Jump to content

Τελωνείο και εκτελωνισμοί

alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Φυσιολογικα θα το περασουν ατελως. Αν οχι τοτε στειλε email με αποδειξεις απο τραπεζα και paypal για το ποσο που πληρωσες και δε θα εχεις προβλημα

• Απαντήσεις 10,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Δεν μας τα λεει καλα το banggood ...σημερα παρελαβα δεμα απο banggood με αποστολη priority line.

(Στο order details :" Shipping Method: Priority Air Mail").

Track Number: LZ*********CN

Στο tracking ειχε καποια στιγμη "αναμονη παρουσιασης στο τελωνειο" δεν μου εδειξε στην συνεχεια οτι ζητουν αποδειξη αγορας .

2018-09-27 09:21

M.D. ATHINAS 11, NOTIFICATION

2018-09-27 08:17

M.D. ATHINAS 11, ITEM TO BE DELIVERED

2018-09-27 06:54

M.D. ATHINAS 11, ITEM ARRIVED AT

2018-09-27 06:46

M.D. ATHINAS 11, DISPATCH UNLOADED

2018-09-27 05:14

ATHENS SORTING CENTER, DISPATCH LOADED (--> M.D. ATHINAS 11)

2018-09-26 15:51

ATHENS SORTING CENTER, DISPATCH CLOSED (--> M.D. ATHINAS 11)

2018-09-26 13:51

ATHENS SORTING CENTER, ITEM ARRIVED AT

2018-09-26 08:16

ATHENS SORTING CENTER, ITEM ARRIVED AT

2018-09-25 12:59

ATHENS SORTING CENTER, DISPATCH UNLOADED

2018-09-25 09:44

Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.), DISPATCH CLOSED (--> ATHENS SORTING CENTER)

2018-09-25 06:42

ATHENS AIRMAIL CENTER, RECEIVE ITEM AT INWARD OFFICE OF EXCHANGE

2018-09-20 12:25

ATHENS AIRMAIL CENTER, ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΤΑΧ/ΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ - ΑΝΑΜΟΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ

2018-09-17 22:17

CHINA, DEPARTURE FROM OUTWARD OFFICE OF EXCHANGE

2018-09-11 16:34

CHINA, POSTING/COLLECTION

Προχωρησε και παρελαβα χωρις κοστος απο ΕΛΤΑ. Το δεμα ειχε πρασινο αυτοκολητο τελωνιακως ελευθερο αν και το κοστος ηταν 41,45 ευρω (δεν πρεπει καν να το ανοιξαν ),αλλα ειδα στο δεμα μεταφορικη china post...

Order Totals

Sub-Total: 41,45€

Coupons:12annvex-8%:: -0,27€

Shipping insurance: 0,83€

Priority Air Mail: 3,60€

Total: 45,61€

Edited by tolisocc

Αυτό το νούμερο δεν ανήκει σε priority.

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Άλλη μία από τις... πατάτες του banggood, με τα priority που τελικά μας προέκυψαν... non-priority!

Ευτυχώς ο tolisocc στάθηκε τυχερός και το δέμα του πέρασε και δεν... ακούμπησε.

Όταν πρωτοακούστηκε αυτή η περίπτωση, είχα θεωρήσει ότι το πρόβλημα του banggood είχε διαρκέσει κάποιες λίγες μέρες - και όσοι παρήγγειλαν στο διάστημα αυτό... την πάτησαν.

Από διάφορα posts εδώ όμως, όπως και από την περίπτωση ενός φίλου μου που είχε κάνει παραγγελίες (2 παραγγελίες που του τις έσπασαν σε 4 δέματα!) αρκετές εβδομάδες πριν (και κατέληξε με CN post στο τελωνείο), φαίνεται ότι το πρόβλημά τους αυτό διήρκεσε αρκετό καιρό, μέχρι να γίνει αντιληπτό - και 'έκαψε' μπόλικο κόσμο (θα καούν και οι ίδιοι, αν αποζημιώσουν όλον αυτόν τον κόσμο - που ελπίζω ότι θα το κάνουν!)

Γι' αυτό,όταν κoιτάμε το order details,προσέχουμε το trucking number.Και αυτό,πατώντας είτε στο order details είτε στο shipping info.Aν αυτό δεν ταιριάζει με tracking number που αντιστοιχεί σε priority, ακυρώνουμε απλώς την παραγγελία αμέσως.

Κοσμοτε,100Mbps.

Γι' αυτό,όταν κoιτάμε το order details,προσέχουμε το trucking number.Και αυτό,πατώντας είτε στο order details είτε στο shipping info.Aν αυτό δεν ταιριάζει με tracking number που αντιστοιχεί σε priority, ακυρώνουμε απλώς την παραγγελία αμέσως.

το νουμερο στο δινουν οταν η παραγγελία εχει φύγει ,πρακτικα τότε δεν μπορείς να ακυρωσης

το νουμερο στο δινουν οταν η παραγγελία εχει φύγει ,πρακτικα τότε δεν μπορείς να ακυρωσης

Μάλλον δίκιο έχεις,αλλά άμα το δεις 'εστω και τότε θα τους στείλεις μήνυμα και μάλιστα στο chat,ότι υπάρχει αυτό το πρόβλημα 'ωστε να σου απαντήσουν αμέσως.

Κοσμοτε,100Mbps.

Περίμενα να το παραλάβω στην "Αθήνα" τι δουλειά έχει να πάει "Λάρισα" :worry: ???

(Με Ολλανδικό από το Banggood)

1/10/2018, 17:31:53 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ (--> Κ.Δ. ΛΑΡΙΣΑΣ) :blink:

1/10/2018, 16:51:09 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ

1/10/2018, 16:13:21 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ

1/10/2018, 13:05:31 Κ.Α.Τ. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ)

1/10/2018, 09:22:15 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ

26/9/2018, 17:40:00 ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

Edited by akis_k

Και εγω το ιδιο εντος ελλαδος περιμενω στο ηρακλειο κρητης απο ανατολη στην ηπειρο ενα δεματακι αυτο πως το εξηγειτε..τι δουλεια εχει η πατρα με κρητη?? το σωστο ειναι απο γιαννενα-- αττικη-- ηρακλειο κρητη να παραλαβω...:lost: αουγκ

Ημερομηνία & Ώρα Περιοχή Κατάσταση

1/10/2018, 17:50:27 Κ.Δ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ (--> Κ.Δ. ΠΑΤΡΑΣ)

1/10/2018, 15:21:18 Κ.Δ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Κ.Α.Τ.)

1/10/2018, 15:14:23 Κ.Δ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΦΙΞΗ ΣΕ

1/10/2018, 14:55:28 ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ (--> Κ.Δ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ)

1/10/2018, 14:06:43 ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Κ.Δ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ)

1/10/2018, 13:21:18 Κ.Δ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΦΙΞΗ ΣΕ

1/10/2018, 09:18:18 ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ RECEPTION ΣΤΑΘΜΟΥ

Έιμαι σε αναμονή από 19/9 να περάσει τελωνείο, δέμα κάτω από 22€. Παίρνω τηλ το ΓΕΤΑ και μου λένε άγνωστος ο χρόνος...ούτε και μπορώ να επικοινωνήσω απευθείας μαζί τους.

Η ερώτηση μου είναι ξέρει κανείς περίπου χρόνους αυτή την περίοδο;

Στάλθηκε από το MI MAX 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

zaf_4 σημαίνει ΖΑΦΕΙΡΑ!

Xiaomi Pocophone F1

15 με 20 ημέρες
Ευχαριστώ, οπότε αναμονή!

zaf_4 σημαίνει ΖΑΦΕΙΡΑ!

Xiaomi Pocophone F1

Έιμαι σε αναμονή από 19/9 να περάσει τελωνείο, δέμα κάτω από 22€. Παίρνω τηλ το ΓΕΤΑ και μου λένε άγνωστος ο χρόνος...ούτε και μπορώ να επικοινωνήσω απευθείας μαζί τους.

Η ερώτηση μου είναι ξέρει κανείς περίπου χρόνους αυτή την περίοδο;

Μπορεί και πιο γρήγορα από τις 15-20 μέρες που είπε ο φίλος mkl222. Δικό μου δεματάκι έκανε μόνο 3 μέρες, στις 25/9 έλεγε "αναμονή εισόδου στο τελωνείο" και στις 28/9 "Κλείσιμο από ΓΕΤΑ". Εννοείται μικρής αξίας, πολύ κάτω των 22€...

Stay alive, keep riding

Nokia 7110 > Sony Er. Z1010 > Nokia N95 > Nokia 701 > iNew V3 > LG V10 > 1+ 8 pro

Χάρης

Πληρωσες τίποτα ;

Όχι, φυσικά και δεν πλήρωσα τίποτα αφού ήταν μικρής αξίας, κάτω των 10€. Σήμερα το παρέλαβα.

Stay alive, keep riding

Nokia 7110 > Sony Er. Z1010 > Nokia N95 > Nokia 701 > iNew V3 > LG V10 > 1+ 8 pro

Χάρης

Καλησπέρα

Θέλω να παραγγείλω κάποια ανταλλακτικά αυτοκινήτου συνολικού βάρους 4,5 κιλά περίπου.

Δεν είναι μεγάλα σε όγκο π.χ. καδένα χρονισμού, κάποια γρανάζια κτλ.

Δυστυχώς τα έχω βρει από site στα ΗΑΕ και μου τα στέλνουν με DHL (3-7 ημέρες) ή EMS (7-15 ημέρες) με τελικό ποσό 460 / 485 ευρώ.

Αν προχωρήσω στην παραγγελία ποιές από τις παραπάνω 2 επιλογές μεταφοράς να επιλέξω?

Τι τελωνείο + διάφορα άλλα έξοδα να υπολογίζω...?

Κάθε βοήθεια / συμβουλή δεκτή.

Ευχαριστώ.

Μπορεί και πιο γρήγορα από τις 15-20 μέρες που είπε ο φίλος mkl222. Δικό μου δεματάκι έκανε μόνο 3 μέρες, στις 25/9 έλεγε "αναμονή εισόδου στο τελωνείο" και στις 28/9 "Κλείσιμο από ΓΕΤΑ". Εννοείται μικρής αξίας, πολύ κάτω των 22€...
19/9 μπήκε τελωνείο και 2/10 το βλέπω κλείσιμο από σταθμό εξαγωγής (Κ.Δ.Αττικης) ακόμα και σήμερα δεν βλέπω κίνηση περαιτέρω. Έκανε 7 μέρες από Κίνα, 13 μερες τελωνείο και πιστεύω μέχρι την άλλη εβδομάδα θα το έχω στα χέρια μου. Και εμένα κάτω από 22€ για αυτό και δεν επέλεξα priority line αλά σίγουρα πιο αργό ως όλη διαδικασία.

----- προσθήκη μηνύματος 8 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Επίσης παιδιά μια ερώτηση, μια φίλη μου δεν με ρώτησε και αγόρασε από aliexpress πάνω απο 22€ κάπου στα 24€. Ο πωλητής λέει συγνώμη αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι εάν περάσει τελωνείο. Το εστειλε μέσω Σιγκαπούρης... θεωρώ ότι δύσκολα θα γλιτώσει το 15€+24%. Τι λέτε; Μπορεί να απαιτήσει κάτι απ' τον πωλητή ή να κάνει dispute να πάρει τα χρήματα πίσω; Η τίποτα απ' όλα αυτά;

zaf_4 σημαίνει ΖΑΦΕΙΡΑ!

Xiaomi Pocophone F1

Σε περιπτωση που επιβληθεί φορολογία για τα 24 ευρώ , μπορεί να μην το παραλάβει και να το επιστρέψει στον πωλητή.

Αυτό είναι και το μόνο που μπορεί να κάνει. Ο πωλητής δεν ευθύνεται για την επιβολή Φ.Π.Α. και δασμών οπότε δεν έχει νόημα το dispute.

Σε περιπτωση που επιβληθεί φορολογία για τα 24 ευρώ , μπορεί να μην το παραλάβει και να το επιστρέψει στον πωλητή.

Αυτό είναι και το μόνο που μπορεί να κάνει. Ο πωλητής δεν ευθύνεται για την επιβολή Φ.Π.Α. και δασμών οπότε δεν έχει νόημα το dispute.

Εφόσον δεν το παραλάβει, θα μιλήσει με τον πωλητή από Αλί και θα πάρει τα χρήματα της πίσω; Δεν ξέρω αυτή την διαδικασία γιατί δεν μου έχει συμβεί ποτέ.

zaf_4 σημαίνει ΖΑΦΕΙΡΑ!

Xiaomi Pocophone F1

Αυτήν την ερώτηση πρέπει να την κάνει στον πωλητή. Δηλαδή να ρωτήσει αν αποδέχεται επιστροφές και με ποιους όρους .

Ίσως να πρέπει να του πληρώσει τα ταχυδρομικά ή ίσως και να μην δέχεται καν επιστροφή.

Τα πάντα είναι στην κρίση του πωλητή.

Οκ ευχαριστώ φίλε μου

zaf_4 σημαίνει ΖΑΦΕΙΡΑ!

Xiaomi Pocophone F1

Τι τελωνείο + διάφορα άλλα έξοδα να υπολογίζω...?

Πρέπει να μπεις στην σελίδα της κάθε μεταφορικής και να δεις τον τιμοκατάλογό τους.

Πρέπει να μπεις στην σελίδα της κάθε μεταφορικής και να δεις τον τιμοκατάλογό τους.

Το άγχος μου είναι για τους δασμούς...πώς μπορώ να βρω το ύψος των δασμών για ανταλλακτικά αυτοκινήτου...?

Στον τιμοκατάλογο πρέπει να αναγράφεται το ποσό των δασμών ανάλογα με τα κιλά. Και φαντάζομαι θα έχει λεπτομέριες αν υπόκεινται σε ιδική κατηγορία.

Το άγχος μου είναι για τους δασμούς...πώς μπορώ να βρω το ύψος των δασμών για ανταλλακτικά αυτοκινήτου...?

ΦΠΑ 24% στο ποσό που έδωσες.

Προσοχή γιατί υπολογίζονται ακόμα και τα μεταφορικά.

Οι δασμοί είναι ένα πρόσθετο 2.5%

Και έξοδα εκτελωνισμού, που είναι fix ποσό ανάλογα με το ποιος κάνει τον εκτελωνισμό.

Π.χ. αν τον κάνει η DHL τους παίρνεις ένα τηλέφωνο και τους ρωτάς.

Αν τον κάνεις εσύ θα γλυτώσεις ένα μικρό ποσό και θα φας τη μέρα σου να μαζεύεις υπογραφές από γραφείο σε γραφείο.

Έχω την εντύπωση μάλιστα ότι το κάνουν επίτηδες αυτό, για να σε αποτρέπουν να την κάνεις ο ίδιος...

Στον τιμοκατάλογο πρέπει να αναγράφεται το ποσό των δασμών ανάλογα με τα κιλά. Και φαντάζομαι θα έχει λεπτομέριες αν υπόκεινται σε ιδική κατηγορία.

Οι δασμοί δεν έχουν καμία σχέση με το βάρος.