Jump to content

4G LTE

georgemv
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 14,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

• mixtri

1494

• georgemv

736

• cmvr

1014

• georgebad

1099

Και εγώ έτσι νόμιζα, αλλά με κατάλληλη συσκευή πλέον το κέντρο της Αθήνας γέμισε τέτοια σημεία, και του Πειραια. Σε εξωτερικο χώρο πλέον σπάνια βλέπω κάτω από 100 σ την Αθήνα.

Το 4g+ της κοσμοτε είναι εκτεταμένο στο λεκανοπέδιο.

στέφανε το mate 8 είναι μια χαρά συσκευή νομίζω... :)

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

στέφανε το mate 8 είναι μια χαρά συσκευή νομίζω... :)

Αν το πήρες απευθείας από κοσμοτέ Οκ γιατί είναι τσεκαρισμένο, για οτιδήποτε άλλο δεν μου λέει κάτι οσο γνωστή ή ακριβή είναι μια συσκευή.

Φίλε μου οι cat. 6 ταχύτητες βρίσκονται πολύ εύκολα πλέον στη Αθήνα με την cosmote, σε πολλές περιοχές και προάστια, και όχι στο σύνταγμα ή κάτω από την Ακρόπολη.

Αν διαφωνείς σου στέλνω 7-8διευθυνσεις από μη-γλαμουρατες περιοχές σε Αγία βαρβαρα, Λιόσια, Νικαια, Αιγαλεω και Ασπρόπυργο να πας αν θέλεις να τσεκάρεις τα 300αρια.

Edited by stefanos1999

Αν διαφωνείς σου στέλνω 7-8διευθυνσεις από μη-γλαμουρατες περιοχές σε Αγία βαρβαρα, Λιόσια, Νικαια, Αιγαλεω και Ασπρόπυργο να πας αν θέλεις να τσεκάρεις τα 300αρια.

Γιατί δεν είναι γλαμουρατες αυτες οι περιοχες ; :mad:

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

Γιατί δεν είναι γλαμουρατες αυτες οι περιοχες ; :mad:

Εκει μένω, αλλά δεν τις λες και τουριστικά θέρετρα, σημεία φιλέτα για τα δίκτυα. Πλην αιγαλεω που έχει 4g+και η voda, καμία - πλην cosmote- δεν έχει Aggregation σε αυτές τις περιοχές.

Edited by stefanos1999

Πλην αιγαλεω που έχει 4g+και η voda, καμία - πλην cosmote- δεν έχει Aggregation.

Συμφωνώ ...

Εκει μένω, αλλά δεν τις λες και τουριστικά θέρετρα, σημεία φιλέτα για τα δίκτυα. Πλην αιγαλεω που έχει 4g+και η voda, καμία - πλην cosmote- δεν έχει Aggregation σε αυτές τις περιοχές.

Εδώ υπάρχουν περιοχές, ακόμα και στην Αθήνα, που οι άλλες με φουλ σήμα δε μπορούν να πιάσουν ούτε 5 Mbps (με 4G!) και μας μιλάς για aggregation; :lol: Η Cosmote είναι πολύ μπροστά, ειδικά στην Αθήνα δεν υπάρχει σύγκριση...

Εδώ υπάρχουν περιοχές, ακόμα και στην Αθήνα, που οι άλλες με φουλ σήμα δε μπορούν να πιάσουν ούτε 5 Mbps (με 4G!) και μας μιλάς για aggregation; :lol: Η Cosmote είναι πολύ μπροστά, ειδικά στην Αθήνα δεν υπάρχει σύγκριση...

Ασχετο, και το Η+ της cosmote στην Αθήνα πλέον φυσαει, αδειάζει μαλλον όσο ενεργοποιούνται περισσότερες 4g συσκευες.

Συχνά σε Η+ πλέον τα 28-30mbps και 5-6mbps σε up., όσο κάποιοι "αλλοι"έχουν για 4g.

Edited by stefanos1999

Πες τα,Θεσσαλονικη παιζει καλυτερα απο τις αλλες 2 με τις λιγοτερες τρυπες.Εγω στο σπιτι παιζω στα 40Mbps σε 4G και 20 σε H+.Αμα βγω εξω και πιασω οπτικη επαφη με τη κεραια διπλα χαλαρα τερματιζει το modem του 5s.Ανετα ομως πιανει και παραπανω.Ημαθια απο Κλειδι εως Βεροια στην εγνατια πανω εχει 4G αλλα και στα χωρια.Οταν αλλες δεν εχουν 4G εκτος απο τη Βεροια και εχουν μεινει δεκα χρονια πισω.Η Cosmote ειναι ετη φωτος μπροστα και εκτος αθηνων.Στη Βορεια Ελλαδα εχει τη μεγαλυτερη καλυψη 3G/4G.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Καλημερα. Να ρωτησω και κατι τεχνικο πανω στο 4g. Οι κεραιες που εκπεμπουν 4g εκπεμπουν και 3g,2g η ειναι μονο για 4g. Ρωταω γτ εχω ενα ολιγον παλαιο 3g κινητο και το σημα ειναι καπως χαλια οπου κινουμαι το ιδιο και οι ταχυτητες και ελεγα αν αναβαθμησω σε καινουργιο 4g κινητο μηπως δω καλυτερο σημα και ταχυτητες.

Καλημερα. Να ρωτησω και κατι τεχνικο πανω στο 4g. Οι κεραιες που εκπεμπουν 4g εκπεμπουν και 3g,2g η ειναι μονο για 4g. Ρωταω γτ εχω ενα ολιγον παλαιο 3g κινητο και το σημα ειναι καπως χαλια οπου κινουμαι το ιδιο και οι ταχυτητες και ελεγα αν αναβαθμησω σε καινουργιο 4g κινητο μηπως δω καλυτερο σημα και ταχυτητες.

Εξαρτάται από τον κάθε ιστό, αλλά η πλειονότητα εντός των αστικών κέντρων έχουν τριπλά arrays 2G/3G/4G. Φυσικά και με νέα συσκευή θα δεις πολλαπλάσιες ταχύτητες σε 4G. Απλώς πάρε κάτι "ευρωπαϊκό" (εννοώ από επίσημη εισαγωγή στην Ευρώπη και όχι από κινεζομαγαζο) για να εχεις πλήρη υποστήριξη συχνοτήτων 4G.

Αν έχεις αμφιβολίες σχετικά με το τηλέφωνο που θες να αγοράσεις, πες μας ποιο είναι. Βασικό να υποστηρίζει όλες τις διαθέσιμες μπάντες (3/7/8/20/1/38) ή έστω ένα απαραίτητο υποσύνολο 3/7/20.

Καλό θα ήταν να κάνει και aggregation για καλύτερη εμπειρία χρήσης.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αν έχεις αμφιβολίες σχετικά με το τηλέφωνο που θες να αγοράσεις, πες μας ποιο είναι. Βασικό να υποστηρίζει όλες τις διαθέσιμες μπάντες (3/7/8/20/1/38) ή έστω ένα απαραίτητο υποσύνολο 3/7/20.

Καλό θα ήταν να κάνει και aggregation για καλύτερη εμπειρία χρήσης.

Ευχαριστω για την βοηθεια σας. Σκεφτομαι να παρω το doogee x5 max pro. Τωρα εχω το homtom ht7 και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος. Ο λογος της αναβαθμησης ειναι το 4g και απο σημα και απο ταχυτητες. Τι λετε θα ειμαι καλυμενος με της μπαντες. Απο οτι ειδα εχει στο 4g την 800,900,1800,2100,2600.

Ερώτηση..στην περιοχη μου μηχανήματα σκάβουν και περνάν οπτικές ακόμη και στις γειτονιές και σε κάθε γειτονιά μπαίνουν νέα κουτιά του ote ..

Αυτό είναι το vdsl ? Η έχει να κάνει με κάτι άλλο? Είχε περάσει παλιά και η voda νομίζω αλλά μόνο στην εθνική όχι μέσα στο χωριό.ο οτε βάζει σε κάθε δρόμο σχεδόν

Στάλθηκε από το X9006 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φιλικά Γιώργος

Ευχαριστω για την βοηθεια σας. Σκεφτομαι να παρω το doogee x5 max pro. Τωρα εχω το homtom ht7 και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος. Ο λογος της αναβαθμησης ειναι το 4g και απο σημα και απο ταχυτητες. Τι λετε θα ειμαι καλυμενος με της μπαντες. Απο οτι ειδα εχει στο 4g την 800,900,1800,2100,2600.

Από συχνότητες οκ, αλλά αμφιβάλλω αν θα έχει carrier aggregation.

Γιατί δεν δίνεις τουλάχιστον μερικά ευρώ παραπάνω να πάρεις αυτό, με carrier aggregation, snapdragon soc και 2 χρόνια εγγύηση;

http://www.kotsovolos.gr/site/mobile-phones-gps/mobile-phones/smartphones/171914-xiaomi-redmi-4a-16gb-dual-sim-grey

Edited by protsimer

Δεν νομίζω να έχει carrier aggregation το συγκεκριμένο Xiaomi.

To X6 modem που φοράει ο snap425 εχει δυνατότητα CA.

Αν δεν το έχει ενεργο για καποιον λόγο η Xiaomi, δεν το γνωρίζω.

https://www.qualcomm.com/products/snapdragon/processors/425

Έχεις δίκιο. Eίδα cat.4 και περίμενα ότι δεν θα κάνει ca.

Λέει υποστηρίζει 2x10ΜΗz. Kάνει διαφορά αυτό, συγκριτικά με κάποιο που δεν το υποστηρίζει, αλλά ενδέχεται στην περιοχή να έχει δίκτυο που είναι 20MHz π.χ.;

Έχεις δίκιο. Eίδα cat.4 και περίμενα ότι δεν θα κάνει ca.

Λέει υποστηρίζει 2x10ΜΗz. Kάνει διαφορά αυτό, συγκριτικά με κάποιο που δεν το υποστηρίζει, αλλά ενδέχεται στην περιοχή να έχει δίκτυο που είναι 20MHz π.χ.;

Δεν εχει θέμα. Δεν είναι απαραίτητο να δεσμεύσει όλο το φάσμα των 20mhz. Θα κάνει CA σε 10mhz όπως υποστηρίζει το μόντεμ.

Aν έχω κατανοήσει σωστά πώς λειτουργει το CA, τα 20mhz είναι το μέγιστο bandwidth (σε συγκεκριμένο πρότυπο). Δεν σημαίνει πως η συσκευή υποχρεούται να δεσμεύσει όλο το bandwidth. Αν κάνω λάθος, ας με διορθώσει κάποιος πιο αρμόδιος. :)

http://www.3gpp.org/technologies/keywords-acronyms/101-carrier-aggregation-explained

Edited by protsimer

Ε, οκ, με την ίδια λογική και με τα 2χ10 δεν είναι απαραίτητο να δεσμεύσουν ολόκληρο το φάσμα από κάθε carrier κλπ.

Γενικά μιλώντας, και με συσκευή που δεν υποστηρίζει ca, με Cosmote δεν έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα.

Ακόμα και αν βρεθείς σε πολύ δύσκολες συνθήκες, όπως έγραψα προ 3 ημερών σε δοκιμή που έκανα στο παρόν θέμα.

Από συχνότητες οκ, αλλά αμφιβάλλω αν θα έχει carrier aggregation.

Γιατί δεν δίνεις τουλάχιστον μερικά ευρώ παραπάνω να πάρεις αυτό, με carrier aggregation, snapdragon soc και 2 χρόνια εγγύηση;

http://www.kotsovolos.gr/site/mobile-phones-gps/mobile-phones/smartphones/171914-xiaomi-redmi-4a-16gb-dual-sim-grey

Επειδη εχω βρει σε ελληνικο καταστημα το doogee x5 max pro στα 90€ να μην μπλεκω με κινεζους εγγυησεις και τελωνεια λεω να παρω αυτο γτ το αλλο που προτεινης ειναι στα 40€ παραπανω. Θελω κατι οικονομικο 4g με μπαταριαρα. Βεβαια δεν ξερω τι ειναι το carrier aggregation και αν μου χρειαζεται και σε τι.

Επειδη εχω βρει σε ελληνικο καταστημα το doogee x5 max pro στα 90€ να μην μπλεκω με κινεζους εγγυησεις και τελωνεια λεω να παρω αυτο γτ το αλλο που προτεινης ειναι στα 40€ παραπανω. Θελω κατι οικονομικο 4g με μπαταριαρα. Βεβαια δεν ξερω τι ειναι το carrier aggregation και αν μου χρειαζεται και σε τι.

Κι εγώ Xiaomi θα σου πρότεινα. Πιστεύω ότι αξίζει τη διαφορά, αρκεί να σιγουρευτείς ότι έχουν την 800 MHz (B20) συχνότητα. Πάρε το από την Ελλάδα.

2 τεστ στο ίδιο σημείο, με το ίδιο σήμα και το ίδιο cell. Πως γίνεται μέσα σε 1 λεπτό, να έχουν τόση διαφορά; Μήπως στην πρώτη περίπτωση δούλεψε με 20 MHz και στη δεύτερη με 10; :blink: :blink: Συχνότητα 2600.

Απέναντι από το σπίτι μου έκανα τα τεστ, στο δρόμο. Μετά από σχεδόν 100 τεστς την τελευταία εβδομάδα, αυτή ήταν η μόνη φορά που ξεπέρασε τα 63! Μήπως να το δηλώσω βλάβη; Γιατί ούτε η άλλη συσκευή έβλεπε παραπάνω από 60. :blink:

http://www.speedtest.net/android/2758072407.png

http://www.speedtest.net/android/2758073532.png