 μεταφορικά, αν εμφανίζονταν και αυτά κάπου, μιας και τα $22 της τελικής τιμής μάλλον δε φαίνονταν πουθενά...). Τώρα όσον αφορά το ποσό για το οποίο θα έπρεπε να χρεώνουν... Αυτά που παραθέτει ο makap είναι απολύτως ορθά. Κάτι που με προβληματίζει όμως, είναι ότι τον τελευταίο χρόνο, αν υπάρχει κάποια αμφιβολία για την πραγματική τιμή ενός εισαγόμενου προϊόντος, τα ΕΛΤΑ καλούν τον αποδέκτη να προσκομίσει παραστατικό/ά αγοράς για να αποδείξει το πόσα πλήρωσε - πράγμα δίκαιο και σωστό κατά τη γνώμη μου. Σε μια τέτοια περίπτωση όμως, που η τελική τιμή αγοράς είναι μικρότερη από την ονομαστική (και προφανώς συμβαίνει συχνά, με προσφορές μαγαζιών κλπ), τα ΕΛΤΑ θα πρέπει να απορρίψουν τα παραστατικά πληρωμής του παραλήπτη και να φορολογήσουν με βάση την ονομαστική τιμή...; Αν όντως αναμένεται να σεβαστούν τα προσκομιζόμενα δικαιολογητικά, τότε μπορεί ο παραλήπτης να προχωρήσει σε αμφισβήτηση χρέωσης. Δεν ξέρω αν τελικά θα δικαιωθεί (δικαιωθείς στην προκειμένη περίπτωση :)) βέβαια... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tolino80 Δημ. February 12, 2019 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2019 Ξερει καποιος να μου πει τι γινεται με αγορες ατμιστικων προϊόντων?απο ευρωπαικη αποθηκη τι ισχύει. Περναει ή σταματάει Τελωνείο. Απο κινα 1 πακετο μου τα κατασχεσαν και το θεμα ειναι οτι δε βλέπω να το επιστρέφουν κ πισω. Παράθεση !!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. February 12, 2019 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2019 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση & κατανοητό αυτό που λες. Η «πραγματική του αξία» του προϊόντος είναι λιγάκι σχετική. Υπόκειται δηλαδή από την κρίση (και την διάθεση) του πωλητή στο τι θα δηλώσει, ώστε να υπολογιστεί η «πραγματική» αξία του προϊόντος? 1) Δηλαδή μπορεί να πουλάει ένα προϊόν χ τιμή, αλλά να o πωλητής να έχει την εντύπωση ότι η πραγματική του αξία είναι διπλάσια (και να δηλώνει ότι αξία νομίζει στο customs declaration form)? Καθώς η αγορά είναι ελεύθερη, ο κάθε έμπορος πουλάει σε διαφορετική τιμή ένα συγκεκριμένο προϊόν. Οπότε η τιμή πώλησης πιθανόν να είναι μικρότερη ή μεγαλύτερη από την "πραγματική τιμή" 2)Άμα όμως μου το στείλει π.χ. δωρεάν (όπως αναφέρεις), από πού προκύπτει η πραγματική τιμή του προϊόντος? (δεν θα έχω παραστατικά για να το αποδείξω). Ότι δηλώσει ο αποστολέας? Ότι θελήσει ο τελωνιακός να χρεώσει? Ευχαριστώ πολύ και πάλι για τις απαντήσεις (δεν προσπαθώ να κάνω τον έξυπνο εδώ, απεναντίας δεν γνωρίζω και θα ήθελα να μάθω πως έχει η κατάσταση για μελλοντικές μου παραγγελίες) 1. Πραγματική αξία θεωρώ αυτή που αναγράφει ο πωλητής στο site του. Μέχρι τώρα, οι τελωνειακοί όταν αμφισβητούσαν τη δηλωμένη αξία από τον πωλητή πάνω στο αυτοκόλλητο (αυτό συμβαίνει συνήθως με τους Κινέζους πωλητές), δηλαδή, όταν θεωρούσαν τη δηλωμένη μικρότερη της πραγματικής, ζητούσαν από τον αγοραστή-παραλήπτη του δέματος την απόδειξη πληρωμής είτε της κάρτας είτε του paypal, για να υπολογίσουν τα έξοδα εκτελωνισμού. Εάν δεν την έστελνε ο αγοραστής, αναζητούσαν στο διαδίκτυο την πραγματική αξία του αντικειμένου είτε στον ίδιο είτε σε άλλον πωλητή. Στην περίπτωσή σου, όπως την περιγράφεις, δέχτηκαν ως πραγματική αξία το ποσό που πλήρωσες, δηλαδή την αξία μετά τις εκπτώσεις και αυτό συμβαίνει για 1η φορά, από όσα γνωρίζω. 2. Σε κάθε περίπτωση, ο αγοραστής-παραλήπτης έχει το δικαίωμα της αναδασμολόγησης, όταν θεωρεί ότι τα έξοδα εκτελωνισμού δεν υπολογίστηκαν σωστά, αλλά είναι πολύ λίγες οι περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί με δικαίωση του αγοραστή. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SERS1612 Δημ. February 12, 2019 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2019 1. Πραγματική αξία θεωρώ αυτή που αναγράφει ο πωλητής στο site του. Μέχρι τώρα, οι τελωνειακοί όταν αμφισβητούσαν τη δηλωμένη αξία από τον πωλητή πάνω στο αυτοκόλλητο (αυτό συμβαίνει συνήθως με τους Κινέζους πωλητές), δηλαδή, όταν θεωρούσαν τη δηλωμένη μικρότερη της πραγματικής, ζητούσαν από τον αγοραστή-παραλήπτη του δέματος την απόδειξη πληρωμής είτε της κάρτας είτε του paypal, για να υπολογίσουν τα έξοδα εκτελωνισμού. Εάν δεν την έστελνε ο αγοραστής, αναζητούσαν στο διαδίκτυο την πραγματική αξία του αντικειμένου είτε στον ίδιο είτε σε άλλον πωλητή. Στην περίπτωσή σου, όπως την περιγράφεις, δέχτηκαν ως πραγματική αξία το ποσό που πλήρωσες, δηλαδή την αξία μετά τις εκπτώσεις και αυτό συμβαίνει για 1η φορά, από όσα γνωρίζω. 2. Σε κάθε περίπτωση, ο αγοραστής-παραλήπτης έχει το δικαίωμα της αναδασμολόγησης, όταν θεωρεί ότι τα έξοδα εκτελωνισμού δεν υπολογίστηκαν σωστά, αλλά είναι πολύ λίγες οι περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί με δικαίωση του αγοραστή. Τι συμβαίνει πρώτη φορά; Δεν έχω διαβάσει να αμφισβητούν την απόδειξη πληρωμής PayPal που στέλνει ο αγοραστής. Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. February 12, 2019 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2019 Τι συμβαίνει πρώτη φορά; Δεν έχω διαβάσει να αμφισβητούν την απόδειξη πληρωμής PayPal που στέλνει ο αγοραστής. Συμβαίνει για 1η φορά να δέχεται ο τελωνειακός, σαν αξία CIF, μικρότερη από τη δηλωμένη πραγματική. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SLAYER Δημ. February 12, 2019 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2019 (edited) @ SLAYER: Καθώς μπερδεύτηκα λίγο με τα παραπάνω, να ρωτήσω για ποιο ποσό σε φορολόγησαν τελικά; Βλέπεις, και με αξία $22 να παρουσιαζόταν το δέμα σου, θα συνυπολογίζονταν και τα μεταφορικά και το σύνολο $22 + $15 = $37 ~ €33 και πάλι θα υπόκειτο σε δασμολόγηση - ή μάλλον, για την ακρίβεια, επιβολή ΦΠΑ και τελών εκτελωνισμού. Με άλλα λόγια, δε γλύτωνες το... χαράτσι. Γι' αυτό και το ερώτημα τώρα πόσο σε χρέωσαν. Αν και φαντάζομαι θα τα έχεις δει ήδη, η χρέωση είναι 24% (ΦΠΑ) επί του τελικού ποσού (τιμή προϊόντος + μεταφορικά + όποια άλλα έξοδα, π.χ. ασφάλιστρα μεταφοράς) συν άλλα €15 κόστος διεκπεραίωσης / εκτελωνισμού. Οπότε από το ποσό που σε χρέωσαν, μπορούμε να δούμε για ποια αρχική αξία υπολόγισαν τις χρεώσεις (υποθέτω βέβαια ότι θα ήταν τα $55, πιθανώς συν τα $15 μεταφορικά, αν εμφανίζονταν και αυτά κάπου, μιας και τα $22 της τελικής τιμής μάλλον δε φαίνονταν πουθενά...). Τώρα όσον αφορά το ποσό για το οποίο θα έπρεπε να χρεώνουν... Αυτά που παραθέτει ο makap είναι απολύτως ορθά. Κάτι που με προβληματίζει όμως, είναι ότι τον τελευταίο χρόνο, αν υπάρχει κάποια αμφιβολία για την πραγματική τιμή ενός εισαγόμενου προϊόντος, τα ΕΛΤΑ καλούν τον αποδέκτη να προσκομίσει παραστατικό/ά αγοράς για να αποδείξει το πόσα πλήρωσε - πράγμα δίκαιο και σωστό κατά τη γνώμη μου. Σε μια τέτοια περίπτωση όμως, που η τελική τιμή αγοράς είναι μικρότερη από την ονομαστική (και προφανώς συμβαίνει συχνά, με προσφορές μαγαζιών κλπ), τα ΕΛΤΑ θα πρέπει να απορρίψουν τα παραστατικά πληρωμής του παραλήπτη και να φορολογήσουν με βάση την ονομαστική τιμή...; Αν όντως αναμένεται να σεβαστούν τα προσκομιζόμενα δικαιολογητικά, τότε μπορεί ο παραλήπτης να προχωρήσει σε αμφισβήτηση χρέωσης. Δεν ξέρω αν τελικά θα δικαιωθεί (δικαιωθείς στην προκειμένη περίπτωση :)) βέβαια... Προσκόμισα τα παραστατικά, και με φορολόγησαν ως εξής: Στατιστική αξία: 32,28€, ΦΠΑ 7,75€, Τέλη ΕΛΤΑ 15€, Συνολική οφειλή 22,75€. Εφόσον ισχύει αυτό που λέει ο makap ίσως να έκαναν λάθος και να με τιμολόγησαν με βάση το ποσό που αναγράφει η κίνηση της πιστωτικής κάρτας (προσκόμισα 2 έγγραφα, screenshot από απόδειξη αγοράς & απόδειξη πιστωτικής κάρτας) Συμφωνώ ότι "και με αξία $22 να παρουσιαζόταν το δέμα σου, θα συνυπολογίζονταν και τα μεταφορικά και το σύνολο $22 + $15 = $37 ~ €33 και πάλι θα υπόκειτο σε δασμολόγηση". Απλά μου έχει τύχει στο παρελθών φάκελοι/δέματα με αναγραφόμενη τιμή μικρότερη από 20€ να περνάνε απευθείας με το πράσινο αυτοκόλλητο "Τελωνειακώς ελεύθερο", χωρίς να μου ζητηθεί να προσκομίσω παραστατικά, οπότε γλίτωνα την επιβολή ΦΠΑ και τελών εκτελωνισμού (εφόσον μου ζητούσαν να προσκομίσω έγγραφα, τότε θα συνυπολογιζόταν και τα έξοδα αποστολής, και η συνολική αξία θα ήταν μεγαλύτερη των 22€ Και εγώ έχω την ίδια απορία. Δηλαδή απορρίπτουν παραστατικά πληρωμής, και βασίζονται στην αναγραφόμενη τιμή που έχει δηλώσει ο αποστολέας? Τότε για ποιον λόγο τα ζητάνε, και δεν προχωράνε στην επιβολή ΦΠΑ με βάση τα αναγραφόμενα? Οπότε καταλήγουμε ότι ο πωλητής ορθώς έπραξε και δήλωσε την αρχική τιμή των προϊόντων (χωρίς την έκπτωση) Κάνω attach ενα μέρος από την απόδειξη αγοράς. Φυσικά στην απόδειξη αγοράς φαινόταν η διεύθυνση μου, το tracking number της παραγγελίας (γιατί έβγαλα screenshoot μέσα από το history page μετά την αποστολή του προϊόντος) καθώς και τα 4 τελευταία ψηφιά της πιστωτικής μου κάρτας με την οποία πλήρωσα (και προσκόμισα σαν παραστατικό), οπότε δεν νομίζω να υπήρχε θέμα αμφισβήτησης για το ποσό που πλήρωσα. Edit: Τελικά είχα πληρώσει με πιστωτική κάρτα (και όχι με paypal, έκανα λάθος), οπότε προσκόμισα την κίνηση της κάρτας (δεν νομίζω ότι κάνει κάποια διαφορά αυτό, απλά το αναφέρω) Edited February 12, 2019 by SLAYER Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
harmon17 Δημ. February 13, 2019 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2019 Ξερει καποιος να μου πει τι γινεται με αγορες ατμιστικων προϊόντων?απο ευρωπαικη αποθηκη τι ισχύει. Περναει ή σταματάει Τελωνείο. Απο κινα 1 πακετο μου τα κατασχεσαν και το θεμα ειναι οτι δε βλέπω να το επιστρέφουν κ πισω. Οτιδήποτε έχει σχέση με ηλεκτρονικό τσιγάρο (μοντάκια, ανταλλακτικά, υγρά κ.λ) απαγορεύεται η εισαγωγή του από οπουδήποτε και αν γίνει η εισαγωγή του. Οπότε αν το πιάσουν (γιατί είναι και θέμα τύχης αυτό) οι τελωνειακές αρχές κατάσχεται, δεν επιστρέφεται στον πωλητή. Παράθεση Stay alive, keep riding Nokia 7110 > Sony Er. Z1010 > Nokia N95 > Nokia 701 > iNew V3 > LG V10 > 1+ 8 pro Χάρης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tolino80 Δημ. February 15, 2019 Κοινοποίηση Δημ. February 15, 2019 Οτιδήποτε έχει σχέση με ηλεκτρονικό τσιγάρο (μοντάκια, ανταλλακτικά, υγρά κ.λ) απαγορεύεται η εισαγωγή του από οπουδήποτε και αν γίνει η εισαγωγή του. Οπότε αν το πιάσουν (γιατί είναι και θέμα τύχης αυτό) οι τελωνειακές αρχές κατάσχεται, δεν επιστρέφεται στον πωλητή. Ωωχχχ τον ηπιαμε..ειχα ρωτησει κ μου ειπαν οτι απο ευρωπαικη ενωση με dhl δεν υπαρχει Τελωνείο. Ελπιζω τελικα να εχεις αδικο κ να μου έρθει. Αλλιως πανε τα 35 € Παράθεση !!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. February 15, 2019 Κοινοποίηση Δημ. February 15, 2019 Ωωχχχ τον ηπιαμε..ειχα ρωτησει κ μου ειπαν οτι απο ευρωπαικη ενωση με dhl δεν υπαρχει Τελωνείο. Ελπιζω τελικα να εχεις αδικο κ να μου έρθει. Αλλιως πανε τα 35 € Άλλο το "από ΕΕ με DHL δεν υπάρχει τελωνείο", δηλαδή δεν πληρώνεις έξοδα εκτελωνισμού και άλλο το επιτρέπεται η εισαγωγή και απαγορευμένων ειδών. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mutunas Δημ. February 18, 2019 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2019 Καλησπέρα. Σήμερα παρέλαβα μικροδεμα από ebay με ημερομηνία αποστολής 03/12!!! Οπότε όσοι περιμένετε δέματα από πριν τα Χριστούγεννα μην απελπίζεστε!!! Στάλθηκε από το Mi MIX 2S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theodore41 Δημ. February 18, 2019 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2019 Εμένα ξεκόλλησε στις 13/02 και βρίσκεται στο sorting center,αλλά έως εκεί.Εκτοτε,αγνοείται η τύχη του... Παράθεση Κοσμοτε,100Mbps. Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro, JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
beles Δημ. February 18, 2019 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2019 Δεν υπαρχει ελπίδα! Οι χρόνοι αναμονής αυξάνονται! Εργάζονται με ελληνικους ρυθμους των Δημ Υπαλληλων Ημερομηνία & Ώρα Περιοχή Κατάσταση 7/2/2019, 10:55:37 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΤΑΧ/ΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ - ΑΝΑΜΟΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 4/2/2019, 23:05:00 ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ:( Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tollisth Δημ. February 18, 2019 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2019 Πολλά πλέον δεν έρχονται,χειρότερα από πότε πλέον :down::down::down: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
celtic1453 Δημ. February 18, 2019 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2019 Σωστό Πολλά μικροπραγματα. Πια δεν εμφανίζεται τίποτα Παράθεση In the down down of the writing we became robes... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SteveArm Δημ. February 18, 2019 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2019 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση & κατανοητό αυτό που λες. Η «πραγματική του αξία» του προϊόντος είναι λιγάκι σχετική. Υπόκειται δηλαδή από την κρίση (και την διάθεση) του πωλητή στο τι θα δηλώσει, ώστε να υπολογιστεί η «πραγματική» αξία του προϊόντος? 1) Δηλαδή μπορεί να πουλάει ένα προϊόν χ τιμή, αλλά να o πωλητής να έχει την εντύπωση ότι η πραγματική του αξία είναι διπλάσια (και να δηλώνει ότι αξία νομίζει στο customs declaration form)? Καθώς η αγορά είναι ελεύθερη, ο κάθε έμπορος πουλάει σε διαφορετική τιμή ένα συγκεκριμένο προϊόν. Οπότε η τιμή πώλησης πιθανόν να είναι μικρότερη ή μεγαλύτερη από την "πραγματική τιμή" 2)Άμα όμως μου το στείλει π.χ. δωρεάν (όπως αναφέρεις), από πού προκύπτει η πραγματική τιμή του προϊόντος? (δεν θα έχω παραστατικά για να το αποδείξω). Ότι δηλώσει ο αποστολέας? Ότι θελήσει ο τελωνιακός να χρεώσει? Ευχαριστώ πολύ και πάλι για τις απαντήσεις (δεν προσπαθώ να κάνω τον έξυπνο εδώ, απεναντίας δεν γνωρίζω και θα ήθελα να μάθω πως έχει η κατάσταση για μελλοντικές μου παραγγελίες) Φίλε SLAYER, να σου εξηγήσω τι έγινε ακριβώς. Πρώτα να ξεκαθαρίσω οτι πραγματική αξία ή αξία γενικά είναι αυτό που πληρώνουμε, όχι οτι βάζει ο πωλητής πάνω στο πακέτο. Προϊόντα + μεταφορικά + ασφάλεια. Το μαγαζί που αγόρασες έκανε γκάφα και δεν έγραψε πάνω το ποσό που πλήρωσες με την έκπτωση. Βέβαια να τονίσουμε πως τον εκτελωνισμό δεν τον γλύτωνες γιατί πλήρωσες και 15 usd σε μεταφορικά. Τώρα ο τελωνειακός που τσέκαρε το πακέτο σου, βλέποντας την δηλωμένη τιμή να είναι αρκετά υψηλή θεώρεισαι πως το πραγματικό κόστος είναι αρκετά μεγαλύτερο και για να είναι σίγουρος (οτι δεν εκτελείται λαθρεμπόριο) ζήτησε παραστατικά. Βασικά πάλι θα ζητούσε και στην περίπτωση που το δηλωμένο κόστος ήταν χαμηλό. Οπότε λόγο εμπειρίας που έχει έγκρινε ως αληθινό το κόστος των αποδεικτικών που έστειλες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tollisth Δημ. February 18, 2019 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2019 Σωστό Πολλά μικροπραγματα. Πια δεν εμφανίζεται τίποτα Το θέμα είναι ότι δεν μπορείς να βρεις άκρη με ότι δεν έχει tracking με αυτούς εκεί στα ΕΛΤΑ,κράζουμε άλλα είναι η πραγματικότητα,ας πουληθούν μπας και λειτουργησουν,οι περισσότεροι υπάλληλοι νωχελικοί και βαριεστημένοι,δεν είναι τυχαίο στα καταστήματα των ΕΛΤΑ όλες οι κριτικές είναι αρνητικές Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panos4 Δημ. February 19, 2019 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2019 Δεν υπαρχει ελπίδα! Οι χρόνοι αναμονής αυξάνονται! Εργάζονται με ελληνικους ρυθμους των Δημ Υπαλληλων Ημερομηνία & Ώρα Περιοχή Κατάσταση 7/2/2019, 10:55:37 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΤΑΧ/ΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ - ΑΝΑΜΟΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 4/2/2019, 23:05:00 ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ:( Υπαρχουν και λιγο χειροτερα!!!:D:wacko::worry: 2019-02-03 12:13 ATHENS AIRMAIL CENTER, ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΤΑΧ/ΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ - ΑΝΑΜΟΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
coulis Δημ. February 19, 2019 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2019 Υπαρχουν και λιγο χειροτερα!!! Και πολυ χειρότερα, αν περιμενεις πακέτα Νοεμβριου!!!!. Χθες μου ήρθε ένα, και περιμενω αλλα τρια. ------------- Στάλθηκε με το Tapatalk, χρησιμοποιώντας το δεξί μου δάχτυλο. Παράθεση Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
celtic1453 Δημ. February 21, 2019 Κοινοποίηση Δημ. February 21, 2019 Κλείσανε τα ΕΛΤΑ/????? Παράθεση In the down down of the writing we became robes... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
beles Δημ. February 22, 2019 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2019 (edited) Κλείσανε τα ΕΛΤΑ/????? Γιατι? τι συμβαίνει? Edited February 22, 2019 by beles Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
celtic1453 Δημ. February 22, 2019 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2019 Γιατι? τι συμβαίνει? 2-3 μηνες Για ένα δεματακι; Παράθεση In the down down of the writing we became robes... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
beles Δημ. February 23, 2019 Κοινοποίηση Δημ. February 23, 2019 (edited) 22/2/2019, 18:07:45 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ (--> Κ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) 22/2/2019, 15:57:33 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 22/2/2019, 10:52:09 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Κ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) 22/2/2019, 08:03:45 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 7/2/2019, 10:55:37 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΤΑΧ/ΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ - ΑΝΑΜΟΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 4/2/2019, 23:05:00 ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ Απο δω και πέρα ποια ειναι η διαδικασία? Σε ποσες μέρες περίπου το πακετο θα ειναι έτοιμο για παραλαβή Edited February 23, 2019 by beles Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts