Jump to content

[Maemο 5] Εφαρμογές / Εργαλεία (Προτάσεις / Απορίες / Ερωτήσεις)

mirrorofsorrow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια.Πως μπορω να ρυθμισω το overclock ωστε να μην τρεχει ο επεξεργαστης στα 825ghz?Εβαλα το προγραμμα conky και ειδα οτι οντως ειναι στα 825ghz.Θελω να το κατεβασω και για λογους ασφαλειας αλλα και για μπαταριας.Αν και δεν εχω κανενα προβλημα σε τπτ απο τα δυο.Ευχαριστω.

• Απαντήσεις 1,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Το ειχα στειλει φιλε μου αλλα δυστηχως καμια βοηθεια..;)

Ισως το δοκιμασω ξανα με τον καιρο αλλα προς το παρων δεν βαζω παλι Kernel Power γιατι ειδα πολυ διαφορα στην καταναλωση της μπαταριας ακομα και μετα απο πολυ πειραματισμο με τις ρυθμισεις..

Αν θες στείλε το και σε μένα να του ρίξω μια ματιά. Όσο για τη μπαταρία μετά από δοκιμές κατάλαβα ότι με overclock ίσως να έχουμε λίγο καλύτερη διαχείριση της αλλά όχι θεαματικές διαφορές.

My name was Maemo, then it became Meego and now I'm getting a third one. I am Sailfish.

Απο οτι καταλαβα θελει το cpufrequi για να ρυθμησω τον επεξεργαστη αλλα δεν μπορω να το βρω στον app manager.Μηπως πρεπει να κανω κατι αλλο?Ευχαριστω.

Αν θες στείλε το και σε μένα να του ρίξω μια ματιά. Όσο για τη μπαταρία μετά από δοκιμές κατάλαβα ότι με overclock ίσως να έχουμε λίγο καλύτερη διαχείριση της αλλά όχι θεαματικές διαφορές.

Καλως θα ψαξω maemo.org να το βρω γιατι δεν εχω πλεον το αρχειο..και ειμαι με stock kernel για να βγαλω αλλο..

Επισης, τι ρυθμισεις εχεις με τον Kernel power;; ακομα και με default ειχα τεραστια καταναλωση μπαταριας! μιλαμε για 1-1,5% μειωση καθε ωρα σε αναμονη με wifi-switcher και γενικα τιποτα που να απαιτει χρηση ειτε cpu/ram/internet κλπ..

Απο οτι καταλαβα θελει το cpufrequi για να ρυθμησω τον επεξεργαστη αλλα δεν μπορω να το βρω στον app manager.Μηπως πρεπει να κανω κατι αλλο?Ευχαριστω.

γραψε στο τερματικο

root

kernel-config limits x y (οπου x η χαμηλοτερη συχνοτητα και y η υψηλοτερη που θες να πηγαινει)

kernel-config save myconfig

kernel-config default myconfig

Επισης, στο τελευταιο update της κοινοτητας η status bar με κλειστο πληκτρολογιο λειτουργει μονο σε portrait..μονο με ανοιχτο γυριζει σε landscape...ξερει κανεις κατι;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Why So Serious?

Χρησιμοποιώ το lv profile με συχνότητες 250-900mhz. Αυτό που λες για την εναλλαγή portrait-landscape το ανέφερα ως bug στο tmo.
My name was Maemo, then it became Meego and now I'm getting a third one. I am Sailfish.

Μπορω και με το iv profile να ρυθμισω τον επεξεργαστη μου χωρις να πειραξω το X termanal?Απλα βοβαμαι μην κανω κανενα λαθος.Αν γινεται απο το iv profile απο το app manager το κατεβαζουμε?Ευχαριστω.

παιδια σορρυ που σας σακουραζω αλλα μου ειναι τελειως αγνωστο το λειτουργικο.

Lv ειναι..να προσεχεις τετοιες λεπτομερειες!

Με το profile αλλαζεις μονο τα voltages και οχι τη συχνοτητα!

Μην αγχωνεσαι! απλα ακολουθα κατα γραμμα οπως στα εγραψα παραπανω..4 εντολες ειναι!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Why So Serious?

Αφου μπω λοιπον στο X terminal πρεπει να διαγραψω οτι γραφει και μετα να γραψω αυτα που μου ειπες ?Απλα θα ηταν καλυτερα αν γινονταν μεσα απο καποιο προγραμμα.Αλλα απο οτι καταλαβα και το Lv profile απο μονο του δεν κανει κατι..πρεπει να γραψω τις 4 εντολες.Ετσι?Μετα απο το x terminal θα ρυθμιζω τον επεξεργαστη? Edited by BILLY_89

Οχι δε σβηνεις τιποτα. γραφεις την καθε εντολη και πατας enter. Δεν εχεις λογο να φοβασαι.

Για να βαλεις το προγραμμα που τα κανει πρεπει να ενεργοποιησεις ενα repo απο τον app manager. Επειδη τη διαδικασια με το xterminal Θα την κανεις μια φορα μη μπεις στον κοπο να κατσεις να ενεργοποιησεις αυτο το repo..Γραψε τις εντολες, ειναι πιο γρηγορη διαδικασια.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Why So Serious?

Ρε παίδες, είναι τόσο καιρό που ψάχνω για update της κοινότητας και δεν μου το βγάζει, ούτε το 11 αλλά ούτε το 12.μήπως πρέπει να βάλω κάποιο repo???

edit: ακυρο το βρηκα. ηθελε repo τελικα.

Edited by tempelakos
tempelis :cool:

Μια μικρη βοηθια παιδια

ενο εχω περασμενο το enchanced Linux kernel δεν μπορει να παιξει το ραδιοφωνο

καμια ιδεα? ευχαριστω

Μια μικρη βοηθια παιδια

ενο εχω περασμενο το enchanced Linux kernel δεν μπορει να παιξει το ραδιοφωνο

καμια ιδεα? ευχαριστω

Έχεις συνδέσει τα ακουστικά;

Έχεις συνδέσει τα ακουστικά;

Πλακα με κανεις ;) ναι ενοειτε αυτο.

Οταν ανοιγω το ραδιοφωνο δεν μου δειχνει καθολου τις συχνοτητες και μολις απεγκαταστησω το κερνελ δουλευει κανονικα

Edited by klit

Μηπως μετα τον power kernel περασεις παλι το radio; Επειδη η λειτουργια του εξαρταται απο το BT μηπως στο module που ειναι στον kernel τρωει σκαλωμα.

[sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική

Το ειχα περασμενο απο πριν.

Κσαναπερασα παλι το kernel με το τροπο του anapospastos και δουλευει τωρα, για να δουμε αν θα κρατησει. περιεργο bug :confused: thanx anyway

Ποιο προγραμμα πρεπει να βαλω για να μου δειχνει διπλα απο την μπαταρια ποσο τις % εχω ακομα?δοκιμασα το advance power που βρηκα στο maemo.org αλλα tpt.

το advance power ειναι το σωστο και δουλευει τελεια.

κατι πρεπει να εχεις κανει λαθος....:/

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Το εγκατεστησα και μετα χαθηκε η μπαταρια και μετα το εβγαλα και ξανα εμφανιστηκε.Μια απλη εγκατασταση ειναι γιατι παντα κατι πρεπει να γινεται..

Πρεπει να βαλω τον advance power η το νadvance power monitor?Και στις δυο εφαρμογες το εικονιδιο ειναι ενα κουτακι μπλε στο νadvance power monitor που εχει και ενα $ πανω αριστερα τι σημαινει?Θα με βοηθουσε πολυ η απαντηση σας.

Edited by BILLY_89

Το εγκατεστησα και μετα χαθηκε η μπαταρια και μετα το εβγαλα και ξανα εμφανιστηκε.Μια απλη εγκατασταση ειναι γιατι παντα κατι πρεπει να γινεται..

Πρεπει να βαλω τον advance power η το νadvance power monitor?Και στις δυο εφαρμογες το εικονιδιο ειναι ενα κουτακι μπλε στο νadvance power monitor που εχει και ενα $ πανω αριστερα τι σημαινει?Θα με βοηθουσε πολυ η απαντηση σας.

μολις το εγκαταστησεις κανε επανεκιννηση.θα δουλεψει.εχει κανεις το espeak gui client;τι ακριβως καβει;μπορεις ν ανοιγεις εφαρμογες με χρηση φωνης;πχ bluetooth;

Εκανα εγκατασταση το προγραμμα και μετα εκανα επανακκινηση..τεσπα θα το ξανα κανω και αυριο.

πατησες τη status bar?εκει σου δειχνει το ποσοστο επι τοις εκατο οχι στη homescreen.διπλα απο το εικονιδιο της μπαταριας.

A Better Camera

http://p.d.ovi.com/p/g/store/3273308/SquareScreenshotOVI-192x192.jpg?q=0RC6dQuucVAjAdN2h3XW5-zhsiXMnDp9&c=ovi_store

A Better Camera gives you all you've been missing with the standard camera: non-blurry low-noise photos in low light, high quality zoom comparable to optical zoom, high dynamic range images with rich detail in highlights and shadows, burst mode, RAW format support.

Η εφαρμογή βρίσκεται στο ovi store και κοστίζει 7,24€. Είναι μία εμπορική εκδοχή της εφαρμογής BlessN900 που διαφέρει στο ότι 1ον μπορεί να επιλεχτεί ως default εφαρμογή κάμερας(ανοίγοντας δηλαδή το καπάκι της κάμερας θα ανοίγει αυτόματα) και 2ον ότι είναι σαφώς πιο γρήγορη αφού χρησιμοποιεί το DSP & την GPU της συσκευής.

Bambuser

http://p.d.ovi.com/p/g/store/3196770/b_logo_full_256-192x192.png?q=Gq4dpKy1tTq9tEsx9QSUAj5Vk3bNwL6a&c=ovi_store

Bambuser is an application/service that enables the user to stream live video from your mobile phone using 3G or WiFi. Bambuser, the simplest way to share your experiences and interact with your viewers in real-time.

Η εφαρμογή βρίσκεται στο ovi store και είναι δωρεάν.

BizReply

http://p.d.ovi.com/p/g/store/2613512/ScreenshotOvi03-192x192.png?q=w6Cnfvfh

BizReply © is a simple text answering feature for Maemo platforms. In case of being busy you have the ability to send a pre-entered individual sms message to the caller to inform him about your status automatically. The app is started and quit manually. Settings: - Not sending (off) - Send always - Send when silent (silent profile) Up to 5 individual predefines messages. No SMS message is sent if no message defined. Sending status.

Η εφαρμογή βρίσκεται στο ovi store και κοστίζει 1,23€.

MobileWebServer Maemo

http://p.d.ovi.com/p/g/store/2631618/screenshot-192x192.png?q=8gqElmMDFmETT

Easy to use for files download and upload with all platform, only web browser and network connection required. For example you can share the pictures directory and everybody who knows the server url or IP address can see all pictures.. Faster than Bluetooth on local network. Updated to version 1.6. For more information checkout the homepage.

Η εφαρμογή βρίσκεται στο ovi store και κοστίζει 2,46€.

Edited by anapospastos

• 2 weeks later...
εχει καταφερει κανεις να εγκαταστησει το digia@web να μας πει εντυπωσεις ; ενω μου ξεκιναει κανονικα την εγκατασταση στο τελος μου γραφει οτι η εγκατασταση ειναι αδυνατη.

Μια απο τα ιδια. Ουτε εμενα κανει εγκατασταση.

[sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική

• The title was changed to [Maemο 5] Εφαρμογές / Εργαλεία (Προτάσεις / Απορίες / Ερωτήσεις)