Jump to content

Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις

Soulman
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχει κάποια σημεία ακόμα και σε περιοχές όπως στην Ξανθουδίδου π.χ. που πιάνει μόνο 800αρα με καλό σήμα και περίπου 10 Mbps αλλά στα περισσότερα σημεία παίζει με 2CA και γύρω στα 50 Mbps τουλάχιστον. Επίσης αρχίζουν να πληθαίνουν οι B7 επιτέλους και ελπίζω να βάλει ειδικά μέσα στην πόλη στα σημεία που έχει πολύ κίνηση για να δώσει χωρητικότητα και καλές ταχύτητες που τώρα λείπουν.

Συσκευή: Realme 8 5G 4/64 GB

Carriers: 🟢 Cosmote - 🔴 Nova

Οι ταχυτητες ειναι ομως καλες και η ποιοτητα τηλεφωνιας αψογη σχεδον σε καθε σημειο και ειδικα στις τουριστικες περιοχες δυτικα της πολης οπου η κοσμοτε απλα δεν υπαρχει.

Κλήση στο Μακεδονία παλας κι είχα παράπονα από τον συνομιλητή μου ότι δεν με ακούει

Το test βέβαια είναι εξερετικο για επίπεδα Vodafone στην Θεσσαλονίκη https://www.speedtest.net/my-result/i/4465875327

Έχεις ενεργό το VoLTE;

Ναι κανονικά , αν και έκανε εναλλαγές μεταξύ 3G και 4G όσο μιλούσα χωρίς λόγο

η μαγεία της vodafone :)

Σε κατέβαζε σε 3G και μετά σε επανέφερε σε 4G? Πρώτη φορά το ακούω να γινεται. Συνήθως αμα σε ρίξει σε προηγούμενη γενιά, σε κρατάει εκεί απ οσο εχω παρατηρήσει γενικά σε οποιαδήποτε εταιρεία. Καλό βέβαια αυτό αλλα φαντάζομαι γίνεται με κομπιασματα στη φωνή

Στάλθηκε από το STK-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σε κατέβαζε σε 3G και μετά σε επανέφερε σε 4G? Πρώτη φορά το ακούω να γινεται. Συνήθως αμα σε ρίξει σε προηγούμενη γενιά, σε κρατάει εκεί απ οσο εχω παρατηρήσει γενικά σε οποιαδήποτε εταιρεία. Καλό βέβαια αυτό αλλα φαντάζομαι γίνεται με κομπιασματα στη φωνή

Σε ηχο δεν μας τα λεει πολυ καλα η vodafone...Μωρε στα παντα δεν μας τα λεει καλα η vodafone στην θεσσαλονικη

Μέχρι πέρσι, αυτές οι ανεξήγητες εναλλαγές από 4G σε 3G ήταν "νορμάλ" για Vodafone. Ακόμα και με απλή χρήση data. Και λέω μέχρι πέρσι, γιατί τώρα φαίνεται βελτιωμένη η κατάσταση.

Πήγαινε 3G, έβλεπε ότι δεν τραβάει και μετά κατευθείαν 2G. :)

από προπερσυ υπήρχαν σε μένα όταν ξανά είχα cu, εναλλαγές από 4g σε 3g σε 4g+ με ανύπαρκτο σήμα,τώρα δόξα τω θεω,σταθερό με b3 μέσα στο σπίτι,σαν wifi είναι

αλλάζουν πολλά στην voda,ας ελπίσουμε ότι θα συνεχίσει έτσι

και από cc όχι απλά ευχαριστημένος αλλά και καλυμμένος όσες φορές το χρειάστηκα

Edited by akalos

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά εγώ που κινούμαι και ζω μεταξύ Γαλαρινου και Άνω Τούμπας...η Vodafone προς έκπληξη μου πραγματικά, είναι πρώτη με διαφορά στα Βασιλικά, τη Ραιδεστό, τη Θέρμη και περιοχές στην Άνω Τούμπα. Η δε ποιότητα κλήσης με 4G είναι απλά τέλεια και μεγάλη διαφορά απ τις άλλες. Και όλα αυτά τα λέω, παρόλο που είμαι από μικρός, λάτρης της μπλε, η οποία δυστυχώς με έχει απογοητεύσει τώρα τελευταία με απίστευτα χαμηλές ταχύτητες και σχεδόν μέτρια ποιότητα κλήσης. Έχω 3 νούμερα, ένα από κάθε εταιρεία και κάνω συνεχώς δοκιμές. Αν τώρα απαντήσει κάποιος παραθέτοντας υψηλά νούμερα από κάποια άλλη εταιρεία σε κάποιο σημείο... φυσικά και δεν πρόκειται με τίποτα να αλλάξει την άποψη μου αφού στο θέμα "συγκρίσεων" το έχω παραξηλωσει θα έλεγα αστειευομενος! Είμαι ο πρώτος ειλικρινά που θα ήθελα να έβλεπα πρώτη τη μπλε. Όσο για την πράσινη... όντως απίστευτα υψηλά νούμερα γενικά, αλλά τα χαμηλότερα στις περιοχές που κινούμαι δυστυχώς...

Για του λόγου το αληθές.... Ραιδεστός Θεσσαλονίκης... https://www.speedtest.net/my-result/i/4468718811 Στα νήματα των άλλων δύο εταιρειών έχω ανεβάσει τα αντίστοιχα.

Η Vodafone τελευταία και καταυδεομενη στην Θεσσαλονίκη στο κέντρο ...Η wind την πατάει για πλάκα ..Τι να πω πρωί πρωί 30 mbps στην άριστοτελους ..Ετοιμάζω βίντεο Cosmo vs wind vs Vodafone και θα δείτε για τι διαφορά υπέρ των δυο άλλων μιλάμε

Πτολεμαΐδα κέντρο ...

Πριν 4 χρόνια την είχα αφήσει την βοντα με μονοψήφια ...μεγάλη πρόοδος

?%20https://www.speedtest.net/my-result/a/7135846115

https://www.speedtest.net/my-result/a/7135846115

Σου έφτιαξα το link στην παράθεση, γιατί τουλάχιστον σ' εμένα δεν άνοιγε. ;)

Αυτό που είχα παρατηρήσει μέχρι πέρσι το καλοκαίρι με τη Vodafone στο σπίτι που μένω (κοντά στον Λυκαβηττό) είναι το εξής: στο υπνοδωμάτιο, στη μεριά τη δικιά μου είχα EDGE. Με το που το έδινα στη δικιά μου, 4G+, με το που το σήκωνα στο Θεό, 4G+, μόλις το κατέβαζα στο στήθος (όπως πχ βλέπουμε μια ταινία) πάλι EDGE. Το ίδιο και με την ομιλία, μέσα στο σαλόνι τίποτα, στην πόρτα καμπάνα.

Και ήταν αστείο γιατί είχα διαβάσει εδώ στο forum άρθρο ότι και καλά είναι placebo ότι μια συσκευή πιάνει καλύτερα από ένα σημείο σε ένα άλλο πιο κοντινό.

spacer.png& άλλα που δεν φαίνονται =(

myName: Γιαννης

Πέρισυ είχα αναφέρει ότι έχουν θέμα οι ρυθμίσεις της Vodafone και σε πετάει χωρίς λόγο σε edge από 4G. Δεν γνωρίζω αν ασχολήθηκε κανείς να το διορθώσει.

Πέρισυ είχα αναφέρει ότι έχουν θέμα οι ρυθμίσεις της Vodafone και σε πετάει χωρίς λόγο σε edge από 4G. Δεν γνωρίζω αν ασχολήθηκε κανείς να το διορθώσει.

Πρόβλημα ή ρύθμιση ώστε να συμπεριφέρεται έτσι; έχεις measurement report configuration? Πολύ περίεργο.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πρόβλημα ή ρύθμιση ώστε να συμπεριφέρεται έτσι; έχεις measurement report configuration? Πολύ περίεργο.

Μαζί το τσεκάραμε, το ξέχασες; :lol:

Μαζί το τσεκάραμε, το ξέχασες; :lol:

Με τόσα logs που λαμβάνω κάθε μέρα λογικό δεν είναι; :lol:

Είχε rsrq μέσα στο Β1?

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Με τόσα logs που λαμβάνω κάθε μέρα λογικό δεν είναι; :lol:

Είχε rsrq μέσα στο Β1?

Όχι, αν θυμάμαι ήταν πολύ κοντά τα watermarks για το πότε πας από 3G σε 4G και το αντίστροφο, τόσο κοντά που με φυσιολογική κίνηση στην κεραία έβλεπε την αλλαγή στο SNR το τηλ και άλλαζε bearer. Είναι αυτό που είχε περιγράψει πολύ κόσμος, το είχες στο τραπέζι να κάθεται και πήγαινε από 2 μπάρες 4G σε 3G χωρίς λόγο. Μετά από λίγο πάλι πίσω.

Όχι, αν θυμάμαι ήταν πολύ κοντά τα watermarks για το πότε πας από 3G σε 4G και το αντίστροφο, τόσο κοντά που με φυσιολογική κίνηση στην κεραία έβλεπε την αλλαγή στο SNR το τηλ και άλλαζε bearer. Είναι αυτό που είχε περιγράψει πολύ κόσμος, το είχες στο τραπέζι να κάθεται και πήγαινε από 2 μπάρες 4G σε 3G χωρίς λόγο. Μετά από λίγο πάλι πίσω.

Αυτό γίνεται και στην Νάουσα. Το κακό είναι ότι σε πετάει σε 3G, και επειδή για άγνωστο λόγο τρώει timeout, σε ρίχνει σε E και δεν επιστρέφει ποτέ στο 4G αν δεν κάνεις κάποια κλήση ή στείλεις SMS.

Το έχω παρατηρήσει και εγώ μια στο τόσο να πέφτει ξαφνικά σε 3g ακόμη και αν δεν είναι με οριακό σήμα το 4g στο σημείο και να επανέρχεται μόνο χειροκίνητα . Αλλά.. το ανέχομαι προσωπικά επειδή δεν υπάρχει κάτι πιο οικονομικό στην αγορά.

Ο Αναβαθμισμένος σταθμός που σας έλεγα ,

https://drive.google.com/file/d/18V5Bxi0uVWLtirXfJW2tTSO3uL77oJ2C/view?usp=drivesdk

Από ταχύτητες περίμενα κάτι καλύτερο

https://www.speedtest.net/my-result/i/4481785829

• The title was changed to Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις