Jump to content

Cosmote GPRS/3G/HSDPA: Κάλυψη, υπηρεσίες, χρεώσεις, προβλήματα

alexkotsis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Bored, σου έχει περάσει η ιδέα οτι το 3G της Cosmote στην Αθήνα μπορεί να έχει χαμηλότερες ταχύτητες επειδή το χρησιμοποιούν πολλοί; Αυτό λίγους ενδιαφέρει, περισσότερο ενδιαφέρει η ομαλή μετάβαση από 3G->GSM και ακόμη περισσότερο η συνολική κάλυψη που παρουσιάζει την δεδομένη στιγμή που μιλάμε. Άλλωστε ο φόρτος του δικτύου με μειωμένες ταχύτητες δείχνει οτι το εκτιμούν και συνδέονται. Δεν παίρνουμε λεφτά από την Cosmote, και στην πρώτη "φαφαριά" εδώ είμαστε να την κράξουμε, απλώς γενικά έχει ρίξει πιο πολλά λεφτά στο δίκτυο. Αν κάτσει ή συνεχίσει θα δείξει.
Το μέλλον είναι ήδη εδώ !:p

• Απαντήσεις 4,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Bored, σου έχει περάσει η ιδέα οτι το 3G της Cosmote στην Αθήνα μπορεί να έχει χαμηλότερες ταχύτητες επειδή το χρησιμοποιούν πολλοί; Αυτό λίγους ενδιαφέρει, περισσότερο ενδιαφέρει η ομαλή μετάβαση από 3G->GSM και ακόμη περισσότερο η συνολική κάλυψη που παρουσιάζει την δεδομένη στιγμή που μιλάμε. Άλλωστε ο φόρτος του δικτύου με μειωμένες ταχύτητες δείχνει οτι το εκτιμούν και συνδέονται. Δεν παίρνουμε λεφτά από την Cosmote, και στην πρώτη "φαφαριά" εδώ είμαστε να την κράξουμε, απλώς γενικά έχει ρίξει πιο πολλά λεφτά στο δίκτυο. Αν κάτσει ή συνεχίσει θα δείξει.

Μα αν κάτι έχει να σου προσφέρει το 3G αυτό είναι οι ταχύτητες. Και οι χαμηλές τα χύτητες δεν οφείλοναται στο ότι χρησιμοποιούν πολλοί το δίκτυο γιατι αν ήταν έτσι η Vodafone (που έχει τους περισσότερους χρήστες 3G) θα έπρεπε να πηγαίνει με 10 ΚΒ/s! Απλά βάζουν σταθμούς χωρίς να αναβαθμίζουν το backbone!

Μα αν κάτι έχει να σου προσφέρει το 3G αυτό είναι οι ταχύτητες. Και οι χαμηλές τα χύτητες δεν οφείλοναται στο ότι χρησιμοποιούν πολλοί το δίκτυο γιατι αν ήταν έτσι η Vodafone (που έχει τους περισσότερους χρήστες 3G) θα έπρεπε να πηγαίνει με 10 ΚΒ/s! Απλά βάζουν σταθμούς χωρίς να αναβαθμίζουν το backbone!

Κάπου εδώ πρέπει να σταματήσει το Cosmote vs Vodafone/Tim, αρκετά τράβηξε. Ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιεί αυτό που τον εξυπηρετεί καλύτερα αλλά το να λέγονται επί μέρες τα ίδια και τα ίδια καταντάει βαρετό...

http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=862&dateline=1324629158

Αυτό στέκει; Το 2G το χρησιμοποιούν οι περισσότεροι, αλλά έχει τέτοια προβλήματα;

Καλησπερα και καλη χρονια.

Εχω μια καρτα Sim 2G Cosmote και οποτε παω να συνδεθω σε δικτυο 3G με αποριπτει συνεχεια και δεν συνδεεται.

Σε Vodafone μπορω με καρτα 2G να συνδεθω σε 3G δικτυο και να κανω Video Calls.

Τι μπορει να φταιει?

Τα πιο μεγάλα ονειρα τα κάνεις οταν όλοι σε ξεχνάνε!!!

Καλησπερα και καλη χρονια.

Εχω μια καρτα Sim 2G Cosmote και οποτε παω να συνδεθω σε δικτυο 3G με αποριπτει συνεχεια και δεν συνδεεται.

Σε Vodafone μπορω με καρτα 2G να συνδεθω σε 3G δικτυο και να κανω Video Calls.

Τι μπορει να φταιει?

Στην cosmote πρέπει να αλλάξεις την κάρτα σιμ σου και να πάρεις usim για να έχεις πρόσβαση στο 3G δίκτυο.

http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=862&dateline=1324629158

Στην cosmote πρέπει να αλλάξεις την κάρτα σιμ σου και να πάρεις usim για να έχεις πρόσβαση στο 3G δίκτυο.

Σε ευχαριστω πολυ.

Θα δοκιμασω αλλαγη καρτας Sim.

Θελει μηπως μετα ενεργοποιηση και ρυθμισεις 3G?

Το νουμερο ειναι What's Up.

Σε ευχαριστω πολυ.

Θα δοκιμασω αλλαγη καρτας Sim.

Θελει μηπως μετα ενεργοποιηση και ρυθμισεις 3G?

Το νουμερο ειναι What's Up.

Κανονικά θα σου ενεργοποιήσουν το 3G με την αλλαγή της κάρτας (η χρέωση της είναι περίπου 15 ευρώ). Ρυθμίσεις δεν χρειάζεσαι είναι κοινές με αυτές που ήδη έχεις ;)

Κανονικά θα σου ενεργοποιήσουν το 3G με την αλλαγή της κάρτας (η χρέωση της είναι περίπου 15 ευρώ). Ρυθμίσεις δεν χρειάζεσαι είναι κοινές με αυτές που ήδη έχεις ;)

Πετρο σε ευχαριστω πολυ.

Μολις εκανα αλλαγη καρτας Sim και κανονικα δουλευει σε δικτυο 3G.

Το μονο που μενει ειναι η δοκιμη για Video Κληση...:D :D :D

Πετρο σε ευχαριστω πολυ.

Μολις εκανα αλλαγη καρτας Sim και κανονικα δουλευει σε δικτυο 3G.

Το μονο που μενει ειναι η δοκιμη για Video Κληση...:D :D :D

Μιας και έβαλες κάρτα 3g σήμερα να σου πω ότι με τις κάρτες 3g της cosmote (δεν ξέρω τι γίνεται με τις άλλες εταιρείες) μπορείς να αποθηκεύσεις στην κάρτα sim 250 επαφές κάθε μια από την οποία μπορεί να έχει δυο αριθμούς τηλεφώνου και μία διεύθυνση email.

Το μόνο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσεις είναι ότι αν βάλεις την κάρτα sim σε 2g τηλέφωνο δεν θα μπορείς να δεις και τους δύο αριθμούς καθώς επίσης ούτε την διεύθυνση email. Είναι καθαρά θέμα τεχνολογίας τηλεφώνου.

Μιας και έβαλες κάρτα 3g σήμερα να σου πω ότι με τις κάρτες 3g της cosmote (δεν ξέρω τι γίνεται με τις άλλες εταιρείες) μπορείς να αποθηκεύσεις στην κάρτα sim 250 επαφές κάθε μια από την οποία μπορεί να έχει δυο αριθμούς τηλεφώνου και μία διεύθυνση email.

Το μόνο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσεις είναι ότι αν βάλεις την κάρτα sim σε 2g τηλέφωνο δεν θα μπορείς να δεις και τους δύο αριθμούς καθώς επίσης ούτε την διεύθυνση email. Είναι καθαρά θέμα τεχνολογίας τηλεφώνου.

Τουλάχιστον στην δική μου μπορώ να βάλω 3 αριθμούς και ένα e-mail.

δεν ξέρω τι γίνεται με τις άλλες εταιρείες

Να ενημερώσουμε λοιπόν...με ΤΙΜ USIM(είμαι ένας από τους λίγους που έχουν ακόμη:( ) μπορείς να αποθηκεύσεις 2 αριθμούς + 1 e-mail. Αλλά ο δεύτερος αριθμός που έχεις αποθηκεύσει πρέπει να καταλαμβάνει έναν συγκεκριμένο αριθμό bytes στη μνήμη γιατί αλλιώς βγάζει ανεπαρκής χώρος ή κάτι τέτοιο,και δε ξέρω να φταίει το τηλέφωνό μου ή ο σχεδιασμός της SIM. Το e-mail μπαίνει κανονικά;)

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Να ενημερώσουμε λοιπόν...με ΤΙΜ USIM(είμαι ένας από τους λίγους που έχουν ακόμη:( ) μπορείς να αποθηκεύσεις 2 αριθμούς + 1 e-mail. Αλλά ο δεύτερος αριθμός που έχεις αποθηκεύσει πρέπει να καταλαμβάνει έναν συγκεκριμένο αριθμό bytes στη μνήμη γιατί αλλιώς βγάζει ανεπαρκής χώρος ή κάτι τέτοιο,και δε ξέρω να φταίει το τηλέφωνό μου ή ο σχεδιασμός της SIM. Το e-mail μπαίνει κανονικά;)

Στην Ρουμανία η orange δίνει 256k 3g sim http://www.orange.ro/3g/sim-card.html:cry:

Στην Ρουμανία η orange δίνει 256k 3g sim http://www.orange.ro/3g/sim-card.html:cry:

Ε και?

Και 8Κ να ηταν η καρτα πιο το προβλημα? Αφου δεν χρησιμοπουν οι περισσοτεροι την καρτα για αποθηκευση στοιχειων. Ασε τις τρελλες ασυμβατοτητες. Ξερεις η 128 της ΤΙΜ οτι πχ δνε παιζει σε data cards?

Εισαι σιγουρος?Γιατι εγω εχω λειτουργησει data card (τη νεα PCMCIA HSDPA καρτα) μια χαρα με μια powersim 128k!

Μηπως ηταν κατι αλλο η απλα κατι τυχαιο?

Η ηταν μια απο τις τραγικες παλιες καρτες της Option?

Εισαι σιγουρος?Γιατι εγω εχω λειτουργησει data card (τη νεα PCMCIA HSDPA καρτα) μια χαρα με μια powersim 128k!

Μηπως ηταν κατι αλλο η απλα κατι τυχαιο?

Η ηταν μια απο τις τραγικες παλιες καρτες της Option?

PCI express novatel δεν βλεπει καν την καρτα.

τελικα για να φτασω να κανω βιντεοκληση, τι πληρωνω για αλλαγή κάρτας κλπ;

και ποσο χρεωνεται η βιντεοκληση;

Αυτο δεν το ηξερα με τα ονοματα.

Σε ευχαριστω πολυ για την πληροφορια φιλαρακι :D

14 έουρος η αλλαγή κάρτας (εγώ 17.50 πλήρωσα και δεν ξέρω το γιατί) και η βίντεο-κλήση χρεώνεται 0.0119 έουρος το δευτ.

thanks!!! :)

κι άλλη μία ερωτησούλα. για να πραγματοποιηθεί τελικά βιντεοκλήση, πρέπει και τα 2 μέρη να έχουν 3G κάρτα sim; δηλ εννοώ, μπορεί ο ένας να στέλνει εικόνα και ήχο στον άλλο, αλλά ο δεύτερος μόνο ήχο; :blink:

Οχι ή θα γίνει κανονική ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΗ ή μόνο ομιλία. Ο άλλος αναλόγως τί εταιρία έχει θα χρειάζεται η όχι 3G κάρτα sim
Samsung S21 Ultra

diabazw diabazw kai gelaw!!!!

i cosmote apaitei allagei kartas gia na sou energopoisiei tin video klisi!!

wow!!!!

brikan tropo gia na mas ta paroun!!!!

kai rwtw egw!!!! giati na kanw antikatastasi kartas?? giati ntavatziliki ekei????

oles oi alles etaireies einai polu pisw pou den apaitoun antikatastasi kartas?

diladi 8eleis video klisi aaaaaaaa prepi na prokatabaleis 20€ . auti einai logiki etaireis!!!

perimenw nea sxolia!!!!

kati pou na dikaiologei ta 20€ ???!!!

diabazw diabazw kai gelaw!!!!

i cosmote apaitei allagei kartas gia na sou energopoisiei tin video klisi!!

wow!!!!

brikan tropo gia na mas ta paroun!!!!

kai rwtw egw!!!! giati na kanw antikatastasi kartas?? giati ntavatziliki ekei????

oles oi alles etaireies einai polu pisw pou den apaitoun antikatastasi kartas?

diladi 8eleis video klisi aaaaaaaa prepi na prokatabaleis 20€ . auti einai logiki etaireis!!!

perimenw nea sxolia!!!!

kati pou na dikaiologei ta 20€ ???!!!

14€ είναι και είναι μόνο η χρέωση για τη νέα κάρτα.

wow!!!! mono 14€ ntabatziliki?

kala eimaste sobaroi edw!!!!

gia mia energopoiisi pou 8a prepei na ginei xreiazetai na plirwsw???

ti asteio einai auto????

kaneis den mporei na apantisei giati prepei na alla3w karta!!!!

einai politiki ti etaireias!!!! mpa den nomizw!! :)

nomizw kapoios 8elei na mas klepsei

Για να έχεις 3G στο κινητό σου πρέπει να αλλάξεις κάρτα. Κάποιος είπε ότι σύντομα αυτό θα αλλάξει... Αν θέλεις μπορείς να περιμένεις.