Jump to content

Οδηγός αποστολής αγορών από Κίνα [ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ]

gerstavros2
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Φίλε για 40ευρω κερδος στα 240 χωρίς εγγύηση με φόβο του τελωνείου και μην σου στείλουν και κάνα με προβλήμα πιστεύω ότι δεν αξίζει καθόλου μα καθόλου θα έπρεπε να έχεις κάνα 100ρι κέρδος για να το πάρεις από κινα

προσωπικά προτιμώ να δώσω 40 ευρώ επιπλέον και να πάρω απ έξω ... μόνο και μόνο γιαυτό που μας έκαναν :mad:

Xperiaλόγος

Optimuλόγος

Motoλόγος

Μηλοφωνολόγος

Ascendολόγος

• Απαντήσεις 43,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τελικά, δεν είχαμε δυσάρεστα:

Αριθμός: RB**********SG

Κατάσταση*πακέτου: Καθ' οδόν

Χώρα Προορισμού: Ελλάδα

2017-08-23 14:44 KENTRO DIALOGIS ATTIKIS, ITEM LOADED

2017-08-23 14:42 KENTRO DIALOGIS ATTIKIS, ITEM UNLOADED

2017-08-23 10:28 K.D.AERODROMIOU (SISTIMENA), ITEM IN CONTA K.D.AERODROMIOU (SISTIMENA)

2017-08-22 16:30 RECEIVE ITEM AT OFFICE OF EXCHANGE

2017-08-19 03:34 SINGAPORE, SEND ITEM ABROAD

Χώρα Προέλευσης: Σιγκαπούρη

2017-08-22 19:30 Arrival at Processing Center (Country code: GR)

2017-08-22 11:55 Arrival at Destination Post (Country: GR)

2017-08-19 03:34 Despatched to overseas (Country code: GR)

======================================

Powered by http://www.17track.net

Μένει να δούμε εάν θα μου ζητήσουν τα 3€.

Πως γινεται με SG post και σε μενα ενω εχει φτασει Ελλαδα 4/8 να ειναι κολλημενο χωρις καμια πληροφορια επιπλεον ?

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Αν ο αριθμός αποστολής αρχίζει απο "R", θεωρείται επιστολικό ταχυδρομείο.

Οι αριθμοί αποστολής των δεμάτων αρχίζουν απο "C".

απο R ξεκιναει και μενα αλλα ειναι κολλημενο

Πως γινεται με SG post και σε μενα ενω εχει φτασει Ελλαδα 4/8 να ειναι κολλημενο χωρις καμια πληροφορια επιπλεον ?

Έχει γραφτεί πάμπολλες φορές...

Τα διάφορα δέματα ταξιδεύουν μέσα σε ταχυδρομικούς σάκους. Αυτοί ξεφορτώνονται στα Σπάτα από εταιρείες handling, οι οποίες και τους μεταφέρουν στην τεράστια αποθήκη των Ελ.Τα. Εκεί, το πότε θα ανοιχτεί ο κάθε σάκος, είναι θέμα συγκυριών.

Έχει γραφτεί πάμπολλες φορές...

Τα διάφορα δέματα ταξιδεύουν μέσα σε ταχυδρομικούς σάκους. Αυτοί ξεφορτώνονται στα Σπάτα από εταιρείες handling, οι οποίες και τους μεταφέρουν στην τεράστια αποθήκη των Ελ.Τα. Εκεί, το πότε θα ανοιχτεί ο κάθε σάκος, είναι θέμα συγκυριών.

Αν ισχύει αυτό, τότε ακόμα κι αν στο τράκινγκ μας έγραψε ότι έφτασε Ελλάδα πριν από καιρό, μπορεί από λάθος να φορτώθηκε / ξεφορτώθηκε αλλού μετά και εκεί να οφείλονται κάποιες καθυστερήσεις.

Banggood παρέλαβα σε 12μερες με Priority Direct mail.Και άλλες τρεις, ειναι μια χαρα απο χρονους.10-13 μερες και ειναι κεντρο διαλογής Αττικης

Χρησιμοποιείς μονο banggood?μπορεις δηλαδη να συγκρινεις με το gearbest αν ειναι γρηγορότερο στην τριγωνική?γιατι βλεπω μεγαλη διαφορα με το banggood.:blink:

Καλημέρα και από μένα,

Κολλημένος κι εγώ από 18/7 στην ίδια κατάσταση. Να ξέρετε ότι πλέον υπάρχουν ιδιωτικές εταιρίες που εκτελωνίζουν για τα ΕΛΤΑ στο αεροδρόμιο, έπιασε πρόσφατα δουλειά μια φίλη σε τέτοια εταιρία, της έδωσα το tracking number μου και δε το βλέπει καν στο σύστημα τους. Όπως μου είπε, δυο πιθανότητες υπάρχουν, να μην έχει καταχωρηθεί ακόμα ή να είναι κάτω των 25€ και να το έχουν περάσει σαν ελεύθερο. Ναι μεν το δέμα που περιμένω εγώ είναι αξίας 130€ αλλά στην απόδειξη οι Κινέζοι γράφουν 23€, προσωπικά πιστεύω ότι δεν έχει καταχωρηθεί ακόμα μιας κι άλλα παιδιά εδώ μέσα έχουν κολλημένα δέματα από 18/7 κι Ολλανδία.

Το θέμα τώρα είναι τι κάνουμε? Περιμένουμε κι άλλο ή αρχίζουμε τις διαδικασίες για refund???

Jul 18, 2017 03:37 pm

The item has arrived in the country of destination PostNL International

(...)

Τα ίδια κι εγώ:

Ολλανδία(PostNL International Mail)Ελλάδα(ELTA)

Τελευταίο γεγονός -- 2017-07-18 15:33 The item has arrived in the country of destination

Χθες άνοιξα τίκετ στο gearbest, όπου μου είπαν τα κλασικά. Θα περιμένω καμιά 10ριά μέρες, να κλείσει δίμηνο και μετά θα ζητήσω refund, αν δεν προχωρήσει ως τότε.

Όταν γράφει ότι έχει φτάσει ελλαδα στα ολλανδικά ταχυδρομεία ισχύει , απλώς εδώ οφείλεται η καθυστέρηση που δεν έχουν ανοίξει τον σάκο που είναι το δέμα σας ,αν πάρετε επιστροφή χρημάτων το δέμα σας θα έρθει,και το δίκαιο είναι είτε το πληρώνετε και πάλι είτε το αφήνετε να επιστρέψει πίσω. Δεν ευθύνεται το κατάστημα αλλά τα. ΕΛΤΑ που τα έχουν κάνει Μπαχαλο . Edited by pagouras7

Χρησιμοποιείς μονο banggood?μπορεις δηλαδη να συγκρινεις με το gearbest αν ειναι γρηγορότερο στην τριγωνική?γιατι βλεπω μεγαλη διαφορα με το banggood.:blink:

Από gearbest δεν έχω πάρει ποτε φίλε μου.Βασικα banggood,Ali,honorbuy.

Το direct εκεί Ιουνιο-Ιουλιο πού όλα ήταν στις 40-50 μέρες,μου κάνε 20-22.

Τώρα έρχονται σφαίρα.

Ή σωστότερα "φίλη μου" :)

Όταν γράφει ότι έχει φτάσει ελλαδα στα ολλανδικά ταχυδρομεία ισχύει , απλώς εδώ οφείλεται η καθυστέρηση που δεν έχουν ανοίξει τον σάκο που είναι το δέμα σας ,αν πάρετε επιστροφή χρημάτων το δέμα σας θα έρθει,και το δίκαιο είναι είτε το πληρώνετε και πάλι είτε το αφήνετε να επιστρέψει πίσω. Δεν ευθύνεται το κατάστημα αλλά τα. ΕΛΤΑ που τα έχουν κάνει Μπαχαλο .

Ναι, εκτός αν από λάθος μεταφορτώθηκε (ή ξεφορτώθηκε) κάπου αλλού από την εταιρία handling, οπότε μπορεί να αργήσει πολύ ή και να μην εμφανιστεί ποτέ. Μπορεί δηλαδή να μη φταίνε απαραίτητα τα ΕΛΤΑ, αφού μεσολαβεί και κάποιος άλλος.

Σε κάθε περίπτωση, αν αποζημιωθώ και εμφανιστεί μετά, θα κρίνω κατά περίπτωση. Αν το θέλω ακόμα το πακέτο, εννοείται ότι θα επικοινωνήσω με το gearbest, για να ξαναπληρώσω. Αλλιώς, θα το αφήσω να γυρίσει πίσω.

Και το δικο μου απο R αρχιζε και μια χαρα μου χρεωσανε το 3 ευρω στα Γιαννιτσα.

Αντε να δουμε

Καλημέρα, έχω βρει μια κάμερα ασφαλείας από aliexpress και μου λέει ο Κινέζος ότι εχει αποθήκη και στην Γερμανία και μπορεί να τη στείλει από εκεί. Το γεγονός ότι έρχεται από Γερμανία με DHL, δε νομίζω να έχει θέμα τελωνείου ε; Αφού έρχεται από ευρωπαϊκή χώρα, άσχετα εάν έρχεται με DHL?

Καλημέρα, έχω βρει μια κάμερα ασφαλείας από aliexpress και μου λέει ο Κινέζος ότι εχει αποθήκη και στην Γερμανία και μπορεί να τη στείλει από εκεί. Το γεγονός ότι έρχεται από Γερμανία με DHL, δε νομίζω να έχει θέμα τελωνείου ε; Αφού έρχεται από ευρωπαϊκή χώρα, άσχετα εάν έρχεται με DHL?

Από τη στιγμή που έρχεται από χώρα της ΕΕ, δεν τίθεται οποιοδήποτε θέμα με τελωνείο.

Επίσης, μπορείς να διευκρινίσεις με τον Κινέζο αν πρόκειται για DHL Courier (που είναι αυτό που έχουμε στο μυαλό μας συνήθως), ή DHL Post που είναι η 'απλή' ταχυδρομική υπηρεσία. Όχι ότι κάνει οποιαδήποτε διαφορά σε τελωνείο, αφού μιλάμε για ΕΕ - μόνο σε κόστος και βεβαίως και σε χρόνους παράδοσης.

Εξαρτάται το προϊόν, το κόστος κυμαίνεται από 1.5$-25$ περίπου.

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk

στο geek δεν νομίζω να υπάρχει κάτι με 2€.

Όλα εχουν 15 και πάνω.

για Κάτι γυαλιά xiaomi ζητάει 17€

στο geek δεν νομίζω να υπάρχει κάτι με 2€.

Όλα εχουν 15 και πάνω.

για Κάτι γυαλιά xiaomi ζητάει 17€

Για το geek, gearbest δεν γνωρίζω, αναφερόμουν στο Banggood.

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk

The day is my enemy, the night my friend

Και το δικο μου απο R αρχιζε και μια χαρα μου χρεωσανε το 3 ευρω στα Γιαννιτσα.

Αντε να δουμε

Εγώ πάντως, την επόμενη φορά που θα πάω να παραλάβω, θα έχω μαζί μου μια εκτύπωση του νέου τιμοκαταλόγου των ΕΛΤΑ. Είμαι περίεργος να ακούσω τις δικαιολογίες τους.

Μια χαρά χρόνοι από την china αυτή τη περίοδο

24/8/2017, 12:38:55 Κ.Α.Τ. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ)

17/8/2017, 15:41:00 ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

14/8/2017, 16:10:00 ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΑΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Από gearbest δεν έχω πάρει ποτε φίλε μου.Βασικα banggood,Ali,honorbuy.

Το direct εκεί Ιουνιο-Ιουλιο πού όλα ήταν στις 40-50 μέρες,μου κάνε 20-22.

Τώρα έρχονται σφαίρα.

Ή σωστότερα "φίλη μου" :)

ενταξει τελη σεπτεμβρη θα υπολογιζω εγω κ ευχομαι να ειναι κομπλε!

σωστα..φιλη :D επιτελους και λιγη θηλυκη ορμονη εδω μεσα

Μια χαρά χρόνοι από την china αυτή τη περίοδο

24/8/2017, 12:38:55 Κ.Α.Τ. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ)

17/8/2017, 15:41:00 ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

14/8/2017, 16:10:00 ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΑΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

31/7/2017, 09:00:00 ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΑΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Μάλλον ήσουν αρκετά τυχερός...

Υπάρχει περίπτωση να χρεώσουν το 3€ σε πακέτο με πραγματική αξία 9€? Υποχρεούμαστε να το πληρώσουμε, ή σύμφωνα με τον καινούργιο κατάλογο των ΕΛΤΑ δεν επιτρέπεται να χρεωθεί εξ'αρχής?

μ αυτο τι γινεται;

2017-07-27 00:00:00Pre-Check to GREECE

2017-07-28 10:37:10Posting over the counter

2017-07-29 16:52:05Dispatch to GREECE

2017-08-01 16:31:53Transit out from HKG

2017-08-02 10:29:13Dispatch out from transit airport

2017-08-04 15:07:00Arrived at ATHENS airport on 8 4 2017 3:07:00 PM

υπαρχει περιπτωση να παραλαβω; ή χλωμο;

Έχουν μπει δέματα από τις αρχές του μήνα, αλλά οι συνάδελφοί μου στα ΕΛΤΑ, δεν δείχνουν ιδιαίτερο ζήλο. Περιμένω ένα δέμα για ένα φίλο και έκτοτε καμία κίνηση . Και ενώ δέματα με αργότερη ημερομηνία έχουν ήδη περάσει στο επόμενο στάδιο. Ίσως κάποτε ξεκολλήσουν και τα δικά μας, το πότε ...άγνωστο. λέω τα ίδια που έχουν ειπωθεί, αλλά η κατάσταση πρέπει να σταματήσει.

Αυτό λέω κι εγώ απο τότε που βγήκε ο τιμοκατάλογος αλλα κάποιοι υπάλληλοι στα ΕΛΤΑ έχουν διαφορετική άποψη...

Υπάρχει περίπτωση να χρεώσουν το 3€ σε πακέτο με πραγματική αξία 9€? Υποχρεούμαστε να το πληρώσουμε, ή σύμφωνα με τον καινούργιο κατάλογο των ΕΛΤΑ δεν επιτρέπεται να χρεωθεί εξ'αρχής?

Σε πακέτο αξίας €1,50 μου χρέωσαν τα €3 πριν λίγους μήνες.

Αν σου τα ζητήσουν, ζήτα κι εσύ εξηγήσεις απο τον προϊστάμενο του ταχυδρομείου.

Αυτό λέω κι εγώ απο τότε που βγήκε ο τιμοκατάλογος αλλα κάποιοι υπάλληλοι στα ΕΛΤΑ έχουν διαφορετική άποψη...

Σε πακέτο αξίας €1,50 μου χρέωσαν τα €3 πριν λίγους μήνες.

Αν σου τα ζητήσουν, ζήτα κι εσύ εξηγήσεις απο τον προϊστάμενο του ταχυδρομείου.

Υπάρχει λύση. Να στείλετε κι εσείς ερώτημα στα Ελ.Τα. μέσω e-mail και να εκτυπώσετε τόσο το mail σας όσο και την απάντηση. Κι αν έχετε θέμα, να τους δείξετε την απάντηση.

Πιστεύω, πάντως, ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα στρώσει το θέμα και θα είναι καλύτερα ενημερωμένοι και οι υπάλληλοι.

Ξαναλέω όμως: τα 3€ εισπράττονται κανονικότατα σε τελωνειακώς ελεύθερα που ήρθαν ως δέματα ή με EMS.

Υ.Γ.: Άλλο επιστολικό που παρέλαβα επίσης σήμερα, ως απλό όμως αυτό, δεν είχε το προβλεπόμενο πράσινο αυτοκόλλητο αλλά κάποιος είχε γράψει με κόκκινο μαρκαδόρο τον αριθμό 32. Δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει ή υποδεικνυει κάτι για την όλη διαδικασία.

Υ.Γ.: Εάν διαβάσετε την καινούρια νομοθεσία, αναφέρει ότι η διαδικασία που πλέον ισχύει μέσω των Ελ.Τα. είναι προσωρινή. Βάζω στοίχημα ότι προσεχώς η διαδικασία εκτελωνισμού θα γίνεται απευθείας από εμάς και μέσω σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής.

Edited by nikkal

Υπάρχει λύση. Να στείλετε κι εσείς ερώτημα στα Ελ.Τα. μέσω e-mail και να εκτυπώσετε τόσο το mail σας όσο και την απάντηση. Κι αν έχετε θέμα, να τους δείξετε την απάντηση.

Πιστεύω, πάντως, ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα στρώσει το θέμα και θα είναι καλύτερα ενημερωμένοι και οι υπάλληλοι.

Ξαναλέω όμως: τα 3€ εισπράττονται κανονικότατα σε τελωνειακώς ελεύθερα που ήρθαν ως δέματα ή με EMS.

Υ.Γ.: Άλλο επιστολικό που παρέλαβα επίσης σήμερα, ως απλό όμως αυτό, δεν είχε το προβλεπόμενο πράσινο αυτοκόλλητο αλλά κάποιος είχε γράψει με κόκκινο μαρκαδόρο τον αριθμό 32. Δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει ή υποδεικνυει κάτι για την όλη διαδικασία.

Υ.Γ.: Εάν διαβάσετε την καινούρια νομοθεσία, αναφέρει ότι η διαδικασία που πλέον ισχύει μέσω των Ελ.Τα. είναι προσωρινή. Βάζω στοίχημα ότι προσεχώς η διαδικασία εκτελωνισμού θα γίνεται απευθείας από εμάς και μέσω σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής.

Να ρωτήσουμε αν θα πρέπει να χρεώνονται τα πακέτα μικρότερης αξίας των 22€ με το 3€? Επίσης θα μπορούσες να εξηγήσεις αυτό "Ξαναλέω όμως: τα 3€ εισπράττονται κανονικότατα σε τελωνειακώς ελεύθερα που ήρθαν ως δέματα ή με EMS." Εννοείς ότι όποια μπαίνουν τελωνείο, αλλά δεν φαίνεται στο ΤΝ παίρνουν το 3€?