Jump to content

Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις

Soulman
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλό ακούγεται αυτό που λες, αλλά απέχει πάρα πολύ απο την πραγματικότητα (τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση).

Στο σπίτι μου, στον Αγ. Παντελεήμων Καλαμαριάς πρέπει να τρέχω στα παράθυρα μήπως και καταφέρω και μιλήσω, ενώ στη δουλειά (κοντά στο γήπεδο της Μίκρας -πάλι Καλαμαριά) απλά δεν έχω καθόλου σήμα...

Με την ΤΙΜ τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα....

Μιλα με το 13830 και πες να σου δωσουν το τεχνικο τμημα και πες τους συγκεκριμενο σημειο προβληματος! κατι περιεργο συμβαινει για να μην υπαρχει καλυψη στην περιοχη. βασικα μιλαμε για 3G ή 2G καλυψη?

Εδω Αλεξανδρουπολη παντως η βοντα ειναι τελεια σε σχεση με την τιμ. Πραγματικα αψογη καλυψη!!

για πες μας που έχει η ΤΙΜ προβλήματα στην Αλεξανδρούπολη;η vodafone στην οδό Μαυρομιχάλη είχε οριακό σήμα μέσα στα κτίρια...που είναι το τέλεια vodafone στην αλεξανδρούπολη;;;Η ΤΙΜ ήταν κλάσεις ανώτερη στην πόλη σου...γιατί πουλάς παραμύθι;

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

για πες μας που έχει η ΤΙΜ προβλήματα στην Αλεξανδρούπολη;η vodafone στην οδό Μαυρομιχάλη είχε οριακό σήμα μέσα στα κτίρια...που είναι το τέλεια vodafone στην αλεξανδρούπολη;;;Η ΤΙΜ ήταν κλάσεις ανώτερη στην πόλη σου...γιατί πουλάς παραμύθι;

Δεν πουλαω κανενα παραμυθι. Σημερα ακομα μια ζωντανη αποδειξη. μιλουσα με ατομο σε πολυκατοικια στο κεντρο και με τιμ τον ακουγα οριακα. Ειναι απαραδεκτα αυτα τα πραγματα. Εσυ ποσο καιρο εχεις ψαξει την Αλεξανδρουπολη για να ξερεις οτι εχει τελεια καλυψη? Πες μου που ακριβως στην Μαυρομιχαλη ειχες προβλημα για να το κοιταξω και να σου πω.

Δεν πουλαω κανενα παραμυθι. Σημερα ακομα μια ζωντανη αποδειξη. μιλουσα με ατομο σε πολυκατοικια στο κεντρο και με τιμ τον ακουγα οριακα. Ειναι απαραδεκτα αυτα τα πραγματα. Εσυ ποσο καιρο εχεις ψαξει την Αλεξανδρουπολη για να ξερεις οτι εχει τελεια καλυψη? Πες μου που ακριβως στην Μαυρομιχαλη ειχες προβλημα για να το κοιταξω και να σου πω.

Εγώ πάντως στις ίδιες ακριβώς περιοχές με την ίδια ακριβώς συσκευή παρατήρησα οτι η ΤΙΜ είχε πολύ πολύ καλύτερο σήμα απο την Vodafone.

Εγώ πάντως στις ίδιες ακριβώς περιοχές με την ίδια ακριβώς συσκευή παρατήρησα οτι η ΤΙΜ είχε πολύ πολύ καλύτερο σήμα απο την Vodafone.

Ασε ρε μεγαλε τωρα πως το καταλαβες δηλαδη απο τις γραμμουλες αν ειναι 4 η 5 ???? Εδω κανουμε μετρησεις με ακριβεια. Επισης πρεπει να σου πω οτι ενα καλο δικτυο δεν ειναι μονο δυνατο σημα στην ληψη!! εχεις δοκιμασει ποτε να δεις το σημα την στιγμη που παιρνεις τηλεφωνο ποσο κατεβαινει? Βαλε ενα Hands Free και δες την οθονη....

Ωραια... Μαχη.....

Γουσταρω....

Ποια μαχη! Εδω μου λενε πως ειναι η καλυψη στην πολη μου και της βοντα που τα παρακολουθω ολη μερα...

Ασε ρε μεγαλε τωρα πως το καταλαβες δηλαδη απο τις γραμμουλες αν ειναι 4 η 5 ???? Εδω κανουμε μετρησεις με ακριβεια. Επισης πρεπει να σου πω οτι ενα καλο δικτυο δεν ειναι μονο δυνατο σημα στην ληψη!! εχεις δοκιμασει ποτε να δεις το σημα την στιγμη που παιρνεις τηλεφωνο ποσο κατεβαινει? Βαλε ενα Hands Free και δες την οθονη....

σωστο αμα δεν εχεις νετμονιτορ δε μπορεις να καταλαβεις την ενταση απο την κυψελη,οι μπαρες σηματος ειναι μουφα,λοιπον αρκει να εχεις μια συσκευη siemens cx65 οπως εγω,ουτε τρεις συσκευες δε χρειαζεσαι ουτε 3 σιμακια απο το καθε δικτυο για να παρεις μετρησεις ειναι απλα τα πραγματα,μπαινεις με επιλογη δικτυου σε οποιοδηποτε δικτυο,αυτα μονο σε σιμενς

Παμε στις μετρησεις π.χ εχει η βοντα -79 dbm και η ΤΙΜ -61 dbm(δηλαδη πιο δυνατο σημα),στη συσκευη σου θα εχεις 5/6 γραμμες και για τα δυο δικτυα,οποτε δε βγαζεις ακρη με τις μπαρες σηματος ;)

Ερώτηση: Δεν ισχύει αυτό που πήρε το αυτί μου οτι σε διάφορα σημεία οι εταιρείες έχουν κοινές κεραίες?

Ισχυει αυτο,στο Κιλκις εξω απο την πολη σε σταθμο βασης της βονταφον εκανε colocation η ΤΙΜ,νομιζω οτι σε ορισμενες περιπτωσεις ειναι κοινες και οι κυψελες αλλα αλλαζουν οι ρυθμισεις για την καθε εταιρια :confused:

Ισχυει αυτο,στο Κιλκις εξω απο την πολη σε σταθμο βασης της βονταφον εκανε colocation η ΤΙΜ,νομιζω οτι σε ορισμενες περιπτωσεις ειναι κοινες και οι κυψελες αλλα αλλαζουν οι ρυθμισεις για την καθε εταιρια :confused:

Δεν ειναι κοινα τα Cell αλλα ο πυλωνας που ειναι πανω 2 εταιριες και εκπεμπουν απο το ιδιο σημειο ... Απλα

σωστο αμα δεν εχεις νετμονιτορ δε μπορεις να καταλαβεις την ενταση απο την κυψελη,οι μπαρες σηματος ειναι μουφα,λοιπον αρκει να εχεις μια συσκευη siemens cx65 οπως εγω,ουτε τρεις συσκευες δε χρειαζεσαι ουτε 3 σιμακια απο το καθε δικτυο για να παρεις μετρησεις ειναι απλα τα πραγματα,μπαινεις με επιλογη δικτυου σε οποιοδηποτε δικτυο,αυτα μονο σε σιμενς

Παμε στις μετρησεις π.χ εχει η βοντα -79 dbm και η ΤΙΜ -61 dbm(δηλαδη πιο δυνατο σημα),στη συσκευη σου θα εχεις 5/6 γραμμες και για τα δυο δικτυα,οποτε δε βγαζεις ακρη με τις μπαρες σηματος ;)

Εγω δουλευω το νετμονιτορ της νοκια μονο. Εχω ακουσει για Siemens αλλα δεν το εχω δουλεψει.. Αυτο το μοντελο που λες το εχει ενσωματωμενο το προγραμματακι η το βαζεις extra οπως στα νοκια?

Α να σου πω και κατι αλλο η τιμ γενικα δεν εχει τοσο καλο δικτυο οσο η βοντα. Εχει λιγες και δυνατες κεραιες και αυτο ειναι λαθος!!

εγώ πάντως θυμάμει ότι στην μισή Αλεξανδρούπολη η ΤΙΜ είχε -49 μέχρι -55db και στην άλλη μισή το λιγότερο μέχρι -70...δε μπορώ να καταλάβω που βρήκες το πρόβλημα.Και βέβαια έχω ΝΕΤΜΟΝΙΤΟΡ αλλιώς δε θα μιλούσα...Κοίτα,δε φταίει πάντα η εκπομπή του άλλου...μήπως φταίει η vodafone;γιατί να τα ρίχνουμε όλα στην ΤΙΜ;Εγώ πάντως στην αλεξανδρούπολη δεν είχα καθόλου καλό σήμα με vodafone...ίσως να είχε πρόβλημα εκείνη την μέρα...τι να πω!

[sIGPIC][/sIGPIC]

εγώ πάντως θυμάμει ότι στην μισή Αλεξανδρούπολη η ΤΙΜ είχε -49 μέχρι -55db και στην άλλη μισή το λιγότερο μέχρι -70...δε μπορώ να καταλάβω που βρήκες το πρόβλημα.Και βέβαια έχω ΝΕΤΜΟΝΙΤΟΡ αλλιώς δε θα μιλούσα...Κοίτα,δε φταίει πάντα η εκπομπή του άλλου...μήπως φταίει η vodafone;γιατί να τα ρίχνουμε όλα στην ΤΙΜ;Εγώ πάντως στην αλεξανδρούπολη δεν είχα καθόλου καλό σήμα με vodafone...ίσως να είχε πρόβλημα εκείνη την μέρα...τι να πω!

Η τιμ εχει 1 κεραια ολη κι ολη μεσα στην πολη!!! Τι να πρωτοκαλυψει...

Για ελα εδω και παρε μια μετρηση στην παραλιακη!!! Απο ενα σημειο και μετα η τιμ απο χαμηλα που ειναι πεφτει -98 !!

δε θυμάμαι να σύμβαινε κάτι τέτοιο...μη ξεχνάς και την κεραία που έχει η ΤΙΜ έξω από την πόλη και την πιάνει όλη :) Εγώ πάντως θυμάμαι ότι σε μια καφετέρια στην παραλιακή η cosmote και η ΤΙΜ ήταν τέρμα ενώ η vodafone δεν είχε τίποτα...αν μας έλεγες και σε ποιο σημείο της παραλιακής η ΤΙΜ είχει -98 θα μας γινόσουν ΠΙΟ ΠΕΙΣΤΙΚΟΣ.Παραλιακή είναι όλη η αλεξανδρούπολη... :wacko:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Για ελα μια βολτα το καλοκαιρι Αλεξανδρουπολη να δεις τι γινεται και μονος σου !! Η τιμ ουτε το κεντρο δεν καλυπτει σωστα. Η μαυρομιχαλη ειναι μια χαρα και απο τιμ και απο βοντα. Στον δρομο ερχονται με -70 και μεσα σε κτηριο η βοντα ειναι γυρω στα 5 db πανω απο τιμ

:) εντάξει,μπορεί να έβαλε κεραία η vodafone.μη με στήνεις στον τοίχο... :) Θα έρθω καλοκαίρι και θα σου στείλω ΡΜ να τα πούμε :D

[sIGPIC][/sIGPIC]

geia sas ...parakalw mia mikri boitheia tha ithela sta kala kathoymena enw dexomai kanonikota kliseis opoios moy stelneis sms i mms den to lambanw amesws px xtesina minimata moy irthane ola mazi simera to prwi!!!mipws gnwrizei kapoios ti ginetai???i an toy exei tixei kanenos???eyxaristw

geia sas ...parakalw mia mikri boitheia tha ithela sta kala kathoymena enw dexomai kanonikota kliseis opoios moy stelneis sms i mms den to lambanw amesws px xtesina minimata moy irthane ola mazi simera to prwi!!!mipws gnwrizei kapoios ti ginetai???i an toy exei tixei kanenos???eyxaristw

Γνωστο το προβλημα !! :alien: Λοιπον αυτο πιθανοτατα συμβαινει επειδη καποιος σου εστειλε sms και εσυ δεν ειχες ελευθερη μνημη στο τηλεφωνο και το μηνυμα εμεινε στην voda. Τωρα κολλησε η γραμμη σου και γι αυτο αργουν τα μηνυματα. Εσυ κλεινε και ανοιγε το κινητο σου μερικες φορες μεχρι να συνελθει, Αλλα θα διορθωθει σιγουρα οταν ερθει το sms που δεν ειχε ερθει στην ωρα του.. αυτο που σου δημιουργει το προβλημα. Για να μην το ξαναπαθεις αφηνε χωρο στο κινητο σου για ειρερχομενα.... :O Αντε περαστικα!!!

Ενώ ειναι ευκολο απο το μενου να κλειδωσετε το κινητό σε 2ή γενια (gsm) δεν ειναι δυνατό να επιλεχθεί χειροκινητα η εξαναγκασμένη επιλογή του δικτύου 3ης γενιας.

Ή μηπως ειναι?

Ενα κολπο "προτρέπει" το κινητό να επιλέξει το δικτυο 3ης γενιάς σαν υψηλοτερη προτεραιοτητα απο το 2ης, και το εχω δοκιμάσει εδω και μια βδομαδα.

Οπου το v800 εχει εντοπισει αξιολογο σημα 3G, εχει μεταβει αμεσως, κατι που παλιότερα εκανε μονο οταν το σημα 3ης γενιας ηταν εφάμιλλο ή καλυτερο της 2ης.

1) πατε Βασικό μενου > συνδεση > δικτυα κινητης τηλεφωνίας.

2)επλιεγετε >λειτουργία αναζήτησης >χειροκίνητη

3)πατε ακριβως απο κατω, στα "προτιμωμενα δικτυα"

4) επιλεγετε "νέο δίκτυο"

5) επιλέγετε "άλλο δικτυο"

6) εισάγετε κωδ δικτυου 20205

7) εισάγετε προτεραιοτητα θεση 1

8) εμφανιζεται πρώτο το vodafone gr. εχοντας το μαρκαρισμένο, πατατε το δεξι πληκτρο λειτουργιων που εχει την ενδειξη "επιλογες"

9) επιλεγετε απο την λιστα "Δικτυα GSM-3G"

10) επιλεγετε "μονο 3G"

11) πηγαινετε και παλι "νεο δικτυο > αλλο δικτυο" οπως πριν.

12)εισάγετε και πάλι 20205

13)εισαγετε θεση 2 αυτην τη φορά.

14) επιλέγοντας το δευτερο δικτυο στη λιστα, που εχει συμβολο δευτερης και τριτης γενιας μαζι, με το vodafone.gr (το πρωτο εχει μονο 3ης γενιας συμβολο) πατε "επιλογες" με το δεξι πληκτρο.)

15)επιλεγετε παλι "Δικτυα GSM-3G"

16) επιλέγετε "μόνο GSM"

Τωρα βλεπετε οτι το δικτυο τριτης γενιάς εχει προτεραιοτητα "1" και το δικτυο GSM προτεραιοτητα "2"

17) πατήστε το πληκτρο επιστροφής (κατω απο το αριστερο της οθονης.)

18) Πηγαίνετε στην επιλογή δικτύου και επιλέξτε το 3g δικτυο της εταιρειας.

Ειστε ετοιμοι.

οπου υπαρχει επαρκες σημα 3ης γενιας, το κινητό σας θα το προτιμά εναντι του δικτύου δευτερης γενιάς.

Οπου το σημα 3ης γενιας δεν επαρκεί, το τηλέφωνο θα μεταπιπτει αυτόματα στο 2ης γενιας δικτυο. (ωστε να εχετε παντα επαρκες σημα.)

Παντως ετσι εκλειπει το φαινόμενο να εχετε 3 γραμμες 3g σημα και ξαφνικά να "πηδά" sto 2g δικτυο, οπως αναφέρθηκε και στην πρωτη παρουσιαση του κινητου μας στο myphone.

Σας αγαπω πολυ

potis21

Υ.Γ. αν ειστε σε άλλο δίκτυο, τότε αντικαταστήστε το 20205 (vodafone) me 20210 για ΤΙΜ και 20201 για cosmote.

Μαθαμε και την τοποθεσια άλλης μιας κεραίας 3G της VODA στο Ηράκλειο.

Ο νοτιοδυτικός πυργος φωτισμου στο Μαρτινέγκο φιλοξενει ενα cell 3G.

3 δεσμες, μια προς πυροσβεστική, μια προς στάδιο - χανιοπορτα, και η άλλη

μασταμπά αλλά καμία προς ατσαλένιο - κλαζομενέ...

κρίμα, γιατί υπάρχει ετσι σημειο στα 200μ απο την κεραια που εχει 1(!!!) γραμμή σήμα... :-(

Ενώ το σημείο ειναι απιστευτο.. και επίσης ξερουμε γιατί γυρίσαν έτσι το πανελ προς μασταμπά.

Γιατι φάτσα κάρτα απέναντι εχει μια πολυκατοικιαρα (εννοείται προς την μεριά μου :-( :-( που μπαίνει στη μεση και ουσιαστικά θα αχρήστευε την δεσμη.. :cry: και για αυτό δεν εχει ιχνος σηματος σπιτι... αλλα ρε παιδια τι χαλι ειναι αυτο? στα 200 μ να μην εχεις σημα απο κεραια που ειναι τοποθετημενη στα 40μ υψος? τι δεν παει καλα?

Λογικό είναι αφού ο "λοβός" σήματος αυτών των κεραιών είναι τύπου "σταγόνας" , όσο πιο μακρυά από το σημείο εκπομπής...τόσο πιο δυνατό σήμα. (με κάποια όρια φυσικα).
Αφού δεν μπορούμε να δώσουμε χρόνια στη ζωή μας....ας δώσουμε ζωή στα χρόνια μας.

Λογικό είναι αφού ο "λοβός" σήματος αυτών των κεραιών είναι τύπου "σταγόνας" , όσο πιο μακρυά από το σημείο εκπομπής...τόσο πιο δυνατό σήμα. (με κάποια όρια φυσικα).

δε μπορούσαν δηλαδή να βάλουν ένα "χερι" να κρατά προς τα κάτω το κανάλι;;;Στο gsm το κάνουν(ιδιαίτερα στα 1800)στο 3g γιατί όχι;Που να τους καεί το dvd :lol: (credits to potis21) αλλά σε 200Μ να χάνετα το σήμα;;;Προσοχή λίγο στο στήσιμο...όχι βάζουμε και άντε γεια,όπου πιάσει...Στο πήλιο έπιασα ΤΙΜ 3g από Βόλο τέρμα(30,5ΚΜ!) και στα 200Μ χάνεται της vodafone;κάτι δεν πάει καλά :cry:

ps:potis το έφτιαξα το Ζ1010 με πιστολάκι(ξανα έσβηνε...) αλλά έγινε 22 κομμάτια και είναι δύσκολο πάζλ :D

[sIGPIC][/sIGPIC]

• The title was changed to Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις