Jump to content

Οδηγός αποστολής αγορών από Κίνα [ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ]

gerstavros2
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μήνυμα στις 17 Δεκ. 2017, 22:29

Λοιπόν ενημερωτικά να πω για τους φίλους που έχουν κάνει αγορά από το LightInTheBox και αναμένουν, ότι τελικά το δέμα ήρθε στα ΕΛΤΑ στην περιοχή μου την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου (συνολικά 47 ημέρες από παραγγελία) και επειδή δεν μπόρεσα να το παραλάβω αυθημερόν το παρέλαβα την επομένη.

Η συσκευασία ήταν άριστη και στο δέμα το κινητό αναγραφόταν ως Cell Phone με τιμή 168$, δηλαδή η πραγματική τιμή του κινητού (167,99$ σε € 151.91) μάλιστα και ένα cents παραπάνω, όχι όμως το επιπλέον ποσό (σε € 7.65) που πλήρωσα για ασφάλεια τελωνείου και μεταφοράς.

Τελικά αφού στο δέμα αναγραφόταν το περιεχόμενο με την πραγματική τιμή του, δεν μου ζήτησαν απόδειξη-τιμολόγιο-PayPal (θεώρησαν προφανώς αληθή τα παραπάνω στοιχεία), αλλά και δεν την γλύτωσα όπως ανέμενα, πλήρωσα συνολικά 50,95€ μάλιστα σε μετρητά δεν δέχονταν κάρτα, δεν το κατάλαβα αυτό αλλά τέλος πάντων το προσπέρασα (ΦΠΑ 149,80€*24%=35,95€ και τέλη ΕΛΤΑ για τον εκτελωνισμό 15€).

Την Πέμπτη το βράδυ στις 21 Δεκέμβρη υπέβαλα Ticket (στην ελληνική γλώσσα) με τις φωτογραφίες της απόδειξης ΕΛΤΑ και την κίτρινη αυτοκόλλητη ετικέτα του τελωνείου που ήταν κολλημένη στο δέμα και με το ερώτημα της πιθανής ημερομηνίας που το ποσό θα είναι διαθέσιμο στον PayPal λογαριασμό μου, νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής είχαν απαντήσει (πάντα και άπταιστα στην ελληνική γλώσσα, φαίνεται πως ο φίλος Vitali που απάντησε είναι άριστος γνώστης της γλώσσας μας) στο Ticket ως εξής:

<<Αγαπητέ/ή ********** ***********,

Σας ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε μαζί μας.

Θα σας επιστρέψουμε [50.95 EUR] (100% Φόρο) αφού πληρώσατε την Ασφάλεια Δασμών & Φόρων για αυτή την παραγγελία.

Συνήθως χρειάζονται 3-5 εργάσιμες μέρες για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή επιστροφής χρημάτων. Να το έχετε αυτό υπόψιν σας όταν ελέγχετε τον PayPal λογαριασμό σας.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση σας σε αυτό το θέμα.

Με εκτίμηση,

Vitali

Η Εξυπηρετηση Πελατών του lightinthebox.com>>

Μετά από μία-μιάμιση ώρα λαμβάνω mail από το PayPal ότι έχει γίνει επιστροφή του εν λόγω ποσού από το LightInTheBox, μπαίνω στον λογαριασμό μου και όντως βλέπω την επιστροφή, βέβαια για να εμφανιστεί στην πιστωτική κάρτα θα χρειαστούν κάποιες ημέρες.

Τελικά η διαδικασία επιστροφής όχι μόνο χρονοβόρα δεν ήταν αλλά express.

Αφού τους ευχαρίστησα και εγώ με την σειρά μου, έκλεισα το Ticket.

Αν εξαιρέσει κανείς τις προθεσμίες παραλαβής που αναφέρουν οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα (σαν χρόνος πάντως οι 47 ημέρες δεν είναι και τόσο άσχημα για την εποχή με δωρεάν μεταφορά), όλα καλά και όμορφα λοιπόν με το εν λόγω κατάστημα και ελπίζω το ίδιο να γίνει και με το κινητό στην πορεία.

Συγνώμη αν κούρασα με την πολυλογία μου, αλλά ήθελα να κάνω μια πλήρη περιγραφή από την πρώτη εμπειρία μου με το LightInTheBox η οποία μάλλον δεν θα είναι μόνο η πρώτη.

.

Φίλε μου σε ευχαριστώ για την αναλυτική σου περιγραφή. Η αλήθεια είναι ότι είχα μια ανησυχία για τη διαδικασία επιστροφής των φόρων και αν θα γίνει αλλά μα χαρά

• Απαντήσεις 44χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

24/12/2017, 11:25:53 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ

24/12/2017, 09:17:51 Κ.Α.Τ. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ)

24/12/2017, 07:08:11 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ

11/12/2017, 23:38:00 ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

χρονια πολλα σε ολους.αυτο σημαινει οτι ειναι στο κεντρο διαλογης των ελτα?δλδ τεταρτη η πεμπτη παραλαμβανω?αν συμβει αυτο ειμαι πολυ ατυχος γιατι ξεκινησε η αδεια μου την παρασκευη και μεχρι 2 ιανουαριοιυ θα λειπω εκτος και δεν θα μπορω να παραλαβω.και ηθελα το κινητο να το εχω στην αδεια μου.γκαντεμια

Mi band 2 από Gearbest.

Αποστολή 28/11, έφτασε 20/12.

Όλα κομπλέ χωρίς παρατράγουδα.

Με untracked αποστολή ? Δυστυχώς το δικό μου Mi Band 2, επίσης απο Gearbest, με ημερ. αγοαράς 4/11, αποστολή χωρίς tracking number, ακόμα άφαντο. Πλέον αρχίζω να το θεωρώ "χαμένο".... :(

Stay alive, keep riding

Nokia 7110 > Sony Er. Z1010 > Nokia N95 > Nokia 701 > iNew V3 > LG V10 > 1+ 8 pro

Χάρης

24/12/2017, 11:25:53 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ

24/12/2017, 09:17:51 Κ.Α.Τ. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ)

24/12/2017, 07:08:11 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ

11/12/2017, 23:38:00 ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

χρονια πολλα σε ολους.αυτο σημαινει οτι ειναι στο κεντρο διαλογης των ελτα?δλδ τεταρτη η πεμπτη παραλαμβανω?αν συμβει αυτο ειμαι πολυ ατυχος γιατι ξεκινησε η αδεια μου την παρασκευη και μεχρι 2 ιανουαριοιυ θα λειπω εκτος και δεν θα μπορω να παραλαβω.και ηθελα το κινητο να το εχω στην αδεια μου.γκαντεμια

Χρόνια Πολλά φίλε μου Καλές Γιορτές, έτσι όπως τα λες είναι την Τετάρτη, Πέμπτη θα παραλάμβανες αν δεν έλειπες, σου είχα πει το πολύ μέχρι Παρασκευή αν δεν σκάλωνε λόγω τελωνείου και γιορτών, τελικά μια-δυο μέρες νωρίτερα.

Φίλε μου σε ευχαριστώ για την αναλυτική σου περιγραφή. Η αλήθεια είναι ότι είχα μια ανησυχία για τη διαδικασία επιστροφής των φόρων και αν θα γίνει αλλά μα χαρά

Χρόνια Πολλά φίλε μου Καλές Γιορτές.

Να είσαι καλά.

Edited by terkos2

3 Λαλούν και 2 Χορεύουν

καλημερα, χρονια πολλα σε ολους, προς ενημερωση 2 δεματα απο Banggood απο 1/12 κινηθηκαν χθες μετα απο καιρο κ βρισκονται αεροδρομιο (ανοιχθηκε ο σακος). υπομονη στους υπολοιπους που περιμενουν, ειναι λογω εορτων

παιδες χρονια πολλα :)

εχει καποιος λινκ που να δειχνει την κινηση του δεματος στην κινα ? εχω μια παραγγελια απο το gb με βελγικο ταχυδρομειο μια βδομαδα τωρα και το τρακιν δεν εχει καμια ενδειξη εκτος απο .........Please try again later, we are awaiting tracking info from the carrier.

παιδες χρονια πολλα :)

εχει καποιος λινκ που να δειχνει την κινηση του δεματος στην κινα ? εχω μια παραγγελια απο το gb με βελγικο ταχυδρομειο μια βδομαδα τωρα και το τρακιν δεν εχει καμια ενδειξη εκτος απο .........Please try again later, we are awaiting tracking info from the carrier.

http://track.bpostchina.com/Tracking/Search

V10 for Vendetta

Με untracked αποστολή ? Δυστυχώς το δικό μου Mi Band 2, επίσης απο Gearbest, με ημερ. αγοαράς 4/11, αποστολή χωρίς tracking number, ακόμα άφαντο. Πλέον αρχίζω να το θεωρώ "χαμένο".... :(

Ναι. Singapore unregistered.

Εβγαλες ακρη με το δεμα σου?

nai εχει ενημερωση για το βελγικο ταχυδρομειο σημερα 8 το πρωι , λογω χριστουγενων δεν το εχουν ενημερωσει οι βελγοι μαλον, οποτε καλα παμε :)

Αν είναι με SB ταχυδρομείο Σολωμοντα, θα αργήσει πολύ αλλά θα έρθει σίγουρα.

Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται!

Μια πλήρης φόρτιση.

Guest Bernadi7

Καλησπέρα, καλά Χριστούγεννα παιδιά.

Τσέκαρα το oukitel k6 από banggood (ακόμα δεν έχουμε καταλήξει :lol: ) σε παραγγελία ενός, έχω την επιλογή Priority, στα 2 μου δίνει μόνο EMS. Λογική λύση είναι να γίνουν 2 ξεχωριστές παραγγελίες με priority? Και μια 2η ερώτηση παρακαλώ: στην επιλογή drop shipping/(Remove Banggood logo from the package.) μας βοηθά σε κάτι/το έχει επιλέξει κάποιος/γνωρίζει κανείς τί κάνει το option αυτό?

Και πάλι, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Πηγαίνεις τελικά προς K6 ε; :)

Με το καλό να το (μάλλον τα) πάρεις - και βεβαίως περιμένουμε εντυπώσεις!

Ναι, αφού το Banggood στα βγάζει έτσι με τη μέθοδο αποστολής, θα έλεγα ασυζητητί 2 ξεχωριστές παραγγελίες, προκειμένου να έχεις το 'Priority' - αλλιώς, φοβάμαι, πας γυρεύοντας για... κακά συναπαντήματα!

(ειδικά η EMS έχω την εντύπωση ότι τους ανοίγει την όρεξη... έξτρα!)

Όχι, το dropshipping δεν έχει να προσφέρει κάτι, είναι περισότερο για την περίπτωση που παίρνεις κάτι π.χ. για μεταπώληση και δε θέλεις να φαίνεται η αρχική του προέλευση (όχι ότι κάνει και κάποια διαφορά προς το χειρότερο, αν τελικά το επιλέξεις, αλλά δε χρειάζεται)

Edited by w2o4ts

Καλησπέρα, καλά Χριστούγεννα παιδιά.

Τσέκαρα το oukitel k6 από banggood (ακόμα δεν έχουμε καταλήξει :lol: ) σε παραγγελία ενός, έχω την επιλογή Priority, στα 2 μου δίνει μόνο EMS. Λογική λύση είναι να γίνουν 2 ξεχωριστές παραγγελίες με priority? Και μια 2η ερώτηση παρακαλώ: στην επιλογή drop shipping/(Remove Banggood logo from the package.) μας βοηθά σε κάτι/το έχει επιλέξει κάποιος/γνωρίζει κανείς τί κάνει το option αυτό?

Και πάλι, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Σου απάντησε ο φίλος, αλλά να προσέξεις με τις δυο παραγγελείες ... πρώτα την μία και όταν δείς ότι έφυγε από εκεί τότε να κάνεις την δεύτερη για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως.

Καλύτερα να πεθάνεις όρθιος παρά να ζήσεις γονατιστός !!!.

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους...σε πόσες μέρες από την παραγγελία αρχίζει να φαίνεται το tracking number που μου έδωσαν από banggood και ποια είναι η καλύτερη εφαρμογή για παρακολούθηση;το 17track?

Thanx

Στάλθηκε από το LG-H815 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

τα μεγαλυτερα ψεματα...εχουν μια δοση αληθειας!!!

Σου απάντησε ο φίλος, αλλά να προσέξεις με τις δυο παραγγελείες ... πρώτα την μία και όταν δείς ότι έφυγε από εκεί τότε να κάνεις την δεύτερη για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως.

Λες να δουν δύο και να πάνε να τις συνδυάσουν; Δεν το είχα σκεφτεί αυτό...

Αν και ειδικά το BG είναι καλό στο να σπάει μόνο του την παραγγελία σου σε μικρότερες (ακόμα και αν είναι από τη ίδια αποθήκη - ποτέ δεν το κατάλαβα αυτό!) και όχι το αντίθετο... :)

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους...σε πόσες μέρες από την παραγγελία αρχίζει να φαίνεται το tracking number που μου έδωσαν από banggood και ποια είναι η καλύτερη εφαρμογή για παρακολούθηση;το 17track?

Thanks

Το 17track είναι μια χαρά, αλλά θα βλέπεις την παραγγελία σου από τη στιγμή που η ενδιάμεση ταχυδρομική εταιρία που την παρέλαβε από τον αποστολέα στην Κίνα θα την παραδώσει στην ευρωπαϊκή (π.χ. PostNL) που θα αναλάβει το τελευταίο σκέλος της μεταφοράς.

Μιας και πρόκειται για το Banggood, δοκίμασε με το tracking number σου στο site της FlytExpress για να δεις άμεσα την πορεία του δέματός σου και εντός Κίνας.

Λες να δουν δύο και να πάνε να τις συνδυάσουν; Δεν το είχα σκεφτεί αυτό...

Αν και ειδικά το BG είναι καλό στο να σπάει μόνο του την παραγγελία σου σε μικρότερες (ακόμα και αν είναι από τη ίδια αποθήκη - ποτέ δεν το κατάλαβα αυτό!) και όχι το αντίθετο... :)

Η δώσε διαφορετική διεύθυνση παράδοσης σε κάθε μια παραγγελία ώστε να είσαι σίγουρος.

Στάλθηκε από το HTC 10 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

:innocent: Όλα είναι σχετικά... :devil:

Χρόνια Πολλά...

Αυτό το NLPONRA. από το Gearbest, ξέρει κανείς τι ταχυδρομείο είναι και πως πάει από χρόνους παράδοσης???

Χρόνια Πολλά...

Αυτό το NLPONRA. από το Gearbest, ξέρει κανείς τι ταχυδρομείο είναι και πως πάει από χρόνους παράδοσης???

NL Post Not Registered Airmail

Το ολλανδικό για μη συστημένα

Χρόνια Πολλά

NL Post Not Registered Airmail

Το ολλανδικό για μη συστημένα

Χρόνια Πολλά

Σε ευχαριστώ ...

Από χρόνους πως πάει?

Με το Βελγικό είχα παραλάβει πολΰ πιο γρήγορα

Χρόνια πολλά με υγεία ,με priority line από banggood 100 δέματα να έχεις στο όνομα σού ,η σε ένα δέμα να έχεις πάνω από ένα προϊόν δεν υπάρχει πρόβλημα , γιατί έχει γίνει εκτελωνισμος σε χώρα Ευρωπαϊκής Ένωσης και φαίνεται να έρχεται από χώρα τής ΕΕ και δεν περνάει τελωνείο εδώ στην Ελλάδα. Εγώ είχα 6 λάμπες xaiomi σε ένα δέμα , όπως σε μια μέρα παρέλαβα 3 δέματα με priority direct mail από banggod.

Απλά ο φίλος παραπάνω έγραψε ότι όταν δοκίμασε να βάλει δύο τηλέφωνα στην ίδια παραγγελία, του αφαίρεσε την επιλογή για Priority Line και του άφησε μόνο EMS(!)

Η επιλογή priority line από banggood έχει περιορισμό μέχρι 2 κιλά ,για αυτό αφαιρέθηκε η επιλογή , μακριά από EMS σίγουρα τελωνείο , απλώς θα κάνει δυο φορές την παραγγελία με priority direct mail.