Jump to content

SLAYER

Members
  • Δημοσιεύσεις

    49
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by SLAYER

  1. SLAYER

    OnePlus 10 Pro

    απο που το πήρες? Απο Αμερική ή έχει έρθει και Ελλάδα?
  2. SLAYER

    OnePlus 10 Pro

    Το κινητό ήρθε !!! Πως θα ενεργοποιήσω το 5G στην Cosmote? Έστειλα 5G & wificall (στο 1333) και έλαβα μήνυμα ότι η συσκευή του κινητού που διαθέτω, δεν υποστηρίζει την ενεργοποίηση του δικτύου cosmote 5g. Δυστυχώς, δεν διαθέτω κάποια άλλη πιστοποιημένη συσκευή (ώστε να αλλάξω την sim και να στείλω από εκεί το sms). Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος για να το ενεργοποιήσω? Άμα πάρω τηλ στη εξυπηρέτηση πελατών θα βγάλω άκρη? (υποθέτω ότι το γνωρίζουν στην cosmote ότι αμα δεν είναι πιστοποιημένη η συσκευή, απλά μπορείς να στείλεις το sms βάζοντας την sim σε μια πιστοποιημένη συσκευή)
  3. SLAYER

    OnePlus 10 Pro

    Το έκανα και εγώ προ παραγγελία (μαζί με μια θήκη). Με screen protector glass τι κάνατε? Έχετε κάποιο να προτείνεται? Γνωρίζετε άμα η oneplus θα κυκλοφορήσει «επίσημο» glass για το oneplus 10 pro? Επέλεξα το standard shipping (που ήταν δωρεάν). Με ΕΛΤΑ θα έρθει?
  4. Μήπως γνωρίζει κάποιος τι σημαίνει το μήνυμα «ΕΛΛΙΠΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ - ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ» ? Πρώτη φορά το βλέπω αυτό το μήνυμα… Πήρα τηλέφωνο στα ΕΛΤΑ (Τομέας Εξυπηρέτησης Πελατών) και μου είπαν να επικοινωνήσω με το τελωνείο. Παίρνω τηλέφωνο στο τελωνείο εδώ και ώρες και δεν το σηκώνει κανένας… Είναι λάθος η διεύθυνση, ή χρειάζονται παραστατικά (απόδειξη paypal κλπ) ?
  5. https://www.news247.gr/koinonia/thessaloniki-thetikoi-21-ergazomenoi-se-kentro-dianomis-elta.9338770.html
  6. Το πακέτο έκανε 3 ημέρες να φτάσει από Αμερική, Ελλάδα. (7 ημέρες συνολικά από την ημέρα που ταχυδρομήθηκε). Επειδή το βιαζόμουν επέλεξα Priority αποστολή με USPS. Και όντος έφτασε γρήγορα (δεν έχω παράπονο). Ελπίζω μέχρι τα Χριστούγεννα να το παραλάβω. 😂 (υπολογίζω και μερικές εβδομάδες παραμονή στην μονάδα διανομής την περιοχής μου, λόγω έλλειψης προσωπικού. Διανομές πλέον γίνονται 1-2 φορές τον μήνα) Πέρα από την πλάκα, υπάρχει κατανόηση να κάνει 1-2 εβδομάδες το πακέτο να εκτελωνιστεί (αναλόγως με τον φόρτο εργασίας). Αλλά 48 ημέρες για να ανοιχτεί ο σάκος? Edit: Ξέχασα να επισημάνω ότι το ΦΠΑ προπληρώθηκε οπότε (θεωρητικά) θα αποφύγω (ή έπρεπε να αποφύγω) επιπρόσθετες καθυστερήσεις (+ είναι πιθανών να μου ζητηθεί να ξαναπληρώσω ΦΠΑ κατά την παραλαβή, οπότε ίσως χρειαστεί να το στείλω πίσω μαζί με τα απαραίτητα έγγραφα για αναδασμολόγηση) 😛
  7. Κατανοητό. Η ανησυχία μου είναι στο ότι δεν θα εκδώσει το Ebay το label του πακέτου (όπου και θα φαίνεται η προείσπραξη του ΦΠΑ), αλλά ο πωλητής/ιδιώτης. Οπότε αναρωτιέμαι πώς στο label του ιδιώτη θα φαίνεται ότι εγώ έχω ήδη προπληρώσει το ΦΠΑ μέσω της πλατφόρμας του ebay όπου και έγινε η αγορά. Προφανώς και έχω αποδεικτικά ότι έχω ήδη πληρώσει το ΦΠΑ μέσω ebay. Το θέμα είναι, άμα προσκομίσω την απόδειξη αγοράς στο ταχυδρομείο, θα μου δώσουν το πακέτο χωρίς να ξαναπληρώσω ΦΠΑ, ή υποχρεωτικά θα χρειαστεί να το ξαναστείλουν στο αεροδρόμιο για αναδασμολόγηση? Υποθέτω ότι στο aliexpress (για παράδειγμα), το aliexpress εκδίδει την ετικέτα/label και την συνέχεια την εκτυπώνει ο πωλητής και την τοποθετεί στο πακέτο. Έχει κάποιος εικόνα πώς λειτουργεί το Ebay?
  8. Έκανα μια αγορά από το Αγγλικό Ebay. Πλήρωσα έξοδα αποστολής και το Ebay με χρέωσε (υποχρεωτικά) και με ΦΠΑ για την αγορά. O πωλητής, δεν χρησιμοποιεί το Ebay global program για την αποστολή του αντικειμένου, αλλά θα πάει ο ίδιος στο ταχυδρομείο της περιοχής του για να μου το αποστείλει απευθείας. Μου είπε ότι υποχρεωτικά θα χρειαστεί να συμπληρώσει customs declaration form, και ότι μάλλον θα χρειαστεί να πληρώσω ΦΠΑ με την παραλαβή του αντικειμένου. Το πρόβλημα είναι, οτι ενώ το Ebay προείσπραξε το φπα από την πώληση, αυτό το ποσό (υποθέτω) οτι δεν θα πιστωθεί στον πωλητή, έτσι ώστε και αυτός με την σειρά να αποστείλει το πακέτο ως DDP (και να αποδώσει το φπα στο Ελληνικό κράτος με κάποιον τρόπο) . Ακόμα, ο πωλητής ως ιδιώτης μάλλον δεν έχει πρόσβαση στην καινούργια πλατφόρμα IOSS, για αυτό και το Ebay προεισπράττει το ΦΠΑ για λογαριασμό του. Εφόσον ο πωλητής χρησιμοποιούσε το Ebay global shipping, τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα, καθώς θα το έστελνε αρχικά στο Ebay, και μετά αυτό θα αναλάμβανε την αποστολή (ως DDP) Τώρα φοβάμαι οτι θα γίνει το εξής: Το πακέτο θα φτάσει Ελλάδα και θα μπει στο τελωνείο. Απο το τελωνείο δεν θα μου ζητήσουν να προσκομίσω απόδειξη αγοράς (όπως γινόταν παλαιότερα) όπου θα φαίνεται ότι έχω πληρώσει το ΦΠΑ. Θα χρεωθεί ΦΠΑ και θα αποσταλεί στο ταχυδρομείο της περιοχής μου. Όταν θα πάω να παραλάβω θα χρειαστεί να κάνω αίτηση επανεξέτασης στο τελωνείο (12 € + αποδεικτικά έγγραφα), και θα πρέπει να ξαναγυρίσει στο αεροδρόμιο για αναδασμολόγηση. Υπάρχει κάποιος τρόπος να αποφύγω την ταλαιπωρία? Είχε κάποιος αντίστοιχη εμπειρία? Μπορώ να πληρώσω (ξανά) το ΦΠΑ στο ταχυδρομείο, να παραλάβω το πακέτο (αποφεύγοντας την ταλαιπωρία να επιστρέψει ξανά στο αεροδρόμιο το πακέτο) & στην συνέχεια να αποστείλω με email τα αποδεικτικά ώστε να λάβω επιστροφή του ΦΠΑ που διλοπλήρωσα?
  9. Στην ανακοίνωση της ΑΑΔΕ αναφέρεται ότι: “καταργείται η διαλογή των ταχυδρομικών αντικειμένων παρουσία τελωνειακού υπαλλήλου “ Τι ακριβώς σημαίνει αυτό? Τι ίσχυε παλαιότερα & τι αλλάζει τώρα?
  10. «Τελωνειακές διαδικασίες εισαγωγής και διαδικασίες απόδοσης του φόρου προστιθεμένης αξίας κατά την εισαγωγή αγαθών μικρής αξίας (έως του ποσού των 150ευρώ) που αποτελούν αντικείμενο εξ αποστάσεως πωλήσεων(e-commerce) από 1/7/2021»-Ενδοκοινοτικές εξ αποστάσεως πωλήσεις προϊόντων υποκείμενων σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης και φόρους κατανάλωσης. https://www.aade.gr/sites/default/files/2021-06/e_2133_2021ada.pdf
  11. Δηλαδή μπορεί να έχει φτάσει το δέμα από αρχές Ιουνίου Ελλάδα, και επειδή ο σάκος θα ανοιχτεί Ιούλιο να αντιμετωπιστεί με το νέο σύστημα? Εάν θα πληρώσουμε ΦΠΑ ή όχι (για δέματα αξίας έως 22€ που έχουν φτάσει Ελλάδα μέχρι τέλος Ιουνίου) εξαρτάται από το πότε θα ανοιχτεί ο σάκος? :confused: Οι σάκοι που πρόλαβαν να ανοιχτούν έως τις 30/6 δεν θα πληρώσουν, ενώ όσοι δεν πρόλαβαν να ανοιχτούν (και θα ανοιχτούν τον Ιούλιο) θα πληρώσουν? Δεν έχει λογική αυτό, και δεν νομίζω η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ & το νομοσχέδιο, να προβλέπουν ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί με το πότε (και εάν) θα ανοιχτεί ο σάκος :lol: Ίσως ο Άγγελος να μπορέσει να μας διαφωτίσει...
  12. Τα δέματα που εισέρχονται στη Ελλάδα μετά την 1/7 ή τα δέματα που εισέρχονται στη Ευρωπαϊκη ένωση μετά την 1/7 θα αντιμετωπίζονται με το νέο σύστημα? Παράδειγμα 1: Πακέτο από Κίνα φτάνει στην Ολλανδία (ή στο Βέλγιο) τέλος Ιουνίου. Αλλάζει tracking number (NL ή BE) και παραλαμβάνεται στην Ελλάδα τον Ιούλιο. Θα αντιμετωπιστεί με το καινούργιο σύστημα? Παράδειγμα 2: Πακέτο από Αμερική φτάνει σε Ευρωπαϊκό έδαφος τέλος Ιουνίου (transfer airport), και παραλαμβάνεται στην Ελλάδα τον Ιούλιο. Θα αντιμετωπιστεί με το καινούργιο σύστημα? Είσοδος στην EU (entry point) εκλαμβάνεται όταν το αντικείμενο φτάσει (σαν φυσική παρουσία) σε κάποια χώρα της EU ή όταν εκτελωνιστεί σε κάποια χώρα της EU? Δηλαδή ένα πακέτο προερχόμενο από Αμερική, εφόσον σκαναριστεί σε κάποια Ευρωπαϊκή χώρα (πριν φτάσει την Ελλάδα) θεωρείται ότι εισήχθη στην EU?
  13. Σύμφωνα με το tracking number, o συγκεκριμένος φάκελος έχει φτάσει στην Ελλάδα ή όχι? Ακόμα περιμένω να τον παραλάβω...
  14. Ευχαριστούμε Angelos32 για τις κατατοπιστικές σου απαντήσεις Θα ήθελα να ρωτήσω το παρακάτω (εφόσον γνωρίζεις) Από την 1η Ιουλίου με την εφαρμογή του "VAT De Minimis Removal" από την ΕΕ, ποια θα είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί σχετικά με τα τις χρεώσεις εκτελωνισμού αντικειμένων μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ? Για παράδειγμα φάκελος από Κίνα με αντικείμενο αξίας 1 €, εκτός από 24% ΦΠΑ , θα επιβαρύνεται και με 15 € έξοδα εκτελωνισμού? Η θα υπάρξει κάποια ειδική τιμολογιακή πολιτική (έξοδα εκτελωνισμού) για αντικείμενα πολύ χαμηλής αξίας? Ακόμα, εισερχόμενα πακέτα που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα πριν από την 1η Ιουλίου (ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΤΑΧ/ΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ), αλλά έχουν ανοιχτεί οι σάκοι μετά την 1η Ιουλίου (και κατά επέκταση ελεγχθεί από τους τελωνειακούς) θα εμπίπτουν στο "VAT De Minimis Removal"? Ευχαριστώ πολύ εκ τον προτέρων.
  15. Καλησπέρα! Μου ταχυδρόμησαν από Αμερική trading cards τυπου pokemon. Η αποστολή έγινε από ιδιώτη. Το πακέτο περιλαμβάνει 2 πακέτα κάρτες (shrink wraped), χωρίς χάρτινο κουτί. Στο customs declaration form ο αποστολέας, δήλωσε το περιεχόμενο ως "deck of cards". Όταν πήγε στο ταχυδρομείο του είπαν ότι το συγκεκριμένο είδος είναι στα απαγορευμένα προς εισαγωγή αντικείμενα στην Ελλάδα (αλλά αυτός τους είπε να το αποστείλουν έτσι και αλλιώς). Μου έκανε εντύπωση το γεγονός, και το έψαξα λιγάκι. Όντος στο site της USPS αναφέρεται ότι τα "Playing cards" είναι στην λίστα με τα απαγορευμένα αντικείμενα προς εισαγωγή στην Ελλάδα. https://pe.usps.com/text/imm/fh_014.htm Υπήρξε ποτέ κάποιο πρόβλημα/περιστατικό στο τελωνείο με οποιαδήποτε είδους κάρτες/τράπουλες προς εισαγωγή?
  16. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Υπάρχει κάποιο link με περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ατέλεια των 45€ (στο ποσό περιλαμβάνονται τα έξοδα εκτελονισμου)? Το πακέτο το έστειλε συγγενής/φίλος. Περιέχει 2 περιοδικα, 2 αφίσες και 1 πολύ μικρο λουτρινο κουκλάκι (μέγεθος παλάμης) καθώς και μερικά ακόμα ψιλό πραγματακια πολύ μικρής αξίας . Το πακέτο λογικά πρέπει να έχει σχετικά μεγάλουτσικο μέγεθος λόγω των posters (αποθήκευση σε tubes). Συμφέρει καλύτερα να πληρώσω τα 45€, ή υπάρχει δυνατότητα να ζητήσω να το ανοίξουν και να κοστολογισουν την αξία των αντικειμένων (καθώς δεν έχουν μεγάλη αξία, αλλά και πάλι δεν μπορώ να το αποδείξω) ? Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  17. Καλησπέρα! Θα ήθελα την βοήθειά σας παρακαλώ. Έλαβα μήνυμα SMS ότι για τον εκτελωνισμό του δέματός μου απαιτείται paypal ή απόδειξη αγοράς. Εαν δεν τα προσκομίσω ποια είναι η επίσημη διαδικασία που ακολουθείται από το τελωνείο? Μήπως έχει κανείς εμπειρία σχετικά? Θα ανοίξουν το πακέτο (ή θα βασιστούν στην αναγραφόμενη τιμή στο customs declaration form) και θα προσδιορίσουν τον φόρο, ή υπάρχει περίπτωση να επιστρέψουν το πακέτο πίσω στον αποστολέα? Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω κάποιο επίσημο παραστατικό (αποδεικτικό πληρωμής ή απόδειξη αγοράς) να προσκομίσω. Δεν έχω πρόβλημα να πληρώσω φόρο εάν χρειαστεί. Η αποστολή του πακέτου είναι από γνωστό ( δέν αποτελέι εμπορική συναλλαγή) οπότε δεν έχω κάποιο παραστατικό να προσκομίσω το οποίο να προσδιορίζει την αξία του περιεχομένου. Πώς πρέπει να κινηθώ? Υπάρχει δυνατότητα να επικοινωνήσω με το τελωνείο, να τους αναφέρω αναλυτικά το περιεχόμενο του πακέτου & να ζητήσω να το κοστολογήσουν αυτοί? Πώς ακριβώς θα πρέπει να το τεκμηριώσω το αίτημα μου? (πχ. Μου τα έστειλε ένας φίλος?) Το μόνο που θέλω σίγουρα να αποφύγω είναι το πακέτο να επιστραφεί πίσω στον αποστολέα. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
  18. Προσκόμισα τα παραστατικά, και με φορολόγησαν ως εξής: Στατιστική αξία: 32,28€, ΦΠΑ 7,75€, Τέλη ΕΛΤΑ 15€, Συνολική οφειλή 22,75€. Εφόσον ισχύει αυτό που λέει ο makap ίσως να έκαναν λάθος και να με τιμολόγησαν με βάση το ποσό που αναγράφει η κίνηση της πιστωτικής κάρτας (προσκόμισα 2 έγγραφα, screenshot από απόδειξη αγοράς & απόδειξη πιστωτικής κάρτας) Συμφωνώ ότι "και με αξία $22 να παρουσιαζόταν το δέμα σου, θα συνυπολογίζονταν και τα μεταφορικά και το σύνολο $22 + $15 = $37 ~ €33 και πάλι θα υπόκειτο σε δασμολόγηση". Απλά μου έχει τύχει στο παρελθών φάκελοι/δέματα με αναγραφόμενη τιμή μικρότερη από 20€ να περνάνε απευθείας με το πράσινο αυτοκόλλητο "Τελωνειακώς ελεύθερο", χωρίς να μου ζητηθεί να προσκομίσω παραστατικά, οπότε γλίτωνα την επιβολή ΦΠΑ και τελών εκτελωνισμού (εφόσον μου ζητούσαν να προσκομίσω έγγραφα, τότε θα συνυπολογιζόταν και τα έξοδα αποστολής, και η συνολική αξία θα ήταν μεγαλύτερη των 22€ Και εγώ έχω την ίδια απορία. Δηλαδή απορρίπτουν παραστατικά πληρωμής, και βασίζονται στην αναγραφόμενη τιμή που έχει δηλώσει ο αποστολέας? Τότε για ποιον λόγο τα ζητάνε, και δεν προχωράνε στην επιβολή ΦΠΑ με βάση τα αναγραφόμενα? Οπότε καταλήγουμε ότι ο πωλητής ορθώς έπραξε και δήλωσε την αρχική τιμή των προϊόντων (χωρίς την έκπτωση) Κάνω attach ενα μέρος από την απόδειξη αγοράς. Φυσικά στην απόδειξη αγοράς φαινόταν η διεύθυνση μου, το tracking number της παραγγελίας (γιατί έβγαλα screenshoot μέσα από το history page μετά την αποστολή του προϊόντος) καθώς και τα 4 τελευταία ψηφιά της πιστωτικής μου κάρτας με την οποία πλήρωσα (και προσκόμισα σαν παραστατικό), οπότε δεν νομίζω να υπήρχε θέμα αμφισβήτησης για το ποσό που πλήρωσα. Edit: Τελικά είχα πληρώσει με πιστωτική κάρτα (και όχι με paypal, έκανα λάθος), οπότε προσκόμισα την κίνηση της κάρτας (δεν νομίζω ότι κάνει κάποια διαφορά αυτό, απλά το αναφέρω)
  19. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση & κατανοητό αυτό που λες. Η «πραγματική του αξία» του προϊόντος είναι λιγάκι σχετική. Υπόκειται δηλαδή από την κρίση (και την διάθεση) του πωλητή στο τι θα δηλώσει, ώστε να υπολογιστεί η «πραγματική» αξία του προϊόντος? 1) Δηλαδή μπορεί να πουλάει ένα προϊόν χ τιμή, αλλά να o πωλητής να έχει την εντύπωση ότι η πραγματική του αξία είναι διπλάσια (και να δηλώνει ότι αξία νομίζει στο customs declaration form)? Καθώς η αγορά είναι ελεύθερη, ο κάθε έμπορος πουλάει σε διαφορετική τιμή ένα συγκεκριμένο προϊόν. Οπότε η τιμή πώλησης πιθανόν να είναι μικρότερη ή μεγαλύτερη από την "πραγματική τιμή" 2)Άμα όμως μου το στείλει π.χ. δωρεάν (όπως αναφέρεις), από πού προκύπτει η πραγματική τιμή του προϊόντος? (δεν θα έχω παραστατικά για να το αποδείξω). Ότι δηλώσει ο αποστολέας? Ότι θελήσει ο τελωνιακός να χρεώσει? Ευχαριστώ πολύ και πάλι για τις απαντήσεις (δεν προσπαθώ να κάνω τον έξυπνο εδώ, απεναντίας δεν γνωρίζω και θα ήθελα να μάθω πως έχει η κατάσταση για μελλοντικές μου παραγγελίες)
  20. Δεν του ζήτησα να δηλώσει μικρότερη αξία. Απλά θεώρησα ότι θα δήλωνε την αξία των προϊόντων στην τιμή που πραγματικά τα πουλούσε(και αγόρασα/πλήρωσα), όχι την αρχική (θεωρητική) τους τιμή. Δηλαδή υπάρχει διαφορά άμα 1) είχε υπολογίζει την έκπτωση στην αρχική τιμή του προϊόντος (δηλαδή αναγραφόταν μόνο 1 τιμή, χωρίς να φαίνεται κάπου ότι είναι η εκπτωτική) 2) αναγραφόταν η αρχική τιμή, αλλά βάζοντας το εκπτωτικό κουπόνι, φαινόταν και το ποσοστό της έκπτωσής? Είχα την εντύπωση ότι στο τελωνείο πληρώνω για την αξία των προϊόντων που πραγματικά πλήρωσα για την αγορά των προϊόντων, όχι για την αξία που θα έπρεπε να πληρώσω. Δηλαδή στην Ελλάδα όταν έχει εκπτώσεις και αγοράζω ένα αντικείμενο που έχει 50% έκπτωση, πληρώνω ΦΠΑ για την αρχική τιμή του προϊόντος χωρίς την έκπτωση, ή για την τιμή του προϊόντος μετά την έκπτωση? Ξανατονίζω, ότι δεν ζήτησα να δηλώσει χαμηλότερη τιμή, από την τιμή που πλήρωσα για τα προϊόντα. Απλά αυτός δήλωσε μεγαλύτερο ποσό (την αρχική τιμή χωρίς την έκπτωση)
  21. Καλησπέρα! Έκανα πρόσφατα μια αγορά από Αμερική. Τα συγκεκριμένα προϊόντα που αγόρασα εκείνη την περίοδο ήταν σε προσφορά, και με την χρήση ενός κουπονιού (στο checkout), το κατάστημα έδινε έκπτωση 60%. Οπότε το ποσό που πλήρωσα ήταν $22 (από $55 αρχική τιμή) +$15 έξοδα αποστολής. Ο πωλητής στο customs declaration form έβαλε την αρχική τιμή των προϊόντων (υπήρχε περιγραφή όλων των προϊόντων με την αρχή τους τιμή χωρίς την έκπτωση, και τελικό ποσό $55). Το πακέτο (όπως ήταν αναμενόμενο με $55 δηλωμένη τιμή), σταμάτησε τελωνείο. Στην απόδειξη αγοράς & πληρωμής paypal που προσκόμισα, φαίνεται αναλυτικά τόσο η αρχική τιμή των προϊόντων, όσο και η έκπτωση, καθώς και το τελικό ποσό που πλήρωσα. Τε τελωνείο με χρέωσε τελικά με την τιμή που μου κόστισαν τα προϊόντα (με την έκπτωση) και όχι με την αρχική τιμή. Σε επικοινωνία μου με τον πωλητή, ισχυρίζεται ότι ορθώς δήλωσε την αρχική τιμή των προϊόντων (και όχι την τιμή με την έκπτωση), διότι αυτή είναι η αξία των προϊόντων, και όχι η τιμή με την έκπτωση που πλήρωσα. Τα θέμα είναι, ότι με αναγραφόμενο ποσό $22, το πακέτο μου θα περνούσε ελευθέρας από το τελωνείο (χωρίς περεταίρω χρέωση), ενώ τώρα χρεώθηκα, διότι με τα έγγραφα που προσκόμισα, συμπεριλήφθηκαν και τα ταχυδρομικά ($15), οπότε λόγο CIF κλήθηκα να πληρώσω συνολικά 23€ στο τελωνείο. Τελικά τι ισχύει? Έχει δίκαιο ο πωλητής που δήλωσε την αρχική τιμή, ή ο τελωνιακός που υπολόγισε τα τέλη με την εκπτωτική τιμή?
  22. Έχει τεθεί σε ισχύ η ελεύθερη διακίνηση αγαθών μεταξύ Καναδά και Ευρωπαϊκής Ένωσης? (δηλαδή προϊόντα που παραγγέλνουμε από Καναδά, δεν περνάνε από τελωνείο) Ακόμα, κάπου είχα διαβάσει ότι από τον Φεβρουάριο του 2019, θα τεθεί σε ισχύ η ελεύθερη διακίνηση αγαθών μεταξύ Ιαπωνίας και ΕΕ. Έχει ψηφιστεί (οριστικοποιηθεί), και απλά περιμένουμε την ημερομηνία εφαρμογής? Γνωρίζει κάποιος περισσότερα για αυτό το θέμα? Από ποιες άλλες χώρες (εκτός ΕΕ), υπάρχουν συμφωνίες για ελεύθερη τελωνειακή διακίνηση αγαθών? (Ελβετία / Νορβηγία ?) Βρήκα αυτό, αλλά δεν ξέρω πώς μεταφράζετε για εμάς τους απλούς καταναλωτές που πραγματοποιούμε παραγγελίες από τα συγκεκριμένα κράτη. (δηλαδή εάν περνάνε ή όχι τελώνιο) http://trade.ec.europa.eu/doclib/docs/2006/december/tradoc_118238.pdf
  23. Σκέφτομαι να αγοράσω ένα βιβλίο από Αμερική αξίας $60 + μεταφορικά (όχι από amazon/ebay). Εφόσον δηλωθεί η πραγματική αξία του προϊόντος, ισχύει η ίδια πολιτική στο τελωνείο όπως και στα υπόλοιπα αγαθά (15 ευρώ έξοδα εκτελωνισμού + 24% ΦΠΑ), ή τα βιβλία υπόκεινται σε χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ (ακόμα και σε απαλλαγή από φόρους)? Αν ζητήσω να βάλουν και μια εφημερίδα μέσα στο πακέτο, και αναγράψουν ότι η εφημερίδα κοστίζει $60, και το βιβλίο είναι δώρο/προσφορά μαζί με αυτήν, αλλάζει κάτι? :lol: :D :rolleyes:
  24. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Το screenshot δεν νομίζω να το δεχτούν. Αμά πχ. γινόταν μία κλήρωση εδώ στο myphone, και κέρδιζα, άντε να αποδείξω ότι είμαι ο χρήστης “SLAYER”. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ανακοινώνεται δημόσια το username αυτού που κέρδισε το δώρο, και στην συνέχεια στέλνεις PM τα στοιχεία αποστολής. Τo ξέρω, μπέρδεμα, άντε να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας... LOL Και να επικοινωνήσω με τον αποστολέα, δεν μπορεί να μου παρέχει απόδειξη για κάτι το οποίο δεν πλήρωσα (δεν είναι μαγαζί, ιδιώτης είναι που έκανε κλήρωση… δεν πουλάει εμπόρευμα) Το κυριότερο θέμα είναι το εξής: Άμα αγνοήσω την ειδοποίηση για αποστολή παραστατικού, τι γίνετε? Επιστρέφει το δέμα πίσω στον αποστολέα ύστερα από 10 μέρες, ή το ανοίγουν και αξιολογούν? Κάποιος χρήστης ο οποίος δεν έστειλε παραστατικά, μπορεί να απαντήσει τι γίνετε? ΟΚ ήμουν άτυχος & κόλλησε το δέμα στο τελώνιο. θα πληρώσω κάποιο “κουστούμι” λογικά, απλά δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω. Και κλασικά στα τηλέφωνα στο τελώνιο (στο γετα) δεν μπορώ να πιάσω γραμμή για να ρωτήσω . :( Το γεγονός ότι δεν πλήρωσα για το αντικείμενο, δεν σημαίνει ότι δεν έχει κάποια αξία. Τα αντικείμενα θα πρέπει να εκτελωνίζονται σύμφωνα με την αξία τους και όχι με το ποσό που πλήρωσα (ή δεν πλήρωσα) εγώ
  25. Κατάσταση Αντικειμένου : ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ PAYPAL ή ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ή ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΓΟΡΑΣ Το θέμα είναι ότι δεν έχω κάτι από τα παραπάνω, καθώς το αντικείμενο δεν αποτελεί αγορά (το κέρδισα σε διαγωνισμό & μου το απέστειλαν δωρεάν με δικά του έξοδα, από Αμερική). Το ότι δεν πλήρωσα για το αντικείμενο, δεν σημαίνει ότι δεν έχει αξία, και δεν πρέπει να εκτελωνιστεί. Απλά δεν έχω παραστατικά που να αποδεικνύουν την αξία του. Τι πρέπει να κάνω σε αυτήν την περίπτωση? 1)Να στείλω email στο geta και να τους ενημερώσω ότι δεν διαθέτω κάποιο παραστατικό? 2)Να τους ζητήσω να κάνουν εκτίμηση αυτοί του αντικειμένου? 3) Σε περίπτωση που δεν στείλω κάποιο παραστατικό (για τον λόγο ότι δεν έχω), τι γίνετε σε αυτή την περίπτωση? Ανοίγουν το πακέτο και κάνουν εκτίμηση της τιμής του αντικειμένου αυτοί, η το αντικείμενο επιστρέφετε πίσω στον αποστολέα? 4) μετά από λίγες μέρες συνήθως έρχεται ειδοποιητήριο σπίτι ότι έχει φτάσει ένα δέμα με tracking number xxx, και ότι θα πρέπει να στείλω παραστατικά μέσα σε 10 μέρες? Τι κάνω τότε, το αγνοώ και αυτό? Τι γίνετε εάν περάσουν οι 10 μέρες και δεν λάβουν παραστατικά? Ευχαριστώ πολύ εκ τον προτέρων
×
×
  • Create New...