Jump to content

Τελωνείο και εκτελωνισμοί

alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Από την στιγμή που επέλεξε china free ταχυδρομείο και αυτός έκανε του κεφαλιού του, είναι το λάθος του πωλητή, να ανοίξει dispute στο Ali και να εξηγήσει την κατάσταση, θεωρώ ότι θα τον δικαιώσει στο να μην το παραλάβει και να γυρίσει πίσω.
Ευχαριστώ για την απάντηση, θα του το μεταφέρω, κι εγώ αυτό του είχα πει εξ αρχής αλλά ήθελα και επιβεβαίωση από κάποιον πιο έμπειρο.

Στάλθηκε από το Power 3S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Απαντήσεις 10,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Καλησπερα και απο μενα...θα γραψω και εγω την περιπετεια πυ εζησα σημερα να μου πειτε τις αποψεις σας...παραγγειλα απο τουρκια μια ξυλινη λαβη γι αεροβολο οπλο τυπου airsoft. Κ μου λεει στο tracking number οτν το χτυπαγα οτι θελει να στειλω τν αποδειξει...μετα απι 1000 τηλ στο τελωνειο το σηκωσε μια ευγενικη κυρια και με εξυπηρετησε λεγοντας μυ οτι εκτος απο αποδειξει χρειαζουντε εγκρισει απο την γαδα..μετα απο 10 τηλ στν γαδα κπου επερνα τν ενα κ μυ εδινε αλλον να παρω..αστα να πανε..μυ λεει εκει οτι το αντικειμενο αυτο δν χρειαζετε εγκρισει βαση τυ νομου 2168/93 αρθρο2..περνω πισω στο τελωνειο αλλες 1000 φορες κ εκει μυ λεει να στειλω την αποδειξει την ταυτοτητα μυ υπευθηνη δηλωσει οτι ειναι για προσωπικη χρηση και τον νομο σε pdf με e mail στο geta@elta-net.gr.. δηλαδη για ονομα τυ θεου υπαρχει καποιος αλλος με αντιστιχη αντιμετωπηση?

Παιδια μετα απο 1000 τηλ κ σημερα εβγαλα ακρη μου ειπαν οτι ελευθερωθηκε το δεμα..σχετικα αμεσως αφου χθες το απογευμα εστειλα το e mail...τι κτλβα..οτι εχουν σιγουρα αγνοια νομου κ μπορει ν σε τρεχουν χωρις λογο κ αιτια...τρ περιμενω ν ερθει κ να δω τ κουστουμι μου βγαλανε....

Παιδια μετα απο 1000 τηλ κ σημερα εβγαλα ακρη μου ειπαν οτι ελευθερωθηκε το δεμα..σχετικα αμεσως αφου χθες το απογευμα εστειλα το e mail...τι κτλβα..οτι εχουν σιγουρα αγνοια νομου κ μπορει ν σε τρεχουν χωρις λογο κ αιτια...τρ περιμενω ν ερθει κ να δω τ κουστουμι μου βγαλανε....

Μπράβο που ξεμπέρδεψες και καλώς να παραλάβεις .

Αλλά να σε ρωτήσω... ο τρόπος που γράφεις οφείλεται σε χαλασμένο πληκτρολόγιο ή είναι επιλογή σου να "τρως" τα γράμματα ? ήμαρτον δηλαδή... :blink:

Stay alive, keep riding

Nokia 7110 > Sony Er. Z1010 > Nokia N95 > Nokia 701 > iNew V3 > LG V10 > 1+ 8 pro

Χάρης

Σήμερα έφτασε Αθήνα αλλά γράφει καθυστέρηση.. Θα αργήσει πολύ λέτε; Πώς συνεχίζεται η διαδικασία από εδώ και πέρα; Πηγαίνουν και το παραλαμβάνουν από τα ΕΛΤΑ ή πρώτα μου έρχεται ειδοποίηση να πληρώσω;977af5712a2ac7d466b19f0484cd75ce.jpg

Καλησπέρα και καλή Ανάσταση στο site. Δεν ξέρω αν κάνω σωστά που αναρτώ εδώ αλλά δεν έχω βρει κάποιο άλλο θέμα σχετικό.

Παραγγελία από banggood 30/3. Πληρώνω 11€ direct αποστολή μήπως και δεν περάσει τελωνείο, αλλά και γιατί έλεγε delivery time 6-14 μέρες. Μου έρχεται mail ότι θα φύγει 31/3. Δεν φεύγει ποτέ. Περιμένω ως τις 2/4 όπου και στέλνω mail κ μου λένε ότι θα φύγει εντός 24-48 ωρών. 3/4 μου έρχεται mail με tracing number κ ότι έφυγε. Το δέμα δε φαίνεται πουθενά... Στέλνω σήμερα 6/4 κ μου λένε ότι θα φύγει εντός 24-48 ωρών και ότι σε 3-7 μέρες θα γίνει update το status και να περιμένω έως 35 εργάσιμες για να έρθει...

Τι φάση; Έτσι δουλεύει αυτό το site? Τότε γιατί πλήρωσα παραπάνω; Μήπως δεν το στείλουν με direct και έρθει μετά απλό ταχυδρομείο, κάνει κάνα 2μηνο και πληρώσω και τελωνείο; Εσείς οι πιο έμπειροι πως σας φαίνεται όλο αυτό;

Καλησπέρα και καλή Ανάσταση στο site. Δεν ξέρω αν κάνω σωστά που αναρτώ εδώ αλλά δεν έχω βρει κάποιο άλλο θέμα σχετικό.

Παραγγελία από banggood 30/3. Πληρώνω 11€ direct αποστολή μήπως και δεν περάσει τελωνείο, αλλά και γιατί έλεγε delivery time 6-14 μέρες. Μου έρχεται mail ότι θα φύγει 31/3. Δεν φεύγει ποτέ. Περιμένω ως τις 2/4 όπου και στέλνω mail κ μου λένε ότι θα φύγει εντός 24-48 ωρών. 3/4 μου έρχεται mail με tracing number κ ότι έφυγε. Το δέμα δε φαίνεται πουθενά... Στέλνω σήμερα 6/4 κ μου λένε ότι θα φύγει εντός 24-48 ωρών και ότι σε 3-7 μέρες θα γίνει update το status και να περιμένω έως 35 εργάσιμες για να έρθει...

Τι φάση; Έτσι δουλεύει αυτό το site? Τότε γιατί πλήρωσα παραπάνω; Μήπως δεν το στείλουν με direct και έρθει μετά απλό ταχυδρομείο, κάνει κάνα 2μηνο και πληρώσω και τελωνείο; Εσείς οι πιο έμπειροι πως σας φαίνεται όλο αυτό;

Tις προάλλες πήρα κι εγώ ένα δέμα από τον BG με τον ίδιο τρόπο και το δέμα έκανε ένα μήνα να έλθει.Δεν ξέρω τι γίνεται αλλά τελευταία καθυστερούν από κει.Τελικά έρχονται όμως...

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Υπομονή θέλει αν δεν έχεις δεν παραγγέλνεις από Κίνα, σε καμια βδομάδα δες αν έχει αλλάξει το status.

Στάλθηκε από το Redmi Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Xiaomi redmi note 3G - xiaomi redmi pro. - Meizu pro 6 plus.

Mi A3 [Laurel Sprout] Realme 9 pro 5G 6/128, S22 ultra Snapdragon.

Oταν η παραγγελία γίνεται με priority direct mail συμβαίνουν τα εξής:

- το δέμα αποστέλλεται από Κίνα προς τη χώρα εισόδου στην Ευρωπαική Ένωση χωρίς να σου δώσουν tracking No.

- Αφού το δέμα μπεί στην ΕΕ και "εκτελωνιστεί" για λογαριασμό του κινέζου, αποστέλλεται σε εσένα με νέο tracking No που σου δίνουν.

Η συνολική διάρκεια κυμαίνεται από 10-25 μέρες.

Μη ξεχνάς ότι στη 1/4 ήταν το Πάσχα των καθολικών με συνέπεια να έχουν αργία τα ταχυδρομεία και τα τελωνεία από 30/3 έως και 2/4.

Δες screenshot από δική μου παραγγελία με priority απο Banggood ( η παραγγελία έγινε 22/3 )

2018-04-03 12:12 The item has been delivered successfully

2018-04-01 09:26 The item has been processed in the country of destination

2018-04-01 02:46 The item has arrived in the country of destination

2018-04-01 02:46 The consignment has arrived in the country of destination

2018-03-29 15:47 The item is on transport to the country of destination

2018-03-28 23:36 The item is processed at the PostNL sorting center

2018-03-28 23:32 The item is at the PostNL sorting center

2018-03-26 02:30 The item is pre-advised

:innocent: Όλα είναι σχετικά... :devil:

Καλημέρα ..Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σκέφτομαι για να αγοράσω το Mi note 3 από το Mi Global Store του AliExpress, τι παίζει με τους τρόπους αποστολής άμα βάλω τo AliExpress Standard Shipping θα περάσει από τελωνείο; Επίσης υπάρχει κάποιο site που να έχει Free Shipping και ας κάνει και 1-2 μήνες χωρίς να περάσει τελωνείο η αυτά πλέον δεεεεν;

Καλημέρα ..Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σκέφτομαι για να αγοράσω το Mi note 3 από το Mi Global Store του AliExpress, τι παίζει με τους τρόπους αποστολής άμα βάλω τo AliExpress Standard Shipping θα περάσει από τελωνείο; Επίσης υπάρχει κάποιο site που να έχει Free Shipping και ας κάνει και 1-2 μήνες χωρίς να περάσει τελωνείο η αυτά πλέον δεεεεν;
Από Aliexpress ρισκάρεις απίστευτα για τελωνείο.

Δες κάποιο από τα γνωστά κινεζομαγαζα με ευρωπαϊκές αποθήκες καλύτερα.

Unleashed by my rooted OP3T on 8.0

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Oταν η παραγγελία γίνεται με priority direct mail συμβαίνουν τα εξής:

- το δέμα αποστέλλεται από Κίνα προς τη χώρα εισόδου στην Ευρωπαική Ένωση χωρίς να σου δώσουν tracking No.

- Αφού το δέμα μπεί στην ΕΕ και "εκτελωνιστεί" για λογαριασμό του κινέζου, αποστέλλεται σε εσένα με νέο tracking No που σου δίνουν.

Η συνολική διάρκεια κυμαίνεται από 10-25 μέρες.

Μη ξεχνάς ότι στη 1/4 ήταν το Πάσχα των καθολικών με συνέπεια να έχουν αργία τα ταχυδρομεία και τα τελωνεία από 30/3 έως και 2/4.

Δες screenshot από δική μου παραγγελία με priority απο Banggood ( η παραγγελία έγινε 22/3 )

2018-04-03 12:12 The item has been delivered successfully

2018-04-01 09:26 The item has been processed in the country of destination

2018-04-01 02:46 The item has arrived in the country of destination

2018-04-01 02:46 The consignment has arrived in the country of destination

2018-03-29 15:47 The item is on transport to the country of destination

2018-03-28 23:36 The item is processed at the PostNL sorting center

2018-03-28 23:32 The item is at the PostNL sorting center

2018-03-26 02:30 The item is pre-advised

Φίλε εμενα όμως μου έστειλαν tracking number... Άρα δεν το στέλνουν με direct?

Βρε παιδια εχω μια απορεια. Πως γινετε δεμα απο Αυστραλια να ερθει με το γερμανικο ταχυδρομειο?

Εχω παραγγείλει πολλες φορες απο την συγκεκριμενη εταιρια. Παντα ερχοταν το δεμα με το αυστραλιανο ταχυδρομειο, εκανε γύρω στις 20 μερες να φτασει σε μενα και ποτε δεν μου το σταματαγαν στο τελωνειο παρ οτι τις περισσοτερες φορες το ποσο ηταν πανω απο 20 ευρω.

Σημερα παρελαβα παλι ενα δεμα το οποιο παραδοξος ηρθε στις 9 μερες και γραφει πανω Deutsche Post. Το αλλο περιεργο ειναι οτι η τιμη αναγραφετε σε δολαρια αυστραλιας(AUD) και προελευση γραφει AU.

[/img]

Βρε παιδια εχω μια απορεια. Πως γινετε δεμα απο Αυστραλια να ερθει με το γερμανικο ταχυδρομειο?

Εχω παραγγείλει πολλες φορες απο την συγκεκριμενη εταιρια. Παντα ερχοταν το δεμα με το αυστραλιανο ταχυδρομειο, εκανε γύρω στις 20 μερες να φτασει σε μενα και ποτε δεν μου το σταματαγαν στο τελωνειο παρ οτι τις περισσοτερες φορες το ποσο ηταν πανω απο 20 ευρω.

Σημερα παρελαβα παλι ενα δεμα το οποιο παραδοξος ηρθε στις 9 μερες και γραφει πανω Deutsche Post. Το αλλο περιεργο ειναι οτι η τιμη αναγραφετε σε δολαρια αυστραλιας(AUD) και προελευση γραφει AU.

Επισης υπαρχει αυτο το κιτρινο αυτοκολητο που ειναι στα γερμανικα. Δεν ξερω τι γραφει.

Προφανώς το γερμανικό ταχυδρομείο έχει υποκατάστημα στην Αυστραλία.

Προφανώς το γερμανικό ταχυδρομείο έχει υποκατάστημα στην Αυστραλία.

Αρα αυτο που λες ειναι οτι η εταιρια αλλαξε μεσο αποστολης?

Γιατι μεχρι προσφατα εστελνε με το ταχυδρομειο της αυστραλιας και ειχε δωρεαν μεταφορικα για οτι κι αν αγοραζες και σε οποια χωρα κι αν εστελνε. Στην τελευταια παργαγγελια που εκανα, εχει βαλει πλεον 3 ευρω εξοδα αποστολης αν το ποσο ειναι κατω των 25 ευρω, αλλα χωρις tracing number που ειχε πριν και μπορουσες να το παρακολουθεις στα ΕΛΤΑ απο τη στιγμη που εμπεινε ελλαδα. Βεβαια απο 20 μερες που εκανε πριν να ερθει αυτη τη φορα ηρθε σε 9 , μεγαλη διαφορα.

το i-βοτανο κολάει ακομα στο τελωνείο και εοφ ? Αγόρασε κανείς πρόσφατα να μας πει?

Απότι γράφουν στο σχετικό νήμα γειτονικού forum κολάει και παρακολάει

αυτό που ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ χρόνο ομιλίας με ξεπερνά @mavri_gazela

Γεια χαρα κι απο μενα, μια σημειωση και μια ερωτηση. Εχω παραγγειλει απο gearbest μου εδωσαν tracking number, το 17track δεν γραφει τιποτα ενω το parcelmonitor και το site των ελτα λενε οτι εφτασε αθηνα.

Η ερωτηση τωρα, το δικο μου λογικα περασε τελωνειο, η αξια του ηταν 47 ευρω, ποσο δασμο παιζει να φαω;

Παιδιά η επιλογή AliExpress standard shipping για αντικείμενα 170€ περνάνε standard τελωνειο;;;;
In the down down of the writing we became robes...

Παιδιά η επιλογή AliExpress standard shipping για αντικείμενα 170€ περνάνε standard τελωνειο;;;;

Έχε το σίγουρο.

Όπως σε διαβάζω και με διαβάζεις!

Στάλθηκε από το HTC 10 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Όπως σε διαβάζω και με διαβάζεις!

Και δεν κάνει τπτ αυτός ο Αλης για σκαπουλαρεν....

In the down down of the writing we became robes...

Και δεν κάνει τπτ αυτός ο Αλης για σκαπουλαρεν....
Ο Αλής δεν είναι κατάστημα, αλλά πλατφόρμα. Κάτι σαν τον Ε-μπέη. Κάποια, ελάχιστα καταστήματα προσφέρουν "εναλλακτικούς" τρόπους αποστολής, αλλά η πλειοψηφία, δυστυχώς, όχι.

Παρήγγειλα από Ebay και ένα Κινεζούλη,ένα πυρογράφο ο οποίος παίρνει custom σφραγίδες για κάτι δερμάτινα που φτιάχνω..Η αξία του 36 ευρώ ο πυρογράφος και άλλα τόσα 2 custom σφραγίδες.Πόσο βγαίνει η λυπητερή; Αν του πώ να τα στείλει μαζί (είναι 2 ξεχωριστές παραγγελίες από τον ίδιο πωλητή),γλυτώνω κάτι ή δεν συμφέρει;

Υγ. Δεν τα έχει στείλει ακόμα γιατί φτιάχνει τις custom σφραγίδες....

1) πες του να τα βάλει σε ένα πακέτο, με σκοπό να γλυτώσεις το δεκαπεντάευρω του δεύτερου πακέτου όταν/αν περάσουν τελωνείο και τα δύο.

και 2) για να γλυτώσει αυτός τα έξοδα αποστολής δεύτερου πακέτου να τα στείλει σε ένα πακέτο και να σου κάνει refund τα έξοδα του δεύτερου πακέτου. αν είναι "free shipping" αγνόησε το "2" που μόλις έγραψα.

Στάλθηκε από τηλεόραση χρησιμοποιώντας σήμα UHF.