Jump to content

Nokia N8-00 (Απορίες / Ερωτήσεις / Προβλήματα) - Μέρος Ι

mirrorofsorrow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

άρα για να γίνει μία ανακεφαλαίωση βήμα-βήμα μην χάσουμε τον μπούσουλα......

1) κρατάμε buck up στο pc ότι αρχεία θέλουμε από την εσωτερική μνημη 16gb

2) Κανουμε format Μέσω Pc την μνήμη

3) Κάνουμε hard reset το τηλ

και είμαστε οκ ?

τελευταία απορία, τα Ελληνικά χάνονται ?

΄΄η ΑΕΚ είναι κυρίως ιδέα. Και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν΄΄

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

• Απαντήσεις 4,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

άρα για να γίνει μία ανακεφαλαίωση βήμα-βήμα μην χάσουμε τον μπούσουλα......

1) κρατάμε buck up στο pc ότι αρχεία θέλουμε από την εσωτερική μνημη 16gb

2) Κανουμε format Μέσω Pc την μνήμη

3) Κάνουμε hard reset το τηλ

και είμαστε οκ ?

τελευταία απορία, τα Ελληνικά χάνονται ?

μπορείς να κάνεις format και μέσω της Διαχείρισης Αρχείων στο Μενού Εφαρμογές->Εργαλεία. Παρατεταμένο πάτημα -> Διαρμόφωση.

Ελληνικά δε χάνεις :)

Αν στην εκκίνηση σου βγάλει σφάλμα κάνε πάλι ένα reset. To ξέρω,είναι της υπομονής αλλά δε ξέρω τι χαζομάρα γίνεται στην Anna. Να είσαι σίγουρα καθαρός! Τις επαφές πρόσεξε μη χάσεις (κάνε ένα backup με Ovi Suite) και όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα! :p

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αν έχεις σύνδεση ζήτησε νέα κάρτα. Είναι δωρεάν (τουλάχιστον στην wind). Δεν χάνεις τίποτα.

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Καλημέρα σε όλους,

έχω παρατηρήσει ότι μετά την εγκατάσταση της Αννούλας η διάρκεια της μπαταρίας έχει πέσει δραματικά και χτές μετά από πλήρη φόρτιση μέχρι τις 13.00 και με ελάχιστη χρήση (10 λεπτά κλήσης, ανάγνωση mail, 30 λεπτά παιχνίδι μνήμης από τη κόρη μου) σήμερα στις 7 σηκώθηκα και το βρήκα σβηστό. Να σημειώσω στην αρχική οθόνη έχω ένα widget με mail Client και ρυθμό ανανέωσης 5 λεπτά. Πιστεύετε ότι συντρέχει λόγος ελέγχου μπαταρίας;

Σπύρος

Ακριβώς το ίδιο παρατήρησα κι εγώ. Μέσα σε ένα 12ωρο πέφτει η μπαταρία στο μισό με σχετικά λίγη χρήση. Κι όταν λέω λίγη χρήση εννοώ συνολικά κανένα μισάωρο κλήσεις, μηνύματα και ίντερνετ.

update:

Μπαταρία μετά απο αναβάθμιση σε επίσημη anna

Λοιπόν τελικα΄μετα την αναβάθμιση και χωρίς να έχω συνδεδεμένα bluetooth, wifi , gps κλπ μόνο με χρήση τηλεφωνημάτων, αρκετά όμως, και συνδεση με φωτογραφική μηχανή για να περάσω φωτό, τραβώντας καμιά δεκαρία φωτογραφίες, χωρίς screensaver και τα ρέστα και χωρίς widget για mail διότι δεν με ενδιαφέρει η συνεχής ενημέρωση παρά όταν θέλω εγώ είμαι στις 4 γραμμές και σήμερα το βράδυ κλείνω 4η μέρα

Ααα και όσον αφορά κοκκινίλα δεν εχω πρόβλημα (αγορασμένο 13/9 - ελληνική έκδοση)

Ο Επιμένων Νικά

Ευχαριστώ!

Υπάρχει περίπτωση να θέλει άλλαγμα η μεμβράνη αφής???

Χρειάζεσαι αλλαγή touch panel. Θα αλλάξει δηλαδή όλο το τζαμάκι μπροστά στην οθόνη, δεν πρόκειται περί μεμβράνης. Πήγαινέ το σε ένα Nokia Care, καλύπτεται κανονικά από εγγύηση.

Τελικά μετά από hard reset και ξαναπέρασμα της Αννούλας, το κινητό μεταμορφώθηκε κυριολεκτικά.

Είχα περάσει απλά την Άννα σε πρώτη φάση χωρίς hard reset και το κινητό κολλούσε ασύστολα!

Συνιστώ ανεπιφύλακτα όπως έχει ήδη ειπωθεί hard reset και πέρασμα από την αρχή της annas!

Τελικά μετά από hard reset και ξαναπέρασμα της Αννούλας, το κινητό μεταμορφώθηκε κυριολεκτικά.

Είχα περάσει απλά την Άννα σε πρώτη φάση χωρίς hard reset και το κινητό κολλούσε ασύστολα!

Συνιστώ ανεπιφύλακτα όπως έχει ήδη ειπωθεί hard reset και πέρασμα από την αρχή της annas!

Εννοείται ότι δεν έχει καμία σχέση! Δυστυχώς τα major updates θέλουν καλή σκούπα... Η belle να δεις τι σκούπα θα χρειαστεί...

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το ποιο σωστό κατά εμένα για να λειτουργήσει άψογα και απροβλημάτιστα το Ν8 με την Άννα είναι flash με phoenix και το κινητό αλλά και τον σκληρό του δίσκο.

Όταν σου βγάζει ότι το pop up clock καταναλώνει 15% δεν σημαίνει ότι τα καταναλώνει όλα αυτό. Απλά τόση είναι η συνολική κατανάλωση της συσκευής όταν είναι αυτό στο foreground. Μην ξεχνάς ότι στο background τρέχουν κι άλλα πράγματα (ακόμη και χωρίς καμία άλλη εφαρμογή ανοιχτή, τρέχει τουλάχιστον το OS και οι λειτουργίες επικοινωνιών - γι' αυτό και στις μετρήσεις που έκανα και παραθέτω παρακάτω το είχα σε offline mode). Στην κατανάλωση που σου δείχνει τα υπολογίζει και αυτά. Η κατανάλωση των screensavers (είτε πρόκειται για το μεγάλο ρολόι είτε για το Sleeping Screen) είναι ελάχιστη. Δείτε τις αναλυτικές μετρήσεις που έκανα με το Energy Profiler.

Σήμερα είδα την απάντησή σου γιατί έλειπα κι ευχαριστώ! Θα κάνω κάποια τεστ που έχω στο μυαλό μου και θα επανέλθω γιατί έχω κάποιες αμφιβολίες! Για παράδειγμα, στο battery monitor έχει μέτρηση και για το πόσο σου τρώει η backround λειτουργία (εκεί που λέει και για τις Other Apps). To λογικό δεν είναι να μπαίνει εκεί η κατανάλωση από το λειτουργικό και τις κεραίες;

Για να το πιστοποιήσω, απόψε το βράδυ στις 12 θα βγάλω το ρολόι να δω αν αυτό το 15άρι% "φύγει" από το ρολόι και πάει στο backround!! Αν συμβεί αυτό έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες! Αν όχι, το αποτέλεσμα για το που φεύγει αυτή η ενέργεια (αν φεύγει) το αναμένω με αγωνία! Επίσης, διάβασα τις μετρήσεις σου και όπως και να το κάνεις, το ρολόι ξοδεύει της διπλάσια ενέργεια (80Mw) από το αν το έχεις απενεργοποιημένο!! (40mw). H ερώτηση είναι τι μέρος της συνολικής ενέργειας της μπαταρίας αποτελεί πχ το 1mw για να δούμε αν αυτό το ποσό είναι αξιόλογο ή όχι! Γιατί όπως λένε και οι μαθηματικοί το διπλάσιο του μηδενός είναι πάλι μηδέν, οπότε αν τα 40Mw είναι απειροελάχιστη ποσότητα ενέργειας για τη λειτουργία του κινητού, το ίδιο απειροελάχιστη είναι και η ποσότητα των 80mw!

Συγνώμη αν σε κούρασα!

Σήμερα είδα την απάντησή σου γιατί έλειπα κι ευχαριστώ! Θα κάνω κάποια τεστ που έχω στο μυαλό μου και θα επανέλθω γιατί έχω κάποιες αμφιβολίες! Για παράδειγμα, στο battery monitor έχει μέτρηση και για το πόσο σου τρώει η backround λειτουργία (εκεί που λέει και για τις Other Apps). To λογικό δεν είναι να μπαίνει εκεί η κατανάλωση από το λειτουργικό και τις κεραίες;

Για να το πιστοποιήσω, απόψε το βράδυ στις 12 θα βγάλω το ρολόι να δω αν αυτό το 15άρι% "φύγει" από το ρολόι και πάει στο backround!! Αν συμβεί αυτό έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες! Αν όχι, το αποτέλεσμα για το που φεύγει αυτή η ενέργεια (αν φεύγει) το αναμένω με αγωνία! Επίσης, διάβασα τις μετρήσεις σου και όπως και να το κάνεις, το ρολόι ξοδεύει της διπλάσια ενέργεια (80Mw) από το αν το έχεις απενεργοποιημένο!! (40mw). H ερώτηση είναι τι μέρος της συνολικής ενέργειας της μπαταρίας αποτελεί πχ το 1mw για να δούμε αν αυτό το ποσό είναι αξιόλογο ή όχι! Γιατί όπως λένε και οι μαθηματικοί το διπλάσιο του μηδενός είναι πάλι μηδέν, οπότε αν τα 40Mw είναι απειροελάχιστη ποσότητα ενέργειας για τη λειτουργία του κινητού, το ίδιο απειροελάχιστη είναι και η ποσότητα των 80mw!

Συγνώμη αν σε κούρασα!

Και το Battery Monitor και όλα τα ανάλογα προγράμματα μετρούν την κατανάλωση της μπαταρίας κάθε στιγμή. Δεν υπάρχει τρόπος αυτή την κατανάλωση να την κατανείμουν στις διάφορες εφαρμογές που τρέχουν. Σε προηγούμενη έκδοση του Battery Monitor νομίζω μάλιστα ότι το έγραφε στο help. 40mw είναι πολύ λίγο. Για να καταλάβεις, όταν μιλάς μπορεί να φτάσει τα 2W. Επίσης, οι μετρήσεις έγιναν με οτιδήποτε άλλο κλειστό. Συνεπώς, υπό κανονικές συνθήκες η διαφορά θα είναι αναλογικά ακόμη μικρότερη. Όμως αυτό που μου έκανε εμένα εντύπωση ήταν ότι το Sleeping Screen (με δικές μου εικόνες) καίει λιγότερο από το μεγάλο ρολόι (50mW έναντι 80). Αν δεν βαριέσαι, μπορείς να κάνεις και μόνος σου μετρήσεις με το Energy Profiler.

Καλησπερα παιδια ειχα ενα προβλημα χτες με το κινητο μου προσπαθωντας να περασω τα ελληνικα γιατι μετα απο την αναβαθμηση δεν μου τα ειχε και απο τοτε το κινητο μου ειναι κλειστο και δεν ανοιγει με τιποτα καμια βοηθεια?? ευχαριστω. Edited by impreza_sti
Απαγορεύεται η γραφή τύπου sms. Γράφετε με ολόκληρες λέξεις.

Μπορείς να ακολουθήσεις αυτόν τον οδηγό Επαναφορά νεκρής Nokia Symbian συσκευής.Αν όμως δεν είσαι σίγουρος για την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσεις τότε ίσως θα είναι καλύτερα να απευθυνθείς σε κάποιο επίσημο service.

[sIGPIC][/sIGPIC]

The only time I'm easy's when I'm Killed by death.

Παιδια μπορω να ρυθμισω το touchpad καπως? Στο phoenix δεν μπορω.
6110 3310 - 3330 - Ericsson R320s - Panasonic GD 93 - 3510 - 6600 - 3230 - N73 - 5800 - C7 - iPhone 4 - iPhone 5 - iPhone 6 - iPhone 7 - iPhone X

λοιπον. Το χω ρωτησει απειρες φορες, 0 απαντησεις εχω λαβει!! :angry:

παμε παλι!! βαζω στο ν8 μου διαφορα βιντεο. Δεν τα παιζει. Για την ακριβεια, σε ορισμενα παιζει μονο ηχο , σε αλλα παιζει μονο εικονα. Ειναι κατω απο 3GB , 720p(βεβαια, και ορισμενα avi δεν μου παζει) και δεν παιζουν οπως πρεπει. Μπορει καποιος να μου πει τι και πως? Ποιες μορφες format δεν παιζει και ενω εχει ηχο 5.1 πως δεν παιζει ηχο απο βιντεο ??

φυσικα αν τα κανω convert με αυτο http://www.videoconverterfactory.com/free-nokia-video-converter/ δεν εχω θεμα, αλλα ο σκοπος ειναι να μην μπαινουμε σε αυτη την διαδικασια.

Edited by SaintPetrouil

Τhere is nothing more powerful than the human being itself ,

Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!:

Oneplus 5 - 128GB

λοιπον. Το χω ρωτησει απειρες φορες, 0 απαντησεις εχω λαβει!! :angry:

παμε παλι!! βαζω στο ν8 μου διαφορα βιντεο. Δεν τα παιζει. Για την ακριβεια, σε ορισμενα παιζει μονο ηχο , σε αλλα παιζει μονο εικονα. Ειναι κατω απο 3GB , 720p(βεβαια, και ορισμενα avi δεν μου παζει) και δεν παιζουν οπως πρεπει. Μπορει καποιος να μου πει τι και πως? Ποιες μορφες format δεν παιζει και ενω εχει ηχο 5.1 πως δεν παιζει ηχο απο βιντεο ??

φυσικα αν τα κανω convert με αυτο http://www.videoconverterfactory.com/free-nokia-video-converter/ δεν εχω θεμα, αλλα ο σκοπος ειναι να μην μπαινουμε σε αυτη την διαδικασια.

το οτι δεν σου παιζει καποια video η τον ηχο σε καποια αλλα

εχει να κανει με το ποσο strict στις επισημες προδιαγραφες των codec

ειναι ο player του N8

για να το θεσω ποιο απλα

μπορω να δημιουργησω ενα avi το οποιο να μην μπορει να το παιξει ουτε καν το PC παρα μονο με σετ απο Direct show Filters.

οταν δημιουργεις ενα βιντεο μπορεις να πειραξεις ενα σωρο παραμετρους και πρακτικα να γινει unplayable σε μεγαλο αριθμο hardware players

Μοναδικη λυση σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι η επανακωδικοποιηση του εν λογω video file

Δεν επιτρέπονται βίντεο στην υπογραφή.

το οτι δεν σου παιζει καποια video η τον ηχο σε καποια αλλα

εχει να κανει με το ποσο strict στις επισημες προδιαγραφες των codec

ειναι ο player του N8

για να το θεσω ποιο απλα

μπορω να δημιουργησω ενα avi το οποιο να μην μπορει να το παιξει ουτε καν το PC παρα μονο με σετ απο Direct show Filters.

οταν δημιουργεις ενα βιντεο μπορεις να πειραξεις ενα σωρο παραμετρους και πρακτικα να γινει unplayable σε μεγαλο αριθμο hardware players

Μοναδικη λυση σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι η επανακωδικοποιηση του εν λογω video file

επιτέλους μια απάντηση. :) . Κρίμα πάντως γιατί η κωδικοποίηση παίρνει ώρα. Πολύ ώρα.. Ξέρουμε τις ακριβείς προδιαγραφές του player του; όχι απλά με τίτλους αλλά και νούμερα όπως bit rate και λοιπά;

Edited by SaintPetrouil

Τhere is nothing more powerful than the human being itself ,

Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!:

Oneplus 5 - 128GB

επιτέλους μια απάντηση. :) . Κρίμα πάντως γιατί η κωδικοποίηση παίρνει ώρα. Πολύ ώρα.. Ξέρουμε τις ακριβείς προδιαγραφές το του player του; όχι απλά με τίτλους αλλά και νούμερα όπως bout rate και λοιπά;

πολλες φορες δεν χρειαζεται re-encode αλλα fixes σε headers , clusters , bad spots κτλ

για να σου δωσω να καταλαβεις ποσο μπαχαλο ειναι η κατασταση με τα video που κυκλοφορουν στο δικτυο

στο Pc μου εχω 9 προγραμματα επεξεργασιας video για να μπορω να αποφευγω καθε ειδους κακοτοπια

Οι προδιαγραφες του player του N8...

εριξα ενα προχειρο search αλλα δεν μπορεσα να τους βρω

θυμαμαι οτι τους ειχα βρει στο nokia developers or discussions

Δεν επιτρέπονται βίντεο στην υπογραφή.

Και το Battery Monitor και όλα τα ανάλογα προγράμματα μετρούν την κατανάλωση της μπαταρίας κάθε στιγμή. Δεν υπάρχει τρόπος αυτή την κατανάλωση να την κατανείμουν στις διάφορες εφαρμογές που τρέχουν. Σε προηγούμενη έκδοση του Battery Monitor νομίζω μάλιστα ότι το έγραφε στο help. 40mw είναι πολύ λίγο. Για να καταλάβεις, όταν μιλάς μπορεί να φτάσει τα 2W. Επίσης, οι μετρήσεις έγιναν με οτιδήποτε άλλο κλειστό. Συνεπώς, υπό κανονικές συνθήκες η διαφορά θα είναι αναλογικά ακόμη μικρότερη. Όμως αυτό που μου έκανε εμένα εντύπωση ήταν ότι το Sleeping Screen (με δικές μου εικόνες) καίει λιγότερο από το μεγάλο ρολόι (50mW έναντι 80). Αν δεν βαριέσαι, μπορείς να κάνεις και μόνος σου μετρήσεις με το Energy Profiler.

Νομίζω ότι για να εγκαταστήσω energy profiler πρέπει να απεγκαταστήσω το battery monitor οπότε δεν θα μπω στον μπελά! Πάντως έκανα το τεστ που σου έλεγα (απενεργοποίησα μεγάλο ρολόι να δω που θα πάει η ενέργεια του 15% περίπου που εμφανιζόταν ότι κατανάλωνε αυτό) και το 15% αυτό πήγε αυτούσιο στο backround οπότε έχεις δίκιο σε αυτά που λες! Όχι τίποτε άλλο αλλά ήταν πολύ κουλό να τρώει τόσο το ρολόι! Για το άλλο θέμα (λιγότερη κατανάλωση με sleeping screen) η δική μου λογική εξήγηση είναι η εξής: Το λευκό χρώμα τρώει την περισσότερη ενέργεια από όλα τα άλλα χρώματα. Αν προσέξεις στο μεγάλο ρολόι, ενώ τα φωτισμένα πιξελς του ρολογιού είναι λίγα, τα φωτισμένα πίξελς της ημερομηνίας είναι πολλά (γι' αυτό την κάνουν να φαίνεται και τόσο έντονη). Αν λοιπόν εσύ έχεις επιλέξει σχετικά σκουρόχρωμες φωτογραφίες ενδέχεται τα με σκούρο τόνο φωτισμένα πιξελς να καταναλώνουν ελάχιστα και άρα λιγότερο από τα πολύ λίγα φωτισμένα (αλλά ολόλευκα) πιξελς του μεγάλου ρολογιού. Βέβαια και πάλι μου φαίνεται περίεργο: όλη η οθόνη με σκούρα χρώματα να καίει λιγότερο από μερικά λευκά πιξελς. Εκτός κι αν η διαφορά κατανάλωσης ενέργειας μεταξύ λευκού χρώματος έναντι των υπολοίπων είναι τεράστια! Τι να πω... Εδώ σταματούν οι γνώσεις μου! Ας μιλήσουν οι επιστήμονες του χώρου:p

Νομίζω ότι για να εγκαταστήσω energy profiler πρέπει να απεγκαταστήσω το battery monitor οπότε δεν θα μπω στον μπελά! Πάντως έκανα το τεστ που σου έλεγα (απενεργοποίησα μεγάλο ρολόι να δω που θα πάει η ενέργεια του 15% περίπου που εμφανιζόταν ότι κατανάλωνε αυτό) και το 15% αυτό πήγε αυτούσιο στο backround οπότε έχεις δίκιο σε αυτά που λες! Όχι τίποτε άλλο αλλά ήταν πολύ κουλό να τρώει τόσο το ρολόι! Για το άλλο θέμα (λιγότερη κατανάλωση με sleeping screen) η δική μου λογική εξήγηση είναι η εξής: Το λευκό χρώμα τρώει την περισσότερη ενέργεια από όλα τα άλλα χρώματα. Αν προσέξεις στο μεγάλο ρολόι, ενώ τα φωτισμένα πιξελς του ρολογιού είναι λίγα, τα φωτισμένα πίξελς της ημερομηνίας είναι πολλά (γι' αυτό την κάνουν να φαίνεται και τόσο έντονη). Αν λοιπόν εσύ έχεις επιλέξει σχετικά σκουρόχρωμες φωτογραφίες ενδέχεται τα με σκούρο τόνο φωτισμένα πιξελς να καταναλώνουν ελάχιστα και άρα λιγότερο από τα πολύ λίγα φωτισμένα (αλλά ολόλευκα) πιξελς του μεγάλου ρολογιού. Βέβαια και πάλι μου φαίνεται περίεργο: όλη η οθόνη με σκούρα χρώματα να καίει λιγότερο από μερικά λευκά πιξελς. Εκτός κι αν η διαφορά κατανάλωσης ενέργειας μεταξύ λευκού χρώματος έναντι των υπολοίπων είναι τεράστια! Τι να πω... Εδώ σταματούν οι γνώσεις μου! Ας μιλήσουν οι επιστήμονες του χώρου:p

Σωστά όλα αυτά που γράφεις, εκτός από το πρώτο. Το Energy Profiler και το Battery Monitor μπορούν να είναι πλέον και τα δύο εγκατεστημένα στο τηλέφωνό σου. ;) Απλά όταν θα τρέχεις το Energy Profiler, το Battery Monitor θα κλείνει. Μετά τις μετρήσεις μπορείς να το ξανανοίξεις πατώντας πάνω στο widget.

Έπεσε στα χέρια μου ένα Ν8, το οποίο ένας φίλος το δίνει όσο όσο. Πως θα δω αν έχει πρόβλημα με κοκκινίλες? Πόσο θα ήταν μια καλή τιμή να το πάρω μεταχειρισμένο?

δεν ξέρω τι έκανε η νόκια αλλά ενώ είχα πρόβλημα με την κοκκινίλα μετά την αννούλα δεν υπάρχει πια. Στο μεγάλο ρολόι τουλάχιστον που το έβλεπα έντονα.
:respect:

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...