Jump to content

Google vs Apple: Μια σχέση μίσους ή «αγάπης»;


saliez
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ένα ενδιαφέρον άρθρο έπεσε στην αντίληψη μου τις προάλλες, για τις δύο εταιρείες και την μεταξύ τους σχέση. Θα ήθελα να το αναλύσω, αλλά και να ακούσω τις απόψεις σας.

 

Πρώτα απ'όλα διαφωνώ στις βάσεις ή μάλλον στην πεποίθηση που γράφτηκε το άρθρο αυτό. Η πεποίθηση του άρθρου είναι οτι συγκρίνει δύο εταιρείες, «μητέρες» των δύο πιο δημοφιλών λειτουργικών για κινητές συσκευές στον πλανήτη. Όσο οξύμωρο θα ακουστεί όμως αυτό, το Android, σε αντίθεση με αυτό που πιστεύει ο κόσμος και ο αρθρογράφος, δεν ανήκει πλέον στη Google. Και έχω αποδείξεις.

 

Με βάση της ιδιότητας του Android που είναι Open Source το λειτουργικό του παραμετροποιείται από τις κατασκευάστριες εταιρείες, από τους πάροχους, αλλά και από τους χρήστες. Στη πραγματικότητα το ποσοστό του Android που δεν είναι παραμετροποιήσιμο είναι ελάχιστο εώς και μηδαμινό, αποτελείται από τα Nexus (2.3.3/2.3.4/2.3.5) και τις ταμπλέτες με Honeycomb (3.0/3.1/3.2). Το [thread=310919]ποσοστό είναι μικρό μιας και έχουν βγει τόσες συσκευές που έχουν την 2.3 από την αρχή[/thread].

 

Για να καταλάβει κάποιος οτι η παραμετροποίηση που δέχεται το λειτουργικό είναι παραπάνω από εικόνες και μερικές εφαρμογές, δύο απλά παραδείγματα. Δύο ισχυρές αλλα μη αντιληπτές αλλαγές είναι, η προσθήκη 720p βιντεοσκόπησης και το FM radio. Το Android δεν υποστηρίζει κανένα από τα αυτά και φυσικά δεν είναι οι μόνες αλλαγές που γίνονται. Το Android ανήκει στην [ame=http://en.wikipedia.org/wiki/Open_Handset_Alliance]Open Handset Alliance[/ame] και στην κοινότητα.

 

Ας δούμε τώρα τα πιο σημαντικά σημεία και την επιχειρηματολογία του.

 

 

H Google είναι περισσότερο φίλος της Apple παρά εχθρός. Αυτό είναι εύκολο να το κατανοήσουμε αν εστιάσουμε την προσοχή μας στα έσοδα των δύο εταιρειών. Η μεν Google έχει έσοδα εώς και 97% από τις διαφημίσεις, η δε Apple απολαμβάνει έσοδα από hardware/software προΐόντα, λογισμικό αλλά και πώληση περιοχεμόνου από τρίτους - εφαρμογές, τραγούδια κτλπ - (βλ. iTunes/appstore).

 

Δεδομένου της πρόσφατης εισόδου της Apple στον διαφημιστικό κλάδο με την υπηρεσία [thread=271764]iAD[/thread] και την σύγκρουση τελείως διαφορετικών ιδεολογιών και φιλοσοφιών, είναι σίγουρα ανταγωνιστές. Φυσικά η Google θέλει και πρέπει να προσφέρει τις υπηρεσίες της παντού, ανεξαρτήτως πλατφόρμας και εταιρείας, αυτό δεν σημαίνει όμως οτι είναι φίλος της Apple.

 

Αυτή τη στιγμή στον κόσμο των smartphones χρησιμοποιούνται δύο προσεγγίσεις, η «ανοιχτή» και η «κλειστή». Οι δύο εταιρείες Google και Apple εκφράζουν και «οδηγούν» αυτές τις δύο προσεγγίσεις, αντίστοιχα. Η Google είναι η ιδανική εταιρεία για να οδηγεί την «ανοιχτή» προσέγγιση. Στο μέλλον, πιθανότατα η μεγάλη πλειοψηφία των τηλεφώνων και των ταμπλέτων θα είναι βασισμένες στο Android. Και η μεγάλη πλειψηφία των εσόδων από τα τηλέφωνα και τις ταμπλέτες, θα πηγαίνει στην Apple. Και αυτή η κατάσταση συμφέρει και τις δύο εταιρείες.

Οι κύριοι ανταγωνιστές της Apple είναι η RIM, η HP(με την Palm) και άλλες εταιρείες. Προσπαθούν να επιβιώσουν, κυνηγώντας την ίδια λεία ( κλειστή προσέγγιση με συνδυασμένο έσοδα hardware/software ) ως κύρια δραστηριότητα τους.

 

Η αλήθεια είναι - όσο και αν δεν μας αρέσει σε εμάς τους gadgetάκηδες - ότι τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει ποιο κινητό χρησιμοποιεί ανοιχτό λογισμικό και ποιο κλειστό. Ο κόσμος θα αγοράσει αυτό που τον βολεύει περισσότερο και προφανώς αναλόγως το πορτοφόλι του. Το πιο τρανταχτό παράδειγμα, τα Linux είναι ανοιχτό λογισμικό. Το ποσοστό τους όμως, απειροελάχιστο.

 

 

Η Apple δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να κάνει παραγωγή για τις μάζες. Το μόνο κομμάτι της αρεσκείας της είναι το high-end, που έχει δυνατότητες για υψηλά κέρδη και είναι ευχαριστημένη μόνο με αυτό. Το Android δεν την συναγωνίζεται εκεί. Το μοντέλο της Google θα οδηγήσει σε χαμηλές δυνατότητες κέρδους στις κατασκευάστριες εταιρείες, ενώ η εταιρεία θα απολαμβάνει υψηλά κέρδη από τις διαφημίσεις. Η Google λατρεύει τα χμηλά έσοδα στο hardware που οδηγούν σε μεγάλους αριθμούς συσκευών. Σημαίνει μεγαλύτερο ποσοστό που μπορεί να αναπτύξει τις διαφημιστικές υπηρεσίες της.

 

Το μοντέλο της Google είναι ακριβώς έτσι, εδώ όμως ο αρθρογράφος ξέχασε κάτι. Στο εξωτερικό που όλες οι high-end συσκευές έχουν την ίδια τιμή - σε σύνδεση τουλάχιστον -, ποιες συσκευές κοντράρουν το iPhone; Μα φυσικά οι high-end Android συσκευές. Χωρίς σύνδεση, τα πράγματα είναι χειρότερα για την Apple. Οι Android συσκευές είναι στη πλειοψηφία τους μερικά σκαλιά πιο κάτω στη τιμή.

 

 

Και οι δύο εταιρείες συναγωνίζονται - και μαζί αντιπροσωπεύουν την μεγαλύτερη πρόκληση - την ραγδαία αύξηση των Ασιάτικων κατασκευάστριων εταιρειών. Στην πραγματικότητα, αν η Apple και η Google ήταν να καταρεύσουν αύριο, είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιούσαμε Κινέζικες μηχανές αναζήτησης και Κορεάτικα τηλέφωνα σε δέκα χρόνια.

 

Ναι. Η Google αντιστέκεται στις εξώ-Αμερικάνικες εταιρείες με σθένος. Mόνο που εταιρείες όπως η [thread=312541]Samsung[/thread] και η [thread=312308]HTC[/thread] κάνουν πάρτυ με το λειτουργικό της. Για τις μηχανές αναζήτησης δεν γνωρίζω, αλλά τα Κορεάτικα - Ταΐβανέζικα τηλέφωνα έχουνε ραγδαία αύξηση. Για να μην αναφερθώ στη Sony Ericsson και τη Motorola που αναστήθηκαν από το λειτουργικό της Google.

 

 

Οι δύο εταιρείες έχουν κοινό οραματισμό, πάνω στο θέμα ταχυτήτων και data που καταναλώνεται. Θέλουνε τη μεγαλύτερη δυνατή κατανάλωση στο internet με το μικρότερο δυνατό κόστος. Όπως επίσης κοινούς ανταγωνιστές. Οι δύο εταιρείες - που έχουν τις παγκόσμιες έδρες τους 15 χιλιόμετρα μεταξύ τους - κατάφεραν να παραγκωνίσουν τα δύο πρώην μεγάλα δέη, του Καναδά και της Φινλανδίας, RIM και Nokia.

 

Ναι οι δύο εταιρείες σίγουρα έχουνε κοινό οραματισμό, αλλά οι τακτικές τους όπως και ο ίδιος παρατηρεί είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Τέλος οι δύο αυτές υπερδυνάμεις είναι Αμερικάνικες, ναι. Δεν παύουν όμως να είναι πρώτα απ'όλα διεθνείς καπιταλιστικές εταιρείες, με δισεκατομμύρια στους [thread=312314]λογαριασμούς τους[/thread]. Το να συγκρίνεις με μέτρο την χώρα προέλευσης εταιρείες τέτοιου μεγέθους, είναι απλά λάθος. Εκφράζει όμως την γενική άποψη και την οπτική γωνία του άρθρου.

 

 

Ποια είναι η γνώμη σας; Μπορεί η Apple και η Google να είναι σύμμαχοι ή θα παραμείνουν άσπονδοι εχθροί;

 

[via]

Edited by saliez
Ορθογραφικά λάθη.

Contact: a.pap@doeyetea.eu

Αλέξανδρος - [School of Tourism & Hospitality – STEAN College] - [Web Designer]

[Root στο Galaxy S II] - [Ορολογία του Android]

Link to comment
Share on other sites

Διαφωνώ κάθετα στο ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται αν είναι ανοιχτό ή κλειστό το λειτουργικό του. Αν και είμαι σίγουρος ότι η συντριπτική πλειοψηφία που επιλέγει android δεν το κάνει για θέμα ηθικής είμαι δυο φορές πιο σίγουρος ότι τους καίει ότι το ανοιχτό λειτουργικό τους επιτρέπει να κάνουν πολύ περισσότερα πράγματα με τη συσκευή τους από ότι το κλειστό. Είναι τυχαίο που το jailbreak ονομάστηκε jailbreak?

 

Η πραγματική επιλογή είναι ανάμεσα στο αν θέλει ο καταναλωτής προστασία ή ευχέρεια επιλογών, το ότι το android έφτασε στο 50% της αγοράς πάντως είναι μια καλή ένδειξη για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. ;)

Link to comment
Share on other sites

Η Apple και η Google θα είναι "φίλοι" όπου πρέπει και "εχθροί" αντίστοιχα!

Στον ανταγωνισμό δεν χωράνε "συγκινήσεις"! Αυτό που κυνηγάνε είναι το χρήμα!

"Ο θάνατος σου, η ζωή μου!" - αυτό ισχύει!

Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Proud Owner of a Xbox360 fully updated!!! (http://www.enternity.gr)

Next Generation Consoles WAR:http:// http://www.vgchartz.com/

Link to comment
Share on other sites

Να θυμηθούμε ότι οι περισσότεροι χρήστες και αυτοί που διαμορφώνουν τα μερίδια αγοράς μετα βίας αξιοποιούν τις off the shelf δυνατότητες της συσκευής τους, πολυ περισσότερο να ενδιαφέρονται να το σκαλισουν ώστε να αναδείξουν και άλλες δυνατότητες που τις περιορίζει το ανοιχτό ή κλειστό setup του λειτουργικού.

 

Ένα λαθος που κάνουμε οι περισσότεροι που εκφραζομαστε γύρω απο τα τεχνολογικά θέματα είναι να προβάλλουμε τις δικές μας οπτικές και αναγκες σαν να αφορούν το σύνολο των χρηστών συσκευών πράγμα που είναι άτοπο γιατί αυτοί που έχουν την τεχνολογια σαν αυτοσκοπό είναι ένα μικρο υποσυνολο αυτών που απλώς χρησιμοποιούν την τεχνολογια.

 

Στο θέμα του άρθρου τώρα, αν και τα είπαμε με τον Αλέκο στο twitter, εδω είναι τα δικα μου δυο λεπτά (cents).

 

Το άρθρο είναι πολυ σωστο στην προσέγγιση της διαφορετικότητας στο DNA των δυο εταιρειών (google / apple) καθώς επίσης και της στόχευσης της apple στην "κρέμα" της αγοράς (απο πλευράς οικονομικών δυνατοτήτων.

 

Με βάση τα παραπανω όντως είναι προς όφελος και των δυο εταιρειών να μεγαλώσει η πίτα της αγοράς γιατί έχει δουλεια και για τους δυο.

 

Για όσους πιστεύουν στη μοναδικότητα (αλά Highlander) της κυρίαρχης θέσης σε μια αγορα, θα σύστηνα να βρουν και να διαβάσουν το άρθρο του Michael Porter στο Harvard Business Review "What is strategy" (το έχω ξανααναφερει αλλα φαίνεται ότι είναι πάντα επίκαιρο).

iPhone 5, iPad2 WiFi, MacBook Air Rev C, MacMini, iMac, MacPro ...

Προσωπικός ιστοχώρος: kkblog Twitter:kkalog pushme.to:http:\pushme.to\kkalog

Link to comment
Share on other sites

Τα δικά μου 2 λεπτά είναι αυτά: Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια και το λέω χωρίς κακία αλλά αυτό είναι ένα φόρουμ και τα φόρουμ υπάρχουν για να λέμε τη γνώμη μας, το να κατηγορείς κάποιος ότι προσπαθεί να επιβάλει τη γνώμη του σε ένα φόρουμ είναι λίγο ανούσιο ;)

 

Ο καθένας λέει ότι πιστεύει και το τεκμηριώνει με όποιον τρόπο μπορεί αλλά τα νούμερα φυσικά και έχουν σημασία και μπορεί τώρα (σε αντίθεση με κάποτε) κάποιος να τα απαξιώνει με όποιον τρόπο μπορεί όταν δεν βολεύουν. Η αλήθεια πάντως είναι ότι βλέπω φιλότιμες προσπάθειες από αρκετά blogs κτλ να μας πείσουν ότι οι προτιμήσεις του κόσμου αλλάζουν προς τα άλλα λειτουργικά, τώρα πώς γίνεται αυτό όταν τα νούμερα λένε το αντίθετο δεν μπορώ να καταλάβω.

 

Να συμπληρώσω ότι φιλίες ή έχθρες ευτυχώς ή δυστυχώς σε αυτές τις εταιρίες δεν υπάρχουν, υπάρχει μόνο το συμφέρον.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω οτι ο αρθρογράφος κάνει πολλούς αυθαίρετους συλλογισμούς με πιο βασικό ότι χωρίζει την αγορά σε κλειστό και ανοιχτό λειτουργικό. Η αγορά δεν έχει ιδέα τί είναι το ένα και τί το άλλο, κρίνει εκ του αποτελέσματος. Με αυτή την τόσο περιορισμένη βάση, η ανάλυσή του καταλήγει να μην είναι λειτουργική - τουλάχιστον όχι για τα δικά μου δεδομένα. Ενδεικτικό αυτού είναι το συμπέρασμα στο οποίο φτάνει, ότι η Apple και η Google δεν είναι ανταγωνιστικές...
Google, Microsoft, Apple... Choοse a color for your chains.
Link to comment
Share on other sites

Ο κόσμος θα αγοράσει αυτό που τον βολεύει περισσότερο και προφανώς αναλόγως το πορτοφόλι του. Το πιο τρανταχτό παράδειγμα, τα Linux είναι ανοιχτό λογισμικό. Το ποσοστό τους όμως, απειροελάχιστο.

 

Ατυχές παράδειγμα νομίζω, καθώς o κύριος ανταγωνιστής του Android είναι το καρακλειστό iOS, ενώ ο κύριος ανταγωνιστής του Linux είναι τα Windows, που μπορεί να μην είναι open source, αλλά δεν μπορούν να συγκριθούν με τίποτα με την χούντα του iOS. Αν η μόνη επιλογή ήταν ή PC με Linux ή αλλιώς Mac, η κατάσταση θα είχε διαμορφωθεί περίπου όπως και στα κινητά.

 

αυτοί που έχουν την τεχνολογια σαν αυτοσκοπό είναι ένα μικρο υποσυνολο αυτών που απλώς χρησιμοποιούν την τεχνολογια.

 

Όσοι χρησιμοποιούν όλες τις δυνατότητες μιας συσκευής τους δεν έχουν την τεχνολογία ως αυτοσκοπό (όπως λες), απλά χρησιμοποιούν την τεχνολογία. Όσοι έχουν συσκευή 700 ευρώ για να παίρνουν τηλέφωνο και να στέλνουν μηνύματα, δεν χρησιμοποιούν την τεχνολογία (όπως λες), απλά μοστράρουν την τεχνολογία.

Link to comment
Share on other sites

Ατυχές παράδειγμα νομίζω, καθώς o κύριος ανταγωνιστής του Android είναι το καρακλειστό iOS, ενώ ο κύριος ανταγωνιστής του Linux είναι τα Windows, που μπορεί να μην είναι open source, αλλά δεν μπορούν να συγκριθούν με τίποτα με την χούντα του iOS. Αν η μόνη επιλογή ήταν ή PC με Linux ή αλλιώς Mac, η κατάσταση θα είχε διαμορφωθεί περίπου όπως και στα κινητά.

 

 

 

Όσοι χρησιμοποιούν όλες τις δυνατότητες μιας συσκευής τους δεν έχουν την τεχνολογία ως αυτοσκοπό (όπως λες), απλά χρησιμοποιούν την τεχνολογία. Όσοι έχουν συσκευή 700 ευρώ για να παίρνουν τηλέφωνο και να στέλνουν μηνύματα, δεν χρησιμοποιούν την τεχνολογία (όπως λες), απλά μοστράρουν την τεχνολογία.

Αυτό ακριβώς πιστεύω και εγώ...

Το εχω ξαναπεί, ότι η Apple έχει ένα απίστευτο τμήμα marketing το οποίο έχει καταφέρει να κάνει το iPhone εθισμό...

Το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών iPhone πιστεύω εκμεταλεύονται ελάχιστα τις δυνατότητες του και το έχουν όπως λες για κλήσεις, μυνήματα και κανένα παιχνίδι... Μοστράρουν δηλαδή την τεχνολογία όπως λες....

Γνώμη μου βέβαια για τις 2 εταιρίες είναι ότι είναι άκρως ανταγωνιστικές, και αυτό είναι προς όφελος μας...

Δηλαδή μην εκπλαγείτε αν η Apple κάνει κάποιες υποχωρήσεις στο πόσο "κλειστό" θα έχουν το iPhone αν δουν και ξεφεύγει η αγορά των high-end συσκευών με Android...

Kalagas Mixed Theme

[sIGPIC][/sIGPIC]

 

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά είχα iphone και αυτό που έκανε ήταν να σε εντάσει στο κλειστό σύστημα του το οποίο μεγαλώνει πλέον ραγδαία απο προγραμματιστές και απλούς πελάτες αφού σχεδόν 100 δις έβγαλε εξαιτίας του η apple.Ως παρατηρητής των εξελίξεων στα κινητά που μόνο κινητά δεν είναι πλέον,είδα τα εξής.

Το 2007 βγήκε το πρώτο εγωΤηλέφωνο.Ήταν λαμπερό,εύκολο στη χρήση και δελεαστικό.Με πόρους απο προγραμματιστές στο software store του έδινε έξτρα διασκέδαση.Έκανε πάταγο και 2 χρόνια μετά βγήκε το ανδροϊδες.Στην αρχη ήταν beta, μετά έγινε εύκολη λύση για κατασκευαστές μεγάλου εύρους κινητών και έφτασε να ανταγωνίζεται ότι έκανε (με το ανοιχτό του περιβάλλον και τη δουλειά απο καθε ήδους πλέον προγραμματιστή) το εγώΤηλέφωνο.Στην ουσία όμως εγωΤηλέφωνο και ανδροιδές είναι ακριβώς τα ίδια αλλά με άλλους αποδέκτες κερδών,αγορών κ.τ.λ...

Ή μήπως με το μισό iphone να είναι samsung και το μισό android ui να είναι ios και τόσες μηνύσεις για μερίδια πωλήσεων και οι αποδέκτες(πολυεθνικές)ειναι ίδιοι τελικά;

Edited by inactiveaccount54432
Link to comment
Share on other sites

Να πούμε μόνο ότι linux είναι ο πυρήνας που χρησιμοποιείται από διάφορα λειτουργικά όπως και το android η ακόμα και το νέο cloud λειτουργικό της google. Απλά στο linux σε αντίθεση με τα windows το λειτουργικό αποτελείτε από ξεχωριστά κομμάτια που μπορεί όποιος θέλει να τα ενώσει μεταξύ.

Δλδ έχει σαν σταθερό τον πυρήνα και από εκεί και πέρα μπορεί να επιλέξει όποιο γραφικό περιβάλλον θέλει, όποιο διαχειριστή για το γραφικό περιβάλλον του αρέσει, όποιο sound server κτλ

Αυτή είναι η δύναμη του linuix και γενικά του ελεύθερου λογισμικού αλλά και η αχίλλειος πτέρνα του η ελευθερία της επιλογής.

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να δώσουμε και ένα ορισμό του τι είναι ανοιχτό και τι κλειστό λειτουργικό σύστημα...

Όλα τα αρχεία ήχου εικόνας που χρησιμοποιεί το iOS παίζουν σε όλες τις συσκευές android και τ ανάποδο φυσικά ...

Το ίδιο και στο web browsing και email . Δεν χρησιμοποιεί κάποιο μυστικό πρωτόκολλο η apple.

Άρα το πρόβλημα που είναι;

Δεν πρόκειται ποτέ τα αρχεία σου να εγκλωβιστουν στο iOS αφού τα παίζεις όπου θες...

Αν η apple πχ είχε android τι ακριβώς θα άλλαζε πέρα απο το ότι οι εφαρμογές θα έπαιζαν σε όλα τα κινητά;

Link to comment
Share on other sites

Διαφωνώ κάθετα στο ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται αν είναι ανοιχτό ή κλειστό το λειτουργικό του. Αν και είμαι σίγουρος ότι η συντριπτική πλειοψηφία που επιλέγει android δεν το κάνει για θέμα ηθικής είμαι δυο φορές πιο σίγουρος ότι τους καίει ότι το ανοιχτό λειτουργικό τους επιτρέπει να κάνουν πολύ περισσότερα πράγματα με τη συσκευή τους από ότι το κλειστό. Είναι τυχαίο που το jailbreak ονομάστηκε jailbreak?

 

Η πραγματική επιλογή είναι ανάμεσα στο αν θέλει ο καταναλωτής προστασία ή ευχέρεια επιλογών, το ότι το android έφτασε στο 50% της αγοράς πάντως είναι μια καλή ένδειξη για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. ;)

 

Κάνετε εντελώς λάθος προσεγγίσεις. Είναι σαν να βρίσκεστε αποκομμένοι απο τον κόσμο και να μην βλέπετε τι γίνεται γύρω σας.

 

Πρώτο λάθος.

Αποδεδειγμένα δεν είναι πάνω απο 10-15% αυτοί που αγοράζουν με γνώμονα το λειτουργικο και το αν είναι κλειστό η ανοικτό. Πιστεύετε ότι ολοι χρησιμοποιούν smartphones είναι members του XDA η του Cydia?

 

Δεύτερο λάθος.

Απο που προκύπτει ότι το iOS δεν είναι παραμετροποιησιμο?

Αν κάνετε μια βόλτα στο Cydia υπάρχουν χιλιάδες tweaks και εκατοντάδες θέματα για παραμετροποιηση της συσκευής.

Υπάρχουν tweaks που καλύπτουν όλες τις ελλείψεις του iOS όπως ΒΤ μεταφορά αρχείων κλπ.

Βεβαίως χρειάζεται Jailbreak, αλλα μήπως στις android συσκευές δεν χρειάζεται root.

Και μην πάμε στο θέμα τι είναι πιο εύκολο απο τα δυο, γιατι υπάρχουν συσκευές που το root είναι πολυ δύσκολο και επικίνδυνο κάποιες φορές.

Επίσης όταν έχουμε νέα έκδοση android μεσολαβεί κάποιο διάστημα μέχρι να βρεθεί εύκολος τρόπος για rooting.

 

Επομένως:

Τον πολυ κόσμο τον ενδιαφέρει να αγοράσει μια συσκευη που του επιτρέπει να κάνει σωστά την δουλεια του χωρίς παρεμβάσεις και ταλαιπωρίες.

Όπως είπε ο Αλέκος, στην Αμερική οι τιμές είναι σχεδόν ίδιες, αλλα του ξέφυγε ότι μετα απο μικρό διάστημα υπάρχουν κι εκει προσφορές που κατεβάζουν την τιμη με συμβόλαιο απο τα 199$ μέχρι και στα 50$ σε ορισμένες συσκευές.

 

Τα όσα γράφω δεν έχουν να κάνουν με πιο λειτουργικο είναι καλύτερο. Έχω πει ότι πλέον μπορεί κάποιος να κάνει το ίδιο καλα την δουλεια του και με τις 2 πλατφόρμες.

Εξαρτάται μόνο απο την υλοποίηση του κατασκευαστη. Δεν μπορει να αμφισβητήσει κανεις ότι έρχονται σε κυκλοφορία android συσκευές με υπαρκτά προβλήματα που χρειάζεται να περάσει μεγάλο διάστημα για να διορθωθούν.

 

Για μένα η Google με την apple δεν είναι εχθροί με την ευρεία έννοια.

Η apple γνωρίζει ότι δεν μπορει να πάρει το 60 η 80% της πίτας. Η Google την βοήθησε έμμεσα να ανεβάσει κι άλλο τα ποσοστά της γιατι με τις δεκάδες συσκευές που κυκλοφορούν, έφερε τον κόσμο πιο κοντά στα smartphones.

Απο την άλλη η apple βοήθησε την Google δίνοντας της στόχους για το πως πρέπει να είναι ένα ολοκληρωμένο smartphone.

Πουλά διαφημίσεις ακόμα και μέσω των iOS συσκευών οπότε έχει συμφέρον και εκει.

 

Τέλος θα πρέπει να πάψουμε να βλέπουμε τα πράγματα σύμφωνα με τα όσα ισχύουν στην ασήμαντη ελληνική αγορά.

Στην Αγγλία ο κόσμος αγοράζει τις συσκευές με συμβόλαια που είναι κοντα σ αυτα των αμερικανών.

Ασχολούμαι μερικά χρόνια με τα smartphones και πέρασα όπως πολλοί άλλοι εδω μέσα απο τα WM πριν γνωρίσω το iOS και τα android.

Όλες αυτές οι επεμβάσεις μας κουρασαν. Χαίρομαι επιτέλους που πλέον υπάρχουν και android συσκευές που δεν χρειάζεται να βάλεις χέρι.

Ακόμα και το μικρό μου LG ΟΝΕ δουλεύει υπέροχα με την 2.3.3 και με έκανε να εγκατάλειψω το root και τις custom rom.

Στο Nexus S συνεχίζω και ο μοναδικός λόγος είναι ότι χρειάζομαι την CM επειδή υποστηρίζει κάποιες γλώσσες που δεν υπάρχουν στην official.

Αν κάποια στιγμή αγοράσω και το SGS2 σε αντικατάσταση του Nexus, πάλι θα ήθελα να μην το πείραξω. Όχι γιατι δεν μπορω. Τα κατάφερνε πολυ καλα σ αυτο. Απλά το θεωρώ μάταιο, σε βάζει σε μια διαδικασία που αντί να χαίρεσαι την συσκευη σου για όσα μπορει να κάνει, χάνεις τον χρόνο σου πειραματιζομενος με rom που ίσως σου δώσουν λίγη ταχύτητα παραπάνω αλλα θα σου πάρουν την μπαταρία, η θα σου δημιουργήσουν προβλήματα αλλού.

Πχ με την CM στο LG ναι μεν πεταγε, αλλα είχα χάλια κάμερα και δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω το ΒΤ του αυτοκινήτου για συνομιλία και μουσική.

 

Βεβαίως κάποιοι, κυρίως αυτοί που πρόσφατα άρχισαν να ασχολούνται με smartphones, θα πουν ναι ρε φίλε αλλα εμείς την βρίσκουμε με το . Δεκτον, για όσο καιρο σας ικανοποιεί συνεχιστε το. Εγω και πολλοί άλλοι Βαρεθήκαμε.

Προτιμώ να σπαταλω τον χρόνο μου παίζοντας κάποιο παιχνίδι στο κινητο μου παρα να φλασαρω 2 και 3 φορές την μέρα όπως έκανα κάποιες εποχές.

 

@manfree

Κανεις λάθος σ αυτο που λες ότι το μισό iPhone είναι Samsung.

Επειδή οι επεξεργαστες παραγονταν στο εργοστάσιο της Samsung, σημαίνει ότι προέρχονταν απο έρευνα της κορεατικης εταιρείας?

Η οθόνη του iPhone νομίζεις ότι ήταν ιδέα της Samsung επειδή αυτη την κατασκεύαζε κατα παραγγελία?

Αν ήταν έτσι, δεν θα φθαναμε στα μέσα του 2010 για να κατασκευαστούν οθόνες με ανάλογο touch όπως αυτο το κορυφαίο του iPhone.

Edited by Te_salat
Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,
Link to comment
Share on other sites

Απλές λυκοφίλιες όπως πάντα μεταξύ των εταιριών. Όταν η μια εταιρία έχει ανάγκη την άλλη όλα μέλι γάλα. Αν όχι, αρχίζουν οι μηνύσεις για τις πατέντες και οι κατηγορίες στα δελτία τύπου. Π. χ. Apple - Samsung.

 

Διαβάστε και το σημερινό μαλλιοτραβηγμα μεταξύ Google, Apple, Microsoft και άλλων.

 

http://www.engadget.com/2011/08/03/google-slams-apple-and-microsoft-claims-hostile-organized-cam/

Link to comment
Share on other sites

Διαφωνώ κάθετα στο ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται αν είναι ανοιχτό ή κλειστό το λειτουργικό του. Αν και είμαι σίγουρος ότι η συντριπτική πλειοψηφία που επιλέγει android δεν το κάνει για θέμα ηθικής είμαι δυο φορές πιο σίγουρος ότι τους καίει ότι το ανοιχτό λειτουργικό τους επιτρέπει να κάνουν πολύ περισσότερα πράγματα με τη συσκευή τους από ότι το κλειστό.

 

Με αφορμή αυτό που λες, η δική μου άποψη είναι ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται αν το λειτουργικό είναι ανοιχτό ή κλειστό. Και όταν λέω ο κόσμος, εννοώ αυτός ο οποίος δίνει το 30% μερίδιο στα Android και όχι αυτός που δίνει το 0.0001% στο Ν900. Υπάρχει ένας άδικος διαχωρισμός μεταξύ των καταναλωτών, ότι δηλαδή όποιος παίρνει iPhone το κάνει από μόστρα, ενώ όποιος αγοράζει Android το κάνει επειδή θέλει να εκμεταλευτεί την κοινότητα και τις δυνατότητές παραμετροποίησής του. Μάλλον ξεχνάμε ότι σήμερα Android θα βρει κάποιος και με 150€ και παραβλέπουμε το γεγονός ότι όποιος ΞΕΡΕΙ από κινητά, δεν θα πάει σε αυτή την κατηγορία, διότι το hardware κομμάτι σκοτώνει το software. Ας μην δαιμονοποιούμε και αγιοποιούμε κατηγορίες λειτουργικών και χρηστών, διότι σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχουν οι καταναλωτές οι οποίοι αγοράζουν κινητά χωρίς να κοιτάνε καθόλου τι λειτουργικό χρησιμοποιούν. Και αυτοί είναι η συντριπτική πλεοψηφία.

Τα Windows Phone ήταν αποτυχία!!!
Link to comment
Share on other sites

Πέραν του ανοιχτού ή κλειστoύ χαρακτήρα τους έχουν κοινό ρόλο στον κόσμο αλλά και τους ίδιους αποδέκτες κερδών.ios και android με την εξέλιξη της αγοράς και την επιρροή τους στον κόσμο είναι αλληλένδετα...Για το αν και πως συνπορευθούν αυτά τα δύο μόνο οι μεγάλες εταιρείες ξέρουν...
Link to comment
Share on other sites

Αυτο που ενδιαφερει τον καταναλωτη (σχετικό ή άσχετο) ειναι να μπορει να κανει οσα πραγματα περισσοτερα (και σωστοτερα) μπορει ωστε να μπορει να πει οτι τα χ,ψ λεφτα που εδωσε επιασαν τοπο. Τωρα αν θα ειναι ανοιχτο ή κλειστο ή μισοκλειστο ειναι το λιγοτερο.

Τωρα σε αυτο που ειπωθηκε παραπανω για Cydia και custom Roms ειναι πολυ αστοχο και κακως γινεται ο παραλληλισμος. Αλλο το ενα και αλλο το αλλο.

Αν το iphone εχει την αναγκη του Cydia για να γινει παραμετροποιησιμο και να ξεκλειδωθουν αρκετες δυνατοτητες του, τοτε το Android δεν εχει καμια τετοια αναγκη γιατι ακομα και με τις μαμα ROM εχεις το 99% των δυνατοτητων του κινητου διαθεσιμο.

Επισης φιλε Te_salat λες καπου "Επίσης όταν έχουμε νέα έκδοση android μεσολαβεί κάποιο διάστημα μέχρι να βρεθεί εύκολος τρόπος για rooting." Αυτο το πιστευεις που λες? Μηπως θες να μας πεις καθε φορα που η Apple εκανε μικροδιορθωσεις και προσθηκες, ποσο καιρο επαιρνε στην κοινοτητα να βγαλει j/b?? Πολλες φορες επρεπει να βγει ακομα ενα update για το iOS για να βγει tool για j/b.

Για να συνοψισω: η διαδικασια ROOT τουλαχιστον στο SGS II ειναι τραγικα πιο ευκολη απο το j/b στο iphone. Και το λεω αυτο οντας χρηστης του 4ριου για 1 ολοκληρο χρονο.

ΜySmartphone: Samsung Galaxy S24 Ultra

MySmartwatch:  Garmin Forerunner 965

 

Link to comment
Share on other sites

Αυτο που ενδιαφερει τον καταναλωτη (σχετικό ή άσχετο) ειναι να μπορει να κανει οσα πραγματα περισσοτερα (και σωστοτερα) μπορει ωστε να μπορει να πει οτι τα χ,ψ λεφτα που εδωσε επιασαν τοπο. Τωρα αν θα ειναι ανοιχτο ή κλειστο ή μισοκλειστο ειναι το λιγοτερο.

Τωρα σε αυτο που ειπωθηκε παραπανω για Cydia και custom Roms ειναι πολυ αστοχο και κακως γινεται ο παραλληλισμος. Αλλο το ενα και αλλο το αλλο.

Αν το iphone εχει την αναγκη του Cydia για να γινει παραμετροποιησιμο και να ξεκλειδωθουν αρκετες δυνατοτητες του, τοτε το Android δεν εχει καμια τετοια αναγκη γιατι ακομα και με τις μαμα ROM εχεις το 99% των δυνατοτητων του κινητου διαθεσιμο.

Επισης φιλε Te_salat λες καπου "Επίσης όταν έχουμε νέα έκδοση android μεσολαβεί κάποιο διάστημα μέχρι να βρεθεί εύκολος τρόπος για rooting." Αυτο το πιστευεις που λες? Μηπως θες να μας πεις καθε φορα που η Apple εκανε μικροδιορθωσεις και προσθηκες, ποσο καιρο επαιρνε στην κοινοτητα να βγαλει j/b?? Πολλες φορες επρεπει να βγει ακομα ενα update για το iOS για να βγει tool για j/b.

Για να συνοψισω: η διαδικασια ROOT τουλαχιστον στο SGS II ειναι τραγικα πιο ευκολη απο το j/b στο iphone. Και το λεω αυτο οντας χρηστης του 4ριου για 1 ολοκληρο χρονο.

 

Δεν κάνω καθόλου λάθος. Έχουν περάσει 4 συσκευές android απο τα χέρια μου και γνωρίζω.

Στο Nexus S όσοι πήγαν στην 2.3.4 χωρίς να είναι πριν root, ταλαιπωρήθηκαν με μεθόδους που χρειάζονταν sdk κλπ. Πολλοι ακόμα δεν έχουν καταφέρει να το κάνουν.

Το ίδιο και στο LG. H 2.3.3 έχει βγει πάνω ένα μήνα και αν μπεις λίγο στο σχετικό φόρουμ θα δεις ότι ακόμα δυσκολεύονται οι περισσότεροι καθώς δεν υπάρχει ξεκάθαρη μέθοδος.

 

Το JB γίνεται πατώντας 3-4 φορές next σε μια τυποποιημενη οθόνη.

Και να καθυστερήσει το πολυ κανά μήνα, η νέα έκδοση JB, όσοι έχουν ήδη Jailbrocken συσκευές δεν έχουν κανένα πρόβλημα αφού υπάρχουν όλες οι νέες δυνατότητες.

 

Μην το πας το θέμα πάλι σε σύγκριση λειτουργικών αρχίζοντας να μιλάς για ελλείψεις. Ας αφήσουμε ένα thread να κυλήσει ομαλά με δημιουργικό διάλογο.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,
Link to comment
Share on other sites

πιστευω ειναι μια σχεση και φιλικη και εχθρικη συγχρωνος...για να γινει τελειως φιλικη πρεπει να συμβιβαστουν με κατι η εταιρειες και να εχουμε και εμεις οι χρηστες ενα καλυτερο αποτελεσμα...η google πιστευω μπορει να συμφωνησει για μια συνεργασια πιο ευκολα απο την apple...και την apple δεν ξερω γιατι αλλα πολλες εταιρειες εχουν κακες σχεσεις με αυτην...αλλα παιδια για ολους το παν ειναι το χρημα

Φιλικά Γιώργος

 

GIO......!!!!! ❼:respect:

Link to comment
Share on other sites

Διαφωνώ κάθετα στο ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται αν είναι ανοιχτό ή κλειστό το λειτουργικό του. Αν και είμαι σίγουρος ότι η συντριπτική πλειοψηφία που επιλέγει android δεν το κάνει για θέμα ηθικής είμαι δυο φορές πιο σίγουρος ότι τους καίει ότι το ανοιχτό λειτουργικό τους επιτρέπει να κάνουν πολύ περισσότερα πράγματα με τη συσκευή τους από ότι το κλειστό. Είναι τυχαίο που το jailbreak ονομάστηκε jailbreak?

 

Η πραγματική επιλογή είναι ανάμεσα στο αν θέλει ο καταναλωτής προστασία ή ευχέρεια επιλογών, το ότι το android έφτασε στο 50% της αγοράς πάντως είναι μια καλή ένδειξη για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. ;)

 

Συμφωνώ κάθετα στο οτι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται τι είναι κλειστό κ τι ανοιχτό. Η πλειοψηφία πρίν το android μπεί σε κάθε καρυδιάς καρύδι κινητό και γεμίσει αγορά απο αυτά, πήγαινε σε iphone για το design και την ευκολία χρήσης. Αν σε κάθεπερίπτερο είχε ΕΒΓΑ, δεν θα έλεγες οτι η ΕΒΓΑ είναι καλύτερη αλλα οτι υπάρχει παντού. Κοίτα και λίγο παραέξω όχι μονο στα φόρουμς στα οποία είσαι μέλος.

Link to comment
Share on other sites

Σε μια έρευνα που έγινε το 29% των χρηστών android, το 34% των iphone, και το 24% των blackberry πίστευει ότι το κινητό του είχε 4G. :blink::lol:

Και πιστεύετε μετά από αυτό ότι ο κόσμος ξέρει αν το κινητό του έχει κλειστό η ανοιχτό λειτουργικό;

Πιστεύω ότι οι περισσότεροι δεν έχουν καν ιδέα τι σημαίνει αυτό...

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω η συγκριση εινε ματαια. Το iOS βρισκεται μονο σε τρεις υπερτιμημενες συσκευες. Μην με παρεξηγησετε, εχω και iPod Touch,και iPad και ειχα και iPhone, αλλα το iOS παει μεχρι εκει, οσα λαθη κανει η Apple δεν προκειτε να τα διορθωσει καποια αλλη εταιρεια και θα πρεπει να περιμενουμε να τα συνειδητοποιησει η ιδια, ενω το Android OS χρησιμοποιείται απο παρα πολλες εταιρειες, η μια διορθονωντας τα λαθη της αλλης, ενω ταυτοχρονα δινωντας μας την ευκαιρια να επιλεξουμε εμεις ποια θελουμε

Motorola Atrix 4g @ 1,45GHz, NottachTrix 4G (Faux123 1,45GHz)

Nokia 3310 (V06.33 NHM-5) *My Pride and Joy :shifty:*

Optimus 2x @1.5GHz, Slick2X (Καηκε το παιδιιιιιι!!!!)

Optimus One @806 MHz, CyanogenMod 9

Galaxy 3 Stock Rom

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που ξέρω είναι ότι και οι δύο εταιρίες προσπαθούν να βγάλουν λεφτά μέσα από εμάς είτε έμμεσα (Google), είτε άμεσα (Apple). Έχουν ένα κοινό στόχο με διαφορετική προσέγγιση... Καμία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την άλλη, καθώς είναι μια ολόκληρη βιομηχανία στημένη από πίσω. Το να γινόμαστε διαφημιστές ή φανατικοί ή ο,τι άλλο δε νομίζω ότι έχει και κάποιο νόημα...

 

Στο ερώτημα ποια εταιρία έχει το καλύτερο λογισμικό, το αν θα είναι κλειστό ή όχι και τα λοιπά δε νομίζω ότι χωράει αντικειμενική απάντηση. Υπάρχει και πάντα θα υπάρχει μια μερίδα που τη βολεύει το ένα, μια μερίδα που τη βολεύει το άλλο και μια μερίδα που μένει αδιάφορη. Σχεδόν σε όλα τα καταναλωτικά προϊόντα συμβαίνει αυτό.

 

Προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει και android κινητό και Iphone... Και με τα δύο έκανα τα ίδια πράγματα, με την ίδια αποτελεσματικότητα. Παρέμεινα στο android... Δεν λέω ότι είναι καλύτερο, απλά για μένα είναι πιο λειτουργικό.

Link to comment
Share on other sites

Σε μια έρευνα που έγινε το 29% των χρηστών android, το 34% των iphone, και το 24% των blackberry πίστευει ότι το κινητό του είχε 4G. :blink::lol:

Και πιστεύετε μετά από αυτό ότι ο κόσμος ξέρει αν το κινητό του έχει κλειστό η ανοιχτό λειτουργικό;

Πιστεύω ότι οι περισσότεροι δεν έχουν καν ιδέα τι σημαίνει αυτό...

 

μα πολυς κοσμος παιρνει ενα κινητο χωρις να ξερει τι κανει

εχω δει καποιους να παιρνουν smartphone και να μην κανουν τιποτα το ιδιεταιρο με αυτο...ουτε εφαρμογες ουτε τιποτα..

και ετσι κανταταμε σε σπαταλη χρηματων

Φιλικά Γιώργος

 

GIO......!!!!! ❼:respect:

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά δεν θεωρώ ότι οι δύο εταιρίες είναι φιλαράκια και συνεργάζονται υποχθονίως. Πιστεύω ότι πραγματικά είναι εχθροί μεταξύ τους. Αλλά από αυτή την αντιπαλότητα βγαίνουμε κερδισμένοι εμείς.
Ζητείται άτομο με πρόγραμμα cosmote gigamax unlimited για να του δίνω €10 τον μήνα για να αποκτήσω 1 extra sim στο συμβόλαιό του
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...