Jump to content

[Android - προτάσεις] GPS και πλοήγηση

zxr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδια το γραφω εδω επειδη εισαστε γνωστες του θεματος.

Ο πατερας μου θελει ενα gps 5"-6". Το θεμα ειναι δεν ξερω εαν πρεπει να αγορασει gps συσκευη ή καποιο smartphone..

Με 150 ευρω μπορει να παρει ενα καλο κινεζικο κινητο που να τα κανει ολα.. Βεβαια δε ξερω εαν θελει να χρησιμοποιησει τοσο μεγαλο κινητο. Μαλλον οχι..

Τελος παντων, περιμενω καποιες προτασεις σε λογικη τιμη. Αγορα αμα συμφερει, μπορει να γινει και απο το εξωτερικο.

Ο πατερας μου θελει ενα gps 5"-6". Το θεμα ειναι δεν ξερω εαν πρεπει να αγορασει gps συσκευη ή καποιο smartphone..

Με 150 ευρω μπορει να παρει ενα καλο κινεζικο κινητο που να τα κανει ολα.. Βεβαια δε ξερω εαν θελει να χρησιμοποιησει τοσο μεγαλο κινητο. Μαλλον οχι..

Τελος παντων, περιμενω καποιες προτασεις σε λογικη τιμη. Αγορα αμα συμφερει, μπορει να γινει και απο το εξωτερικο.

Αγοράζει ένα doogee x5 κινέζικο κινητό στα 75ευρώ απο Ελλάδα κιόλας με εγγύηση (5'' ίντσες οθόνη) και έχει μία μεγάλη ποικιλία μετά να διαλέξει πιο GPS Navigator θα βάλει. Μπορεί να δοκιμάσει και free προγράμματα ή να αγοράσει κάποιο από τα πολύ καλά όπως Navigon.

Απλα δεν ξερω εαν τα κινητα εχουν εξισου καλο δεκτη με τις συσκευες gps. Επισης θα χρειαστει και μια καρτα sim. Εκτος αν λειτουργουν και σε offline mode, οπως το Here Maps.

Να κάνω μια ερώτηση ρε παιδιά μήπως ξέρει κανεις? Ποια έκδοση του igo είναι απολύτως συμβατη με lollipop 5.1.1.? Έχω την 9.6.29 αλλά την ώρα της πλοήγησης αν με πάρει κάποιος τηλέφωνο στη συνέχεια κολλάει όλη η συσκευή. Όταν είχα την 4.2.2 Rom δούλευε κανονικά. Τον φάκελο του igo τον είχα και εξακολουθώ να τον έχω στην SD.

Εγώ φιλέ Lux εώς τώρα είμαι ευχαριστημένος μόνο από το navigon. Μετά μου αρέσει πολύ και το sygic.

navigon & garmin χρησιμοποιούν χάρτες της Here map.

:protest: Λέω ΟΧΙ...!!! στα Greeklish

Να κάνω μια ερώτηση ρε παιδιά μήπως ξέρει κανεις? Ποια έκδοση του igo είναι απολύτως συμβατη με lollipop 5.1.1.? Έχω την 9.6.29 αλλά την ώρα της πλοήγησης αν με πάρει κάποιος τηλέφωνο στη συνέχεια κολλάει όλη η συσκευή. Όταν είχα την 4.2.2 Rom δούλευε κανονικά. Τον φάκελο του igo τον είχα και εξακολουθώ να τον έχω στην SD.

Στο sys.txt στην ενότητα [android] πρόσθεσε την εγγραφή

disable_restart_after_phone_call=1

Με την υπερθέρμανση των smartphone κατά την πλοήγηση τι γίνεται ; Φοβάμαι να το έχω ανοιχτό σε όλη την διαδρομή.

Aγορασέ του ενα tomtom με ενημέρωση χαρτών δωρεάν για πάντα και ξέγνοιασες. Ειμαι 56 χρονων και έχω δοκιμάσει τα πάντα σχεδον, αυτή η λύση που σου προτείνω είναι ότι πιο ευκολο στην καθημερινή χρηση.

Με την υπερθέρμανση των smartphone κατά την πλοήγηση τι γίνεται ; Φοβάμαι να το έχω ανοιχτό σε όλη την διαδρομή.

Ανάλογα το κινητό.

Το δικό μου μέχρι σε 5 ώρες πλοήγηση δεν είχε ζεσταθεί καθόλου.

Εγώ ένα πράγμα θα ήθελα περισσότερο που μόνο το osmand+ το έχει σε κάθε διασταύρωση, και το route 66 το έχει αρκετά συχνά σε σχέση με άλλα. Αυτό είναι οι λωρίδες που πρέπει να ακολουθήσεις. Σε μεγάλους δρόμους, σε μεγάλες πόλεις, με 5-6 λωρίδες μέσα στην πόλη, αν δεν σου δείχνει τις λωρίδες και απλά λέει συνέχισε ευθεία ή μείνει δεξιά, χάνεις την μπάλα. Δεν ξέρω αν ρυθμιζεται το iGO να βγάζει σε κάθε διασταύρωση τα βελάκια των λωριδων.. Σε κεντρικους μεγάλους δρόμους πάντως εκτός πολεων το iGO δείχνει και τις πινακίδες εκτός από τα βελακια για τις λωρίδες!

Μάλλον δεν το έχεις ψάξει καλά το θέμα.

Τα Sygic, Igo και Navigon έχουν σίγουρα την ένδειξη για έξοδο στους μεγάλους κόμβους.

Τώρα για κάθε διασταύρωση φυσικά και δεν γίνεται.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

navigon & garmin χρησιμοποιούν χάρτες της Here map.

Το γνωρίζω φιλέ μου. Την ίδια διαδρομή την έβαλα και στο navigon κ στο here maps κ όμως το navigon με πήγαινε κανονικά όπως επρεπε, το here maps με πήγαινε από προϊστορικούς δρόμους που δεν υπήρχαν....

Aγορασέ του ενα tomtom με ενημέρωση χαρτών δωρεάν για πάντα και ξέγνοιασες. Ειμαι 56 χρονων και έχω δοκιμάσει τα πάντα σχεδον, αυτή η λύση που σου προτείνω είναι ότι πιο ευκολο στην καθημερινή χρηση.
ποιο μοντέλο όμως; Δεν έχω ιδέα.

ποιο μοντέλο όμως; Δεν έχω ιδέα.

Πάρε κάτι σύμφωνα με το ποσό που δίνεις.

Μπροστά δεν είναι σε τίποτα σε σχέση με πληρωμένα προγράμματα.

Ούτε τα γραφικά τους έχει, ούτε ειδοποιήσεις για επικίνδυνα σημεία, ούτε σημάνσεις για εξόδους από αυτοκινητόδρομους, ούτε πολλά άλλα χαρακτηριστικά που διαχωρίζουν ένα απλό πρόγραμμα όπως το HERE από έναν πλήρες πρόγραμμα πλοήγησης.

Μην βάζουμε στο ίδιο καλάθι ανόμοια πράγματα.

Προσωπικά ενώ έχω αγορασμένο το sygic, χρησιμοποιώ κατά βάση το here γιατί με το άλλο βαρέθηκα να με βγάζει κόντρα σε μονόδρομο. Κι όχι στην επαρχία, αλλά στη Θεσσαλονίκη! Είναι μπροστά όπως ανέφερα για τις δωρεάν υπηρεσίες του. Πχ η ενημέρωση για κίνηση χωρίς συνδρομή... Τα γραφικά του here μου φαίνονται πιο ωραία από άλλα. Όλα είναι θέμα επιλογών όπως ανέφερα. Μιλάω κυρίως σε σχέση με το sygicsygic, το οποίο έχω αγορασμένο (δις μάλιστα) και χρησιμοποίησα για καιρό... Σαφώς και το here υπολείπεται σε πολλά, δεν αντιλέγει κάποιος

Τhe end of an era...

Εχω βαλει το navigon στο τηλ μου που εχει σαν γλωσσα τα αγγλικα. Οταν τρεχω το προγραμμα ειναι ολα στα αγγλικα και δεν μπορω να αλλαξω γλωσσα. Υπαρχει καποιος τροπος να αλαξω γλωσσα?

Απο όσο γνωρίζω το navigon παίρνει αυτόματα την γλώσσα απο το λειτουργικό.Πιθανές λύσεις που σκέφτομαι ειναι η χρήση του προγράμματος morelocale 2 και επιλογή ελληνικών.Η αν είσαι rooted με xposed βάζεις το app settings και επιλέγεις απο εκει το navigon να έχει ελληνικά.

Απλα δεν ξερω εαν τα κινητα εχουν εξισου καλο δεκτη με τις συσκευες gps. Επισης θα χρειαστει και μια καρτα sim. Εκτος αν λειτουργουν και σε offline mode, οπως το Here Maps.

Το x5 πάντως που αναφέρθηκε έχει πολύ καλό gps και λειτουργεί και χωρίς κάρτα sim.Και στα χρήματα που κοστίζει όσο δηλαδή ένα gps navigator 5" με windows ce,το θεωρώ καλύτερη επιλογή.Για το navigon μόνο δεν είμαι σίγουρος αν θα τρέχει και η αγορασμένη έκδοση λόγω του s/n που έχουν ολα τα άγνωστα mtk.Οσο για την υπερφόρτωση δεν ειναι ανάγκη να το έχει κάποιος μόνιμα συνδεδεμένο με το φορτιστή απο την στιγμή που δεν ειναι και το βασικό του κινητό.Ξεκινάς με 100% απο το σπίτι,κάνεις πλοήγηση πέφτει πχ στο 15% και τότε το βάζεις να φορτίσει.

Kαι τα tomtom καλή λύση.Αν είναι κάτι που παραδέχομαι σε αυτά ειναι η διόρθωση χάρτη απο τον χρήστη που έχουν και δεν το έχω συναντήσει σε κανένα άλλο λογισμικό πλοήγησης.

Edited by bbbb

Ξέρει κανείς τρόπο να προσθέσουμε POI με κάμερες στο NAVIGON EUROPE;

Amazon Fire stick 4k max

Γεια χαρά σε όλους χρόνια πολλά και καλή χρονιά

Έχω ένα Galaxy S4 και σαν Γλώσσα επέλεξα την Αγγλική. Ως εκ τούτου το Navigon εμφανίζει το μενού στα Αγγλικά , πράγμα που δεν με ενοχλεί, το πιο ενοχλητικό από όλα είναι ότι δεν με αφήνει να επιλέξω Φωνή για Ελληνική Πλοήγηση. Υπάρχει κάποιος τρόπος να αντικαταστήσουμε τα Αγγλικά αρχείο φωνής με τα Ελληνικά αφού τα μετονομάσουμε??? Το έκανε κανείς?

Edited by superftp

Στο sys.txt στην ενότητα [android] πρόσθεσε την εγγραφή

disable_restart_after_phone_call=1

Δυστυχώς εξακολουθεί να κολλάει. Υποθέτω μήπως έχει βγει κάποιο μεταγενεστερο apk που είναι απόλυτα συμβατό με lollipop.

Το x5 πάντως που αναφέρθηκε έχει πολύ καλό gps και λειτουργεί και χωρίς κάρτα sim.Και στα χρήματα που κοστίζει όσο δηλαδή ένα gps navigator 5" με windows ce,το θεωρώ καλύτερη επιλογή.
Υπαρχει καποιος ιδιαιτερος λογος που προτεινεις το doogee; Εχω κακες εμπειριες απο τη συγκεκριμενη εταιρια.

Επισης, αν το χρησιμοποιει καθαρα και μονο ως gps, τοτε θα μπορουσε να κοιταξει και κατι σε 6". Ακομα και απο Κινα.

Ολα τα κινητα πανω-κατω τον ιδιο δεκτη gps δεν εχουν;

Και με εναν φορτιστη αυτοκινητου θα ειναι κομπλε!

Υπαρχει καποιος ιδιαιτερος λογος που προτεινεις το doogee; Εχω κακες εμπειριες απο τη συγκεκριμενη εταιρια.

Επισης, αν το χρησιμοποιει καθαρα και μονο ως gps, τοτε θα μπορουσε να κοιταξει και κατι σε 6". Ακομα και απο Κινα.

Ολα τα κινητα πανω-κατω τον ιδιο δεκτη gps δεν εχουν;

Και με εναν φορτιστη αυτοκινητου θα ειναι κομπλε!

Όχι βέβαια.

Το hardware αλλάζει.

Amazon Fire stick 4k max

Ξέρει κανείς τρόπο να προσθέσουμε POI με κάμερες στο NAVIGON EUROPE;

Αν θέλεις δες το radardroid underground από το amazon underground.

Μπορείς να το τρέχεις παράλληλα με το navigon. Φαίνεται αρκετά καλό...

Ανάλογα το κινητό.

Το δικό μου μέχρι σε 5 ώρες πλοήγηση δεν είχε ζεσταθεί καθόλου.

.

Μου λες σε παρακαλώ ποιο κινητό έχεις και ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς ;

Έχω αγορασμενο το sygic και ενώ το έκανα εγκατάσταση στο oneplus two μόλις πάω να το ανοιξω βγάζει το λογότυπο του sygic και με πετάει έξω στην αρχική οθόνη του κινητού! Υπάρχει κάποια ασυμβατότητα;

Desktop.

Ultrabook Samsung Ativ Book 7.

Samsung Galaxy Note 3.

LG G2.

• The title was changed to [Android - προτάσεις] GPS και πλοήγηση