Jump to content

vth1

Members
  • Δημοσιεύσεις

    78
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by vth1

  1. Το ταμπλετάκι το έχω και εγώ από της 20 Ιανουαρίου και είπα να να περιμένω να το δώ λίγο και μετά να γράψω. Εμπειρία από android δεν είχα (εκτός από τηλέφωνα φίλων) και από τάμπλετ είχε εμπειρία από iPad 2 Εγώ το χρησιμοποιώ για twitter, fb και σερφάρισμα, παιχνίδια δεν παίζω και δεν ξέρω τι και πως. Browser χρησιμοποιώ τους Opera και τον αυτόν της συσκευής. Με τους Opera πάει μια χαρά. Βίντεο flash στο νετ παίζει (δεν παίζει ο Opera mini) τα .mp4 βίντεο τα παραπέμπει να τα παίξουν οι players. Έβαλα και τον firefox και τον chrome αλλά σέρνονται, άσε που ο chrome πιάνει πάνω από 80 mb χώρο. Από player ο καλύτερος μακράν είναι αυτός της συσκευής, έχω και τον vlc και τον Modo αλλά είναι περιττοί. Κάποιες εφαρμογές που όταν τις ζητάς από το Google play σου λέει ότι δεν είναι συμβατές (πχ η καταπληκτική εφαρμογή ραδιοφώνου tunein) αν βρεις το αρχείο .apk και τον εγκαταστήσεις παίζουν μια χαρά. Στραβές οθόνες κλπ που διάβασα δεν παρατήρησα και είμαι πολύ ψείρας. Ελαφρύ είναι κάνει για ξάπλα, καμία σχέση πχ με iPad που είναι ασήκωτο. Έχει ένα μικρό θέμα όταν παίρνει ιντερνετ από wifi που είναι συνδεδεμένες πολλές συσκευές. Εγώ το χρησιμοποιώ και σε διαφορετικό όροφο από εκεί που είναι το ρούτερ κανένα πρόβλημα. Πήρα και μια microSD 16gb (μέχρι τόσο αναγνωρίζει) αλλά μάλλον περιττό. Βασικό, όποιες εφαρμογές μπορούν να μεταφερθούν στην κάρτα να γίνει, αλλάζει πολύ η ταχύτητα των εργασιών μετά. Η μπαταρία έχει φτάσει να μου κρατάει μέχρι 3,5 ώρες με χρήση που είπα παραπάνω μετά από αρκετές φορτίσεις όμως. Η φωτεινότητα είναι μια χαρά, εγώ το έχω βάλει στην πιο μικρή και είναι μια χαρά, ακόμα και την μέρα σε συνθήκες δωματίου. Και το android δεν το ήξερα, η χαρά του τζαμπατζή :) Μια θηκούλα την χρειάζεται γιατί γλυστράει, αλλά δεν θα πάρω. Δεν νομίζω να ξέχασα τίποτα. Εν κατακλείδι Δεν μπορείς να περιμένεις πολλά πράγματα στα 70 ευρώ, δεν μετάνιωσα που το πήρα είναι τίμια πρόταση για τα λεφτά του.
  2. Παιδιά βάλτε μου σας παρακαλώ ένα link για να ρωτήσω κάτι για το Navigon, γιατί έχω χαθεί και δεν μπορώ να βρω το θέμα...:O Ευχαριστώ
  3. Γεια σας παιδιά. Μου έδωσαν ένα 3G, του έκανα update στην 4.2.1 που είναι και το τελευταίο update για το 3G. Κάποιος φίλος μου είπε ό,τι το 3G μπορεί να ανέβει στην 4.3.2 (που είναι η τελευταία firm) χωρίς βέβαια όλα τα χαρακτηριστικά που δίνει στα άλλες εκδόσεις του iPhone. Γίνεται κάτι τέτοιο;
  4. Ναι Ελληνικό είναι ξεκλείδωτο. Ευχαριστώ!
  5. Γεια σας παιδιά! Τις τελευταίες μέρες έχω ένα 3G με 4.2.1 (8C148) Υπάρχει jailbrake για το τηλέφωνο; Ευχαριστώ εκ των προτέρω.
  6. Χωρίς να σε πάρω στο λαιμό μου. Εγώ έχω περάσει το καινούργιο Ovi maps σε 5800 (symbian ^1), άρα μπορεί τα πράγματα να είναι διαφορετικά. Στην ερώτηση που λες πάτησα "ναι". Διέγραψε τους παλιούς χάρτες, το είδα γιατί όταν άνοιγες μετά την εφαρμογή δεν υπήρχαν καθόλου χάρτες, μετά κατέβασα με το maps loader καινούργιους χάρτες και όλα καλά. Σου ξαναλέω ό,τι όλα τα παραπάνω έγιναν σε 5800. Επίσης από την μέχρι τώρα πείρα που έχω με το Ovi maps έχω καταλάβει ό,τι όταν υπάρχουν προβλήματα με απεγκατάσταση της εφαρμογής και επανεγκατάσταση λύνονται όλα, αλλά δεν νομίζω να χρειάζεσαι αυτό.
  7. Είσαι σίγουρος ό,τι το αναγνωρίζει η ΝΟΚΙΑ; Όπως είπα λίγες σελίδες πριν, το αγόρασε φίλος μου, το πήγαμε μαζί σε NOKIA store (ο ιδιοκτήτης είναι φίλος μου) του άλλαξε την γλώσσα, αλλά του είπε ό,τι σε θέματα εγγύησης δεν τον καλύπτει. Πριν από λίγο τον ξαναρώτησα (το NOKIA store) μήπως έχει κάνει λάθος, μου είπε ότι το διασταύρωσε με την εταιρεία και το τηλέφωνο αυτό που ήρθε από την Γερμανία δεν καλύπτεται στην Ελλάδα.
  8. Φίλε μου στο σωστό θέμα είμαι, γιατί τουλάχιστον εγώ το έπιασα στα χέρια μου το τηλέφωνο και το δοκίμασα έστω και λίγο. Όσο για το αν κάνει για μένα η συσκευή έχω να σου πω ό,τι οι πελάτες διαλέγουν τις συσκευές, όχι οι συσκευές τους πελάτες. Αν κάνετε τον κόπο και ρίξετε μια ματιά στα (λίγα) προηγούμενα κείμενα μου θα δείτε, ό,τι είνα σχεδόν μόνο σε θέματα ΝΟΚΙΑ και τα περισσότερα είναι θετικά για τα προϊόντα της εταιρείας έως ύμνοι. Όμως Σαν άνθρωπος έχω το "κακό ελάτωμα" να δυσκολεύομαι να γοητεύομαι από άτομα-καταστάσεις-γεγονότα-καταναλωτικά προϊόντα κλπ, που γοητεύουν εύκολα τους πολλούς, έχω το "κακό ελάτωμα" να έχω την δική μου κριτική ματιά και φυσικά την δική μου γνώμη, και να την καταθέτω με τόλμη και παρησία. Στα πλαίσια λοιπόν των παραπάνω το συγκεκριμμένο κινητό τηλέφωνο δεν με μάγεψε, δεν με άφησε με το στόμα ανοικτό, δεν το είδα σαν τίποτε παραπάνω από μια καλή εξέλιξη ενός όντως καλού θέματος. Εν τέλει. Αναγνωρίστε το δικαίωμα του καθενός να έχει την δική του γνώμη και μην ειρωνεύεσται αν αυτή δεν ταιριάζει με τα γούστα σας...
  9. Σήμερα μου "έπεσε" στα χέρια μου ένα N8. Το αγόρασε ένας γνωστός μου μέσω Ιντερνετ από την Γερμανία του άλλαξε την γλώσσα και το "παλέψαμε" λίγο.:) Σαν κατασκευή πολύ καλό και δείχνει να έχει πολύ καλή ποιότητα. Τέλεια συναρμογή και το μόνο που δεν μου άρεσε είναι το κομμάτι που προεξέχει στο φακό της φωτογραφικής μηχανής. Νομίζω ό,τι εκεί θα υπάρξει "θέμα" και θα είναι ένα από τα σημεία που θα "μαζέψει" γρατζουνιές. Η οθόνη αφής αντιδρά πολύ καλά στις εντολές αλλά νομίζω ό,τι υπολείπεται στο σημείο αυτό τόσο στα iPhone (κορυφαίο για μένα) αλλά και σε κάποιες άλλες συσκευές που έχει τύχει να πάρω στα χέρια μου (Samsung Galaxy S). Οι εργασίες γίνονται γρήγορα, πολύ πιο γρήγορα από τις συσκευές με s60 όπως το 5800. Το "κακό" είναι ό,τι το περιβάλλον εργασίας μοιάζει πολύ με το περιβάλλον του s60 και αυτό σου δημιουργεί μια άσχημη αίσθηση ό,τι έχεις αγοράσει ένα τηλέφωνο με Symbian 1. Η οθόνη δεν μπορώ να πω ότι εντυπωσιάζει και η αλήθεια είναι ό,τι δεν με εντυπωσιάζει καμιά οθόνη κινητού, ούτε και αυτή του Galaxy S που θεωρείται η καλύτερη όλων. Μου έκανε κακή εντύπωση επίσης το γεγονός ό,τι οι χάρτες δεν μπορούν να μεγεθυνθούν χρησιμοποιώντας τα δύο δάχτυλα σου στην οθόνη (δεν ξέρω πως ονομάζεται κωδικοποιημένο) όπως οι φωτογραφίες. Αυτά σε γενικές γραμμές. Σε υποθετικό ερώτημα αν το αγόραζα η απάντηση είναι μάλλον όχι τουλάχιστον τώρα. Έχω ένα 5800 και ένα 3GS και δεν βλέπω το λόγο να δώσω ένα σκασμό λεφτά για να αγοράσω στην ουσία περισσότερη ταχύτητα από το 5800. Αργότερα όταν φορέσει το symbian^4 (ή όπως θα λέγεται) μπορεί...
  10. Συγνώμη που επεμβαίνω αλλά νομίζω ό,τι αυτό είναι μια από τις πιο μεγάλες πλάνες που υπάρχουν. Και εξηγούμαι Ζω στην επαρχία και από ανάγκη για εξυπηρέτηση κάποιων υποχρεώσεων μου κινούμαι συχνά-πυκνά σε μικρούς έως πολύ μικρούς επαρχιακούς δρόμους και αρκετές φορές σε χωματόδρομους. Σε πληροφορώ φίλε μου ό,τι υπάρχουν όλοι στο OVI maps και την ίδια ώρα το Google maps με τους δήθεν καλύτερους χάρτες τους αγνοεί! Κοινώς. Την δουλίτσα μου την κάνω μια χαρά με το OVI maps και μάλιστα δωρεάν.
  11. Έχω ένα 5800 σχεδόν δύο χρονών πια, έχω και ένα iPhone 3gs για δεύτερο, την τελευταία βδομάδα μου έχει πέσει στα χέρια και ένα Galaxy S (με την δήθεν super οθόνη). Θεωρώ τον εαυτό μου μέτριο προς το καλό χρήστη. Όλα έχουν τα προτερήματα τους και τα μειονεκτήματα τους. Εν κατακλείδι. ΝΟΚΙΑ και πάλι ΝΟΚΙΑ!
  12. Λοιπόν επανέρχομαι για το πρόβλημα της μη συνδεσιμότητας του 5800 με το Pc suite. Πρώτα δοκίμασα το κινητό σε άλλο pc και με άλλα καλώδια και δούλευε μια χαρά οπότε στον υπολογιστή μου το πρόβλημα, Διέγραψα λοιπόν τα pc suite και ovi suite και τους drivers του τηλεφώνου, τα ξαναπέρασα και μετά δούλεψε μια χαρά. Ευχαριστώ για την βοήθεια!
  13. και πάλι τιποτα. Πάντως ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!
  14. το κάναμε και αυτό, τίποτα... Αυτό που παρατήρησα είναι ότι όταν αλλάζω τις επιλογές από την συνδεσιμότητα-usb σε Μαζική αποθήκευση, μεταφορά εικόνων, μεταφορά πολυμέσων όταν διαλέγω Pc Suite μου βγαίνει ένα μήνυμα ότι το 5800 αποσυνδέθηκε από την USB. Δεν θυμάμαι παλιότερα τι γινόταν αντίστοιχως.
  15. H αλήθεια είναι οτι δεν το έχω κάνει γιατί ο υπολογιστής μου δεν έχει bluetooth. Θα βρω υπολογιστή με bluetooth και θα το κάνω.
  16. Γεια σας παιδιά. Δεν ξέρω αν είναι το σωστό να ρωτήσω για ένα πρόβλημα που έχω τώρα τελευταία με το 5800 αλλά αν δεν είναι οι mod ας το μεταφέρουν στο σωστό μέρος, Το πρόβλημα που έχω είναι ότι το τηλέφωνο μου δεν μπορεί να συνδεθεί σε κατάσταση PC Suite ή OVI Suite με το υπολογιστή. Το τηλέφωνο μόλις το συνδέω με το καλώδιο στην usb ο υπολογιστής το βλέπει και από τα windows και από την κατάσταση μαζική αποθήκευση και μεταφορά φωτογραφιών κλπ. Επίσης μπορεί να κάνει software update. Δεν μπορεί όμως να συνδεθεί στην κατάσταση PC Suite ή OVI Suite και φυσικά να κάνει όλες τις εργασίες που απαιτούν αυτές τις συνδέσεις. Το τηλέφωνο έχει την αναβάθμιση V51 και ο υπολογιστής μου έχει λειτουργικό W7. Μετά από ώρα προσπάθειας μου βγάζει ένα μήνυμα ότι πιθανόν δεν χρησιμοποιώ το σωστό καλώδιο, αλλά νομίζω ότι δεν παίζει γιατί και το σωστό καλώδιο χρησιμοποιώ και το τηλέφωνο το βλέπει ο υπολογιστής. Περιμένω τις γνώμες σας.
  17. Γεια σας παιδιά. Είμαι κάτοχος ενός 5800 και έχω μπει στην σκέψη να το αλλάξω με ένα X6. Θέλω να ξέρω από εσάς που έχετε εμπειρία και στο ένα και στο άλλο τηλέφωνο να αξίζει τον κόπο. Το 5800 μου το αγοράζει το ΝΟΚΙΑ store που το έχω αγοράσει 160 ευρώ και μου ζητάνε ακόμα άλλα 220 το όλο 380 δηλαδή. Φυσικά μιλάω για την έκδοση των 16GB. Αυτό που θέλω να μάθω περισσότερο είναι κατά πόσο καλύτερο είναι από το 5800 στην διαδικασία αφής (δηλαδή πληκτρολόγηση κειμένου, πλοήγηση ιντερνέτ κλπ) Και ό,τι άλλο νομίζετε ό,τι πρέπει να μάθω μου το λέτε. Ευχαριστώ εκ των προτέρω!
  18. Δηλαδή εννοείς ότι κάνει όλες τις δουλειές άνετα με την επαφή του δαχτύλου όπως το iPhone; Εγώ έχω το 5800 και εκεί όλα γίνονται με το νύχι!:) Επίσης θέλω να ρωτήσω αν έχουν κάνει και κάτι για τις δαχτυλιές στην οθόνη γιατί και εκεί το iPhone δεν παίζεται (στην ουσία δεν λερώνει η οθόνη). Και φυσικά συμφωνώ για το λειτουργικό.
  19. Η αλήθεια εικονική πλοήγηση όπως στις προηγούμενες εκδόσεις δεν υπάρχει, άλλωστε δεν υπάρχει πια λόγος να υπάρχει αφού υπάρχει δωρεάν πραγματική πλοήγηση. Προεπισκόπιση διαδρομής, υπάρχει όπως και πριν. Βάζεις τα σημεία και αμα επιλέξεις να δεις την διαδρομή την βλέπεις και μα τα τοξάκια την προχωράς. Άμα όμως του ζητήσεις οδήγηση, νομίζω ότι δεν μπορείς να δεις επισκόπηση αφού το πρόγραμμα αρχίζει να ψάχνει για GPS, αλλά μπορείς από τις επιλογές να αποθηκευσεις την διαδρομή στα Αγαπημένα και μετά να πας να την δεις.
  20. Μαγνήτης σημαίνει ηλεκτρικά φορτιά. Με την μπαταρία κοντά μήπως δε θα έπρεπε να το προσπαθήσεις;
  21. Και εγώ το έχω παρατηρήσει ότι αν έχεις χρησιμοποιήσει πρόσφατα στην συγκεκριμένη περιοχή κλειδώνει (στο δικό μου 5800 τουλάχιστον) σε μερικά sec και χωρίς A-GPS. Πάντως μια και συζητάμε έχει τύχει και φορά που έκανε 15 λεπτά για να κλειδώσει! Ελάχιστες φορές βέβαια αλλά έχει γίνει και αυτό. Είσαι σίγουρος ότι έχεις εγκαταστήσει τους ovi maps 3.03; Γιατί αυτό σου το βγάζει όταν έχεις πια τους παλιούς χάρτες.
  22. Οι παλιοί χρήστες μην μπερδεύεστε με το σχετικά καινούργιο περιβάλον εργασίας λειτουργεί σχεδόν όμοια όπως παλιά. Η μόνη διαφορά είναι ότι όταν ζητάς μία διεύθυνση πρέπει να τα γράφεις όλα σε μία γραμμή και εκεί κάποιο μικρό λάθος (τόνοι, τελικό σ) μπορεί να σου χαλάσουν το αποτέλεσμα. Αλλά όταν φτιάχνεις ταξίδι υπάρχουν για πόλη, όδο, αριθμό τα διαφορετικά πλαίσια όπως και παλιά. Το navigator της ΝΟΚΙΑ το έχω αγοράσει πολλές φορές στο παρελθόν και έμεινα πάντα πολύ ικανοποιημένος τόσο που παρόλο είχα και free προγράμματα στο τηλέφωνο μου (5800) προτιμούσα πάντα το nokia maps. Επίσης τουλάχοστον για την περιοχή που μένω εγώ οι χάρτες είναι άκρως ενημερωμένοι, υπάρχουν ακόμα και μικροί χωματόδρομοι. Επίσης κάποιος που το χρησιμοποίησε σε εθνική οδό καλό είναι να μας πει αν όντως σε ειδοποιεί για τις κάμερες της τροχαίας γιατί τουλάχιστον θεωρητικά στις ρυθμίσεις υπάρχει η επιλογή. Εγώ πάντως σήμερα που το δοκίμασα λίγο, σχεδόν αμέσως κλείδωσε και η πλοήγηση του ήταν άψογη. Και έχω μονο το ενσωματωμένο GPS ενεργοποιημένο και όχι και και το A-GPS. Άμα γράψεις μέσα στο πλαίσιο πόλη, οδό αριθμό θα σου δώσει τα αντίστοιχα αποτελέσματα. Άμα δεν γράψεις και πατήσεις τον φακό επιλογής θα σου βγάλει σημεία ενδιαφέροντος της τελευταίας επιλογής που έχεις κάνει στον χάρτη ή του τελευταίου σημείου που είχε κλειδώσει ο δορυφόρος. Μπορείς να επιλέξεις επίσης από τα "αγαπημένα" αν έχεις αποθηκεύσει "αγαπημένα". Και φυσικά από τον χάρτη όπως είπες. Προφανώς δεν έγραψες κάτι μέσα στο πλαίσιο. που υπάρχει δίπλα στον μεγενθυντικό φακό.
  23. Λοιπόν επανέρχομαι γιατί ευρέθη λύσις. Για να εγκατασταθεί το OVI maps έπρεπε να κάνω απεγκατάσταση της εφαρμογής Nokia maps. Οπότε όποιος φίλος έχει προβλήματα στην εγκατάσταση του OVI maps: Ρυθμίσεις- Διαχειρ. εφαρμ.-Εγκατ. εφαρμογές και εκεί αν υπάρχει η εφαρμογή ΝΟΚΙΑ maps κάνετε απεγκατάσταση και μετά τρέχετε την εφαρμογή OVI maps. Από μία ματιά που έριξα είναι εντυπωσιακό και πολύ καλύτερο από παλιά με πολλές-πολλές πληροφορίες. Είδα ότι έχει και ειδοποίηση για κάμερες. Η πιο καλή εξέλιξη! Επίσης για τους παλιούς χρήστες του ΝΟΚΙΑ maps λίγο άβολο είναι το ότι πρέπει να βάζεις στην ίδια σειρά την πόλη και την οδό και όχι σε ξεχωριστά πλαίσια όπως παλιότερα.
  24. : Ισως δεν το έθεσα καλά. Είχα μείνει με το ότι μου πέρασαν την εφαρμογή στο ΝΟΚΙΑ στορ. Έκανα απεγκατάσταση κατέβασα από το link της ΝΟΚΙΑ (που εν τω μεταξύ μου ήρθε με sms) την εφαρμογή αλλά στο τέλος της εγκατάστασης της μου βγάζει "απρόβλεπτο σφάλμα -5" οπότε το πρόβηλημα είναι κάπου αλλού. Στη ουσία δηλαδή η εφαρμογή δεν είχε εγκατασταθεί ούτε πριν στο ΝΟΚΙΑ στορ αλλά ούτε και τώρα από μένα.
×
×
  • Create New...