Jump to content

Galaxy S II : Οδηγός για νέους χρήστες


saliez
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ακολουθεί ένα μικρό FAQ για τους καινούριους χρήστες συσκευών Galaxy, ελπίζω να φανεί χρήσιμο γιατί βλέπουμε συνέχεια τις ίδιες ερωτήσεις.

 

- Μόλις πήρα το τηλέφωνο, πρέπει να το αφήσω να φορτίσει 24 ώρες πριν το ανοίξω;

 

Όχι, δε χρειάζεται. Η τεράστιας διάρκειας πρώτη φόρτιση ίσχυε κάποτε με τις παλιές μπαταρίες, και το έγραφε και το manual των τότε τηλεφώνων. Το Galaxy S αρκεί να το φορτίσεις μέχρι να φορτίσει πλήρως (περίπου μία ώρα την πρώτη φορά). Συνιστάται για να δυναμώσει η μπαταρία, να την αδειάσεις 3-4 φορές πλήρως, αυτοί οι πλήρεις κύκλοι φόρτισης τη βοηθάνε αρχικά, και όντως μετά φαίνεται να κρατάει περισσότερο. Μη συνεχίσεις όμως να την αποφορτίζεις πλήρως μετά, γιατί χάνει ισχύ. Οι μπαταρίες λιθίου κρατάνε περισσότερο με μερικές αποφορτίσεις.

Η φόρτιση γίνεται κλασικά στην πρίζα, και με το USB καλώδιο του υπολογιστή. Ο δεύτερος τρόπος διαρκεί πολύ περισσότερο, γιατί τα USB του υπολογιστή δεν δίνουν αρκετή ισχύ σε σχέση με την πρίζα. Αν βιάζεσαι, βάλτο στην πρίζα.

 

Η μπαταρία μου τελειώνει πολύ γρήγορα!

 

Υπάρχουν αρκετά πράγματα που τρέχουν στο υπόβαθρο και ρουφάνε τη μπαταρία, ειδικά κάποια widgets που ζητάνε ανανεώσεις. Μέχρι να τα εντοπίσεις όλα (τα παιδιά έχουν αναφέρει κατά καιρούς στο thread μερικές κακές εφαρμογές), θα ήταν φρόνιμο να κλείσεις όλα τα apps που ζητάνε συνεχή ανανέωση, και να κάνεις συγχρονισμό όταν το χρειάζεσαι, ή αν έχει επιλογή, αραιότερα. Το να ξετικάρεις τις δύο επιλογές στο "Λογαριασμοί και συγχρονισμός" στις ρυθμίσεις (και ειδικά τον αυτόματο συγχρονισμό), είναι ένα πρώτο βήμα. Επίσης το wifi και το GPS τρώνε πολύ μπαταρία, είναι καλό να τα κλείνεις (γίνεται εύκολα σέρνοντας κάτω τη μπάρα ειδοποιήσεων) όταν δεν τα χρειάζεσαι. Μπορείς να βγάλεις και τα live wallpapers που είναι ενεργοβόρα, καθώς και να κατεβάσεις τη φωτεινότητα. Αν θέλεις να δεις πιο συγκεκριμένα τί ήταν χειρότερο για τη μπαταρία σου μετά από ώρες χρήσης, πληκτρολόγησε *#*#4636#*#* από κει που παίρνεις τηλέφωνο, και κοίτα στο Battery History. Στο μενού εκεί μέσα, το partial wake usage είναι επίσης χρήσιμο, γιατί σου λέει ποιές εφαρμογές (αν υπάρχουν συγκεκριμένες), ξυπνάν το τηλέφωνο και τρώνε μπαταρία. Το ΟS Monitor και το Systempanel είναι άλλα 2 προγραμματάκια που παρακολουθούν την κατανάλωση πόρων και μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να δεις αν κάποιο πρόγραμμα τραβάει πολύ από τον επεξεργαστή (και κατά συνέπεια καταναλώνει μπαταρία). Τέλος, αν έκανες πρόσφατα αναβάθμιση ή νομίζεις ότι η μπαταρία έχει κάποιο πρόβλημα στο πώς αδειάζει, ρίξε μια ματιά εδώ, πολλοί αναφέρουν βελτίωση.

 

Κοίτα και ΕΔΩ για μια εκτενή και αναλυτικότατη ανάλυση από τον Stinger.

 

Καθυστερώ αρκετά με το να πάω να διαλέγω τις επαφές, να μπαίνω μέσα, να πατάω Kλήση ή Μήνυμα... πιο γρήγορα γίνεται;

 

Όταν έχεις μπροστά σου τις επαφές, είτε στη λίστα των επαφών είτε στο Call log πατώντας το πράσινο κουμπί του τηλεφώνου, βρες την επαφή που θέλεις, και σύρε το δάχτυλό σου πάνω της, από αρίστερά προς τα δεξιά παίρνεις τηλέφωνο, από δεξιά προς τα αριστερά στέλνεις μήνυμα.

 

- Πώς διαλέγω το δικό μου τόνο κλήσης/ειδοποίησης;

 

Με το Music player, βρες το μουσικό αρχείο που θες, πάτα παρατεταμένα πάνω του, και στο μενού που εμφανίζεται επίλεξε "ορισμός ως"....

 

- Πώς ενεργοποιώ το Swype;

 

Πατάς παρατεταμένα στο κείμενο που θες να γράψεις μέχρι να σε ρωτήσει την μέθοδο εισαγαγωγής. Για τις γλώσσες,

settings --> locale --> swype --> input languages!

Βάλε τις γλώσσες που θες και μετά όταν πατάς το κουμπάκι αριστερά από το space θα στις αλλάζει απευθείας.

 

- Πώς γράφω τονισμένους χαρακτήρες αν δεν υπάρχει η λέξη στο Swype;

 

Κρατάς πατημένο το φωνήεν που θέλεις να τονίσεις, μέχρι να πεταχτεί ένα παραθυράκι με τις επιλογές τονισμού. Μετά την πρώτη φορά, η λέξη αποθηκεύεται και δε θα ξαναχρειαστεί να την τονίσεις.

 

Πως μπορώ να ψάξω τις επαφές μου στα Ελληνικά; (και όχι μόνο)

 

Πατώντας παρατεταμένα το αριστερό κουμπί δίπλα στο κεντρικό σου βγάζε ένα menu search.

Εδώ μπορείς να ψάξεις τα πάντα, εφαρμογές κτλπ.

 

- Πώς μπορώ να συγχρονίσω τις επαφές μου με το Google contacts?

 

Mία από τις βολικότερες λειτουργίες του Android. O TonyK δίνει αναλυτικές οδηγίες εδώ.

 

- Προσπαθώ να προσθέσω έναν καινούργιο λογαριασμό στο Google Mail, αλλά δε μπορώ, μου γράφει πως δε μπορεί να επικοινωνήσει με τον server.

 

Άνοιξε το youtube app που λογικά θα βρίσκεται στην αρχική σου οθόνη, κάνε login με τα στοιχεία του gmail λογαριασμού που θέλεις να προσθέσεις και έπειτα άνοιξε την εφαρμογή google mail και θα δεις να έχει προστεθεί ο λογαριασμός που θέλεις. Δεν ξέρω γιατί το κάνει αυτό άλλα πολλοί το έχουν αυτό το πρόβλημα, το οποίο λύνεται με αυτόν τον κάπως παράδοξο τρόπο. (- QTiVoCo)

 

- Ο υπολογιστής μου δε βλέπει το κινητό όταν το συνδέω σε mass storage, και θέλω να περάσω αρχεία!

 

Πρέπει να κάνεις mount (σύνδεση μαζικής αποθήκευσης) την κάρτα του κινητού. Σύνδεσέ το σε mass storage mode (Συσκευή αποθήκευσης), και πάνω αριστερά θα βγει το σηματάκι του USB. Κάτω από το πράσινο ανθρωπάκι που βγαίνει, υπάρχει ένα κουμπι που κάνει mount (σύνδεση συσκευής αποθήκευσης USB). Μόλις το κάνεις αυτό, το pc σου θα βλέπει το τηλέφωνο σαν flash drive (στικάκι USB).

Όταν τελειώσεις τις αντιγραφές, κάνε "ασφαλή κατάργηση" από το task bar, μετά ξανατράβα κάτω τη μπάρα, και πάτα "Turn off USB storage" στο éclair, ή στο froyo απλά πάτα το κουμπί κάτω από το κόκκινο πια ανθρωπάκι, το οποίο θα γίνει πράσινο. Μετά από λίγο που θα κάνει το media scanning, μπορείς να αφαιρέσεις το USB με ασφάλεια.

 

Για να βγει η επίλογη για μαζική αποθήκευση, διάλεξε στο Ρυθμίσεις - Εφαρμογές - Ανάπτυξη εφαρμογών - Διόρθωση σφάλματος(usb debugging)

 

- Πώς στέλνω sms στα Ελληνικά; Στέλνω μόνο ερωτηματικά! Kαι στέλνει μικρά μηνύματα!

 

Πρέπει να αλλάξεις το input mode (μέθοδος εισαγωγής) σε Αυτόματο στις ρυθμίσεις των μηνυμάτων (στο JG1 firmware δουλεύει καλύτερα το unicode). Φτάνεις στις ρυθμίσεις πατώντας το menu (το αρίστερο κουμπί touch) όταν είσαι μέσα στην εφαρμογή Μηνύματα. Αν θες να στείλεις μηνύματα 160 χαρακτήρων χρησιμοποίησε την εφαρμογή GoSMS (στο market), και ενεργοποίησε την επιλογή για Ελληνική γλώσσα στις ρυθμίσεις της εφαρμογής.

 

- Δεν μπορώ να εγκαταστήσω Samsung apps από το Samsung Kies!

 

Το Κies αρχικά φτιάχτηκε για το Bada OS, το λειτουργικό της Samsung που έχει το Samsung Wave. Για Android η μόνη του χρησιμότητα είναι οι αναβαθμίσεις firmware, και κάποια backup.

Αν θέλεις apps, κοίτα στην εφαρμογή Samsung Apps στο τηλέφωνο (για τις ελάχιστες επιλογές από τη Samsung), και φυσικά στο Android market (θα το βρεις στις εφαρμογές του τηλεφώνου). H Google δεν επιτρέπει στη Samsung να διανέμει εφαρμογές μέσω του Kies.

 

- Δε μου δουλεύει το Kies

 

Η μέθοδος εγκατάστασης που προτείνεται είναι με Administrator(windows), παρόλαυτα δεν είναι απαραίτητο, σιγουρεύσου οτι έχεις την τελευταία έκδοση.

Κοίτα αν ο υπολογιστής έχει τα παρακάτω (ειδικά αν έχεις xp ή vista):

- Net Framework 3.5 SP1

- Windows Media Player 10 or later

- Active Sync (Win XP), Device Centre (Vista)

- DirectX 9.0C

Aν δεν τα έχει, κατέβασέ τα από το site της microsoft.

Tο Κies δε δουλεύει με άλλους launchers εκτός του Samsung Touchwiz που έρχεται με το κινητό. Αν έχεις βάλει π.χ. Launcher Pro ή ADW, γύρνα στον Touchwiz για να συνδεθείς σωστά.

Μπορεί επίσης να είναι κάποια εφαρμογή που κάνει τη ζημιά και θέλει απεγκατάσταση. Το Winamp έχει αποδειχτεί ότι έχει πρόβλημα.

Tέλος αν και πάλι δε δουλεύει, δοκίμασε να περάσεις τους drivers με το χέρι (υπάρχουν πιο κάτω σ'αυτή τη σελίδα στο θέμα του adb), καθώς και να κάνεις ένα unmount και ξανά mount τις κάρτες (εσωτερική και εξωτερική).

 

- Δε μπορώ να συνδεθώ στο internet με 3g!!

 

Πήγαινε στις Ρυθμίσεις-Ασύρματη επικοινωνία-Δίκτυα κινητής τηλεφωνίας-Ονόματα σημείων πρόσβασης...πατάς κάτω αριστερό πλήκτρο κινητού και επιλέγεις να προσθέσεις νέο APN. Oι ρυθμίσεις για τους ελληνικούς παρόχους είναι εδώ: http://magic-tips.blogspot.com/search/label/Wind και ο Οδηγός για επαναφορά τους μετά από π.χ. αναβάθμιση ή factory reset εδώ.

Αν το ΑPN έχει το ίδιο όνομα και για τα 2, μπορείς να τα βάλεις και τα 2 σε ένα: internet + mms, αλλιώς πρέπει να δημιουργήσεις 2 ξεχωριστά APN ένα τύπου internet και ένα τύπου MMS.

 

- Δε μπορώ να ΞΕσυνδεθώ από το internet με 3G!

 

Aπλά κράτα παρατεταμένα το κουμπί που ανοιγοκλείνει το κινητό (δεξιά), και απενεργοποίησε το "Data network mode" (Λειτουργία δικτύου).

 

- Δε μπορώ να συνδεθώ στο ασύρματο δίκτυό μου που έχει σταθερό ΙΡ

 

Πήγαινε ρυθμίσεις-> ασυρματη επικοινωνια-> ρυθμισεις wifi. Μετά πάτα το κάτω αριστερά menu κουμπι της συσκευης και βγαζει αλλες 2 επιλογες: σαρωση και για προχωρημενους. Διάλεξε το "για προχωρημενους" και εκει θα βρεις τις ρυθμίσεις για DNS και σταθερό ΙΡ του ρουτερ...

 

- Πώς εγκαθιστώ ένα αρχείο .apk που κατέβασα;

 

Τα .apk αρχεία είναι τα αντίστοιχα των .exe στα windows. Απλά βρες το αρχείο στο κινητό σου με τον file manager του κινητού (Tα αρχεία μου), και πάτα πάνω του για να εγκατασταθεί. Δε χρειάζεται τίποτα άλλο. Μετά την εγκατάσταση μπορείς να το σβήσεις ελεύθερα.

 

- Έβαλα κάποιο πρόγραμμα/παιχνίδι και το gallery έχει γεμίσει άχρηστα εικονίδια μέσα από το φάκελο της εφαρμογής!

 

Στο φάκελο που δε θες να βλέπει το gallery, βάλε ένα αρχείο με το όνομα .nomedia . Αυτό. Άδειο μέσα, απλά φτιάχτο στο notepad. (ή αν έχεις linux κάνε ένα "touch .nomedia") (Μην ξεχάσεις την τελεία μπροστά).

 

Νάτο, σε attachment. Απλά βάλτο στο directory με τις εικόνες απ'τα παιχνίδια που δε θες να βγαίνουν στο gallery.

 

Eναλλακτικά και μάλλον πιό εύκολα, εγκατάστησε το προγραμματάκι StudioKUMA .nomedia manager που θα βρεις στο android market και κάνει την παραπάνω δουλειά πιο αυτόματα.

 

- Αν θέλω να πουλήσω το κινητό τι χρειάζεται να κάνω ώστε να διαγραφούν ότι δεδομένα και εφαρμογές έχω μέσα στο κινητό?

 

Στην εφαρμογή του τηλέφωνου γράψε *2767*3855#

 

- Πώς μεταφέρω τα bookmarks από το pc στο κινητό;

 

(ευχαριστούμε τον Matmikros για τη μέθοδο)

Τα βήματα είναι τα εξής:

Κατεβάζουμε το Google Toolbar στο pc μας.

Αφού εγκατασταθεί, κάνουμε ένα restart τον firefox (αυτόν χρησιμοποιώ εγώ).

Αφού ξεκινήσει ξανά, στο tab bookmarks, επιλέγουμε "Import firefox bookmarks".

Αμέσως όλα αντιγράφονται στον λογαριασμό μας στην Google (gmail).

Έπειτα κατεβάζουμε και εγκαθιστούμε στην συσκευή μας την εφαρμογή από το market Google Bookmark Import Tool.

Μετά την εγκατάσταση, και αφού ανοίξουμε την εφαρμογή, επιλέγουμε Import From Google και εκεί μας ζητάει το πρόγραμμα να δώσουμε τα στοιχεία του gmail λογαριασμού μας.

Με το που περάσουμε και αυτά τα στοιχεία, αυτόματα όλα τα bookmarks περνάνε στον default browser - συσκευή.

 

Μια άλλη μέθοδος προτείνεται από τον TonyK εδώ.

 

 

 

- Έχω τελευταίας γενιάς τηλεόραση Samsung που υποστηρίζει DLNA, πώς μπορώ να τη συνδέσω με το κινητό;

 

(ευχαριστούμε τον Lakerdas για τη μέθοδο)

Συνδέεις την τηλεόραση με το ρούτερ (κάντε το ενσύρματα γιατί μέσω wi fi χρειάζεστε στικάκι της samsung που κάνει 90 €).

Μπαίνεις στο μενού της τηλεόρασης στην επιλογή Δίκτυο. Επιλέγεις τύπος δικτύου ενσύρματο και ρύθμιση δικτύου auto. Επιλέγεις δοκιμή δικτύου και λογικά αυτόματα έχει συνδέσει τηλεόραση με ρούτερ.

Ανοίγεις το allshare στο κινητό.

Μπαίνεις στις ρυθμίσεις και επιλέγεις αυτά που επιθυμείς.

Επιστρέφεις στο μενού του allshare και επιλέγεις αναπαραγωγή από τηλέφωνο σε τηλεόραση. Τα επόμενα βήματα στα δίνει το πρόγραμμα. Αυτόματα με την επιλογή του αρχείου η τηλεόραση θα αρχίσει να το παίζει.

Το remote της samsung λειτουργεί μόνο με τηλεοράσεις κατασκευής του 2010 που έχουν το απαραίτητο λογισμικό.

Υ.Γ. Αν και ο υπολογιστής είναι συνδεδεμένος ασύρματα με τον ρούτερ τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το dlna για να προβάλεις αρχεία στην τηλεόραση).

 

- Τί ειναι firmware/ROM;

 

Firmware λέμε το μέρος του λογισμικού του τηλεφώνου που ελέγχει το hardware της συσκευής, και στέλνει εντολές στα διάφορα μέρη του τηλεφώνου για να λειτουργήσουν. Είναι σα να λέμε το "μυαλό", που ελέγχει τα κυκλώματα του τηλεφώνου. Σε αναλογία με ένα PC, θα λέγαμε ότι το firmware είναι το BIOS.

 

Η/Το ROM δεν είναι το ίδιο, θα λέγαμε όμως ότι περιέχεται στο firmware. Η ROM είναι το κομμάτι που περιέχει το λειτουργικό συστήμα (στην περίπτωσή μας Android), καθώς και τις εφαρμογές και δεδομένα που περιέχει το τηλέφωνο όταν το αγοράζουμε, δηλαδή είναι το ορατό σε μας μέρος του firmware.

 

Το firmware του τηλεφώνου το βγάζει η κατασκευάστρια εταιρεία, στην περίπτωσή μας η Samsung. Και φυσικά στέλνει αναβαθμίσεις που διορθώνουν λάθη και βελτιώνουν το τηλέφωνο. Η Samsung συγκεκριμένα μας στέλνει τις επίσημες αναβαθμίσεις (π.χ. JF3, JM1, JP6) μέσω του PC λογισμικού Kies. Κυκλοφορούν και ανεπίσημες δοκιμαστικές εκδόσεις (π.χ. JM8, JPI), που διέρρευσαν από τη Samsung, και μπορούμε να περάσουμε στο κινητό με το Odin. Μερικές μάλιστα, αν και η Samsung για κάποιο λόγο δεν τις εξέδωσε επίσημα, δουλεύουν καλύτερα από τις επίσημες..

 

Οι ROMs απ'την άλλη, είναι βασισμένες στο Android Open Source Project (AOSP). Η Google και οι προγραμματιστές του Android φτιάχνουν το λειτουργικό, και το βάζουν στο AOSP. Οι κατασκευάστριες εταιρείες μετά πάιρνουν αυτήν την "καθαρή" ROM και την αλλάζουν, ώστε να ταιριάξει καλύτερα στο τηλέφωνο, και δημιουργούν το firmware που την περιέχει. Μετά τη δίνουν και στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, που με τη σειρά τους, αν θέλουν, χώνουν μέσα οικόσημα, δικά τους προγράμματα και APNs για το δίκτυό τους (π.χ. Vodafone). Όλο αυτό μετά κυκλοφορεί ώς "firmware upgrade". Mπορείς ίσως να καταλάβεις τώρα γιατί οι όροι firmware και ROM χρησιμοποιούνται εναλλάξ πολλές φορές, ειδικά όταν μιλάμε για επίσημες εκδόσεις.

 

Όταν μετά οι χρήστες δεν είναι ευχαριστημένοι ή θέλουν να αλλάξουν κάτι για να πάει πιο γρήγορα το τηλέφωνο, μερικές φορές παίρνουν την επίσημη ROM της εταιρείας και την αλλάζουν κι άλλο, π.χ. τα παιδιά στο XDA. Μετά εκδίδουν τις λεγόμενες custom ROMs, που μπορούν μερικές φορές να περαστούν στο τηλέφωνο όπως ένα oλόκληρο firmware, αλλές φορές ως μόνο ένα κομμάτι, ή άλλες μέσω του recovery mode ως ένα update.zip, που περνάει κάποιες αλλαγές στο λειτουργικό σύστημα για να το φέρει στα μέτρα των χρηστών. Οι custom ROMs δεν μπορούν να χαρακτηριστούν firmwares. Και φυσικά δεν είναι επίσημες, και γι'αυτο το λόγο χάνεται η εγγύηση από την εταιρεία.

 

 

 

 

 

 

- Το παρόν κείμενο έχει γραφτεί από τον tyxerakias[/member]

Edited by Superuser

Contact: a.pap@doeyetea.eu

Αλέξανδρος - [School of Tourism & Hospitality – STEAN College] - [Web Designer]

[Root στο Galaxy S II] - [Ορολογία του Android]

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • Απαντήσεις 175
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

νεος και εγω..πως μπορω να ενεργοποιω και να απενεργοποιω το 3G οποτε θελω??

 

Πατάς παρατεταμένα το power button,εκεί που λέει λειτουργία δικτύου.

 

Sent from my GT-I5800 using Tapatalk

My phones: LG GOOGLE NEXUS 5 16GB (BLACK) LG G5 32GB, SAMSUNG GALAXY NOTE 8 64GB

My tablet: LG G PAD V400 7.0 8GB (BLACK)

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας. Νέος και 'γω με το S2, έχω κατεβάσει κάτι themes αρχείο APK λέει... Που τα "πετάω" στην κάρτα (μέσω card reader)...;;;
Link to comment
Share on other sites

  • Administrators
Καλησπέρα σας. Νέος και 'γω με το S2, έχω κατεβάσει κάτι themes αρχείο APK λέει... Που τα "πετάω" στην κάρτα (μέσω card reader)...;;;

 

Όταν συνδέσεις τη συσκευή σου μέσω USB κάνε scroll down στην πάνω μπάρα και θα δεις εκεί τη σχετική επιλογή.

Modpic.gif

Link to comment
Share on other sites

Όταν συνδέσεις τη συσκευή σου μέσω USB κάνε scroll down στην πάνω μπάρα και θα δεις εκεί τη σχετική επιλογή.

 

Από εδώ τα κατέβασα και λέει ένας ότι χρειάζομαι το go launcher ex για να τα κάνω install... Τι είναι αυτό...;;; :worry:

Link to comment
Share on other sites

Από εδώ τα κατέβασα και λέει ένας ότι χρειάζομαι το go launcher ex για να τα κάνω install... Τι είναι αυτό...;;; :worry:

 

Είναι Launcher διαθέσιμος δωρεάν στο Market.

Contact: a.pap@doeyetea.eu

Αλέξανδρος - [School of Tourism & Hospitality – STEAN College] - [Web Designer]

[Root στο Galaxy S II] - [Ορολογία του Android]

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα, μολις σημερα ηρθε στα χερια μου το κινητο.. επειδη κατα λαθως πατησα το κουμπακι της ενεργοποιησης/κλειδωματος (χωρις να εχω κανει την πρωτη φορτιση στο κινητο ακομα) μου εδειξε οτι η μπαταρια ηταν μισογεματη... Nα ανησυχησω?
Link to comment
Share on other sites

καλησπερα, μολις σημερα ηρθε στα χερια μου το κινητο.. επειδη κατα λαθως πατησα το κουμπακι της ενεργοποιησης/κλειδωματος (χωρις να εχω κανει την πρωτη φορτιση στο κινητο ακομα) μου εδειξε οτι η μπαταρια ηταν μισογεματη... Nα ανησυχησω?

 

οχι φιλε μου να μην ανησυχησεις, ολα ειναι οκ.. Σε ολα τα καινουργια κινητα ετσι ειναι.. ;)

Νικος

 

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα μπορει να μου πει κανεις πως θα κανω αντιγραφα ασφαλειας; (ρυθμισεων , επαφων, σελιδοδεικτες) εχω galaxy s II kai macbook pro . εχω κατεβασει το κις αλλα ακρη δεν εχω βγαλει!
Huawei p20 pro
Link to comment
Share on other sites

Πως γίνεται να ρυθμίσω το ξυπνητήρι του κινητού να κτυπήσει με απενεργοποιημένη την συσκευή...;;; Δεν κτυπά ποτέ όταν το έχω κλειστό το κινητό...
Link to comment
Share on other sites

Πως γίνεται να ρυθμίσω το ξυπνητήρι του κινητού να κτυπήσει με απενεργοποιημένη την συσκευή...;;; Δεν κτυπά ποτέ όταν το έχω κλειστό το κινητό...

 

Δεν γινεται. Απλα.

:)

Stormrain@insomnia.gr

 

Πέτρος

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Mια απορία...Έριξα μια ματιά στο site της samsung και αναφέρει ότι αν θες να κάνεις αναβάθμιση γίνεται μέσω Kies (εδώ αναφέρθηκε και το odin) και να έχεις windows...Επειδή κάποιοι έχουμε linux πως γίνεται να κάνουμε π.χ. στην περίπτωση που έρθει η επίσημη για την ics;;;Μέσω kies air δεν νομίζω να γίνεται...
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα! Το περιμένω αύριο το κινητό, και ήθελα να δω πως μπορώ να συγχρονίσω τις επαφές.

Έρχομαι από HTC, όπου οι επαφές μου βρίσκονται στο gmail. Μπορεί το κινητό να κάνει συγχρονισμό κατευθείαν εκεί, όπως στα HTC, ή πρέπει να κάνω διαδικασία με import/export από gmail στο outlook κλπ. κλπ; Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα! Το περιμένω αύριο το κινητό, και ήθελα να δω πως μπορώ να συγχρονίσω τις επαφές.

Έρχομαι από HTC, όπου οι επαφές μου βρίσκονται στο gmail. Μπορεί το κινητό να κάνει συγχρονισμό κατευθείαν εκεί, όπως στα HTC, ή πρέπει να κάνω διαδικασία με import/export από gmail στο outlook κλπ. κλπ; Ευχαριστώ!

 

απευθειας sync με το gmail μεσα απο την συσκευη...

 

Sent from my iphone 4

[sIGPIC][/sIGPIC]

 

 

Follow me on Twitter

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα κ απο μενα σε ολη την παρεα

υπαρχει καποιος τροπος να αποθηκευει τον κωδικο απο καθε ρουτερ

ωστε την επομενη φορα που θα θελω να συνδεθω να μην χρειαζετε να τον ξαναβαλω?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα παιδια, εχω ελαχιστες ημερες το s2 και εχω μπερδευτει με την μνηνη που διαθετει. Αυτα τα 16GB που εχει ενσωματωμενη μνημη πως μπορω να την διαχειριστω? γιατι αυτα που κατεβαζω αλλα και τις φωτογραφιες τα βαζει στη μνημη τηλεφωνου. Στην διαχειριση εφαρμογων που παω για μετακινηση των εφαρμογων μου εχει την επιλογη μονο για την καρτα μνημης.
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα παιδια, εχω ελαχιστες ημερες το s2 και εχω μπερδευτει με την μνηνη που διαθετει. Αυτα τα 16GB που εχει ενσωματωμενη μνημη πως μπορω να την διαχειριστω? γιατι αυτα που κατεβαζω αλλα και τις φωτογραφιες τα βαζει στη μνημη τηλεφωνου. Στην διαχειριση εφαρμογων που παω για μετακινηση των εφαρμογων μου εχει την επιλογη μονο για την καρτα μνημης.

 

Ενσωματωμένη μνήμη="κάρτα μνήμης".

Με έναν file explorer θα τη δείς ως /sdcard ή /mnt/sdcard.

 

Αν προσθέσεις microSD θα τη βρείς στο /sdcard/ex_sdcard

Link to comment
Share on other sites

Ενσωματωμένη μνήμη="κάρτα μνήμης".

Με έναν file explorer θα τη δείς ως /sdcard ή /mnt/sdcard.

 

Αν προσθέσεις microSD θα τη βρείς στο /sdcard/ex_sdcard

 

 

στο file manager μου την δειχνει, αλλα για να μπορεσω να την χρησιμοποιησω αυτη την μνημη για εφαρμογες πρεπει να βαλω Microsd?

Link to comment
Share on other sites

στο file manager μου την δειχνει, αλλα για να μπορεσω να την χρησιμοποιησω αυτη την μνημη για εφαρμογες πρεπει να βαλω Microsd?

 

Αν δεν βάλεις microSD, έχεις στη διάθεσή σου περίπου 12 GB.

Link to comment
Share on other sites

Το παρόν θέμα δεν είναι για οποιαδήποτε απορία μας. Γι'αυτό το λόγο υπάρχουν τα θέματα [ΕΠΙΣΗΜΟ] Samsung Galaxy S II , καθώς και το Tροποποιήσεις/Βελτιώσεις για το Galaxy S II, το 2ο για πιο εξειδικευμένες ερωτήσεις. Τα off-topic μεταφέρθηκαν εκεί που έπρεπε, και σας παρακαλώ να κρατήσετε αυτό το θέμα καθαρό, με απορίες πάνω στις ερωταπαντήσεις της πρώτης σελίδας.

 

Ευχαριστώ

Edited by Tyxerakias
- Alex
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
καλησπερα κ απο μενα σε ολη την παρεα

υπαρχει καποιος τροπος να αποθηκευει τον κωδικο απο καθε ρουτερ

ωστε την επομενη φορα που θα θελω να συνδεθω να μην χρειαζετε να τον ξαναβαλω?

Aυτο συμβαινει αυτοματα. Οταν βαλεις εναν κωδικο και συνδεθεις σε ενα ρουτερ, δεν χρειαζεται να τον ξαναβαλεις για το συγκεκριμενο.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα, μια απορια... με τους χαρτες τι γινεται; Και φυσικα εννοω οταν το κινητο δεν ειναι συνδεδεμενο στο ιντερνετ, ειναι φορες που ενημερωνεται και δεχνει ακριβως εκεινη την στιγμη που βρισκεσαι πανω στον χαρτη και φορες που δεν γινεται αυτο...

Γνωριζει κανεις;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα, μια απορια... με τους χαρτες τι γινεται; Και φυσικα εννοω οταν το κινητο δεν ειναι συνδεδεμενο στο ιντερνετ, ειναι φορες που ενημερωνεται και δεχνει ακριβως εκεινη την στιγμη που βρισκεσαι πανω στον χαρτη και φορες που δεν γινεται αυτο...

Γνωριζει κανεις;

 

αν εννοεις το μανισιο προγγραμα χαρτων της google..τοτε αυτο γινεται γιατι λειτουργει ειτε με wifi ειτε με data ασχετο αν εχεις ενεργοποιημενα της ρυθμισεις του gps..αν βρεθεις καπου που δεν πιανεις wifi η data δεν θα σε εμφανιζει το χαρτη!οποτε ειναι απαραιτητο να υπαρχει καποια συνδεση...!αλλιως κατεβαζεις καποιο προγραμμα πλοηγησης και το λειτουργεις offline με ενεργοποιημενο το gps...!

Stupidity RuleZ Την Σημερον Ημεραν...
Link to comment
Share on other sites

Παίδες χρειάζομαι την βοήθειά σας! Όπως αναφέρω και στον τίτλο έχω καταφέρει να πάρω backup τα SMS από το omnia και τα έχω σ'ενα αρχείο xml ή csm... Θα ήθελα την βοήθειά σας στα βήματα που πρέπει να ακολουθήσω ώστε να τα ανεβάσω στο GMail αφού μέσω συγχρονισμού από Outlook δεν είναι εφικτό (και άλλοι πάρα πολύ αντιμετωπίζαν και αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις βλακείες της M$). Συγνώμη αν το έγραψα σε λάθος topic!
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...