Jump to content

Niklas Savander: Το Symbian, το MeeGo και το μέλλον της Nokia

DJDB
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Θέλω να δώσω 600 ευρώ, αλλά δεν υπάρχει νόκια με 600 ευρώ!!!

Κουλό?? Μου θυμίζει τη μοτορόλα πριν από ένα χρόνο...

Πάρε 2!:lol::lol:

• Απαντήσεις 108
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Δίκιο έχει ο ddr2. Μην ανησυχείτε,σε λίγο καιρό θα έχετε cloud computing από το Symbian, το Qt είναι παράδεισος... Φοβερό. Όλα θα γίνουν port σιγά σιγά!

Επιπλέον,σε λίγο καιρό θα έχεις να επενδύσεις στο τίμιο Ε7 αν δε σου αρέσει το Ν8. Αλλλά περισσότερο για MeeGo χρήστη σε κόβω,περίμενε,μη βιαστείς.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δίκιο έχει ο ddr2. Μην ανησυχείτε,σε λίγο καιρό θα έχετε cloud computing από το Symbian, το Qt είναι παράδεισος... Φοβερό. Όλα θα γίνουν port σιγά σιγά!

Επιπλέον,σε λίγο καιρό θα έχεις να επενδύσεις στο τίμιο Ε7 αν δε σου αρέσει το Ν8. Αλλλά περισσότερο για MeeGo χρήστη σε κόβω,περίμενε,μη βιαστείς.

Μπράβο ρε φίλε που με καταλαβαίνεις!!

Ωραίο και Ε7 και το Ν8. Αλλά, καταρχήν, πού είναι???

Και δεύτερόν, τι ανάλυση οθόνης είναι αυτή????

Μέχρι να έρθει το Ε7, οι άλλοι θα έχουν αναλύσεις στα 1280*768....

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

προφανως και δεν εχεις δουλεψει ποτε σου Google Navigation, γιατι προφανως δεν εχεις Android κινητο. και το Navigation ειναι μονο για Android. Τωρα, αν για ακομη μια φορα μπερδευεις το Google Maps με οδηγιες, με το Google Navigation. Για να μαθεις λοιπον, μεσα στον Αυγουστο, εκανα στα 3000χμ, ολα με το Google Navigation, η καταναλωση ηταν κοντα στα 20ΜΒ. Επιπλεον, δεν χρειαζεται καν να εχεις σημα ολη την ωρα. Κανει buffer την διαδρομη στην αρχη. Και φυσικα δεν μπορεις να καταλαβεις την διαφορα του Google earth, γιατι στο κινητο σου δεν εχεις... Ουτε απο το pc την καταλαβαινεις?

Και δεν χρειαζεται καν 3G, και με gprs σου βγαζει navigation ανετα..

Ειπαμε, αν δεν εχεις σημα, ειναι αχρηστο κ το κινητο, δεν παιρνει τηλεφωνο.. Να το πεταξουμε?

@Panos με το GPS βρισκει τοποθεσια. Το σημα ειναι για να κατεβαζει των χαρτη των 10ΚΒ

ΥΓ: τελοσπαντων, για να μην κουραζουμε κι οσους κανουν το λαθος να μας διαβαζουν, εγω αν δω τον Larry ή τον Sergey, θα του πω οτι θελω περισσοτερες συσκευες με Tv Out (to Desire δεν εχει), περισσοτερες συσκευες με Frond Camera και φυσικα, voip κληση απο το Gtalk και το Gvoice στην Ελλαδα.

Εσυ αν δεις το Boss της Νοκια, πεστου οτι ολα ειναι τελεια και να συνεχισει ετσι ;)

Καλό μου παιδί, το κινητό μπορεί να κάνει κλήση μόνο μέσω της κεραίας του, και όταν είναι εκτός δικτύου δεν κάνει και κλήσεις. Το GPS όμως δεν είναι απαραίτητο να έχει GSM/3G σήμα για να λειτουργήσει, αρκεί να έχει σήμα το ίδιο, δηλαδή να βλέπει τουλάχιστον 4 δορυφόρους. Δεν εξαρτάται από καλύψεις δικτύων, παίζει παντού και πάντα, εφόσον έχεις ανεμπόδιστη θέα προς τον ουρανό. Εκτός αν χρησιμοποιείς το Google Maps/Earth/Moon/Mars/Jupiter κλπ, που απαιτεί να έχεις GSM/3G σήμα γιατί κατεβάζει τους χάρτες εκείνη τη στιγμή. Και μη μου λες για buffering, γιατί αυτό ισχύει μόνο αν θες να πας 2 τετράγωνα πιο κάτω. Κάνε μια διαδρομή 100 χιλιομέτρων και τα λέμε. Τώρα το ότι έχεις satellite view αντί για απλό χάρτη, τι να πω, πολύ βολικό κατά την πλοήγηση (στο ξαναλέω, και το Ovi Maps έχει satellite view, αλλά δεν το χρησιμοποιώ ποτέ). Ήξερα ότι η Apple έχει χρήστες που την ακολουθούν με κλειστά μάτια και τη δικαιολογούν σε ό,τι κι αν κάνει. Τώρα βλέπω ότι απέκτησε και το Android κοπάδι. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι τι στο καλό ψυχοπαθολογικά έχετε όλοι με τη Nokia. Αφού είναι μάπα, γιατί ασχολείστε, με τέτοια μάλιστα πόρωση;

terrestial δεν είπα ότι είμαι γνώστης τoυ symbian, δεν ασχολήθηκα σχεδόν καθόλου αν και πέρασαν 4 συσκευές symbian από τα χέρια μου. Ακόμη και τώρα αναζητώ κάποια καλή symbian συσκευή για καθημερινή χρήση, αλλά για πές μου, αν μπορώ να βρώ με την ίδια ευκολία εφαρμογές; Αν υπάρχουν τόσες πολλές όπως για ios4 ή android; Εκεί είναι που κολλάω. Στο android μπορώ να βρώ 20 παρόμοιες εφαρμογές, ενώ στο symbian δύο άντε τρείς παρόμοιες για να συγκρίνω, περιορισμένος όγκος και μικρότερη αγορά. Δεν στο λέω ειρωνικά, συζήτηση κάνω, γιατί βλέπω ότι είσαι καλός χρήστης του συγκεκριμένου λειτουργικού.

Ένα παράδειγμα θα σου δώσω. Ως twitter client χρησιμοποιώ το Gravity, που κατά γενική ομολογία είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί, ανεξαρτήτως OS. Τι να κάνω λοιπόν όλους τους υπόλοιπους clients που κυκλοφορούν για Symbian; Τους δοκίμασα όλους και κατέληξα στο καλύτερο. Εσείς πόσους twitter clients χρειάζεσαι;

Edited by terrestial

Ένα παράδειγμα θα σου δώσω. Ως twitter client χρησιμοποιώ το Gravity, που κατά γενική ομολογία είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί, ανεξαρτήτως OS. Τι να κάνω λοιπόν όλους τους υπόλοιπους clients που κυκλοφορούν για Symbian; Τους δοκίμασα όλους και κατέληξα στο καλύτερο. Εσείς πόσους twitter clients χρειάζεσαι;

Ποιό μωρέ? Αυτό που κάνει 10 ευρώ?

Όλοι οι twitter clients του android είναι δωρεάν και σε πληροφορώ ότι έιναι εξαιρετικοί όλοι τους.

Όλοι οι twitter clients του android είναι δωρεάν και σε πληροφορώ ότι έιναι εξαιρετικοί όλοι τους.

ασε ειδαμε και τι παθαμε με τις δωρεαν εφαρμογες του android...

μεχρι και τους κωδικους μας κλεψανε...

αληθεια αυτοι οι δωρεαν clients που λες τι δικαιωματα ζηταν απο την συσκευη?

να υποθεσω απο τηλεφωνικες κλησεις μεχρι να σε βγαζουν και φωτογραφιες ε?

ολο το πακετο με τα πορτοκαλι γραμματα δηλαδη...

καταλαβαινεις τι εννοω...

α και κατι τελευταιο σχετικα με τα 10 ευρω που λες,

αφου ολοι ξερουμε οτι θα τα παρουμε ολα τσαμπα!

γιατι κοροιδευομαστε αναφεροντας τιμες εφαρμογων? (η μηπως το 90% των free εφαρμογων δεν εχουν πληρομενη εκδοση, η οποια εκτος απο το να κοβει τις διαφημησεις σου δινει και εξτρα ρυθμισεις και features????) :lol:

Donate version σου λεει μετα... πιασανε αυτοι το νοημα του donate...

ασε ειδαμε και τι παθαμε με τις δωρεαν εφαρμογες του android...

μεχρι και τους κωδικους μας κλεψανε...

αληθεια αυτοι οι δωρεαν clients που λες τι δικαιωματα ζηταν απο την συσκευη?

να υποθεσω απο τηλεφωνικες κλησεις μεχρι να σε βγαζουν και φωτογραφιες ε?

ολο το πακετο με τα πορτοκαλι γραμματα δηλαδη...

καταλαβαινεις τι εννοω...

α και κατι τελευταιο σχετικα με τα 10 ευρω που λες,

αφου ολοι ξερουμε οτι θα τα παρουμε ολα τσαμπα!

γιατι κοροιδευομαστε αναφεροντας τιμες εφαρμογων? (η μηπως το 90% των free εφαρμογων δεν εχουν πληρομενη εκδοση, η οποια εκτος απο το να κοβει τις διαφημησεις σου δινει και εξτρα ρυθμισεις και features????) :lol:

Donate version σου λεει μετα... πιασανε αυτοι το νοημα του donate...

Σου έχουν κλέψει κανένα κωδικό και κάνεις έτσι??

Αφού λοιπόν, ξέρεις και τα πορτοκαλί γράμματα, θα πρέπει να ξέρεις ότι όλα αυτά είναι μπούρδες....

Εφαρμογές σαν το tweet Caster είναι δωρεάν και είναι πραγματικά τέλειες.

Ντάξει, και οι άλλες "δωρεάν" είναι, αν το πας έτσι, αλλά δεν είναι έτσι το σωστό.

Και επιμένω ότι εφαρμογές για το dropbox και το evernote , που είναι εξαιρετικά δημοφιλείς υπηρεσίες, δεν υπάρχουν για το symbian:mad::p

Σου έχουν κλέψει κανένα κωδικό και κάνεις έτσι??

Αφού λοιπόν, ξέρεις και τα πορτοκαλί γράμματα, θα πρέπει να ξέρεις ότι όλα αυτά είναι μπούρδες....

Εφαρμογές σαν το tweet Caster είναι δωρεάν και είναι πραγματικά τέλειες.

Ντάξει, και οι άλλες "δωρεάν" είναι, αν το πας έτσι, αλλά δεν είναι έτσι το σωστό.

Και επιμένω ότι εφαρμογές για το dropbox και το evernote , που είναι εξαιρετικά δημοφιλείς υπηρεσίες, δεν υπάρχουν για το symbian:mad::p

Βασικα η αληθεια ειναι οτι ναι... μου κλεψανε :X

πως ειναι μπουρδες? αφου σου λεω μου κλεψανε :p

(σοβαρα τωρα οντως μου κλαπηκε κωδικος απο mailbox και για αυτον τον λογο δεν θα εβαζα καμια εφαρμογη που εχει να κανει με τραπεζες και ebanking, ουτε καν θα επιχειρουσα κατι τετοιο μεσω browser απο το κινητο μου. και ειδικα το android κινητο μου. αν σε ενδιαφερει η αποψη μου για το συγκεκριμενο θεμα ριξε μια ματια στο thread που ειχα ανοιξει τοτε. -> http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=284996

Σιγουρα υπαρχουν πολυ καλες εφαρμογες και απο τις 2 πλευρες...

τωρα το dropbox και το evernote μπορει να λειπουν απο το symbian, δεν το ξερω προσωπικα αυτο γιατι ποτε δεν χρησιμοποιησα τις υπηρεσιες του dropbox και το evernote οποτε δεν το εψαξα κιολας.

αυτο που εχω προσεξει ομως και σαν κατοχος symbian ειναι οτι παντα θα βρεις μια εφαρμογη να κανεις την δουλεια σου.

πριν ειπατε για skype και τετοια, φυσικα υπαρχει και το skype πχ.

μην μενεις μονο στις εφαρμογες ομως, υπαρχουν και αλλα πραγματα πολυ πιο σοβαρα.

εγω μετα την νιλα που εφαγα πλεον εχω firewall στο galaxy μου.

αν το ακουσουν αυτο οι χρηστες του symbian θα γελανε...

το android δεν σε ενημερωνει ποτε για τιποτα, μια ζωη οι εφαρμογες κανουν οτι γουσταρουν χωρις εσυ να ξερεις κατι...

παραπονα εχω να σου πω παρα πολλα αν θες για τον τηλεφωνικο καταλογο τα μηνυματα τους μετρητες δεδομενων την εκθεση του κινητου το bluetooth τις απαιτησης του συστηματος?

οτι θελεις... απο ολα εχει η λιστα.. αλλα ειμαι σιγουρος οτι θα εχεις να μου πεις και εσυ καποια πραγματα για το symbian οποτε δεν ξερω αν θα βγαλουμε ακρη.

με κινήσατε την περιέργεια για αυτο το Dropbox και ειδα οτι υπαρχει για το n900 μου...:lol:

παω να την δοκιμασω....:lol::lol:

http://www.nokian900applications.com/dropn900-for-nokia-n900/

Ναι, 10€ και τα έδωσα με χαρά, γιατί ο τύπος έχει κάνει απίστευτη δουλειά, το εξελίσσει συνεχώς και είναι ανεξάρτητος developer, όχι εταιρεία. Και τα έδωσα παρόλο που είναι πανεύκολο να το βρεις σπασμένο, ακριβώς γιατί ήθελα να επιβραβεύσω τη δουλειά που έκανε, αλλά και να βεβαιωθώ ότι θα συνεχίσει να την κάνει. Αν τώρα εσύ νομίζεις ότι ένα τόσο καλό πρόγραμμα δεν αξίζει 10€ (όσο κι ένα ποτό σε bar/club), τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Snaptu, το TweetS60, το Spark, ή απλά το web site του twitter. Αλλά και οι developers κάπως πρέπει να ζήσουν. Ή θα σε χρεώσουν κάποια στιγμή, αφού πρώτα σε γλυκάνουν με το δωρεάν, ή θα βάλουν διαφημίσεις, ή θα την κάνουν για αλλού αν διαπιστώσουν ότι άδικα βγάζουν τα μάτια τους.

Σου το ξαναείπα, υπάρχει το Pixelpipe που υποστηρίζει τα πάντα. Είναι διαθέσιμο και για Android, δοκίμασέ το για να βεβαιωθείς.

Edited by terrestial

για να κανεις το οτιδηποτε στο αντροιντ πρεπει να εχεις εφαρμογη, αλλιως μαπα το καρπουζι, με ολα τα μειονεκτηματα που συνεπαγονται. Ευχαριστω δεν θα παρω.:lol:...εχμ πληρωσω...opensource δεν ειπαμε?

Νοκια φιλοι μου αλλη φιλοσοφια ποιο ανθρωπινη και δεν μου αλαζετε την αποψη με τιποτα.

Edited by trexed

Πραγματικά μου αρέσει η συζήτηση γιατί (πράγμα σπάνιο) διεξάγεται σχεδόν κόσμια, αλλά καλύτερα να επικεντρωθούμε στο θέμα μας, που είναι "Το Symbian, το MeeGo και το μέλλον της Nokia".

Thanks.

για να κανεις το οτιδηποτε στο αντροιντ πρεπει να εχεις εφαρμογη, αλλιως μαπα το καρπουζι, με ολα τα μειονεκτηματα που συνεπαγονται. Ευχαριστω δεν θα παρω.:lol:...εχμ πληρωσω...opensource δεν ειπαμε?

Νοκια φιλοι μου αλλη φιλοσοφια ποιο ανθρωπινη και δεν μου αλαζετε την αποψη με τιποτα.

Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους και όποιος δεν τα βλέπει εθελοτυφλεί! Και αυτό είναι που εκμεταλευνται και η apple και η google, κάνοντας τα funboys να πίνουν νερό στο όνομα τους, προσφέροντας εμφάνιση και αμφιλεγόμενες "εφαρμογές" για να καλύψουν τις τρομερές ελλείψεις-περιορισμούς, των λειτουργικών τους.Κι αυτό σας το λέει ένας εδώ και 4 μήνες δυστυχής κάτοχος desire! Και το λέω αυτό γιατί νόμιζα κι εγώ με την πλύση εγκεφάλου που μας έχουν κάνει, ότι τα κινητά με android λειτουργικό είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί. Αλλά δυστυχώς, χρειαζόταν να σπαταλήσω 500 ευρώ για να το καταλάβω ότι πέρνουμε ένα λειτουργικό γεμάτο ελλείψεις!

Και εξηγούμαι για να καταλάβετε.Κατ'αρχήν να πω ότι για να κανείς οποιαδήποτε συνηθισμένη εργασία με τέτοιου τύπου κινητό,πρέπει οπωσδήποτε να κατεβάσεις μια από τις αμφιλεγόμενες ξαναλέω, ( κατασκοπεία ) εφαρμογές, αν υπάρχει για να κανείς τη δουλειά σου. Δηλαδή για παράδειγμα,για να δεις πόσο χρόνο μίλησες δεν μπορείς,για να στείλεις ένα μήνυμα κανονικά και να έχεις αναφορά,πάλι δεν μπορείς,να πούμε και για το Bluetooth, και τους αστείους περιορισμούς του,που αυτό ειδικά χωρίς εξωτερική εφαρμογή δεν πρόκειται να δουλέψει,παρά μόνο με κανενα handsfree!Επίσης ο τηλεφωνικός κατάλογος,θα τον έλεγα σαν τον ορισμό της δυσχρηστίας! Ακόμα και ο dialer για να κανείς κάποια κλήση,καλό είναι να ψάξεις κάποια εφαρμογή.Ευτυχώς βέβαια που υπάρχει και η HTC και με το sense έχει προσθέσει πολλά πράγματα, αλλά και πάλι δεν είναι αρκετό. Α, ξέχασα και όλες σχεδόν οι εφαρμογές, έχουν ενσωματωμένη την μπάρα με τις απαραίτητες διαφημίσεις! Θα μπορούσα να συνεχίσω ακόμα για πολύ αλλά θα γίνω κουραστικός.

Όλα αυτά λοιπόν και πολλά άλλα ακόμα, με κορυφαίο την συνεχή παρακολούθηση από την Google, από το που σερφάρουμε, μέχρι το που βρισκόμαστε και τι κάνουμε, με έκαναν να επιθυμίσω το ταπεινό μου 5800, που τα είχε όλα από τη μάνα του και μάλιστα δούλευαν πολύ καλά,παρά τη δύσχρηστη οθόνη και τη χαμηλή ταχύτητα. Όλα αυτά έχουν διορθωθεί στο Ν8 και νομίζω,ότι όχι μόνο είναι απλά πολύ καλή συσκευή,αλλά πολύ καλύτερη,απ'ότι android και iphone κυκλοφορεί. Και γι'αυτό ανυπομονώ να έρθει κανονικά το Ν8 στην αγορά και να ξεφορτωθώ-πουλήσω επιτέλους το desire και να ξαναβρώ επιτέλους την ησυχία μου με ένα τηλέφωνο της προκοπής!

Ευχαριστώ για την υπομονή.

Και μη μου λες για buffering, γιατί αυτό ισχύει μόνο αν θες να πας 2 τετράγωνα πιο κάτω. Κάνε μια διαδρομή 100 χιλιομέτρων και τα λέμε. Τώρα το ότι έχεις satellite view αντί για απλό χάρτη, τι να πω, πολύ βολικό κατά την πλοήγηση (στο ξαναλέω, και το Ovi Maps έχει satellite view, αλλά δεν το χρησιμοποιώ ποτέ)

Ξερεις ειναι καλο αν θες να κρινεις ενα προιον, να σφιγγεις λιγο τα δοντια, οσο κι αν το μισεις κ να το δοκιμαζεις πρωτα.

Για να σου απαντησω λοιπον, buffer κανει ολη την διαδρομη ακομη κι αν ειναι 100αδες χιλιομετρα. Οπως σου αναφερα πριν 2 μηνες εκανα πανω απο 3000χμ με Google Navigation. Οπως επισης να αναφερω οτι εχω κανει αλλα τοσα με το Οvi Maps και το Ν73 (με εξωτερικη κεραια GPS) και το Ε71. Δεν φερνω αντιρηση οτι ειναι πολυ καλο. Αντιθετως μου αρεσει η φωνη της κοπελας που κανει την πλοηγηση :happy: ειναι πολυ καλυτερη απ αυτην στο Google.

Satellite View μπορει να εχει στην Αθηνα κ στην Θεσσαλονικη. Επαρχια σιγουρα ΔΕΝ εχει το OVI.

Αυτο που δεν μπορεις να καταλαβεις ειναι οτι αν κ εξυπηρετουν την ιδια αναγκη, ειναι 2 διαφορετικα προιοντα. Ναι το Ovi εχει τους χαρτες κ δεν χρειαζεσαι σημα GSM, αλλα οι χαρτες της Google σε συνεργασια με το Search ειναι απιστευτα πιο πληρες. Αλλα χρειαζεσαι πακετο δεδομενων. Σε αλλους αυτο φαινεται κουλο, εμενα μου φαινεται κουλο να αγορασεις ενα κινητο, οπως το Desire, ή το Ν8 αν θες, τα οποια ειναι προσαναλοτισμενα στις online υπηρεσιες (Facebook, Email, Twitter, Καιρος κτλ) και να ΜΗΝ εχεις πακετο δεδομενων.

ΥΓ: οσο κοπαδι ειμαστε μερικοι με την Google, οπως αναφερες, αλλο τοσο ειναι μερικοι αλλοι με το Symbian. Ας μην κρινουμε εξ ιδιων τα αλλοτρια..

Edited by chrisgr38
Marketing δεν σημαινει διαφημιση :!:

Ξερεις ειναι καλο αν θες να κρινεις ενα προιον, να σφιγγεις λιγο τα δοντια, οσο κι αν το μισεις κ να το δοκιμαζεις πρωτα.

Για να σου απαντησω λοιπον, buffer κανει ολη την διαδρομη ακομη κι αν ειναι 100αδες χιλιομετρα. Οπως σου αναφερα πριν 2 μηνες εκανα πανω απο 3000χμ με Google Navigation.

Ακόμη κι έτσι να είναι, πρέπει να προσχεδιάσεις τη διαδρομή και να την κασάρεις από πριν. Δεν μπορείς απλά να ανοίξεις το πρόγραμμα στο κινητό σου και να του πεις να σε πάει κάπου (χωρίς να χρεωθείς).

Οπως επισης να αναφερω οτι εχω κανει αλλα τοσα με το Οvi Maps και το Ν73 (με εξωτερικη κεραια GPS) και το Ε71. Δεν φερνω αντιρηση οτι ειναι πολυ καλο. Αντιθετως μου αρεσει η φωνη της κοπελας που κανει την πλοηγηση :happy: ειναι πολυ καλυτερη απ αυτην στο Google.

Satellite View μπορει να εχει στην Αθηνα κ στην Θεσσαλονικη. Επαρχια σιγουρα ΔΕΝ εχει το OVI.

Και που να δεις τι ακόμη μπορείς να κάνεις με τη φωνή πλοήγησης. Εγκαθιστώντας το (δωρεάν) My Own Voice μπορείς να κατεβάσεις μία από τις αμέτρητες φωνές που υπάρχουν ή να δημιουργήσεις τη δική σου και να την κάνεις διαθέσιμη σε όλους. Κάτι λέγαμε πριν για «εφαρμογές που έχει το Android και όχι το Symbian». :lol:

Αυτο που δεν μπορεις να καταλαβεις ειναι οτι αν κ εξυπηρετουν την ιδια αναγκη, ειναι 2 διαφορετικα προιοντα. Ναι το Ovi εχει τους χαρτες κ δεν χρειαζεσαι σημα GSM, αλλα οι χαρτες της Google σε συνεργασια με το Search ειναι απιστευτα πιο πληρες. Αλλα χρειαζεσαι πακετο δεδομενων.

Μα πρώτος εγώ το είπα, παραπάνω, το καθένα στον τομέα του. Google Maps για καμιά πολύ εξειδικευμένη αναζήτηση ή για να δεις δορυφορικές εικόνες, Ovi Maps για πλοήγηση, ταξιδιωτικές πληροφορίες κι όταν ψάχνεις ξενοδοχείο, εστιατόριο, κινηματογράφο κλπ (λόγω των ενσωματωμένων Lonely Planet, Michelin, TripAdvisor).

Με όση λοιπόν εμπειρία έχω στο θέμα, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι το Google Maps/Earth είναι αστείο για πλοήγηση, κυρίως λόγω της online λειτουργίας του. Είναι κορυφαίο όταν θέλεις να δεις πληροφορίες για κάποιο μέρος, αλλά και στην αναζήτηση (λόγω της διασύνδεσης του με την πληθώρα των δεδομένων που διαθέτει η Google, σχεδόν για καθετί πάνω στον πλανήτη), όμως είναι ό,τι χειρότερο για πλοήγηση.

Σε αλλους αυτο φαινεται κουλο, εμενα μου φαινεται κουλο να αγορασεις ενα κινητο, οπως το Desire, ή το Ν8 αν θες, τα οποια ειναι προσαναλοτισμενα στις online υπηρεσιες (Facebook, Email, Twitter, Καιρος κτλ) και να ΜΗΝ εχεις πακετο δεδομενων.

Έχω, 500MB/μήνα, αλλά τα καλύπτω ήδη και χωρίς το Google Maps.

ΥΓ: οσο κοπαδι ειμαστε μερικοι με την Google, οπως αναφερες, αλλο τοσο ειναι μερικοι αλλοι με το Symbian. Ας μην κρινουμε εξ ιδιων τα αλλοτρια..

Δεν νομίζω να υπάρχουν πρόβατα στο Symbian. Το Symbian ποτέ δεν υπήρξε cool και της μοδός για να τραβήξει τέτοιου είδους καταναλωτές. Όσοι το επιλέγουν το κάνουν γιατί χρειάζονται εργαλείο, όχι μέσο επίδειξης.

κι εγω 500ΜΒ εχω, ειναι το push email ειναι ανοιχτο, ειδοποιησεις FB & Twitter, ανανεωση καιρου καθε 2 ωρες, online radio, κανενα 20λεπτο την μερα με Google Navigation + browsing οποτε μου ερθει.

Μηπως να δεις τι κατεβαζουν η εφαρμογες σου...? :happy: :happy:

Σου το ξαναείπα, υπάρχει το Pixelpipe που υποστηρίζει τα πάντα. Είναι διαθέσιμο και για Android, δοκίμασέ το για να βεβαιωθείς.

Έχω απαντήσει στο πόστ 75

:) Αν όμως δεν έχω καταλάβει καλά, πες το μου, γιατί πραγματικά με ενδιαφέρει το θέμα.

Edited by ddr2

...Ναι το Ovi εχει τους χαρτες κ δεν χρειαζεσαι σημα GSM, αλλα οι χαρτες της Google σε συνεργασια με το Search ειναι απιστευτα πιο πληρες...

Συγνώμη που επεμβαίνω αλλά νομίζω ό,τι αυτό είναι μια από τις πιο μεγάλες πλάνες που υπάρχουν.

Και εξηγούμαι

Ζω στην επαρχία και από ανάγκη για εξυπηρέτηση κάποιων υποχρεώσεων μου κινούμαι συχνά-πυκνά σε μικρούς έως πολύ μικρούς επαρχιακούς δρόμους και αρκετές φορές σε χωματόδρομους.

Σε πληροφορώ φίλε μου ό,τι υπάρχουν όλοι στο OVI maps και την ίδια ώρα το Google maps με τους δήθεν καλύτερους χάρτες τους αγνοεί!

Κοινώς.

Την δουλίτσα μου την κάνω μια χαρά με το OVI maps και μάλιστα δωρεάν.

εμενα η γνωμη μου ειναι πως το symbian που ειχα πριν 10 χρονια σχεδον ειναι ακομα το ιδιο !

μπορει ακομα και τοτε να εκανε τα παντα να ειχε τα παντα αλλα ειναι ακομα το ιδιο ρε παιδια !

καθαρα η γνωμη μου για να ξανα πας στην νοκια θα πρεπει να αλλαξει το Interface γενικα την ολη φαση στο κινητο .

το βαρεθηκα!

θελω κατι αλλο !

κι εγω 500ΜΒ εχω, ειναι το push email ειναι ανοιχτο, ειδοποιησεις FB & Twitter, ανανεωση καιρου καθε 2 ωρες, online radio, κανενα 20λεπτο την μερα με Google Navigation + browsing οποτε μου ερθει.

Μηπως να δεις τι κατεβαζουν η εφαρμογες σου...? :happy: :happy:

Καλή η προσπάθεια σου αλλά μάθε ότι το Symbian δεν είναι Android, για να συνδέεται όποτε θέλει και να κατεβάζει (και ανεβάζει) ότι γουστάρει χωρίς να σε ειδοποιεί. Η default ρύθμιση απαιτεί ρητή συναίνεση του χρήστη προτού συνδεθεί η οποιαδήποτε εφαρμογή στο internet. Αυτό είναι βέβαια κάτι που πολλά αμερικανάκια reviewers βρίσκουν «ενοχλητικό» και απαιτούν να αλλάξει, όμως κατά την άποψή μου είναι ακόμη ένα από τα δυνατά σημεία του Symbian.

Είναι προφανές ότι δεν κάνουμε την ίδια χρήση. Αναμενόμενο εξάλλου, το δικό μου κινητό είναι μικρό netbook, και το χρησιμοποιώ αναλόγως.

Συγνώμη που επεμβαίνω αλλά νομίζω ό,τι αυτό είναι μια από τις πιο μεγάλες πλάνες που υπάρχουν.

Και εξηγούμαι

Ζω στην επαρχία και από ανάγκη για εξυπηρέτηση κάποιων υποχρεώσεων μου κινούμαι συχνά-πυκνά σε μικρούς έως πολύ μικρούς επαρχιακούς δρόμους και αρκετές φορές σε χωματόδρομους.

Σε πληροφορώ φίλε μου ό,τι υπάρχουν όλοι στο OVI maps και την ίδια ώρα το Google maps με τους δήθεν καλύτερους χάρτες τους αγνοεί!

Κοινώς.

Την δουλίτσα μου την κάνω μια χαρά με το OVI maps και μάλιστα δωρεάν.

Φυσικά και οι χάρτες του Ovi Maps είναι πολύ καλύτεροι από της Google, δεν τίθεται καν θέμα. Η Nokia είναι άλλωστε κάτοχος της Navteq. Εκεί που υπερτερεί η Google είναι στο τεράστιο πλήθος των δεδομένων που διαθέτει η search engine της. Δηλαδή, οποιαδήποτε επιχείρηση έχει web page και έχει κάπου σ' αυτήν τη διεύθυνσή της, είναι και στη search engine της Google, άρα και στο Google Maps. Αλλά από χαρτογράφηση, σαφώς και η Nokia/Navteq υπερτερεί.

Αφού δοκίμασα την εφαρμογή επανέρχομαι.

Καταρχήν, δεν πρόκειται ακριβώς για εφαρμογή για s60. Για αυτό άλλωστε δεν υπάρχει στο ovi market.

Καταρχήν, υπάρχει στο Ovi Store (και όχι market). Ορίστε: http://store.ovi.com/content/51490?clickSource=search

Λοιπόν, η εφαρμογή δεν είναι κακή, αλλά δεν είναι αυτό που χρειάζομαι.

Πχ, το dropbox έχει το εξής νόημα. Υπάρχει ένας φάκελος, το περιεχόμενο του οποίου είναι πάντα συγχρονισμένο με αντίγραφα αυτού του φακέλου που υπάρχουν σε άλλους υπολογιστές ή κινητά τηλέφωνα.

Αν ρίξω ένα αρχείο μέσα σε αυτό το φάκελο, το αρχείο αυτό θα το δώ στο κινητό μου, μόλις ανοίξω την εφαρμογή του dropbox και το αντίστροφο.

Λυπάμαι, αλλά το pixelpipe, δεν κάνει τίποτα από όλα αυτά. Δεν μπορώ να δώ ή να κατεβάσω στο νόκια κινητό μου τα αρχεία που έχω στο dropbox μου.

Το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να ανεβάσω αρχεία. Και μάλιστα μόνο αρχεία εικόνας-βίντεο-ήχου.

Σόρρυ, αλλά εγώ τουλάχιστον, δουλεύω με word, excel και pdf's.

Με λίγα λόγια, καμία σχέση με το dropbox.

Το ίδιο βέβαια με και με το evernote. Αφού δεν μπορώ καν να δώ τις σημειώσεις που έχω στο evernote, πώς είναι δυνατόν η εφαρμογή αυτή να υποκαταστήσει την αντίστοιχη εφαρμογή του android?

Ναι, είναι εργαλείο για upload, κι αυτό το κάνει τέλεια, και με κάθε διαθέσιμη υπηρεσία. Για το evernote υπάρχει εξειδικευμένη εφαρμογή, εδώ.

Και το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή η νόκια ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΣΚΕΥΕΣ για να πουλήσει!!! Εννοώ ακριβές συσκευές. Θέλω να δώσω 600 ευρώ, αλλά δεν υπάρχει νόκια με 600 ευρώ!!!

Κουλό?? Μου θυμίζει τη μοτορόλα πριν από ένα χρόνο...

Τι λες καλό μου παιδί; Δεν σε καλύπτει το N8; Που αλλού θα βρεις τέτοια κάμερα με φλας, HDMI, HD output, Dolby Surround, USB-OTG, FM radio και transmitter, αλουμινένια κατασκευή και τόσα άλλα μοναδικά χαρακτηριστικά; Σε χαλάει που έχει €500 και όχι 600; Κανένα πρόβλημα, δώσε μου εμένα τα 600 κι εγώ θα σου πάρω δώρο το N8 και θα κρατήσω τα 100. :lol:

Και μόνη η παραπάνω φράση σου είναι ενδεικτική του τρόπου που επιλέγουν κάποιοι κινητό. Όχι με βάση τις δυνατότητες, αλλά με κριτήριο την τιμή, ώστε να πουλάνε μετά μούρη στους φίλους ότι το κινητό τους κοστίζει €700. Σε πληροφορώ φίλε μου ότι το C6 δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το iPhone των €700. Το αντίθετο μάλιστα. Για το N8 δεν το συζητάμε καν, δεν υπάρχει σύγκριση.

Edited by terrestial

Καταρχήν, υπάρχει στο Ovi Store (και όχι market). Ορίστε: http://store.ovi.com/content/51490?clickSource=search

Σόρρυ καταρχήν για το λάθος όνομα, έχω μπερδευτεί πια με τόσα στο μυαλό μου:p Στην αναζήτηση που κάνω όμως με το Ε71 δεν μου το εμφανίζει, οπότε υπέθεσα ότι δεν υπάρχει στο ovi store.

Ναι, είναι εργαλείο για upload, κι αυτό το κάνει τέλεια, και με κάθε διαθέσιμη υπηρεσία.

Ωραία. Οκ. Τώρα όμως που σου εξήγησα τι ακριβώς κάνει το dropbox καταλαβαίνεις ότι χρειάζομαι κάτι παραπάνω από ένα εργαλείο για upload.

Και θα ήταν πολύ ωραίο να υπήρχε η αντίστοιχη εφαρμογή και για το σύμβιαν, όπως υπάρχει για το android και το ios.

Για το evernote υπάρχει εξειδικευμένη εφαρμογή, εδώ.

Θα το κοιτάξω και θα απαντήσω.

Πάντως, δεν τα πετάω στην τύχη αυτά που λέω. Έχω φάει τον κόσμο να βρώ εφαρμογή dropbox για το s60v3 και παντού λένε ότι δεν υπάρχει.

Τι λες καλό μου παιδί; Δεν σε καλύπτει το N8; Που αλλού θα βρεις τέτοια κάμερα με φλας, HDMI, HD output, Dolby Surround, USB-OTG, FM radio και transmitter, αλουμινένια κατασκευή και τόσα άλλα μοναδικά χαρακτηριστικά; Σε χαλάει που έχει €500 και όχι 600; Κανένα πρόβλημα, δώσε μου εμένα τα 600 κι εγώ θα σου πάρω δώρο το N8 και θα κρατήσω τα 100. :lol:

Και μόνη η παραπάνω φράση σου είναι ενδεικτική του τρόπου που επιλέγουν κάποιοι κινητό. Όχι με βάση τις δυνατότητες, αλλά με κριτήριο την τιμή, ώστε να πουλάνε μετά μούρη στους φίλους ότι το κινητό τους κοστίζει €700. Σε πληροφορώ φίλε μου ότι το C6 δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το iPhone των €700. Το αντίθετο μάλιστα. Για το N8 δεν το συζητάμε καν, δεν υπάρχει σύγκριση.

Λοιπόν, ένα ένα:

Η κάμερα σαν χαρακτηριστικό με αφήνει αδιάφορο εντελώς. Και να μην είχε, δεν θα ενδιέφερε...Το hdmi το ίδιο. Φοβερά χαρακτηριστικά, που όμως δεν θα τα χρησιμοποιήσω ποτέ. USB on the go , καλό και χρήσιμο.

Δεν με χαλάει που έχει 500, με χαλάει που δεν το έχουν τα μαγαζιά!!

Δεν έχει έρθει ακόμα χριστιανέ μου!! Επίσης, αντί για την φοβερή κάμερα, που δεν με ενδιαφέρει, θα προτιμούσα μια οθόνη με καλύτερη ανάλυση.

Για να στο θέσω αλλιώς, επειδή μάλιστα η ανάλυση της οθόνης είναι θέμα του λειτουργικού, οπότε είμαστε και on topic, πριν από 2 χρόνια η LG (ποιός, η LG!!!!) έβγαλε το αρένα, με amoled οθόνη και ανάλυση 850*480 στις 3 ίντσες.

Και σήμερ η νόκια βγάζει τη ναυαρχίδα της με τέτοια ανάλυση??

Εσύ το επικροτείς???

Επαναλαμβάνω ότι έχω και κινητό με android, και κινητό με s60. Και τα αγαπάω εξίσου και τα 2. Δικά μου είναι ,επίλογές μου είναι. Δεν θέλω να θάψω το ένα σε όφελος του άλλου.

Και για να εξηγούμαστε, έχω ένα motorola milestone και ένα Nokia e71.

Εξακολουθείς να πιστεύεις ότι αγοράζω τηλέφωνα για να εντυπωσιάζω ή για να πουλάω μούρη?

Τόσα χρόνια στο φόρουμ, μόνο εσύ βρέθηκες να μου πείς κάτι τέτοιο.

Και πραγματικά λυπάμαι, γιατί ενώ προσπαθώ να κάνω μια κανονική συζήτηση, εσύ το γυρνάς στο προσωπικό,

Σου μιλάω για εφαρμογές που χρησιμοποιώ στη δουλειά μου, και εσύ μου λες ότι αγοράζω κινητά για να πουλάω μούρη και όχι για να κάνω τη δουλειά μου.

Edited by ddr2

εμενα η γνωμη μου ειναι πως το symbian που ειχα πριν 10 χρονια σχεδον ειναι ακομα το ιδιο !

μπορει ακομα και τοτε να εκανε τα παντα να ειχε τα παντα αλλα ειναι ακομα το ιδιο ρε παιδια !

καθαρα η γνωμη μου για να ξανα πας στην νοκια θα πρεπει να αλλαξει το Interface γενικα την ολη φαση στο κινητο .

το βαρεθηκα!

θελω κατι αλλο !

Αυτό μάλλον είναι το πρόβλημα... Το Symbian παραήταν μπροστά από την εποχή του και τώρα που το φτάσαν οι άλλοι ο κόσμος νομίζει ότι είναι πίσω!!! :lol:

Αυτό μάλλον είναι το πρόβλημα... Το Symbian παραήταν μπροστά από την εποχή του και τώρα που το φτάσαν οι άλλοι ο κόσμος νομίζει ότι είναι πίσω!!! :lol:

να σου πω την γνωμη μου πανω σε αυτο ακομα δεν την εφτασαν σε καποια πραγματα την νοκια ! απλα υπαρχουν καποια πραγματα που την περασαν οπως τα app store .

Εγω παλι δεν μπορω να καταλαβω το εξης. Αφου ειναι τοσο μαματο το Symbian και δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο το Android & iOS, γιατι η Νοκια βγαζει το Meego και μαλιστα οπως αναφερει το συγκεκριμενο αρθρο που σχολιαζουμε, το Symbian θα το βαζει μονο σε mid end συσκευες και στις high end θα βαζει το Meego??

Ποιος ο λογος να το αναπτυξει καν..?

Και γιατι να το επιλεξει για τις ακριβες της συσκευες? :whistle:

Εγω παλι δεν μπορω να καταλαβω το εξης. Αφου ειναι τοσο μαματο το Symbian και δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο το Android & iOS, γιατι η Νοκια βγαζει το Meego και μαλιστα οπως αναφερει το συγκεκριμενο αρθρο που σχολιαζουμε, το Symbian θα το βαζει μονο σε mid end συσκευες και στις high end θα βαζει το Meego??

Ποιος ο λογος να το αναπτυξει καν..?

Και γιατι να το επιλεξει για τις ακριβες της συσκευες? :whistle:

λογικα φιλε μου ειναι αυτο που ειπα πιο πανω γιατι το symbian ειναι 10 χρονον το βαρεθηκαμε !

και κανει κατι καινουργιο και κατι που πουλαει απο οτι φαινεται με android ios..

Edited by nokpos