Jump to content

Οδηγός αποστολής αγορών από Κίνα [ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ]

gerstavros2
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Απο την Πρασκευη 18/11 κολλημενο το δεμα μου στη Θεσσαλονικη και το περιμενω Βολο.Επικοινωνησα μαζι τους και μου ειπαν οτι ειναι πολλα τα δεματα για εκτελωνισμο ξερουν οτι ειναι ολα κινητα και να κανω υπομονη γτ τα ανοιγουν ολα.Δν δινουν σημασια στη δηλωμενη αξια και σε ερωτηση μου πως οριζουν την αξια μου απαντησε μια κυρια οτι μαπινουν στα site βκεπουν την αξια και αναλογα φορολογουν.Ενα xiaomi Mi5 περιμενω...τωρα ποσο θα μου ερθει ο εκτελωνισμος δεν ξερω,ειδομεν.
Just Perfect...NEXUS 4

• Απαντήσεις 44χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εγω αυτο που βλεπω ειναι οτι το 99% οσων μπηκαν τελωνειο μπηκαν την περασμενη εβδομαδα!!

Η μεγαλη πλειοψηφια αυτης της εβδομαδας περναει κανονικα....μαλλον ειδαν οτι επεσε πολυ δουλεια και ειπαν να κανουν παυση να ξεμπλοκαρουν και ισως μετα παλι!!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Απο την Πρασκευη 18/11 κολλημενο το δεμα μου στη Θεσσαλονικη και το περιμενω Βολο.Επικοινωνησα μαζι τους και μου ειπαν οτι ειναι πολλα τα δεματα για εκτελωνισμο ξερουν οτι ειναι ολα κινητα και να κανω υπομονη γτ τα ανοιγουν ολα.Δν δινουν σημασια στη δηλωμενη αξια και σε ερωτηση μου πως οριζουν την αξια μου απαντησε μια κυρια οτι μαπινουν στα site βκεπουν την αξια και αναλογα φορολογουν.Ενα xiaomi Mi5 περιμενω...τωρα ποσο θα μου ερθει ο εκτελωνισμος δεν ξερω,ειδομεν.

Σου ειχε βγαλει στο στατους ΥΕΔ Θεσσαλονικης;γιατι κι εμενα ειναι απο τοτε κολλημενο,απλα στο Κ.Δ. θεσσαλονικης. Με ποιους μιλησες;

Παρελαβα μολις Mi5 αγορασμενο 260 euro απο vickmall και αποστολη με sg post το οποιο μπηκε τελωνειο στις 14/11.

Πληρωσα 43 ευρω δασμους+12 ευρω εξοδα εκτελωνισμου.

https://drive.google.com/file/d/0B8eybflfsDfwd3BGWTdzbF9JYjg/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/0B8eybflfsDfwWlNpVzV2ZmVhOWs/view?usp=sharing

Τους δασμούς τους υπολόγισαν με βάση αξία €180; Τόσο δεν γράφει το χαρτί;

Πως το έβγαλαν αυτό το ποσό;

Edited by impreza_sti

Δεν ξερω πως προεκυψαν τα 180

Ο ΦΠΑ των €180 είναι €43. Φτηνά τη γλίτωσες :)

Πάλι καλά να λες που δεν έβαλαν και πρόστιμο για ψευδή δήλωση

Edited by impreza_sti

Ο ΦΠΑ των €180 είναι €43. Φτηνά τη γλίτωσες :)

Πάλι καλά να λες που δεν έβαλαν και πρόστιμο για ψευδή δήλωση

Αυτό με το πρόστιμο το έχω ξαναδεί και δεν το έχω καταλάβει. Δηλαδή επειδή ο αποστολέας έγραψε ότι του κατέβει, θα πρέπει εγώ ως παραλήπτης να απολογηθώ ?

Edited by impreza_sti

-το καλό μπορεί πάντα να γίνει καλύτερο

-οχι πάντα...

-πάντα!!! ψάξτο στο google και θα δεις!

Σου ειχε βγαλει στο στατους ΥΕΔ Θεσσαλονικης;γιατι κι εμενα ειναι απο τοτε κολλημενο,απλα στο Κ.Δ. θεσσαλονικης. Με ποιους μιλησες;

Πηγα στο τοπικο Ελτα της περιοχης μου μηπως και μπορουν να βοηθησουν και μου εδωσαν εναν αριθμο απο το Κ.Δ. Θεσσαλονικης,εκει ειναι κολλημενο εμενα και μου ειπαν οτι πανω στο κουτι αναγραφει "Υποκειμενο Προς Ελεγχο" και μετα προωθειται στο ΥΕΔ....απλως ειναι πολλα και εχουν καθυστερησει ολα τα πακετα.Μιλησα με μια πολυ ευγενικη κυρια και μου ειπε να κανω υπομονη μερικες μερες ακομα.

Just Perfect...NEXUS 4

Πηγα στο τοπικο Ελτα της περιοχης μου μηπως και μπορουν να βοηθησουν και μου εδωσαν εναν αριθμο απο το Κ.Δ. Θεσσαλονικης,εκει ειναι κολλημενο εμενα και μου ειπαν οτι πανω στο κουτι αναγραφει "Υποκειμενο Προς Ελεγχο" και μετα προωθειται στο ΥΕΔ....απλως ειναι πολλα και εχουν καθυστερησει ολα τα πακετα.Μιλησα με μια πολυ ευγενικη κυρια και μου ειπε να κανω υπομονη μερικες μερες ακομα.

Αρα κι το δικο μου εκει θα ειναι.Το θεμα ειναι πως δε θα ειναι μονο μερικες μερες απ'οτι φαινεται.Μεχρι να παει ΥΕΔ,να περασει κ να ερθει στα χερια μας το 10ημερο θα το φαμε...

Μα εσκασα τοσες μερες να αναρωτιεμαι γιατι κολλησε στο Κ.Δ. τοσες μερες.

Μα πως ξερουν οτι ολα ειναι κινητα? Επαιξε καρφωτη? Και γιατι αλλων παιδιων παιρνανε κανονικα? Σε προσφορα το ειχες παρει? Μηπως κοιταζουν τις προσφορες απο τους κινεζους κ υπολογιζουν το διαστημα που θα σκασουν ελλαδα? Μονο το κινητο ηταν στο δεμα? Αν ειχες κ αλλα πραγματα για ξεκαρφωμα θα περναγε παλι? λεω εγω..

Μα πως ξερουν οτι ολα ειναι κινητα? Επαιξε καρφωτη? Και γιατι αλλων παιδιων παιρνανε κανονικα? Σε προσφορα το ειχες παρει? Μηπως κοιταζουν τις προσφορες απο τους κινεζους κ υπολογιζουν το διαστημα που θα σκασουν ελλαδα? Μονο το κινητο ηταν στο δεμα? Αν ειχες κ αλλα πραγματα για ξεκαρφωμα θα περναγε παλι? λεω εγω..

Κι εγω παρελαβα κανονικα ενα mi5 πριν 6μερες κανονικα χωρις κανενα προβλημα.Κ τωρα ειναι κολλημενο στο Κ.Δ. το δευτερο πακετακι.Η παραγγελια ειχε γινει μαζι.

Το προβλημα με το δικο μου ειναι οτι εφυγε κανονικα απο αθηνα χωρις καμια ενδειξη πανω για τελωνειο.Κ τωρα κολλησε.

Τα δέματα ( με ΕΛΤΑ ) της Βόρειας Ελλάδας αν είναι να φορολογηθούν , αυτό γίνεται μόνο στο παράρτημα του τελωνείου στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Δεν χρειαζετε φιλε μου να πεσει καρφωτη, αφου ολοι μονοι μας βγαζουμε τα ματακια μας, οπως εχουμε εμεις διαδυκτιο, το ιδιο εχουν και αυτοι οπως μπαινουμε ολοι μας εδω και διαβαζουμε το ιδιο και αυτοι,

μερικες φορες η σιωπη ειναι χρυσος σε αυτες τις περιπτωσεις, υπαρχει και μια περιπτωση λογο του οτι πλησιαζουν γιορτες να επεσε συρμα και απο Ελληνικες και μη αλυσιδες καταστηματα (Black friday) και καλα :p

πηρα αφορμη απο το σχολιο σου για να γραψω την αποψη μου.

Huawei Honor Note 10/Xbox One S/etc.

Εγω αυτο που βλεπω ειναι οτι το 99% οσων μπηκαν τελωνειο μπηκαν την περασμενη εβδομαδα!!

Η μεγαλη πλειοψηφια αυτης της εβδομαδας περναει κανονικα....μαλλον ειδαν οτι επεσε πολυ δουλεια και ειπαν να κανουν παυση να ξεμπλοκαρουν και ισως μετα παλι!!

Το κορυφαίο ξέρεις ποιο θα είναι; Το ότι την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω του Ομπαμα, ανακάλυψαν "λαβρακια" και από δω και μπρος, μήπως περνάνε όλα τα δέματα από scanner! :lol: Αλλά για δημόσια υπηρεσία μιλάμε, όλα άρπα-κόλλα, οπότε δε νομίζω... :p

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι, ότι αφού το δέμα δείχνει Origin Country πχ Ολλανδία, πως ξέρουν ότι έρχεται εκτός ΕΕ; :blink:

Δεν χρειαζετε φιλε μου να πεσει καρφωτη, αφου ολοι μονοι μας βγαζουμε τα ματακια μας, οπως εχουμε εμεις διαδυκτιο, το ιδιο εχουν και αυτοι οπως μπαινουμε ολοι μας εδω και διαβαζουμε το ιδιο και αυτοι,

μερικες φορες η σιωπη ειναι χρυσος σε αυτες τις περιπτωσεις, υπαρχει και μια περιπτωση λογο του οτι πλησιαζουν γιορτες να επεσε συρμα και απο Ελληνικες και μη αλυσιδες καταστηματα (Black friday) και καλα :p

Με καλυψες πληρως φιλε μου,αυτο ακριβως θα ελεγα.Πλεον εχουν καταλαβει οτι ολα αυτα τα δεματα οπως πχ του Vickmall που ειναι σχεδον ολα ιδια ειναι κινητα τα περισσοτερα.Σε ερωτηση μου με τι λογικη και με ποιες προυποθεσεις θα γινει η κοστολογηση του πακετου ουτως ωστε να το φορολογησουν μου ειπανε οτι μπαινουνε στα ηλεκτρονικα καταστηματα και βλεπουν την τιμη αγορας της συσκευης και βαση αυτης γινεται εκτελωνισμος και φορολογηση.Οτι ερωτηση και αν της εκανα μου εδωσε απαντησεις για τον τροπο λειτουργιας τους και πως ξερουν οτι ολα σχεδον ειναι κινητα ή ταμπλετ με αξια απο 100 ευρω εως 300 ευρω.Οποτε ολοι κανουμε υπομονη και αναμενουμε τη λυπητερη του τελωνειου.

Just Perfect...NEXUS 4

παιδια και εγω περιμενω ενα πολυμετρο απο banggod και ηταν κολλημενο στις σευχελες απο 17/10 και προχθες φανηκε ελλαδα και οπως διαβαζω υπαρχουν καθυστερησεις και απο ολλανδικο ταχυδρομειο και απο αλλες μεταφορικες οποτε ειτε παρετε ειτε δεν παρετε τηλ...στα ελτα το ιδιο πραγμα ειναι....οταν ειναι να ερθουν θα ερθουν.....οσο απο το δικο μας αεροδρομειο για τις καθυστερησεις που υπαρχουν εφοσον ειναι λιγο το προσωπικο στην ιδιωτικη εταιρεια που τσεκαρει αλλα μετεπειτα και στα ελτα και βαλτε αν περνανε και τελωνειο λογικο να καθυστερουν...τα μεγαλα γλεντια θα ειναι τις γιορτες εκει θα δειτε τι καυθστερησεις θα παιχτουν,,,,θυμαμαι περυσι και προπερσι παραγγελιες που ειχα και εμεναν στο αεροδρομειο μια βδομαδα για να παραδοθουν και εκαναν απο εξωτερικο 8-10 μερες να ερθουν....φετος θα ειναι πιο πολλες οι καθυστερησεις,,,ειναι αυτο που λεμε καθε περυσι και καλυτερα.....προσωπικα ποτε δεν εχω παρει τηλ... ποτέ για να μαθω που ειναι το δεμα ,,παντα μιλαγα με το σαιτ που ψωνιζα για να δω τι συμβαινει..Και χωρις παρεξηγηση μην παιρνεται τηλ.. για να μαθαινετε που και τι για το δεμα γιατι δεν ειναι χαζοι εκει και καταλαβαινουν γιατι παιρνει ο καθενας τηλ... το λεω γιατι ειδα ενα ποστ πιο πανω που ελεγε οτι μπορει να επεσε καρφωτη ,,,,Δηλαδη μεχρι πριν το τελωνειο δεν εγραφε κανεις εδω οτι παιρνει τηλ,,, (και αντε να βλεπαμε μια δυο περιπτωσεις να γραφανε) για να μαθει που ειναι το δεμα και ξαφνικα παιρνουμε τηλ.. για να μαθουμε τι συμβαινει γιατι υπαρχει ο φοβος αν θα φαμε τελωνειο,,χωρια οτι θα υπαρχουν και αλλοι που παιρνουν και απλα δεν το γραφουν εδω.....αυτη ειναι η αληθεια....και εγω περιμενω στις επομενες 10 μερες ενα κινητο και ενα ταμπλετ απο ebay αλλα αμα πληρωσω τελωνειο πληρωσα...... οπως και εγω και οι υπολοιποι δεν θελουν να φανε τελωνειο αλλα και εγω δεν μπορω να κανω και κατι αλλο οποτε αν μου κατσει απλα την εκατσα.....Και μην ξεχνατε και το αλλο οσοι μενουν αττικη η θεσσαλονικη μπορουν να πανε και να το εκτελωνισουν και μονοι τους και να μην περιμενουν απο τον τελωνα να τους κατσει και παραπανω χρηματα,,,,,ενω εμεις απο επαρχια δεν μπορουμε να το κανουμε αυτο..Επισης αν δουμε και ολον τον δεκεμβρη να τσεκαρονται δεματα και να περνανε τελωνειο παει να πει οτι πλεον θα ειναι μονιμο το τσεκαρισμα οποτε καλα κρασια,,,,,,μακαρι να βγω ψευτης ο χρονος θα δειξει....Συγνωμη για το καυστικο ποστ και πιστευω καποιοι εδω στο νημα να με καταλαβαινουν....

----- προσθήκη μηνύματος 70 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

σωστα τα λες φιλε για τα ματακια μας...

Με καλυψες πληρως φιλε μου,αυτο ακριβως θα ελεγα.Πλεον εχουν καταλαβει οτι ολα αυτα τα δεματα οπως πχ του Vickmall που ειναι σχεδον ολα ιδια ειναι κινητα τα περισσοτερα.Σε ερωτηση μου με τι λογικη και με ποιες προυποθεσεις θα γινει η κοστολογηση του πακετου ουτως ωστε να το φορολογησουν μου ειπανε οτι μπαινουνε στα ηλεκτρονικα καταστηματα και βλεπουν την τιμη αγορας της συσκευης και βαση αυτης γινεται εκτελωνισμος και φορολογηση.Οτι ερωτηση και αν της εκανα μου εδωσε απαντησεις για τον τροπο λειτουργιας τους και πως ξερουν οτι ολα σχεδον ειναι κινητα ή ταμπλετ με αξια απο 100 ευρω εως 300 ευρω.Οποτε ολοι κανουμε υπομονη και αναμενουμε τη λυπητερη του τελωνειου.

internet υπήρχε και πέρυσι και πρόπερσι και φόρα επίσης που συζητάμε αυτά τα θέματα.

Το ζητούμενο είναι αν έχει όντως αλλάξει κάτι και έχει παγιωθεί οργανωμένη τακτική στο να ελέγχονται τα πάντα ή όχι .

΄΄η ΑΕΚ είναι κυρίως ιδέα. Και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν΄΄

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

8/11 αγορά από gearbest με chech post και πριν λίγο εμφανίστηκε η πρώτη πληροφορία tracking ότι έγινε παραλαβή από τον πελάτη στο εξωτερικό άρα φαντάζομαι σημαίνει ότι έφτασε Τσεχία. αντε να δούμε πόσο θα κάνει να έρθει εδώ. το άλλο δέμα, αγορά 23/10 και από τις 10/11 έχει κολλήσει στο ότι πέταξε για χώρα προορισμού. αντε να ξεκολλησουν σιγά σιγά.

Το κορυφαίο ξέρεις ποιο θα είναι; Το ότι την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω του Ομπαμα, ανακάλυψαν "λαβρακια" και από δω και μπρος, μήπως περνάνε όλα τα δέματα από scanner! :lol: Αλλά για δημόσια υπηρεσία μιλάμε, όλα άρπα-κόλλα, οπότε δε νομίζω... :p

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι, ότι αφού το δέμα δείχνει Origin Country πχ Ολλανδία, πως ξέρουν ότι έρχεται εκτός ΕΕ; :blink:

απλα την ωρα που το σκαναρουν τους δειχνει πληρη στοιχεια απο ποια χωρα και τον αποστολεα,,,και λογικο ειναι εφοσον ειναι ολες οι υπηρεσιες μεταφορων και ταχυδρομειων συνδεμενες σε σερβερς-δυαδυκτιο.

Παιδιά τα πράγματα είναι απλά. Κάποια στιγμή θα συνέβαινε και αυτό για τον απλό λόγο ότι έμαθε πλέον και η κουτσή Μαρία να παραγγελνει από Κίνα ξέροντας ότι κατά 99% δεν θα περάσει τελωνείο. Επίσης πλέον και πολλά μικρά μαγαζιά στο σκρουτζ έφεραν από έξω τηλέφωνα και ταμπλετ τους έβαζαν ένα καπέλο (κέρδος +24% ΦΠΑ) και τα πουλούσαν. Με αυτόν τον τρόπο έβγαιναν και πάλι οικονομικά (σε σχέση με μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων) τα οποία αγόραζαν πολλοί οι οποίο φοβοντουσαν να παραγγείλουν ακόμα από εξω. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα (λογικό) οι μεγάλες αλυσίδες να χάνουν πελάτες-πωλήσεις-κερδη και εγώ πιστεύω ότι ήταν αυτοί που πιεσαν την κατάσταση για να ξεκινήσουν έλεγχοι (το πως δεν το ξέρω αλλά δεν μου φαίνεται περίεργο). Τα ΕΛΤΑ γνώριζαν τι γίνεται με τα πακέτα εδώ και χρόνια απλά δεν έδιναν σημασία.

Παρέλαβα επιτέλους το mi max (πραγματική τιμή 290€) δεν πέρασε τελωνείο.

Πάτησε Ελλάδα πριν από 2-3 μέρες.

Πιστεύω ο κίνδυνος έχει περάσει. Αυτή την εβδομάδα δεν πέρασε κανένα τελωνείο απ ότι διαβάζω εδώ...

Edited by impreza_sti
Απαγορεύονται οι συζητήσεις και οι αναφορές σχετικά με τρόπους αποφυγής πληρωμής τελωνείου
See you on another ROM :ninja: