Jump to content

SLAYER

Members
  • Δημοσιεύσεις

    49
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About SLAYER

  • Ημ. Γέννησης 21/11/1980

Συσκευή

  • Συσκευή
    OnePlus 10 Pro

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Cosmote - Ελλάδα

Φύλο

  • Φύλο
    Άνδρας

SLAYER's Achievements

  1. SLAYER

    OnePlus 10 Pro

    απο που το πήρες? Απο Αμερική ή έχει έρθει και Ελλάδα?
  2. SLAYER

    OnePlus 10 Pro

    Το κινητό ήρθε !!! Πως θα ενεργοποιήσω το 5G στην Cosmote? Έστειλα 5G & wificall (στο 1333) και έλαβα μήνυμα ότι η συσκευή του κινητού που διαθέτω, δεν υποστηρίζει την ενεργοποίηση του δικτύου cosmote 5g. Δυστυχώς, δεν διαθέτω κάποια άλλη πιστοποιημένη συσκευή (ώστε να αλλάξω την sim και να στείλω από εκεί το sms). Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος για να το ενεργοποιήσω? Άμα πάρω τηλ στη εξυπηρέτηση πελατών θα βγάλω άκρη? (υποθέτω ότι το γνωρίζουν στην cosmote ότι αμα δεν είναι πιστοποιημένη η συσκευή, απλά μπορείς να στείλεις το sms βάζοντας την sim σε μια πιστοποιημένη συσκευή)
  3. SLAYER

    OnePlus 10 Pro

    Το έκανα και εγώ προ παραγγελία (μαζί με μια θήκη). Με screen protector glass τι κάνατε? Έχετε κάποιο να προτείνεται? Γνωρίζετε άμα η oneplus θα κυκλοφορήσει «επίσημο» glass για το oneplus 10 pro? Επέλεξα το standard shipping (που ήταν δωρεάν). Με ΕΛΤΑ θα έρθει?
  4. Μήπως γνωρίζει κάποιος τι σημαίνει το μήνυμα «ΕΛΛΙΠΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ - ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ» ? Πρώτη φορά το βλέπω αυτό το μήνυμα… Πήρα τηλέφωνο στα ΕΛΤΑ (Τομέας Εξυπηρέτησης Πελατών) και μου είπαν να επικοινωνήσω με το τελωνείο. Παίρνω τηλέφωνο στο τελωνείο εδώ και ώρες και δεν το σηκώνει κανένας… Είναι λάθος η διεύθυνση, ή χρειάζονται παραστατικά (απόδειξη paypal κλπ) ?
  5. https://www.news247.gr/koinonia/thessaloniki-thetikoi-21-ergazomenoi-se-kentro-dianomis-elta.9338770.html
  6. Το πακέτο έκανε 3 ημέρες να φτάσει από Αμερική, Ελλάδα. (7 ημέρες συνολικά από την ημέρα που ταχυδρομήθηκε). Επειδή το βιαζόμουν επέλεξα Priority αποστολή με USPS. Και όντος έφτασε γρήγορα (δεν έχω παράπονο). Ελπίζω μέχρι τα Χριστούγεννα να το παραλάβω. 😂 (υπολογίζω και μερικές εβδομάδες παραμονή στην μονάδα διανομής την περιοχής μου, λόγω έλλειψης προσωπικού. Διανομές πλέον γίνονται 1-2 φορές τον μήνα) Πέρα από την πλάκα, υπάρχει κατανόηση να κάνει 1-2 εβδομάδες το πακέτο να εκτελωνιστεί (αναλόγως με τον φόρτο εργασίας). Αλλά 48 ημέρες για να ανοιχτεί ο σάκος? Edit: Ξέχασα να επισημάνω ότι το ΦΠΑ προπληρώθηκε οπότε (θεωρητικά) θα αποφύγω (ή έπρεπε να αποφύγω) επιπρόσθετες καθυστερήσεις (+ είναι πιθανών να μου ζητηθεί να ξαναπληρώσω ΦΠΑ κατά την παραλαβή, οπότε ίσως χρειαστεί να το στείλω πίσω μαζί με τα απαραίτητα έγγραφα για αναδασμολόγηση) 😛
  7. Κατανοητό. Η ανησυχία μου είναι στο ότι δεν θα εκδώσει το Ebay το label του πακέτου (όπου και θα φαίνεται η προείσπραξη του ΦΠΑ), αλλά ο πωλητής/ιδιώτης. Οπότε αναρωτιέμαι πώς στο label του ιδιώτη θα φαίνεται ότι εγώ έχω ήδη προπληρώσει το ΦΠΑ μέσω της πλατφόρμας του ebay όπου και έγινε η αγορά. Προφανώς και έχω αποδεικτικά ότι έχω ήδη πληρώσει το ΦΠΑ μέσω ebay. Το θέμα είναι, άμα προσκομίσω την απόδειξη αγοράς στο ταχυδρομείο, θα μου δώσουν το πακέτο χωρίς να ξαναπληρώσω ΦΠΑ, ή υποχρεωτικά θα χρειαστεί να το ξαναστείλουν στο αεροδρόμιο για αναδασμολόγηση? Υποθέτω ότι στο aliexpress (για παράδειγμα), το aliexpress εκδίδει την ετικέτα/label και την συνέχεια την εκτυπώνει ο πωλητής και την τοποθετεί στο πακέτο. Έχει κάποιος εικόνα πώς λειτουργεί το Ebay?
  8. Έκανα μια αγορά από το Αγγλικό Ebay. Πλήρωσα έξοδα αποστολής και το Ebay με χρέωσε (υποχρεωτικά) και με ΦΠΑ για την αγορά. O πωλητής, δεν χρησιμοποιεί το Ebay global program για την αποστολή του αντικειμένου, αλλά θα πάει ο ίδιος στο ταχυδρομείο της περιοχής του για να μου το αποστείλει απευθείας. Μου είπε ότι υποχρεωτικά θα χρειαστεί να συμπληρώσει customs declaration form, και ότι μάλλον θα χρειαστεί να πληρώσω ΦΠΑ με την παραλαβή του αντικειμένου. Το πρόβλημα είναι, οτι ενώ το Ebay προείσπραξε το φπα από την πώληση, αυτό το ποσό (υποθέτω) οτι δεν θα πιστωθεί στον πωλητή, έτσι ώστε και αυτός με την σειρά να αποστείλει το πακέτο ως DDP (και να αποδώσει το φπα στο Ελληνικό κράτος με κάποιον τρόπο) . Ακόμα, ο πωλητής ως ιδιώτης μάλλον δεν έχει πρόσβαση στην καινούργια πλατφόρμα IOSS, για αυτό και το Ebay προεισπράττει το ΦΠΑ για λογαριασμό του. Εφόσον ο πωλητής χρησιμοποιούσε το Ebay global shipping, τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα, καθώς θα το έστελνε αρχικά στο Ebay, και μετά αυτό θα αναλάμβανε την αποστολή (ως DDP) Τώρα φοβάμαι οτι θα γίνει το εξής: Το πακέτο θα φτάσει Ελλάδα και θα μπει στο τελωνείο. Απο το τελωνείο δεν θα μου ζητήσουν να προσκομίσω απόδειξη αγοράς (όπως γινόταν παλαιότερα) όπου θα φαίνεται ότι έχω πληρώσει το ΦΠΑ. Θα χρεωθεί ΦΠΑ και θα αποσταλεί στο ταχυδρομείο της περιοχής μου. Όταν θα πάω να παραλάβω θα χρειαστεί να κάνω αίτηση επανεξέτασης στο τελωνείο (12 € + αποδεικτικά έγγραφα), και θα πρέπει να ξαναγυρίσει στο αεροδρόμιο για αναδασμολόγηση. Υπάρχει κάποιος τρόπος να αποφύγω την ταλαιπωρία? Είχε κάποιος αντίστοιχη εμπειρία? Μπορώ να πληρώσω (ξανά) το ΦΠΑ στο ταχυδρομείο, να παραλάβω το πακέτο (αποφεύγοντας την ταλαιπωρία να επιστρέψει ξανά στο αεροδρόμιο το πακέτο) & στην συνέχεια να αποστείλω με email τα αποδεικτικά ώστε να λάβω επιστροφή του ΦΠΑ που διλοπλήρωσα?
  9. Στην ανακοίνωση της ΑΑΔΕ αναφέρεται ότι: “καταργείται η διαλογή των ταχυδρομικών αντικειμένων παρουσία τελωνειακού υπαλλήλου “ Τι ακριβώς σημαίνει αυτό? Τι ίσχυε παλαιότερα & τι αλλάζει τώρα?
  10. «Τελωνειακές διαδικασίες εισαγωγής και διαδικασίες απόδοσης του φόρου προστιθεμένης αξίας κατά την εισαγωγή αγαθών μικρής αξίας (έως του ποσού των 150ευρώ) που αποτελούν αντικείμενο εξ αποστάσεως πωλήσεων(e-commerce) από 1/7/2021»-Ενδοκοινοτικές εξ αποστάσεως πωλήσεις προϊόντων υποκείμενων σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης και φόρους κατανάλωσης. https://www.aade.gr/sites/default/files/2021-06/e_2133_2021ada.pdf
  11. Δηλαδή μπορεί να έχει φτάσει το δέμα από αρχές Ιουνίου Ελλάδα, και επειδή ο σάκος θα ανοιχτεί Ιούλιο να αντιμετωπιστεί με το νέο σύστημα? Εάν θα πληρώσουμε ΦΠΑ ή όχι (για δέματα αξίας έως 22€ που έχουν φτάσει Ελλάδα μέχρι τέλος Ιουνίου) εξαρτάται από το πότε θα ανοιχτεί ο σάκος? :confused: Οι σάκοι που πρόλαβαν να ανοιχτούν έως τις 30/6 δεν θα πληρώσουν, ενώ όσοι δεν πρόλαβαν να ανοιχτούν (και θα ανοιχτούν τον Ιούλιο) θα πληρώσουν? Δεν έχει λογική αυτό, και δεν νομίζω η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ & το νομοσχέδιο, να προβλέπουν ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί με το πότε (και εάν) θα ανοιχτεί ο σάκος :lol: Ίσως ο Άγγελος να μπορέσει να μας διαφωτίσει...
  12. Τα δέματα που εισέρχονται στη Ελλάδα μετά την 1/7 ή τα δέματα που εισέρχονται στη Ευρωπαϊκη ένωση μετά την 1/7 θα αντιμετωπίζονται με το νέο σύστημα? Παράδειγμα 1: Πακέτο από Κίνα φτάνει στην Ολλανδία (ή στο Βέλγιο) τέλος Ιουνίου. Αλλάζει tracking number (NL ή BE) και παραλαμβάνεται στην Ελλάδα τον Ιούλιο. Θα αντιμετωπιστεί με το καινούργιο σύστημα? Παράδειγμα 2: Πακέτο από Αμερική φτάνει σε Ευρωπαϊκό έδαφος τέλος Ιουνίου (transfer airport), και παραλαμβάνεται στην Ελλάδα τον Ιούλιο. Θα αντιμετωπιστεί με το καινούργιο σύστημα? Είσοδος στην EU (entry point) εκλαμβάνεται όταν το αντικείμενο φτάσει (σαν φυσική παρουσία) σε κάποια χώρα της EU ή όταν εκτελωνιστεί σε κάποια χώρα της EU? Δηλαδή ένα πακέτο προερχόμενο από Αμερική, εφόσον σκαναριστεί σε κάποια Ευρωπαϊκή χώρα (πριν φτάσει την Ελλάδα) θεωρείται ότι εισήχθη στην EU?
  13. Σύμφωνα με το tracking number, o συγκεκριμένος φάκελος έχει φτάσει στην Ελλάδα ή όχι? Ακόμα περιμένω να τον παραλάβω...
  14. Ευχαριστούμε Angelos32 για τις κατατοπιστικές σου απαντήσεις Θα ήθελα να ρωτήσω το παρακάτω (εφόσον γνωρίζεις) Από την 1η Ιουλίου με την εφαρμογή του "VAT De Minimis Removal" από την ΕΕ, ποια θα είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί σχετικά με τα τις χρεώσεις εκτελωνισμού αντικειμένων μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ? Για παράδειγμα φάκελος από Κίνα με αντικείμενο αξίας 1 €, εκτός από 24% ΦΠΑ , θα επιβαρύνεται και με 15 € έξοδα εκτελωνισμού? Η θα υπάρξει κάποια ειδική τιμολογιακή πολιτική (έξοδα εκτελωνισμού) για αντικείμενα πολύ χαμηλής αξίας? Ακόμα, εισερχόμενα πακέτα που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα πριν από την 1η Ιουλίου (ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΤΑΧ/ΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ), αλλά έχουν ανοιχτεί οι σάκοι μετά την 1η Ιουλίου (και κατά επέκταση ελεγχθεί από τους τελωνειακούς) θα εμπίπτουν στο "VAT De Minimis Removal"? Ευχαριστώ πολύ εκ τον προτέρων.
  15. Καλησπέρα! Μου ταχυδρόμησαν από Αμερική trading cards τυπου pokemon. Η αποστολή έγινε από ιδιώτη. Το πακέτο περιλαμβάνει 2 πακέτα κάρτες (shrink wraped), χωρίς χάρτινο κουτί. Στο customs declaration form ο αποστολέας, δήλωσε το περιεχόμενο ως "deck of cards". Όταν πήγε στο ταχυδρομείο του είπαν ότι το συγκεκριμένο είδος είναι στα απαγορευμένα προς εισαγωγή αντικείμενα στην Ελλάδα (αλλά αυτός τους είπε να το αποστείλουν έτσι και αλλιώς). Μου έκανε εντύπωση το γεγονός, και το έψαξα λιγάκι. Όντος στο site της USPS αναφέρεται ότι τα "Playing cards" είναι στην λίστα με τα απαγορευμένα αντικείμενα προς εισαγωγή στην Ελλάδα. https://pe.usps.com/text/imm/fh_014.htm Υπήρξε ποτέ κάποιο πρόβλημα/περιστατικό στο τελωνείο με οποιαδήποτε είδους κάρτες/τράπουλες προς εισαγωγή?
×
×
  • Create New...