Jump to content

Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις για το Nexus S

sakiss
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Κατάφερα και το άνοιξα τελικά flashάροντας με ένα άλλο αρχείο boot.img. Έχω πλέον μέσα SuperUser εφαρμογή και ξεκινόντας μου δίχνει ότι ο bootloader είναι ξεκλείδωτος να το αφήσω έτσι το κινητό ή να κάνω wipe data/factory reset και wipe cache;

Επίσης αυτό σημαίνει ότι το κινητό είναι rooted ή όχι;

Nokia 6600, Sony Ericsson K700i, Motorola L7, Sony Ericsson W810i, Nokia 6680, Nokia 3120 classic, Nokia E71, Nokia C5-03, Nokia N900, Samsung Galaxy S, Google Nexus S, HTC 8S, Nokia N9, Moto G 2nd, Moto X 2nd, OnePlus X, Nexus 6, Redmi Note 5, Mi8

• Απαντήσεις 4,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Επισυναπτόμενες εικόνες

´Εκανα root την συσκεύη και ξεκλέιδωσα τον bootloader του κινητού, αλλά κατάλαβα ότι μου είναι άχρηστο αφόυ δεν θα το εκμεταλευτώ. Γίνεται να επαναφέρω το κινητό στην εργοστασιακή του κατάσταση με κλειδωμένο bootloader και unrooted; Επίσης αν το πάω στην SΛMSUNG θα μου το επαναφέρουν κανονικά και θα το βάλουν σε κάποια λίστα για εκτός εγγύησης ή δεν θα υπάρξει τέτοια περίπτωση;
Nokia 6600, Sony Ericsson K700i, Motorola L7, Sony Ericsson W810i, Nokia 6680, Nokia 3120 classic, Nokia E71, Nokia C5-03, Nokia N900, Samsung Galaxy S, Google Nexus S, HTC 8S, Nokia N9, Moto G 2nd, Moto X 2nd, OnePlus X, Nexus 6, Redmi Note 5, Mi8

Ναι γινεται να ξανακλειδωσει οπως ηταν οταν βγηκε απο το κουτι, το αν θα το καταλαβουν ειναι ενα αλλο θεμα ενδεικτικα σου λεω οτι εστειλα το δικο μου για ενα θεμα με την usb (super amoled αμερικανικο)που ειχα με root custom rom κλπ και η πλακα ηταν οταν το πηρα εκτος απο τη usb που ειχαν αλλαξει μου ειπαν οτι εφταιγε που ειχα λαθος λογισμικο(?) οχι για το ευρωπαικο μοντελο και ελληνικα(παραλιγο να μου βαλουν το λογισμικο για το slcd μοντελο και να brickαρει μια και καλη ενω ειχα πει δεκα φορες οτι ειναι με amoled) και η πλακα ειναι οτι απλως το ειχα βαλει στα αγγλικα και ειχα ελληνικα μεσα απλως δεν τα ειχα επιλεξει.Μου ειπαν οτι εβαλαν το λογισμικο του ευρωπαικου και το κορυφαιο της υποθεσης?το κινητο οταν το πηρα ηταν ακριβως οπως το εδωσα στο λογισμικο με το root την custom rom που ειχα και radio και τα προγραμματα :lol: ευτυχως η usb αποκατασταθηκε με την αλλαγη Edited by Steve_athens
Nokia 3210->t68i->Nokia 3410->Nokia 6510->Nokia 8850->Sharp GX20->Sharp GX30i->Sharp V703->Nokia N80->Nokia 6110 Navigator->Nokia 6210 Navigator->Nokia N85->Nokia N97->Nokia 6710 Navigator->Nokia N86->iphone 3G 16GB->iphone 3GS 16GB->HTC Desire->HTC Desire HD->Iphone 4 32GB->HTC Trophy 7->Galaxy S->Nexus S->Iphone 4s 16GB->Galaxy S2->Nexus 5 32GB-> Galaxy s6 edge Gold

Κατεβάζω από εδώ το πρώτο αρχείο (I9023GRI40-XXKB1). ΑΝ το βάλω στο κινητό στην SD και καλά και από ROM Manager επιλέξω "Install ROM from SD Card" θα εγακατασταθεί κανονικά και μετά απλά απο cmd "fastboot oem lock" και θα είναι όλα καλά. Δεν ξέρω, αλλά δεν το μπορώ που το πείραξα τελικά, το θέλω εργοστασιακό πάλι.

Edit: Επίσης από το ROM Manager έχει επιλογή στο Download ROM Stock Images και εκεί Nexus S 2.3.3, άμα κατεβάσω αυτή την ROM με το κινητό πως θα την κάνω εγκατάσταση; Επίσης γάφουν μέσα ότι περιέχει και τον bootloader και recovery, αυτό σημαίνει ότι γυρνάει αμέσως μόνο του; Και άλλη ερώτηση μετά update για την 2.3.4 θα μπορώ να κάνω;

Y.Γ.: Συγνώμη που κουράζω απλά δεν ξέρω και καλά και το πείραξα και νιώθω περίεργα τώρα. Ευχαριστώ πολύ.

Edited by Giannis_mathiou

ναι με αυτα θα γινει ξανα εργοστασιακο, βασικα δεν εχεις πειραξει ουσιαστικα τιποτα εφοσον δεν εχεις βαλει custom rom

edit καλυτερα να περασεις με το odin το link που εστειλες γιατι η 2.3.3 που εχει στo rom manager μαλλον ειναι για το amoled μοντελο γιατι ειχα κανει στο δικο μου επαναφορα στο εργοστασιακο απο εκει και δεν ειδα πουθενα να εχει επιλογη για slcd η s.amoled.Οταν θα το επαναφερεις πας σχετικα με το τηλεφωνο->ενημερωσεις συστηματος και θα παρεις την 2.3.4

Edited by Steve_athens
Nokia 3210->t68i->Nokia 3410->Nokia 6510->Nokia 8850->Sharp GX20->Sharp GX30i->Sharp V703->Nokia N80->Nokia 6110 Navigator->Nokia 6210 Navigator->Nokia N85->Nokia N97->Nokia 6710 Navigator->Nokia N86->iphone 3G 16GB->iphone 3GS 16GB->HTC Desire->HTC Desire HD->Iphone 4 32GB->HTC Trophy 7->Galaxy S->Nexus S->Iphone 4s 16GB->Galaxy S2->Nexus 5 32GB-> Galaxy s6 edge Gold

Εννοείς μέσα από το ROM Manager; Το ξέρω ότι τζάμπα αγχώνομαι και ενοχλούμαι γιατί απλά δεν έκανα κάτι μόνο ξεκλείδωμα του bootloader και ένα root.

Ναι αυτη που γραφει στον rom manager μαλλον ειναι για το amoled γιατι εκανα στο δικο μου επαναφορα απο κει.Το slcd i9023 δεν εχεις?

Ναι αυτό έχω. Οπότε να μην το επιχειρήσω μέσω ROM Manager;

καλυτερα οχι εκτος αν το χει δοκιμασει καποιος με slcd απο δω, για δες εδω http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1172725

πηγα να κανω ροοτ το κινητο ι9023 (sclcd)

και μαλλον περασα λαθος recovery και τωρα δεν ανοιγει το κινητο κολαει στο λογκο τις google με την κλειδαρια απο κατω ....

μπαινω στο bootloader και με λεει :

bootloader version : i9020XXKA3

baseband Version : i9020XXD1

Lock state unlocked

και μετα δεν ξερω τι χαζομαρες εκανα :p και με βγαζει τερμα πανω

FASTBOOT MODE - NO BOOT OR RECOVERY IMG

πως θα το ξανα ζωντανεψουμε το κινητακι (γιατι ειμαι χωρις κινητο τωρα) να λειτουργει κανωνικα ?!

nexus s i9023 ( με την LCD την οθονη) ! και εκδοση ειχα πανω 2.3.4 !

:)

Samsung Galaxy S8 plus

Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung Galaxy Alpha

Samsung TV ue55h6800 Curved

Samsung Watch Gear

το κινητο οταν το πηρα ηταν ακριβως οπως το εδωσα στο λογισμικο με το root την custom rom που ειχα και radio και τα προγραμματα :lol: ευτυχως η usb αποκατασταθηκε με την αλλαγη

Mε ποια rom έχεις ράδιο;

Bosch Com 509, Ericsson T10s, Ericsson T18s, Nokia 3330, Siemens C35, Panasonic GD67, Sharp GX10, Nokia 3200, Motorola E398, Nokia 9300, Nokia 6085, Motorola W490, Motorola A1200 Ming, LG HB620, Samsung B7300 OmniaLITE, Samsung Galaxy 551, Samsung Nexus S, Iphone 4, Samsung Galaxy Nexus, Motorola Moto G, LG G2 D802, HTC One M9, HTC 10, Nokia X7 (8.1), Nokia 8.3

Να ρωτήσω κάτι μετά την εγκατάσταση του ROM Manager είναι λογικό να μπορώ να μπω σε Recovery Mode μόνο μέσα από το πρόγραμμα; Δεν μου λειτουργεί δηλαδή το clockwork χωρίς το ROM Manager, όταν πάω να μπω με Volume Up+Power σε Recovery δεν μπαίνει. Μπορώ κάπως να το κάνω να μπαίνει από εκεί;

Θα πρέπει να βγάλω τον ROM Manager και μετά να κάνω ξανά boot με Volume Up+Power και από cmd να δώσω εντολή "fastboot flash recovery ονομα_αρχείου.img";

πηγα να κανω ροοτ το κινητο ι9023 (sclcd)

και μαλλον περασα λαθος recovery και τωρα δεν ανοιγει το κινητο κολαει στο λογκο τις google με την κλειδαρια απο κατω ....

μπαινω στο bootloader και με λεει :

bootloader version : i9020XXKA3

baseband Version : i9020XXD1

Lock state unlocked

και μετα δεν ξερω τι χαζομαρες εκανα :p και με βγαζει τερμα πανω

FASTBOOT MODE - NO BOOT OR RECOVERY IMG

πως θα το ξανα ζωντανεψουμε το κινητακι (γιατι ειμαι χωρις κινητο τωρα) να λειτουργει κανωνικα ?!

nexus s i9023 ( με την LCD την οθονη) ! και εκδοση ειχα πανω 2.3.4 !

:)

Δεν ξέρω αν λύθηκε το πρόβλημά σου αλλά αντιμετόπισα το ίδιο χθες και έχω και εγώ το I9023 με την SLCD και την 2.3.4 πάνω.

Εγώ ακολούθησα αυτόν τον οδηγό για να κάνω root στην συσκευή κάτι δεν πήγε καλά όμως και κολλούσε και εμένα στο logo της Google με την κλειδαριά. Αν πας κάτω κάτω κάποιος δίνει ένα link για ένα αρχείο boot.img άμα το κατεβάσεις και flashάρεις με αυτό πιστεύω να δουλέψει. Εμένα μου δούλεψε. Ο χρήστης που το δίνει λέγεται Mayank Chopra για να μην δυσκολεύεσαι μπορείς απλά να πατήσεις εδώ, είναι το link για το αρχείο που λέει.

1)Έχετε παρατηρήσει ποτέ τα led στα κουμπάκια που είναι στην σειρά κάτω να τρεμοπαίζουν ποτέ?

2)Γιατί κάνει τόση ώρα να φορτιστεί? Από το 0% στο full πόση ώρα σας κάνει? (μιλάω πάντα με φόρτιση από τον φορτιστή που δίνεται και όχι από usb θύρα)

Από τις 12 και κάτι που το έχω βάλει μέχρι τώρα που είναι 2...έχει πάει στο 62%! τα ζώα μου αργά! Είναι ο 2η φόρτιση που του κάνω...διάβαζα ότι με τις μετέπειτα βελτιώνεται...? Ισχύει?

1) Όχι γενικά το led στα κουμπιά δεν αναβοσβήνει για ειδοποιήσεις. Για να γίνει αυτό πρέπει να βάλεις συγκεκριμένο kernel και να εγκαταστήσεις το bln control

2) Και σε εμένα τις πρώτες 3-4 φορτίσεις τις έκανε πολύ αργά! Μετά έστρωσε η μπαταρία και νομίζω κρατάει και περισσότερο, με αρκετή χρήστη αλλά όχι και υπερβολική με βγάζει 2 μέρες άνετα. Επίσης θα σου πρότεινα τις πρώτες τουλάχιστον φορτίσεις όσο μπορείς να μην το βγάζεις όταν σου λέει ότι είναι φορτισμένο αλλά περίπου 2 ώρες μετά.

Ερωτήσεις: 1)Αν κλειδώσω τον bootloader με root στην συκσευή χωρίς costum rom θα ανοίξει ξανά ή όχι;

2)Μόνο με root και ξεκλείδωτο bootloader χωρίς κάποια costum rom θα μπορώ να κάνω αναβάθμιση σε Ice Cream Sandwich ΌΤΑΝ και ΑΝ με το καλό βγεί;

Δεν ξέρω αν λύθηκε το πρόβλημά σου αλλά αντιμετόπισα το ίδιο χθες και έχω και εγώ το I9023 με την SLCD και την 2.3.4 πάνω.

Εγώ ακολούθησα αυτόν τον οδηγό για να κάνω root στην συσκευή κάτι δεν πήγε καλά όμως και κολλούσε και εμένα στο logo της Google με την κλειδαριά. Αν πας κάτω κάτω κάποιος δίνει ένα link για ένα αρχείο boot.img άμα το κατεβάσεις και flashάρεις με αυτό πιστεύω να δουλέψει. Εμένα μου δούλεψε. Ο χρήστης που το δίνει λέγεται Mayank Chopra για να μην δυσκολεύεσαι μπορείς απλά να πατήσεις εδώ, είναι το link για το αρχείο που λέει.

1) Όχι γενικά το led στα κουμπιά δεν αναβοσβήνει για ειδοποιήσεις. Για να γίνει αυτό πρέπει να βάλεις συγκεκριμένο kernel και να εγκαταστήσεις το bln control

2) Και σε εμένα τις πρώτες 3-4 φορτίσεις τις έκανε πολύ αργά! Μετά έστρωσε η μπαταρία και νομίζω κρατάει και περισσότερο, με αρκετή χρήστη αλλά όχι και υπερβολική με βγάζει 2 μέρες άνετα. Επίσης θα σου πρότεινα τις πρώτες τουλάχιστον φορτίσεις όσο μπορείς να μην το βγάζεις όταν σου λέει ότι είναι φορτισμένο αλλά περίπου 2 ώρες μετά.

Ερωτήσεις: 1)Αν κλειδώσω τον bootloader με root στην συκσευή χωρίς costum rom θα ανοίξει ξανά ή όχι;

2)Μόνο με root και ξεκλείδωτο bootloader χωρίς κάποια costum rom θα μπορώ να κάνω αναβάθμιση σε Ice Cream Sandwich ΌΤΑΝ και ΑΝ με το καλό βγεί;

Δεν ρώτησα αν αναβασβήνουν για ειδοποιήσεις, αλλά αν έχει τύχει σε κάποιον να τρεμοπαίζουν από μόνα τους. Είτε κατά την διάρκεια κλήσης είτε εκτός.

οχι δεν λυθηκε το προβλημα .. !

και το θεμα ειναι οτι στο Odin δεν με βλεπει το κινητο .. για να το φλασαρο απο την αρχη με την στοκ ρομ ! ισως επειδη εχω 64μπιτ windows 7 ?!

Samsung Galaxy S8 plus

Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung Galaxy Alpha

Samsung Watch Gear

και το θεμα ειναι οτι στο Odin δεν με βλεπει το κινητο .. για να το φλασαρο απο την αρχη με την στοκ ρομ ! ισως επειδη εχω 64μπιτ windows 7 ?!

Για να μην βλέπει το κιν σου κατα 99% πάει να πει ότι έχεις κάποιο πρόβλημα με τους drivers της συσκευής.

Προσπάθησε να τους ξαναπεράσεις. Και εμένα στην αρχή δεν το έβλεπε και τελικά απο τα 4 driver που έδινε νομίζω μου δούλεψε το 2ο ή το 3ο. Τα win δεν παιζουν ρόλο. Και μην ξεχνάς, καλό είναι μετά απο το πέρασμα των driver να κάνεις και ένα ρεσταρτ το pc Just In Case :)

Καλησπερα παιδια αυριο παιρνω και εγω στα χερια μου το nexus s με SLCD απο πλαισιο με 299 Ε. τι θα πρεπει να κανω σαν πρωτη μου κινιση? απο Android ειχα το x10mini/pro.

Δεν με απασχολη που δεν εχει ραδιο. Θα πρεπει να κανω root και για ποιο λογο?

Ευχαριστω θα μεινω υποχρεος :)

Εγώ έκανα root και μπορώ να πω το "μετάνιωσα" γιατί εμένα δεν μου χρειάζεται για την χρήση του κινητού που κάνω. Δεν ξέρω τι χρήση κάνεις, αλλά πιστεύω ότι με μια απλή χρήση για εφαρμογές, internet, παιχνίδια δεν χρειάζεται να κάνεις root. Για την πρώτη σου κίνηση κοίτα από εδώ.

Λογικά για να μην το βλέπει δεν θα είναι περασμένοι οι drivers. Δοκίμασε με ενεργοποιημένο το κοινητό σε bootloader mode και συνδεδεμένο στον υπολογιστή να πας Device Manger και λογικά κάπου θα σου έχει ένα κίτρινο εικονίδιο και θα γράφει Android 1.0, εγκατέστησε τους drivers με ADB Interface (μάλλον το πρώτο) και πιστεύω να το αναγνωρίσει μετά. Δεν θυμάμαι να είχα κάνει κάτι άλλο.

Λογικά για να μην το βλέπει δεν θα είναι περασμένοι οι drivers. Δοκίμασε με ενεργοποιημένο το κοινητό σε bootloader mode και συνδεδεμένο στον υπολογιστή να πας Device Manger και λογικά κάπου θα σου έχει ένα κίτρινο εικονίδιο και θα γράφει Android 1.0, εγκατέστησε τους drivers με ADB Interface (μάλλον το πρώτο) και πιστεύω να το αναγνωρίσει μετά. Δεν θυμάμαι να είχα κάνει κάτι άλλο.

σε bootloader αν παω device manager με το εμφανιζει κανωνικα Android Phone (Android bootloader interface) !

αλλα απο το προγραμμα Odin δεν με βγαζει τιποτα ... (κανω καμια κινηση κατι στο Odin για να δει το κινητο )?!

και που θα βρουμε bootloader version του ι9023 και cwm recovery του ι9023 οτι και αν εχω δοκιμασει με εμφανιζει Bootloader version i9020XXKA3

Baseband Version : i9020XXKD1

Lock state unlock . . . ! ! !

Samsung Galaxy S8 plus

Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung Galaxy Alpha

Samsung Watch Gear

Ολα καλα τελικα με το κινητακι ... !

το δοκιμασε σε ενα αλλο πισι ... και ολα οκ !

εγινε root περασε και την rom miui . . . !

αλλα με την σπαει λιγο πολυ iphone φαση παιζει . . . !! :p:p

εχουμε καμια καλη ρομ να προτεινουμε ?! :)

Samsung Galaxy S8 plus

Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung Galaxy Alpha

Samsung Watch Gear

δοκιμασε την infinin1ty 1.3.0

δεν εχει παπαδες και τις βλακειες του miui και ειναι γρηγορη, πολυ γρηγορη.

Motorola Moto G

Nexus S, SlimJB 2.0, Beladus 7.1

Ερωτηση προς τους flashers :p

Στο android dev section του Nexus S (xda) οι custom rom/kernel που δινουν (cyanogen,MIUI etc) μπορουν να φλασαριστουν αφοβα ειτε μιλαμε για το Nexus με την amoled ειτε αυτο με την SLCD?

Απο αυριο επιστρεφω και εγω στην παρεα σας :)

1)Πειτε τις top 3/4ις custom rom για να δοκιμασω...?

2)Αγορα ηδη μια θηκουλα http://goo.gl/CjLwd

3)Η cyanogen σε τι σταδιο βρισκεται?...ειναι πληρως λειτουργική η ακομα προσθετουν features?

4)Eνα γρήγορο link για Root? :O

root guides-->

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=875875

καλως ηρθες στην παρεα μας :):)

η χρησιμοποιησε το search στο xda και θα βρεις πολλα αναλογα θεματα και οποιο σου ειναι ποιο ευκολο προχωρας!υπομονη θελει πανω απο ολα..

Edited by edangel8
Stupidity RuleZ Την Σημερον Ημεραν...

root guides-->

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=875875

καλως ηρθες στην παρεα μας :):)

η χρησιμοποιησε το search στο xda και θα βρεις πολλα αναλογα θεματα και οποιο σου ειναι ποιο ευκολο προχωρας!υπομονη θελει πανω απο ολα..

To ειχα το nexus s οταν ξεκινησε το τοπικ (super amoled απο αμερικη).Tο ξαναπαιρνω δευτερη φορα απο ελλαδα και δεν εχω χρονο αυτες τις μερες να ψαχτω.Σε ευχαριστω για το link.:happy::happy:

Εχετε να προτεινεται custom rom?

Απο αυριο επιστρεφω και εγω στην παρεα σας :)

1)Πειτε τις top 3/4ις custom rom για να δοκιμασω...?

2)Αγορα ηδη μια θηκουλα http://goo.gl/CjLwd

3)Η cyanogen σε τι σταδιο βρισκεται?...ειναι πληρως λειτουργική η ακομα προσθετουν features?

4)Eνα γρήγορο link για Root? :O

1) α) miui πειραγμένη από τον brainmaster

β) Κατά τη γνώμη μου, ίσως είναι η καλύτερη rom, βασίζεται στη stable cm και χρησιμοποιεί τον matrix kernel στην έκδοση 5.5+. Θα σου πρότεινα να έβαζες τον ίδιο kernel, αλλά στην έκδοση 6 που εγώ είδα και βελτίωση της μπαταρίας.

γ) H stable cm που την είχα πριν βάλω τη β), πολύ σταθερή χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Επίσης, την α) δεν τη δοκίμασα, αλλά διάβασα καλά σχόλια. Τη β) έχω τώρα, από την προηγούμενη έκδοση (1.0.38) και τώρα έχω την τελευταία και έχω ένα απροβλημάτιστο κινητό. Πριν από αυτές είχα τη γ).

2) Με 'γεια για τη θήκη και αν θες γράψε κανένα σχόλιο για το πώς σου φάνηκε.

3) Ήδη έχω απαντήσει στο 1).

4) Για root να σου πω ότι έκανα ενώ είχα 5-6 μέρες το κινητό και το ίδιο διάστημα γνωριμία με το android. Σε κάποια φάση είχα χαθεί με τους διάφορους οδηγούς και τελικά έκανα root πανεύκολα με αυτόν τον οδηγό.

Ελπίζω να βοήθησα.

ANDROID DEVICES: OnePlus 7 Pro / ONEPLUS 6T / ONEPLUS 5T / ONEPLUS 3T / MOTOROLA NEXUS 6 / LG G2 / LG OPTIMUS G / LG E960 NEXUS 4 / GOOGLE NEXUS 7 / GOOGLE GALAXY NEXUS / NEXUS S (BY SAMSUNG) / NOKIA 5800 / SAMSUNG WAVE / SAZEM MY V-65