Jump to content

Cosmote GPRS/3G/HSDPA: Κάλυψη, υπηρεσίες, χρεώσεις, προβλήματα

alexkotsis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

To 6303 εγκαθιστα μονο του τις ρυθμισεις δικτυου αναλογα με την καρτα sim.

Ναι, αν ειναι ετσι εγω γιατι δεν μπορω να μπω στο ιντερνετ?? Να σημειωσω οτι το εχω με καρτα και μου εχουν μεινει γυρω στα 5 ευρω. Επαρκουν για να συνδεθω στο ιντερνετ :confused:

Η καρτα sim ειναι cosmote 3g.

Ενταξει, καταφερα να συνδεθω...ηθελε απλα επανεκινηση το κινητο :p

iPhone 3G ➡ 5S ➡ 6S ➡ 7 Plus ➡ XR ➡ 11 ➡ 12 ➡ 14 Pro 

Samsung Galaxy A5, S7, S8, S22 Ultra

Other phones: LG Optimus L9, Motorola Moto X. Xiaomi Mi 8 Lite, Honor Play, Xiaomi Mi A1, Huawei P20, Google Pixel 6a

• Απαντήσεις 4,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Mακάρι η διαφορά σε ταχύτητες να ήταν πάντα τόσο μικρή. Τι να κάνουμε που δεν είναι. Από εκεί και πέρα ο καθένας όπως το βλέπει. Σίγουρα όταν μένω στην Αθήνα και στα μέρη της επαρχίας που πηγαίνω έχει συνήθως 3G η Vodafone σαφώς θα την επιλέξω αφού έχει καλύτερες ταχύτητες. Αν πάλι έμενα σε περιοχή της επαρχίας όπου η κάλυψη της Vodafone είναι περιορισμένη μάλλον θα ακολουθούσα τη δική σου λογική. Σε καμία περίπτωση όμως δεν δικαιολογείται η Cosmote να καλύπτει περιοχές χωρίς να μπορεί να προσφέρει τις κατάλληλες ταχύτητες.

Και πράγματι το "3G παντού (βουνά, λαγκάδια, πόλεις) είναι υπερβολικό.

Σωστός... /// Τι να το κάνω το 3g σε βουνά, πόλεις και λαγκάδια με ταχύτητα 50-70ΚΒ/sec??? :blink::lol:

Παρ'ολα αυτα συνδεομαι στο ιντερνετ μονο απ'τον ενσωματομενο browser. Απ'τον οπερα δεν μπορω. Ουτε το wlm που εχει μεσα εγκατεστημενο δεν συνδεεται. Καμια ιδεα??

Το σετ ρυθμισεων που ειναι εγκατεστημενο και προεπιλεγμενο ειναι το COSMOTE WAP GPRS.

Other phones: LG Optimus L9, Motorola Moto X. Xiaomi Mi 8 Lite, Honor Play, Xiaomi Mi A1, Huawei P20, Google Pixel 6a

Όμως η Cosmote παρά τα όσα λέτε έχει ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ 3ης γενιάς! Τώρα που έχω λίγο χρόνο και βλέπω λίγο και την κάλυψη-παλιό σπορ που εγκατέλειψα λόγω χρόνου- η COSMOTE έχει πραγματικά ΠΑΝΤΟΥ 3η γενιά,όπου και να πήγα. Στο χωριό των 50 κατοίκων HSDPA στην κάτω Ραχούλα Καρδίτσας:lol:... Αξίζει ένα μπράβο!

Οκ,οι ταχύτητες θα έρθουν κάποτε,ολόκληρο ΟΤΕ έχει από πίσω...

Απλά το radio network είναι πολύ καλό. Δε ξέρω πως πάει από θόρυβο αλλά από κάλυψη είναι όλα τα λεφτά!

σε ταχύτητες είναι όντως αρκετά πίσω αλλά δε μπορούμε να τα έχουμε όλα! Λογικό είναι...! Για παράδειγμα η WIND με πολύ λιγότερο σήμα στο Βόλο με speed test του Blackberry (με Ο,ΤΙ overhead συνεπάγεται ο proxy του BIS) έχει ~1500kbps... Ενώ η Cosmote χωρίς proxy βαριά να αγγίζει το 1mbps!

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Σωστός... /// Τι να το κάνω το 3g σε βουνά, πόλεις και λαγκάδια με ταχύτητα 50-70ΚΒ/sec??? :blink::lol:

Όπως το δει ο καθένας. Μερικοί δεν θέλουν 50-70 kb/sec με 3G κάλυψη αλλά 5-7kb/sec με 2G κάλυψη. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...

Δεν προκειται να συνδεθεις με τον mini οpera! H NOKIA στα Series 40 δεν επιτρεπει τη χρηση proxy οπότε το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι μια κάπως πολύπλοκη διαδικασία και να χρησιμοποιείς μια παλια εκδοση του mini opera 2, "πειραγμενη απο Ρώσους" οπου μπορείς να ορίσεις χειροκινητα τον wap proxy server του δικτύου σου.

Στο λινκ ειχα γραψει πως κανουμε τη διαδικασια αλλα με τα στοιχεια της Wind. Τα ιδια ισχυουν και για την Cosmote αλλα με τα δικά της νουμερα.

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=1963560#post1963560

Αν ειναι ετσι οπως τα λες, δεν μπορω να καταλαβω τον λογο που η νοκια εχει βαλει τον οπερα στα 40αρια :confused:

Anyway θα δοκιμασω αυτο που μου ειπες για τον οπερα, ευχαριστω κιολλας για τις πληοροφοριες φιλε

Α, μηπως ξερεις αν αυτο ισχυει και για το wlm που εχει προεγκατεστημενο??

Και σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές,όπου παρέχεται κάλυψη 3ης γενιάς από τη βασική ανταγωνίστριά της,ποια είναι η δικαιολογία για τις,συνήθως,χαμηλότερες ταχύτητες;Ρωτάω διότι ο πελάτης πληρώνει και απαιτεί υπηρεσίες που να λειτουργούν απρόσκοπτα.

Και σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές,όπου παρέχεται κάλυψη 3ης γενιάς από τη βασική ανταγωνίστριά της,ποια είναι η δικαιολογία για τις,συνήθως,χαμηλότερες ταχύτητες;Ρωτάω διότι ο πελάτης πληρώνει και απαιτεί υπηρεσίες που να λειτουργούν απρόσκοπτα.

Ε ναι,άλλο λέει ο alany. εσύ πχ αν έμενες στο Πήλιο η Vodafone έχει HSDPA σε επιλεγμένα σημεία προφανώς δε θα επέλεγες COSMOTE (ή WIND προσωπικά:p) για να έχεις καλύτερες ταχύτητες από 5-6ΚΒ/SEC;

Δε μιλάμε για Αθήνα/Θεσσαλονίκη...όπου κάποιος δε θα επιλέξει COSMOTE. Αν και δε νομίζω πάλι να είναι τόσο χάλια σε ταχύτητες!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ναι βρε,αυτό ρώτησα και γω!Αν σ'αυτές τις επιλεγμένες περιοχές,παρέχουν κάλυψη 3ης γενιάς οι άλλες 2 ανταγωνίστριες,οι οποίες συνήθως έχουν υψηλότερες ταχύτητες,για ποιον λόγο να επιλέξει κάποιος Κοσμοτέ;Αναφέρομαι πάντα σε υπηρεσίες δεδομένων και οχι σε βίντεο-κλήσεις,τις οποίες δεν ξέρω πλέον αν συνεχίζουν να τις χρησιμοποιούν!

Ναι βρε,αυτό ρώτησα και γω!Αν σ'αυτές τις επιλεγμένες περιοχές,παρέχουν κάλυψη 3ης γενιάς οι άλλες 2 ανταγωνίστριες,οι οποίες συνήθως έχουν υψηλότερες ταχύτητες,για ποιον λόγο να επιλέξει κάποιος Κοσμοτέ;Αναφέρομαι πάντα σε υπηρεσίες δεδομένων και οχι σε βίντεο-κλήσεις,τις οποίες δεν ξέρω πλέον αν συνεχίζουν να τις χρησιμοποιούν!

Όσο υπάρχει ογκοχρέωση είτε 70kb/sec είτε 170kb/sec το ίδιο θα μου φαίνεται...αν η cosmote μου δίνει σταθερά και 70kb/sec τότε θα την προτιμήσω εφόσον ξέρω ότι παντού θα έχει HSDPA... Αλλά όλα είναι σχετικά πάλι! Αν κάποιος κινείται μόνο Αθήνα ίσως έχει λόγο να μη βάλει Cosmote λόγω του ότι WIND/VODAFONE έχουν καλύτερες ταχύτητες...Και πάλι όμως,δε νομίζω ότι είναι τόσο τραγική πια η Cosmote. Ο περισσότερος κόσμος ασχολείται με το youtube και συναφή:lol: streaming services. Δε νομίζω ότι εκεί θέλει ταχύτητες 20mbps για να δει ένα video. Περισσότερο αυτές οι ταχύτητες παίζουν σε υπηρεσίες ftp και p2p που η κινητή τηλεφωνία με την ογκοχρέωση σχεδόν αποκλείει τη χρήση τους!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δεν νομίζω πως με cap 30GB αποκλείεται εντελώς το κατέβασμα... Σίγουρα δεν έχεις πλήρη ελευθερία αλλά μπορείς να κατεβάσεις.

να ρωτησω κατι και γω...ειχα cosmote 120 και το αλλαξα σημερα σε i35...ο λογαριασμος μου βγαινει καθε 22 του μηνος...πρεπει να περιμενω μεχρι τοτε για να μπορεσω να χρησιμοποιησω τα mb του προγραμματος ή μπορω και τωρα;

εφόσον έχει ολοκληρωθεί η αλλαγή, μπορείς άμεσα να χρησιμοποιήσεις τα mb, απλά έχω την αίσθηση ότι θα έχεις μέχρι 22 του μήνα ανάλογο όγκο και χρόνο από το νέο πρόγραμμα σε ότι αφορά τις ημέρες από σήμερα μέχρι την έκδοση λογαριασμού.

να ρωτησω κατι και γω...ειχα cosmote 120 και το αλλαξα σημερα σε i35...ο λογαριασμος μου βγαινει καθε 22 του μηνος...πρεπει να περιμενω μεχρι τοτε για να μπορεσω να χρησιμοποιησω τα mb του προγραμματος ή μπορω και τωρα;

Θα δεις αναλογια απο σημερα μεχρι και τις 21 του μηνα (μια ημερα πριν την εκδοση του λογαριαμου)

Εγω θα σου ελεγα καλυτερα να μην κανεις χρηση των δωρεαν mb ακομα για να μην ξεφυγει απο τον ελεγχο σου και δεις καμια τρελη χρεωση στον πρωτο λογαριασμο.

Περιμενε μεχρι την εκδοση του λογαριασμου και μετα κανεις κανονικα χρηση

Επειδή έκανα σύνδεση στο i45 έχω κάποιες ερωτήσεις.

Προφανώς χρησιμοποιώ το προφίλ Cosmote Internet του κινητού μου.

Για να έχω 3G πρέπει να ενεργοποιήσω και το HSDPA οπωσδήποτε;

Πρέπει να αλλάξω το GSM σε WDCMA για να δουλέψει;

Το 3G δε χρειάζεται ειδική ενεργοποίηση. Εφόσον βρίσκεσαι εντός περιοχής κάλυψης του δικτύου 3G θα μπορείς να το εκμεταλλευτείς. Για τις ρυθμίσεις ναι, χρησιμοποιείς το Κοσμοτέ Ίντερνετ προφίλ και όχι το Cosmote wap.

Όσον αφορά τη λειτουργία του κινητού σου, μπορείς να επιλέξεις αν θες να συνδέεται σε gsm ή 3g δίκτυο ή και στα 2! Αν το έχεις ρυθμισμένο και στα 2, τότε θα συνδέεται αυτόματα στο 3g , όποτε αυτό υπάρχει. Αν δεν υπάρχει 3g ή είναι ασθενές το 3g, τότε γυρνάει αυτόματα στο gsm. Δες τις ρυθμίσεις του κινητού.

Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση.

Εννοούσα το αντίθετο, ίσως λόγω της άγνοιάς μου δεν το είπα σωστά.

Το να έχω ενεργοποιημένο το HSDPA (το ρωτάω γιατί καταναλώνει αρκετή μπαταρία) προσφέρει γρηγορότερη σύνδεση, σωστά;

Αν δεν το έχω ενεργοποιημένο έχω και πάλι σύνδεση 3G απλά χαμηλότερης ταχύτητας;

Στα είδος του δικτύου στο κινητό μου έχω Auto, GSM και WCDMA.

Ρωτάω γιατί για κάποιον λόγο βλέπω μόνο το σήμα GPRS στο κινητό μου και όχι το H ή το 3G όπως θα πρεπε, παρ' ότι απενεργοποίησα το NoData. Προσπαθώ να καταλάβω τι έχω κάνει λάθος και δεν συνδέομαι σε 3G, μήπως πρέπει να αλλάξω το GSM;

Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση.

Εννοούσα το αντίθετο, ίσως λόγω της άγνοιάς μου δεν το είπα σωστά.

Το να έχω ενεργοποιημένο το HSDPA (το ρωτάω γιατί καταναλώνει αρκετή μπαταρία) προσφέρει γρηγορότερη σύνδεση, σωστά;

Αν δεν το έχω ενεργοποιημένο έχω και πάλι σύνδεση 3G απλά χαμηλότερης ταχύτητας;

Στα είδος του δικτύου στο κινητό μου έχω Auto, GSM και WCDMA.

Ρωτάω γιατί για κάποιον λόγο βλέπω μόνο το σήμα GPRS στο κινητό μου και όχι το H ή το 3G όπως θα πρεπε, παρ' ότι απενεργοποίησα το NoData. Προσπαθώ να καταλάβω τι έχω κάνει λάθος και δεν συνδέομαι σε 3G, μήπως πρέπει να αλλάξω το GSM;

Αν έχεις ενεργοποιημένο το Auto σημαίνει ότι όπου βρίσκει δίκτυο 3G θα συνδέεται εκεί.

Πιθανότατα δε βλέπεις το H ή το 3G επειδή δεν υπάρχει κάλυψη στην περιοχή σου.

Αν ξέρεις σίγουρα ότι υπάρχει κάλυψη (όχι βάσει χαρτών, αλλά αν για παράδειγμα κάποιος φίλος σου στο ίδιο σημείο έχει 3G τη στιγμή που εσύ δεν έχεις) τότε απενεργοποίησε το NoData, κάνε μια επανεκκίνηση στη συσκεύη σου και προσπάθησε ξανά. ;)

[sIGPIC][/sIGPIC]

It only ends once. Anything that happens before that is just progress.

Το Auto ήταν η λύση. Κάλυψη έχω σίγουρα, απλά επειδή το είχα στο GSM δεν έπαιζε. Με το που το έβαλα στο Auto, αμέσως άνοιξε και το 3G και το HSDPA.

Σας ευχαριστώ και τους δυο

Καλησπερα παιδια!!! Να ρωτήσω, για την αναβαθμιση των ταχυτήτων (π.χ. από 1.8mbps σε 3.6 ή 7.2) χρειάζεται κάποιον εξοπλισμό??? Έχω αυτή την απορία διότι στην περιοχή του Βαρθολομιού Ηλείας οι ταχύτητες είναι μέχρι 1.8 (μου το επιβεβαιωσε και τεχνικος της εταιριας που με πηρε τηλ.) και δεν γνωρίζουν πότε θα αναβαθμιστεί το δικτυο στην περιοχη...Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις υπηρεσίες Data ...