nikosvis Δημ. May 22, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 22, 2011 Ειναι γνωστα αυτα τα μπαγκς..αν και νομιζω οτι το πρωτο δεν ειναι προβλημα.ισως ετσι ναναι απο τη μανα του..δηλαδη να μην εχεις επιλογη.. θα παρατηρησεις και αλλα με τον καιρο..πχ η φωτεινοτητα σε μενα που το χω 0%,αυξανεται αυτοβουλως στο 100% οταν η μπαταρια φτανει στο 10% ..και αναγκαζομαι να το κατεβαζω χειροκινητα..πραγμα που ειναι κουλο καθως αντι να πεφτει η φωτεινοτητα,αυξανεται με αποτελεσμα να πεφτει γρηγοροτερα η μπαταρια..επισης τελευταια μου κανει κστι υποπτα reboots αλλα κατα τα αλλα κορυφη.. Sent from my iPod touch ξαπλα στον καναπε ή στο κρεβατι.. αρα δεν ειναι ακομα σε σταδιο που να ειναι οκ, γιατι δεν στελνει καποιοσ στουσ xda να το βελτιωσουν?????????:(:( Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DaRk_dOg Δημ. May 22, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 22, 2011 αρα δεν ειναι ακομα σε σταδιο που να ειναι οκ, γιατι δεν στελνει καποιοσ στουσ xda να το βελτιωσουν?????????:(:( nikosvis, προφανώς δεν είναι οτι δεν θέλουν οι devs να βελτιωθεί απλά δεν μπορούν. Η μαμά SE, δεν έχει δώσει sources που να βοηθήσουν στο compiling κατάλληλου λογισμικού για την μεταφορά της 2.2 ή και 2.3 πλατφόρμας. Ότι έχουμε ως τώρα οφείλεται σε κάποιους ικανούς dev, που όμως δυστυχώς έχουν όρια ακριβώς λόγω της έλλειψης που ανέφερα πιο πάνω. Παράθεση Old noob, plays like a pro [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
deimos Δημ. May 22, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 22, 2011 εμενα μου αρεσε πολυ, αλλα μου εκανε πολλα reboots κ ξανα περασα την δικια μου... (την stock) :) Την v14.5 είχες βάλει; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AndreWserr Δημ. May 22, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 22, 2011 Την v14.5 είχες βάλει; να σου πω την αληθεια, δεν θυμαμαι :O Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hondacivic_s Δημ. May 22, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 22, 2011 Επανέρχομαι με ένα άκρως κουλό θέμα στο οποίο θα ήθελα την γνώμη-βοήθειά σας! Λοιπόν,με την κοπέλα μου αγοράσαμε μαζί 2 x10 mini pro, ένα για μένα ένα για κείνη. Τα έκανα και τα 2 αναβάθμιση μαζί,απ το ίδιο πισι και εδώ αρχίζει το κουλό κομμάτι. :mad: Στο κινητό της κοπέλας μου οταν διέγραψε τα trials των προεγκατεστημένων παιχνιδιών και τα vodafone 360 crap, αυτά ΔΕΝ ξαναεγκαταστάθηκαν από μόνα τους ποτέ,ακόμα και μετά από επανεκκινήσεις κτλ,ενώ αντιθέτως σε εμένα,όσες φορές και να τα σβήσω,με το που θα κάνω επανεκκίνηση εγκαθιστούνται από μόνα τους!!! :wacko: :wacko: :wacko: Πως γίνεται αυτό?? Τι στο καλό παίζει? :blink: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikosvis Δημ. May 22, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 22, 2011 nikosvis, προφανώς δεν είναι οτι δεν θέλουν οι devs να βελτιωθεί απλά δεν μπορούν. Η μαμά SE, δεν έχει δώσει sources που να βοηθήσουν στο compiling κατάλληλου λογισμικού για την μεταφορά της 2.2 ή και 2.3 πλατφόρμας. Ότι έχουμε ως τώρα οφείλεται σε κάποιους ικανούς dev, που όμως δυστυχώς έχουν όρια ακριβώς λόγω της έλλειψης που ανέφερα πιο πάνω. φιλε darkdog δεν νομιζω να μην μπορουν απ τη στιγμη που εφτιαξαν ρομ για το μινι με την 2.2,να μην μπορουν να φτιαξουν την μπαρα να δειχνει και το εικονιδιο με την αθορυβη λειτουργεια, και το αλλο bug με τα μηνυματα, απλα ισωσ να μην εχουν δεχτει αναφορεσ για τα προβληματακια για αυτο ειπα αν γινεται καποιος να τουσ στειλει, γιατι αν δεισ και στισ custom ρομ, την συγκρεκριμενη την πλασαρουν σαν να τρεχεισωστα ολα χωρισ κανενα bug,!!! αρα υπαρχει περιπτωση και να μην το ξερουν, εξαλλου καθε τοσο και λιγακι βγαινουν αναβαθμησμενες εκδοσεισ γι αυτο ασ ελπισουμε... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NetSurfer_g7 Δημ. May 22, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 22, 2011 (edited) Μετα απ'το οριστικο black out που επαθε το c905 μου σκευτομαι να παρω το x10 mini pro.Αυτο που με ενδιαφερει περισσοτερο ειναι να μην κολλαει με τις εφαρμογες να αποκρινεται γρηγορα(το c905 το ενεργοποιουσα και κολλαγε για κανα λεπτο μεχρι να ενεργοποιηθει και να λειτουργησει το menu κανονικα και επισεις κολλαγε αρκετα με τις εφαρμογες).Οσοι το εχετε ειστε ευχαριστημενοι?Αξιζει η αγορα?Εν το μεταξυ χτες πηγα στον γερμανο και οι απατεωνες το ειχαν € 260 χωρις συνδεση και ο πωλητης προσπαθουσε να με ψησει να κανω συνδεση κοσμοτε για να το παρω 100 € φτηνοτερα.Μετα που εψαξα στο internet τα υπολοιπα καταστηματα(πλαισιο,Multirama κ.τ.λ.) το ειχαν € 159-169 χωρις συνδεση!Ευτυχως που δεν το παρηγκειλα απ'τον γερμανο.Θα πληρωνα € 100 καπελο.Ο γερμανος ειναι το μονο καταστημα που το εχει € 100 ακριβοτερα:mad::eek:.Και δεν το ειχαν και ετοιμοπαραδοτο.Κλεφτες! Edited May 22, 2011 by NetSurfer_g7 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lkint Δημ. May 22, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 22, 2011 καλημερα μαγκεσ σχετικα με την cm6 1.01 που εχω βαλει στο κινητο και οποιοι απο εσασ την εχετε, να επισημανω καποια bugs τα οποια θα θελα να διορθωθουν, οταν κατεβαζω την μπαρα ειδοποιησεων στον ηχο εχει μονο ενταση και δονηση δεν υπαρχει η τριτη δυνατοτητα του αθορυβου,, θα επρεπε με τα πατηματα να γινεται ηχεια-δονηση-αθορυβο,. δευτερο προβληματακι οταν πηγαινω να γραψω μηνυμα και επιλεγω αριστερα τα πληκτρα με τα διαφορα smiles κλπ και σχεδια @ ? ! - _( ) κτλ μολισ κατεβασετε συνεχεια κατω μετα απο ενα σημειο δεν λειτουργει παγωνει, και ασ το δοκιμασετε και εσεισ να δειτε, π παρακαλω οποιος ασχολειται και θελει να βελτιωθει η εκδοση και συνεργαζεται με του xda ασ στειλει τα bugs ωστε να προσπαθησουμε ολοι να το βελτιωσουμε... ευχαριστω παιδια!!:p:p nikosvis δοκιμασε να πας: Settings->CyanogenMod settings->Interface->Overscroll effect και επέλεξε καποια τιμη (προτιμητεα είναι η bounce). Ετσι θα "αναγκαστει" η οθόνη να κανει overscroll και να σου εμφανίσει το μενου σωστα στα συμβολα. "Δυστυχώς" εδώ και μια εβδομάδα φοράω την CM7 στο mini pro οπότε μπορεί τα βήματα να είναι κάπως διαφορετικά στην CM6. Παντως ψαξε για overscrolling. Ελπιζω να βοήθησα... P.S: Ενημερωτικά, για τους καινούριους στο thread, ο nobodyAtall και ο DaRk_dOg είναι από τους βασικούς συντελεστές της μετατροπής του mini - mini pro σε "giga". Στη MiniCM του nobodyAtall έχουν βασιστει οι καλυτερες custom roms που κυκλοφορούν, και η πινελιές του DaRk_dOg στο themeing είναι εξαιρετικές.:thanks::respect: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikosvis Δημ. May 23, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 23, 2011 (edited) nikosvis δοκιμασε να πας: Settings->CyanogenMod settings->Interface->Overscroll effect και επέλεξε καποια τιμη (προτιμητεα είναι η bounce). Ετσι θα "αναγκαστει" η οθόνη να κανει overscroll και να σου εμφανίσει το μενου σωστα στα συμβολα. "Δυστυχώς" εδώ και μια εβδομάδα φοράω την CM7 στο mini pro οπότε μπορεί τα βήματα να είναι κάπως διαφορετικά στην CM6. Παντως ψαξε για overscrolling. Ελπιζω να βοήθησα... P.S: Ενημερωτικά, για τους καινούριους στο thread, ο nobodyAtall και ο DaRk_dOg είναι από τους βασικούς συντελεστές της μετατροπής του mini - mini pro σε "giga". Στη MiniCM του nobodyAtall έχουν βασιστει οι καλυτερες custom roms που κυκλοφορούν, και η πινελιές του DaRk_dOg στο themeing είναι εξαιρετικές.:thanks::respect: φιλε μου σε ευχαριστω για την βοηθεια σου, αλλα και παλι τα ιδια δεν ειναι προβλημα του scroll αλλα του πληκτρολογιου και στην cm7 που δοκιμασα παλι τα ιδια κανει και εσυ αν το δοκιμασεισ ισωσ σου κολησει.....καλα και εγω δοκιμασα την cm7 αλλα δεν δουλευει η καμερα δλδ κολαει και κανει καμια φορα κατι κολληματα... εσυ πωσ και την κρατησεσ ?? Edited May 23, 2011 by nikosvis Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hondacivic_s Δημ. May 23, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 23, 2011 Παίδες χρησιμοποιώ αυτόν τον οδηγό για να περάσω την 2.2 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1059361 Όταν την περάσω θα υποστηρίζει ελληνικά το κινητό γενικότερα και το ανοιγόμενο πληκτρολόγιο ειδικότερα? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
roots Δημ. May 23, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 23, 2011 Παιδια να ρωτησω κατι??θελω να μου κανουν βιντεοκληση να βλεπω το ανηψι μου..δε με πειραζει να μη με βλεπει αφου δεν εχει μπροστινη καμερα..γινεται να βλεπω μονο εγω??αν ναι πως??πρεπει να ανοιξω gp3? ευχαριστω.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Administrators athanaso77 Δημ. May 23, 2011 Administrators Κοινοποίηση Δημ. May 23, 2011 Παιδια να ρωτησω κατι??θελω να μου κανουν βιντεοκληση να βλεπω το ανηψι μου..δε με πειραζει να μη με βλεπει αφου δεν εχει μπροστινη καμερα..γινεται να βλεπω μονο εγω??αν ναι πως??πρεπει να ανοιξω gp3? ευχαριστω.. Αν δεν έχει μπροστινή κάμερα, δεν υποστηρίζει videoκλήσεις και κατά συνέπεια δεν μπορεί να γίνει αυτό που ζητάς. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
roots Δημ. May 23, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 23, 2011 το λεω γιατι η μανα μου εχει ενα παλιο SE χωρις μπροστινη καμερα και κανει βιντοκλησεις.. κατι θα ξερεις ομως..ευχαριστω..σνιφ.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hondacivic_s Δημ. May 23, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 23, 2011 (edited) Παίδες χρησιμοποιώ αυτόν τον οδηγό για να περάσω την 2.2 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1059361 Όταν την περάσω θα υποστηρίζει ελληνικά το κινητό γενικότερα και το ανοιγόμενο πληκτρολόγιο ειδικότερα? Όλα δουλεψαν ρολόι,εχω πλεον την 2.2!!! Edited May 23, 2011 by hondacivic_s Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DaRk_dOg Δημ. May 23, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 23, 2011 φιλε darkdog δεν νομιζω να μην μπορουν απ τη στιγμη που εφτιαξαν ρομ για το μινι με την 2.2,να μην μπορουν να φτιαξουν την μπαρα να δειχνει και το εικονιδιο με την αθορυβη λειτουργεια, και το αλλο bug με τα μηνυματα, απλα ισωσ να μην εχουν δεχτει αναφορεσ για τα προβληματακια για αυτο ειπα αν γινεται καποιος να τουσ στειλει, γιατι αν δεισ και στισ custom ρομ, την συγκρεκριμενη την πλασαρουν σαν να τρεχεισωστα ολα χωρισ κανενα bug,!!! αρα υπαρχει περιπτωση και να μην το ξερουν, εξαλλου καθε τοσο και λιγακι βγαινουν αναβαθμησμενες εκδοσεισ γι αυτο ασ ελπισουμε... nikosvis, ότι σου λέω ισχύει από πρώτο χέρι. Τα bug είναι λίγο-πολύ γνωστά και καταγεγραμμένα στον bug tracker του project. Όμως παρέα με τα πραγματικά bug, έχουμε και ένα κάρο άκυρα report από άτομα που πολύ απλά δεν γνωρίζουν κάν τι εστί CyanogenMod. Πέρασα ξανά λοιπόν την MiniCM6-1.0.1 για ένα και μόνο screenshot. Για να ξεκαθαρίζει λοιπόν λίγο το τοπίο: 1.Έκανες αναφορά για ένα bug, συγκεκριμένα για το εικονίδιο αθόρυβης λειτουργίας στην status bar: http://www.myphone.gr/forum/attachment.php?attachmentid=20444&stc=1&d=1306154466 Αν μιλάς για το συγκεκριμένο εικονίδιο, τότε για να το δείς στην status bar σου πρέπει να έχεις την ανάλογη ρύθμιση στα προφίλ ήχου. Δηλαδή Ρυθμίσεις - CyanogenMod Settings - User interface - Widget Buttons - Sound Modes και από εκεί επιλέγεις τα διαθέσιμα soundmodes που εναλλάσονται μέσω των notification bar toggles. 2. Ανέφερες πρόβλημα σχετικά με τα μηνύματα αλλά απο τα συμφραζόμενα κατάλαβα οτι μιλάς για το πληκτρολόγιο της SE. Αυτό το πληκτρολόγιο δεν είναι το αυθεντικό πληκτρολόγιο της CyanogenMod, βασίζεται σε 2.1 Sony Ericsson εφαρμογή η οποία είναι δύσκολο να δουλέψει άριστα χωρίς τα sources (πράγμα που η Sony Ericsson δεν παρέχει). Το bug του "κολλήματος" του πληκτρολογίου, είναι γνωστό και προς το παρόν η μόνη λύση είναι όταν κολλάει, να γυρίσεις το κινητό στο πλάι (αλλάζει το orientation και ξεκολλάει). Για μένα προσωπικά (αλλά και για πολύ ακόμα κόσμο) η MiniCM6 είναι bug-free (δεν θεωρώ πως το πληκτρολόγιο έχει bug γιατί πολύ απλά, είναι πληκτρολόγιο της SE που ΔΕΝ έχει φτιαχτεί για CyanogenMod). Όσο για το αν φτάνουν τα bug reports στους developer, ο nobodyAtall που είναι δημιουργός αυτών των rom, είναι Έλληνας και έχει σταθερή παρουσία και εδώ αλλά και στους xda. Παράθεση Old noob, plays like a pro [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
konstantinoslp Δημ. May 23, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 23, 2011 Όλα δουλεψαν ρολόι,εχω πλεον την 2.2!!! Εχει multi touch? Sent from my iPod touch ξαπλα στον καναπε ή στο κρεβατι.. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikosvis Δημ. May 23, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 23, 2011 nikosvis, ότι σου λέω ισχύει από πρώτο χέρι. Τα bug είναι λίγο-πολύ γνωστά και καταγεγραμμένα στον bug tracker του project. Όμως παρέα με τα πραγματικά bug, έχουμε και ένα κάρο άκυρα report από άτομα που πολύ απλά δεν γνωρίζουν κάν τι εστί CyanogenMod. Πέρασα ξανά λοιπόν την MiniCM6-1.0.1 για ένα και μόνο screenshot. Για να ξεκαθαρίζει λοιπόν λίγο το τοπίο: 1.Έκανες αναφορά για ένα bug, συγκεκριμένα για το εικονίδιο αθόρυβης λειτουργίας στην status bar: http://www.myphone.gr/forum/attachment.php?attachmentid=20444&stc=1&d=1306154466 Αν μιλάς για το συγκεκριμένο εικονίδιο, τότε για να το δείς στην status bar σου πρέπει να έχεις την ανάλογη ρύθμιση στα προφίλ ήχου. Δηλαδή Ρυθμίσεις - CyanogenMod Settings - User interface - Widget Buttons - Sound Modes και από εκεί επιλέγεις τα διαθέσιμα soundmodes που εναλλάσονται μέσω των notification bar toggles. 2. Ανέφερες πρόβλημα σχετικά με τα μηνύματα αλλά απο τα συμφραζόμενα κατάλαβα οτι μιλάς για το πληκτρολόγιο της SE. Αυτό το πληκτρολόγιο δεν είναι το αυθεντικό πληκτρολόγιο της CyanogenMod, βασίζεται σε 2.1 Sony Ericsson εφαρμογή η οποία είναι δύσκολο να δουλέψει άριστα χωρίς τα sources (πράγμα που η Sony Ericsson δεν παρέχει). Το bug του "κολλήματος" του πληκτρολογίου, είναι γνωστό και προς το παρόν η μόνη λύση είναι όταν κολλάει, να γυρίσεις το κινητό στο πλάι (αλλάζει το orientation και ξεκολλάει). Για μένα προσωπικά (αλλά και για πολύ ακόμα κόσμο) η MiniCM6 είναι bug-free (δεν θεωρώ πως το πληκτρολόγιο έχει bug γιατί πολύ απλά, είναι πληκτρολόγιο της SE που ΔΕΝ έχει φτιαχτεί για CyanogenMod). Όσο για το αν φτάνουν τα bug reports στους developer, ο nobodyAtall που είναι δημιουργός αυτών των rom, είναι Έλληνας και έχει σταθερή παρουσία και εδώ αλλά και στους xda. φιλε darkdog εισαι αρχηγος αυτο με την status bar που ελεγεσ ευτο ζητουσα...σε ευχαριστω πολυ , αλλα θα θελα να κανω μια παρακλιση στον nobodyatall αφου λεσ πωσ εχει σταθερη παρουσια στουσ xda και ειναι developer δεν μπορουμε να κανουμε κατι για τον εξελληνισμο ολων των ρυθμισεων cyanogenmods ??για να εχουμε ολα ελληνικα ειναι το μονο που ζηταω, πλεον οχι γιατι δεν ξερω αγγλικα απλα αλλα ειναι αγγλικα αλλα ελληνικα και γινεται ενασ χαμοσ...αν μασ βλεπει ο φιλοσ nobodyatall ασ μασ απαντησει :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hondacivic_s Δημ. May 23, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 23, 2011 Εχει multi touch? Sent from my iPod touch ξαπλα στον καναπε ή στο κρεβατι.. Ναι φιλε μου,κανονικοτατα!!!γενικοτερα ειναι αλλο κινητο,all the money!!! :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elpidoforos07 Δημ. May 23, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 23, 2011 παιδια ειχα το blade και σημερα αγορασα το mini pro. εχω εμπειρια με adroid αλλα πειτε μου δεν εχει καποια εφαρμογη για διαχειριση ενεργειων? δηλαδη να σου δειχνει ποιες εφαρμογες τρεχουν και ποση ραμ και cpu χρησημοποιειται? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zxr Δημ. May 23, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 23, 2011 (edited) Κατηγοριοποιημένη λίστα εφαρμογών Android, Utilities, Monitoring του λειτουργικού Edited May 23, 2011 by zxr Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
konstantinoslp Δημ. May 23, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 23, 2011 Ναι φιλε μου,κανονικοτατα!!!γενικοτερα ειναι αλλο κινητο,all the money!!! :D Οχι οτι μου χρειαζεται πολυ το multitouch αλλα ειναι ωραιο «κομματι» ...αντε περνα παλι νεα ρομ τωρα..αυτο που με κουραζει ειναι η εγκατασταση ξανα των εφαρμογων.. Αλλα η 2.2 ειναι κουκλα.απο τοτε που την εβαλα ειμαι πολυ ικανοποιημενος! Sent from my iPod touch ξαπλα στον καναπε ή στο κρεβατι.. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elpidoforos07 Δημ. May 23, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 23, 2011 Κατηγοριοποιημένη λίστα εφαρμογών Android, Utilities, Monitoring του λειτουργικού ευχαριστω φιλε. υπαρχει καπου οδηγος για μεταφορα των εφαρμογων στην καρτα? επισης υπαρχουν καπου screenshots η κανενα βιντεακι απο περασμενη 2,2 ? ποια η καλυτερη 2,2 ρομ? σορρυ που ας ζαλιζω αλλα ειναι παρα πολλες οι σελιδες Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
netpumber Δημ. May 23, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 23, 2011 Καλησπέρα σε όλους. Αρχικά να σας πώ πως έχω ένα SE xperia x10 mini pro. Αυτές τις μέρες λοιπόν είπα να ασχοληθώ λίγο με το κινητό. Αρχικά θέλω να μάθω καλύτερα για τις ROM που φαντάζομαι είναι κάτι παρόμοιο με τις ROM των υπολογιστών. Δλδ εκει μέσα αποθηκεύει ο κατασκευαστής "πληροφορίες" ας πούμε για το πως να δουλεύει το hardware σε σχέση με το software. Ακούγεται πολύ όμορφο λοιπόν και δυσκολουτσικο , το να μπορεί κάποιος να δημιουργήσει την δικιά του ROM. Κάπου εδώ προκύπτει η πρώτη μου ερώτηση. #1 Μπορείτε να με παραπέμψετε σε κάποιον οδηγό, σε κάποιο site στο οποίο να γίνεται κατανοητή η δομή και η λειτουργία των ROM αυτών , όπως επίσης και κάποιος τρόπος που πρέπει να ακολουθήσεις για να ξεκινήσεις μια δική σου ROM? Έψαξα στο google αλλά βρήκα κυρίως κείμενα που αφορούσαν ROM για windows mobile. Επίσης έψαξα και στο xda-dev αλλά δεν βρήκα κάτι σαν αυτό που σκέφτομαι. ίσως να μην υπάρχει ή ίσως να μην έψαξα καλά. Γι' αυτό θέλω και την άποψή σας. Συνεχίζοντας λοιπόν τις σκέψεις, μαθαίνεις πως για να αλλάξεις την ROM πρέπει να είσαι root. Μάλιστα.. Απο την εμπειρία μου λοιπόν στο linux ξέρω πως για να γίνεις root ή θα πρέπει να έχεις τον κωδικό ή να τρέξεις καποιο exploit για τον kernel του συστήματος ή κάποιου daemon που τρέχει . Στην περίπτωση αυτή με τα android τι γίνεται ? Όντως κάποιοι καθήσαν και βρήκαν κενό ασφαλείας ας πούμε στον Kernel και φτιάξανε το exploit για να τον root-αρουν ή κάτι άλλο συμβάινει ? Χμμ μόλις σας είπα και την ερώτηση #2 Κάτι ακόμα... Έχοντας root-αρει το σύστημα , έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε compile και να τρέξουμε κάποιον άλλον kernel? (#3) Κλείνοντας , ποιος καθορίζει την έκδοση του androidOS που "φοράει" η συσκευή ? Η ROM ή ο Kernel ? (#4) Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
saliez Δημ. May 23, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 23, 2011 (edited) Καλησπέρα σου και καλώς ήρθες στο forum. :) Επίσης οδηγούς κτλπ μπορείς να βρεις εδώ , θα σου συνιστούσα να διαβάσεις προσεκτικά πριν προχωρήσεις, έχει διάφορους οδηγούς και για root και για custom roms. Στην υπογραφή μου εξηγώ κάποια πράγματα(Ορολογία του Android) αλλά δυστυχώς δεν έχω προσθέσει ακόμα ορολογία για το τι είναι η rom. Περιληπτικά πάντως, αν η ROM είναι η εξωτερική εμφάνιση κάποιου ανθρώπου τότε ο kernel είναι ο σκελετός και τα εσωτερικά όργανα του. Και για να το θέσω τεχνολογικά, ο Kernel είναι στην ουσία οι drivers που συνδέουν(η επικοινωνούν) το hardware με το software. Κλειδώνω το θέμα, για περαιτέρω πληροφορίες στα links που έχω δώσει.:) EDIT: #2 εξαρτάται τη συσκευή, στην 2.2 πάντως υπήρχε exploit που όμως διορθώθηκε στην 2.2.2 και στις μετέπειτα versions #3 εξαρτάται τη συσκευή, από αυτά που ξέρω πάντως στη δικιά σου γίνεται. #4 η ROM, αλλά χρειάζεται αντίστοιχο compatible kernel. Edited May 23, 2011 by zxr Παράθεση Contact: a.pap@doeyetea.eu Αλέξανδρος - [School of Tourism & Hospitality – STEAN College] - [Web Designer] [Root στο Galaxy S II] - [Ορολογία του Android] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zxr Δημ. May 23, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 23, 2011 (edited) ευχαριστω φιλε. υπαρχει καπου οδηγος για μεταφορα των εφαρμογων στην καρτα? επισης υπαρχουν καπου screenshots η κανενα βιντεακι απο περασμενη 2,2 ? ποια η καλυτερη 2,2 ρομ? σορρυ που ας ζαλιζω αλλα ειναι παρα πολλες οι σελιδες Αν έχεις την 2.2 δεν χρειάζεσαι το app2sd για να περάσεις τις εφαρμογές στην κάρτα. Για οδηγούς κοιτάς εδώ Edited May 23, 2011 by zxr Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts