galanakop Δημ. February 1, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 1, 2013 Από χθες φοράω την v2.7 end wannam... Έχω την εντύπωση ότι είναι ότι καλύτερο έχω δει σε 4.1.2 Την έχω μείνει τον στοκ κερνελ και πάει πολύ καλά... Σε 1-2 μέρες θα βάλω τον perseus να δω αν υπάρχουν διάφορες... Παράθεση Note 20 plus Snap/Ιphone 13 Pro Max/Ipad Pro 12.9 /Samsung Tab s6 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
argyk Δημ. February 2, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2013 Πολυ καλη η wannam αλλα η μεγαλη διαφορα είναι στην poinix εκει να δεις τι γινεται οτι θελεις μπορεις να κανεις και απίστευτα γρηγορη ..δεν υπαρχει λεμε .. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2060389 Παράθεση LG 4X. P880. LG G. E975. Zopo Zp950+. Lenovo p770. HTC ONE Χ. Samsung S4 . 9505. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sakisdani Δημ. February 2, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2013 Πολυ καλη η wannam αλλα η μεγαλη διαφορα είναι στην poinix εκει να δεις τι γινεται οτι θελεις μπορεις να κανεις και απίστευτα γρηγορη ..δεν υπαρχει λεμε .. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2060389 την phoenix την προτείνει και ενα αλλο μελος εδω μεσα και επειδη βλεπω οτι ειναι αρκετα φορτωμένη και επισης γρήγορη απο μπαταρία πως παει? Παράθεση NOKIA 5800,HTC HD2,SAMSUNG GALAXY Ace, Samsung GALAXY NOTE 2, LG G2 μπράβο στην lg για το δώρο που μου έκανε...:D Iphone 5c, Iphone 6,Iphone 7 plus,Xiaomi mi 8 lite,Xiaomi redmi note 9s Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pandrits Δημ. February 2, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2013 @s wind κάνω την ερώτηση εδώ γιατί στο άλλο νήμα είμαστε εκτός θέματος. Πως μετατρεπεις την deodexed rom σε odexed;;; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
s_wind Δημ. February 2, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2013 (edited) @s wind κάνω την ερώτηση εδώ γιατί στο άλλο νήμα είμαστε εκτός θέματος. Πως μετατρεπεις την deodexed rom σε odexed;;; Υπαρχει ετοιμο apk-εφαρμογη απο ενα παλιοφιλο εδω--->http://www.crocko.com/B8620377F07246F1AD1D10D9BC86C57F/com.modaco.odexme.rar# Πριν την εγκατασταση πρεπει να εχεις ενεργοποιημενο το αγνωστες πηγες απο τριτους . Πρεπει να εισαι ρουτ και το ρομ να εχει init.d support .Θα σβησει για κανα λεπτο θα αναψει και θα δεις με ενα explorer στο system-app τα odex-αρχεια.Το apk δοκιμαστηκε σε custom rom σε NOTE2 - S2 -S3 με επιτυχια. Οποιος το χρησιμοποιησει φερει δικη του ευθυνη .:rolleyes: την phoenix την προτείνει και ενα αλλο μελος εδω μεσα και επειδη βλεπω οτι ειναι αρκετα φορτωμένη και επισης γρήγορη απο μπαταρία πως παει? Σακη η Phoenix δεν ειναι φορτωμενη με τις επιλογες του αρωμα στην εγκατασταση βαζεις εσυ οτι θελεις. Προσοχη ομως να ξερεις τι λεει στις επιλογες και πως πρεπει να τα βαλεις σωστα γιατι καποιοι χρηστες πατανε οτι ναναι:) Edited February 2, 2013 by Superuser Συνένωση Μηνυμάτων Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pandrits Δημ. February 2, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2013 Υπαρχει ετοιμο apk-εφαρμογη απο ενα παλιοφιλο εδω--->http://www.crocko.com/B8620377F07246F1AD1D10D9BC86C57F/com.modaco.odexme.rar# Πριν την εγκατασταση πρεπει να εχεις ενεργοποιημενο το αγνωστες πηγες απο τριτους . Πρεπει να εισαι ρουτ και το ρομ να εχει init.d support .Θα σβησει για κανα λεπτο θα αναψει και θα δεις με ενα explorer στο system-app τα odex-αρχεια.Το apk δοκιμαστηκε σε custom rom σε NOTE2 - S2 -S3 με επιτυχια. Οποιος το χρησιμοποιησει φερει δικη του ευθυνη .:rolleyes: Να σαι καλά! Δεν ήξερα πως υπάρχει τέτοια εφαρμογή. Στο ψάξιμο είδα πως την έχουν και στους Xda στο thread του Galaxy Nexus http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1514576 Μόλις έκανα για δοκιμή odexed την Omega 11:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnkgr Δημ. February 2, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2013 Να σαι καλά! Δεν ήξερα πως υπάρχει τέτοια εφαρμογή. Στο ψάξιμο είδα πως την έχουν και στους Xda στο thread του Galaxy Nexus http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1514576 Μόλις έκανα για δοκιμή odexed την Omega 11:) και για πες αποτελεσμα..... τι βλεπεις αξιζει; Παράθεση Γιωργος και..... [sIGPIC][/sIGPIC] φυσικα.... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pandrits Δημ. February 2, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2013 και για πες αποτελεσμα..... τι βλεπεις αξιζει; Τεράστια διαφορά δεν βλέπω...νομίζω πως πράγματι έχουν λίγο καλύτερη απόκριση οι εφαρμογές στο άνοιγμα τους αλλά δεν είμαι απόλυτα σίγουρος...:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
s_wind Δημ. February 2, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2013 (edited) :)Η διαφορα που βλεπει ενας καθημερινος χρηστης odex ειναι οτι παντα οι εφαρμογες ειναι ετοιμες να τρεξουν αμεσα . Κατι που δεν συμβαινει σε μια deodexed . Ειναι γενικα για καλυτερη και ποιο ομαλη λειτουργια. Επισης το ολο σεταρισμα για να εχουνε ενα γρηγορο ρομ μην ξεχναμε οτι μεγαλο ρολο παιζει η σαβουρα . Το μαρκετ γεμισε απο δαυτην .Βγαζει καποιος μια ουαο δηθεν εφαρμογη και στην πορεια βλεπουμε να μπαταρει το τηλεφωνο. Σημαντικο ρολο παιζει σε ενα γρηγορο ρομ οι ρυθμισεις του ιντερνετ με fast-dormansy και οι ρυθμισεις του dns .Οι αλλαγες που εκανα ειδικα σε αυτο ειναι πολυ σωστες με αποτελεσμα ακομα και εαν δεν εχω καλω σημα η wifi να ανταποκρινετε παλι στο μεγιστο δυνατο που μπορει και με απολυτη σταθεροτητα. Το σωστο DNS παιζει μεγαλο ρολο .Κατεβαστε το set-dns(να ειστε ρουτ εννοειται)απο το google-play και στο custom uπομενου οριστε τις παρακατω τιμες: 208.67.220.222 208.67.222.222 Edited February 2, 2013 by s_wind Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
syd77 Δημ. February 2, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2013 Είμαι με omega rom και όλα λειτουργούν άψογα. Αξίζει τον κόπο να πάω σε phoenix; Πέρα από τις περισσότερες επιλογές παραμετροποίησης στον aroma installer τι διάφορα θα δω; Είναι δυνατόν το να γίνει πιο γρήγορο από ότι είναι τώρα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pandrits Δημ. February 2, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2013 Είμαι με omega rom και όλα λειτουργούν άψογα. Αξίζει τον κόπο να πάω σε phoenix; Πέρα από τις περισσότερες επιλογές παραμετροποίησης στον aroma installer τι διάφορα θα δω; Είναι δυνατόν το να γίνει πιο γρήγορο από ότι είναι τώρα; Και εγώ είμαι Omega fun και δεν σου κρύβω πως είμαι πολύ περίεργος να την δοκιμάσω την Phoenix. Περιμένω να ανέβει επιτέλους από τον Tamirda και έχω έτοιμα τα backup μου.:D Εξάλλου το ΣΚ ενδείκνυται για πειραματισμούς...:D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Te_salat Δημ. February 2, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2013 Θα πρότεινα σε όποιον έχει όρεξη να κάνει το εξης: Ενω ειναι με οποιαδήποτε custom rom να περάσει μια official να κάνει root και να ρίξει μόνο τα data των εφαρμογών του απο titanium. Μετά διαγράψτε ότι άχρηστα περιέχει η official. Δουλέψτε την λίγο και πείτε μου ποια είναι πιο γρήγορη. Παράθεση Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X , Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
karx Δημ. February 2, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2013 Θα πρότεινα σε όποιον έχει όρεξη να κάνει το εξης: Ενω ειναι με οποιαδήποτε custom rom να περάσει μια official να κάνει root και να ρίξει μόνο τα data των εφαρμογών του απο titanium. Μετά διαγράψτε ότι άχρηστα περιέχει η official. Δουλέψτε την λίγο και πείτε μου ποια είναι πιο γρήγορη. Μα είναι γνωστό, το θυμάμαι και από τα νεξους και το έλεγαν και developers, ότι οι odex είναι ελαφρά πιο γρήγορες από deodex. Άλλα πράγματα κερδίζεις με τις deodexed roms, παραμετροποίηση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Te_salat Δημ. February 2, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2013 Μα είναι γνωστό, το θυμάμαι και από τα νεξους και το έλεγαν και developers, ότι οι odex είναι ελαφρά πιο γρήγορες από deodex. Άλλα πράγματα κερδίζεις με τις deodexed roms, παραμετροποίηση. Αυτοί που γνωρίζουν γιατί το κάνουν κερδίζουν αν και σε συσκευές σαν το note ελάχιστα είναι αυτά που λείπουν. Από εκεί και πέρα είναι το ζητά καθένας από την συσκευή του. Ο εμπειρος μπορεί να κρίνει Οι νέοι όμως μόνο προβλήματα και χαμένο χρόνο. Παράθεση Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X , Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
karx Δημ. February 2, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2013 Αυτοί που γνωρίζουν γιατί το κάνουν κερδίζουν αν και σε συσκευές σαν το note ελάχιστα είναι αυτά που λείπουν. Από εκεί και πέρα είναι το ζητά καθένας από την συσκευή του. Ο εμπειρος μπορεί να κρίνει Οι νέοι όμως μόνο προβλήματα και χαμένο χρόνο. Δε διαφωνώ καθόλου. Συμφωνώ και με τη συμβουλή που έδωσες στο άλλο νήμα. Βλέπω κι εγώ μια τάση για καστομιες ενώ προσωπικά δεν το βρίσκω απαραίτητο στο note 2. Ίσως έχει παραμείνει ο μύθος που υπήρχε παλιά ότι με τέτοια κόλπα η συσκευή θα γίνει καλύτερη. Κακά τα ψέματα όμως, το android έχει κάνει πολύ μεγάλα βήματα με την Jelly Bean και στην πλειοψηφία των high end συσκευών αυτό είναι περιττό, εκτός όπως είπα αν χρειάζεσαι παραμετροποίηση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Te_salat Δημ. February 2, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2013 Δε διαφωνώ καθόλου. Συμφωνώ και με τη συμβουλή που έδωσες στο άλλο νήμα. Βλέπω κι εγώ μια τάση για καστομιες ενώ προσωπικά δεν το βρίσκω απαραίτητο στο note 2. Ίσως έχει παραμείνει ο μύθος που υπήρχε παλιά ότι με τέτοια κόλπα η συσκευή θα γίνει καλύτερη. Κακά τα ψέματα όμως, το android έχει κάνει πολύ μεγάλα βήματα με την Jelly Bean και στην πλειοψηφία των high end συσκευών αυτό είναι περιττό, εκτός όπως είπα αν χρειάζεσαι παραμετροποίηση. Έτσι. Το πρώτο που πρέπει να κοιτάμε είναι η άψογη λειτουργία. Παράθεση Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X , Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
syd77 Δημ. February 2, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2013 Μα είναι γνωστό, το θυμάμαι και από τα νεξους και το έλεγαν και developers, ότι οι odex είναι ελαφρά πιο γρήγορες από deodex. Άλλα πράγματα κερδίζεις με τις deodexed roms, παραμετροποίηση. Θεωρητικά η διαφορά σε ταχύτητα δεν είναι σημαντική χάρη και στο zipalign. Ειδικά στο note 2 με τόσο δυνατό hardware εγώ τουλάχιστον δεν έχω μπορέσει να αντιληφθώ διαφορά. Δυστυχώς δεν έχω εμπειρία από άλλες android συσκευές. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Te_salat Δημ. February 2, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2013 Θεωρητικά η διαφορά σε ταχύτητα δεν είναι σημαντική χάρη και στο zipalign. Ειδικά στο note 2 με τόσο δυνατό hardware εγώ τουλάχιστον δεν έχω μπορέσει να αντιληφθώ διαφορά. Δυστυχώς δεν έχω εμπειρία από άλλες android συσκευές. Κι όμως αν ρίξεις καπάκι την official θα δεις την διαφορά. Δεν είναι μόνο αυτό. Θα σου πω ένα παράδειγμα. Είχα στο Nexus S της γυναίκας μου την CM σε σταθερή έκδοση. Βαριόμουνα να ασχολούμαι να της περνάω updates, να κάνω που και που partition & dalvik wipe. Αποτέλεσμα μετά από κάποιο διάστημα η συσκευή να βαραίνει και να αρχίζουν τα κολλήματα. Μετά από κρεβατομουρμουρα :) της πέρασα την γνήσια χωρίς root και από τότε ησύχασα εγω κι αυτη. Αρκεί ένα restart για να είναι φρέσκια η συσκευή όπως την πρώτη μέρα. Είναι κάτι που παρατηρώ σε όλες μου τις συσκευές από το Sii και μετά με τις deodexed. Αν δεν τους κάνεις συντήρηση η αν δεν φλασαρεις κάθε βδομάδα, βαραίνουν. Παράθεση Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X , Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
syd77 Δημ. February 2, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2013 Κι όμως αν ρίξεις καπάκι την official θα δεις την διαφορά. Δεν είναι μόνο αυτό. Θα σου πω ένα παράδειγμα. Είχα στο Nexus S της γυναίκας μου την CM σε σταθερή έκδοση. Βαριόμουνα να ασχολούμαι να της περνάω updates, να κάνω που και που partition & dalvik wipe. Αποτέλεσμα μετά από κάποιο διάστημα η συσκευή να βαραίνει και να αρχίζουν τα κολλήματα. Μετά από κρεβατομουρμουρα :) της πέρασα την γνήσια χωρίς root και από τότε ησύχασα εγω κι αυτη. Αρκεί ένα restart για να είναι φρέσκια η συσκευή όπως την πρώτη μέρα. Είναι κάτι που παρατηρώ σε όλες μου τις συσκευές από το Sii και μετά με τις deodexed. Αν δεν τους κάνεις συντήρηση η αν δεν φλασαρεις κάθε βδομάδα, βαραίνουν. Τι να σου πω, μπορεί και να έχεις δίκιο. Η δική μου εμπειρία πάντως είναι θετική, όλα δουλεύουν γρήγορα και ομαλά. Από την άλλη δεν μπορώ να συγκρίνω γιατί κάθισα με μαμίσια rom μόλις δύο μέρες. Αν και νέος στο android, είχα συνηθίσει τα πειράγματα από το προηγούμενο τηλέφωνό μου (Ν900), ενώ ως χρήστης linux μου είναι αδιανόητο να μην έχω πρόβαση στον root. Πάντως αν δεν νομίζω ότι η deodexed βαραίνουν με την χρήση (αλά windows). 4 μήνες τώρα δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο, ενώ το έχω αφήσει μέχρι και δέκα μέρες χωρίς reboot. Η συσκευή συνεχίζει να λειτουργεί ομαλά, όπως αναμένεις από ένα linux λειτουργικό. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anothersunnyday Δημ. February 2, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2013 Κι όμως αν ρίξεις καπάκι την official θα δεις την διαφορά. Δεν είναι μόνο αυτό. Θα σου πω ένα παράδειγμα. Είχα στο Nexus S της γυναίκας μου την CM σε σταθερή έκδοση. Βαριόμουνα να ασχολούμαι να της περνάω updates, να κάνω που και που partition & dalvik wipe. Αποτέλεσμα μετά από κάποιο διάστημα η συσκευή να βαραίνει και να αρχίζουν τα κολλήματα. Μετά από κρεβατομουρμουρα :) της πέρασα την γνήσια χωρίς root και από τότε ησύχασα εγω κι αυτη. Αρκεί ένα restart για να είναι φρέσκια η συσκευή όπως την πρώτη μέρα. Είναι κάτι που παρατηρώ σε όλες μου τις συσκευές από το Sii και μετά με τις deodexed. Αν δεν τους κάνεις συντήρηση η αν δεν φλασαρεις κάθε βδομάδα, βαραίνουν. Πάντως να επισημάνουμε ότι το flashαρισμα custom roms ή διαφόρων mod δεν γίνεται πάντα για αναζήτηση πιο γρήγορης και πιο σταθερής εμπειρίας χρήσης. Πολλοί θυσιάζουν αυτά για να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο. Πολύ σωστά όμως, όπως λες και εσύ, θα πρέπει να γίνεται αυτό γνωρίζοντας ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά και να γνωρίζουν πως θα επανέλθουν Παράθεση Φιλικά : Κωστής Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
karx Δημ. February 2, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2013 Τι να σου πω, μπορεί και να έχεις δίκιο. Η δική μου εμπειρία πάντως είναι θετική, όλα δουλεύουν γρήγορα και ομαλά. Από την άλλη δεν μπορώ να συγκρίνω γιατί κάθισα με μαμίσια rom μόλις δύο μέρες. Αν και νέος στο android, είχα συνηθίσει τα πειράγματα από το προηγούμενο τηλέφωνό μου (Ν900), ενώ ως χρήστης linux μου είναι αδιανόητο να μην έχω πρόβαση στον root. Πάντως αν δεν νομίζω ότι η deodexed βαραίνουν με την χρήση (αλά windows). 4 μήνες τώρα δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο, ενώ το έχω αφήσει μέχρι και δέκα μέρες χωρίς reboot. Η συσκευή συνεχίζει να λειτουργεί ομαλά, όπως αναμένεις από ένα linux λειτουργικό. Κι εγώ δεν ξέρω αν βαραίνουν με τη χρήση. Είναι γεγονός ότι πολλές βαραίνουν όμως. Ίσως έχει να κάνει και με τον κερνελ. Η cm πάντως έχω την εντύπωση ότι το παθαίνει αυτό. Να σου πω την αλήθεια δεν έχω πειράξει το note καθώς δεν έχει βγει ο κώδικας και δεν υπάρχουν κατά τη γνώμη μου ακόμη αξιοπρεπείς aosp roms. Αυτές αξίζουν το φλασαρισμ για όποιον θέλει την pure εμπειρία android. Είμαι κι εγώ χρήστης Linux και κατά την άποψή μου θέλει ακόμη το android για να λειτουργεί όπως το Linux, στο θέμα του να μη χρειάζεται καν reboot. Όλο και κάτι μαζεύει, αλλά κρατάω μια επιφύλαξη ότι λογικά αυτό που δημιουργεί το πρόβλημα είναι κακογραμμένες εφαρμογές. Την σαβούρα και το κόλλημα με την πάροδο του χρόνου με την έννοια των Windows σίγουρα δεν την βρίσκεις στο android. Το μόνο που μ'έχει χαλάσει στο android είναι η απόφαση να χρησιμοποιήσουν τώρα πια το mtp πρωτόκολλο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DrMobile Δημ. February 2, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2013 Ενδιαφέρουσα η συζήτησή σας για τις custom ROMs. Θα συμφωνήσω με τον Κώστα (Te_salat). Η συσκευή είναι τόσο σταθερή και απροβλημάτιστη που δεν μπορώ να φανταστώ έναν ουσιαστικό λόγο για να αλλάξει κανείς ROM ή ακόμα και να την κάνει root. Τις τελευταίες μέρες έκανα πολύ σκληρή χρήση σε πολύ δύσκολες συνθήκες και δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα ή κόλλημα. Δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που έκανα επανεκκίνηση. Για μέρα σε τέτοιες συσκευές οι custom ROMs έχουν αξία μόνο ως ενασχόληση για "παιχνίδι" και για να σπάει η μονοτονία. Παράθεση Φιλικά, Κώστας ______________ Huawei P30 Pro (8 GB RAM / 256 GB Flash). Κάμερα από άλλον πλανήτη. Toyota iQ (1.0 L / CVT). My precious! Γιατί το μέγεθος μετράει. Yamaha X-Max (250 cm³ / ABS). 50,000 km & counting... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
afilopou Δημ. February 2, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2013 Να προσθεσω οτι σοβαρες rom δεν εχουν βγει για το note2.Και μιλαω για rom δουλεμενες απο τα sources.Το μαγειρεμα για μενα ειναι μαγειρεμα και δεν μπαινω καν στο κοπο να δοκιμασω μια rom που ειναι περιπου σαν τη stock και ο αλλος εχει βαλει αλατι και πιπερι.Η samsung εχει αποφασισει να τα κανει χαλια με τα sources και ετσι οι σοβαρες rom (βλεπε cm) εχουν μεινει πισω και με θεματα.Οι σοβαροι developers εχουν φυγει σιγα σιγα και το πραγμα πηγαινει προς το χειροτερο (αποψη μου).Ας υπηρχε και μια απροβληματιστη AOSP rom ως αντιπαλο δεος Παράθεση Αργύρης :w00t: "Opinions are like assholes. Everybody's got one and everyone thinks everyone else's stinks." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
syd77 Δημ. February 2, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2013 Ενδιαφέρουσα η συζήτησή σας για τις custom ROMs. Θα συμφωνήσω με τον Κώστα (Te_salat). Η συσκευή είναι τόσο σταθερή και απροβλημάτιστη που δεν μπορώ να φανταστώ έναν ουσιαστικό λόγο για να αλλάξει κανείς ROM ή ακόμα και να την κάνει root. Τις τελευταίες μέρες έκανα πολύ σκληρή χρήση σε πολύ δύσκολες συνθήκες και δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα ή κόλλημα. Δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που έκανα επανεκκίνηση. Για μέρα σε τέτοιες συσκευές οι custom ROMs έχουν αξία μόνο ως ενασχόληση για "παιχνίδι" και για να σπάει η μονοτονία. Συμφωνώ με εσένα και τον Te_salat ότι η μαμίσια έκδοση δουλεύει άψογα. Αν όμως χρειάζεται τροποποιήσεις είναι υποκειμενικό. Ο root, όπως έχω αναφέρει και σε άλλο post, θα έπρεπε να είναι προσβάσιμος από την αρχική ενεργοποίηση του τηλεφώνου και μάλιστα να λειτουργεί όπως στα linux συστήματα ώστε να προσφέρει ουσιαστική ασφάλεια. Επιπλέον για μένα το να έχω τα πλήρη δικαιώματα στη συσκευή μου είναι και ζήτημα αρχής. Οι custom rom δεν βελτιώνουν την ταχύτητα, συνοδεύονται όμως από πολλά mods. Κάποια από αυτά βελτιώνουν την λειτουργία της συσκευής, τουλάχιστο για τα δικά μου μέτρα. Αναφέρω ενδεικτικά τα 26 κουμπιά στην κουρτίνα ειδοποιήσεων, την προσθήκη εφαρμογών στο multiwindows, την αποτροπή διαφημίσεων κ.α. Roms όπως η omega προσφέρουν σταθερότητα ανάλογη με την μαμίσια και όλες αυτές τις μικροβελτιώσεις. Οι roms που βασίζονται σε aosp είναι καθαρά για πειραματισμούς, δεν νομίζω ότι μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία χρήσης τουλάχιστον σε αυτή τη συσκευή, που έχει ως ιδιαίτερο χαρακτηριστικό το spen και τις λειτουργίες του. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pandrits Δημ. February 2, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2013 Αυτοί που γνωρίζουν γιατί το κάνουν κερδίζουν αν και σε συσκευές σαν το note ελάχιστα είναι αυτά που λείπουν. Από εκεί και πέρα είναι το ζητά καθένας από την συσκευή του. Ο εμπειρος μπορεί να κρίνει Οι νέοι όμως μόνο προβλήματα και χαμένο χρόνο. Αυτό που είπες είναι σοφή ρήση για πινακίδα...με κεφαλαία γράμματα!!! Μέσα σε λίγες γραμμές έκλεισες ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ...ΤΕΛΟΣ!!! Οι παλιοί έμπειροι χρήστες που ξέρουν γιατί το κάνουν,να το κάνουν και να πειραματιστούν...οι καινούργιοι χρήστες να κάτσουν στ αυγά τους για να έχουν αύριο τηλέφωνο. Απλά πράγματα...:) Μην περάσουμε στο άλλο άκρο ξαφνικά και δαιμονοποιούμε όλες τις custom roms, τα mods και τα διάφορα tweaks και ακόμα περισσότερο...το ρουτ! Εγώ προσωπικά δεν δέχομαι να πάρω έναν υπολογιστή και να μην έχω τα πλήρη δικαιώματα. Δεν μπορώ να βλέπω εφαρμογές που μου πασάρει η Samsung και κάθε Samsung να είναι μπαστακομένες στο τηλέφωνό μου χωρίς να λειτουργούν καν στη χώρα μου! Όπως είπε και ο Karx υπάρχει και κάτι πολύ βασικό...η παραμετροποίηση την οποία δεν την κάνεις με official firmware...Και για να ακριβολογούμε την κάνεις αν είσαι ρουτ, αλλά θέλει πολύ κόπο και διάβασμα. Εγώ προσωπικά προτιμώ custom roms γνωστών και καταξιωμένων dev που ξέρουν το άθλημα (βλ.ioathe) και τα έχουν όλα μαζεμένα. Να σας πω και το δικό μου παράδειγμα: Πήρε η γυναίκα μου το S3 το Νοέμβριο και από την πρώτη μέρα της πέρασα την Omega. Μέχρι σήμερα της έχω αλλάξει δύο φορές ρομ βάζοντας μεταγενέστερες Omega και αυτό με μεγάλη γκρίνια γιατί δεν με άφηνε να της πειράξω το τηλέφωνο γιατί δούλευε πολύ καλά! ΟΜΩΣ η διαδρομή μου στον κόσμο του android ξεκίνησε πριν τρία χρόνια με το Desire HD, Galaxy S2, Note 1 και τώρα Note 2, έχω φλασαρει εκατοντάδες φορές και έχω ρίξει δεκάδες ώρες διάβασμα στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο (XDA:D) και στο ανοικτό ΤΕΙ (myphone:D) Αν διάβαζα έτσι και στο σχολείο...τώρα δεν θα δούλευα σε εργοστάσιο!:p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts