Jump to content

liogr

Members
  • Δημοσιεύσεις

    457
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by liogr

  1. Φυσικά, εκτός αν ο κατασκευαστής είναι τρόμπας και έβαλε Android 32bit αντί για 64bit στη συσκευή.
  2. Σε αντίθεση με το τι λέει το άρθρο, και ο 870 είναι 64 bit. Και έχει χρόνια (πάνω από 5 αν δεν κάνω λάθος) να κυκλοφορήσει επεξεργαστής που δεν έχει 64bit υποστήριξη για μαζική χρήση, εκτός από επεξεργαστές για πολύ συγκεκριμένες ανάγκες. Καταλαβαίνω ότι είναι απλή μετάφραση άρθρου, αλλά λίγη προσοχή στο τι μεταφράζετε...
  3. liogr

    Poco F3

    Αυτό αλλάζει αν θέλεις κάπου στις ρυθμίσεις, αν σε ενδιαφέρει μπορώ να σου πω αργότερα πως. Είναι αρκετά πιο γρήγορο πάντως το τηλέφωνο, και βλέπω διαφορά στην μπαταρία προς το καλύτερο (με ίδια χρήση, βλέπω λιγότερη πτώση μέχρι στιγμής, αλλά ίσως είναι και placebo 😛)
  4. liogr

    Poco F3

    Πριν κανένα δίωρο την πήρα, όλα καλά μέχρι στιγμής, και μου φαίνεται ότι πάει λίγο καλύτερα το τηλέφωνο. Θα ενημερώσω αν εντοπίσω κάτι
  5. liogr

    Poco F3

    Καλά ναι, να'χαμε να λέγαμε είναι στα περισσότερα πράγματα αυτό. Από skroutz το πήρα και δεν με πολυένοιαζε αν θα είναι αντιπροσωπείας (παρόλα αυτά ήταν ένα bonus 😛 )
  6. liogr

    Poco F3

    Άλλο Miui 12 (το οποίο αυτή τη στιγμή βασίζεται στο Android 11) και άλλο Android 12, μην τα μπερδεύεις. Miui 12.5.4 έχω στο F3, και κυκλοφορεί η Beta 12.5.6 που λογικά θα πάρουμε σε λίγες μέρες ως stable η οποία πάλι θα βασίζεται σε Android 11. Ο αισθητήρας λειτουργεί κανονικά με τον τρόπο που πρέπει να λειτουργεί στο διαγνωστικό με το χέρι. Το διαγνωστικό όμως δεν έχει καμία σχέση με την κανονική λειτουργία στο πως συμπεριφέρεται το F3 (και μεταξύ μας πολλά άλλα τηλέφωνα) σε τηλεφωνική κλήση καθώς δεν το κλείνεις με το χέρι αλλά με το αυτί και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην το τοποθετήσεις ακριβώς όπως πρέπει (είναι αυτό που λέμε "Η διαφορά της θεωρίας από την πράξη.") Και είναι αρκετοί που το λένε αυτό περί "όρθιας" και "ξαπλωτής" συσκευής που ανέφερα στην προηγούμενη απάντησή μου. Αυτό προσπαθήσουν θεωρητικά να διορθώσουν, αν τα καταφέρουν. Το λευκό έχω εγώ και είχε το αυτοκόλλητο της Infoquest πάνω στη συσκευασία, που σημαίνει επίσημο.
  7. liogr

    Poco F3

    Επίσημα το Android 12 στην τελική του μορφή, κυκλοφόρησε πριν 2 μέρες. Καμία συσκευή δεν το έχει ακόμα σε σταθερή έκδοση, μόνο βασισμένες σε beta, και για το F3 (όπως και για πολλές συσκευές που θα πάρουν A12) δεν έχει βγει ακόμα ούτε αυτή. Το οποίο βέβαια δεν λέει κάτι, μπορεί να την δουλεύουν χωρίς να κάνουν κάποιο release. Ο αισθητήρας είναι λίγο περίεργη φάση. Πρέπει να κρατάς το κινητό σχεδόν όρθιο για να δουλεψει (αν μιλάς δηλαδή στο κρεβάτι, δεν θα δουλέψει απ'ότι λένε, ποτέ δεν μιλάω ξάπλα, δεν με βολεύει να κρατάω κινητό στο αυτί και να ξαπλώνω, οπότε δεν έχω προσωπική εμπειρία). Παρόλα αυτά, με τα προηγούμενα 2 κινητά μου (Mi A1 & Nokia 7.2) προσωπικά είχα πιο μεγάλο πρόβλημα απ'ότι με το F3 (στο 7.2 σε μια κλήση, είχα ενεργοποιήσει φακό, απενεργοποίησα τα δεδομένα κινητής, ενεργοποίηξσα το αντίστοιχο battery saver και μετά μπήκα στα SMS και παραλίγο θα έστελνα κιόλας 😛 )
  8. liogr

    5G NR

    Δεν ξέρω τι να σου πω, πάντως όταν το έριξα σε 4G έγινε πολύ πιο responsive το δίκτυο (επειδή με σύνδεσε σε άλλη κεραία). Ήμουν πάνω στην 101141 (στο γήπεδο του Άρη η κεραία, κι εγώ σε ένα κατάστημα λίγα μέτρα κάτω από την Παπαναστασίου οπότε δεν είχα οπτική επαφή), και ώρα που έχει αρκετά αυτοκίνητα στο δρόμο η περιοχή. Όταν έπεσα σε 4G συνδέθηκα στην 1338, που είχα οπτική επαφή.
  9. liogr

    5G NR

    Χαριλάου, Μαρτίου με Παπαναστασίου, χάλια μαύρα.
  10. liogr

    Poco F3

    Αν κρατήσεις πατημένο tap στην αρχική οθόνη, πατήσεις ρυθμίσεις και μετά περισσότερα, θα σου βγάλει ένα "Προσαρμογή διάταξης". Και θα δεις το περιεχόμενο του screenshot. Η τελευταία σειρά (XS, S, κλπ κλπ) είναι το μέγεθος των εικονιδίων
  11. liogr

    Poco F3

    Αυτό που βλέπεις 5G (ενώ δεν έχεις καθόλου καλύτερες ταχύτητες σε σχέση με όταν βλέπεις 4G), είναι καθαρά θεμα μάρκετινγκ. Έχει εγκατασταθεί στην κεραία σου εξοπλισμός 5G, αλλά δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα για χρήση.
  12. liogr

    5G NR

    Στα καρτοκινητα ειδικά, τα data είναι πανάκριβα για να πεις ότι το χρησιμοποιείς πιο πολύ. Με μέσο όρο 15GB το μήνα εγώ μέσω WiFi, με 8.5€ τα 2GB (τυχαίο πακέτο του what's up) δεν συμφέρει. Ότι είναι να κάνω, περιμένω να πάω σπίτι, εκτός αν είναι κάτι επείγον. (την προσφορά με τα απεριόριστα που τρέχει τώρα δεν την μετράω, γιατί είναι μεν πολύ καλό deal, αλλά ισχύει για λίγο) Παρόλα αυτά την τιμήσαμε με την γυναίκα. Φάγαμε καμία 300αρα τον Ιούλιο στο εξοχικό για δουλειά (και λίγο streaming) χωρίς να μας νοιάζει! Αν το ξαναβάλουν σε μόνιμη βάση με 20-25-30€ λύνουμε το θέμα του Internet στο εξοχικό για τους 2 μήνες που πάμε το καλοκαίρι
  13. liogr

    Poco F3

    Εννοείται ότι δεν είναι το ίδιο, άλλο να έχεις την dedicated θύρα που αυτή είναι η δουλειά της, και άλλο να παίζεις με ανταπτοράκια. Απλά το ανέφερα σε περίπτωση που κάνει περιστασιακή χρήση, να ξέρει ότι υπάρχει λύση. Χμμ, εγώ λαμβάνω κανονικά SMS και με volte και με vowifi. Αυτό με τις συμβατές συσκευές που το είδες; Η μόνη λίστα που έχω βρει μου φαίνεται outdated (πχ, το πιο πρόσφατο iPhone που είναι συμβατό είναι το XS/XS Max, ενώ τα Samsung Galaxy μέχρι το S10+). Το προηγούμενο κινητό μου (Nokia 7.2) ενεργοποιήθηκε κανονικά με sms (χωρίς μαλαγανιές να το βάλω σε "συμβατή" συσκευή κλπ). Και μου φαίνεται χαζό να υποστηρίζεται ένα τηλέφωνο (καλή ώρα το F3) από το 5G δίκτυο αλλά όχι από τις υπηρεσίες VoLTE.
  14. liogr

    Poco F3

    Χωρίς να έχω το F1, αλλά έχοντας δουλέψει λίγο την συσκευή, οι φωτογραφίες που βγάζει το F1 είναι ένα κλικ καλύτερες. Αν όμως στο F3 βάλεις gcam (υποστηρίζει Level3 API by default το F3) οι φωτογραφίες βγαίνουν νομίζω καλύτερες από του F1. Για το headphone jack εμένα είχε μέσα USB-C to 3.5, εσένα δεν είχε; Δεν είναι το ίδιο προφανώς, καθώς δεν είναι μόνιμη θύρα, αλλά για κάποιον που την χρησιμοποιεί περιστασιακά είναι ταμάμ. (τα λέω μεν με παράθεση δικού σου post, προφανώς όμως αναφέρομαι στον φίλο @aragorn77)
  15. liogr

    Poco F3

    Εγγραφή ονομάζεται αυτή η διαδικασία (οποιαδήποτε σύνδεση της SIM με τον πάροχο, είτε από χειροκίνητη επιλογή δικτύου, ή από επανεκκίνηση κινητού, ή από απώλεια σήματος), SIM registration στα αγγλικά. Δεν έχει παντού 5G, ακόμα κι αν σου γράφει ότι είναι 5G το δίκτυο. Μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές (ακόμα και σε επίπεδο δρόμου) έχει 5G - και όχι μόνο η Cosmote, όλες... Ειδικά Θεσσαλονίκη, η Vodafone έχει σε πάρα πολλά σημεία 5G στα ανατολικά, και κατά κύριο λόγο είναι για τις εντυπώσεις, ταχύτητες 4G. Έχουμε ακόμα πολύ καιρό μέχρι να αναπτυχθούν πλήρως τα δίκτυα.
  16. liogr

    Poco F3

    Μάλλον τελικά δεν φταίει αυτό που πιστεύω. Έβαλα μια δεύτερη, ίδια κάμερα που έχω και συνδέθηκα κανονικά και με Cosmote. Ξαναδοκίμασα την πρώτη, και δεν συνδέεται με Cosmote, οπότε μάλλον κάπου αλλού είναι το πρόβλημα. Ευχαριστώ και συγγνώμη που τελικά βγαίνει off topic.
  17. liogr

    Poco F3

    Πέρα από την συσκευή, που έχει (θεωρητικά) καλύτερη συνδεσιμότητα σε data σε σχέση με το Nokia 7.2, δεν έχει αλλάξει κάτι άλλο, οπότε μου φαίνεται κουλό από τη μια στιγμή στην άλλη να μην δουλεύει. Θα δοκιμάσω να κάνω ένα restart την κάμερα μήπως έφαγε καμιά φρίκη. Για την ιστορία: Φουλ 4G δίκτυο στα σημεία που το δοκίμασα, με διάφορες ταχύτητες (από 30mbit μέχρι 150mbit down - άρα δεν τίθεται θέμα bandwidth), και στο σπίτι οπτική ίνα (120mbit down/120mbit up, επίσης δεν τίθεται θέμα bandwidth), δοκίμασα να ανεβάσω ένα αρχείο 200mb στο nextcloud που είναι επίσης στο σπίτι και ανέβηκε κανονικά (οπότε δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα στην επικοινωνία μεταξύ κινητού & σπιτιού). Με το που γύρισα τα data σε Vodafone, με πολύ χαμηλότερες ταχύτητες, η κάμερα άνοιξε χωρίς να σταματήσει στο 91% ούτε δευτερόλεπτο...
  18. liogr

    Poco F3

    Χρησιμοποιεί κανείς την Home Security Camera 1080p της Xiaomi; Πήρα το Poco f3 πρόσφατα, και αν είμαι με data της cosmote, κολλάει η κάμερα στο 91% και δεν ανοίγει. Αντίθετα, με WiFi ή με data από Vodafone δεν έχω κανένα πρόβλημα. Στο Nokia 7.2 που είχα πριν, δεν είχα θέμα άνοιγε κανονικά και με Cosmote.
  19. Θεσσαλονίκη, Ανατολικά, Καραμανλή με Μπότσαρη (εν κινήσει) https://www.speedtest.net/my-result/a/7672656390
  20. liogr

    5G NR

    Θεσσαλονίκη, Ανατολικά στην Απολλωνία Πολιτεία (απέναντι από το ΙΚΕΑ): https://www.speedtest.net/my-result/a/7667909479 5G (DSS)
  21. liogr

    Nokia 7.2

    Να πω την αλήθεια, με το τελευταίο update χθες έστρωσε η κάμερα, μάλλον έφαγε κάποιο κόλλημα ή είχε κάποιο θεματακι που λύθηκε με το update. Για την μπαταρία που έχω μια ψιλοασφαλή εικόνα στις 7 μερες που το έχω, μου βγάζει μιάμιση μέρα με αρκετή χρήση (screen on time 3:45, με 41% υπόλοιπο αυτή την στιγμή, μόνιμα ανοιχτά location services, WIFI, 2 sim σε 4G σε περιοχή με ψιλοχαλια κάλυψη και πολλές εφαρμογές με push notifications λόγω δουλειάς)
  22. liogr

    Nokia 7.2

    Το έχω εδώ και λίγες μέρες, από το patch 2019-12 παίρνω κανονικά VoLTE & VoWIFI από την Cosmote (χθες το ενεργοποίησα κανονικά με SMS από την ίδια συσκευή, χωρίς να βάλω κάρτα SIM αλλού. Να σημειώσω πως πριν δεν είχα VoLTE/VoWIFI). Σε Vodafone τίποτα. Το κινητό πάει πολύ καλά (έχω την έκδοση 6/128 σε Charcoal). Στην αρχή είχε κολλήσει στο patch 2019-11, αλλά χθες μου ήρθαν και τα δυο πιο πρόσφατα (2019-12 & 2020-01) με διαφορά μιας ώρας. Ερχόμενος από Xiaomi Mi A1 (επίσης Android One, 4/64GB), η διαφορά είναι αρκετά εμφανής στην οθόνη και στην απόκριση της συσκευής. Η κάμερα με την στοκ εφαρμογή δεν πάει και πολύ (το autofocus δεν μου δουλεύει και τόσο καλά, όταν δουλέψει όμως βγάζει καλές), ευτυχώς έχει Camera2 API προενεργοποιημένο οπότε κάποια στιγμή που θα έχω χρόνο για παιχνίδι, θα ψάξω να βρω καμιά GCam.
  23. Το νοέμβριο που έκοψα το συμβόλαιο, έγινε σχεδον άμεσα. Πήρα & ζήτησα κωδικό διακοπής συμβολαίου, τον οποίο μου δώσανε αφού πρώτα εξαντλήσαμε όλες τις προσπάθειες να με πείσουν να μείνω στο ίδιο πρόγραμμα με 2 ευρώ το μήνα έκπτωση), πήγα σε ένα κατάστημα (σάββατο πήγα κιόλας), και μέσα σε 24 ώρες έγινε cosmokarta. Απλά θα πρέπει να πάρεις στις 27 Μαΐου που λήγει το συμβόλαιο σου, για να μη σε καπελώσουν με το σπάσιμο συμβολαίου πριν τη λήξη του. Αν έχεις αμφιβολίες και είσαι κοντά σε κατάστημα Γερμανός, που φυσικά οι υπάλληλοι είναι εξυπηρετικοί, θα σε κατατοπίσουν 100% τι και πως και πότε θα το κάνεις
  24. Κανένα κατάστημα στη Θεσσαλονίκη που να έχει το πακέτο ξέρουμε; Ή κάποιος που να έχει ένα πακέτο μη ενεργοποιημένο και να κάνω την ταυτοποίηση μόνος μου; Ευχαριστώ!
  25. liogr

    Lenovo K3 Note

    Απ'όσο ξέρω, δε μπορείς να αλλάξεις ROM χωρίς να σβήσεις τα πάντα. Μπορείς να πάρεις backup τα δεδομένα σου και να τα ξαναπεράσεις αφού κάνεις την αλλαγή της ROM. --- Επειδή παιδευόμουν πόσες ώρες, και φαντάζομαι υπάρχουν και άλλοι που θα την πατήσουν... Μην απενεργοποιήσετε το "Αντι-ενοχλητική APP" της Lenovo, δε θα μπορείτε μετά να έχετε πρόσβαση στον app manager. Έβαλα σήμερα την VIBEUI_V2.8_CUOCO92_ROW_1540D. Πάει αρκετά πιο γρήγορα απο την S121 ROW. Μια επισήμανση, την οποία δεν βρήκα κάπου στο thread (το οποίο είναι τεράστιο) και αν γίνεται να μπει στο root guide... Τα τηλέφωνα με ROW ROM, επαναφέρουν το lenovo-recovery σε κάθε εκκίνηση, οπότε αν θέλετε να βάλετε άλλη ROM μεσω του recovery, βάλτε τα αρχεία στην κάρτα μνήμης, και αφού φλασάρετε απο fastboot την CWM/TWRP recovery, στο reboot κάνετε κατευθείαν είσοδο στο recovery, χωρίς να ξεκινήσει το τηλέφωνο, και κάνετε το φλασάρισμα της ROM απο εκεί. Μόλις φύγει η ROW ROM, το CWM/TWRP recovery μένει εκεί, χωρίς να πειραχτεί.
×
×
  • Create New...