Jump to content

Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις

Soulman
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Στη Μύκονο πάντως η Vodafone σέρνεται, ειδικά το 3G, προφανώς από κίνηση...

Ξέχασα να κλείσω την εφαρμογή για να πάρει νέα IP και για κάποιο λόγο μου λέει ότι το δίκτυο είναι TIM. Τα τεστ πάντως ήταν με Vodafone.

Μύκονος 4G

http://www.speedtest.net/android/2052508404.png

Μύκονος 3G

http://www.speedtest.net/android/2052543303.png

Edited by MitsosDaBest13

εκανες και speedtest στη Wind?

Μαλλον ιδιες ταχυτητες θα εχεις απο το κοινο δικτυο της Victus. :lol:

Λογικό είναι αν όλοι στέλνουν φιλιά απο Μύκονο.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Έκανα, απλά τα ανέβασα σήμερα στο δικό της 4G θέμα. Αυτή ήταν αρκετά παραπάνω σε ταχύτητες, ειδικά στο 3G.

Φαντάζομαι ότι η Vodafone θα είχε πολλούς συνδρομητές με Roaming. Το 4G καλά κρατιέται, αλλά όποιος έχει συσκευή μόνο μέχρι 3G, θα "ζοριστει" αρκετά σε αυτό το νησί. :cool:

Υ.Γ. Τελικά η IP σε αυτά τα τελευταία speedtests της Vodafone, ξεκινά από 62.74, που είναι δική της. Δεν ξέρω για ποιο λόγο μου έβγαλε TIM, θα μπερδεύτηκε η εφαρμογή μάλλον, που έχω τη μπλε στη θέση 1. :wacko:

Edited by MitsosDaBest13

Έχουμε εντυπώσεις από κάλυψη 3G/4G στη Μήλο καθώς και στην διαδρομή με το καράβι;

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Λοιπον πριν ενα μηνα περιπου πηγαμε Χανια και κατοπιν Σουγια Χανιων με τον κολλητο και αδερφο Bayern7. Εγω στο κινητο μου Cosmote εκεινος Wind, ειχαμε και οι δυο μας τα MiFi μας μαζι, εγω Vodafone εκεινος Cosmote. Λοιπον Σαββατο την κανουμε για Σουγια απο Χανια, η Σουγια ειναι ακρη Θεου νοτια τον Χανιων, 2ωρες δρομος περιπου απ τα Χανια.

Λοιπον φτανουμε Σουγια μολις φτανουμε πηραμε μια πρωτη γευση, ειχαμε βαλει και τα στοιχηματακια μας μεταξυ μας :p:p:p

Εγω στο κινητο με Cosmote ειχα απλα Ε, ο Bayern7 με την Windara του ειχε ενα απλο Gprs. 3G Cosmote & Wind ουτε για δειγμα φυσικα.

Ανοιγω λοιπον το MiFi μου, περιμενω λιγο να συγχρονισει, βλεπω τις μπαρες πρασινες στο φουλ, λεω 4G σιγουρα δεν εχουμε αλλα με 3G κατι γινεται οποτε παω να δω, λοιπον η Vodafonαρα φουλ H+, λεω για να παω για ενα speedtest, για την πλακα επαιζε στα 15 με 22 Mbps σε ολη την ευρυτερη περιοχη της Σουγιας απο την παραλια στο ξενοδοχειο μεχρι και πιο πανω λιγο σε ενα χωρο που ειχε μαι συναυλια εκεινο το βραδυ.

Ακομη και στην διαδρομη απο Χανια προς Σουγια η Voda πολυ καλυτερη καλυψη!!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ VODAFONΑΡΑ!!! Εκει που σε χρειαστηκαμε πραγματικα ησουν αψογη.

ΜΑΘΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ!!!

Παραλίες δυτικού Πηλίου, η Vodafone είναι για τον @×%£¥₩€@. Βάλτε επιτέλους έναν σταθμό σε ένα καλό σημείο. Χρόνια τώρα η ίδια κατάσταση.

Κρίμα που πήγατε πριν ένα μήνα γιατι πριν μια εβδομάδα ενεργοποίησε η wind LTE στη Νότια Κρήτη σε πολλές περιοχές.

Πάντως όντως πολυ καλές ταχύτητες για 3η γενιά :)

----- προσθήκη μηνύματος 31 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Παραλίες δυτικού Πηλίου, η Vodafone είναι για τον @×%£¥₩€@. Βάλτε επιτέλους έναν σταθμό σε ένα καλό σημείο. Χρόνια τώρα η ίδια κατάσταση.

Που ακριβώς; Ποτέ δεν είχα πρόβλημα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Να ρωτήσω κάτι και όποιος ξέρει, πόσο καιρό μετά την εγκατάσταση του νέου εξοπλισμού γίνεται συνήθως η ενεργοποίηση του? Στην Χιο έχουν μπει τα καινούργια οι εργολάβοι έχουν φύγει αλλά δεν βλέπω κάποια διαφορά ως προς την κάλυψη 3G η 4G

Κρίμα που πήγατε πριν ένα μήνα γιατι πριν μια εβδομάδα ενεργοποίησε η wind LTE στη Νότια Κρήτη σε πολλές περιοχές.

Πάντως όντως πολυ καλές ταχύτητες για 3η γενιά :)

Θα χει δλδ η Windara απο Gprs τωρα lte στη Σουγια; Σιγουρα. Θα ρωτησω ομως σε λιγακι εκει.

ΜΑΘΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ!!!

Που ακριβώς; Ποτέ δεν είχα πρόβλημα.

Παντού βρε Μιχάλη:p

Άφησσος, Καλά νερά, Γατζέα... Θέλει σταθμό.

Παντού βρε Μιχάλη:p

Άφησσος, Καλά νερά, Γατζέα... Θέλει σταθμό.

Το επίπεδο σήματος είναι πολυ καλο. Μονο στο δρόμο πανω απο τα Καλά νερά έχει θέμα ένα σημείο). Γατζεα το σημα είναι φουλ. Αφησσο φουλ το θυμάμαι. Άλλαξε τίποτα; Καλά πέρυσι είχα σκάσει μύτη με Huawei, που έχει σημα ΚΑΜΠΑΝΑ.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νοτια και ανατολικη Θασος h-h+ σταθερα, δυστυχως δεν ειχα 4g συσκευη μαζι. Παντως απο ιντερνετ δεν θα ξεμεινετε στη παραλια. Αν εχει κανεις πληροφορια για Τηνο ας πυροβολησει.

Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Νοτια και ανατολικη Θασος h-h+ σταθερα, δυστυχως δεν ειχα 4g συσκευη μαζι. Παντως απο ιντερνετ δεν θα ξεμεινετε στη παραλια. Αν εχει κανεις πληροφορια για Τηνο ας πυροβολησει.

Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

:kill: :lol: Μέχρι χθες το μεσημέρι ήμουν Τήνο. Αν και περισσότερο δοκίμασα τη "μπλε", η Vodafone δε θα έλεγα ότι με ικανοποίησε. Όλη η Victus εκεί πέρα θέλει δουλειά. Στο μεγάλο μέρος του νησιού, το 4G έχει αδύναμο σήμα. Το 3G δεν το δοκίμασα πολύ. Το τραγικό είναι πως στο λιμάνι, στο χώρο αναμονής και οι 2 εταιρίες έχουν οριακά EDGE! :blink:

Όπως έγραφα και στο θέμα της Wind(μάλλον μαζί έχουν φτιάξει τις κεραίες...), στο νότιο μέρος του νησιού πάει καλά. Στη χώρα μέτρια πράγματα. Εδώ που είμαι εγώ είδα μέχρι 26-27 mbps μέσα στο σπίτι, και με Η+ μάλιστα....

Sent from my XT1524

Όπως έγραφα και στο θέμα της Wind(μάλλον μαζί έχουν φτιάξει τις κεραίες...), στο νότιο μέρος του νησιού πάει καλά. Στη χώρα μέτρια πράγματα. Εδώ που είμαι εγώ είδα μέχρι 26-27 mbps μέσα στο σπίτι, και με Η+ μάλιστα....

Sent from my XT1524

Έχεις πιάσει πρακτικά το μέγιστο του hspa+

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το επίπεδο σήματος είναι πολυ καλο. Μονο στο δρόμο πανω απο τα Καλά νερά έχει θέμα ένα σημείο). Γατζεα το σημα είναι φουλ. Αφησσο φουλ το θυμάμαι. Άλλαξε τίποτα; Καλά πέρυσι είχα σκάσει μύτη με Huawei, που έχει σημα ΚΑΜΠΑΝΑ.

Άφησσο, ιδίως προς Αμποβό, έχει λίγο UMTS που πολύ εύκολα γυρνάει σε GPRS, και μάλιστα, απ'τις συνεχείς εναλλαγές σε Band 1 και Band 8 μερικές φορές ούτε αυτό ξέρει τι του γίνεται:p Γενικά, Άφησσο έχει θέμα και το GPRS σε πολλά μέρη, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους. Μπορεί δηλαδή πολλές φορές να είσαι και εκτός δικτύου σε αρκετά μέρη.

Καλά Νερά, αν έχεις λίγο UMTS σε εξωτερικό χώρο, είσαι τυχερός. Εκεί η Cosmote έχει νόμιμο σταθμό (στον ιστό του ΟΤΕ πάνω στον δρόμο, νομίζω) και σώζει την κατάσταση.

Γατζέα είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα παραλιακά, αλλά και εκεί, αν είσαι σε εσωτερικό χώρο, το πιο πιθανό είναι να έχεις μόνο EDGE. UMTS μόνο σε εξωτερικό χώρο, κι αυτό κάνει εύκολα μετάβαση σε EDGE, αν δεν είσαι κλειδωμένος.

Γενικά, από Πλατανίδια μέχρι και λίγο πριν από το Νεοχώρι (που έχει σταθμό, όπως και η Wind εκεί) το σήμα της (ακόμη και το 2G) είναι μέτριο. Το UMTS μέτριο προς κάκιστο. Χρειάζονται σίγουρα 2 - 3 σταθμοί. Στην άνω Γατζέα για παράδειγμα ή στον άγιο Αθανάσιο να τοποθετούσε έναν και θα είχε πιάσει πολύ μεγάλο κομμάτι του κεντρικού δρόμου και των παραλιών. Όπως και στην Άφησσο χρειάζεται σίγουρα.

Καλά νερά, γατζεα καλύπτει απο αργαλαστη. Προφανώς δεν είναι επαρκές το σήμα (σε εμπιστεύομαι). Απλά περαστικός είμαι συνήθως από αυτές τις περιοχές.

Η κοσμοτε έχει σταθμό και πανω απο ΟΤΕ αλλά και στην στη στροφή προς μηλιές. Για αυτό και έχει τέρμα σημα παντού. Στην αφησσο δε ξέρω απο που καλύπτει. Λογικά από σωρό.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Η Cosmote έχει και στους Αφέτες. Η Vodafone σε όλη την παραπάνω περιοχή έχει μόνο πάνω από το Κορώπι και σε ένα ύψωμα (δε θυμάμαι Πώς λέγεται) που βλέπει αμφιθεατρικά Μηλιές-Βυζίτσα και λίγο Πινακάτες. Λογικό η μία με 2πλάσιους σταθμούς να καλύπτει καλύτερα

Η Cosmote έχει και στους Αφέτες. Η Vodafone σε όλη την παραπάνω περιοχή έχει μόνο πάνω από το Κορώπι και σε ένα ύψωμα (δε θυμάμαι Πώς λέγεται) που βλέπει αμφιθεατρικά Μηλιές-Βυζίτσα και λίγο Πινακάτες. Λογικό η μία με 2πλάσιους σταθμούς να καλύπτει καλύτερα

Στους Αφέτες που έχει σταθμό η Cosmote; :wacko: Google maps?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αδειοδοτημένο Μάλιστα :p

39.273333 23.185278 οι συντεταγμένες

:αισθάνομαι ξένος: :lol: Πότε μπήκε αυτός ο σταθμός και δε το πήρα είδηση! Τώρα εξηγούνται κάποια πράγματα! :lol:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μου φαίνεται πως καλύτερη δουλειά έκανε η Vodafone στο ανατολικό Πήλιο (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, πχ Μυλοπόταμος και Πάλτση - αν και στην Πάλτση και η Cosmote είναι ψιλοχάλια, αλλά πιάνει ελάχιστα καλύτερα με το κινητό σε ορισμένες θέσεις), ενώ στο δυτικό που θεωρητικά είναι πιο εύκολο να καλυφθεί είναι πολύ μέτρια. Και φυσικά, αναμένω LTE και στον σταθμό των άνω Λεχωνίων, καθώς και σε αυτόν κοντά στο Τρίκερι. Κρίμα να υπάρχουν σταθμοί σε τέτοια σημεία και να μην έχει μπει ένα 800άρι LTE.

• The title was changed to Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις