Jump to content

LoukG

Members
  • Δημοσιεύσεις

    327
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by LoukG

  1. LoukG

    Huawei P30 Pro

    Καλησπέρα. Κάτοχος του κινητού είχε πολύ καιρό να κάνει updates του emui με αποτέλεσμα να τα κάνει πολλά απανωτά μαζί, το ένα μετά το άλλο. Μου ανέφερε (και άκουσα και ο ίδιος) ότι η ένταση του ηχείου (ανοιχτή ακρόαση) έχει πέσει αισθητά σε σχέση με πριν. Ωστόσο μου είπε επίσης οτι την ίδια χρονική περίοδο η συσκευή έφαγε και μία τούμπα. Προερχόμενος από Xiaomi γνωρίζω τους περιορισμούς σε ένταση ήχου που ισχύουν με region σε ΕΕ, και σκέφτηκα μήπως ισχύει κάτι ανάλογο κι εδώ, το οποίο άλλαξε με κάποιο από τα updates. Βρήκα μία παρόμοια αναφορά στο #2978. Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει παρατηρήσει κανείς κάτι ανάλογο ή να κοιτάξει μην είναι όντως θέμα hardware. Η συσκευή είναι στην έκδοση 10.1.0.191
  2. LoukG

    Huawei P30 Pro

    Τελικά το πρόβλημα βρέθηκε στη λειτουργία της έξυπνης θήκης (δε θυμάμαι το όνομα της ρύθμισης) και διορθώθηκε ύστερα από απενεργοποίηση αυτής. Η θήκη δεν είναι official, οπότε λογικά αυτή δημιουργεί το πρόβλημα.
  3. LoukG

    Huawei P30 Pro

    Καλησπέρα. Από την αρχή η συσκευή μου παρουσιάζει το εξής θέμα: σε ανύποπτο χρόνο και ασχέτως του ποια εφαρμογή έχω ανοικτή, το κινητό κλειδώνει και με πετάει στην lock screen. Έχω μια υπόγεια ότι ίσως συμβαίνει μετά από ελάχιστο κούνημα του κινητού, οπότε έψαξα μήπως υπάρχει κάποια ανάλογη ρύθμιση "raise to lock / unlock" αλλά δεν βρήκα κάτι. Επίσης το κάνει και χωρίς θήκη, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να πιέζεται το power button. Έχει κανείς ανάλογη εμπειρία;
  4. LoukG

    iPhone 7

    Η SIM φαίνεται πράγματι να είναι ο κοινός παρονομαστής πάντα, αλλά υπάρχει όντως περίπτωση να δημιούργησε από το πουθενά πρόβλημα η κάρτα; Γνωρίζοντας για το πρόβλημα με το audio ic και το γεγονός ότι, φαινομενικά, το πρόβλημα με τον ήχο και το Wifi συμβαίνει ταυτόχρονα, υπάρχει περίπτωση να οφείλεται σε κάποιο βραχυκύκλωμα που να επηρεάζει και την κάρτα δικτύου; Επίσης μια διευκρίνιση, αν κάνω "setup as new device" και στη συνέχεια συνδέσω τον λογαριασμό του κατόχου θα του κάνει επαναφορά κάποιου αντιγράφου αυτόματα και άρα πρέπει να αποφύγω την σύνδεση;
  5. LoukG

    iPhone 7

    Καλησπέρα. Καταρχάς να πω ότι είναι η πρώτη επαφή μου με συσκευή Apple και οι γνώσεις μου είναι στο ελάχιστο αναφορικά με το iOS. Φίλος μου έδωσε τη συσκευή του που αντιμετωπίζει το ίδιο (φαινομενικά) πρόβλημα με αυτό που περιγράφεται στο post 2457 που δεν τον ακούνε / ακούει στις κλήσεις και το κουμπί του μεγαφώνου είναι γκριζαρισμένο και δεν πατιέται, ενώ κάποιες φορές έχει αναλαμπές. Χωρίς να ξέρω αν είναι καθαρά συμπτωματικό, αυτό συνδυάζεται και με πρόβλημα στο WiFi, το οποίο απενεργοποιείται μόνο του, ενώ πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις δε σε αφήνει να το ενεργοποιήσεις· πατάς τον διακόπτη και δεν ανταποκρίνεται. Η οθόνη δε νομίζω να έχει πρόβλημα γιατί στο ίδιο σημείο αναγνωρίζεται κανονικά η αφή σε άλλες εφαρμογές, και όταν δεν τρώει σκαλώματα σε αφήνει να ενεργοποιήσεις κανονικά το WiFi. Επίσης ο φίλους μου είπε ότι γνωστός του πήγε να του κάνει επαναφορά όταν του το εμφάνισε για πρώτη φορά, αλλά δεν τον άφησε (το κινητό) χωρίς να μου πει παραπάνω λεπτομέρειες. Προχθές, έκανα ενημέρωση του iOS μέσω iTunes από υπολογιστή. Το τηλέφωνο δούλεψε απροβλημάτιστα για μία ημέρα, χωρίς κάρτα sim. Την επομένη, ο κάτοχος έβαλε ξανά την κάρτα sim του, και μέσα στη μέρα και ενώ βρισκόταν σε βιντεοκλήση, μου ανέφερε πως άρχισε να ακούει τον συνομιλητή με "ρομποτική" φωνή και αμέσως έπειτα σταμάτησε να τον ακούει αλλά και να τον ακούνε, καθώς και ότι το κινητό είχε αποσυνδεθεί από το WiFi και δεν του επέτρεπε να το ενεργοποιήσει. Σε αυτό το σημείο να προσθέσω ότι όταν λαμβάνει χώρα αυτό το πρόβλημα, τα δεδομένα κινητής ενεργοποιούνται και δουλεύουν κανονικά. Χθες έκανα επαναφορά του κινητού μέσω iTunes. Αρχικά το κινητό λειτούργησε, αλλά έπειτα ξαναεμφάνισε τα ίδια προβλήματα. Ωστόσο δεν είμαι σίγουρος 100% αν έκανα σωστή επαναφορά εργοστασιακών, γιατί ενώ δεν πέρασα το backup από το iTunes, σύνδεσα το κινητό με τον λογαριασμό του κατόχου και δεν ξέρω αν έκανε μόνο του κάποια επαναφορά ρυθμίσεων ή κάτι. Ευχαριστώ όσους διάβασαν το κατεβατό και να προσθέσω ότι ο λόγος που επιμένω παρόλο που φαίνεται να είναι η περίπτωση του audio ic issue, είναι όλα τα παραπάνω που αναφέρω, τα οποία μου φαίνονται για πρόβλημα λογισμικού και όχι υλικού. (ό,τι αναφέρω για το μικρόφωνο κατά τη διάρκεια κλήσεων ισχύει και για άλλες εφαρμογές, πχ σε messenger και viber δεν τον αφήνει να στείλει ηχητικό μήνυμα)
  6. LoukG

    Huawei P10 Lite

    Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση! Εκτός από το μήνυμα προς τον πάροχο για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας και ενεργοποίηση της συγκεκριμένης ρύθμισης στο κινητό, χρειάζεται κάποιο επιπλέον βήμα; Γιατί με λειτουργία πτήσης δεν καλεί.
  7. LoukG

    Huawei P10 Lite

    Καλησπέρα. Όταν ενεργοποιείς το wifi calling, το εικονίδιο που εμφανίζεται είναι αυτό του voLTE και όχι το κλασικό με το ακουστικό και τις μπάρες του wifi;
  8. LoukG

    Redmi Note 5

    Το αποθηκεύει αλλά στην διαδρομή "Android/data/com.chrome.dev/files/Download" μέσα στην sd
  9. LoukG

    Redmi Note 5

    Οι οδηγοί που έχω διαβάσει το βάζουν πάντα στο τέλος, φαντάζομαι για ευκολία γιατί δεν έχει εκεί κάποιο label που να σχετίζεται με την κάμερα. Όλη η διαδικασία ισχύει για κινητά Xiaomi με κλειδωμένο bootloader και anti-rollback προστασία επειδή είναι κλειδωμένες οι εντολές fastboot. Επίσης μόνο για κινητά snapdragon. • Σε κινητού με κλειδωμένο bootloader αλλά όχι anti-rollback προστασία ακολουθείς όλα τα βήματα εκτός από το flash του dummy.img • Σε κινητό με ξεκλειδωτο bootloader (και λογικά ενεργοποιημένες fastboot εντολές) ακολουθείς τα βήματα από το 3 και κάτω. • Σε κινητό με root μόνο τα βήματα 4&5.
  10. Στο Tea TV για κάποιον λόγο δεν αναγνωρίζει τον χαρακτήρα αλλαγής γραμμής με αποτέλεσμα εκεί που θα έπρεπε να υπάρχει ένα enter και να πάει από κάτω η άλλη γραμμή υποτίτλων, κολλάει με την προηγούμενη. Στο Kodi με Incursion δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Γλώσσα συστήματος έχω Αγγλικά. Έχει τύχει σε κανέναν;
  11. LoukG

    Redmi Note 5

    Αν δεν είσαι σε MIUI 10 που απ' όσο ξέρω δεν δουλεύει το camera2 API: • Ξεκλειδώνεις bootloader (θα σου κάνει επαναφορά) • Περνάς TWRP • Κάνεις root • Κατεβάσεις ένα built prop editor και προσθέτεις τη γραμμή "setprop persist.camera.HAL3.enabled 1" • Εγκαθιστάς το gcam Αν δε θες root ούτε μόνιμο TWRP, ακολουθείς τομ οδηγό στο βήμα 2 μέχρι το σημείο του dummy.img και μετά ακολουθείς αυτόν για προσωρινό TWRP και ενεργοποίηση camera 2 API με ADB.
  12. LoukG

    Redmi Note 5

    • Ανοίγεις την εφαρμογή • Αν έχεις χειρονομίες σέρνεις από κάτω προς το κέντρο της οθόνης και περιμένεις λίγο, αν δεν έχεις πατάς το κουμπί Ξ • Πατάς παρατεταμένα στην εφαρμογή • Στο κάτω μέρος πατάς το στρογγυλό εικονίδιο που λέει "Εκκαθάριση Δεδομένων" και επιλέγεις "Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης" ή "Εκκαθάριση μνήμης cache", δεν ξέρω πώς το έχουν μεταφράσει.
  13. LoukG

    Redmi Note 5

    Για αρχή, μπες εδώ και ελεγξε με βάση το product number (είναι στο πίσω μέρος του κουτιού) ποιο μοντέλο έχεις, για σιγουριά. Τώρα, έχεις δίκιο ότι πλέον αν πας να βάλεις Global ROM σε συσκευή που προορίζεται για την Κινέζικη αγορά θα brickαρει, αλλά αν σου έχουν αλλάξει αυτοί όντως την ROM είναι περίεργο που λειτουργεί. Όταν ανοίγεις το κινητό (μετά από απενεργοποιήσει ή επανεκκίνηση) στο κάτω μέρος της οθόνης βγάζει πουθενά το "unlocked"; Το να κάνεις αναβάθμιση είναι όντως ρίσκο αν ισχύουν όλα αυτά. Οι εργοστασιακές ρυθμίσεις εφαρμόζονται πάνω στην ROM που έχει το κινητό οπότε όχι, δε θα σβήσει τη ROM που σου βάλανε. Η λύση είναι να περάσεις μόνη σου την official China, αν όντως πρόκειται για την Κινέζικη έκδοση. Όσο για τον φορτιστή που ήταν Κινέζικος, από μόνο του δεν αρκεί για να είναι και το κινητό Κινέζικη έκδοση, έχουν αναφερθεί και άλλα περιστατικά που το κινητό ήταν Global και είχε έρθει με Κινεζικό φορτιστή.
  14. LoukG

    Redmi Note 5

    Δοκίμασε να κάνεις clear την cache της εφαρμογής. 1. Το "όσο πιο γρήγορα γίνεται" εξαρτάται από την Xiaomi, μόλις το πάρεις κάνε τη διαδικασία για να αρχίσει να μετράει αντίστροφα. 2. Θα έχεις θέμα αν θες να βάλεις κάποια πολύ παλιά ROM. Μέχρι στιγμής το ANTI έχει μείνει στο 4, δε θα έχεις θέμα (αλλά καλού κακού πάντα να τσεκάρεις). Με το TWRP μπορείς να κάνεις τα γνωστά. Αλλά αν αλλάξεις recovery και δεν κάνεις root σε official ROM, πρέπει να φλασάρεις το lazyflasher.
  15. Τελικά το τροφοδοτικό ήταν, έβαλα άλλο και δουλεύει μια χαρά.
  16. Καλησπέρα. Παρέλαβα σήμερα ένα Mecool M8S Pro με s912 3/16. Το έβαλα στο ρεύμα και ενώ άρχισε να αναβοσβηνει το μπλέ ledακι άκουσα ένα "τσαφ" από το τροφοδοτικό. Το έβγαλα κατευθείαν αλλά το ledακι συνέχισε να αναβοσβήνει μετά το "τσαφ". Το δοκίμασα μετά από λίγο σε άλλη πρίζα και το ledακι συνέχιζε να αναβοσβήνει χωρίς να κάνει κάτι το τροφοδοτικό. Το ξαναβάζω στην αρχική πρίζα, και το συνδέω με την τηλεόραση. Σήμα δεν έδωσε καθόλου και το ledακι συνέχιζε να αναβοσβήνει μέχρι που μετά από κάνα 3λεπτο σταμάτησε κι αυτό. Από τότε τίποτα, ούτε καν το ledακι. Το τροφοδοτικό είχε Αυστραλιανό βισμα και το είχα συνδέσει με ανταπτορα. Δοκίμασα και ένα τροφοδοτικό με χαμηλότερα Amber γιατί δεν είχα ίδιο, αλλά πάλι τίποτα. Το τηλεχειριστήριο φαίνεται να στέλνει σήμα αλλά το κουτί δεν ανταποκρίνεται. Το έκανα κάρβουνα;
  17. LoukG

    Redmi Note 5

    Δοκίμασε αυτό . Μόνο η stock εφαρμογή μουσικής μου βγάζει διαφημίσεις μετά την τελευταία ενημέρωση.
  18. LoukG

    Redmi Note 5

    Δεν ξέρω αν είναι bug, αλλά αυτό συμβαίνει και σε άλλες συσκευές της σειράς RedMi, ίσως και στην Mi. Σχόλια χρηστών αναφέρουν ότι είναι για προστασία της μπαταρίας, δεν ξέρω τι ισχύει.
  19. Αν όντως το στείλουν από Ευρωπαϊκή χώρα, ναι. Σε παραγγελία από Ali που μου έδινε επιλογή από Γερμανία, ήρθε όντως από εκεί και στο tracking έδειχνε κανονικά ότι έφυγε από Γερμανία, οπότε δεν υπάρχει φόβος για τελωνείο.
  20. LoukG

    Redmi Note 5

    Πολύ πιθανό. Δοκίμασε κάποιο άλλο. Αν δεν αλλάξει κάτι δοκίμασε και άλλο φορτιστή. Και δες στην κατανάλωση ενέργειας μήπως κάποια εφαρμογή σου ρουφάει την μπαταρία σαν φραπέ. 5. Αν σου αρέσει το notch 6. Με αυτήν τη χρήση προσωπικά το τέλος της δεύτερης μέρας είμαι ακόμα με 20%. Αν χρησιμοποιήσεις δεδομένα αντί WiFi θα χάσεις 1 με 1-5 ώρα (σε 3G) 7. Πολύ γρήγορο γενικά. Και εναλλαγή μέσω ανοικτών εφαρμογών εξίσου γρήγορη (Εχω το 4/64)
  21. Πες του να δοκιμάσει να κάνει clear data στην εφαρμογή "Updater".
  22. Το official alluc που χρησιμοποιούσαμε πριν καιρό έχει κλείσει.
  23. Αν έχεις πληρώσει μέσω PayPal. Αλλιώς ο,τι σου πουν από το GearBest. Και με την τωρινή κατάσταση του, το πιο πιθανό είναι να πάρεις τα μισά σε λεφτά και αν.
  24. LoukG

    Redmi Note 5

    Μου διέφυγε το "οθόνη κλειδώματος". Με αλλαγή θέματος άλαζει σίγουρα, άλλον τρόπο δεν ξέρω.
  25. LoukG

    Redmi Note 5

    Πατάς παρατεταμένα σε ένα κενό μέρος της οθόνης μέχρι να σου εμφανιστούν τρεις επιλογές στο κάτω μέρος. Όταν υτό συμβεί, πατάς παρατεταμένα στο ρολόι μέχρι να επιλεχθεί και το σέρνεις στον κάδο πάνω πάνω. Για να επανέλθεις στην κανονική κατάσταση χρήσης πατάς το "Home Button" ή το αντίστοιχο gesture.
×
×
  • Create New...