Jump to content

brokesmack

Members
  • Δημοσιεύσεις

    396
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    100%

About brokesmack

  • Ημ. Γέννησης 29/11/1985

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Cosmote - Ελλάδα

brokesmack's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Βεβαίως ισχύει και σε άλλες τεχνολογικές βιομηχανίες, αλλά σε κάθε περίπτωση στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας έγινε με πιο "βίαιο" τρόπο.
  2. Ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο, με τις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων ανα εταιρεία στο πέρασμα των χρόνων. Εταιρείες που μεσουρανούσαν για πολλά χρόνια, χάνονται από τον χάρτη (βλέπε nokia) και άλλες ξεπετάγονται από το πουθενά. Εντυπωσιακή η επέλαση των κινέζων την τελευταία 10ετία, με τα κινητά των οποίων κάποιοι παλιότερα γελούσαν. Ηθικό δίδαγμα: Γέλως άκαιρος εν βροτοίς δεινόν κακόν.
  3. Σήμερα έκανε αναβάθμιση και σε android 11. Αναμένω να δω τι άλλαξε και θα ενημερώσω.
  4. Τρείς μέρες συνύπαρξης με το 8.3 και μπορώ να πω κάποιες αρχικές εντυπώσεις. Στα της εξωτερικής εμφάνισης, σίγουρα είναι εντυπωσιακό όπως έχω ήδη πει. Το γυαλί και οι χρωματισμοί της πλάτης (απεικονίζουν το βόρειο σέλας) δίνουν έναν premium χαρακτήρα. Είναι αρκετά μεγάλο και σε αυτό δεν βοηθούν και τα σχετικά μεγάλα bezels (το ratio της οθόνης είναι 82.9%), συνεπώς χρειάζεται χρόνος για να το συνηθίσεις εάν προέρχεσαι απο μικρότερες συσκευές. Σίγουρα σε δυσκολεύει σε θέματα φορητότητας αλλά η μεγάλη οθόνη των 6.81″ σε αποζημιώνει σε άνεση και εμπειρία χρήσης. Η τελευταία, αν και τεχνολογίας IPS, έχει πολύ ζωντανά χρώματα και υποστηρίζει HDR10. Το κουμπί on/off που έχει και τον αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος, βρίσκεται στα πλάγια και χρειάζεται και αυτός εξοικείωση. Μέχρι τώρα σαν εμπειρία χρήσης είμαι πολύ ικανοποιημένος (ταχύτητα, ευκολία χρήσης κλπ) αλλά θα ήθελα να σταθώ στα εξής: Αν και διαθέτει android one και μου έκανε ήδη ένα μεγάλο security update, δεν έχει λάβει ακόμα android 11, ενώ άλλες συσκευές χωρίς android one, την έχουν ήδη λάβει. Πάντως, όσοι θέλουν καθαρό android, χωρίς τα κλασσικά bloatware κλπ, θα το εκτιμήσουν. Η μπαταρία του, αν και ικανοποιητική, δεν είναι τόσο καλή όσο του nokia 8.1 που είχα πριν, το οποίο μου έβγαζε 2 μέρες με μέτρια χρήση. Το 8.3 θα αντέξει με την ίδια χρήση περίπου 1,5 μέρες, πράγμα το οποίο μπορεί να δικαιολογηθεί απο την μεγαλύτερη οθόνη που διαθέτει. Το 5g όπου πιάνει, κάνει μεγάλη διαφορά στις ταχύτητες download. Ενδεικτικά, σε speedtest που έκανα πιάνει περίπου διπλάσια ταχύτητα στο download σε σχέση με το 4g, ενώ το upload και το ping παρέμειναν περίπου ίδια. Η κάμερα έχει άπειρες επιλογές, θέλει ψάξιμο, αλλά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού δεν με ενθουσίασε. Αντιθέτως, το βίντεο του είναι πολύ καλό και η λειτουργία cinematic mode (24fps, 21:9 aspect ratio, 4K resolution) είναι εντυπωσιακή. Να σημειωθεί ότι η έκδοση 64gb/6 που πήρα εγώ, δεν έχει στην συσκευασία θήκη, όπως η 128gb/8 που έχει κανονικά, οπότε θα πρέπει κάποιος να προμηθευτεί από τις ελάχιστες διαθέσιμες που υπάρχουν στην ελληνικά καταστήματα, καθώς το κινητό γλιστράει πολύ. Αυτά για την ώρα, θα επανέλθω και με άλλες παρατηρήσεις στο μέλλον.
  5. Εγω πάντως το πήρα στα 322 τελικη απο ελληνικό κατάστημα (για την έκδοση 64/6). Το ίδιο κατάστημα έχει την έκδοση 128/8 στα 355 ευρώ τελική. Μου ηρθε μια χαρά, είναι η ευρωπαική έκδοση, όλα κομπλε (το κατάστημα είναι αξιόπιστο και μπορείτε να το βρείτε στο bestprice.gr). Θα επανέλθω με εντυπώσεις, γιατι δεν εχω προλάβει ακόμα να το στήσω. Το μόνο σίγουρο είναι οτι είναι πολύ εντυπωσιακό, λόγω μεγέθους (η αλήθεια ειναι οτι το λες και κουμουτσα :lol:) και premium κατασκευης.
  6. Από τα TCL μόνο το 10 pro είναι κοντά στο 8.3 ποιοτικά, αν και προσωπικά δεν μου αρέσει το design του και έχει χειρότερο επεξεργαστή από το nokia (snapdragon 675 vs 765). Τα υπόλοιπα μοντέλα TCL σε αυτό το price-range υστερούν ποιοτικά. Για τα realme σε αυτά τα λεφτά (x50??) δεν βρίσκεις κατι που να υπερτερεί ποιοτικά ή έστω να πλησιάζει το 8.3. Δεν θα μπω σε αντιπαράθεση για ένα κινητό, ο καθένας με τα γούστα του, αλλά προφανώς δεν έχεις πιάσει-δει από κοντά τις συσκευές και απλά κάνεις υποθέσεις φίλε μου.
  7. Το κινητό κυκλοφορεί εδώ και περίπου 4 μήνες στην ελληνική αγορά και η τιμή του ξεκινούσε αρχικά κοντά στα 600ευρώ για την έκδοση 6GB με 64GB αποθηκευτικού χώρου. Πλέον, η συγκεκριμένη έκδοση κυκλοφορεί με τιμή κάτω από τα 400ευρώ και αν και δεν διαπρέπει σε hardware, είναι μια πολύ καλή πρόταση κατά την γνώμη μου, λόγω της χορταστικής οθόνης, της ποιότητας κατασκευής, του android one και της αξιοπιστίας της nokia. Ναι, κάποιοι θα πούνε ότι με αυτά τα λεφτά βρίσκεις συσκευές με amoled οθόνες στα 90 και 120hz, καλύτερους επεξεργαστές, περισσότερη ram και αποθηκευτικό χώρο. Δεν θα διαφωνήσω αλλά θα τους πρότεινα να δούνε το κινητό από κοντά και μετά να κρίνουν, γιατί πολλές φορές τα χαρακτηριστικά δεν λένε την αλήθεια για την εμπειρία χρήσης και τον χαρακτήρα μιας συσκευής. Εγώ πάντως, κλείνοντας 2 χρονια με το nokia 8.1 και όντας ΑΠΟΛΥΤΑ ευχαριστημένος, παράγγειλα το 8.3 και το περιμένω με αγωνία μέσα στην επόμενη εβδομάδα, οπότε και θα ενημερώσω για τις εντυπώσεις μου.
  8. brokesmack

    Nokia 8.3

    Ανοίγω αυτό το θέμα για το Nokia 8.3 5G το καλύτερο κινητό από άποψη specs της hmd για φέτος και μέχρι να παρουσιαστεί το νέο flagship της εταιρείας. Το κινητό κυκλοφορεί εδώ και περίπου 4 μήνες στην ελληνική αγορά και η τιμή του ξεκινούσε αρχικά κοντά στα 600ευρώ για την έκδοση 6GB με 64GB αποθηκευτικού χώρου. Πλέον, η συγκεκριμένη έκδοση κυκλοφορεί με τιμή κάτω από τα 400ευρώ και αν και δεν διαπρέπει σε hardware, είναι μια πολύ καλή πρόταση κατά την γνώμη μου, λόγω της χορταστικής οθόνης, της ποιότητας κατασκευής, του android one και της αξιοπιστίας της nokia. Ναι, κάποιοι θα πούνε ότι με αυτά τα λεφτά βρίσκεις συσκευές με amoled οθόνες στα 90 και 120hz, καλύτερους επεξεργαστές, περισσότερη ram και αποθηκευτικό χώρο. Δεν δεν διαφωνήσω αλλά θα τους πρότεινα να δούνε το κινητό από κοντά και μετά να κρίνουν, γιατί πολλές φορές τα χαρακτηριστικά δεν λένε την αλήθεια για την εμπειρία χρήσης και τον χαρακτήρα ενός κινητού. Εγώ πάντως, κλείνοντας 2 χρονια με το nokia 8.1 και όντας ΑΠΟΛΥΤΑ ευχαριστημένος, παράγγειλα το 8.3 και το περιμένω με αγωνία μέσα στην επόμενη εβδομάδα, οπότε και θα ενημερώσω για τις εντυπώσεις μου. Υποστηριζόμενα Δίκτυα Δίκτυο 2G (GSM) Ναι Δίκτυο 3G (HSPA , HSDPA) Ναι Δίκτυο 4G (LTE) Ναι Δίκτυο 5G Ναι Οθόνη Μέγεθος Οθόνης 6.81 ίντσες Ανάλυση Οθόνης (Pixels) 1080 x 2400 Πυκνότητα Pixels 386ppi Τύπος Οθόνης IPS LCD Capacitive Προστασία Οθόνης - Ήχος Μεγάφωνο Ναι Υποδοχή Ακουστικών 3.5mm Ναι Ποιότητα Ακουστικών - Ακύρωση Θορύβου (Noise Cancellation) Ναι Χαρακτηριστικά Επεξεργαστής Octa Core 1 x 2.40GHz + 1 x 2.20GHz + 6 x 1.8GHz Σύνολο Πυρήνων Επεξεργαστή 1 + 1 + 4 Μοντέλο Επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 765G Επεξεργαστής Γραφικών Adreno 620 Μνήμη Αποθηκευτικού Χώρου 64GB* Μνήμη RAM 6GB Υποδοχή κάρτας μνήμης microSD Ναι Αισθητήρες Δακτυλικού Αποτυπώματος Επιταχυνσιόμετρο Εγγύτητας Πυξίδα Γυροσκόπιο Λειτουργικό Σύστημα Android 10** (Android One) Έτος Κυκλοφορίας 2020 Κάμερα Ανάλυση Κύριας Κάμερας 64MP f/1.9 (Wide) PDAF 12MP f/2.2 (Ultrawide) AF 2MP (Macro) 2MP (Depth Sensor) PDAF HDR Panorama Zeiss Optics Flash Ναι, Dual-LED Flash Ανάλυση Βίντεο 4K @ 30fps Εμπρόσθια Κάμερα 24MP f/2.0 with Zeiss Optics Μπαταρία Χωρητικότητα Μπαταρίας 4500mAh Γρήγορη Φόρτιση Ναι, 18W Εκτιμ. Χρόνος Ομιλίας Μη διαθέσιμα στοιχεία Συνδεσιμότητα Bluetooth Ναι, v5.0 WiFi Ναι, a/b/g/n/ac με δυνατότητα hotspot NFC Ναι OTG Ναι GPS Ναι USB Ναι, Tyoe-C Θύρα Υπερύθρων Όχι Βάρος και Διαστάσεις Βάρος 220 γραμμάρια Διαστάσεις 171.9 x 78.6 x 9mm Λοιπά Χαρακτηριστικά Τύπος Κάρτας SIM Nano SIM - Dual SIM Αριθμός Καρτών SIM 2 Αδιαβροχοποίηση Όχι Ραδιόφωνο FM Ναι ----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Μόλις είδα ότι υπάρχει θέμα για το nokia 8.3, εάν το κρίνουν σκόπιμο οι mods ας διαγράψουν το παρόν
  9. brokesmack

    Nokia 8.1

    To x7 έχω. Τα παραπάνω που αναφέρω δεν υπάρχουν στο x7 και υπάρχουν στο 8.1
  10. brokesmack

    Nokia 8.1

    Το έχω από Ιανουάριο του 2019. Είναι η έκδοση X7 και το αγόρασα από gearbest στα 260ευρώ. Έχω κάνει ένα review στο https://youtu.be/nf7hKFXl1cU Γενικά πολύ ευχαριστημένος, είναι αξιόλογο κινητό, εάν και πλέον υπάρχουν καλύτερες επιλογές στα λεφτά αυτά. Είναι ίδιο με τo 8.1 με μόνες διαφορές ότι δεν έχει android one, nfc και band 20/800 mhz . Ακόμη και τώρα, δεν έχω παρατηρήσει lags και η μπαταρία μετά απο 1.5 χρόνια μου βγάζει 2 ημέρες.
  11. brokesmack

    Nokia 8.1

    Σήμερα έφτασε και η android 9.0 pie. Όλα καλά, κούμπωσε άψογα, αναμένω να δω τις διαφορές σε βάθος χρόνου.
  12. brokesmack

    Nokia 8.1

    Έχω φτιάξει και ένα video για όποιον ενδιαφέρεται με τις εντυπώσεις μου από το κινητό https://youtu.be/nf7hKFXl1cU
  13. brokesmack

    Nokia 8.1

    Έχω φτιάξει και ένα video για όποιον ενδιαφέρεται με τις εντυπώσεις μου από το κινητό https://youtu.be/nf7hKFXl1cU
  14. brokesmack

    Nokia 8.1

    Nokia X7 και 8.1 είναι ακριβώς τα ίδια κινητά, αλλά το X7 είναι χωρίς google aps (τα βάζεις μετά), android one και 800άρα μπάντα (b20)
  15. brokesmack

    Nokia 8.1

    Ελλάδα θα έρθει σαν nokia 8.1 αλλά ακόμα τίποτα
×
×
  • Create New...