Jump to content

Οδηγός αποστολής αγορών από Κίνα [ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ]

gerstavros2
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Κανένα απο τα γνωστά στάδια δεν γράφτηκε απο ΕΛΤΑ όπως ότι έφτασε στη χώρα κτλ.

Δεν ανησυχώ, μαθημένα τα βούνα απ τα χιόνια των ΕΛΤΑ :p Εχώ παραλάβει παλιότερα χωρίς να αναγνωρίζουν το tracking τα ΕΛΤΑ και τα έγραψαν όλα μαζί 3-4 ημέρες μετά την παραλαβή.

• Απαντήσεις 44χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

:mad:

28-11-2016 09:26 The item is on transport to the country of destination GREECE

27-11-2016 13:46 The item is at the PostNL sorting center

23-11-2016 09:55 The item is pre-advised

lol. Απλά lol.

Τα δύο δέματα που έχουν απομείνει έδειχναν να είναι στον ίδιο σάκο. Το ένα απ τα δύο τώρα στο site της PostNL λέει "The item has been processed in the country of destination" ενώ το άλλο έχει μείνει στο arrived. Απ τα ΕΛΤΑ δε λέει τίποτα. Αυτό μπορεί να σημαίνει πράγματα. Ή το σύστημα των ΕΛΤΑ έχει θέματα ή δεν υπάρχει σωστός συγχρονισμός μεταξύ κάποιου εσωτερικού συστήματος των ΕΛΤΑ με το site (που το λογικό είναι να υπάρχει αφού αν δεν έχεις internet πρέπει να μπορείς να δουλέψεις) ή μετά τα τελευταία πεσίματα του site έβαλαν cache για να μην το υπερφορτώνουν ή η PostNL μας δουλεύει.

ΕΔΙΤ: Η PostNL σίγουρα στο σύστημα της έχει cache, νομίζω 4-6 ώρες, δε θυμάμαι ακριβώς.

Edited by staaronis3

Το σύστημα των ΕΛΤΑ πρέπει να χει κάποιο θέμα δεν εξηγείται.

3 δέματα όπως είπα και χθες με SG που τα δείχνει σήμερα να έφτασαν Ελλάδα και στα ΕΛΤΑ δεν τα αναγνωρίζει καν.

Νομίζω είναι σύνηθες, εμένα έχει εμφανιστεί απο Παρασκευή στα ξένα τράκερς,αλλα ακόμη τίποτα στον ελτά λογικά απο αύριο που τελειώνουν οι αργίες κλπ θα πάνε όλα πολυ πιο γρήγορα.

Το δεύτερο δέμα από 11/11 το έβαλαν τελωνείο το ακριβό κινητό το πέρασαν και το φθηνό tv dox πάει τελωνείο Edited by impreza_sti
Ασκούμε κριτική σε ιδέες και όχι σε ανθρώπους

Το δεύτερο δέμα από 11/11 το έβαλαν τελωνείο το ακριβό κινητό το πέρασαν και το φθηνό tv dox πάει τελωνείο

Τυχερός είσαι που σταμάτησε το φτηνότερο από τα δύο.

Edited by impreza_sti

Νομίζω είναι σύνηθες, εμένα έχει εμφανιστεί απο Παρασκευή στα ξένα τράκερς,αλλα ακόμη τίποτα στον ελτά λογικά απο αύριο που τελειώνουν οι αργίες κλπ θα πάνε όλα πολυ πιο γρήγορα.

Σύνηθες είναι όπως είπα, λογικό δεν είναι.

Edited by adversus

Για να δουμε... 17 ημερες τελωνειο and counting....

Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Για να δουμε... 17 ημερες τελωνειο and counting....

το ιδιο.. αντε να δουμε δλδ.. αυριο θα παρω τηλ να τους @@@

Συνηθές είναι όπως είπα, λογικό δεν είναι.

Δεν νομίζω να θεωρεί κανείς λογικό ενα δέμα που κάνει 3 μέρες να φτάσει απο κινα να κάνει 2 εβδομαδες να πάει απο το αεροδρόμειο σε μια γειτονια της αθηνας.

:X

το ιδιο.. αντε να δουμε δλδ.. αυριο θα παρω τηλ να τους @@@

Και εγώ το ίδιο, από 22/12 τελωνείο, εντάξει τώρα, δεν παίζονται, θέλεις τελωνείο κύριε, οκ, αλλά όχι ρε φίλε 20 μέρες για να εκτελωνιστει ένα δέμα , απαράδεκτοι....Και εγώ θα πάρω τηλ αύριο , βέβαια δεν θα του πω το tracking number, για εύνοητους λόγους...

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Και εγώ το ίδιο, από 22/12 τελωνείο, εντάξει τώρα, δεν παίζονται, θέλεις τελωνείο κύριε, οκ, αλλά όχι ρε φίλε 20 μέρες για να εκτελωνιστει ένα δέμα , απαράδεκτοι....Και εγώ θα πάρω τηλ αύριο , βέβαια δεν θα του πω το tracking number, για εύνοητους λόγους...

Που βρισκουμε το τηλεφωνο να τους πω καλη χρονια;

Που βρισκουμε το τηλεφωνο να τους πω καλη χρονια;

Έχω δύο τηλέφωνα, πρώτο: τελωνείο αερολιμένα Σπάτα: 2103542122 και τελωνείο αζητητα: 2103542130, εκεί θα πάρω τηλέφωνο και θα με καθοδηγήσουν....Ε ποιά...

Έχω δύο τηλέφωνα, πρώτο: τελωνείο αερολιμένα Σπάτα: 2103542122 και τελωνείο αζητητα: 2103542130, εκεί θα πάρω τηλέφωνο και θα με καθοδηγήσουν....Ε ποιά...

Thanks!

καντε καμια ενημερωση και σε μας που ειμαστε στην ιδια ημερομηνια και περιμενουμε από 22-12 για κάποια κίνηση του δέματος..

Καλησπερα παιδια!πιστευω να ειστε ολοι καλα!εχω ενα τρακινκ ναμπερ: 994434552837 με logistics company:

SF eParcel!εχει παραγγειλει καποιος με αυτη την εταιρια καποια στιγμη?συστημενο ερχεται στα ελτα?ευχαριστω!

εμενα σημερα με δικαιωσε με refund το paypal σχετικα με το dispute- escalate που ειχα κανει για το dx και τα τρια μηνυματα που του εστειλα και δεν μπορουσε να βρει τι συμβαινει και γιατι τετοια καθυστερηση που μου ειχε στειλει μια θηκη και ηταν κολλημενη απο 23/11 Asendia Hong Kong, The consignment has left the origin border point...εφοσον δεν απαντησε το dx σε ερωτηματα που του εκανε το paypal κερδισα την υποθεση...εν τω μεταξυ φανηκε στο αεροδρομιο οτι ηρθε ελλαδα η θηκη προχθες,,,αλλα και να ερθει στο ταχυδρομειο δεν θα την παραλαβω εφοσον πηρα τα χρηματα μου πισω...εξαλου την παραγγειλα την ιδια απο ebay και ευρωπαικη αποθηκη και λογικα αυτην την βδομαδα θα την εχω.

..

..

Edited by olympiakos

Δεν νομίζω να θεωρεί κανείς λογικό ενα δέμα που κάνει 3 μέρες να φτάσει απο κινα να κάνει 2 εβδομαδες να πάει απο το αεροδρόμειο σε μια γειτονια της αθηνας.

:X

Αν σκεφτείς ότι αν στείλεις δέμα από Ελλάδα στην Κίνα κάνει 2-3 μέρες να φτάσει Κίνα και μετα περιφέρεται εντός Κίνας περίπου δέκα μερες μέχρι να φτάσει στο εκεί τοπικό ταχυδρομείο, τότε ναι, εγώ το θεωρώ λογικό.

Sent from my TbooK 16 Pro using Tapatalk

The day is my enemy, the night my friend

Αν σκεφτείς ότι αν στείλεις δέμα από Ελλάδα στην Κίνα κάνει 2-3 μέρες να φτάσει Κίνα και μετα περιφέρεται εντός Κίνας περίπου δέκα μερες μέχρι να φτάσει στο εκεί τοπικό ταχυδρομείο, τότε ναι, εγώ το θεωρώ λογικό.

Είσαι λάθος γιατί συγκρίνεις μια χώρα έκτασης 9.597.000 km² με μια χώρα 131.957 km² ( ο χρόνος είναι ο ίδιος οι αποστάσεις πολύ μεγαλύτερες, εδώ θέλουν 2 ημέρες τουλάχιστον να το στείλουν από κ.δ ελ. βενιζέλου στο κ.δ αττικής )αλλά το μη λογικό που εννοούσα εγώ ήταν ότι δεν γίνεται σε όλα τα site του κόσμου το δέμα σου να χει φτάσει στην Ελλάδα με όλα τα προηγούμενα tracking info κανονικά και το site των ΕΛΤΑ να μην το αναγνωρίζει καν. Eίναι ξεκάθαρο κόλλημα του site των ΕΛΤΑ αλλά αν ρωτήσεις θα σου πουν ότι λένε μπαρούφες οι ξένοι.

Όπως είπα, είχα παραλάβει παλιότερα με τα ΕΛΤΑ να δείχνουν πληροφορίες 3 ημέρες μετά.

Είσαι λάθος γιατί συγκρίνεις μια χώρα έκτασης 9.597.000 km² με μια χώρα 131.957 km² ( ο χρόνος είναι ο ίδιος οι αποστάσεις πολύ μεγαλύτερες, εδώ θέλουν 2 ημέρες τουλάχιστον να το στείλουν από κ.δ ελ. βενιζέλου στο κ.δ αττικής )αλλά το μη λογικό που εννοούσα εγώ ήταν ότι δεν γίνεται σε όλα τα site του κόσμου το δέμα σου να χει φτάσει στην Ελλάδα με όλα τα προηγούμενα tracking info κανονικά και το site των ΕΛΤΑ να μην το αναγνωρίζει καν. Eίναι ξεκάθαρο κόλλημα του site των ΕΛΤΑ αλλά αν ρωτήσεις θα σου πουν ότι λένε μπαρούφες οι ξένοι.

Όπως είπα, είχα παραλάβει παλιότερα με τα ΕΛΤΑ να δείχνουν πληροφορίες 3 ημέρες μετά.

Εντάξει, δεν είναι σωστή η σύγκριση, αλλά στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες 10-15 μέρες είναι ο μέσος όρος παραλαβής δέματος από κινα. Και εδώ σε φυσιολογικές περιόδους 2 εβδομαδες ήταν ο μεσος όρος τον τελευταίο χρονο, χωρίς όμως αυτός να είναι ο κανόνας. Μην κοιτάς τώρα αυτή την περίοδο που έχει κολλήσει το συμπαν.

Νομίζω ότι για τα tracking info που δινουν οι εταιρίες και κυρίως η SG post ότι το δεμα έχει φτάσει Ελλάδα έχει γίνει κουβέντα και παλαιότερα εδώ η οποία είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι πλασματικές. Δεν θα έλεγα όμως ότι ισχύει το ίδιο για nl post, όπου συνήθως όταν αναφέρει ότι έφτασε, αν όχι την ίδια, μετά από λίγες ημέρες φαίνεται και στα ΕΛΤΑ.

Edited by zananiro

Εντάξει, δεν είναι σωστή η σύγκριση, αλλά στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες 10-15 μέρες είναι ο μέσος όρος παραλαβής δέματος από κινα. Και εδώ σε φυσιολογικές περιόδους 2 εβδομαδες ήταν ο μεσος όρος τον τελευταίο χρονο, χωρίς όμως αυτός να είναι ο κανόνας. Μην κοιτάς τώρα αυτή την περίοδο που έχει κολλήσει το συμπαν.

Νομίζω ότι για τα tracking info που δινουν οι εταιρίες και κυρίως η SG post ότι το δεμα έχει φτάσει Ελλάδα έχει γίνει κουβέντα και παλαιότερα εδώ η οποία είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι πλασματικές. Δεν θα έλεγα όμως ότι ισχύει το ίδιο για nl post, όπου συνήθως όταν αναφέρει ότι έφτασε, αν όχι την ίδια, μετά από λίγες ημέρες φαίνεται και στα ΕΛΤΑ.

Συμφωνώ σε αυτό, έτσι κι αλλιώς και 2 εβδομάδες γρήγορα είναι δεν έχω παράπονο με αυτά που χω δει και ζήσει.

Δεν μιλάω όμως για το κλασικό που τα ΕΛΤΑ το δείχνουν να ταξιδέυει ενώ η SG ότι έχει φτάσει, μιλάω για παραλαβή πακέτου ( το χα στα χέρια μου ) με το tracking να λέει ότι το πακέτο βρίσκεται ακόμα στην Σιγκαπούρη :D

Έτσι και τώρα η SG μου βγάζει όλες τις πληροφορίες ( ενημέρωση, παραλαβή απ'το κούριερ , αποστολή για Ελλάδα, άφιξη στην Ελλάδα ), ενώ τα ΕΛΤΑ μου λένε ότι δεν το αναγνωρίζουν καν.

Π.χ RB143338907SG

Σίγουρα κάτι πάει στραβά και πάλι.

Συμφωνώ σε αυτό, έτσι κι αλλιώς και 2 εβδομάδες γρήγορα είναι δεν έχω παράπονο με αυτά που χω δει και ζήσει.

Δεν μιλάω όμως για το κλασικό που τα ΕΛΤΑ το δείχνουν να ταξιδέυει ενώ η SG ότι έχει φτάσει, μιλάω για παραλαβή πακέτου ( το χα στα χέρια μου ) με το tracking να λέει ότι το πακέτο βρίσκεται ακόμα στην Σιγκαπούρη :D

Έτσι και τώρα η SG μου βγάζει όλες τις πληροφορίες ( ενημέρωση, παραλαβή απ'το κούριερ , αποστολή για Ελλάδα, άφιξη στην Ελλάδα ), ενώ τα ΕΛΤΑ μου λένε ότι δεν το αναγνωρίζουν καν.

Π.χ RB143338907SG

Σίγουρα κάτι πάει στραβά και πάλι.

Τώρα είδα τι εννοούσες. Ε Ναι, τότε κάτι δεν πάει καλά! :eek:

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk

Τίποτα δεν πάει στραβά..Γιατί να πιστέψω τι λέει η nl και τι η sg αυτοι έχουν να διαχειριστούν δέματα για όλη την Ευρώπη και όχι για την μικρή Ελλάδα Όπως λες...Έχει γίνει άπειρες φορές σκηνικό με την nl και δύο φορές έχουν ανοίξει και έκλεψαν αποθήκες της sg μια εδώ και μια Κίνα και λέγανε ότι τα δέματα είναι Ελλάδα και όλοι λέγανε για τα ελτα.και μετα απο 50 μέρες παραδεχτηκε τι έγινε..τι σημασία έχει που είναι πολλαπλάσια η Κίνα,βολτα θα κάνει το πακέτο όλη την χώρα;συνήθως όλα τα μαγαζιά έχουν σημεία ελέγχου ποιότητας για επιστροφές στις πόλεις με τα μεγαλύτερα αεροδρόμια

Στάλθηκε από το IRON Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Edited by dimgeo

Φιλικά Γιώργος

Καλημερα και Καλη χρονια σε ολους!! Παρηγγειλα απο aliexpress ενα xiaomi mi5 απο το Hong Kong Goldaway στις 27/12 και πιθανοτατα σημερα αυριο θα βρισκεται στα χερια μου!! Ηταν η πρωτη μου αγορα και με βαση αυτα που διαβαζα εδω μεσα μαλλον ειχα την τυχη του πρωταρη! :Ρ Ουτε τελωνειο ουτε τιποτα τζιτζι!

2017-01-09 05:46:00 ITEM UNLOADED

2017-01-09 04:51:00 ITEM LOADED

2017-01-05 15:54:00 ITEM IN CONTA KENTRO DIALOGIS ATTIKIS

2017-01-05 13:54:00 ITEM ARR KENTRO DIALOGIS ATTIKIS

2017-01-05 11:51:00 ITEM ARR KENTRO DIALOGIS ATTIKIS

2017-01-03 13:35:00 ITEM IN CONTA K.D.AERODROMIOU (SISTIMENA)

2017-01-03 13:01:00 【8】Arrival at Processing Center (Country code: GR)

2017-01-03 13:01:00 Received at Processing Facility

2017-01-03 13:01:00 Arrival at Processing Center (Country code: GR)

2017-01-03 11:01:00 RECEIVE ITEM AT OFFICE OF EXCHANGE

2017-01-01 09:32:00 Arrival at Destination (Exchange Office)

2017-01-01 09:32:00 Arrival at Destination Post (Country: GR)

2016-12-29 16:29:49 【8】Despatched to overseas (Country code: GR)

2016-12-29 16:29:00 【GRATH】Transit to Air Transit Centre

2016-12-29 16:29:00 SEND ITEM ABROAD

2016-12-28 19:00:00 【HONGKONG】Hand over to airline

2016-12-28 18:13:53 Received by line-haul successful

2016-12-28 13:18:00 Notification of shipment confirmation

China

Original Country 2016-12-28 13:13:53 Outbound in sorting center

2016-12-28 12:43:53 Inbound in sorting center

2016-12-28 11:37:45 Accepted by carrier

2016-12-27 09:42:01 Waiting for pick up

Τίποτα δεν πάει στραβά..Γιατί να πιστέψω τι λέει η nl και τι η sg αυτοι έχουν να διαχειριστούν δέματα για όλη την Ευρώπη και όχι για την μικρή Ελλάδα Όπως λες...Έχει γίνει άπειρες φορές σκηνικό με την nl και δύο φορές έχουν ανοίξει και έκλεψαν αποθήκες της sg μια εδώ και μια Κίνα και λέγανε ότι τα δέματα είναι Ελλάδα και όλοι λέγανε για τα ελτα.και μετα απο 50 μέρες παραδεχτηκε τι έγινε..τι σημασία έχει που είναι πολλαπλάσια η Κίνα,βολτα θα κάνει το πακέτο όλη την χώρα;συνήθως όλα τα μαγαζιά έχουν σημεία ελέγχου ποιότητας για επιστροφές στις πόλεις με τα μεγαλύτερα αεροδρόμια

Στάλθηκε από το IRON Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δίκιο έχεις σε αυτά που γράφεις, προσωπικά εγώ μόνο το tracking των ελτα λαμβάνω υπόψιν σοβαρά.

Νόμιζα ότι ο φίλος έλεγε ότι παρέλαβε το δέμα και το tracking των ελτα δεν έγραφε τίποτα....

Θα αποφεύγω να γράφω μηνύματα αργά το βράδυ ή νωρίς το πρωί...άλλα διαβάζω και άλλα καταλαβαίνω... :cool: :)

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk