Jump to content

Nova 4G

paulchro
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το καλό είναι ότι έρχεται...Και μεις στα Τρίκαλα έχουμε ένα χρόνο και κάτι ψιλά με 4G (όχι τρελά πράγματα) και θυμάμαι πολύ καλά τι τραβούσαμε.Οταν έπιανε το 3G 5mbps Down τις πολύ πρωινές ώρες δεν ήθελα να το ξαναγυρίσω σε 2G από την συγκίνηση.Υπομονή λίγο ακόμα..!

Θυμάμαι, πρώτα η Καρδίτσα αναβαθμιστηκε και μετά τα Τρίκαλα.

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

Το pattern αναβάθμισης της wind στην επαρχία όπου το πέτυχα είναι άνοιγμα 2g (E), μετά 3g (Η+), μετά 4g (LTE).

Το 4g ξεκινάει συνήθως με 800αρα για να έχει την μέγιστη δυνατή γεωγραφική κάλυψη εκτός πόλεων αλλά αντίστοιχα εντός πόλεων τη μεγαλύτερη δυνατή διεισδυτικότητα σε εσωτερικό χώρο. Μετά σε δεύτερο χρόνο αναβαθμίζουν σταδιακά όπου χεριάζετε με 2600αρες ή 1800αρες και στα κέντρα των πόλεων παίζει και 4G+.

Το άνοιγμα κλείσιμο θα σας σπάσει τα μπαλάκια αλλά είστε τα τελειώματα για την περιοχή σας οπότε υπομονή.

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

Το pattern αναβάθμισης της wind στην επαρχία όπου το πέτυχα είναι άνοιγμα 2g (E), μετά 3g (Η+), μετά 4g (LTE).

Το 4g ξεκινάει συνήθως με 800αρα για να έχει την μέγιστη δυνατή γεωγραφική κάλυψη εκτός πόλεων αλλά αντίστοιχα εντός πόλεων τη μεγαλύτερη δυνατή διεισδυτικότητα σε εσωτερικό χώρο. Μετά σε δεύτερο χρόνο αναβαθμίζουν σταδιακά όπου χεριάζετε με 2600αρες ή 1800αρες και στα κέντρα των πόλεων παίζει και 4G+.

Το άνοιγμα κλείσιμο θα σας σπάσει τα μπαλάκια αλλά είστε τα τελειώματα για την περιοχή σας οπότε υπομονή.

+1 Το ίδιο έχω παρατηρήσει κι εγώ. ;)

Eδώ και 2-3 ημέρες σε τυχαίες ώρες παρατηρώ ότι εδώ Κοζάνη είτε στην κεντρική κεραία,είτε στην άλλη που είναι εκτος πόλης, να χάνεται για μερικά λεπτά το Η+ και γυρίζει σε Ε. Αν περιμένεις λίγη ώρα ή αν το κάνεις χειροκίνητα πιάνει πάλι Η+. Κάνω και αναζήτηση για 4g αλλά προς το παρόν τίποτε.

Δοκιμές? Θα δείξει...

Eδώ και 2-3 ημέρες σε τυχαίες ώρες παρατηρώ ότι εδώ Κοζάνη είτε στην κεντρική κεραία,είτε στην άλλη που είναι εκτος πόλης, να χάνεται για μερικά λεπτά το Η+ και γυρίζει σε Ε. Αν περιμένεις λίγη ώρα ή αν το κάνεις χειροκίνητα πιάνει πάλι Η+. Κάνω και αναζήτηση για 4g αλλά προς το παρόν τίποτε.

Δοκιμές? Θα δείξει...

Ναι δοκιμές και μπορεί να γίνονται και randomly οπότε δεν υπάρχει το ίδιο μοτίβο επανάληψης στις δοκιμές. Μην ξεχνάς ότι εσείς είσαστε και στην χειρότερη φάση γιατί δεν είχε και 3G αναβαθμισμένο εκεί οπότε είναι ποιο πολύπλοκη η όλη κατάσταση.

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

Πτολεμαΐδα ο πολιτισμός μας χτύπησε την πόρτα...Η+bd72555b41365b6a70fd5289826ad46d.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ποιες κεραίες έβαλαν?

Απ' όσα έχω καταλάβει ως τώρα: Η WIND πρόσφατα, αφαίρεσε μια 800αρα έξω από την Σπάρτη (που κάλυπτε και τα γύρω χωριά) και μια 1800 μέσα στη Σπάρτη. Τις είχε εδώ και 3 χρόνια, από τότε που αναβαθμίστηκε το δίκτυο από το σάπιο H και το GPRS! Η 1800 μάλιστα έπιανε και 40 Mbps.

Πλέον η μοναδική κεραία 4G είναι μια 800αρα, πιστεύω συνεγκατάσταση με τη Vodafone, γιατί έχουν το ίδιο CID (διαφορετικό LAC) και το ίδιο σήμα. Το τεστ που βλέπετε, είναι από αυτή την κεραία. Χάλια κάλυψη μέσα στη Σπάρτη και τα γύρω χωριά... Κυρίως εξωτερικά πιάνει.

Τα έκαναν χάλια, για να κάνουν οικονομία... Σε εσωτερικούς χώρους στη Σπάρτη, πλέον το H+ δεσπόζει. Τα ίδια χάλια είχε από πριν και η συνεργάτιδα και η WIND την ακολούθησε, μόνο που η συνεργάτιδα έχει μια 800αρα κεραία παραπάνω... :down:

Screenshot-20181109-101455-Speedtest.png

Δε νομίζω να αφαιρούν σταθμούς. Κάποιο λάθος κάνεις. Εκτός αν ο ιδιοκτήτης δεν ανανέωσε τη σύμβαση μαζί τους.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δε νομίζω να αφαιρούν σταθμούς. Κάποιο λάθος κάνεις. Εκτός αν ο ιδιοκτήτης δεν ανανέωσε τη σύμβαση μαζί τους.

Μα πως εξαφανίστηκαν 2 κεραίες τις τελευταίες εβδομάδες;

Μα πως εξαφανίστηκαν 2 κεραίες τις τελευταίες εβδομάδες;

Φυσική παρουσία έχυν οι σταθμοί βάσης που αναφέρεις; Αν ναι, πιθανότατα να είναι και βλάβη.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Φυσική παρουσία έχυν οι σταθμοί βάσης που αναφέρεις; Αν ναι, πιθανότατα να είναι και βλάβη.

Να τους φωνάξουμε να παρουσιαστούν το συντομότερο με τους κηδεμόνες τους....

Χωρίς πλάκα τώρα, λέει πως δεν βλέπει 2 κεραίες που έπιανε παλιότερα. Απαιτείται από το χρήστη να ξέρει που βρίσκεται ο κάθε σταθμός και να πηγαίνει να ελέγχει αν υπάρχει;

Να τους φωνάξουμε να παρουσιαστούν το συντομότερο με τους κηδεμόνες τους....

Χωρίς πλάκα τώρα, λέει πως δεν βλέπει 2 κεραίες που έπιανε παλιότερα. Απαιτείται από το χρήστη να ξέρει που βρίσκεται ο κάθε σταθμός και να πηγαίνει να ελέγχει αν υπάρχει;

όταν λες κάτι πρέπει να το στηρίζεις. Έτσι έχω μάθει να λειτουργώ. Αλλιώς δε λες τίποτα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το να βγήκαν off οι σταθμοί, λόγω αναβάθμισης δηλαδή, δεν περνάει από κανενός το μυαλό;;:wacko:

Επειδή αυτές τις μέρες είχα φύγει να ενημερώσω ότι η Νάουσα πλέον έχει παντού Η+ και 4G 800αρα μέχρι και την τελευταία κεραία άλλαξαν επιτέλους...

Παντού και πλέον 100% κάλυψη σε Ημαθία και Πέλλα...

Το ίδιο και στην συνεργάτιδα...

Όταν έρθει κανα Β7 η κάποιο άλλο νέο εδώ θα είμαι μάλλον τα λέμε σύντομα...

Σήμερα εμφανίστηκε ξανά η 1800! Πιθανόν αυτές τις μέρες να ήταν Off, όπως λέει ο kotsianis7. Μπορεί να ήταν και βλάβη που διορθώθηκε, δεν ξέρω. Την Τετάρτη απόγευμα γύρισα Σπάρτη και δεν την έβλεπα... Τώρα η συσκευή μου συνεχίζει να επιλέγει αυτή, αντί για την νέα 800αρα.

Πάντως, δε βλέπω να άλλαξε κάτι. Το σήμα ίδιο, οι ταχύτητες ίδιες για μεσημέρι (20-30 Mbps).

Η παλιά 800αρα που σας έλεγα (CID 15628), έχει "εξαφανιστεί" από πριν το Καλοκαίρι...

Screenshot-20181110-123514-LTE-Discovery.png

Screenshot-20181110-123655-Speedtest.png

Edited by MitsosDaBest13

Το να βγήκαν off οι σταθμοί, λόγω αναβάθμισης δηλαδή, δεν περνάει από κανενός το μυαλό;;:wacko:

Εδώ πέρα λέμε ότι μπορεί να ξήλωσαν σταθμούς λόγω οικονομίας :lol:

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα να καλείται τμήμα εξυπηρέτησης πελατών. Αυτοί ξέρουν καλύτερα από τις δικές μας και δικές σας υποθέσεις.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Και αυτό παίζει. Για να γίνει collocation. Όλες το κάνουν αυτό, για μείωση του κόστους. Αλλά δεν πέρασε από κανενός το μυαλό:p:lol:

Επειδή αυτές τις μέρες είχα φύγει να ενημερώσω ότι η Νάουσα πλέον έχει παντού Η+ και 4G 800αρα μέχρι και την τελευταία κεραία άλλαξαν επιτέλους...

Παντού και πλέον 100% κάλυψη σε Ημαθία και Πέλλα...

Το ίδιο και στην συνεργάτιδα...

Όταν έρθει κανα Β7 η κάποιο άλλο νέο εδώ θα είμαι μάλλον τα λέμε σύντομα...

Επομένως πρέπει να ενημερωθούν και οι χάρτες κάλυψης.

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

θαυμάστε 4g στην περιοχή κορυδαλλού κοντά στις φυλακές χροοοονια τώρα! μας έχουν πρήξει με τις οπτικές και δεν βλέπουν τα χάλια μαύρα μέσα στην Αθήνα! γελοίοι!

https://mega.nz/#!PJoWnC7Y!_qP4_48D3Og37P18bsn5SBpJ1LSbIBs5Tm4tEIwe8Lk

θαυμάστε 4g στην περιοχή κορυδαλλού κοντά στις φυλακές χροοοονια τώρα! μας έχουν πρήξει με τις οπτικές και δεν βλέπουν τα χάλια μαύρα μέσα στην Αθήνα! γελοίοι!

Αν βλέπω σωστά, κατεβάζεις χοντρικά 0,15 MB το δευτερόλεπτο x 8, δηλαδή 1,2 Mbps. Πράγματι τραγικό για 4G...

Υ.Γ. Τώρα θα σου πουν ότι φταίει το Xiaomi. :p

Αν βλέπω σωστά, κατεβάζεις χοντρικά 0,15 MB το δευτερόλεπτο x 8, δηλαδή 1,2 Mbps. Πράγματι τραγικό για 4G...

Υ.Γ. Τώρα θα σου πουν ότι φταίει το Xiaomi. :p

πάντα έτσι ήταν ο κορυδαλλός. ειδικά κοντά στις φυλακές! δεν με πείραζε πριν πέντε χρόνια αλλά όχι να μας βομβαρδίζει διαφημίσεις για fiber και να μου δίνει τέτοιες ταχύτητες! και μιλάω σαν φανατικός πελάτης της εταιρίας από το 1993 τελεστετ κλπ! αλλά τα στραβά στραβά!

Ο Κορυδαλλός ήταν έτσι πάντα, διότι δεν είχε μείνει κεραία για κεραία πριν κάποια χρόνια. Πασίγνωστο.

Τώρα που απλοποιήθηκαν οι διαδικασίες, είναι πιθανό να δείτε κάλυψη της προκοπής.

Προσωπικά δεν δέχομαι σαν εργαλείο μέτρησης ταχύτητας, ένα update εφαρμογής μέσα από το Google Play...

Για πολλούς και διάφορους λόγους.

Υπάρχει το Speedtest της Ookla, που και πάλι, από server σε server τα αποτελέσματα είναι διαφορετικά.

Δοκίμασε να "κλειδώσεις" το κινητό σου σε H+ μόνο, μπας και δεις (πολύ πιθανόν) πολύ καλύτερες ταχύτητες.

Ξέρεις ο Έλληνας, θέλει το μοδάτο, το καινούργιο, (βλέπε 4G) με αποτέλεσμα να πηγαίνουν όλοι σαν τα πρόβατα εκεί και να γονατίζει, ενώ το Η+ να έχει λιγότερο κόσμο και να λειτουργεί καλύτερα τις περισσότερες φορές...

Μην μπερδεύεσαι! Το "πρήξιμο" για τις οπτικές ίνες, αφορά μόνο την σταθερή και όχι την κινητή (4G) για την οποία έχεις και το θέμα με την ταχύτητα.

Και ιδού μία "οπτική" της Wind, έτσι για εγκυκλοπαιδικούς σκοπούς:

vdsl.jpg

Edited by memoriesradio

"Φοβέρα θέλατε κουφάλες..." - Στάθης Ψάλτης

Στην Πτολεμαΐδα ενώ την περασμένη Τετάρτη είχαν δώσει Η+ και την Παρασκευή και 4G δοκιμαστικά...από τότε σιγή ιχθύος και πελώριο Ε!

Τρίκαλα Θεσσαλίας,πεζοδρόμος Ασκληπιού στις καφετέριες.

https://ibb.co/nJTKLL

• The title was changed to Nova 4G