Nognir Δημ. January 22, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 22, 2013 (edited) Τέλοσπαντων. Είναι δύσκολο να το αποχωριστώ γιατί είναι μοναδική συσκευή και έφαγα πολύ χρόνο και χρήμα πάνω του. Αλλά υπήρξε πολύ προβληματική από θέματα κατασκευής και έχει καθήσει στην απραξία αρκετό καιρό. Edited January 23, 2013 by gianpithio Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dark_ds Δημ. January 23, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 23, 2013 Οσοι εχετε προβλημα με τα repositories Δειτε εδω http://talk.maemo.org/showthread.php?t=88707 Μια προσωρινη λυση Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
freddaras Δημ. January 23, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 23, 2013 παιδια εχω το cosmote 1.5 GIGA internet στο συμβολαιο μου! πως μπορω να σερφαρω με το n900?\ οι ρυθμισεις για cosmote internet ποιες ειναι γνωριζει κανενας? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
syd77 Δημ. January 23, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 23, 2013 παιδια εχω το cosmote 1.5 GIGA internet στο συμβολαιο μου! πως μπορω να σερφαρω με το n900?\ οι ρυθμισεις για cosmote internet ποιες ειναι γνωριζει κανενας? Να πάρεις τηλέφωνο την cosmote και να ζητήσεις να σου στείλουν τις ρυθμίσεις με sms. Όταν το λάβεις κάνε αποθήκευση των ρυθμίσεων. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gaiosgf Δημ. January 23, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 23, 2013 επειδη τα αγγλικα μου ειναι φτωχα μπορει καποιος να εξηγησει τι κανουμε εδω; http://talk.maemo.org/showthread.php?p=1317105#post1317105 Παράθεση K 700 - K 800 - N 95 - N 96 - N 900 - Zte blade(κουτρα) - N 9 - SE XPERIA tipo (για τον κανακαρη μου) - JOLLA - MEIZU M2 MINI - REDMI NOTE 2 - REDMI NOTE 3 PRO (KENZO) Send from my REDMI NOTE 3 PRO (KENZO) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
freddaras Δημ. January 23, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 23, 2013 Να πάρεις τηλέφωνο την cosmote και να ζητήσεις να σου στείλουν τις ρυθμίσεις με sms. Όταν το λάβεις κάνε αποθήκευση των ρυθμίσεων. δεν χρειαζεται τις εχει τις ρυθμισεις το τηλεφωνο απο μονο του! αυτο ηταν το προβλημα.. http://www.insomnia.gr/topic/368041-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-internet-%CE%BC%CE%B5%CF%83%CF%89-3g-%CE%BC%CE%B5-cosmote-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%8C%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF/ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gianpithio Δημ. January 24, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 24, 2013 επειδη τα αγγλικα μου ειναι φτωχα μπορει καποιος να εξηγησει τι κανουμε εδω; http://talk.maemo.org/showthread.php?p=1317105#post1317105 Mε μια γρήγορη ματιά, για περισσότερα θα πρέπει να δοκιμάσω και να ετοιμάσω τα αρχεία, θα καταλάβεις παρακάτω τι θέλω να πω! Κανονικά τα repositories extras, extras-testing, extras-devel λειτουργούν. Αν λειτουργούν σωστά είσαι τυχερός γιατί μπορείς να εγκαταστήσεις το rootsh ώστε να γίνεις root και να ολοκληρώσεις την διαδικασία! Αν δεν έχεις εγκατεστημένο το rootsh δες το παρακάτω: Μια λύση είναι να κάνεις εγκατάσταση το rootsh χειροκίνητα αλλά δεν ξέρω αν μπορέσεις γιατί δεν θα είσαι root για να μπορείς να εγκαταστήσεις κάποιο πρόγραμμα! Αν θέλεις κατέβασε το .deb και δοκίμασε! http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=263031 Αν δεν καταφέρεις κάτι δοκίμασε να κάνεις μια αναζήτηση στο net : Mount the full Nokia N900 filesystem on a PC (κάποτε ήθελα να το δοκιμάσω πέρασε ο χρόνος και το άφησα :O) Ας υποθέσουμε ότι με τον ένα η τον άλλο τρόπο έχεις καταφέρει να αποκτήσεις πρόσβαση και μπορείς να τροποποιήσεις τα αρχεία που θέλουμε. Τώρα θα πρέπει να πάρουμε τα repositories και να τα κάνουμε paste στα αρχεία που μας λέει στο link. Αν θέλεις ρίξε μια ματιά στο faq για να θυμηθείς τις ονομασίες από τα repositories! http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2978764#post2978764 Θα πρέπει να ανοίξεις το αρχείο /etc/apt/sources.list.d/hildon-application-manager.list με ένα text editor της επιλογής σου και να τροποποιήσεις κατάλληλα τα αρχεία. Δες εδώ το nano που υπάρχει στο extras-devel που υποτίθεται ότι λειτουργεί. Εναλλακτικά μπορείς να αντιγράψεις - τροποποιήσεις - δημιουργήσεις τα νέα αρχεία στον υπολογιστή σου και ξανά πίσω. Όταν ανοίξεις το /etc/apt/sources.list.d/hildon-application-manager.list θα δεις κάποιες εγγραφές σαν τις παρακάτω: deb http://ftp.gr.debian.org/debian/ wheezy main deb http://security.debian.org/ wheezy/updates main Στο παραπάνω αρχείο θα πρέπει να αφήσεις μόνο τα repositories extras, extras-testing, extras-devel που λειτουργούν και να αντιγράψεις τα υπόλοιπα στα αρχεία εκεί που μας λέει. Αν δεν θέλεις να τα δια γράψεις μπορείς να βάλεις μπροστά την # έτσι δεν θα αναγνωρίζονται π.χ. deb http://ftp.gr.debian.org/debian/ wheezy main #deb http://security.debian.org/ wheezy/updates main Τώρα το δεύτερο repository έγινε σχόλιο και δεν το διαβάζει το σύστημα! Όπως και να έχει αφού αφήσεις μόνο τα extras, extras-testing, extras-devel θα δημιουργήσεις το αρχείο: /usr/share/hildon-application-manager/catalogues/variant-catalogues.xexp Όπου μπορείς να βάλεις τα: Nokia Applications Nokia System Software Updates Ovi maemo.org και το αρχείο: /usr/share/hildon-application-manager/catalogues/community-ssu-catalogues.xexp Όπου θα βάλεις το repository του Community SSU Αν εσύ η κάποιος άλλος κάνει την παραπάνω διαδικασία στείλει τα έτοιμα: /etc/apt/sources.list.d/hildon-application-manager.list /usr/share/hildon-application-manager/catalogues/variant-catalogues.xexp /usr/share/hildon-application-manager/catalogues/community-ssu-catalogues.xexp Τότε με μια επικόλληση στην σωστή θέση θα λειτουργούν σε όλους. Τα έγραψα λίγο αναλυτικά για να καταλάβεις τι πρέπει να κάνεις. Η διαδικασία αν και με την πρώτη ματιά φαίνεται δύσκολή είναι αρκετά απλή, στην ουσία είναι μια αντιγραφή γραμμών και επικόλληση σε άλλα αρχεία. Καλή επιτυχία :) Υ.Γ. 1. Πριν ξεκινήσεις καλό είναι να πάρεις ένα αντίγραφο του /etc/apt/sources.list.d/hildon-application-manager.list για να ξέρεις από που ξεκίνησες! 2. Συγνώμη αν έκανα κάποιο λάθος επάνω λόγο χρόνου δεν μπορώ να τα γράψω περισσότερο αναλυτικά αν και πιστεύω ότι σε κάλυψα. Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/gianpithio_cp_2012.gifΣυντονιστής συζητήσεων στο forum της Nokia & Samsung @myphone.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gianpithio Δημ. January 25, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 25, 2013 Καλημέρα! Τελικά έβγαλα το Ν900 από το συρτάρι :O δυστυχώς δεν λειτουργεί η παραπάνω διαδικασία. Πέρασα τα repositories και στο /etc/apt/sources.list αλλά δεν. Τα μόνα που φαίνεται να λειτουργούν προς το παρόν είναι: Nokia Applications Nokia System Software Updates Ovi :) Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/gianpithio_cp_2012.gifΣυντονιστής συζητήσεων στο forum της Nokia & Samsung @myphone.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gaiosgf Δημ. January 27, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2013 Μολις περασα αυτα τα repos χειροκινητα (ποστ #65) και δουλευουν σε μεναhttp://talk.maemo.org/showthread.php?t=88659&page=7 Παράθεση K 700 - K 800 - N 95 - N 96 - N 900 - Zte blade(κουτρα) - N 9 - SE XPERIA tipo (για τον κανακαρη μου) - JOLLA - MEIZU M2 MINI - REDMI NOTE 2 - REDMI NOTE 3 PRO (KENZO) Send from my REDMI NOTE 3 PRO (KENZO) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
freddaras Δημ. January 28, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2013 παιδια καλημερα μου ερχεται ειδοποιηση οτι εχω update απο την κοινωτητα και οταν παω να το βαλω μου λεει αδυνατη η εγκατασταση λειπουν αρχεια κτλ. συμβαινει και σε εσας αυτο; την προηγουμενη φορα ειχε μπει κανονικα δεν ειχα θεμα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gianpithio Δημ. January 28, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2013 παιδια καλημερα μου ερχεται ειδοποιηση οτι εχω update απο την κοινωτητα και οταν παω να το βαλω μου λεει αδυνατη η εγκατασταση λειπουν αρχεια κτλ. συμβαινει και σε εσας αυτο; την προηγουμενη φορα ειχε μπει κανονικα δεν ειχα θεμα Πρώτα άνοιξε το τερματικό και δώσε ως root : apt-get -f install Μετά ξαναδοκίμασε.. ίσως λυθεί το πρόβλημα :) Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/gianpithio_cp_2012.gifΣυντονιστής συζητήσεων στο forum της Nokia & Samsung @myphone.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
freddaras Δημ. January 28, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2013 Πρώτα άνοιξε το τερματικό και δώσε ως root : apt-get -f install Μετά ξαναδοκίμασε.. ίσως λυθεί το πρόβλημα :) τιποτα! το ιδιο! μου ερχεται παλι ενα update 47 περιπου Mb και δεν μπορω να το βαλω με τιποτα! maemo 5 community SSU package κτλ κτλ κτλ.. αδυνατη η ενημέρωση ορισμενα πακετα εφαρμογων που απαιτούνται για την ενημερωση λείπουν.. υπαρχει καποιος τροπος να δω σε ποια εκδοση ειμαι τωρα? να δω αν ειμαι πισω αν εχω την σωστη η οτιδηποτε? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gaiosgf Δημ. January 28, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2013 μεσα στις ρυθμισεις της συσκευης πρεπει να λεει καπου about community.εκει θα δεις την εκδοση. Παράθεση K 700 - K 800 - N 95 - N 96 - N 900 - Zte blade(κουτρα) - N 9 - SE XPERIA tipo (για τον κανακαρη μου) - JOLLA - MEIZU M2 MINI - REDMI NOTE 2 - REDMI NOTE 3 PRO (KENZO) Send from my REDMI NOTE 3 PRO (KENZO) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
freddaras Δημ. January 28, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2013 μεσα στις ρυθμισεις της συσκευης πρεπει να λεει καπου about community.εκει θα δεις την εκδοση. ok γραφει τα εξης! maemo 5 εκδοση 21.2011.38.1 και μου ερχεται ενα update λειτουργικού που λεει maemo 5 community SSU package(thumb) 21.2011.38-1 Tmaemo7.2+thumb0 ειναι γυρω στα 47.5 mb... οταν παω να το βαλω λεει αδυνατη η εγκατάσταση οπως ειπα και πιο πανω κτλ..! εχω χασει λιγο επεισοδια με το n900 για αυτο γινομαι σπαστικος στις ερωτησεις μου..:p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gaiosgf Δημ. January 28, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2013 ok γραφει τα εξης! maemo 5 εκδοση 21.2011.38.1 και μου ερχεται ενα update λειτουργικού που λεει maemo 5 community SSU package(thumb) 21.2011.38-1 Tmaemo7.2+thumb0 ειναι γυρω στα 47.5 mb... οταν παω να το βαλω λεει αδυνατη η εγκατάσταση οπως ειπα και πιο πανω κτλ..! εχω χασει λιγο επεισοδια με το n900 για αυτο γινομαι σπαστικος στις ερωτησεις μου..:p μαλλον το προβλημα σου εχει να κανει με τον ατιμο server του maemo.org και τις αλλαγες που του κανουν αυτο τον καιρο.κι εγω μετα απο φλασαρισμα προσπαθουσα χθες να ξαναπερασω την testing αλλα δεν γινεται τιποτα.αναμενουμε. Παράθεση K 700 - K 800 - N 95 - N 96 - N 900 - Zte blade(κουτρα) - N 9 - SE XPERIA tipo (για τον κανακαρη μου) - JOLLA - MEIZU M2 MINI - REDMI NOTE 2 - REDMI NOTE 3 PRO (KENZO) Send from my REDMI NOTE 3 PRO (KENZO) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
freddaras Δημ. January 28, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2013 μαλλον το προβλημα σου εχει να κανει με τον ατιμο server του maemo.org και τις αλλαγες που του κανουν αυτο τον καιρο.κι εγω μετα απο φλασαρισμα προσπαθουσα χθες να ξαναπερασω την testing αλλα δεν γινεται τιποτα.αναμενουμε. και εγω αυτο πιστευω. αντε να δουμε! παιδες μια τελευταια ερωτηση! εβαλα τον μοζιλα για το n900 και δεν ανοιγει καθολου! δεν λειτουργει δηλαδη! συμβαινει μονο σε μενα η ειναι γενικο το κακο? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
machariel Δημ. February 9, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2013 @freddaras Βαλε τα νεα Repos http://talk.maemo.org/showthread.php?t=88707 Παράθεση Galaxy Note 3 Lumia 1520 - Win10 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
joker7 Δημ. February 10, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2013 Κοντα 3 χρονια και δουλευει ακομα το ατιμο :lol:.Αλλα εχει αρχισει να μου κανει κατι περιεργο.Η οθονη μερικες φορες αρχιζει να αναβει και να σβηνει μονη της.Δηλαδη εκει οπως ειναι stand by αναβει για 1-2",σβηνει-αναβει-σβηνει.Και δεν το κανει ολες τις μερες αυτο.Ειχε κανενας τετοιο θεμα;Να ειναι software για να δοκιμασω flashαρισμα η να επαθε hardware βλαβη; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anapospastos Δημ. February 11, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2013 Κοντα 3 χρονια και δουλευει ακομα το ατιμο :lol:.Αλλα εχει αρχισει να μου κανει κατι περιεργο.Η οθονη μερικες φορες αρχιζει να αναβει και να σβηνει μονη της.Δηλαδη εκει οπως ειναι stand by αναβει για 1-2",σβηνει-αναβει-σβηνει.Και δεν το κανει ολες τις μερες αυτο.Ειχε κανενας τετοιο θεμα;Να ειναι software για να δοκιμασω flashαρισμα η να επαθε hardware βλαβη; Software related είναι σίγουρα. Παράθεση My name was Maemo, then it became Meego and now I'm getting a third one. I am Sailfish. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
joker7 Δημ. February 13, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2013 Εκανα reinstall το firmware απο το pc suite γιατι ο flasher δεν ανοιγε στα windows 7.Δυστυχως συνεχιζει να το κανει οποτε μαλλον δεν ειναι software το προβλημα :(. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Giannis_mathiou Δημ. February 14, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 14, 2013 Καλησπέρα! Χρειάζομαι την βοήθειά σας, προσπάθησα να flashάρω την συσκευή με αρκετά μεγάλη αποτυχία απ' ότι φαίνεται. Κατέβασα από εδώ τα αρχεία που νόμιζα σωστά (νομίζω εδώ έχω κάνει το λάθος) 1. RX-51_2009SE_20.2010.36-2_PR_COMBINED_MR0_ARM.bin και 2.RX-51_2009SE_10.2010.13-2.VANILLA_PR_EMMC_MR0_ARM.bin . Άνοιξα τον flasher και έδωσα flasher-3.5.exe -F (το όνομα το VANILLA) -f . Εδώ κάνω το λάθος και αφού τελειώσει bootάρω την συσκευή, βλέπω να φτάνει στο σημείο που ζητάει το pin αλλά με ένα γραφικό του στυλ windows 2000 και αντί για γράμματα τετραγωνάκια. Μετά κλείνω την συσκευή και επαναλαμβάνω το flashάρισμα του VANILLA αλλά και του COMBINED μετά το VANILLA. Ξεκινάω την συσκευή, αλλά το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο... Ξέρει κανείς τι έχω κάνει λάθος; Μπορεί να με βοηθήσει; Ευχαριστώ... Παράθεση Nokia 6600, Sony Ericsson K700i, Motorola L7, Sony Ericsson W810i, Nokia 6680, Nokia 3120 classic, Nokia E71, Nokia C5-03, Nokia N900, Samsung Galaxy S, Google Nexus S, HTC 8S, Nokia N9, Moto G 2nd, Moto X 2nd, OnePlus X, Nexus 6, Redmi Note 5, Mi8 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
syd77 Δημ. February 15, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 15, 2013 Καλησπέρα! Χρειάζομαι την βοήθειά σας, προσπάθησα να flashάρω την συσκευή με αρκετά μεγάλη αποτυχία απ' ότι φαίνεται. Κατέβασα από εδώ τα αρχεία που νόμιζα σωστά (νομίζω εδώ έχω κάνει το λάθος) 1. RX-51_2009SE_20.2010.36-2_PR_COMBINED_MR0_ARM.bin και 2.RX-51_2009SE_10.2010.13-2.VANILLA_PR_EMMC_MR0_ARM.bin . Άνοιξα τον flasher και έδωσα flasher-3.5.exe -F (το όνομα το VANILLA) -f . Εδώ κάνω το λάθος και αφού τελειώσει bootάρω την συσκευή, βλέπω να φτάνει στο σημείο που ζητάει το pin αλλά με ένα γραφικό του στυλ windows 2000 και αντί για γράμματα τετραγωνάκια. Μετά κλείνω την συσκευή και επαναλαμβάνω το flashάρισμα του VANILLA αλλά και του COMBINED μετά το VANILLA. Ξεκινάω την συσκευή, αλλά το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο... Ξέρει κανείς τι έχω κάνει λάθος; Μπορεί να με βοηθήσει; Ευχαριστώ... Τα αρχεία είναι σωστά. Το λάθος είναι ότι μπούταρες πριν φλασάρεις το COMBINED αρχείο. Δυστυχώς δεν ξέρω τι μπορείς να κάνεις σε αυτή την περίπτωση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
machariel Δημ. February 15, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 15, 2013 Flasari το firmware, μετα το vanella και μετα κανεις reboot. Παράθεση Galaxy Note 3 Lumia 1520 - Win10 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Giannis_mathiou Δημ. February 15, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 15, 2013 Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Άλλαξα τελικά θύρα usb και το αρχείο του COMBINED περάστηκε κανονικά. Μέχρι πριν από ότι είδα σταματούσε στον έλεγχο... Τώρα όλα καλά. Σας ευχαριστώ πολύ. Παράθεση Nokia 6600, Sony Ericsson K700i, Motorola L7, Sony Ericsson W810i, Nokia 6680, Nokia 3120 classic, Nokia E71, Nokia C5-03, Nokia N900, Samsung Galaxy S, Google Nexus S, HTC 8S, Nokia N9, Moto G 2nd, Moto X 2nd, OnePlus X, Nexus 6, Redmi Note 5, Mi8 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anapospastos Δημ. February 15, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 15, 2013 Εκανα reinstall το firmware απο το pc suite γιατι ο flasher δεν ανοιγε στα windows 7.Δυστυχως συνεχιζει να το κανει οποτε μαλλον δεν ειναι software το προβλημα :(. Να το κάνεις με τον flasher και vanilla επίσης. Συνεχίζω να πιστεύω ότι δεν είναι hardware το πρόβλημα σου. Παράθεση My name was Maemo, then it became Meego and now I'm getting a third one. I am Sailfish. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts