Jump to content

kkalog

Members
 • Δημοσιεύσεις

  3.236
 • Εγγραφή

 • Αξιολογήσεις

  100%

About kkalog

 • Ημ. Γέννησης 20/12/1961

Κινητή τηλεφωνία

 • Δίκτυο κινητής
  Cosmote - Ελλάδα

kkalog's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

 1. @Te_salat Σύμφωνοι Κώστα, κάθε λύση έχει τα υπέρ και τα κατα της. Λόγω της αρχής μου να μην γράφω πια στο myphone, μένω εδω :)
 2. Aν και έχω σαν αρχή να μην ξαναγράψω σε αυτό το forum, δεν μπορώ να βλέπω χρήστες να παιδεύονται και να μην τους απαντάει κάποιος που γνωρίζει ... Όταν συνδέεσαι με το Air Server εκτός του τοπικού δικτύου σου πρέπει να έχεις ανοιχτή συγκεκριμένη "πόρτα" στον router που σε συνδέει με το internet για να μπορούν να διακινούνται τα streaming δεδομένα. Η καταρχήν καθορισμένη από την εφαρμογή "πόρτα" για τον Air Video server είναι η 8118 (αυτό το βλέπεις στην οθόνη "Preferences/Settings" ως "listen on custom port". Αυτή την "πόρτα" λοιπόν, ή όποια άλλη θέλεις αν αυτή δεν εξυπηρετεί, πρέπει να τη δηλώσεις να επιτρέπει τη διακίνηση TCP/UDP προς την εσωτερική διεύθυνση του υπολογιστή (192.168.0.Χ ή όπως αλλιώς είναι αριθμοδοτημένα τα μηχανήματα από το router σου) που τρέχει στο δίκτυο σου τον Air Video Server. Αν τα παραπάνω δεν είναι απόλυτα κατανοητά σχετικά με τα ports / router διάβασε στο google πως ρυθμίζεις την πρόσβαση συγκεκριμένων εφαρμογών από/προς το internet, υπάρχουν πάρα πολλά σχετικά άρθρα και οδηγοί. Καλή επιτυχία, χρησιμοποιώ πάνω από 2 χρόνια με τον παραπάνω τρόπo το Air Video για να βλέπω τις πάνω από 1000 ταινίες και σειρές της συλλογής μου στο iPhone / iPad από όπου βρίσκομαι και έχω πρόσβαση στο internet στην Ελλάδα και το εξωτερικό χωρίς κανένα πρόβλημα (αυτό δεν μπορεί να το λύσει καμία καρτούλα όπως έχουν άλλες πλατφόρμες εκτός αν προβλέπεις απο πριν ποιές ταινίες θέλεις να δεις ή δεν έχεις καμία σοβαρού μεγέθους συλλογή). Σε ότι αφορά τις απαιτήσεις σε ροή δεδομένων συμπεριφέρεται πολύ καλά και με χαμηλότερες από τις βέλτιστες ταχύτητες σύνδεσης και ο λόγος είναι ότι κάνει μετατροπή του υλικού στον "μητρικό" υπολογιστή για να το προσαρμόσει στην οθόνη του iPad χωρίς να γίνεται αντιληπτή μείωση ποιότητας, επομένως τα δεδομένα που διακινούνται έχουν χαμηλότερες απαιτήσεις bandwidth. Over and Out ...
 3. kkalog

  iPhone 4

  Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πρόσφατες υλοποιήσεις είναι αυτή εδώ.
 4. kkalog

  iPhone 4

  Είναι concept video με συνδυασμο τεχνολογιών που υπάρχουν και κάποια στιγμή μπορει και να ενσωματωθούν σε συσκευές της αγοράς, όχι απαραίτητα iPhone. Ειδικά το εικονικό laser πληκτρολόγιο χωρίς όμως την υποστήριξη gestures υπάρχει ήδη στην αγορα εδω και χρόνια.
 5. Τα πάντα μπορείς να μεταφέρεις αρκεί να ξέρεις τι θέλεις να τα κάνεις αυτά που θα μεταφέρεις και τότε η κατάλληλη εφαρμογή έχει πολλούς τρόπους να υποδεχτεί αρχεία.
 6. kkalog

  iPhone 4

  Ας μην ξεχνάμε ότι η συσκευή απευθύνεται καταρχήν σε χρήστες που δεν χρειάζεται να κάνουν τέτοια "πειράματα". Οι "ανήσυχοι" οφείλουν να γνωρίζουν πριν πράξουν και τότε δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα. Τώρα αν μερικοί θέλουν να ανέβουν το ποτάμι ανάποδα σαν τον σολωμό, τότε είναι αναμενόμενη και η αντιμετώπιση δυσκολιών, δεν είναι;
 7. kkalog

  iPhone 4

  Πιθανόν έχει να κάνει με το bluetooth συγκεκριμένων αυτοκινήτων σε σχέση με το bluetooth του iPhone. Προσωπικά με garmin gps που έχει ενσωματωμένο bluetooth δεν έχω κανένα πρόβλημα, μάλιστα έχεις τη δυνατότητα να διαχειριστείς και τον τηλεφωνικό κατάλογο μέσα από το garmin για να κάνεις κλήσεις.
 8. http://www.apple.com/support/macbook/service/ Πιο συγκεκριμένα: 2. How can I tell if my MacBook is in-warranty? To determine your warranty coverage, enter the serial number of your MacBook in our Online Service Assistant. Apple may need to examine your proof of purchase document to verify your MacBook’s warranty status.
 9. Πολύ σωστά αυτά που σου έγραψε ο Κώστας (Te_salat) μόνη προσθήκη ότι καλό είναι να σου φέρει μαζί και την απόδειξη αγοράς για να φαίνεται η ημερομηνία ισχύος της εγγύησης.
 10. Το αποδίδω ίσως σε κάποιο πρόγραμμα που φορτώνει κατά τη διάρκεια του ανοίγματος. Στη δική μου περίπτωση σε 2 Air (2ης και 3ης γενιάς), 1 iMac και 1 MacPro δεν παρατηρώ κάποια διαφορά (σε όλες τις περιπτώσεις έγινε εγκατάσταση πάνω από το Snow Leopard).
 11. Λογικά δεν θα έπρεπε να έχεις κανένα πρόβλημα με διαφορά ταχύτητας ανοίγματος. Θα πρέπει να το ψάξεις. --- I am here: http://maps.google.com/maps?ll=38.305464,23.815575 - Sent from my iPhone using Tapatalk
 12. Δεν είναι ακριβώς έτσι απλά τα πράγματα, το θέμα του fragmentation της πλατφόρμας είναι κάτι που αναγνωρίζεται παγκόσμια και δε χρειάζεται τωρα να κανουμε παράθεση των κυριολεκτικά χιλιάδων αναφορών που γίνονται στο Internet για αυτο. Δες μόνο σαν ένα παράδειγμα την αναφορά του συναδέλφου λίγο πιο πάνω σχετικά με την αναβάθμιση της έκδοσης της συσκευής του.
 13. Μήπως στο ότι το λειτουργικό κυκλοφορεί σε πολλές διαφορετικές εκδόσεις φορεμενο σε πολλές διαφορετικές διαμορφώσεις υλικού χωρίς να υπάρχει καμία διασφάλιση της εμπειρίας ενός χρήστη αφού αυτή εξαρτάται απο τις επιλογές του κάθε κατασκευαστή;
 14. Πολύ καλή βάση για συζήτηση η αρχική τοποθέτηση του Αλέκου. Θα ήθελα να προσθέσω τα εξής: (α) η Google άσχετα από το τι αντιπροσωπεύει στην αντίληψη του καθενός μας δεν παύει να είναι μια εταιρεία με μετόχους που επιδιώκουν αποδόσεις στην επένδυση τους και τα 12,5 δις θα πρέπει να αποδώσουν πολλαπλάσια. (β) το πρόβλημα που έχει τώρα να διαχειριστεί είναι πως θα εξασφαλίσει τη μέγιστη απόδοση αυτής της επένδυσης δεδομένου ότι η κάθετη και κλειστή ανάπτυξη συσκευών μέσα απο την Motorola έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με την πλουραλιστική εώς σήμερα παρουσία του android σε συσκευές απο "κάθε καρυδιάς καρύδι". (γ) επειδή η Motorola Mobility είναι προς το παρόν μια ζημιογόνα δραστηριότητα απαιτείται απο τον νέο ιδιοκτήτη να την αναπτύξει είτε απο την πλευρά των εσόδων - άρα δημιουργία προϋποθέσεων ώστε η αγορα να παίρνει πιο πολλές συσκευές απο αυτές που παίρνει σήμερα, είτε απο την πλευρά του κόστους, ή και απο τα δυο ταυτόχρονα. (δ) Ως προς το θεμα των εσοδων το ερώτημα εδω είναι τι καλύτερο μπορούν να αποκτήσουν σε σχέση με τις σημερινές οι νέες συσκευές της Motorola ωστε να γίνουν πιο ελκυστικές; Ήδη η ποιοτητα κατασκευής και οι τεχνικες προδιαγραφές τους είναι - όπως ηταν πάντα για τα προϊόντα της Motorola - στο κορυφαίο κομμάτι της αγοράς, έτσι και αλλιώς πολυ καλύτερες απο των Κορεατων και μάλιστα σε μια φάση που λίγο ως πολυ το hardware είναι πια δεδομένο / εξαντλημενο. Αυτο αφήνει σαν πεδίο διαφοροποίησης μόνο το κομμάτι του λογισμικού που σημαίνει ότι θα πρέπει με κάποιο τροπο το Android να διαφοροποιηθεί ωστε οταν ο αγοραστής συγκρίνει στο ράφι του καταστήματος το τελευταίο Motorola με το αντίστοιχο Samsung ή HTC (παράδειγμα) να αγοράζει με κλειστά μάτια Motorola, επομένως οδηγούμαστε αναγκαστικά σε android δυο ταχυτήτων (και κατα πασα πιθανοτητα πολλών άλλων αν συμπεριλάβουμε και τους ανώνυμους κινέζους κατασκευαστές). (ε) Ως προς το θέμα του κόστους, η Motorola Mobility απασχολεί γύρω στα 20.000 άτομα προσωπικό που όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ο πρώτος στόχος μείωσης κόστους. Έτσι λοιπόν, θα πρέπει η Google είτε να αναπτύξει τόσο ραγδαία και σύντομα πρόσθετες πωλήσεις ή να σπιλωσει την εικονα του "λευκού ιππότη" (στα μάτια όσων την έχουν) προχωρώντας σε σημαντική μείωση προσωπικού, αν ισχύει ότι δεν θα επιδιώξει μεγάλη ανάπτυξη των πωλήσεων αλλα απλώς θα χρησιμοποιήσει τις συσκευές της Motorola ως υπόδειγμα (benchmark) για άλλους κατασκευαστές. (στ) που κολλάνε σε όλα αυτά οι πατέντες; Σε τίποτα γιατί ακόμη και αν δεχτεί κανεις ως ουσιώδες το κίνητρο αυτο για την εξαγορά το μόνο που μπορει να προσφέρει, αν οι περίφημες πατέντες είναι ουσιώδεις και δεν είναι "περασμένα μεγαλεία και διηγωντας τα να κλαις" είναι να εμποδίσει με νομικά μέσα τις πωλήσεις τρίτων συσκευών αλλα σε καμία περίπτωση δεν μπορει να κάνει περισσότερους να αγοράσουν Xoom ή να μειώσει το κόστος λειτουργίας της Motorola.
 15. kkalog

  iPhone 4

  Όταν κλεινεις το 3G δεν κλεινεις την πρόσβαση στο Internet παρά μόνο την πρόσβαση μέσω του υψηλότερης ταχύτητας καναλιού, παραμένει όμως η σύνδεση με το χαμηλής ταχύτητας δίκτυο GPRS. Για να το κλείσεις τελείως πας Settings/general/network/ cellular network OFF Γενικά δεν είναι καλή ιδέα να κλεινεις το 3G γιατι μπορεί να έχεις το φαινόμενο των χαμένων κλήσεων αν κάποιος σε καλεί την ώρα που το τηλέφωνο κατεβάζει κάποια δεδομένα μέσω GPRS. --- I am here: http://maps.google.com/maps?ll=38.305414,23.815924 - Sent from my iPhone using Tapatalk
×
×
 • Create New...