PANKAN Δημ. May 23, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 23, 2013 Υπάρχει το Topo Navigator Android σε free και σε πλήρη έκδοση Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NoiSy_MaN Δημ. May 23, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 23, 2013 Υπάρχει το Topo Navigator Android σε free και σε πλήρη έκδοση Αυτό λειτουργεί κανονικά ως navigator για την πόλη ή είναι μόνο για off-road, χωματόδρομους κτλ? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KRHTiKOS Δημ. May 23, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 23, 2013 Μήπως γνωρίζει κανείς το καλύτερο πλοηγό για Κύπρο? Σαν νέος χρήστης Android (Galaxy S4) προσπάθησα να βρώ το iGo Primo, όπου και είχα εγκατεστημένο στο για πολλά χρόνια iPhone μου, αλλά δεν υπάρχει σε Android version. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος? Υ.Γ. Το S4 δεν είναι rooted Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
riquelme Δημ. May 23, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 23, 2013 έφτιαξα σήμερα μια διαδρομή στο google maps απο το laptop. την αποθήκευσα, άλλα στο κινητό δεν την βρίσκω. Που ακριβώς βρίσκουμε τις έτοιμες διαδρομές που έχουμε κάνει από κάποιο σταθερό υπολογιστή ώστε να μας οδηγήσει το gps στον προορισμό μας; Παράθεση When someone tells you "you can't". Turn around and say "watch me" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stefanw595 Δημ. May 24, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 24, 2013 έφτιαξα σήμερα μια διαδρομή στο google maps απο το laptop. την αποθήκευσα, άλλα στο κινητό δεν την βρίσκω. Που ακριβώς βρίσκουμε τις έτοιμες διαδρομές που έχουμε κάνει από κάποιο σταθερό υπολογιστή ώστε να μας οδηγήσει το gps στον προορισμό μας; Με το που μπεις στην εφαρμογή των χαρτών πατάς το κουμπί που είναι τερμα κάτω δεξιά και πας στην επιλογή οι χάρτες μου. Εμένα μου βγάζει εκεί όσες διαδρομές έχω φτιάξει ή έχω κάνει import. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikro Δημ. May 26, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 26, 2013 Δοκίμασα ξανά χθες το google για τη διαδρομή ξυλόκαστρο- αθήνα άνευ διοδίων και παρατήρησα οτι ρουφάει την μπαταρία σε σχέση με το sygic. Από 60+ πήγε 10% είχα αποθηκεύσει την διαδρομή και τον χάρτη οπότε είχα σβηστά τα δεδομένα σχεδόν σε όλη την διαδρομή!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
riquelme Δημ. May 26, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 26, 2013 Με το που μπεις στην εφαρμογή των χαρτών πατάς το κουμπί που είναι τερμα κάτω δεξιά και πας στην επιλογή οι χάρτες μου. Εμένα μου βγάζει εκεί όσες διαδρομές έχω φτιάξει ή έχω κάνει import. Να σαι καλά φίλε μου. Εγώ άνοιγα την πλοήγηση και έψαχνα εκεί αλλά τελικά είναι στο Google maps όπως είπες Παράθεση When someone tells you "you can't". Turn around and say "watch me" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tzivas31 Δημ. May 27, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 27, 2013 (edited) Google maps και χαζομάρες έψαχνα χθες βρω τον οικισμό του εξοχικού μου στην Χαλκιδική λίγο μετά τη νέα καλλικρατεια αλλά και τον οικισμό που μένουν κάτι φίλοι μου. Γαλήνη λέγεται εκεί που μένω εγώ, μυκονιάτικα εκεί που μένουν οι φίλοι μου τίποτα τζίφος λέμε τι έψαξα από google maps στο κινητό είτε από goggle maps στον υπολογιστή γράφοντας την οδό λεωφόρος γαλήνης είτε ψάχνοντας χειροκίνητα. Βάζω στο sygic και ψάχνοντας χειροκίνητα στον χάρτη βρίσκω την λεωφόρο γαλήνης και από εκεί πολύ εύκολα ξέρω που είναι και τα 2 σπίτια και στη γαλήνη και στα μυκονιάτικα. Συμπέρασμα για μένα google maps είναι για τα αμερικανάκια που έχουν χαρτογραφημένους τους χάρτες της χώρας της εταιρείας. Αλλά για μένα όσες φορές έχω ψάξει με google maps εκτός πόλης με έχει απογοητεύσει σε αντίθεση με το sygic που ποτέ δεν με έχει απογοητεύσει ιδίως τώρα που βρήκε κιόλας την λεωφόρο γαλήνης που μην φανταστείτε είναι λεωφόρος ένα πολύ μικρο σε πλάτος δρομάκι ένα αυτοκίνητο χωράει όλο και όλο είναι γεμάτο σαμαράκια και περνάει μέσα από τον οικισμό για να καταλήξει στη θάλασσα. Αλλά γενικώς σε όσα ταξίδια έχω κάνει στην Ελλάδα το sygic είναι πάντα άψογο για μένα προσωπικά σε αντίθεση με google maps. Edited May 27, 2013 by tzivas31 Παράθεση HUAWEI G750 U10 ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΕ T00 HUAWEI Ideos X5 Pro GUIDE TO FLASH ROMS HORSEMAGEDDON ΜIUI Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aiolos Δημ. May 28, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 28, 2013 To Sygic έχει χάρτη tomtom και όσες φορές των έχω χρησιμοποιήσει εκτός Αθήνας (στο igo βέβαια αλλά δεν έχει σημασία) είναι πολύ καλός. Πλέον τον χρησιμοποιώ και στην Αθήνα. Το maps στην Αθήνα καλό είναι (αν και παλιότερα είχε ενα ακατανόητο πρόβλημα με την Ακαδημίας !), εκτός Αθήνας δεν ξέρω. Παλιότερα η google χρησιμοποιούσε δεδομένα ΤΑ (τώρα πλέον tomtom) στην Ελλάδα αλλά το έχει γυρίσει πλέον στα δικά της οπότε ίσως να έχει ελλείψεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geobas Δημ. May 28, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 28, 2013 Μου έστειλε e-mail η GeoIntelligence <Η έκδοση χάρτη Ελλάδας GeoIntelligence 2012.12 είναι διαθέσιμη για τους χρήστες Ginius - Don't Panic android, μαζί με την αναβάθμιση λογισμικού! ....... > και οδηγίες ..... Αναβάθμισα το SII και Galaxy Note 10.1 σε 5 λεπτά . Με τους άλλους πληγούς τι γίνεται άραγε :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aiolos Δημ. May 28, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 28, 2013 Τι είναι τόσο αστείο δεν κατάλαβα αλλά οκ... :wacko: Να σου πω τι γίνεται με τους άλλους πλοηγούς. Η navteq βγάζει χάρτη 4 φορές το χρόνο και τη tomtom 2. Όλα τα προγράμματα αυτούς τους χάρτες χρησιμοποιούν και συνήθως ακολουθούν τις αναβαθμίσεις των εταιριών. Για παράδειγμα η navigon βγάζει 4 χάρτες το χρόνο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PANKAN Δημ. May 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2013 Μου έστειλε e-mail η GeoIntelligence <Η έκδοση χάρτη Ελλάδας GeoIntelligence 2012.12 είναι διαθέσιμη για τους χρήστες Ginius - Don't Panic android, μαζί με την αναβάθμιση λογισμικού! ....... > και οδηγίες ..... Αναβάθμισα το SII και Galaxy Note 10.1 σε 5 λεπτά . Με τους άλλους πληγούς τι γίνεται άραγε :lol: Τι είναι τόσο αστείο δεν κατάλαβα αλλά οκ... :wacko: Να σου πω τι γίνεται με τους άλλους πλοηγούς. Η navteq βγάζει χάρτη 4 φορές το χρόνο και τη tomtom 2. Όλα τα προγράμματα αυτούς τους χάρτες χρησιμοποιούν και συνήθως ακολουθούν τις αναβαθμίσεις των εταιριών. Για παράδειγμα η navigon βγάζει 4 χάρτες το χρόνο. Διαβάζω πως σας πείθουν τα διάφορα μαρκετίστικα κόλπα των εταιρειών που πουλάνε χάρτες και μου φαίνεται ότι τώρα θα γελάσω εγώ :lol:. Φαντάζομαι ότι αντιλαμβάνεστε ότι το οδικό δίκτυο δεν έχει τόσες μεταβολές μέσα σε ένα χρόνο ώστε οι χάρτες να χρειάζονται αναβάθμιση 4 ή 2 ή ακόμη και 1 φορά το χρόνο. Τουλάχιστον όχι τέτοιες μεταβολές που να τις αντιλαμβάνονται το 99,99% των χρηστών. Ο μόνος λόγος για την έκδοση νέων χαρτών είναι το παραμύθιασμα του καταναλωτή. Ή αλλιώς να υποθέσω ότι έχουν τόσο κακούς χάρτες, ώστε να χρειάζονται τόσες πολές διορθώσεις μέσα σε ένα χρόνο. Γιατί προσθήκες σίγουρα δεν χρειάζονται. Χρησιμοποιώ έναν παμπάλαιο πλοηγό αυτοκινήτου της Road Editions. Αναβάθμιση στο χάρτη του δεν έγινε ποτέ, η Road ουσιαστικά έκλεισε και το βιβλιοπωλείο πουλήθηκε. Αλλά το μηχανάκι μετά από τόσα χρόνια είναι ακόμη μια χαρά και ως προς τον χάρτη και ως προς την πλοήγηση. Πόσοι καινούργιοι δρόμοι (που να χρησιμοποιώ) νομίσετε ότι φτιάχτηκαν τα τελευταία 5 χρόνια; Ίσως κανείς. Καλά θα κάνανε λοιπόν οι εταιρείες λογισμικού αντί να προσπαθούν να μας πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλλες, να αναβαθμίσουν λίγο το λογισμικό που μας πουλάνε. Γιατί όσα προγράμματα δοκίμασα (sygic, navigon, map factor) σε μια απλή διαδρομή μέσα στην Αθήνα (Π.Φάληρο-Δάφνη), με έστελναν να κάνω βόλτες. Και οι δρόμοι είναι ακριβώς οι ίδιοι εδώ και δεκαετίες. Μόνο το τζαμπα google maps ήταν απόλυτα ακριβές. Μη παραμυθιάζεστε λοιπόν από τις υποτιθέμενες "αναβαθμίσεις" χαρτών και αξιολογείτε τις διάφορες εφαρμογές σύμφωνα με αντικειμενικά κριτήρια αλλά και τις προσωπικές σας ανάγκες. Κάντε δοκιμές με συγκεκριμένες διαδρομές που γνωρίζετε. Βρείτε την εφαρμογή που ταιριάζει καλύτερα στον τρόπο που κινείστε. Γιατί απ' ότι καταλαβαίνω καμμία δεν είναι καλή σε όλα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TheoX Δημ. May 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2013 Διαβάζω πως σας πείθουν τα διάφορα μαρκετίστικα κόλπα των εταιρειών που πουλάνε χάρτες και μου φαίνεται ότι τώρα θα γελάσω εγώ :lol:. Φαντάζομαι ότι αντιλαμβάνεστε ότι το οδικό δίκτυο δεν έχει τόσες μεταβολές μέσα σε ένα χρόνο ώστε οι χάρτες να χρειάζονται αναβάθμιση 4 ή 2 ή ακόμη και 1 φορά το χρόνο. Τουλάχιστον όχι τέτοιες μεταβολές που να τις αντιλαμβάνονται το 99,99% των χρηστών. Ο μόνος λόγος για την έκδοση νέων χαρτών είναι το παραμύθιασμα του καταναλωτή. Ή αλλιώς να υποθέσω ότι έχουν τόσο κακούς χάρτες, ώστε να χρειάζονται τόσες πολές διορθώσεις μέσα σε ένα χρόνο. Γιατί προσθήκες σίγουρα δεν χρειάζονται. Χρησιμοποιώ έναν παμπάλαιο πλοηγό αυτοκινήτου της Road Editions. Αναβάθμιση στο χάρτη του δεν έγινε ποτέ, η Road ουσιαστικά έκλεισε και το βιβλιοπωλείο πουλήθηκε. Αλλά το μηχανάκι μετά από τόσα χρόνια είναι ακόμη μια χαρά και ως προς τον χάρτη και ως προς την πλοήγηση. Πόσοι καινούργιοι δρόμοι (που να χρησιμοποιώ) νομίσετε ότι φτιάχτηκαν τα τελευταία 5 χρόνια; Ίσως κανείς. Καλά θα κάνανε λοιπόν οι εταιρείες λογισμικού αντί να προσπαθούν να μας πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλλες, να αναβαθμίσουν λίγο το λογισμικό που μας πουλάνε. Γιατί όσα προγράμματα δοκίμασα (sygic, navigon, map factor) σε μια απλή διαδρομή μέσα στην Αθήνα (Π.Φάληρο-Δάφνη), με έστελναν να κάνω βόλτες. Και οι δρόμοι είναι ακριβώς οι ίδιοι εδώ και δεκαετίες. Μόνο το τζαμπα google maps ήταν απόλυτα ακριβές. Μη παραμυθιάζεστε λοιπόν από τις υποτιθέμενες "αναβαθμίσεις" χαρτών και αξιολογείτε τις διάφορες εφαρμογές σύμφωνα με αντικειμενικά κριτήρια αλλά και τις προσωπικές σας ανάγκες. Κάντε δοκιμές με συγκεκριμένες διαδρομές που γνωρίζετε. Βρείτε την εφαρμογή που ταιριάζει καλύτερα στον τρόπο που κινείστε. Γιατί απ' ότι καταλαβαίνω καμμία δεν είναι καλή σε όλα. Θα διαφωνήσω με τον φίλο για τους παρακάτω λόγους: Διόρθωση λαθών Προσθήκη οδών που δεν έχουν καλυφθεί ως τώρα Αλλαγές του οδικού δικτύου (κυρίως οι μονοδρομήσεις των δημάρχων) Όσο για τους νέους δρόμους, φαντάζομαι δεν έχεις πάει Γιάννενα ή Καλαμάτα τελευταία (απλό παράδειγμα); Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geobas Δημ. May 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2013 Θα διαφωνήσω με τον φίλο για τους παρακάτω λόγους: Διόρθωση λαθών Προσθήκη οδών που δεν έχουν καλυφθεί ως τώρα Αλλαγές του οδικού δικτύου (κυρίως οι μονοδρομήσεις των δημάρχων) Όσο για τους νέους δρόμους, φαντάζομαι δεν έχεις πάει Γιάννενα ή Καλαμάτα τελευταία (απλό παράδειγμα); Να προσθέσω 1. Αναβάθμιση λογισμικού 2. Αποδοχή και διόρθωση ή πρόσθεση υποδείξεων που κάνει ο χρήστης ( Εχω κάνει 5 υποδείξεις στο περι ου ο λόγος και όλες προστέθηκαν/διορθώθηκαν στους νέους χάρτες . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
junglist Δημ. May 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2013 Να προσθέσω 1. Αναβάθμιση λογισμικού 2. Αποδοχή και διόρθωση ή πρόσθεση υποδείξεων που κάνει ο χρήστης ( Εχω κάνει 5 υποδείξεις στο περι ου ο λόγος και όλες προστέθηκαν/διορθώθηκαν στους νέους χάρτες . Αναβάθμιση λογισμικού αφορά το πρόγραμμα και όχι τους χάρτες Παράθεση ONEPLUS 12 16/512gb: rooted Blackview Tab 11 tablet 8/128gb Amazon Fire stick 4k max Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geobas Δημ. May 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2013 Αναβάθμιση λογισμικού αφορά το πρόγραμμα και όχι τους χάρτες Η αναβάθμιση γιά την οποία ειδοποιήθηκα και έκανα , αφορούσε και λογισμικό και χάρτες . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
setter Δημ. May 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2013 Παιδιά καλημερα κανένα φτηνό GPS με φωνητική καθοδήγηση ξέρετε ; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aiolos Δημ. May 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2013 Διαβάζω πως σας πείθουν τα διάφορα μαρκετίστικα κόλπα των εταιρειών που πουλάνε χάρτες και μου φαίνεται ότι τώρα θα γελάσω εγώ :lol:. Φαντάζομαι ότι αντιλαμβάνεστε ότι το οδικό δίκτυο δεν έχει τόσες μεταβολές μέσα σε ένα χρόνο ώστε οι χάρτες να χρειάζονται αναβάθμιση 4 ή 2 ή ακόμη και 1 φορά το χρόνο. Τουλάχιστον όχι τέτοιες μεταβολές που να τις αντιλαμβάνονται το 99,99% των χρηστών. Ο μόνος λόγος για την έκδοση νέων χαρτών είναι το παραμύθιασμα του καταναλωτή. Ή αλλιώς να υποθέσω ότι έχουν τόσο κακούς χάρτες, ώστε να χρειάζονται τόσες πολές διορθώσεις μέσα σε ένα χρόνο. Γιατί προσθήκες σίγουρα δεν χρειάζονται. Χρησιμοποιώ έναν παμπάλαιο πλοηγό αυτοκινήτου της Road Editions. Αναβάθμιση στο χάρτη του δεν έγινε ποτέ, η Road ουσιαστικά έκλεισε και το βιβλιοπωλείο πουλήθηκε. Αλλά το μηχανάκι μετά από τόσα χρόνια είναι ακόμη μια χαρά και ως προς τον χάρτη και ως προς την πλοήγηση. Πόσοι καινούργιοι δρόμοι (που να χρησιμοποιώ) νομίσετε ότι φτιάχτηκαν τα τελευταία 5 χρόνια; Ίσως κανείς. Καλά θα κάνανε λοιπόν οι εταιρείες λογισμικού αντί να προσπαθούν να μας πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλλες, να αναβαθμίσουν λίγο το λογισμικό που μας πουλάνε. Γιατί όσα προγράμματα δοκίμασα (sygic, navigon, map factor) σε μια απλή διαδρομή μέσα στην Αθήνα (Π.Φάληρο-Δάφνη), με έστελναν να κάνω βόλτες. Και οι δρόμοι είναι ακριβώς οι ίδιοι εδώ και δεκαετίες. Μόνο το τζαμπα google maps ήταν απόλυτα ακριβές. Μη παραμυθιάζεστε λοιπόν από τις υποτιθέμενες "αναβαθμίσεις" χαρτών και αξιολογείτε τις διάφορες εφαρμογές σύμφωνα με αντικειμενικά κριτήρια αλλά και τις προσωπικές σας ανάγκες. Κάντε δοκιμές με συγκεκριμένες διαδρομές που γνωρίζετε. Βρείτε την εφαρμογή που ταιριάζει καλύτερα στον τρόπο που κινείστε. Γιατί απ' ότι καταλαβαίνω καμμία δεν είναι καλή σε όλα. Έχεις δίκιο που γελάς. Είναι αστείο να έχεις τις τελευταίες αλλαγές στο οδικό δίκτυο. Φαίνεται εκεί που μένεις δεν γίνονται μονοδρομήσεις. Ούτε πεζοδρομήσεις. Ούτε σε ενδιαφέρουν τα driver alerts που πρόσθεσε πρόσφατα η navteq στους χάρτες της. Ούτε τα speed profiles που σου λένε τι κίνηση θα συναντήσεις ανάλογα με τη μέρα και την ώρα που θα κάνεις τη διαδρομή. Επίσης φαντάζομαι οτι ο χάρτης που έχεις θα καλύπτει καλά και την επαρχία, το ορεινό δίκτυο που αλλάζει κάθε τόσο και τα ονόματα των δρόμων στις μικρές πόλεις. Α και μην ξεχάσω, σε πολλές περιπτώσεις (βλέπε GI) οι αναβαθμίσεις αυτές είναι δωρεάν. Τρελό μάρκετινγκ ε; :wacko: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimkit Δημ. May 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2013 Τι είναι τόσο αστείο δεν κατάλαβα αλλά οκ... :wacko: Να σου πω τι γίνεται με τους άλλους πλοηγούς. Η navteq βγάζει χάρτη 4 φορές το χρόνο και τη tomtom 2. Όλα τα προγράμματα αυτούς τους χάρτες χρησιμοποιούν και συνήθως ακολουθούν τις αναβαθμίσεις των εταιριών. Για παράδειγμα η navigon βγάζει 4 χάρτες το χρόνο. Διαβάζω πως σας πείθουν τα διάφορα μαρκετίστικα κόλπα των εταιρειών που πουλάνε χάρτες και μου φαίνεται ότι τώρα θα γελάσω εγώ :lol:. Φαντάζομαι ότι αντιλαμβάνεστε ότι το οδικό δίκτυο δεν έχει τόσες μεταβολές μέσα σε ένα χρόνο ώστε οι χάρτες να χρειάζονται αναβάθμιση 4 ή 2 ή ακόμη και 1 φορά το χρόνο. Τουλάχιστον όχι τέτοιες μεταβολές που να τις αντιλαμβάνονται το 99,99% των χρηστών. Ο μόνος λόγος για την έκδοση νέων χαρτών είναι το παραμύθιασμα του καταναλωτή. Ή αλλιώς να υποθέσω ότι έχουν τόσο κακούς χάρτες, ώστε να χρειάζονται τόσες πολές διορθώσεις μέσα σε ένα χρόνο. Γιατί προσθήκες σίγουρα δεν χρειάζονται. Χρησιμοποιώ έναν παμπάλαιο πλοηγό αυτοκινήτου της Road Editions. Αναβάθμιση στο χάρτη του δεν έγινε ποτέ, η Road ουσιαστικά έκλεισε και το βιβλιοπωλείο πουλήθηκε. Αλλά το μηχανάκι μετά από τόσα χρόνια είναι ακόμη μια χαρά και ως προς τον χάρτη και ως προς την πλοήγηση. Πόσοι καινούργιοι δρόμοι (που να χρησιμοποιώ) νομίσετε ότι φτιάχτηκαν τα τελευταία 5 χρόνια; Ίσως κανείς. Καλά θα κάνανε λοιπόν οι εταιρείες λογισμικού αντί να προσπαθούν να μας πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλλες, να αναβαθμίσουν λίγο το λογισμικό που μας πουλάνε. Γιατί όσα προγράμματα δοκίμασα (sygic, navigon, map factor) σε μια απλή διαδρομή μέσα στην Αθήνα (Π.Φάληρο-Δάφνη), με έστελναν να κάνω βόλτες. Και οι δρόμοι είναι ακριβώς οι ίδιοι εδώ και δεκαετίες. Μόνο το τζαμπα google maps ήταν απόλυτα ακριβές. Μη παραμυθιάζεστε λοιπόν από τις υποτιθέμενες "αναβαθμίσεις" χαρτών και αξιολογείτε τις διάφορες εφαρμογές σύμφωνα με αντικειμενικά κριτήρια αλλά και τις προσωπικές σας ανάγκες. Κάντε δοκιμές με συγκεκριμένες διαδρομές που γνωρίζετε. Βρείτε την εφαρμογή που ταιριάζει καλύτερα στον τρόπο που κινείστε. Γιατί απ' ότι καταλαβαίνω καμμία δεν είναι καλή σε όλα. Η navteq μπορει να αναβαθμιζει τους χαρτες 4 φορες τον χρονο αλλα ποσες απο αυτες αφορουν την ελλαδα , και αν έχει αλλαγες ειναι μόνο οι πολλοι βασικες. Φιλε PANKAN μονο ως πλάκα μπορω να εκλάβω το σχολιο σου . Στην Ελλαδα ζουμε ,οι αλλαγες στο οδικο δικτυο γινονται οχι καθε 4 μηνες αλλα σχεδον καθε εβδομαδα και ειναι απολυτα λογικα το 99 % να μην μπορει να τις εντοπισει . Της κεντρικες αρτηρίες ολοι τις έχουν , αλλα η διαφορα ειναι στο μικρο δρομάκι που αντι για μονοδρομο στον βγαζει διπλης κατευθυνησης . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aiolos Δημ. May 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2013 Η navteq μπορει να αναβαθμιζει τους χαρτες 4 φορες τον χρονο αλλα ποσες απο αυτες αφορουν την ελλαδα , και αν έχει αλλαγες ειναι μόνο οι πολλοι βασικες. Δυστυχώς η navteq έχει προσθέσει λάθη στους χάρτες της που δεν υπήρχαν. Η τελευταία καλή έκδοση είναι η 2012.Q1. Οι επόμενες οχι μόνο έχουν τα Ελληνικά νησιά με τούρκικα ονόματα !! αλλά έχουν προσθέσει και κάποια λαθάκια σε δρόμους της Αθήνας. :wacko: Κατα τα άλλα changelog δεν ανακοινώνεται και μόνο απο το γεγονός οτι κάθε χάρτης είναι μεγαλύτερος απο τον προηγούμενο μπορείς να υποθέσεις οτι έχουν προστεθεί πράγματα. Πάντως επειδή ασχολούμαι με το igo (και τα GPS γενικά) περίπου 7 χρόνια, οι βελτιώσεις στους χάρτες της navteq και της TA (πλέον tomtom) είναι εντυπωσιακότατες ! Μπορεί να μην έχουν τεράστιες διαφορές απο έκδοση σε έκδοση αλλά σιγά σιγά έχουν βελτιωθεί πάρα μα πάρα πολύ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PANKAN Δημ. May 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2013 Βρε παιδιά έχετε λίγο-πολύ δίκιο σ' αυτά που λέτε. Αλλά λέγοντάς τα ουσιαστικά έρχεστε στα λόγια μου. Ναι, προσθέτουν κάθε 3 μήνες κι ένα δρομάκι στη Κωλοπετινίτσα ή την Ανδόρα. Αλλά πόσους αφορά αυτό; Και αξίζει να το αγοράζουμε; Γιατί όλα κι όλα. Με όλα όσα λέτε μπορώ και να συμφωνήσω ακόμη. Αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι τα παίρνει τζάμπα. Μέσα στην τιμή είναι όλα. Μετρημένα με ακρίβεια (οικονομική). Το τζάμπα πέθανε. Μας πουλάνε λοιπόν 4 ανούσιες αναβαθμίσεις χαρτών τον χρόνο για να δικαιολογήσουν την αρχική τιμή και τη χαμηλή ποιότητα του λογισμικού. Ούτε οι μονόδρομοι αλλάζουν εύκολα και μακάρι να μας γέμιζαν οι δήμαρχοι καινούργιους δρόμους. Πόσοι νομίζετε θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα αν αντί για τέσσερις αναβαθμίσεις χαρτών μας πούλαγαν μόνο μία αναβάθμιση χαρτών κάθε 1-2 χρόνια; Εγώ τουλάχιστον τα τελευταία 4-5 χρόνια δεν τους έχω βρεί μπροστά μου όλους αυτούς τους μονόδρομους. Φαντάζομαι αν υπάρχει κάποιος που δεν έχει κάνει αναβάθμιση σε κάποιους αρχικά αξιοπρεπείς χάρτες, θα συμφωνήσει μαζί μου. Και ξαναλέω, αλλαγές σε δρόμους μπορεί να υπάρχουν. Το θέμα είναι πόσους αφορούν κι αν αξίζει να τις πληρώνουμε 4 φορές το χρόνο. Κατά τα άλλα φαντάζομαι να συμφωνείτε ότι τουλάχιστον τα Sygic και Navigon κάνουν πλοήγηση για τα μπάζα. Θα σε πάνε εκεί που θες αλλά όχι με τον καλύτερο τρόπο. Στο λογισμικό είναι το μεγάλο πρόβλημα λοιπόν και όχι στους χάρτες. Και εγώ προσωπικά θα σύστηνα ένα πρόγραμμα που κάνει σωστή πλοήγηση ακόμη κι αν έχει ανάποδα ένα μονόδρομο που άλλαξε ο δήμαρχος τον περασμένο μήνα. ΥΓ Για να είμαι σωστός θα πρέπει να πω ότι όλα τα παραπάνω στηρίζονται στην υπόθεση ότι η πλοήγηση στηρίζεται αποκλειστικά στο λογισμικό και όχι στον καθορισμό κάποιων οδικών προτεραιοτήτων ενσωματωμένων στους χάρτες. Στη δεύτερη περίπτωση (που είναι κι αυτή πιθανή) σημαίνει ότι οι χάρτες έχουν σημασία στην επιλογή διαδρομής και ότι την ευθύνη για μια χάλια επιλογή δεν την έχει μόνο το λογισμικό αλλά και οι χάρτες. Οπότε σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να δεχθώ ότι δεν φταίνε μόνο τα sygic και navigon που με πάνε βόλτα στην Αθήνα, αλλά οι χάρτες που χρησιμοποιούν. Φαύλος κύκλος. Και πρέπει ακόμη να πιστέψω ότι η Road, είχε ενσωματώσει εξαιρετικούς χάρτες στο παμπάλαιο μηχανάκι που χρησιμοποιώ. Κάτι που δεν μπορώ να πιστέψω μιας και ποτέ δεν είχα την καλύτερη γνώμη για τη Road. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasilimertzani Δημ. May 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2013 Μαλλον αλλο προγραμμα θα δουλευω εγω :blink::blink::blink: Τα τελευταια χρονια δεν ξεχνω την navteq(εως και το 2009,τωρα δεν ξερω) που στην εθνικη οδο κορινθο-αθηνα στα φαναρια των διυληστηριων με εβαζε να στριψω δεξια και να στριψω αριστερα παλι στην εθνικη :lol::lol::lol: .Και τα διυληστηρια και η εθνικη ειναι εκει πολυ πριν πεταξει δορυφορος.. Παράθεση Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aiolos Δημ. May 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2013 Κάνε μια βόλτα απο το Ψυχικό όταν η Κηφισίας είναι πηγμένη που οι μονόδρομοι αλλάζουν κάθε βδομάδα και τα ξαναλέμε. Μπορεί εσένα να σου αρέσει να σου λέει το πρόγραμμα να στρίψεις και να βλέπεις μπροστά σου απαγορευτικό αλλά εμένα οχι. Γούστα είναι αυτά. ;) Όσο για την τιμή. Η GI έχει αναβάθμιση χαρτών εφ'όρου ζωής. Η διαφορά με την έκδοση χωρίς αναβάθμιση σου βγαίνει 1-2€ το χρόνο για τη διάρκεια ζωής του προγράμματος. Μαρκετίστικο κόλπο και αυτό ε; Μακάρι να είχαμε πολλά τέτοια στην Ελλάδα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bolek7 Δημ. May 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2013 μια ερωτηση σε αντροιτ πια ειναι η τελευταια εκδοση του navigon ? Παράθεση :thanks: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geobas Δημ. May 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2013 Ποιός πλοηγός εκτός του Dont Panic χρησιμοποιεί τους χάρτες της GeoIntelligence (GI)? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts