Jump to content

Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις

Soulman
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το γύρισες στο "gsm only"; να δεις αφενός αν έχει πρόβλημα η συσκευή-καρτα sim...και δεύτερον μπορεί στα σημεία αυτά να μην έχει καλό 4G-3G σήμα γιατί χάλασε ή κατεβάσανε κεραία.

Ένα περίεργο πράγμα. Το γύρισα σε GSM και πάλι τα ίδια. Οταν κάνω search για δίκτυα σε gsm μου βγαζει μόνο της cosmote. Επίσης δεν δοκίμασα να αλλάξω sim γιατι και σε άλλα δύο voda που ειναι σπίτι κάνει ακριβώς το ίδιο. Πριν λίγο έβαλα τη σιμ σε ενα αλκατελ αρχαιο μπαχατελεξ και επιανε κανονικα. Μετά έβγαλα τη θήκη μου η οποία είναι μια hard case aluminium και πιάνει σήμα κανονικά σε 4G!

Dafuq?

Η περιοχή ειναι Μαρτίου χαμηλά.

Edited by r0ulis

Το αλουμίνιο αντανακλά. Οι θήκες αλουμινίου καταστρέφουν τη λήψη.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ένα περίεργο πράγμα. Το γύρισα σε GSM και πάλι τα ίδια. Οταν κάνω search για δίκτυα σε gsm μου βγαζει μόνο της cosmote. Επίσης δεν δοκίμασα να αλλάξω sim γιατι και σε άλλα δύο voda που ειναι σπίτι κάνει ακριβώς το ίδιο. Πριν λίγο έβαλα τη σιμ σε ενα αλκατελ αρχαιο μπαχατελεξ και επιανε κανονικα. Μετά έβγαλα τη θήκη μου η οποία είναι μια hard case aluminium και πιάνει σήμα κανονικά σε 4G!

Dafuq?

Μαρτιου κοντα στο Μεγαρο; Εκει εχει καλο σημα η Wind και γενικα ειναι ανοιχτη περιοχη.

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ειδικά καλαμάρια προς Βότση η κατάσταση είναι τόσο τραγική χρόνια τώρα...

Στάλθηκε από το SM-N7505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Που ακριβως; Η Wind που εχω παντως ειναι μια χαρα απο σημα στα στενα και Εθνικης Αντιστασεως.Η Κοσμοτε εχει μια μικρη τρυπα στο GSM στο στενο πισω απο την Εθνικης Αντιστασεως.Προς τον Doufa και οι τρεις παιζουν καλα με την Wind και την Cosmote στα ιδια επιπεδα.Η Vodafone δεν ξερω αλλα γενικοτερα πολυ καλο σημα δεν εχει στη Βοτση αλλα και στην Χαριλαου να πας απο την Αερογεφυρα.Η Wind σε σπιτια(και το δικο μου επισης) ειναι οριακα καλυτερη.Και εχει GSM στο ασανσερ οπου η Vodafone απλα δεν υπαρχει.Δεν εχω και Sim κι ολας να δοκιμαζα.

Edited by Nikolas14

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Dafuq?

Άμα διαβάσεις στο φόρουμ σε διάφορα ποστ(ειδικά για το iPhone) θα δεις ότι το αλουμίνιο και γενικά τα μεταλλικά καλύμματα "πνίγουν" το σήμα του κινητού. Γι' αυτό όλες οι εταιρείες που χρησιμοποιουν μέταλλο στην κατασκευή των κινητών τους αφήνουν ενα κομμάτι του με πλαστικό (στο σημείο που βρίσκεται η κεραία) για να πιάνει σήμα κανονικά. Οπότε αν χωρίς την θήκη που αναφέρεις παραπάνω δουλεύει κανονικά μην την χρησιμοποιείς! Προφανώς αυτή θα σου δημιουργεί το πρόβλημα...

Συσκευή: Realme 8 5G 4/64 GB

Carriers: 🟢 Cosmote - 🔴 Nova

Μαρτιου κοντα στο Μεγαρο; Εκει εχει καλο σημα η Wind και γενικα ειναι ανοιχτη περιοχη.

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Που ακριβως; Η Wind που εχω παντως ειναι μια χαρα απο σημα στα στενα και Εθνικης Αντιστασεως.Η Κοσμοτε εχει μια μικρη τρυπα στο GSM στο στενο πισω απο την Εθνικης Αντιστασεως.Προς τον Doufa και οι τρεις παιζουν καλα με την Wind και την Cosmote στα ιδια επιπεδα.Η Vodafone δεν ξερω αλλα γενικοτερα πολυ καλο σημα δεν εχει στη Βοτση αλλα και στην Χαριλαου να πας απο την Αερογεφυρα.Η Wind σε σπιτια(και το δικο μου επισης) ειναι οριακα καλυτερη.Και εχει GSM στο ασανσερ οπου η Vodafone απλα δεν υπαρχει.Δεν εχω και Sim κι ολας να δοκιμαζα.

Εθνικής αντιστάσεως προς τον αριθμό 70 εκεί είναι τα χάλια της βονταφον. Η κοσμοτε δεν έχει ούτε 1 χρόνο που έβαλε 4g ενώ είχε οριακά gsm εκεί και η wind καλό gsm και 3g μέτριο που ίσως να χάνεται κιόλας σε εξωτερικούς χώρους.

Στάλθηκε από το HUAWEI NXT-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Άμα διαβάσεις στο φόρουμ σε διάφορα ποστ(ειδικά για το iPhone) θα δεις ότι το αλουμίνιο και γενικά τα μεταλλικά καλύμματα "πνίγουν" το σήμα του κινητού. Γι' αυτό όλες οι εταιρείες που χρησιμοποιουν μέταλλο στην κατασκευή των κινητών τους αφήνουν ενα κομμάτι του με πλαστικό (στο σημείο που βρίσκεται η κεραία) για να πιάνει σήμα κανονικά. Οπότε αν χωρίς την θήκη που αναφέρεις παραπάνω δουλεύει κανονικά μην την χρησιμοποιείς! Προφανώς αυτή θα σου δημιουργεί το πρόβλημα...

Για την ακριβεια, όταν το υλικό είναι σωστό και έχει κατασκευαστεί σωστά η κεραία το αλουμίνιο λειτουργεί σαν κυματοδηγός στην κεραία, και έτσι λοιπόν το σήμα είναι καλύτερο σε συσκευές με αλουμίνιο. Για παράδειγμα Huawei. ;)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ρε παιδιά ακούω πάρα πολλούς που λένε ότι η wind ποιάνει καλύτερα σε κλειστά σημεία. Μήπως λέω μήπως οι σταθμοί βάσης

που χρησιμοποιεί δουλεύουν με περισότερη ισχύ σε σχέση με της άλλες?? Τι γίνεταί??

Εθνικής αντιστάσεως προς τον αριθμό 70 εκεί είναι τα χάλια της βονταφον. Η κοσμοτε δεν έχει ούτε 1 χρόνο που έβαλε 4g ενώ είχε οριακά gsm εκεί και η wind καλό gsm και 3g μέτριο που ίσως να χάνεται κιόλας σε εξωτερικούς χώρους.

Στάλθηκε από το HUAWEI NXT-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγω νομιζα πιο χαμηλα.Στα Μικελ Βοτση και στην αρχη της Αιγαιου δεν εχουν κανενα θεμα και οι 3.Η Wind παιζει πολυ καλα και οι αλλες 2.Η Cosmote ομως εχει τρυπα(μερικα μετρα) σε GSM.

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ρε παιδιά ακούω πάρα πολλούς που λένε ότι η wind ποιάνει καλύτερα σε κλειστά σημεία. Μήπως λέω μήπως οι σταθμοί βάσης

που χρησιμοποιεί δουλεύουν με περισότερη ισχύ σε σχέση με της άλλες?? Τι γίνεταί??

Δεν ξερω αλλα ισχυει.Η Vodafone στο ισογειο και στο ασανσερ δεν πιανει καθολου.Η Wind εχει Edge με μετριο σημα.Η Cosmote παιζει τερμα 2G-3G,αλλα εχω κεραια κοντα μου.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Εγω νομιζα πιο χαμηλα.Στα Μικελ Βοτση και στην αρχη της Αιγαιου δεν εχουν κανενα θεμα και οι 3.Η Wind παιζει πολυ καλα και οι αλλες 2.Η Cosmote ομως εχει τρυπα(μερικα μετρα) σε GSM.

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Δεν ξερω αλλα ισχυει.Η Vodafone στο ισογειο και στο ασανσερ δεν πιανει καθολου.Η Wind εχει Edge με μετριο σημα.Η Cosmote παιζει τερμα 2G-3G,αλλα εχω κεραια κοντα μου.

Εκεί (μικελ) παίζουν όλες καλά λόγο του ότι voda και wind τις έχουν μια χαρά κρυμμένες (όχι κα πολύ) και η κοσμοτε έχει ένα τεράστιο "θηρίο-κεραια" πάνω στον ΟΤΕ! Τώρα αυτό που λες για την κοσμοτε δεν το έχω παρατηρήσει αν και τα τελευταία 2 χρόνια ασχολούμαι κατά 80% με τη wind :p

Εκεί (μικελ) παίζουν όλες καλά λόγο του ότι voda και wind τις έχουν μια χαρά κρυμμένες (όχι κα πολύ) και η κοσμοτε έχει ένα τεράστιο "θηρίο-κεραια" πάνω στον ΟΤΕ! Τώρα αυτό που λες για την κοσμοτε δεν το έχω παρατηρήσει αν και τα τελευταία 2 χρόνια ασχολούμαι κατά 80% με τη wind :p

Η τρυπα ειναι στο στενο πισω απο την Εθνικης Αντιστασεως.Αμα πας στο στενο που ειναι το μικελ και κατεβεις στο πρωτο στενο αριστερα(για να βγεις στην Αιγαιου).Αμα κλειδωσεις σε GSM καποια στιγμη θα δεις οτι εχει ενα μικρο κενο.Με 3G οχι,παιζει αψογα.Η Κεραια της Cosmote ειναι σε κτηριο του ΟΤΕ.Αλλη μια που ξερω που ειναι παλι σε κτηριο ΟΤΕ και πραγματικα στην αερογεφυρα εχει τελειο σημα(στο σπιτι μου εχω τερμα 2G/3G σταθερα).Για τις αλλες 2 σιγουρα εχουν καμουφλαρισμενες στα μικελ και η Wind εχει μαγαζι παραδιπλα,

οποτε σιγουρα εχει μπει κεραια.Η Vodafone ομως παιζει γερα μπαλα στη Πυλαια και απ οσο ξερω εχει κοντα στην Αγια Κυριακη κεραια.

Edited by Nikolas14

Προσωπικα , πιστευω οτι ΣΙΓΟΥΡΑ τα διαβαζουν αυτα καποιοι ανθρωποι απο τα τεχνικα τμηματα των εταιριων , οι οποιοι ασχολουνται με τις καλυψεις των δικτυων και την επεκταση τους .

Όχι, κανείς δε τα διαβάζει, σας διαβεβαιώνω. ;)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Όχι, κανείς δε τα διαβάζει, σας διαβεβαιώνω. ;)

Κριμα,αλλα θα επρεπε να τα λαμβανουν υποψη και να κανουν οι εταιριες μια πλατφορμα και να κατοχυρωνουμε μια φορμα στην οποια θα αναφερουμε θεματα καλυψης.Τουλαχιστον θα τα βλεπουν και θα ξερουν αμα οντως υπαρχει θεμα.

Κριμα,αλλα θα επρεπε να τα λαμβανουν υποψη και να κανουν οι εταιριες μια πλατφορμα και να κατοχυρωνουμε μια φορμα στην οποια θα αναφερουμε θεματα καλυψης.Τουλαχιστον θα τα βλεπουν και θα ξερουν αμα οντως υπαρχει θεμα.

Δεν είναι κρίμα. Το myphone.gr δεν είναι επίσημο φόρουμ της κάθε εταιρείας. Για ανταλλαγή απόψεων είναι. Ούτε καν τεχνικό φόρουμ δε μπορεί να χαρακτηριστεί.

Οι εταιρείες ξέρουν πολύ καλά τα δίκτυά τους. Έχουν προηγμένα συστήματα παρακολούθησης λειτουργίας αλλά και εκτίμησης κάλυψης. Προφανώς οι σκιάσεις δε μπορούν προβλεφθούν 100% αλλά πίστεψέ με, ξέρουν πολύ καλύτερα από ό,τι νομίζετε με ακρίβεια μέτρων τι γίνεται...στη γειτονιά σας. Υπάρχουν προβλήματα που είναι "περίεργα" αλλά για αυτό υπάρχει και η εξυπηρέτηση πελατών.

Σε καμία περίπτωση όμως δε διαβάζουν myphone.gr.

Με κάθε σεβασμό.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Dafuq?

Κάτι έγινε εκεί γιατί και ένας φίλος που είναι στη περιοχή δεν έχει σήμα εδώ και λίγες μέρες :wacko:

Κάτι έγινε εκεί γιατί και ένας φίλος που είναι στη περιοχή δεν έχει σήμα εδώ και λίγες μέρες :wacko:

Μαρτιου μετα την Δελφων παντως το σημα παιζει αψογα.Κανενα θεμα,ειδικα ψηλα μετα την Καραμανλη.

Τι εννοείς wind έχει η wind 4 G στο κιλκις;

Στάλθηκε από το IRON Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φιλικά Γιώργος

Αν έβαλε σε έναν σταθμό 800άρα συχνότητα τότε λογικό ακούγεται να κάλυψε τη μισή πόλη;)

Τι εννοείς wind έχει η wind 4 G στο κιλκις;

Στάλθηκε από το IRON Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

καποτε δεν ειχε 3G η wind ενω ειχε η vodafone,τωρα εχει 4G η wind και δεν εχει η vodafone,προφανως δεν πηγαν τεχνικοι να κανουν αναβαθμιση δικτυου,κεραια πρεπει να υπαρχει..

Στο Κιλκις υπαρχει 4G απο την Wind και ΟΧΙ απο την Vodafone ?

ΜΠΡΑΒΟ στην Wind .

TakeΟverΝet , τι εχεις να πεις για αυτο ? Μιλαμε για το Κιλκις παντα , τωρα , μια πολη ΑΡΚΕΤΑ μικρη της Βορειας Ελλαδας .

Στο Κιλκις υπαρχει 4G απο την Wind και ΟΧΙ απο την Vodafone ?

ΜΠΡΑΒΟ στην Wind .

TakeΟverΝet , τι εχεις να πεις για αυτο ? Μιλαμε για το Κιλκις παντα , τωρα , μια πολη ΑΡΚΕΤΑ μικρη της Βορειας Ελλαδας .

Υπάρχει βρε, απλά μόνο από 1800 συχνότητα όπως φαίνεται ενώ της Wind από 800 μάλλον

Κωνσταντινε , ο φιλος παραπανω λεει οτι ΔΕΝ υπαρχει , που μενει στο Κιλκις . Εσυ που μενεις στον Βολο , λες οτι ΥΠΑΡΧΕΙ .

Τι ακρη και συμπερασμα να βγαλουμε τωρα ?

Χωρίς 4G στη μισή πόλη του Κιλκίς λέει.

Εν πάσει περιπτώσει, η ανάπτυξη του δικτύου δεν γίνεται με τον ίδιο τρόπο στον κάθε πάροχο. Στο Πήλιο πχ υπάρχουν αρκετές περιοχές που έχει η Vodafone LTE και η Cosmote όχι. Τι σημαίνει αυτό; ότι θα κάτσει η Cosmote με σταυρωμένα χέρια; απλά θα καλύψει όταν παραστεί ανάγκη και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά της

• The title was changed to Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις