Jump to content

Blade : «Ξεκλείδωμα» 512ΜΒ (Froyo 2.2) - Επιστροφή 256ΜΒ


kogos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αρκετοί θέλουν να κάνουν την αναβάθμιση της wind αλλά όπως οι περισσότεροι έχετε ακούσει, κάνει τη συσκευή gen2 και κλειδώνει την μνήμη στα 256MB. Έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες ώστε να ξεκλειδώσουν τα 512ΜΒ, και επιτέλους αυτό έγινε πραγματικότητα.

 

Ο παρακάτω οδηγός έχει εφαρμογή πρακτικά σε ΟΛΕΣ τις συσκευές blade. Δηλαδή, δεν παίζει ρόλο αν έχετε gen1 ή gen2 κινητό, ή αν έχετε 2.1 official, 2.2 custom ή 2.2 official rom. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μπορεί το κινητό να μπει σε FTM mode, ώστε να χρησιμοποιεί το FTM protocol. Αυτό σημαίνει πως αν κάποιος έχει βάλει το CWM στο κινητό, θα πρέπει να το αντικαταστήσει με το official recovery partition. ΠΡΟΣΟΧΗ: το κινητό σας πρέπει να είναι το blade, και όχι το V880. Το blade έχει πραγματικά 512ΜΒ, ενώ το V880 έχει μόλις 256ΜΒ. Αν το sticker κάτω από την μπαταρία στην πίσω μεριά του κινητού γράφει V880/blade, τότε δεν έχετε 512ΜΒ.

 

Η παρακάτω διαδικασία θα κάνει το κινητό gen2, και θα εγκαταστήσει την official wind 2.2 rom. Αν για οποιοδήποτε λόγο κάτι δεν πάει καλά, το πρόγραμμα έχει ρυθμιστεί ώστε να κάνει flash το recovery partition πρώτο, πράμα το οποίο σημαίνει πως θα μπορείτε πάντα να κάνετε restart σε CWM, να εγκαταστήσετε το stock recovery (FTM) και να συνεχίσετε κανονικά από την αρχή (δείτε και το edit3 στο τέλος).

 

Επίσης, η όλη διαδικασία περιλαμβάνει αυτόματο backup του ΙΜΕΙ της συσκευής σας, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα αλλαγής του IMEI που υπήρχε στο παρελθόν. ΠΡΟΣΟΧΗ: Να θυμάστε πως από τη στιγμή που χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΟ FOLDER ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ γιατί απλά θα του αλλάξει το IMEI στο δικό σας IMEI. Αν όμως θέλετε να το μοιράσετε, μπορείτε να δώσετε τα rar αρχεία που είναι παρακάτω.

 

Ακόμα, η διαδικασία θα κάνει wipe τα πάντα. Δηλαδή ξεχάστε contacts, sms κλπ... οπότε αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε titanium, μία διαδικασία όμως που δεν πρόκυτε να περιγράψω εδώ. Παρακαλώ διαβάστε όλο τον οδηγό πριν αρχίσετε να κάνετε τις αλλαγές στο κινητό σας.

 

ΒΗΜΑ 1: Εγκατάσταση του stock recovery partition

Για να το κάνετε αυτό μπορείτε απλά να κάνετε flash από το CWM αυτό το αρχείο. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για αυτή τη διαδικασία εδώ.

 

BHMA 2: Εγκατάσταση της official wind rom με "ξεκλειδωμένα" τα 512ΜΒ

- Κατεβάστε αυτό το αρχείο. Το αποσυμπιέζεται σε κάποιο folder στο PC σας ανοίγετε το blade κρατώντας πατημένο το (volume-). Όταν δείτε στην οθόνη του κινητού το FTM, τότε μπορείτε να το συνδέσετε με το PC.

 

- Από το PC, πάτε στον φάκελο που κάνατε αποσυμπίεση το αρχείο που κατεβάσατε, και τρέχετε το download_nochecksGen2.exe. Θα δείτε την παρακάτω εικόνα, και θα πατήσετε ΟΚ όσες φορές εμφανιστεί.

http://www.myphone.gr/forum/attachment.php?attachmentid=20068&stc=1&d=1304693800

 

- Αμέσως μετά θα δείτε το παρακάτω παράθυρο, το οποίο έχει πλέον την επιλογή "start" ενεργοποιημένη. Πατήστε το start και περιμένετε. ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ USB ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΟΣΟ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ. http://www.myphone.gr/forum/attachment.php?attachmentid=20069&stc=1&d=1304693800

 

- Το κινητό θα κλείσει αυτόματα, θα ξεκινήσει ξανά, η διαδικασία θα μείνει κολλημένη για κάποια δευτερόλεπτα στο 4%, θα συνεχίσει, μετά θα εμφανιστεί στο 98% το CWM στο κινητό, θα μείνει για λίγο στο 98% και μετά θα συνεχίσει, ώστε μετά από 3 λεπτά περίπου συνολικά να ολοκληρώσει, δίνοντας το παρακάτω παράθυρο.

http://www.myphone.gr/forum/attachment.php?attachmentid=20070&stc=1&d=1304693800

 

- Όταν δείτε αυτό το παράθυρο βγάλτε το κινητό από το USB και πατήστε την επιλογή reboot από το κινητό (επιλέξτε reboot με τα volume+ και volume- και πατήστε το πλήκτρο home στο κινητό. Το κινητό θα κάνει reboot, και θα έχετε πλέον τη stock wind 2.2 froyo, με 512ΜΒ ξεκλείδωτα, και μάλιστα με το CWM έτοιμο για δοκιμές:)

 

ΒΗΜΑ 3: Επαναφορά σε stock 2.2 με 256RAM

Μόνο αν θέλετε να επανέλθετε στα 256ΜΒ. Τα πράγματα πλέον είναι πολύ απλά. Απλά ακολουθήστε τις οδηγίες του πρώτου βήματος του οδηγού, ξεκινήστε το κινητό σε FTM (κρατώντας το (volume-)) και μετά κάντε install το official update της wind που μπορείτε να το βρείτε στο site της wind. Το κινητό θα γυρίσει στην official wind 2.2 με κλειδωμένα τα 256ΜΒ. Φυσικά, αν για οποιοδήποτε λόγο θέλετε μπορείτε να επιστρέψετε στα 512MB.

 

------------------------------------------------------------------------------------------

edit:

Λίγο background: Το blade gen2 έχει 4 partition που μας ενδιαφέρουν. Αυτά είναι τα cache, data, system και ΟΕΜ partition (υπάρχουν και άλλα που δεν χρειάζονται αναφορά εδώ). Από αυτά, το ΟΕΜ partition έχει προστεθεί στις android 2.2 συσκευές, αλλά είναι πρακτικά άχρηστο. Επίσης, το cache partition είναι ρυθμισμένο από stock να καταλαμβάνει 37,5ΜΒ τα οποία είναι τραγικά πολλά για cache. Το system partition έχει stock ρύθμιση στα 220ΜΒ, που και αυτά είναι πολλά αφού κανένα android λειτουργικό δεν έχει ξεπεράσει τα 180ΜΒ (και όχι του blade μάλιστα), όσο γεμάτο με preinstalled εφαρμογές κι αν είναι. Αυτό μας αφήνει με μόλις 162,5ΜΒ χώρου για εφαρμογές και cache.

 

Παρόλα αυτά, έχει γίνει αλλαγή στον wind updater ώστε να υπάρχουν 2 επιλογές. Η μία επιλογή είναι να κρατήσει κανείς τα stock partition με τα 162,5ΜΒ ελεύθερου χώρου. Αν κάποιος θέλει αυτή την επιλογή, ακολουθεί τα βήματα παραπάνω όπως είναι.

 

Η δεύτερη επιλογή (που προσωπικά συνιστώ) είναι να κάνει install την wind 2.2 rom αλλά με 248ΜΒ ελεύθερου χώρου. Προσοχή πως ΔΕΝ αναφέρομαι στην RAM αλλά στον ελεύθερο χώρο για install εφαρμογών. Η αύξηση του χώρου επιτυγχάνεται με μείωση του system partition σε 152MB. Επομένως αυξάνετε το data σε 248ΜΒ. Δυστυχώς η wind δεν μας αφήνει να πέσουμε κάτω από τα 152ΜΒ system, κάτι που θα μας έδινε ακόμα περισσότερο χώρο για data. Αν επιλέξετε αυτή την περίπτωση, τότε ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα αλλά σαν updater απλά χρησιμοποιείστε αυτό το αρχείο, και όχι το παραπάνω.

 

Ελπίζω στο σύντομο μέλλον να καταφέρω να αυξήσω και άλλο το μέγεθος για data, το σίγουρο είναι πως λίγο ακόμα πέρνει.

 

edit2:

αν κάποιος θέλει να γυρίσει σε gen1, μπορεί να ακολουθήσει αυτόν τον οδηγό. Δοκιμασμένο σε 2 blade μέχρι τώρα, με διαφορετικά partition setup και δουλεύει χωρίς κανένα κίνδυνο.

 

edit3:

σε κάθε περίπτωση το κινητό θα έχει εγκατεστημένο και έτοιμο προς χρήση το CWM στο recovery partition. Είχα σκοπό να υπάρχει και η επιλογή να είναι εγκατεστημένο το stock recovery partition. Αλλά τελικά άλλαξα γνώμη. Ο λόγος είναι γιατί αν τελικά κάτι πάει στραβά για κάποιον λόγο (αν για παράδειγμα κλείσει το PC σας στα μισά της διαδικασίας όπως έπαθα κι εγώ σε μία από τις δοκιμές:X) και έχει εγκατασταθεί το boot και το system partition αλλά δεν έχει αλλαχθεί το recovery partition, τότε θα έχετε ένα κινητό με gen2 boot και gen2 system, αλλά με gen1 recovery. Δηλαδή, τούβλο. Αν όμως έχει μπει το CWM πρώτο, τότε μπορείτε να μπείτε από το CWM και να ακολουθήσετε τις οδηγίες στο βήμα 1. Αυτόματα, θα αλλαχθεί το recovery partition στο σωστό, και το κινητό θα μπουτάρει κανονικά.

 

edit4:

όταν θα τρέξετε το updater, και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία αναβάθμισης, στο folder που είναι ο updater θα βρείτε ένα αρχείο channel1.nvm. Αυτό είναι το αρχείο που έχει το IMEI σας, αν κάποιος θέλει να το κρατήσει για backup. Αν θέλετε παραπάνω πληροφορίες για αυτά τα αρχεία, εδώ.

 

edit5 (9/5):

έχει γίνει προσπάθεια για περαιτέρω αύξηση του data partition, και μέχρι τώρα έχει φτάσει στο 302MB. Αλλά χρειάζεται flashάρισμα μιας modified wind 2.2 rom που έχει στο init.d το σχετικό script για μεταφορά του cache partition στην SD. Αυτό σημαίνει πως η rom είναι πλέον custom (οπότε θα ποσταριστεί σε άλλο thread) αλλά και πως αν δεν υπάρχει SD κάρτα στο κινητό, δεν μπορεί να δουλέψει το market. Επίσης, έχει γίνει και custom rom που "δηλώνει" το cache partition σαν RAM partition, και αυξάνει και μειώνει το μέγεθος της RAM και της cache δυναμικά. Αυτό σημαίνει πως κερδίζουμε άλλα 40ΜΒ περίπου, αλλά κυρίως, το μαρκετ πάει πιο γρήγορα. Συνολικά data partition 345ΜΒ περίπου. Ακόμα σε δοκιμές όμως γιατί δεν είναι όσο σταθερό περίμενα. Τέλος, έχει γίνει και μείωση της RAM σε stock 256MB με cache partition στη RAM, δηλαδή τελικό συνολικό data partition 601MB:lol::lol: Φυσικά, εξαιρετικά ασταθές αλλά σύντομα σταθερό. Περισσότερα σε άλλο thread σύντομα

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αρχεία:

gen2_152MBsystem_248MBdata.zip

Edited by kogos

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 472
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καταρχήν ένα μεγάλο μπράβο και ένα θερμό ευχαριστώ για τη δουλειά σου.

 

2 πράγματα μόνο θα ήθελα να επισημάνω:

 

  • Αν μπορείς να γράψεις 2-3 γραμμές για το τι έχει αλλάξει στο αρχείο του upgrade ώστε η διαδικασία να καταλήγει τελικά σε 512 MB.
  • Αφού εκτελεστεί ο οδηγός, είναι εφικτή η επαναφορά του κινητού σε Gen 1; Πως λέγεται η μέθοδος που χρησιμοποιείται για τη μετατροπή (TPT, Windows method ή κάπως αλλιώς); Το ρωτάω ώστε να είμαι σε θέση να γνωρίζω τι διαδικασία ακολουθήθηκε και να μπορώ να καταλάβω τι ισχύει για μένα και τι όχι διαβάζοντας μελλοντικά νήματα τόσο εδώ στο myphone, όσο και στα modaco και xda.

 

Σε ευχαριστώ και πάλι για τον παρόντα οδηγό και τα καταπληκτικά post σου.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν ένα μεγάλο μπράβο και ένα θερμό ευχαριστώ για τη δουλειά σου.

 

2 πράγματα μόνο θα ήθελα να επισημάνω:

 

  • Αν μπορείς να γράψεις 2-3 γραμμές για το τι έχει αλλάξει στο αρχείο του upgrade ώστε η διαδικασία να καταλήγει τελικά σε 512 MB.
  • Αφού εκτελεστεί ο οδηγός, είναι εφικτή η επαναφορά του κινητού σε Gen 1; Πως λέγεται η μέθοδος που χρησιμοποιείται για τη μετατροπή (TPT, Windows method ή κάπως αλλιώς); Το ρωτάω ώστε να είμαι σε θέση να γνωρίζω τι διαδικασία ακολουθήθηκε και να μπορώ να καταλάβω τι ισχύει για μένα και τι όχι διαβάζοντας μελλοντικά νήματα τόσο εδώ στο myphone, όσο και στα modaco και xda.

 

Σε ευχαριστώ και πάλι για τον παρόντα οδηγό και τα καταπληκτικά post σου.

 

Κατ'αρχήν, δεν έχω χρησιμοποιήσει τον ελληνικό updater. Ο Ελληνικός updater έχει το μειονέκτημα ότι το ίδιο το αρχείο που κατεβάζουμε από την wind είναι και ο Updater. Αποτέλεσμα, δεν μπορώ να το "πειράξω" ώστε να μπορώ να του δώσω άλλα αρχεία να κάνει install. Έχω πάρει τον Σουηδικό updater, ο οποίος έχει γίνει recompile ώστε να μην ελέγχει αν η συσκευή είναι gen1 ή gen2, ώστε να δουλεύει και σαν unlocker για όσους έχουν gen2 (η δουλειά αυτή έγινε από tomg@modaco)

 

Συνοπτικά οι αλλαγές στον updater είναι:

1) extract με pe explorer των αρχείων του official wind updater

2) replace των system.img, boot.img, splash.img με τα official wind 2.2 ώστε να κάνει flash τα επίσημα ελληνικά.

3) αλλαγή του stock recovery.img με το clockworkmod3.0.1.4.img ώστε αν γίνει κάποια στραβή να είμαστε ασφαλείς με το CWM.

4) αλλαγή των mbn αρχείων του updater, με τα appsboot.mbn και partition_zte.mbn φτιαγμένα από την αρχή, και modify απλό στα partition.mbn και appsboothd.mbn ώστε να μην τα δει σαν χαλασμένα αρχεία. Αυτά τα αρχεία είναι ουσιαστικά και το lock της μνήμης σε 256MB.

 

Ελπίζω να σε κάλυψα.

 

Η διαδικασία δεν είναι με TPT αλλά μέσω windows. Επαναφορά μπορείς να κάνεις σε gen1 άφοβα, έκανα edit το ποστ για οδηγίες και το δοκίμασα και ο ίδιος.

Edited by kogos

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

Link to comment
Share on other sites

Kαλως φιλε μου σε περιμενουμε λοιπον να φτιαξω και εγψ τοκινητο της κοπελας μου...συνεχισε την καλη δουλεια...

Rom: StarBurst Lite 1.3.0

Radio: 32.49.00.32U_5.11.05.27

Sd card: Transcend 8gb class 6

internal memory 980+

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα χωρις να πολυλογω. 2.2 stock της wind GEN2 το αγορασα τις προαλλες.ακουλοθω τα βηματα κανονικα ολα απο την αρχη?και δευτερον να κρατησω την rom της wind ή να βαλω αλλη και αν θελετε πειτε μου καποια καλη εκδοση για εφαρμογεσ κλπ...ευχαριστω
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα χωρις να πολυλογω. 2.2 stock της wind GEN2 το αγορασα τις προαλλες.ακουλοθω τα βηματα κανονικα ολα απο την αρχη?και δευτερον να κρατησω την rom της wind ή να βαλω αλλη και αν θελετε πειτε μου καποια καλη εκδοση για εφαρμογεσ κλπ...ευχαριστω

 

άνοιξε το κινητό σου κρατώντας το (volume-) πατημένο. Αν ξεκινήσει σε FTM, πας στο βήμα 2. Αν όχι, τότε ακολουθείς τα βήματα κανονικά από την αρχή.

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

Link to comment
Share on other sites

άνοιξε το κινητό σου κρατώντας το (volume-) πατημένο. Αν ξεκινήσει σε FTM, πας στο βήμα 2. Αν όχι, τότε ακολουθείς τα βήματα κανονικά από την αρχή.

 

ftp εμφανιστηκε,οσο αναφορα για το λινκ δεν μπορω να το κατεβασω,εχει γινει κατι με τον σερβερ η το επιδιορθωνεις

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για τον οδηγό. Πραγματικά είσαι Θεός :D

Να σε ρωτήσω, έχω την CM 7 με τον μετατροπέα και το κινητό μου όπως καταλαβαίνεις είναι GEN 1. Κάνω κανονικά όλη την διαδικασία? Υπάρχει περίπτωση να brickάρω το κινητό?

Link to comment
Share on other sites

όλα τα λινκ πρέπει να λειτουργούν, και έγινε edit και ο οδηγός.

 

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για τον οδηγό. Πραγματικά είσαι Θεός :D

Να σε ρωτήσω, έχω την CM 7 με τον μετατροπέα και το κινητό μου όπως καταλαβαίνεις είναι GEN 1. Κάνω κανονικά όλη την διαδικασία? Υπάρχει περίπτωση να brickάρω το κινητό?

 

κάνεις κανονικά την διαδικασία χωρίς φόβο. Το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί είναι να μπεις σε CWM και να ξαναβάλεις την CM, αφού το CWM θα σου δουλεύει σίγουρα ότι και να γίνει. Αλλά άφοβα, δεν έχεις πρόβλημα για brick, όλες οι διαδικασίες ελέγχονται με check πριν περαστούν στο κινητό από τον updater.

 

ftp εμφανιστηκε,οσο αναφορα για το λινκ δεν μπορω να το κατεβασω,εχει γινει κατι με τον σερβερ η το επιδιορθωνεις

FTM, όχι ftp. Τα λινκς πρέπει να είναι εντάξη τώρα.

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

Link to comment
Share on other sites

:respect:

Δέν έχω να πω κατι άλλο, είναι περιττό! Άψογος!

:yahoo::yahoo::yahoo:

Μαγκιά δεν είναι να έχεις κάποιον να σε ακολουθεί.

Μαγκιά είναι να τον έχεις πλάι σου...

Link to comment
Share on other sites

όλα τα λινκ πρέπει να λειτουργούν, και έγινε edit και ο οδηγός.

 

 

 

κάνεις κανονικά την διαδικασία χωρίς φόβο. Το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί είναι να μπεις σε CWM και να ξαναβάλεις την CM, αφού το CWM θα σου δουλεύει σίγουρα ότι και να γίνει. Αλλά άφοβα, δεν έχεις πρόβλημα για brick, όλες οι διαδικασίες ελέγχονται με check πριν περαστούν στο κινητό από τον updater.

 

 

FTM, όχι ftp. Τα λινκς πρέπει να είναι εντάξη τώρα.

 

αν θελω να περασω αλλη ρομ τι ακολουθω,και αν μπορεις να μου προτεινεις καποια, γιατι απο οτι καταλαβα δεν αξιζει η στοκ τις wind e?

Link to comment
Share on other sites

όλα τα λινκ πρέπει να λειτουργούν, και έγινε edit και ο οδηγός.

 

 

 

κάνεις κανονικά την διαδικασία χωρίς φόβο. Το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί είναι να μπεις σε CWM και να ξαναβάλεις την CM, αφού το CWM θα σου δουλεύει σίγουρα ότι και να γίνει. Αλλά άφοβα, δεν έχεις πρόβλημα για brick, όλες οι διαδικασίες ελέγχονται με check πριν περαστούν στο κινητό από τον updater.

 

 

FTM, όχι ftp. Τα λινκς πρέπει να είναι εντάξη τώρα.

 

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Όλα πήγαν όπως αναφέρεις. Τώρα μπορώ να βάλω κανονικά ROM από CM 7 χωρίς μετατροπέα μιας και είμαι GEN 2 ε?:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Όλα πήγαν όπως αναφέρεις. Τώρα μπορώ να βάλω κανονικά ROM από CM 7 χωρίς μετατροπέα μιας και είμαι GEN 2 ε?:rolleyes:

 

κανονικότατα

 

αν θελω να περασω αλλη ρομ τι ακολουθω,και αν μπορεις να μου προτεινεις καποια, γιατι απο οτι καταλαβα δεν αξιζει η στοκ τις wind e?

 

αν θες να περάσεις άλλη rom, μάλλον είσαι σε λάθος thread. Από CWM περνάς άλλες rom κανονικά (ανοίγεις με (volume-), install from SD, κλπ, όπως περιγράφονται σε πολλά σημεία στο forum :)).

Edited by kogos

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

Link to comment
Share on other sites

κανονικότατα

 

 

 

αν θες να περάσεις άλλη rom, μάλλον είσαι σε λάθος thread. Από CWM περνάς άλλες rom κανονικά (ανοίγεις με (volume-), install from SD, κλπ, όπως περιγράφονται σε πολλά σημεία στο forum :)).

 

ευχαριστω πολυ για τις οδηγιες.ολα οκ 512 ραμ ξεκλειδωτη,

Link to comment
Share on other sites

Κατ'αρχήν, δεν έχω χρησιμοποιήσει τον ελληνικό updater. Ο Ελληνικός updater έχει το μειονέκτημα ότι το ίδιο το αρχείο που κατεβάζουμε από την wind είναι και ο Updater. Αποτέλεσμα, δεν μπορώ να το "πειράξω" ώστε να μπορώ να του δώσω άλλα αρχεία να κάνει install. Έχω πάρει τον Σουηδικό updater, ο οποίος έχει γίνει recompile ώστε να μην ελέγχει αν η συσκευή είναι gen1 ή gen2, ώστε να δουλεύει και σαν unlocker για όσους έχουν gen2 (η δουλειά αυτή έγινε από tomg@modaco)

 

Συνοπτικά οι αλλαγές στον updater είναι:

1) extract με pe explorer των αρχείων του official wind updater

2) replace των system.img, boot.img, splash.img με τα official wind 2.2 ώστε να κάνει flash τα επίσημα ελληνικά.

3) αλλαγή του stock recovery.img με το clockworkmod3.0.1.4.img ώστε αν γίνει κάποια στραβή να είμαστε ασφαλείς με το CWM.

4) αλλαγή των mbn αρχείων του updater, με τα appsboot.mbn και partition_zte.mbn φτιαγμένα από την αρχή, και modify απλό στα partition.mbn και appsboothd.mbn ώστε να μην τα δει σαν χαλασμένα αρχεία. Αυτά τα αρχεία είναι ουσιαστικά και το lock της μνήμης σε 256MB.

 

Ελπίζω να σε κάλυψα.

 

Η διαδικασία δεν είναι με TPT αλλά μέσω windows. Επαναφορά μπορείς να κάνεις σε gen1 άφοβα, έκανα edit το ποστ για οδηγίες και το δοκίμασα και ο ίδιος.

 

Άψογος. Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Γεια χαρά.

Πριν λίγο ακολούθησα κι εγώ τις οδηγίες και έβαλα την rom 152-2mb και ενώ όλα καλά με το ξεκλείδωμα της μνήμης, αντιμετωπίζω πρόβλημα με το android market.

Συγκεκριμένα δεν μπορεί να μου εγκαταστήσει εφαρμογές και κλείνει. Από ότι βλέπω η έκδοση του market που υπάρχει τώρα μέσα είναι διαφορετική από αυτή που φορούσε το δικό μου gen2 2.2 όταν το αγόρασα. Το δικό μου είχε αυτή την έκδοση. Τι γίνεται τώρα;

Να δοκιμάσω την default rom που δεν είναι διαμορφωμένη 152-2mb μπας και φτιάξει;

Έκανα βλακεία βέβαια που δεν κράτησα backup της αρχικής αλλά τώρα τελείωσε.... :(

 

Τελικά πέρασα την κανονική rom και τώρα πλέον το market δουλεύει κανονικά και επανήλθε και η κανονική έκδοση που είχα πριν.....

Edited by manik
Συμπλήρωμα

Tα κινητά μου : S25-M55-S65-EL71-W302-Mio A701-K530i-Monte-Blade-Xperia T-Meizu M2 Note-Xiaomi Redmi Note 3 Pro.

Link to comment
Share on other sites

Γεια χαρά.

Πριν λίγο ακολούθησα κι εγώ τις οδηγίες και έβαλα την rom 152-2mb και ενώ όλα καλά με το ξεκλείδωμα της μνήμης, αντιμετωπίζω πρόβλημα με το android market.

Συγκεκριμένα δεν μπορεί να μου εγκαταστήσει εφαρμογές και κλείνει. Από ότι βλέπω η έκδοση του market που υπάρχει τώρα μέσα είναι διαφορετική από αυτή που φορούσε το δικό μου gen2 2.2 όταν το αγόρασα. Το δικό μου είχε αυτή την έκδοση. Τι γίνεται τώρα;

Να δοκιμάσω την default rom που δεν είναι διαμορφωμένη 152-2mb μπας και φτιάξει;

Έκανα βλακεία βέβαια που δεν κράτησα backup της αρχικής αλλά τώρα τελείωσε.... :(

 

Τελικά πέρασα την κανονική rom και τώρα πλέον το market δουλεύει κανονικά και επανήλθε και η κανονική έκδοση που είχα πριν.....

 

thanks για το feedback. Αρχικά να σου πω πως όλοι μας έχουμε την ίδια έκδοση android market, απλά το βλέπεις διαφορετικό γιατί την συγκεκριμένη στιγμή έχει φάει σκάλωμα το μαρκετ. Το δοκίμασα σε blade με την μαμίσια 2.2 και έχει το ίδιο θέμα.

 

Όσο όμως το έψαχνα, παρατήρησα και ένα λάθος στην διαμόρφωση 152mb και την διορθώνω τώρα.

 

Πραγματικά, χίλια συγνώμη, δεν ξέρω πως μου ξέφυγε κάτι τόσο προφανές. Θα χρειαστεί να ξανακατεβάσεις το αρχείο και να το φλασάρεις πάλι... και όλα θα είναι μια χαρά.

 

και παλι συγνώμη για την ταλαιπωρία. (τι βάρβαρες ώρες είναι αυτές που ποστάρω κι εγώ)

Edited by kogos

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο για την καλύτερη προσπάθεια εδω και πολύ καιρό (μου δημιούργησε την ανάγκη να στείλω το πρώτο μου μήνυμα για να σε ευχαριστήσω). Μεγαλη επιτυχία το διορθωμένο αρχείο και τα 200mb ελεύθερου χώρου εφαρμογών (προς το παρόν κανένα πρόβλημα).
Link to comment
Share on other sites

Μετά και την δική μου την χθεσινοβραδινή περιπέτεια (βλέπε μη λειτουργία του μάρκετ κ.λ.π.) φλασάρισα το νέο πρόγραμμα του kogos. Μέχρι στιγμής όλα ο.κ. Ξανά συγχαρητήρια kogos για την φοβερή δουλειά που μας έδωσες ¨στο πιάτο¨. Ερώτηση: ποιά θέματα μπορούμε να περάσουμε στην stock wind 2.2 ?? (sorry αν έχει γραφτεί κάπου, παρά την συνεχή παρακολούθηση των θεμάτων, ίσως να μην το έχω προσέξει). Ταιριάζουν θέματα της SS, της CM ή γενικά θέματα Android??

 

Δεν νομίζω πως υπάρχουν themes για την stock. Μπορείς να δοκιμάσεις με uot-kitchen http://uot.dakra.lt/kitchen/ . Στο file upload θα βάλεις το αρχείο framework-res.apk που έχει η stock rom. Θα το βρείς στο φάκελο framework στο κινητό σου(θέλει να είσαι root). Κάνεις ότι αλλαγές/επιλογές θέλεις και θα σου ετοιμάσει ένα zip αρχείο που μπορεί να φλασάρεις με το clockwork. Δεν είναι σίγουρο πως θα δουλέψει ,οπότε πάρε ένα backup πριν φλασάρεις.

LG G8s - Lg g6 h870 -- Note 4 N910F(dead) stock 6.0.1 -- Sony Xperia Z 5.1.1 eXistenZ Y 4.0.0 -
Link to comment
Share on other sites

καλησπερα προσπαθησα να χρησιμοποιησω αυτο το προγραμμα και μαλλον εκανα χοντρη βλακεια κατα τη διαρκεια.Πρωτον πηρα το stock και αλλαξα με το zte partition tool τα partition sizes ,επειτα αλλαξα boot και system με αυτα απο ss5 gen2 ,μεχρι εδω καλα μετα ξεκινησε η διαδικασια ,εγινε backup του ιμει εφτασε στο 98% αλλα δεν ξεκινησε το clockworkmod .Το μονο που εχω αυτη τη στιγμη ειναι οτι το κινητο αναγνωριζεται απ'τον υπολογιστη σαν zte handset .... τι να κανω ; Με καποιο τροπο πρεπει το κινητο να μπει σε ftm ετσι δεν ειναι ;
Link to comment
Share on other sites

απο gen1 256 απειραχτο περναω τo updater σου κατευ8ειαν? το system partition 152MB εχει κανενα μειον ?

 

Ναι. Πρέπει φυσικά να βάλεις το κινητό σε FTM (ανοίγεις το κινητό με (volume-), και μετά τρέχεις το updater.

 

Η έκδοση με τα 152ΜΒ δεν έχει κανένα απολύτως μειονέκτημα. Το μόνο μειον θα είναι αν κάποια στιγμή στο μέλλον βγει κάποια rom που είναι ακόμα μεγαλύτερη από 152ΜΒ, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο αφού μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία τέτοια rom σε κανένα κινητό android. Ακόμα και η CM7 που είναι η μεγαλύτερη από τις custom χωράει σε 136ΜΒ.

 

Αλλά ακόμα κι αν θες να αλλάξεις partition sizes, υπάρχει πλέον σε gen2 συσκευές τρόπος χωρίς να αλλάξεις ή να χάσεις δεδομένα. Σχετικός οδηγός σύντομα.

 

καλησπερα προσπαθησα να χρησιμοποιησω αυτο το προγραμμα και μαλλον εκανα χοντρη βλακεια κατα τη διαρκεια.Πρωτον πηρα το stock και αλλαξα με το zte partition tool τα partition sizes ,επειτα αλλαξα boot και system με αυτα απο ss5 gen2 ,μεχρι εδω καλα μετα ξεκινησε η διαδικασια ,εγινε backup του ιμει εφτασε στο 98% αλλα δεν ξεκινησε το clockworkmod .Το μονο που εχω αυτη τη στιγμη ειναι οτι το κινητο αναγνωριζεται απ'τον υπολογιστη σαν zte handset .... τι να κανω ; Με καποιο τροπο πρεπει το κινητο να μπει σε ftm ετσι δεν ειναι ;

 

Καταρχήν, το brickαρες :(. Ο λόγος είναι γιατί πήρες την stock και έκανες αλλαγές στη stock, ξεχνώντας πως όλα τα mbn ψάχνουν να βρουν μία signed official rom, την οποία όμως εσύ την έχεις αλλάξει με την ss5. Επίσης, το boot.img της ss5 είναι τελείως διαφορετικό από το official, οπότε το appsboothd παρέδωσε πνεύμα. Αν θες παραπάνω λεπτομέρειες για το λόγο του brick, στείλε μου τα αρχεία να σου πω κι άλλα, αλλά δεν έχει νοήμα πλεον.

 

Αυτό που έχει νόημα είναι τι κάνεις από εδώ και πέρα. Λοιπόν, ΟΛΑ τα παρακάτω δεν είναι για αυτούς που δεν έχουν πρόβλημα με το κινητό, αλλά είναι μόνο για brickαρισμένα. Θα χρειαστώ και feedback να δούμε αν τα καταφέρεις.

 

1) βγάζεις την μπαταρία από το κινητό και το αφήνεις έτσι για 1 λεπτό.

 

2) πατάς το power ΠΑΝΤΑ με την μπαταρία βγαλμένη. Το κινητό φυσικά δεν θα ξεκινήσει. Αφήνεις το power.

 

3) Πατάς το volume+ και το volume- μαζί. Η ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΚΤΟΣ ΚΙΝΗΤΟΥ. Κρατώντας τα πατημένα (μόνο volume- και volume+, όχι power button), συνδέεις το USB. Κανονικά θα πρέπει το κινητό να μπει σε DFU mode (diagnostic interface). Από τα windows θα ακούσεις τον ήχο πως αναγνωρίστηκε καινούργια συσκευή, και από τον device manager θα δεις κάτι σαν το παρακάτω. Το κινητό θα είναι φυσικά κλειστό.

http://www.myphone.gr/forum/attachment.php?attachmentid=20127&stc=1&d=1304794751

Να θυμάσαι σε ποια COM λέει πως έχει συνδεθεί το κινητό, σε εμένα είναι στην COM3 όπως βλέπεις.

Αν δεν μπορείς να μπεις σε DFU mode, πάει σίγουρα για αλλαγή. Ούτε η zte δεν μπορεί να στο φτιάξει, αλλά ούτε και μπορεί να εξακριβώσει αν έχεις βάλει custom rom ή τίποτε άλλο "παράνομο":) Οπότε, αν δεν μπορείς να βάλεις το κινητό σε DFU τότε στείλτο πίσω και πες ότι απλά μια μέρα σταμάτησε να δουλεύει...

 

4) Με το κινητό σε DFU mode, κατέβασε αρχείο 1 και αρχείο 2. Αποσυμπίεση το αρχείο 1 σε folder και αποσυμπίεση / αντικατάσταση του αρχείου 2 στο ίδιο folder. Από τον wind updater του πρώτου post, θα δεις ένα folder με το όνομα files που είναι ουσιαστικά τα gen2 αρχεία που θες.

 

5) τρέχεις το USDL_P726CV1.00.00.exe και πατάς το θαυμαστικό μέχρι να σου εμφανίσει administrator, και πατάς ΟΚ

http://www.myphone.gr/forum/attachment.php?attachmentid=19947&stc=1&d=1304430726

 

6) Πας Option-->port config και βάζεις στο Line1-DIAG το COM PORT που είδες από πριν (εμένα ήταν COM3 για παράδειγμα). Όλα τα άλλα line θα πρέπει να είναι NULL

http://www.myphone.gr/forum/attachment.php?attachmentid=19948&stc=1&d=1304430726

 

7) Πατάς το SW Directory και επιλέγεις το folder με το όνομα files που είναι μέσα η gen2 rom.

http://www.myphone.gr/forum/attachment.php?attachmentid=20128&stc=1&d=1304796578

 

8) Πατάς start all και περιμένεις να τελειώσει

 

9) Μετά πας στις δίπλα ρυθμίσεις και τις βαζεις όπως είναι και στην εικόνα κάτω:

http://www.myphone.gr/forum/attachment.php?attachmentid=20129&stc=1&d=1304796574

 

10) πατάς Start all και περιμένεις να τελειώσει

 

11) Μεγιά το κινητό... σαν καινούργιο. Αν όλα έχουν πάει καλά, θέλω να ελέγξεις το ΙΜΕΙ σου. Αν δεν είναι σωστό, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το channel1.nvm αρχείο που πρέπει να έχει γίνει backup στο froyo updater folder. Οδηγίες για την περίπτωση που το ΙΜΕΙ σου δεν είναι σωστό μπορείς να βρεις εδώ. Να θυμάσαι μόνο πως για να διορθώσεις το IMEI πρέπει να είσαι σε FTM mode.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: ο παραπάνω τρόπος update θα κάνει "force download" την rom στο κινητό χωρίς adb, οπότε ΔΕΝ πρέπει να χρησιμοποιείτε σαν εναλλακτικός updater, αλλά μόνο σε περιπτώσεις που πραγματικά υπάρχει πρόβλημα στο κινητό.

Edited by kogos

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

Link to comment
Share on other sites

ρε παιδια τελικα αξιζει να περασουμε απο την SSRLS5 στην stock wind2.2? καποιος που το εχει κανει να μας πει τη γνωμη του
Link to comment
Share on other sites

ερωτηση : για το βημα 2 βγαζω τν μπαταρια οταν τρεξω το exe αρχειο η απο πριν?

επισεις οταν τρεχω το exe δν μου βγαζει τν εικονα 1 και με παει κατευθειαν στην 2η με τn επιλογη start "απενεργοποιημενη"

κανω κατι λαθος η απλα πρεπει να βγαλω τν μπαταρια?

+ οτι οταν εβαλτα τν USB το pc δν μου αναγνωρισε τν σισκευη κ εβγαλε μνμ οτι δν εγατασταθικε η σισκευη !!

Edited by khetzal
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...