Jump to content

Nova 4G

paulchro
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μάλλον όχι Πανθεσσαλικό, γιατί στην Λαρίσσης είχα καλύτερες ταχύτητες.

Επίσης σημερα στην παραλία έπιασα ωραίες ταχύτητες.

Οι κεραίες που καλύπτουν παραλία είναι δύο (βασικές). Η μια είναι κοντά στην Λαρίσης (φαίνεται από Βερτζινη, έχει όνομα η περιοχή αλλά ποτέ δε το θυμάμαι) και η άλλη είναι ο Σωρός. Στο Σωρό δεν έχει μπει LTE σύμφωνα με το χάρτη. Αν έχει μπει πρέπει να κάνει πάρτυ όλο το Πήλιο.

Πολυ καλές ταχύτητες. Αλλά πάνω από όλα λατρεύω το τηλέφωνο σου :)

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Λίγο είναι για 4G+... Πόσο σήμα είχες, θυμάσαι; Πάντως, μέχρι τώρα μόνο 100 έχουμε δει ότι πάει η WIND... :down:

Λίγο είναι για 4G+... Πόσο σήμα είχες, θυμάσαι; Πάντως, μέχρι τώρα μόνο 100 έχουμε δει ότι πάει η WIND... :down:

4 μπαρες πρεπει να ειχα.Μια χαρα ειναι παντως για μενα.70 και 40 κανεις τα παντα. :D:D

4 μπαρες πρεπει να ειχα.Μια χαρα ειναι παντως για μενα.70 και 40 κανεις τα παντα. :D:D

Όντως, σαν ταχύτητα τα 70 Mbps είναι εξαιρετικά. Αλλά όταν βλέπεις σε διπλανό θέμα, η "πράσινη" να χτυπάει 300 Mbps με 4G+ (πατήστε τη μικρή φωτό), τότε κάτι δεν πάει καλά με τη WIND... Εκτός κι αν το φτιάξει αργότερα. :rolleyes:

Όντως, σαν ταχύτητα τα 70 Mbps είναι εξαιρετικά. Αλλά όταν βλέπεις σε διπλανό θέμα, η "πράσινη" να χτυπάει 300 Mbps με 4G+ (πατήστε τη μικρή φωτό), τότε κάτι δεν πάει καλά με τη WIND... Εκτός κι αν το φτιάξει αργότερα. :rolleyes:

Δηλαδή ο κανόνας είναι ότι το 4G+ της ΚΟΣΜΟΤΕ φθάνει 300; Μήπως τα παραλέμε; Εδώ που είμαι 200 φθάνω με TDD 2600 Band 38 - 50MHz.

Και είμαι και δίπλα στην κεραία (100μ οπτική επαφή).

Αυτό που βλέπω συνήθως με 4G+ 90-120Mbps. Μπορεί να έχω μούφα συσκευή ή το δίκτυο να είναι μάπα. Αλλά αυτό βλέπω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αυτά είναι τα λίγα Της πράσινης..τα μεσαία είναι 240 και τα καλά 300+

.φοβερή ταχύτητα για wind και 4+

Στάλθηκε από το IRON Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φιλικά Γιώργος

Κατι δε πάει καλά σε αυτα που λέτε. Έχετε συσκευές με triple carrier aggregation; snap 820?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι υποστηριζουν τοσο πολυ τη Wind. Η πραγματικοτητα ειναι προφανης ειναι τελευταια και με πολυ μεγαλη διαφορα στο mobile internet. Προσωπικα εχω Wind και ειμαι 11 χρονια με συμβολαιο σε αυτην την εταιρια και καθομαι μονο κ μονο λογω επιδοτησεων που δινει. Ειμαι αντικειμενικος και οτι βλεπω λεω. Εχω δει την πρασινη να χτυπαει 240 με 4G+ στα Χανια . Η wind μονο μεχρι 100 με 4G+ και αυτο στο αεροδρομιο Ελ. Βενιζελος. Οποτε να μην κοροιδευομαστε ρε παιδια ειναι φορουμ για αποριες και ενημερωση οχι για λαθος πληροφοριες και ψεματα. Συγνωμη αλλα δεν αντεχω αλλο να βλεπω τετοια υποστηριξη για την Wind ενω δεν της αξιζει. Αυτο!

Λοιπον,νομίζω η 800αρα κανει τελικως θαύματα.Σημερα πηρα το Iphone 5s και στο ισόγειο ειχα με 2/5 γραμμες 4G.Παλαιοτερα επιανα Edge.Στο ισογειο και ασανσερ,δεν ειδα διαφορά αλλα είναι πολύ καλά πλέον για εμένα.Απο Σίνδο σε ολο το περιφεριακο έως την αερογεφυρα σταθερο 4G.Καπου στην εξοδο για Συκιες εως για του Αγιου Παυλου,το έχανε αλλα όταν το γυρνούσα το έβλεπε.Είμαι ικανοποιημένος.Σε λίγη ώρα θα ποσταρω και ενα Speedtest μεσα στο σπίτι. Edit:

http://www.speedtest.net/my-result/i/1714655975

Edited by Nikolas14

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι υποστηριζουν τοσο πολυ τη Wind. Η πραγματικοτητα ειναι προφανης ειναι τελευταια και με πολυ μεγαλη διαφορα στο mobile internet. Προσωπικα εχω Wind και ειμαι 11 χρονια με συμβολαιο σε αυτην την εταιρια και καθομαι μονο κ μονο λογω επιδοτησεων που δινει. Ειμαι αντικειμενικος και οτι βλεπω λεω. Εχω δει την πρασινη να χτυπαει 240 με 4G+ στα Χανια . Η wind μονο μεχρι 100 με 4G+ και αυτο στο αεροδρομιο Ελ. Βενιζελος. Οποτε να μην κοροιδευομαστε ρε παιδια ειναι φορουμ για αποριες και ενημερωση οχι για λαθος πληροφοριες και ψεματα. Συγνωμη αλλα δεν αντεχω αλλο να βλεπω τετοια υποστηριξη για την Wind ενω δεν της αξιζει. Αυτο!

Έχω πει καιρό τώρα πως το να υποστηρίζεις μια εταιρεία λες και έχεις συμφέρον από αυτήν είναι χαζό. Από εκεί και πέρα το πρόβλημα είναι πως βλέπουμε 100 αντί για 240; Είναι προφανές πως ούτε η μία πετυχαίνει στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας 240 ούτε η άλλη φτάνει εύκολα παντού τα 100. Συγκεκριμένα για τη Wind έχω ξαναπεί ότι δεν μιλάω ξανά(δεν ασκώ κριτική) απλά και μόνο επειδή το 4G δίκτυό της είναι υπό κατασκευή. Όταν τελειώσει για τα καλά, εαν είναι (πολύ) χειρότερο από τα υπόλοιπα, τότε θα την κατακρίνω. Από εκεί και πέρα θέματα τύπου 100 vs 240, είναι ανούσιες κόντρες. Η (πραγματική) ουσία είναι αν κάνεις τη δουλειά σου άνετα. Επειδή αυτή τη στιγμή τυχαίνει να χρησιμοποιώ για internet και τα 3 δίκτυα σχεδόν ταυτόχρονα, τουλάχιστον στο σημείο που είμαι εγώ τέλειο δίκτυο 4G δεν υπάρχει. Καλώς ή κακώς τα δίκτυα έχουν κάποιες διαφορές που έχουν να κάνουν με τον τρόπο που έχουν υλοποιηθεί (π.χ. 800άρα μπάντα ή διαφορετική) που τους προσδίδουν διαφορετικά χαρακτηριστικά σε διαφορετικές τοποθεσίες ή ακόμη και σε διαφορετικά σημεία του ίδιου σπιτιού. Με τον έναν έχω καλύτερη ταχύτητα π.χ. αλλά μόνο σε συγκεκριμένο σημείο. Πιο μέσα τα πάει χάλια και ο άλλος πάει αρκετά καλύτερα. κλπ κλπ.

Απλά πιστεύω πως πρέπει να απαλλαχτούμε από αυτήν την λογική της κόντρας, και να συζητήσουμε πιο ουσιαστικά για την κάλυψη ή τα προβλήματα που παρατηρούμε.

Έχω πει καιρό τώρα πως το να υποστηρίζεις μια εταιρεία λες και έχεις συμφέρον από αυτήν είναι χαζό. Από εκεί και πέρα το πρόβλημα είναι πως βλέπουμε 100 αντί για 240; Είναι προφανές πως ούτε η μία πετυχαίνει στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας 240 ούτε η άλλη φτάνει εύκολα παντού τα 100. Συγκεκριμένα για τη Wind έχω ξαναπεί ότι δεν μιλάω ξανά(δεν ασκώ κριτική) απλά και μόνο επειδή το 4G δίκτυό της είναι υπό κατασκευή. Όταν τελειώσει για τα καλά, εαν είναι (πολύ) χειρότερο από τα υπόλοιπα, τότε θα την κατακρίνω. Από εκεί και πέρα θέματα τύπου 100 vs 240, είναι ανούσιες κόντρες. Η (πραγματική) ουσία είναι αν κάνεις τη δουλειά σου άνετα. Επειδή αυτή τη στιγμή τυχαίνει να χρησιμοποιώ για internet και τα 3 δίκτυα σχεδόν ταυτόχρονα, τουλάχιστον στο σημείο που είμαι εγώ τέλειο δίκτυο 4G δεν υπάρχει. Καλώς ή κακώς τα δίκτυα έχουν κάποιες διαφορές που έχουν να κάνουν με τον τρόπο που έχουν υλοποιηθεί (π.χ. 800άρα μπάντα ή διαφορετική) που τους προσδίδουν διαφορετικά χαρακτηριστικά σε διαφορετικές τοποθεσίες ή ακόμη και σε διαφορετικά σημεία του ίδιου σπιτιού. Με τον έναν έχω καλύτερη ταχύτητα π.χ. αλλά μόνο σε συγκεκριμένο σημείο. Πιο μέσα τα πάει χάλια και ο άλλος πάει αρκετά καλύτερα. κλπ κλπ.

Απλά πιστεύω πως πρέπει να απαλλαχτούμε από αυτήν την λογική της κόντρας, και να συζητήσουμε πιο ουσιαστικά για την κάλυψη ή τα προβλήματα που παρατηρούμε.

Συμφωνω απολυτα μαζι σου. Απλα για να ξεκαθαρισω τη θεση μου νευριασα με την υπερασπιση της Wind απο μερικα ατομα εδω μεσα και γι αυτο αναφερθηκα σε ταχυτητες. Καλως ή κακως ειμαστε σε αυτην την εταιρια και μεσω του φορουμ χρειαζομαστε σωστη ενημερωση και οχι παραπληροφορηση. Η Wind εχει δρομο πολυ μπροστα της.

Μια ερώτηση έκανα. Απλά μου φαίνεται περίεργο να παρουσιάζουμε peak ταχυτήτων σε κέντρα πόλεων σαν τον κανόνα για το 4g κάποιων εταιρειών. Δηλαδή αν πάω στο σπίτι μου στο Πήλιο που μέχρι πέρσι είχα -110dBm LTE 1800 απο την εταιρεία που σπάει τους νόμους της φυσικής θα χτυπήσει 200Mbps? Όχι. Γιατί η ένταση του σήματος δε το επιτρέπει.

Οι ταχύτητες που αναφέρετε είναι για QAM-256 or QAM-128 που θέλουν να είσαι ΔΙΠΛΑ στην κεραία. Όταν λέω δίπλα το εννοώ. Επομένως δεν είναι ο κανόνας.

Δεν υποστηριζω καμία εταιρεία. Τη λογική υποστηρίζω. Μισώ τις υπερβολές και τις γενικεύσεις.

Btw guys, εγω δε περιμενω να δω απο τις εταιρείες στην Ελλάδα κάλυψη και ταχύτητες. Για εμένα οι ενδείξεις 240 mbps σε ενα speed test δε λένε τίποτα. Αν δώσει πακέτα δεδομένων όπως κάνουν οι εταιρείες εδώ που όλοι έχουμε κλειστό το Wi-Fi στα κινητά μας, τότε θα δούμε επιδόσεις. Σε ενα άδειο δίκτυο οι μεγάλες ταχύτητες είναι κάτι...αναμενόμενο! :)

Edited by mixtri

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μια ερώτηση έκανα. Απλά μου φαίνεται περίεργο να παρουσιάζουμε peak ταχυτήτων σε κέντρα πόλεων σαν τον κανόνα για το 4g κάποιων εταιρειών. Δηλαδή αν πάω στο σπίτι μου στο Πήλιο που μέχρι πέρσι είχα -110dBm LTE 1800 απο την εταιρεία που σπάει τους νόμους της φυσικής θα χτυπήσει 200Mbps? Όχι. Γιατί η ένταση του σήματος δε το επιτρέπει.

Οι ταχύτητες που αναφέρετε είναι για QAM-256 or QAM-128 που θέλουν να είσαι ΔΙΠΛΑ στην κεραία. Όταν λέω δίπλα το εννοώ. Επομένως δεν είναι ο κανόνας.

Δεν υποστηριζω καμία εταιρεία. Τη λογική υποστηρίζω. Μισώ τις υπερβολές και τις γενικεύσεις.

Btw guys, εγω δε περιμενω να δω απο τις εταιρείες στην Ελλάδα κάλυψη και ταχύτητες. Για εμένα οι ενδείξεις 240 mbps σε ενα speed test δε λένε τίποτα. Αν δώσει πακέτα δεδομένων όπως κάνουν οι εταιρείες εδώ που όλοι έχουμε κλειστό το Wi-Fi στα κινητά μας, τότε θα δούμε επιδόσεις. Σε ενα άδειο δίκτυο οι μεγάλες ταχύτητες είναι κάτι...αναμενόμενο! :)

Η ταχυτητα οντως παιζεται απο την αποσταση.Αμα είσαι κατω απο την κεραια πιανεις το μεγιστο.Και οντως δεν θα υπαρξει απο καμια καλυψη παντου,σε ολη τη χωρα.Οσο για ταχυτητες,αμα υπαρχουν 50-150Mbps Μεσο Ορο στην επικρατεια θα είναι καλα.Για τα πακετα δεδομενων εννοειται αυτο που λες.1GB το ελαχιστο κι ολας.

http://www.speedtest.net/my-result/i/1715028980 Διαφορα 10Mbps απο την 1η μετρηση.Την εκανα στο μπαλκονι.Μπραβο στη Wind.

--- Από Ομάδα Διαχείρισης ---

Θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις τα συνεχόμενα μηνύματα. Χρησιμοποίησε τη Τροποποίηση Μηνύματος όταν θέλεις να προσθέσεις κάτι στο μήνυμα σου ή τη Πολλαπλή Παράθεση όταν θέλεις να απαντήσεις ταυτόχρονα σε περισσότερα του ενός μηνύματα.

Edited by impreza_sti

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Δε το πιστεύω. Ο Νικόλας πήρε 4G συσκευή. :lol: Επιτέλους! Αυτό είναι νέο, μάλιστα. (Μη μου θυμώνεις Νικόλα, απλά τόσο καιρό με τις μετρήσεις σου στην 3η γενιά έκανα υπομονή, και έλεγα...καλά δε θα πάρει συσκευή με LTE...:lol:)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δε το πιστεύω. Ο Νικόλας πήρε 4G συσκευή. :lol: Επιτέλους! Αυτό είναι νέο, μάλιστα. (Μη μου θυμώνεις Νικόλα, απλά τόσο καιρό με τις μετρήσεις σου στην 3η γενιά έκανα υπομονή, και έλεγα...καλά δε θα πάρει συσκευή με LTE...:lol:)

Το κινητο εχει και 800(iphone 5s) οποτε θα δω καλα το 4G.

Στο χωριό μου στην Ημαθία και στα γύρω χωριά (Δήμος ειρηνούπολη) όχι ίντερνετ αλλά σήμα για τηλέφωνο παλεύεις... Η Cosmote εδώ από την άλλη πιάνει 4G.....
Vw CC 1.8TSI K04.. :D

Στο χωριό μου στην Ημαθία και στα γύρω χωριά (Δήμος ειρηνούπολη) όχι ίντερνετ αλλά σήμα για τηλέφωνο παλεύεις... Η Cosmote εδώ από την άλλη πιάνει 4G.....

Αν ήξερε η Wind ότι το μισό myphone.gr κατάγεται από Ημαθία από εκεί θα άρχιζε την επέκταση κάλυψης. :lol:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δημος Αλεξανδρειας τα ιδια...3G/4G καθολου εκτος απο Αλεξανδρεια.

Κανένας από Άμφισσα; Γαλαξίδι; Δελφούς; Ιτέα; Λιδωρίκι; Να μας ενημερώσει για 4G στην περιοχή. Ping @lefkaditis.

Πρέπει να τελειώνει σιγά σιγά η αναβάθμιση στο Ν.Φωκίδος. Φεύγουν τα συνεργεία και αναβαθμίζουν άλλες περιοχές.

Edited by mixtri

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πριν ένα μήνα που ήμουν στην περιοχή είχε πολύ καλή κάλυψη 3g για 4g δεν γνωρίζω γιατί το τότε κινητό μου δεν υποστήριζε 4g
AI BE ΣΕ ΛΕΩ!!!

Πριν ένα μήνα που ήμουν στην περιοχή είχε πολύ καλή κάλυψη 3g για 4g δεν γνωρίζω γιατί το τότε κινητό μου δεν υποστήριζε 4g

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση! Θα προσπαθήσω να περάσω από αυτές τις περιοχές όταν πάω προς Ζάκυνθο (δηλαδή να μη πάω από Πάτρα αλλά από εκεί, καρόδρομος βέβαια... :lol: )

Πρέπει να έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά γενικά στο νομό, έτσι έμαθα. Απλά μου κάνει εντύπωση που κανένας δε γράφει για τις αναβαθμισμένες περιοχές. Τι στο καλό, δεν έχει συνδρομητές η Wind πλέον; :blink:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μιχάλη καθόλου άδειο δίκτυο...Μπορεί να έχει και πιο μεγαλη κίνηση...Δεν ξέρεις τι γίνεται με της selfies, ο κακός χαμός ;) ;) ;)

Φιλικά Γιώργος

Μιχάλη καθόλου άδειο δίκτυο...Μπορεί να έχει και πιο μεγαλη κίνηση...Δεν ξέρεις τι γίνεται με της selfies, ο κακός χαμός ;) ;) ;)

Mακάρι να είναι έτσι τα πράγματα. Θα είμαι περήφανος που ένα Ελληνικό Δίκτυο βάζει κάτω όλα τα Ευρωπαϊκά. :) Η κίνηση είναι λίγο δύσκολο να εκτιμηθεί από την πλευρά μας. Υπάρχουν διάφοροι τύποι κίνηση (στατική κίνηση, peaks etc). Όταν η στατιτική κίνηση αυξηθεί, τότε μιλάμε για τρελή πτώση στην επίδοση του δικτύου. Αλλά σου είπα, ΜΑΚΑΡΙ να είναι ο γενικός κανόνας. Θα είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό!

[sIGPIC][/sIGPIC]

• The title was changed to Nova 4G