Jump to content

[Maemο 5] Εφαρμογές / Εργαλεία (Προτάσεις / Απορίες / Ερωτήσεις)

mirrorofsorrow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

http://www.amsn-project.net/maemo-downloads.php

amsn

ελπιζω πιο γρηγορο απο παλια που αναφερθηκε.

ps :υποστηριζει καμερα

δοκιμασα αλλα ακομα δεν υπαρχουν καποια πακετα...και δεν κατεβαινουν ουτε απο το x terminal... υπαρχει καποιος τροπος;

• Απαντήσεις 1,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

βγηκε και νεα εκδοση του firefox σημερα.....:)

σαφως πιο γρηγορη...αλλα θελει ακομη πολυ δουλεια......

δοκιμασα αλλα ακομα δεν υπαρχουν καποια πακετα...και δεν κατεβαινουν ουτε απο το x terminal... υπαρχει καποιος τροπος;

Κατέβασε τα και εγκατέστησε τα πακέτα από εδώ, μετά θα κάνει εγκατάσταση κανονικά:

http://repository.maemo.org/pool/maemo5.0/free/g/gupnp/libgupnp-1.0-2_0.12.8-0maemo2+0m5_armel.deb

http://repository.maemo.org/pool/maemo5.0/free/g/gssdp/libgssdp-1.0-1_0.6.4-0maemo2+0m5_armel.deb

Το παρακάτω θέμα μπορεί να βοηθήσει μερικούς : Εγκατάσταση αρχείων .deb μέσω του X-Terminal

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/gianpithio_cp_2012.gif

Συντονιστής συζητήσεων στο forum της Nokia & Samsung @myphone.gr

Μετά την αναβάθμιση σε PR1.3 η εφαρμογή Ansel-a αλλα και αρκετες άλλες δεν εγκαθίστανται. Εμφανίζει σφάλμα (python2.5-qt4-common=4.7.4-maemo0 is missing). Έχει ξεπεράσει κανείς αυτό το πρόβλημα και αν ναι, πώς;

Μετά την αναβάθμιση σε PR1.3 η εφαρμογή Ansel-a αλλα και αρκετες άλλες δεν εγκαθίστανται. Εμφανίζει σφάλμα (python2.5-qt4-common=4.7.4-maemo0 is missing). Έχει ξεπεράσει κανείς αυτό το πρόβλημα και αν ναι, πώς;

Εσβησα οτι ειχα γραψει πριν για να μην οδηγησω σε λαθη καποιους που θα προσπαθησουν..

Ο μονος τροπος για την ωρα ειναι να εγκαταστήσεις απο το xterm τα qt4 αρχεια που χρεαζεσαι πχ με

apt-get install python2.5-qt4-common=4.7.4-maemo0 python2.5-sip4=4.10.5-maemo0

αφου πρωτα ενεργοποιησεις το testing (αλλα οχι το devel).

Edited by chris_saturn

Εσβησα οτι ειχα γραψει πριν για να μην οδηγησω σε λαθη καποιους που θα προσπαθησουν..

Ο μονος τροπος για την ωρα ειναι να εγκαταστήσεις απο το xterm τα qt4 αρχεια που χρεαζεσαι πχ με

apt-get install python2.5-qt4-common=4.7.4-maemo0 python2.5-sip4=4.10.5-maemo0

αφου πρωτα ενεργοποιησεις το testing (αλλα οχι το devel).

Το δοκίμασα και αυτό αλλά δυστυχώς δε δίνει λύση. Βέβαια στο xterm λαμβάνω το εξής μήνυμα λάθους :

You might want to run `apt-get -f install' to correct these:

The following packages have unmet dependencies:

abiword: Depends: libgsf-1-114 (>= 1.14.8) but it is not installable

libwv-1.2-3: Depends: libgsf-1-114 (>= 1.14.8) but it is not installable

E: Unmet dependencies. Try 'apt-get -f install' with no packages (or specify a solution).

Δοκίμασα και με apt-get -f install αλλά πάλι τίποτα. Καμμιά ιδέα κανείς;

Το δοκίμασα και αυτό αλλά δυστυχώς δε δίνει λύση. Βέβαια στο xterm λαμβάνω το εξής μήνυμα λάθους :

You might want to run `apt-get -f install' to correct these:

The following packages have unmet dependencies:

abiword: Depends: libgsf-1-114 (>= 1.14.8) but it is not installable

libwv-1.2-3: Depends: libgsf-1-114 (>= 1.14.8) but it is not installable

E: Unmet dependencies. Try 'apt-get -f install' with no packages (or specify a solution).

Δοκίμασα και με apt-get -f install αλλά πάλι τίποτα. Καμμιά ιδέα κανείς;

Το libgsf-1-114 κτλ ειναι απο το diablo καταλογο.. θα προτεινα να κανεις uninstall abiword κτλ, να διορθωσεις πρωτα το προβλημα σου με το qt4 και μετα να δεις τι χρειαζεσε απο αλους καταλογους.

Το libgsf-1-114 κτλ ειναι απο το diablo καταλογο.. θα προτεινα να κανεις uninstall abiword κτλ, να διορθωσεις πρωτα το προβλημα σου με το qt4 και μετα να δεις τι χρειαζεσε απο αλους καταλογους.

Είχες δίκιο φίλε μου. Έκανα ακριβώς αυτό που είπες και δούλεψε. Σ'ευχαριστώ πολύ!

Catblock

http://i51.tinypic.com/95tzz5.png

Simple unwanted call and text blacklist for maemo [n900]

http://maemo.org/packages/view/catblock/

Η εφαρμογή είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο οπότε ενδέχεται να υπάρχουν κάποιες δυσλειτουργίες.

Edited by anapospastos
My name was Maemo, then it became Meego and now I'm getting a third one. I am Sailfish.

Εγω παλι την εχω βαλει απο την αρχη αυτη την εφαρμογη και ποτε δεν μου δημιουργησε προβλημα....

εγώ την δοκίμασα και μέχρι να καταλάβω τι φταίει είχε περάσει ένας μήνας (τσε βάλε)

Επίσης, έχω δοκιμάσει το Freoffice και είναι σταθερό + ανοίγει ακόμα και "πολύ φορτωμένο" έγγραφο

Και από παιχνίδια μπορείτε άφοβα να δοκιμάσετε το free version του Angry Birds. Εξαιρετικό παιχνιδάκι για να σκοτώσεις ώρα στην τουαλέτα. Η έκδοση στο ANDROID έχει προκλητικά περισσότερες πίστες για τις οποίες εμείς πρέπει να πληρώσουμε στο ovi

Edited by karafu

απ´ ότι πρόσεξα δεν με λειτουργεί η εφαρμογή zoutube. Δεν παίζει τα βίντεο ούτε μπορώ να τα κατεβάσω. Ξέρει κανείς τίποτα? Υπάρχει καμία εναλακτική εφαρμογή για κατέβασμα και αποθήκευση των βίντεο από το you tube?

Με ποιον τρόπο μπορώ να ανοίξω ζιπαρισμένα αρχεία; Ευχαριστώ.

με την εφαρμογή xarchiver. Είναι στα extra devel. Λειτουργεί κανονικά.

Edited by mirrorofsorrow
Συνένωση συνεχόμενων μηνυμάτων - Για επεξεργασία σε υπάρχον πατάμε το κουμπί "Τροποποίηση" ή χρησιμοποιούμε την πολλαπλή παράθεση αν θέλουμε να απαντήσουμε σε περισσότερα μηνύματα χρηστών

απ´ ότι πρόσεξα δεν με λειτουργεί η εφαρμογή zoutube. Δεν παίζει τα βίντεο ούτε μπορώ να τα κατεβάσω. Ξέρει κανείς τίποτα? Υπάρχει καμία εναλακτική εφαρμογή για κατέβασμα και αποθήκευση των βίντεο από το you tube?

με την εφαρμογή xarchiver. Είναι στα extra devel. Λειτουργεί κανονικά.

Δυστυχώς δεν μπορώ να τη βρω. Μήπως έχει άλλη ονομασία;

Δυστυχώς δεν μπορώ να τη βρω. Μήπως έχει άλλη ονομασία;

Xarchiver

My name was Maemo, then it became Meego and now I'm getting a third one. I am Sailfish.

Η ενεργοποίησε το extras-devel και ξανά κάνε αναζήτηση, μετά θα το βρεις..
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/gianpithio_cp_2012.gif

Συντονιστής συζητήσεων στο forum της Nokia & Samsung @myphone.gr

Μπορείτε να βρείτε μία λίστα με τις περισσότερες εφαρμογές(σχεδόν όλες) που υπάρχουν για το Maemo 5 εδώ. Είναι πρόσφατα ανανεωμένη η σελίδα.

ξερει κανενας κανενα προγραμματακι η πως κανουμε unrar στο N900 γιατι δεν θυμαμαι πως το ειχα κανει και με την αναβαθμιση το εχασα!

Ευχαριστω!

Ενεργοποιείς τον extras-devel, και αφού κάνει ανανέωση, εγκαθιστάς το rootsh (αν δεν το έχεις ήδη), ανοίγεις τερματικό και δίνεις:

sudo gainroot

apt-get install unrar-fm

μετά την εγκατάσταση, θα μπορείς να τα ανοίγεις με τον διαχειριστή αρχείων του n900 (η τουλάχιστον έτσι λέει).

εναλλακτικά:

sudo gainroot

apt-get install xarchiver unrar

Ericsson PH388, Ericsson T29, Panasonic GD35, Panasonic GD87, Nokia 8210, Nokia 3210, Nokia 3310, Nokia 3410, Nokia 7250i, Nokia 6100, Nokia 6510, Nokia N-Gage, Mitsubishi M341i, Sharp GX-17, Nokia 6020, Nokia E50, Nokia 6120 Classic, Nokia 5800XM, Nokia N900, Huawei Ideos X5 Pro, Acer Liquid E2, Lenovo K3 Note, Xiaomi Mi A1, Nokia 7.2, Poco F3 and counting...

Ενεργοποιείς τον extras-devel, και αφού κάνει ανανέωση, εγκαθιστάς το rootsh (αν δεν το έχεις ήδη), ανοίγεις τερματικό και δίνεις:

μετά την εγκατάσταση, θα μπορείς να τα ανοίγεις με τον διαχειριστή αρχείων του n900 (η τουλάχιστον έτσι λέει).

εναλλακτικά:

Σ'ευχαριστω για την απαντηση! Τελικα δουλευει με το xarchive στα αρχεια rar οποιος αλλος θελει να ανοιξει και κατι αλλο που θα ηθελα να ρωτησω αμα ξερει κανενας ειναι αμα ενα αρχειο εχει κωδικο πως τον γραφουμε για να το ξεζιπαρει? Γιατι οταν του πατησεις το αρχειο βγαζει error και γραφει wrong password! Αμα πατησεις στο extraxt εχει να βαλεις password αλλα δεν με αφηνει να γραψω! Οποιος ξερει γιατι του εχει τυχει και μπορει ας μου δωσει τα φωτα του κι εμενα! χεχε!

Ευχαριστω!!

Edited by Nick_s

cuteTube

Ένας αρκετά ενδιαφέρων και γρήγορος client για το youtube.

To thread της εφαρμογής στο tmo στο οποίο μπορείτε να βρείτε το αρχείο .deb εγκατάστασης.

Τσεκάρετε το blog του developper

Edited by anapospastos

να ξαναρωτησω μηπως ξερει κανεις καποιο τροπο/εφαρμογη για να εχω αυτοματη απαντηση οταν συνδεω τα ακουστικα;

Δοκίμασα το smscon και όλα καλά,αλλά όταν πάτησα να στείλει ενα δοκιμαστικό sms στο νούμερο που έβαλα,αρχισε κ έστελνε ασταμάτησητα μηνύματα.πίστευα πως θα ήταν μονο ένα τεστ sms.Μήπως ξέρει κανείς για πιο λόγο έγινε αυτό ή μηπως κάνει έτσι κανονικά.έσβησα το κιν για να σταματήσει να στελνει.Γιατί έρχομαι κ ρωτάω εγώ,που ξέρω ότι δεν θα κολλήσει μια μέρα κ θαρχίσει να στέλνει δοκιμαστικά sms και μου έρθει ένας λογαριασμός στα ύψη???
tempelis :cool:

Δοκίμασα το smscon και όλα καλά,αλλά όταν πάτησα να στείλει ενα δοκιμαστικό sms στο νούμερο που έβαλα,αρχισε κ έστελνε ασταμάτησητα μηνύματα.πίστευα πως θα ήταν μονο ένα τεστ sms.Μήπως ξέρει κανείς για πιο λόγο έγινε αυτό ή μηπως κάνει έτσι κανονικά.έσβησα το κιν για να σταματήσει να στελνει.Γιατί έρχομαι κ ρωτάω εγώ,που ξέρω ότι δεν θα κολλήσει μια μέρα κ θαρχίσει να στέλνει δοκιμαστικά sms και μου έρθει ένας λογαριασμός στα ύψη???

Διάβασε αναλυτικά για το πρόγραμμα εδώ. Και όσο για τα μηνύματα που λες υποτίθεται ότι θα το ρυθμίσεις με 2 αριθμούς που να έχουν πολύ φθηνό ή και καθόλου κόστος μεταξύ τους πχ 2 αριθμούς f2go, whats up κτλ.

Το έβαλα και εγώ, αλλά έχω πρόβλημα:

Κάνει το κινητό να συνδέεται μόνο του συνέχεια στο "MMS" δίκτυο που βρίσκει. Δεν ξέρω αν στέλνει δεδομένα (ή τι χρέωση έχει, αφού δεν είναι το κλασσικό "Web Vodafone" που έχω για το data πρόγραμμα...). Δεν βρήκα επιλογή να το απενεργοποιήσω (ή έστω να το αλλάξω στο Web Vodafone, ούτε το οποίο θέλω, αφού θα ρουφάει τη μπαταρία γρήγορα...), και ακόμα και μετά από απεγκατάσταση συνεχίζει την ίδια συμπεριφορά...

Καμιά ιδέα?

• The title was changed to [Maemο 5] Εφαρμογές / Εργαλεία (Προτάσεις / Απορίες / Ερωτήσεις)