Jump to content

Cosmote GPRS/3G/HSDPA: Κάλυψη, υπηρεσίες, χρεώσεις, προβλήματα

alexkotsis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

καλημερα, τωρα που γυρισα απο διακοπες και μενω Κυψελη (κεντρο Αθηνας δλδ) παλι γινεται παρολο οτι εχω τερμα σημα Η+!!!!

τι να πω δεν καταλαβαινω γιατι το κανει. Μπορει στο λεπτο να γινει τουλαχιστον 3-4 φορες ισως και περισσοτερες.

Παλια δεν συνεβαινε αυτο παντως.

Στην αρχη νομιζα οτι φταιει το κινητο μου αλλα τελικα και το παλιο μου το κανει και ενα ταμπλετοτηλεφωνο που εχω.

Θα το πω αυτο και ας μην λεμε για 4G εδω αλλα επειδη εχει σχεση.

Εχω ενα στικακι 4G και το βαζω πανω σε mikrotik routerboards που εχουν USB εισοδο. Εχω και κεραια πανελ 4G 35dbi.

Με χρηση της κεραιας λοιπον ακομα και στο εξοχικο που ειχα 1 γραμμη σημα και το εχανε τελειως παει τερμα και μενει εκει χωρις προβληματα.

Θεωρω πως κατι τρεχει με τα αλλα δικτυα δλδ Η και 3G. Δεν εχω 4G κινητο για να δω και με αυτο τι κανει.

Γιατι να μην ρουταρουν δλδ? τουλαχιστον να γινονται οι εναλλαγες αλλα να μην κοβεται το ιντερνετ!

Εχω δοκιμασει απειρες φορες με speedtest και οταν γινεται η εναλλαγη κολλαει δλδ δεν μετραει.

Και να ειναι μπουκωμα παντου? οτι ωρα νανε? οπου εχω παει τα ιδια! αυτο προεκυψε ΜΟΝΟ φετος και νομιζω αν θυμαμαι καλα μονο τον Αυγουστο ισως και λιγο τον Ιουλιο.

• Απαντήσεις 4,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Επειδή χρησιμοποιώ και Cosmote και δεν το έχω αυτό το θέμα, ίσως να είναι θέμα της συσκευής σου, συνδυαστικά με το δίκτυο. Όπου και αν πήγα φέτος, ΔΕΝ είχα αυτές τις εναλλαγές (οι οποίες υφίσταντο μερικούς μήνες πριν). Εκτός κι αν ακόμη σε περιοχές με πολύ υψηλή κίνηση, όταν είσαι σε αναμονή σε "κλειδώνει" ας πούμε σε 3G, για να μη σπαταλούνται πόροι και βρέθηκες σε αυτές τις περιοχές. Πάντως εγώ πουθενά δεν το έχω συναντήσει αυτό το τελευταίο 6μηνο τουλάχιστον. Πιο πριν, ναι.

Επειδή χρησιμοποιώ και Cosmote και δεν το έχω αυτό το θέμα, ίσως να είναι θέμα της συσκευής σου, συνδυαστικά με το δίκτυο. Όπου και αν πήγα φέτος, ΔΕΝ είχα αυτές τις εναλλαγές (οι οποίες υφίσταντο μερικούς μήνες πριν). Εκτός κι αν ακόμη σε περιοχές με πολύ υψηλή κίνηση, όταν είσαι σε αναμονή σε "κλειδώνει" ας πούμε σε 3G, για να μη σπαταλούνται πόροι και βρέθηκες σε αυτές τις περιοχές. Πάντως εγώ πουθενά δεν το έχω συναντήσει αυτό το τελευταίο 6μηνο τουλάχιστον. Πιο πριν, ναι.

καλησπέρα, δεν ειναι θεμα της συσκευης μου γιατι το κανουν και οι 3 συσκευες μου!!!

μαζι να χαλασαν ολες αποκλειεται φυσικα!!!!

το πουθενα σημαινει οπου εχεις κινηθει, οπως και εγω αν ειπα παντου εννοω οπου εχω παει. Γιαττι κανενας δεν εχει παει παντου φυσικα! απλα το διευκρινιζω.

Γιατι φανταζομαι μπορει να μην εχουμε πεσει στα ιδια μερη.

Οπως και να εχει ειναι περιεργο να γινεται σε πολλα μερη το ιδιο πραγμα!

παντως σημερα ειναι πολυ καλυτερα στο σπιτι μου οπως ειδα απο το κινητο πριν.

Ειχα εναλλαγες αλλα σπανιες και οταν εκανα κινηση γινοταν παλι Η+ με τερμα σημα, οπως δλδ θα επρεπε να δουλευει.

Μπορει να ηταν απο μπουκωματα του δικτυου θα δουμε απο Σεπτεμβριο.....;)

Και περισσοτερο με πειραζει γιατι απο τοτε που εχω βαλει W.U δεν εχω βαλει ποτε πακετο ομιλιας....

εχω μονο ιντερνετ και εχω το σταθερο μου παντου και παντα μεσω VPN+asterisk σπιτι με 4νετ και απεριοριστα αστικα, υπεραστικα και σχεδον κινητα και το προγραμμα Zoiper. Οποτε οταν γινονται αυτα οι κλησεις ειτε πεφτουν ειτε δεν με ακουνε ή δεν ακουω. Και πρεπει να κλεισω και να ξαναπαρω.

Τα ιδια εκανε και το Viber οταν μαλιστα μεχρι Σεπτ δωσανε δωρεαν κλησεις σε κινητα στην Ελλαδα!!!!!

Παντως περσι δεν υπηρχε αυτο το θεμα τον Αυγουστο, ειχα παει και Σκυρο αρκετες μερες και ειχα λιωσει στις κλησεις χωρις κανενα προβλημα με σημα πολυ καλο Η+ σε ολο το νησι οπου δλδ πηγα για να μην ειμαι 100% απολυτος.

Edited by Nikifoross

Ε τότε προφανώς στα μέρη που κινήθηκες το δίκτυο ήταν τέρμα μπουκωμένο και γι' αυτό συνέβη. Πάντως σε Βόλο, Θεσσαλονίκη και Λάρισα που κινούμαι (και εκτός πόλεων) το τελευταίο 8μηνο σίγουρα δεν με βάζει σε standby σε 3G carrier.

Σε μέρη με υψηλή κίνηση, σε πετάει σε 3G carrier που διαχειρίζεται τις κλήσεις και όταν κάνεις κίνηση data κάνει μετάβαση σε άλλον carrier (HSPA+) που χειρίζεται μόνο τα δεδομένα.

καλημερα, στα μερη που αναφερεις δεν εχω παει καν, Βολο δεν εχω παει ποτε!!! και Θεσσαλονικη πριν πολλα χρονια το 1997 δλδ :lol:

και Λαρισα δεν εχω παει ακομα.....ναι δεν ταξιδευω πολυ. :p

Θα δουμε παντως συνεχιζει να ειναι καλυτερα τωρα! αντε μακαρι να φτιαξει!

Θα δω στο εξοχικο το weekend αλλα γενικα εκει στο σπιτι μου εχει αδυναμο σημα απο πριν (Τυμβος Μαραθωνα).

Στην παραλια ομως εχει καμπανατο Η+ :)

καλημερα, στα μερη που αναφερεις δεν εχω παει καν, Βολο δεν εχω παει ποτε!!! και Θεσσαλονικη πριν πολλα χρονια το 1997 δλδ :lol:

και Λαρισα δεν εχω παει ακομα.....ναι δεν ταξιδευω πολυ. :p

Θα δουμε παντως συνεχιζει να ειναι καλυτερα τωρα! αντε μακαρι να φτιαξει!

Θα δω στο εξοχικο το weekend αλλα γενικα εκει στο σπιτι μου εχει αδυναμο σημα απο πριν (Τυμβος Μαραθωνα).

Στην παραλια ομως εχει καμπανατο Η+ :)

Μηπως η sim ειναι φθαρμενη...? Την εχεις χρονια...? εχω δει τρελα να κανουν η sim που ηταν φθαρμενες π.χ εγω να εχω 4G και φιλος που ηταν χαλια η sim του στο ιδιο μερος με ιδιο τηλεφωνο {nokia lumia 930 } με το ζορι να εχει 2 γραμμες 3G η να χανει κλησεις η και καθολου σημα για δευπτερολεπτα οταν εκανε αντικατασταση την sim ολα μετα εστρωσαν....

μια υποθεση κανω....

Edited by oxxy

http://s33.postimg.org/4rv5rf5in/IMG_20160603_140152.jpg

https://telegram.org

Παρατηρώ τις τελευταίες μέρες σχετικά συχνά να χάνει τη σύνδεση με το δίκτυο. Όταν λέω να χάνει, εξαφανίζεται εντελώς η ένδειξη του τύπου το δικτύου. Κάποια στιγμή είδα ένα μήνυμα που έλεγε κάτι σχετικό με APN, αλλά εξαφανίστηκε τόσο γρήγορα που δεν πρόλαβα να καταλάβω αν είναι μήνυμα από το λειτουργικό ή από κάποια εφαρμογή που ήθελε δεδομένα. Δεν κρατάει για πολύ και σε λίγα λεπτά αν όχι δευτερόλεπτα φτιάχνει, αλλά όσο να'ναι είναι λίγο ενοχλητικό. Αν δεν είχα dual sim συσκευή με 2ο πάροχο που έχω κι εκεί αρκετά mb, ενδεχομένως να είχα θέμα.

Oxxy,τωρα που το αναφέρεις....

Η δικη μου sim ειναι nano sim και ειναι δαγκωμενη(!)στη γωνία.....δυστυχώς τξ δαγκωσα για να τη βγάλω απο ενα παλιο κινητό....λέτε να φταίει αυτο;

Εχω τα ιδια συμπτώματα με τον Νικηφόρο....

Μηπως η sim ειναι φθαρμενη...? Την εχεις χρονια...? εχω δει τρελα να κανουν η sim που ηταν φθαρμενες π.χ εγω να εχω 4G και φιλος που ηταν χαλια η sim του στο ιδιο μερος με ιδιο τηλεφωνο {nokia lumia 930 } με το ζορι να εχει 2 γραμμες 3G η να χανει κλησεις η και καθολου σημα για δευπτερολεπτα οταν εκανε αντικατασταση την sim ολα μετα εστρωσαν....

μια υποθεση κανω....

Κάποια στιγμή άλλαξε η τάση λειτουργίας των sim. Απο τα 5v πήγε στα 3.2 (με την επικράτηση των μπαταριών λιθίου). Εκείνη την περίοδο πολλές σιμ έπαψαν να λειτουργούν και πολλοί τις αλλάξανε με νεότερες. Μερικές όμως δούλεψαν και με την μικρότερη τάση οπότε και οι ιδιοκτήτες τους δεν τις άλλαξαν.

Αργότερα όμως με την έλευση του hspa, hspa+, 4g , κλπ οι απαιτήσεις ανέβηκαν σε σχέση με το ταπεινό edge/3g οπότε άρχισαν να εμφανίζονται προβλήματα τα οποία γίνονται εντονότερα όσο το σήμα ειναι ασθενέστερο.

Κατ' εμέ, το σωστότερο θα ήταν, με την υιοθέτηση του 4g από τον χρήστη να αλλάξει και την σιμ με μια σύχρονη ακόμη και να μην ήταν από τις "αρχαίες". Είναι αστείο το κόστος και σε πολλές περιπτώσεις σε γλιτώνει από κάποια " κρανίο-εγκεφαλικά" επεισόδεια!

Στάλθηκε από το SM-T320 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν! (Three are singing and two are dancing!) :classic_tongue:

Oxxy,τωρα που το αναφέρεις....

Η δικη μου sim ειναι nano sim και ειναι δαγκωμενη(!)στη γωνία.....δυστυχώς τξ δαγκωσα για να τη βγάλω απο ενα παλιο κινητό....λέτε να φταίει αυτο;

Εχω τα ιδια συμπτώματα με τον Νικηφόρο....

γνώμη μου είναι να κανεις αυτό που έκανα εγώ δηλαδη θα πας και θα ζητήσεις να σου βγάλουν twinsim μια κανονική sim και και μια nano ... με αυτο το τροπο δεν θα χρειάζεται να βγάλεις την nano από το smartphone να την βάλεις σε απλό κινητό ...επίσης γνώμη μου είναι να μην κόβετε μια κάρτα από micro η κανονική σε nano γιατί κόβετε και chip αναγκαστικά ενώ στης nano που ειναι εξ αρχής nano δεν είναι κομμένο το chip σε καμια περίπτωση. πολλα ατομα θα σου πουν που εχουν κοψει την sim σε nano δεν ειχουν θεματα το δεχομαι αλλα ξερω απο προσωπικη εμπειρια οτι ενω στην αρχη δεν ειχα θεμα μετα απο λιγο καιρο μου εκανε τα τρελα της. της πιο πολλες φορες δεν ειχα σημα για καποια ωρα ..Αυτα ειδα και πηγα και εβγαλα της twinsim (κοστος 10 euro)

να ξερεις οτι η twinsim δεν δουλευουν ταυτοχρονα η την μια θα εχεις ανοιχτη η την αλλη

ελπίζω να βοήθησα ....

Edited by oxxy

μια υποθεση κανω....

καλημερα, καλο μηνα και καλο φθινόπωρο! το εχω γραψει οτι εχω αλλαξει sim και περσι που εκανα twin sim αλλα και φετος παλι με 2 νεες επειδη ηθελα την δευτερη μεγαλη και την 1η μικρη. Οποτε δεν τιθεται τετοιο θεμα.

Και οι 2 sim δοκιμασμενες σε διαφορετικες συσκευες γινοντουσαν τα ιδια.

Ομως δειχνει τωρα το πραγμα να βελτιωθηκε πολυ, δλδ τελος Αυγουστου.

Σχεδον υποθετω οτι ηταν μπουκωμενο το δικτυο. Γιατι το προβλημα εμφανιστηκε ΜΟΝΟ τον Αυγουστο ισως και λιγο προς τα τελη ομως του Ιουλιου.

Ειδικα οταν η whats up εκανε πολλα δωρα με GB *********....

και παλια ειχα κοψει μια και δουλευε μια χαρα ΧΩΡΙΣ αυτα τα προβληματα!!!

επισης περσι παλι με twin sim (που ειχα βγαλει περσι δλδ τον Αυγουστο παλι) δεν ειχα κανενα τετοιο θεμα τον Αυγουστο μονο φετος εγινε!

οι twin sim θες 10 ευρω και αμα ενεργοποιησεις την 2η δεν παιζει η 1η, δεν ειναι αναγκη δλδ να κλεινεις την συσκευη σου!!!

επισης εχω ενεργο 4G γιατι μπορει να μην εχω κινητο-ταμπλετ (υποστηριζουν μεχρι Η+) αλλα εχω ενα usbstick 4G και με την 2η sim το δουλευω σε ενα mikrotik routerboard που εχει usb το εχω ΜΟΝΟ για backup internet.

Edited by impreza_sti
Οφείλουμε να εκφραζόμαστε κόσμια

Δεν ξέρω αν υπάρχει twin sim συνδυασμός mini με nano. Μέχρι τώρα είχαν περάσει από τα χέρια μου mini/mini, micro/micro, nano/nano. Επειδή από τις τελευταίες χάλασα τη μια, έψαχνα να πάρω καινούριες αλλά δεν είχε ο τοπικός γερμανός. Και μια μέρα μου έδειξε σετ mini και micro, και το πήρα. Μου έκοψε την mini σε nano και έχω παράλληλα μια micro που βολεύει. Γενικά δουλεύει μια χαρά η κομμένη. Έχει κάποια θέματα που χάνει τη σύνδεση, αλλά δεν πιστεύω πως οφείλεται σε στην. Τα είχε και πριν, ενώ το είπα σε ένα φίλο μου, και έχει παρόμοια και εκείνος.

Sent from my XT1562

Δεν ξέρω αν υπάρχει twin sim συνδυασμός mini με nano. Μέχρι τώρα είχαν περάσει από τα χέρια μου mini/mini, micro/micro, nano/nano. Επειδή από τις τελευταίες χάλασα τη μια, έψαχνα να πάρω καινούριες αλλά δεν είχε ο τοπικός γερμανός. Και μια μέρα μου έδειξε σετ mini και micro, και το πήρα. Μου έκοψε την mini σε nano και έχω παράλληλα μια micro που βολεύει. Γενικά δουλεύει μια χαρά η κομμένη. Έχει κάποια θέματα που χάνει τη σύνδεση, αλλά δεν πιστεύω πως οφείλεται σε στην. Τα είχε και πριν, ενώ το είπα σε ένα φίλο μου, και έχει παρόμοια και εκείνος.

Sent from my XT1562

Εχω σε frog κιολας που πριν ηταν WHAT'S UP mini sim /nano sim

Καλο μηνα σε ολους.....

Edited by oxxy

Mini(κανονική δηλαδή) και όχι micro;

Sent from my XT1562

Ακριβως!!! Την κανονικη την λενε και mini γιατι τα πρωτα τηλεφωνα τα motorola εμπαινε ολοκληρη η sim μεσα η μεγαλη με ολο το πλαστικο

http://i68.tinypic.com/119qx6o.jpg

Σε σχεση της πρωτες καρτες εεεε,,,, ειναι mini

Edited by oxxy

Ναι, η κανονική είναι η μεγάλη που είναι στο μέγεθος σαν πιστωτική. Τα πρώτα τηλέφωνα όντως δέχονταν τέτοιες. Συγγνώμη που επέμενα με την ερώτηση, αλλά για να το ξεκαθαρίσω. Παίζω με τις 2 συσκευές ανοίγοντας εναλλάξ την μια και την άλλη και δε βλέπω διαφορά. Αν όμως βρω σε κάποιο κατάστημα τέτοιο συνδυασμό (nano/micro) μάλλον θα τις αλλάξω ξανά, για το φόβο των Ιουδαίων...

Sent from my XT1524

Ναι, η κανονική είναι η μεγάλη που είναι στο μέγεθος σαν πιστωτική. Τα πρώτα τηλέφωνα όντως δέχονταν τέτοιες. Συγγνώμη που επέμενα με την ερώτηση, αλλά για να το ξεκαθαρίσω. Παίζω με τις 2 συσκευές ανοίγοντας εναλλάξ την μια και την άλλη και δε βλέπω διαφορά. Αν όμως βρω σε κάποιο κατάστημα τέτοιο συνδυασμό (nano/micro) μάλλον θα τις αλλάξω ξανά, για το φόβο των Ιουδαίων...

Sent from my XT1524

να επιμένεις για συνδυασμό εσύ η οποιος άλλος γιατί λένε ότι δεν έχουν η ότι δεν γίνετε ...γιατί απλά θέλουν να ξεστοκάρουν ότι έχουν. μου το είπε αυτό φίλος που είναι σε γερμανό

και πηγα πονηρεμένος και δεν μπορούσαν να πουν κάτι .αλλο

Edited by oxxy

Καλά δε νομίζω. Αφού μπροστά μου έψαξε, δεν βρήκε nano και ρώτησε άλλον υπάλληλο. Μόλις γυρίσω Αθήνα θα έχω σαφώς πιο πολλές επιλογές...

Sent from my XT1524

Καλά δε νομίζω. Αφού μπροστά μου έψαξε, δεν βρήκε nano και ρώτησε άλλον υπάλληλο. Μόλις γυρίσω Αθήνα θα έχω σαφώς πιο πολλές επιλογές...

Sent from my XT1524

και να μην έχουν μπορούν να παραγγείλουν μονο που σε αυτή την περίπτωση περιμένεις να ερθει

καλημερα! το twin sim 2 φορες που πηρα, την 1η μου κοψανε την 2η σε micro το ζητησα εγω, με ενα μηχανακι σαν συραπτικο, ενω την 2η φορα αφησα την 2η καρτα μεγαλη. Oριστε https://www.whatsup.gr/el/twinsim

Δε νομιζω οτι εχει πακετα ετοιμα με 2 micro, το αλλο τι ειναι το mini? εχει και 3ο μεγεθος??? :blink:

σχετικα με τα σηματα τωρα, βλεπω στο κεντρο Αθηνας σχεδον και εκει που μενω δλδ οτι τωρα δεν γινεται αυτο που ελεγα, δλδ μπορει να κανει εναλλαγη σε 3G τωρα δεν κανει και σε σκετο Η, αλλα μολις περασει κινηση πχ με speedtest τοτε γινεται Η+ με σχεδον ή τερμα σημα και δεν κολαει με τιποτα. Υποθετω οτι εχει φρακαρει το δικτυο προφανως.

Τα μεγέθη είναι mini, micro, nano. Η "κανονική" λέγεται mini. Υπάρχουν σίγουρα διπλές με 2 από κάθε τύπο, όπως και mini/micro και micro/nano.

Κι εγώ δεν πιστεύω ότι οφείλεται στο κόψιμο της sim το οποιοδήποτε πρόβλημα. Εκτός του ότι δοκίμασα και με τη 2η που δεν είναι κομμένη σε άλλη συσκευή και η λήψη ήταν πανομοιότυπη, όταν πήγα στην πόλη του νησιού(Τήνος) έπιανε μια χαρά 4G. Σε αντίθεση με το σπίτι μου, όπου ειδικά μέσα πιάνει μόνο 3G που αρκετές φορές έχει προβλήματα.

Αυτό που παρουσιάζει τις τελευταίες μέρες που χάνεται εντελώς η σύνδεση στο δίκτυο, εχθές ήταν πολύ έντονο.

Sent from my XT1562

Ποια λες κανονική;

Η κανονική είναι ολόκληρη η κάρτα. Στο μέγεθος πιστωτικής. Αυτή είναι η κανονική.:cool:

Σωστά. Ο περισσότερος κόσμος δεν το γνωρίζει, για αυτό το έβαλα σε εισαγωγικά, εννοώντας την mini.

Sent from my XT1562